|
|
Stranica: 2/6.
|
[ 148 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:32 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
Lebowski je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa definirala sam to.Muškarcima je ostavljen luksuz izbora.Vidjam u svom okruzenju ( ne mogu gubiti dušu ) mladje muškarce koji su preuzeli brigu o djeci.Od koleginice muz je svijetli primjer :) Uvijek nasmijan i simpatičan i uvijek u zurbi dolazi nam na pauzu.U BiH ne znam nikog da je zamijenio zenu na trudničkom.
Čuj to, luksuz izbora u BiH?  Šta ako nije simpatičan i nasmijan, jel se to računa makar malo i kako misliš "zamijenio ženu na trudničkom". Nema ti toga kod nas bona.  Pa računa se.No ljepša mi je slika simpatičnog i nasmijanog.Ne volim ja namćore.A zamjena partnera na trudničkom na zapadu je mogućnost koju ne treba zabemariti.Dakle zena pola vremena ili godinu a muz ostalo.Ma ima raznoraznih varijanti.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:34 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa i dzentlmenski gest je svakako svojoj boljoj polovini napraviti ustupak za dobrobit karijere i pobrinuti se za nekog slatkog dječaka ili curicu dok ona gradi karijeru.Zar ne ? Ako ti je tako lakše nije problem da obrnemo situaciju :) Jer vidi..Zeliš li zadovoljnu i sretnu zenu, dobru majku svojoj djeci ili frustiranu, koja se osjeća zakinutom i obespravljenom zbog nemogućnosti da se poslovno dokaze ?:)
1. Ne. Nema nikakvih ustupaka na tom polju. 2. Ne želim za ženu onu koja se želi poslovno dokazivati. 3. Nikad ženu nebi spriječavao u ničemu što ona želi. Ali ako to želi, biram ne biti s njom. 4. Nebi vjerovala da većini žena to nije tako bitno. Žele posao ali ne ganjati karijeru. Ali nemaju problema biti supruge mužu koji gradi karijeru. 5. Ne smatram da muž i žena mogu oboje imati karijere, dobar brak i djecu (bez djece je moguće ali kako želim biti poklapatelj... :)
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:36 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
|
Doc jesi li ti svjestan da pričaš kao jedan vehabija? Kako se to kod vas katolika zove?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:37 |
|
|
|
Zbog čega? Jer ne želim ono što ti želiš? Imaš slobodu odabrati drugačije, nauči ju koristiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:41 |
|
|
doc je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa i dzentlmenski gest je svakako svojoj boljoj polovini napraviti ustupak za dobrobit karijere i pobrinuti se za nekog slatkog dječaka ili curicu dok ona gradi karijeru.Zar ne ? Ako ti je tako lakše nije problem da obrnemo situaciju :) Jer vidi..Zeliš li zadovoljnu i sretnu zenu, dobru majku svojoj djeci ili frustiranu, koja se osjeća zakinutom i obespravljenom zbog nemogućnosti da se poslovno dokaze ?:)
1. Ne. Nema nikakvih ustupaka na tom polju. 2. Ne želim za ženu onu koja se želi poslovno dokazivati. 3. Nikad ženu nebi spriječavao u ničemu što ona želi. Ali ako to želi, biram ne biti s njom. 4. Nebi vjerovala da većini žena to nije tako bitno. Žele posao ali ne ganjati karijeru. Ali nemaju problema biti supruge mužu koji gradi karijeru. 5. Ne smatram da muž i žena mogu oboje imati karijere, dobar brak i djecu (bez djece je moguće ali kako želim biti poklapatelj... :)  Pa to nije dzentlmenski onda poklapetelju ..Bračni zivot pun je kompromisa.Zašto ne zeliš zenu koja bi gradila karijeru ?Hoćeš biti superioran u bračnoj zajednici ?:D Zar muškarce ne loze više zene koje im mogu intelektualno parirati ?Zeliš zivot provesti s nekom koja priča o odijevanju, sarmi i namještaju ? Bojiš se ravnopravne partnerice koja bi mozda intelektualno i dominirala ( s vremena na vrijeme )?
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:43 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
doc je napisao/la: Zbog čega? Jer ne želim ono što ti želiš? Imaš slobodu odabrati drugačije, nauči ju koristiti. Zbog ovoga 2. Ne želim za ženu onu koja se želi poslovno dokazivati. 3. Nikad ženu nebi spriječavao u ničemu što ona želi. Ali ako to želi, biram ne biti s njom. Vehabije ne daju ženama da rade, voze... Pitam se u koju ti sektu spadaš. Znači krasi te rasizam, nacionalizam i seksizam. Bez uvrede... Eto nastavite.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:47 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Čuj to, luksuz izbora u BiH?  Šta ako nije simpatičan i nasmijan, jel se to računa makar malo i kako misliš "zamijenio ženu na trudničkom". Nema ti toga kod nas bona.  Pa računa se.No ljepša mi je slika simpatičnog i nasmijanog.Ne volim ja namćore.A zamjena partnera na trudničkom na zapadu je mogućnost koju ne treba zabemariti.Dakle zena pola vremena ili godinu a muz ostalo.Ma ima raznoraznih varijanti. Gledaj ovako, žena koja ima školu, osnovnu, srednju, fakultet i malo sreće da nađe posao i da je neko pogura(što nije rezervisamo samo za žene), praćeno sa ličnim poslovnim ambicijama, nema nikakvih smetnji u vidu šovinističkih muževa ili takvog društva. Nisam čuo šta slično. Naravno, može pogriješiti ako nađe neodgovarajućeg partnera ali za to snose i same odgovornost i ne treba to stavljati na dušu svim muškarcima. Teško je imati sve. Ne može i alpha mužjak i frajer, i da je posvećen vjeri, da ne puši, da ne pije, da je ovakav, da je onakav, i da zarađuje i da ima vremena za pranje suđa i djecu i da ju još mijenja na trudničkom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la:  Pa to nije dzentlmenski onda poklapetelju ..Bračni zivot pun je kompromisa.Zašto ne zeliš zenu koja bi gradila karijeru ?Hoćeš biti superioran u bračnoj zajednici ?:D Zar muškarce ne loze više zene koje im mogu intelektualno parirati ?Zeliš zivot provesti s nekom koja priča o odijevanju, sarmi i namještaju ? Bojiš se ravnopravne partnerice koja bi mozda intelektualno i dominirala ( s vremena na vrijeme )? Zato jer mislim da imam dovoljno primjera iz okruženja da takav brak ne funkcionira. A želim da moj brak funkcionira. Superioran? Ovisi na kojem polju. Financija i karijere, da. Ja želim biti s nekom koja mi može intelektualno parirati, zapravo bez toga ni ne ide, ali ne da svoj intelekt uporabi da ganja karijeru. Ne bojim. Volim kad žena ima što za reći. Zapravo ja sam ti jako dobar slušač. Ali za razliku od većine muškaraca ne pretvaram se da slušam da bi odvukao mladu damu u krevet nego slušam da vidim jer ju uopće želim odvući u krevet. Ako nema vrijedne političke rasprave u perspektivi nakon valjanja pod plahtama ne zanima me. Mora da sam pao mami par puta kao mali pa se nešto pošemerilo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:50 |
|
|
Sayuri je napisao/la: doc je napisao/la: Zbog čega? Jer ne želim ono što ti želiš? Imaš slobodu odabrati drugačije, nauči ju koristiti. Zbog ovoga 2. Ne želim za ženu onu koja se želi poslovno dokazivati. 3. Nikad ženu nebi spriječavao u ničemu što ona želi. Ali ako to želi, biram ne biti s njom. Vehabije ne daju ženama da rade, voze... Pitam se u koju ti sektu spadaš. Znači krasi te rasizam, nacionalizam i seksizam. Bez uvrede... Eto nastavite. Zahvaljujem gospodična. Kakve uvrede, drago mi je. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 00:56 |
|
|
doc je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:  Pa to nije dzentlmenski onda poklapetelju ..Bračni zivot pun je kompromisa.Zašto ne zeliš zenu koja bi gradila karijeru ?Hoćeš biti superioran u bračnoj zajednici ?:D Zar muškarce ne loze više zene koje im mogu intelektualno parirati ?Zeliš zivot provesti s nekom koja priča o odijevanju, sarmi i namještaju ? Bojiš se ravnopravne partnerice koja bi mozda intelektualno i dominirala ( s vremena na vrijeme )? Zato jer mislim da imam dovoljno primjera iz okruženja da takav brak ne funkcionira. A želim da moj brak funkcionira. Superioran? Ovisi na kojem polju. Financija i karijere, da. Ja želim biti s nekom koja mi može intelektualno parirati, zapravo bez toga ni ne ide, ali ne da svoj intelekt uporabi da ganja karijeru. Ne bojim. Volim kad žena ima što za reći. Zapravo ja sam ti jako dobar slušač. Ali za razliku od većine muškaraca ne pretvaram se da slušam da bi odvukao mladu damu u krevet nego slušam da vidim jer ju uopće želim odvući u krevet. Ako nema vrijedne političke rasprave u perspektivi nakon valjanja pod plahtama ne zanima me. Mora da sam pao mami par puta kao mali pa se nešto pošemerilo.  A zašto finansije i karijera ?Lijepo je kad zaradjujete oboje puno ?Zivot je lakši i čovjek se osjeća sigurnije.Ako jedno izgubi posao, drugo uvijek moze obezbijediti novčana srestva za prezivljavanje bez luksuza. Pametne zene obično ganjaju karijeru.Slazem se da neke visoke pozicije iziskuju vrijeme.Mislim da ti u biti ne misliš loše.Zeliš porodicu na okupu a ne zenu koju bi vidjao sat DVA prije spavanja a djeca mozda nikako. Je li to poenta ? Što se tiče plahti, pa slazem se.Sigurno da politička rasprava moze inspirirati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:03 |
|
|
Lebowski je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa računa se.No ljepša mi je slika simpatičnog i nasmijanog.Ne volim ja namćore.A zamjena partnera na trudničkom na zapadu je mogućnost koju ne treba zabemariti.Dakle zena pola vremena ili godinu a muz ostalo.Ma ima raznoraznih varijanti.
Gledaj ovako, žena koja ima školu, osnovnu, srednju, fakultet i malo sreće da nađe posao i da je neko pogura(što nije rezervisamo samo za žene), praćeno sa ličnim poslovnim ambicijama, nema nikakvih smetnji u vidu šovinističkih muževa ili takvog društva. Nisam čuo šta slično. Naravno, može pogriješiti ako nađe neodgovarajućeg partnera ali za to snose i same odgovornost i ne treba to stavljati na dušu svim muškarcima. Teško je imati sve. Ne može i alpha mužjak i frajer, i da je posvećen vjeri, da ne puši, da ne pije, da je ovakav, da je onakav, i da zarađuje i da ima vremena za pranje suđa i djecu i da ju još mijenja na trudničkom. Ja Leb trazim nekog sličnog sebi  Znam da idealni ne postoje.I ne sanjam o njima.Što se karijere tiče ja sam prvenstveno mislila na neke momente kad recimo zeni slijedi unapredjenje u karijeri ili neko poslovno usavršavanje pa izostankom s posla direktno ugrozava svoj napredak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:11 |
|
|
Zašto misliš da muž ne bi izašao u susret? Naravno, ako se vode finansijama i karijerom prvo će sjesti pa sračunati šta ko gubi i šta dobiva. Ako će biti u finansijskom plusu i ako mušarac nema nekih šansi ni ambicija za napredovanje mislim da će izaći u susret. A ako brojevi kažu da bi sa tom žrtvom bili u minusu a mušarac(a i kompletna porodica) viš izgubio nego što je žena dobila naravno da ne treba prihvatati i izlaziti u susret. A ako izađe onda je to feminističli svijet u kome se žene favorizuju a ne želimo to, samo ravnopravnost... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:14 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: A zašto finansije i karijera ?Lijepo je kad zaradjujete oboje puno ?Zivot je lakši i čovjek se osjeća sigurnije.Ako jedno izgubi posao, drugo uvijek moze obezbijediti novčana srestva za prezivljavanje bez luksuza. Pametne zene obično ganjaju karijeru.Slazem se da neke visoke pozicije iziskuju vrijeme.Mislim da ti u biti ne misliš loše.Zeliš porodicu na okupu a ne zenu koju bi vidjao sat DVA prije spavanja a djeca mozda nikako. Je li to poenta ? Što se tiče plahti, pa slazem se.Sigurno da politička rasprava moze inspirirati  Jer mi je to važno. Lijepo je imati novaca ali pod cijenu osobne i bračne sreće ne. Ne govorim o poslu nego o karijeri. Većina poslova i zaposlenja nije karijera. Nisam siguran u pametne žene i karijeru. Opet definicija onog o čemu govorimo je bitna. Ja svakako ne želim onih nekoliko najboljih studentica za ženu. Ispod njih ostaje ogromna većina pametnih, inteligentnih, obrazovanih od kojih većina ili dobar dio na ovo moje kaže da se slaže. Do sad nisam imao problema. "Zeliš porodicu na okupu a ne zenu koju bi vidjao sat DVA prije spavanja a djeca mozda nikako." A to je loše jer je seksističko?  Takva mi "žena" ni ne treba. Ako je to uopće žena. Da želim obitelj na okupu i želim vratiti toplinu obiteljskog doma. Smatram da je to vrijedno i da smo to izgubili. Generacija mojih roditelja je radila to što ti misliš da je jako dobro i mogu ti reći promatrajući sve te "ravnopravne žene" žao mi i njih i muževa. Većina djevojaka s kojima sam bio isto tako gledaju na to. A većinom su pravnice i doktorice. Tako da...možda je to generacijska stvar. Mlade žene su dosta tradicionalnije od onih prije 30 godina. Valjda to više nije opterećujući čimbenik pa slobodno izražavaju svoje želje. A te su uglavnom u ravni s mojim. Nemam želju biti paćenik neke "koja želi imati sve". Sretno joj u tome. Želim joj uspjeh ali neću si upropastiti život trpeći uz nju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:16 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zašto misliš da muž ne bi izašao u susret? Naravno, ako se vode finansijama i karijerom prvo će sjesti pa sračunati šta ko gubi i šta dobiva. Ako će biti u finansijskom plusu i ako mušarac nema nekih šansi ni ambicija za napredovanje mislim da će izaći u susret. A ako brojevi kažu da bi sa tom žrtvom bili u minusu a mušarac(a i kompletna porodica) viš izgubio nego što je žena dobila naravno da ne treba prihvatati i izlaziti u susret. A ako izađe onda je to feminističli svijet u kome se žene favorizuju a ne želimo to, samo ravnopravnost...  Nadoknada za trudničko bolovanje nije u visini plaće.Dakle manja je i finansijski gubitak je siguran bilo da se radi o zeni ili muškarcu.Ako tu logiku primjenimo onda nećemo radjati uopće djecu  Medjutim ako je zena zaradjivala priblizno kao muz ili čak više, u potpunosti je Dakle svejedno tko bi bio kući s djetetom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:22 |
|
|
Što se tiče plahti, opet je razočaravajuće ali je istina. Veliku većinu djevojaka politika ne zanima. Volio bi i ja da nije tako. Ali je tako. Niste vi ni na forumu ni u Saboru manjina zbog diskriminacije nego jer vas to ne zanima. Ti si lijep primjerak manjine. Nebi ja imao ništa protiv toga ali većina sluša to jer te voli pa se pretvara da ju zanima. A ja ne želim dosađivati pa ne pričam o tome. Održim s vremena na vrijeme društveno politički govor o stanju naše samoupravne zajednice ali to je to. Uglavnom sam jako ponosan na svoju ženku kad joj iznesem premise, a ona izvede pravi zaljučak. Tako da, bez intelekta ne ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:23 |
|
|
doc je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: A zašto finansije i karijera ?Lijepo je kad zaradjujete oboje puno ?Zivot je lakši i čovjek se osjeća sigurnije.Ako jedno izgubi posao, drugo uvijek moze obezbijediti novčana srestva za prezivljavanje bez luksuza. Pametne zene obično ganjaju karijeru.Slazem se da neke visoke pozicije iziskuju vrijeme.Mislim da ti u biti ne misliš loše.Zeliš porodicu na okupu a ne zenu koju bi vidjao sat DVA prije spavanja a djeca mozda nikako. Je li to poenta ? Što se tiče plahti, pa slazem se.Sigurno da politička rasprava moze inspirirati  Jer mi je to važno. Lijepo je imati novaca ali pod cijenu osobne i bračne sreće ne. Ne govorim o poslu nego o karijeri. Većina poslova i zaposlenja nije karijera. Nisam siguran u pametne žene i karijeru. Opet definicija onog o čemu govorimo je bitna. Ja svakako ne želim onih nekoliko najboljih studentica za ženu. Ispod njih ostaje ogromna većina pametnih, inteligentnih, obrazovanih od kojih većina ili dobar dio na ovo moje kaže da se slaže. Do sad nisam imao problema. "Zeliš porodicu na okupu a ne zenu koju bi vidjao sat DVA prije spavanja a djeca mozda nikako." A to je loše jer je seksističko?  Takva mi "žena" ni ne treba. Ako je to uopće žena. Da želim obitelj na okupu i želim vratiti toplinu obiteljskog doma. Smatram da je to vrijedno i da smo to izgubili. Generacija mojih roditelja je radila to što ti misliš da je jako dobro i mogu ti reći promatrajući sve te "ravnopravne žene" žao mi i njih i muževa. Većina djevojaka s kojima sam bio isto tako gledaju na to. A većinom su pravnice i doktorice. Tako da...možda je to generacijska stvar. Mlade žene su dosta tradicionalnije od onih prije 30 godina. Valjda to više nije opterećujući čimbenik pa slobodno izražavaju svoje želje. A te su uglavnom u ravni s mojim. Nemam želju biti paćenik neke "koja želi imati sve". Sretno joj u tome. Želim joj uspjeh ali neću si upropastiti život trpeći uz nju. Naravno poštujem.Bitno je si definirati prioritete.I istina je da većina kako zenske tako i muške populacije neće dozivjeti ne znam kakav bitan napredak u poslovnom smislu.Dakle srednje kategorije je najviše i ona dominira.To je ispravan zaključak. Put medju zvijezde u poslovnom svijetu posut je trnjem.Nije nemoguće ukombinirati brak i porodicu, no vrlo je teško svakako. Tvoje legitimno pravo je naravno da odavereš za sebe najbolju varijantu.Kao što pomenuh Lebu :Ako bi postojala mogućnost za unapredjenje ili neki drugi vid poslovnog napredka da li bi onda zrtvovao godinu svog zivota da pomogneš ?:D
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:29 |
|
|
doc je napisao/la: Što se tiče plahti, opet je razočaravajuće ali je istina. Veliku većinu djevojaka politika ne zanima. Volio bi i ja da nije tako. Ali je tako. Niste vi ni na forumu ni u Saboru manjina zbog diskriminacije nego jer vas to ne zanima. Ti si lijep primjerak manjine. Nebi ja imao ništa protiv toga ali većina sluša to jer te voli pa se pretvara da ju zanima. A ja ne želim dosađivati pa ne pričam o tome. Održim s vremena na vrijeme društveno politički govor o stanju naše samoupravne zajednice ali to je to. Uglavnom sam jako ponosan na svoju ženku kad joj iznesem premise, a ona izvede pravi zaljučak. Tako da, bez intelekta ne ide. Moja zanimanja uvijek idu prema momentalnom raspolozenju.Mislim da je takvih većina zena.Na momente sam ozbiljna, a onda se sjetim face nekog guzonje političara koji mi liči na nekog junaka crtića  Tako da, ja baš nisam najsvijetliji primjer .. Šeherzada je puno potkovanija za političke rasprave kad se radi o forumskoj zenskoj populaciji.A vjerujem da su kod mladjih muškaraca na cijeni zenske osobe koje mogu i i fudbalu, politici a da znaju i palačinake s nutelom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:37 |
|
|
I onda se čudite i proglašavate muškarce seksistima kad kažu Šeherzad? Ne hvala. Pa ne previše. Lijepo je ali ne pod cjenu toga da dobiješ Šerku. Ipak više volim pravu ženu pa koga briga jel zna šta o nogometu. Ko da ja znam. To mi je samo izlika da pijuckam pivo dok ona radi palačinke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:40 |
|
|
Ajmo mi na svrsishodnije teme. Znači kažeš sviđa ti se avatar? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 01:49 |
|
|
doc je napisao/la: I onda se čudite i proglašavate muškarce seksistima kad kažu Šeherzad? Ne hvala. Pa ne previše. Lijepo je ali ne pod cjenu toga da dobiješ Šerku. Ipak više volim pravu ženu pa koga briga jel zna šta o nogometu. Ko da ja znam. To mi je samo izlika da pijuckam pivo dok ona radi palačinke. Ti politički programi stranaka i njihovo prezentiranje forumskom pučanstvu su dosadni.Kad čitaju forumaši zvuči kao glasnogovornik /ca.Mislim da nije neka mudrost osobita to prelistati i furati se na te priče, no meni je problem što ja nijednu postojeću političku opciju u BiH ne vidim kao izlaz i riješenje.Kako da zastupam onda nešto u što sama ne vjerujem ? A palačinke nisu nešto komplicirano za napraviti i lijepo je a i pohvalno što ih smatraš dobrim desertom :) Avatar je mrak !Kontala sam sa onim prije da si neki četrdesetogodišnjak Definiraj te godine, nezgodno mi ! Bilo je zanimljivo.Zahvaljujem i L.N P.S U Beču ima restoran koji radi samo palačinke.Tamo te odvesti bio bi @ Doc u zemlji čudesa ":))
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 02:10 |
|
|
Pohvalno? Ti bi se to lako izvukla? :) Super su mi s bananama i nekim sirupom za medenjake. Jedna fina cura ih je fino radila. 40 a? Nije ni loše. Treba malo bit zagonetan al mislim da bi si pasali. Lijepo sanjaj. Ps. Blizu tvog Wohnunga oder?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 07:06 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: lider30 je napisao/la: U zapadnim društvima (primjerice zemlje EU), žene su trenutno u boljem položaju u društvu od muških. Naravno, to nije bio slučaj u prošlosti, kad su europska društva bila snažno izražena kao muška društva.
Zadnjih 20-30 godina Zapadan Europa je uravnotežila položaj žžena, da bi zadnjih desetak godina uživale i povlašteniji položaj od muških. Što se tiče poslovnog i političkog svijeta muškarci su neprikosnoveni gospodari.Zena na zapadu jeste zaštićena od fizičkog nasilja u porodici naprimjer puno više nego kod nas u BiH.Socijalna skrb je dobro organizirana a raznorazne finansijske potpore omogućavaju samohranim majkama ili zenama zrtvama nasilja u porodici neovisnost.To je bitan faktor. Je li bitno što je u Saboru 25, a ne 50% žena dok ih je 66% na fakultetima, cijeli obrazovni sustav je prilagođen njima i zato će u budućnosti dobiti većinu boljih poslova. I dok je današnja realnost diskriminacija muškaraca feminstice opravdavaju činjenicom da žene politika uopće ne zanima
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 12:13 |
|
|
|
Kako misliš da je obrazovni sustav prilagodjen zenama ?Nisu zene osobe sa posebnim potrebama da bi im trebale neke ekstremne prilagodbe ..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 12:28 |
|
|
doc je napisao/la: Pohvalno? Ti bi se to lako izvukla? :) Super su mi s bananama i nekim sirupom za medenjake. Jedna fina cura ih je fino radila. 40 a? Nije ni loše. Treba malo bit zagonetan al mislim da bi si pasali. Lijepo sanjaj. Ps. Blizu tvog Wohnunga oder? Pa pohvalno jeste  Zadovoljavaš se jednostavnošću palačinaka.Znači nisi neko zakeralo koje bi maltretiralo umornu zenu da nakon posla, radi torte i kolače.Mislim da bi u neznanju bio spreman i riješiti kuhinju ako bi bio motiviran. ( nekom zučnom političkom raspravom ) da se razumijemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 02 ruj 2013, 12:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Kako misliš da je obrazovni sustav prilagodjen zenama ?Nisu zene osobe sa posebnim potrebama da bi im trebale neke ekstremne prilagodbe .. Ali muškarci jesu  Jednostavno ima previše slučajeva da mirne curice koje nisu prelijene prolaze bolje od inteligentnih dječaka samo zato što ponašanje na satu nosi i do 30% subjektivne ocjene. Pa zato imamo situaciju da je u gimnazijama odnos 60:40 za žene (odnosno dječaci se praktički osuđuju na poslove s plaćom od maksimalno 5000kn), dok su po državnim natjecanjima uvijek dječaci u nezanemarivoj prednosti. A zašto je to tako? Jer tamo nema nikakvih subjektivnih kriterija.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|