HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 kol 2026, 01:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit
PostPostano: 02 ruj 2013, 13:08 

volvoks je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Kako misliš da je obrazovni sustav prilagodjen zenama ?Nisu zene osobe sa posebnim potrebama da bi im trebale neke ekstremne prilagodbe ..

Ali muškarci jesu :zubati
Jednostavno ima previše slučajeva da mirne curice koje nisu prelijene prolaze bolje od inteligentnih dječaka samo zato što ponašanje na satu nosi i do 30% subjektivne ocjene. Pa zato imamo situaciju da je u gimnazijama odnos 60:40 za žene (odnosno dječaci se praktički osuđuju na poslove s plaćom od maksimalno 5000kn), dok su po državnim natjecanjima uvijek dječaci u nezanemarivoj prednosti. A zašto je to tako? Jer tamo nema nikakvih subjektivnih kriterija.

Ne pruzaju profesori priliku mirnim djevojčicama samo iz razloga što su mirne na satovima.Ako malo dalje pogledaš u budućnost uvijek je sa ljudskog stanovišta bolje privilegijama olakšati zivot zeni nego muškarcu.Razloga je više :

Muškarci se diskriminiranjem ( u blagim oblicima ) čeliče, dok curama to moze upropastiti budućnost.

Muškarci su prirodno jači spol, pa ni teški fizički poslovi ne bi trebali da im prestavljaju poteškoće.Naprotiv !Razvijaju tijelo :D jačaju duh i pozitivno utječu na ambicije ..

Muškarci su snalazljiviji, pa školovanje nije presudno za uspjeh..

Kao buduća majka ako budem imala ograničena srestva za školovanje djece, djevojčica će imati prednost.Iz prostog razloga što ne zelim da ovisi o nekom.

Malo je finansijskih ovisnih muškaraca, dok je za zenu to ubitačan teret.

Itd itd

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 13:21 

volvoks je napisao/la:

Jednostavno ima previše slučajeva da mirne curice koje nisu prelijene prolaze bolje od inteligentnih dječaka samo zato što ponašanje na satu nosi i do 30% subjektivne ocjene. Pa zato imamo situaciju da je u gimnazijama odnos 60:40 za žene (odnosno dječaci se praktički osuđuju na poslove s plaćom od maksimalno 5000kn), dok su po državnim natjecanjima uvijek dječaci u nezanemarivoj prednosti. A zašto je to tako? Jer tamo nema nikakvih subjektivnih kriterija.

Ne pruzaju profesori priliku mirnim djevojčicama samo iz razloga što su mirne na satovima.Ako malo dalje pogledaš u budućnost uvijek je sa ljudskog stanovišta bolje privilegijama olakšati zivot zeni nego muškarcu.Razloga je više :

Muškarci se diskriminiranjem ( u blagim oblicima ) čeliče, dok curama to moze upropastiti budućnost.

Muškarci su prirodno jači spol, pa ni teški fizički poslovi ne bi trebali da im prestavljaju poteškoće.Naprotiv !Razvijaju tijelo :D jačaju duh i pozitivno utječu na ambicije ..

Kao buduća majka ako budem imala ograničena srestva za školovanje djece, djevojčica će imati prednost.Iz prostog razloga što ne zelim da ovisi o nekom.

Itd itd

Malo zvučiš k'o one radikalne feministice, "don't breastfeed male children, they'll be too strong" :sega
Po meni svima u ranoj fazi života treba pružiti jednake šanse, pa tko je kasnije uspješniji, njegova zasluga. Raditi uravnilovku diskriminacijom jedne skupine djece je ipak moralno upitno.
Ma fizički rad ne bi bio problem da se dobije pravedna plaća kao na Zapadu, a ne da šalteruša koja sjedi u klimatiziranom na anatomskom stolcu ima veću olaću nego radnik koji gradi autocestu na +40 i -20...

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 13:24 

Nisam feministica :D

Jednostavno ti iznosim meni prihvatljive odabire..Nisam rekla da se muška djeca trebaju bukvalno diskriminirati, nego da je moralno prihvatljivo zensku djecu blago favorizirati..
Sve u cilju bolje budućnosti.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 13:33 

Jednostavno ti iznosim meni prihvatljive odabire..Nisam rekla da se muška djeca trebaju bukvalno diskriminirati, nego da je moralno prihvatljivo zensku djecu blago favorizirati..

Slažem se sa tobom po ovom pitanju , samo si zaboravila da pomeneš jako bitnu stvar , a to je nužna potreba daleko većeg prisustva žena u politici i ekonomiji , ali ne u smislu da budu ukras skupštine kao što su danas i da služe samo za dizanje ruku i lajanje okolo u korist mužjaka baraba.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 13:36 

joe enter je napisao/la:

Slažem se sa tobom po ovom pitanju , samo si zaboravila da pomeneš jako bitnu stvar , a to je nužna potreba daleko većeg prisustva žena u politici i ekonomiji , ali ne u smislu da budu ukras skupštine kao što su danas i da služe samo za dizanje ruku i lajanje okolo u korist mužjaka baraba.

Pokušavala sam progurati tu teoriju, no volvoks se osjećao zakinutim.Mislim da mu je škola počela pa trazi opravdanja unaprijed za eventualni neuspijeh :D
Šikaniraju ga profe što je nemiran dečkić :D

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 14:49 

Kako misliš da je obrazovni sustav prilagodjen zenama ?Nisu zene osobe sa posebnim potrebama da bi im trebale neke ekstremne prilagodbe ..

Škola je mjesto gdje velike žene odgajaju male žene.

volvoks je napisao/la:

Apsolutno točno.

Rađene su studije u Engleskoj koje pokazuju da uspješnost djece ovisi o spolu učitelja. Znači ako je učitelj iz matematike muškarac dečki će postizati bolje rezultate. Kad na njegovo mjesto dođe žena, a zemljopis počne predavati učitelj dječaci ćepostizati lošije rezultate iz matematike, a početi imati bolje ocjene iz zemljopisa.

A u situaciji kad 80% učitelja čine žene tko je u prednosti u tom feminiziranom sustavu?

Da ne govorimo o seksizmu učiteljica (manjine) ali koji je očit, vidljiv i opipljiv. Od izjava mojih bivših profesorica da one vole ispitivati na iznenađenje dečke jer oni ne plaču kad dobiju 1, a štreberice plaču pa im se neda s time bakćati.

Do profesorica u krizi srednjih godina koje dečkima koji znaju zaključuju ocjenu više jer im "muškarci idu na živce" a curama koje slabije znaju zaljučuju više jer su fine i pristojne, a nisu kao ti dečki.

Pa to slučajeva Andrija was has du vorbereitet? Pa ništa profesorice. Eins Andrija, eins. Ali gospođo profesorice ništa nije bilo za zadaću. Evo ti Andrija još jedna jedinica! Amelija što si ti napravila? Ništa profesorice, ja... Uredu je Amelija budeš slijedeći put.

Pa kad se na takve nepravde reagira onda razrednica smiruje situaciju, bude ona to izgladila, ne mojte se ljutit, profesorica je u tim godinama, možda i ja budem takva...(žensko suosjećanje).

Pa do cijenjenja empatije i pristojnosti kod cura dok se izravnost i iskrenost dečkiju ne cijeni (jer gle iznenađenja sustav je fminiziran, pa žene više suosjećaju sa curama, dok dječake ne shvaćaju).

Pa eto neka dečki imaju niže ocjene, samo nećemo dizati paniku i raditi probleme da nam seksističke profesorice ne bi imale ispade.

Da ne govorim o situacijama na fakultetu gdje 3 djevojke i 1 mladić sa istim ocjenama na tri kolokcija i cure odgovaraju za 5 kod profesorice, a dečko dobije 4 bez mogućnosti da odgovara....

Itd.

Ali tak seksizam nas ne interesira...

Seksizma uperenog protiv muškaraca koliko hoćeš. Ali trenutno nije in...

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:00 

Itd itd

O ma nemojte gospodična? Muškarci se čeliče pa ajmo njih diskriminirati. nije to ništa strašno.

I ti si draga moja seksistica. I zapravo kao većina žena ne želiš ravnopravnost. Želiš privilegije. A odgovornost nebi sa pravima.

A kad se muškarci prema vama ponašaju kao da ste ravnopravne, a ne privilegiraju/diskriminiraju vas onda mislite da su seksisti.

Ovo je djeci je posebno...da ne kažem šta.

Znači seksizam je ok, ako je u korist žena, a protiv muškaraca.

Sve pet, ali ti nisi za ravnopravnost. Ti si seksistica.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:08 

Ja imam suprotna iskustva.Mladje neudate profesorice uvijek su se furale na ljepuškaste momke iz razreda.Mi cure smo bile potlačene.Ne mogu ni danas da skontam opravdan razlog, ali je tako upravo bilo.Da li su se osjećale dovoljno mlado i blisko nama učenicima pa da je tu bilo i osobnih simpatija prema dječacima iz razreda, ne mogu sa sigurnošću tvrditi.Profesorice srednjih godina djelomično su bile objektivne i mozda malo favorizirale nas cure.

Ponašanje profesora nije ovisilo o zivotnoj dobi nego o interesovanjima.Mene je maltretirao jedan iz tjelesnog.Mislim da je imao nerealna očekivanja, u vezi moje zainteresiranosti za taj predmet.Kontrolirao nam je duzinu nokata, da ne bi slučajno povrijedile jedna drugu u zaru igre.Uglavnom bezvezne stvari.
Penjanje uz neke konopce i slične vratolomije su mu bile specijalnost.

Momci su listom imali najbolje ocjene.S njima je imao drugarski odnos.Vodio je i fudbal pa su ga dodatno obozavali.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:13 

doc je napisao/la:

Itd itd

O ma nemojte gospodična? Muškarci se čeliče pa ajmo njih diskriminirati. nije to ništa strašno.

I ti si draga moja seksistica. I zapravo kao većina žena ne želiš ravnopravnost. Želiš privilegije. A odgovornost nebi sa pravima.

A kad se muškarci prema vama ponašaju kao da ste ravnopravne, a ne privilegiraju/diskriminiraju vas onda mislite da su seksisti.

Ovo je djeci je posebno...da ne kažem šta.

Znači seksizam je ok, ako je u korist žena, a protiv muškaraca.

Sve pet, ali ti nisi za ravnopravnost. Ti si seksistica.

:sad

Ovo mi još niTko nije rekao.

Kao što već rekoh, razgraničite blaze oblike favoriziranja od diskriminacije.Zašto je zensko pozeljno favorizirati ?Upravo zato da stekne odredjenu sigurnost i znanje kako bi se uhvatila kasnije u koštac sa svim zivotnim nedaćama.A kako će to postići ako je zbog spola pri rodjenju zakinuta ?
Nadoknadom..Odnosno blagim privilegijama u odnosu na muški rod.Što je tu čudno ?

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:16 

Ako nekoga favoriziraš automatski drugoga diskriminiraš. Liberte, egalite, fraternite ou la mort :hrvatinic
A i ne bih to nazvao blagim favoriziranjem ako je u gimnazijama i na fakultetima do 65% žena...

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:18 

volvoks je napisao/la:
Ako nekoga favoriziraš automatski drugoga diskriminiraš. Liberte, egalite, fraternite ou la mort :hrvatinic
A i ne bih to nazvao blagim favoriziranjem ako je u gimnazijama i na fakultetima do 65% žena...

Ma daj.Pa objasnila sam upravo da je zenama prijeko potrebna sigurnost.To jednostavno ne moze diskriminirati vas muškarce :D

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:23 

Eto moja iskustva su drugačija. No bitna je statistika.

Ali je činjenica da seksizam prema muškarcima bude prešućen i dečki preko toga pređu jer dečki ne plaću i ne žale se ko babe, dok vi se o svemu žalite i zvonite na sva zvona. I onda se svi sjate oko vas, i pokušavaju pomoći.

I mislim da je u ljudskoj prirodi da više suosjećaju sa ženom u nevolji nego sa muškarcem. Seksisti smo po prirodi. I tu nema pomoći.

Ali ovo što se zbiva u zadnje vrijeme polagano prelazi granicu i javlja se opravdana kritika i protest.

Od same činjenice da 80% učitelja su žene. Da sam ja jednom na faksu na višoj godini na ispitu pobrojao 39 djevojaka i 6 dečkiju (no to nije bitno; nekadašnju "muški" faks, sumjam da je bio toliko muški prije 100 godina koliko je danas ženski).

Ili to da sam jedino za FER čuo kako žele privući više djevojaka na faks (jedini muški fakultet). Dok 90% farmacija ili filozofija, 70% pravo ili medicina ne trebaju privuć dečke (pa šta će im). Ali u Saboru mora biti 40% žena. :001_rolleyes (a 40% dečkiju na tim faksovima?)

Od toga da sutkinje izjavljuju da žena u brakorazvodnoj parnici može izgubit dijete jedino ako je kriminalka ili narkomanka (jel ima seksističkije izjave od te), da 90% djece ide ženama (znači kad bi i muž bio bolji otac) žene sutkinje dodjeljuju djecu ženama potpomognute od žena u centru za socijalnu skrb i odvjetnica. Cijeli ženski sustav koji ide na ruku ženama.

Pa onda da je 90% muškaraca među beskućnicima. Da li je ikad netko pokrenuo akciju pomoći njima? Da je 90% beskućnika žene, već bi se svi angažirali.

Do toga da su svi ama baš svi problemi, vijesti, udruge navedene na stranici pravobraniteljice za ravnopravnost spolova o ženama.

Onda neka se to zove ured za poboljšanje društvenog položaja žena. Kakva ravnopravnost.

Zar nema niti jednog problema od kojih sam ja neke naveo koji neproporcionalno pogađaju muškarce? Pa da se pravobraniteljica pozabavi time.

A ne ne...

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:29 

Kao što već rekoh, razgraničite blaze oblike favoriziranja od diskriminacije.Zašto je zensko pozeljno favorizirati ?Upravo zato da stekne odredjenu sigurnost i znanje kako bi se uhvatila kasnije u koštac sa svim zivotnim nedaćama.A kako će to postići ako je zbog spola pri rodjenju zakinuta ?
Nadoknadom..Odnosno blagim privilegijama u odnosu na muški rod.Što je tu čudno ?

Ne trebaš biti tužna. Žao mi je ako te povrijedilo ali nisam htio vrijeđati (i ovo je seksizam od strane mene, muškarcu to ne bi rekao).

Ne osuđujem te zbog tvog mišljenja nego iznosim činjenice.

Ravnopravnost je kad ljude tretiraš jednako nevezano o spolu. Seksizam je kad ih tretiraš drugačije ovisno o spolu. Ti se zalažeš za seksizam jer žene stavljaš u povlašteni položaj.

Zbog spola pri rođenju zakinuta. Onda se žali majci prirodi ne nama.

To što ste vi proglasile prirodu seksističkom i što smatrate da bi cijelo društvo trebalo tebi pomoći da ti ispuniš svoje želje jer si žensko je seksizam draga moja.

Ne treba nikome ništa nadoknađivati nego sve jednako gledati.

Ako muško ne dobije sve što želi, onda kažemo takav je život, ako žena ne dobije sve što u svom srcu poželi, onda je to seksizam.

How yes no.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:31 

doc je napisao/la:

Ravnopravnost je kad ljude tretiraš jednako nevezano o poslu. Seksizam je kad ih tretiraš drugačije ovisno o spolu. Ti se zalažeš za seksizam jer žene stavljaš u povlašteni položaj.

To što ste vi proglasile prirodu seksističkom i što smatrate da bi cijelo društvo trebalo tebi pomoći da ti ispuniš svoje želje jer si žensko je seksizam draga moja.

Ako muško ne dobije sve što želi, onda kažemo takav je život, ako žena ne dobije sve što u svom srcu poželi, onda je to seksizam.

How yes no.

:palacgore2

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:52 

Za ovo što si naveo razlozi su jednostavni.Zene su bolje organizirane i imaju više sućuti prema patnjama pripadnica svog spola.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:54 

Jesi mi odgovorila.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 16:11 

Večeras.Ne mogu se skoncentrirati.Telefon mi zvoni :D

Duzna sam :)

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 17:02 

F***k her like a slut, treat her like a queen.
Sva mudrost.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 19:12 

doc je napisao/la:

Ne trebaš biti tužna. Žao mi je ako te povrijedilo ali nisam htio vrijeđati (i ovo je seksizam od strane mene, muškarcu to ne bi rekao).

Ravnopravnost je kad ljude tretiraš jednako nevezano o spolu. Seksizam je kad ih tretiraš drugačije ovisno o spolu. Ti se zalažeš za seksizam jer žene stavljaš u povlašteni položaj.

How yes no.

Prvo da se osvrnem na teoriju zavjere koju si razvio o pravobraniteljicama i centrima za socijalnu skrb :D
Mislim da ta teorija jednostavno ima temelj u dvije točke:

Zene su organiziranije kad je u pitanju potpora od vas muškaraca a imaju i više sućuti prema pripadnicima svoga spola.Muškarci teško pokazuju emocije jer ih smatraju znakom slabosti.Zato izostaje i sućut i podrška.
Zenski spol sklon je emotivnim ispadima pa i dramatizuranju no to je u ovakvim situacijama učinkovito.Sluzi za solidiziranje i zbijanje redova.

Definicija ravnopravnosti takodje ti ima temelj, no zaboravljaš olakotne i otezavajuće okolnosti.Ne mozeš u praksi tretirati ravnopravno muškarca i zenu kad se radi o nekim svakodnevnim zivotnim situacijama.
Ljudi imaju više sućuti prema teškoj sudbini jedne zene koja obavlja posao čistačice ili radi u smjenama za nekom trakom u proizvodnom pogonu, nego prema muškarcu na gradjevini.
Prirodno je da muškarac obavlja teške fizičke poslove dok je neprirodno da se njezniji spol pati.Zato sam podvukla te situacije u obrazovanju.
O čemu prosvetni radnici razmišljaju ? O polozaju i budućnosti zenske osobe.
Takodje je sporna i finansijska ovisnost.Zene su najčešće zrtve ove pojave.

Dakle to favoriziranje je bezazleno i ne moze prestavljati štetnu diskriminaciju.Blaga prednost zenskom rodu svakom je dzetlmenu prihvatljiva :D

@ Hunter, dosadan si ..

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 20:13 

doc je napisao/la:

How yes no.

Prvo da se osvrnem na teoriju zavjere koju si razvio o pravobraniteljicama i centrima za socijalnu skrb :D
Mislim da ta teorija jednostavno ima temelj u dvije točke:

Zene su organiziranije kad je u pitanju potpora od vas muškaraca a imaju i više sućuti prema pripadnicima svoga spola.Muškarci teško pokazuju emocije jer ih smatraju znakom slabosti.Zato izostaje i sućut i podrška.
Zenski spol sklon je emotivnim ispadima pa i dramatizuranju no to je u ovakvim situacijama učinkovito.Sluzi za solidiziranje i zbijanje redova.

Definicija ravnopravnosti takodje ti ima temelj, no zaboravljaš olakotne i otezavajuće okolnosti.Ne mozeš u praksi tretirati ravnopravno muškarca i zenu kad se radi o nekim svakodnevnim zivotnim situacijama.
Ljudi imaju više sućuti prema teškoj sudbini jedne zene koja obavlja posao čistačice ili radi u smjenama za nekom trakom u proizvodnom pogonu, nego prema muškarcu na gradjevini.
Prirodno je da muškarac obavlja teške fizičke poslove dok je neprirodno da se njezniji spol pati.Zato sam podvukla te situacije u obrazovanju.
O čemu prosvetni radnici razmišljaju ? O polozaju i budućnosti zenske osobe.
Takodje je sporna i finansijska ovisnost.Zene su najčešće zrtve ove pojave.

Dakle to favoriziranje je bezazleno i ne moze prestavljati štetnu diskriminaciju.Blaga prednost zenskom rodu svakom je dzetlmenu prihvatljiva :D

@ Hunter, dosadan si ..

slika

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 20:25 

Ništa nije bezazleno nego bi ti svoju diskriminaciju upakirala u nevinu dječju bajku.

Radi se o ljudima, i ljudskim životima. A ti bi diskriminirala temeljem spola.

Uf što si se osvrnula na "teoriju zavjere". Nema teorije zavjere. Ima feminizirani sustav u kojem žene pogoduju ženama. Imaš diskriminaciju. Imaš seksizam.

Da muškarci suci redovito djecu dodjeljuju očevevima i da izjave da otac može izgubiti dijete samo ako je narkoman svi bi se na noge digli.

Uopće nije važno kako su žene organiziranije, empatičnije bitno je da žene položaj moći koriste da pogoduju drugim ženama, a diskriminiraju muškarce. A to je draga moja opet diskriminacija. I to je seksizam.

Neprirodno je da slabiji spol pati???!! O ma nemoj? Muškarci bi trebali "prirodno" patiti, a svi bi se trebali angažirati da žene ne pate? Pa jel čitaš ti sebe?

Prosvjetni radnici razmišljaju o položaju i budućnosti ženske osobe?! Misliš šta je tebi? Skoro pa pomislim da se zbilja Ministar skriva iza tog ekrana i provocira.

Sporna financijska ovisnost. O kome? Ti i ja smo slobodno. Ti završiš školu, ja završim školu. Zaposliš se ti. Zaposlim se ja. Kakva crna financijska ovisnost?

Nema je.

Osim ako ne misliš, a vjerojatno misliš da bi se opet svi trebali baciti na to da osiguramo da male princeze imaju sve što si požele, inače smo odvratni seksisti.

Nikakva više prednost nije poželjna jer diskriminirane niste. Ravnopravne ste. A ravnopravnost znači upravo to. Jednakost u pravima. I to imamo.

Ti se zalažeš za diskriminiranje temeljem spola, a to je seksizam.

Ti se zalažeš za privilegije i otežavanje života ljudima jer su krivog spola.

Prosto ko pasulj.

I naravno da su takvi najveći problem. Dobrotovori koji ni na trenutak ne sumnjaju u svoju dobronamjernost i plemenitost. Stari odvratni heteroseksualni šovinist nikada nebi tako što napisao koliko god ga svi nazivali odvratnim šovinistom jer ima taj balans i svjestan je toga. Ti uopće nisi svjesna koje si stvari napisala. Izraženiji seksizam ja u životu nisam vidio. Ali to to ispričaš tako benevolentno, tako opušteno, začiniš smješkom, da to ispadne gotovo simpatično.

Eej o ljudima se radi. Radi se o očevima koji gube djecu jer ih sustav diskriminira. Radi se o djeci koja pate, koja bi bila s tatom, jer je tata i bolji izbor za roditelja, a to se onemogućava zbog seksizma i diskriminacije. Jer razmišljaš ti o tome?

Jer razmišljaš da bi ti onemogućavala bolju budućnost, život, zaposlenje ljudiskim bićima jer su eto muškarci. Pa ajmo djecu muškog spola onemogućiti da budu ono što mogu biti da bi curice bile i više od onoga što mogu biti.

Pa kako možeš?

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 22:41 

Ne dramatiziraj.:D

Razgovarali smo o tvojim tvrdnjama kako su muškarci diskriminirani sustavno od strane zenske populacije.Ti uporno guraš tu priču.Ja sam ti navela jednostavno razloge zašto se neka pravobraniteljica solidarizira sa razvedenom majkom.Nigdje to nisam nijednom riječju odobrila.Ako jesam citiraj !!!

Medjutim ti uporno tvrdiš kako postoji urota zenske populacije u cilju diskriminiranja muškaraca.Ne postoji, no mogu kao zena bolje razumjeti ponekad pristrasnost druge zene kojom je pogodovala nekoj majci, da dobije skrbništvo nad djetetom.Jednostavno i dovoljno razumljivo ?

Ne tvrdim da je moralno i ljudski opravdano prema nekom pozrtvovanom ocu, samo navodim razloge.

Što se diskriminacije na osnovu spola radi, takodje nigdje nisam navela da zene treba favorizirati i na štetu muške populacije.Ako jesam, opet citiraj..
Navela sam samo ponovo razloge što ljude motivira da budu blazi prema zenskom spolu.Moje mišljenje je da je to ispravno, iz već navedenih razloga.
U ljudskoj prirodi je da se suosjeća sa slabijim, ne znam dakle zašto se čudiš mojim razlozima ?Što tu ima diskriminirajuće i štetno ?

Na kraju, namjera mi nije provocirati i iza monitora nije Ministar..Kakve su to nebuloze ?Čitaj s razumijevanjem, a ne ubacuj svoje konstrukcije na osnovu par rečenica koje sam napisala u nedefiniranom kontekstu.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 22:48 

Ne može ravnopravno,
ja sam gore a ona je dole(a može i dole na koljenima).

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 09:57 

Ne dramatiziraj.:D

Razgovarali smo o tvojim tvrdnjama kako su muškarci diskriminirani sustavno od strane zenske populacije.Ti uporno guraš tu priču.Ja sam ti navela jednostavno razloge zašto se neka pravobraniteljica solidarizira sa razvedenom majkom.Nigdje to nisam nijednom riječju odobrila.Ako jesam citiraj !!!

Medjutim ti uporno tvrdiš kako postoji urota zenske populacije u cilju diskriminiranja muškaraca.Ne postoji, no mogu kao zena bolje razumjeti ponekad pristrasnost druge zene kojom je pogodovala nekoj majci, da dobije skrbništvo nad djetetom.Jednostavno i dovoljno razumljivo ?

Ne tvrdim da je moralno i ljudski opravdano prema nekom pozrtvovanom ocu, samo navodim razloge.

Što se diskriminacije na osnovu spola radi, takodje nigdje nisam navela da zene treba favorizirati i na štetu muške populacije.Ako jesam, opet citiraj..
Navela sam samo ponovo razloge što ljude motivira da budu blazi prema zenskom spolu.Moje mišljenje je da je to ispravno, iz već navedenih razloga.
U ljudskoj prirodi je da se suosjeća sa slabijim, ne znam dakle zašto se čudiš mojim razlozima ?Što tu ima diskriminirajuće i štetno ?

Na kraju, namjera mi nije provocirati i iza monitora nije Ministar..Kakve su to nebuloze ?Čitaj s razumijevanjem, a ne ubacuj svoje konstrukcije na osnovu par rečenica koje sam napisala u nedefiniranom kontekstu.

Ne dramatiziram draga. Već sam osjetljiv na nepravdu. Nevezano o spolu.

A počele su se događati nepravde. I osobne i obiteljske traume.

Ne govorim o uroti nego o činjenicama. Ako u nekom sustavu prevladavaju žene i ako na poziciji moći žene pogoduju ženama onda to nije uredu. Ako sam ja sudac u sporu između muškarca i žene ću presuditi za onog tko nije kriv ili je u pravu, a ne za muškarca. I za to nema opravdanja.

Koliko god ti smajlića postavljala.

Govorila si o favoriziranju djevojaka u obrazovanju, o tome kako bi ti jednog dana kreć bila prioritet itd.

To nije uredu.

No samo ti ukazujem gore na nizu primjera da tvoje zalaganje za ravnopravnost nije zalaganje za ravnopravnost već za seksizam i diskriminaciju.

Uostalom tko je slabiji u modernom društvu u kojem fizička snaga više ništa ne znači.

Činjenica je da smo došli u vrijeme kad je u mnogim zapadnim zemljama poželjnije biti žena, i to je uredu, sve dok institucije sustavno ne potpomažu da je poželjnije biti žena.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 10:48 

Naravno da nigdje nisam odobravala te nepravde, osobito koje se tiču obiteljskih drama.U principu sam protiv razvoda i vjerujem u brak kao instituciju.Svjesna sam činjenice da roditelji ( kako majka, tako i otac ) znaju iskorištavati djecu da bi nanijeli nepravdu i bol supruzniku.To je pogrešno i cenatar za socijalnu skrb, organi pravosudja i ostale insitucije trebale bi se baviti jedino djetetovom dobrobiti.

Eto propusti se dešavalu i ja mogu objektivno sagledati razloge.Ne tvrdim da nema takvih slučajeva, što je opet kazem nedopustivo.

Za odluku o mom potomstvu nekad u budućnosti, mislim da sam u potpunosti u pravu.Ne zivim u USA i školovanje u EU je besplatno, tako da čisto sumnjam da ću ikad biti dovedena pred tezak izbor " koga školovati "

Samo mene pratile

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: