HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 svi 2025, 10:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Razlika između muslimana u Hrvatskoj i ovih naših iz bej ha
PostPostano: 28 ruj 2010, 13:02 

ManInBlack je napisao/la:
kako ne vidiš, evo ih virtualne ustaše kum bečo i dane, dodju ovdje napišu koji red stave koju sliku sa ustaškom ikonografijom i odu zadovoljni spavati što su ga šuknuli HB hrvatima. Onda neki multietniĆar procunja po ovome forumu i snimi ove virtualne ustaše kako u sred ćaršije poziraju sa šahovnicom (službenom zastavom rh) i prstima formiraju slovo U. I onda proširi priču kako su svi hrvati ustaše, pa kada u ćaršiji neki hrvat dođe tražiti posao, multietnićari ga odjebu i u sebi mu jebu majku ustašku...

Ne znam za Kuma Beču ali mi Dane ipak djeluje kao iskreni pobornik onoga što iznosi na ovome forumu.

A Hrvat u ćaršiji će isto proći što god mi pisali na ovome forumu, tako da...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 13:26 

Ovaj vandalizam između Bileće i Stoca u rs-u je i mene užasnuo, jerbo sam načelno protiv grafita:

slika

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 13:38 

da da užasnulo te, a jos vise je užasnulo tamo nekog povratnika ili potencijalnoga povratnika, kojem ste crtanjem ovih grafita još jače zalupili vrata doma.

Ja bi vama za ovo švrljanje po državnoj imovini lupio kaznu po džepu i natjerao vas da četkicom za zube operete taj asfalt, balavci jedni.

evo kako tvoja braća poručuju hrvatima u sredini gdje vlada sdp i demokracija.

post87257.html#p87257

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 13:50 

kako ne vidiš, evo ih virtualne ustaše kum bečo i dane, dodju ovdje napišu koji red stave koju sliku sa ustaškom ikonografijom i odu zadovoljni spavati što su ga šuknuli HB hrvatima. Onda neki multietniĆar procunja po ovome forumu i snimi ove virtualne ustaše kako u sred ćaršije poziraju sa šahovnicom (službenom zastavom rh) i prstima formiraju slovo U. I onda proširi priču kako su svi hrvati ustaše, pa kada u ćaršiji neki hrvat dođe tražiti posao, multietnićari ga odjebu i u sebi mu jebu majku ustašku...

Da su dane i kompanija ustaše sa mudima, onda bi pozirali ovako i sa ovakom ikonografijom u ćaršiji,
slika
ne bi se krili iza zlatnih ljiljana i državne zastave RH, već bi pozirali sa zastavom koju svaki pravi ustaša ima doma ;)

Nemojte se sramotiti. Mislim da je Dane_croatia poslao slike u crnim odorama iz Sarajeva na nekoliko foruma.

Samo imam pitanje za vas, zašto vam smeta vidjeti Hrvate i Muslimane kako veličaju ideju iz druge Hrvatske države?
Ako vam je ZAVNOH i AVNOJ draži onda shavćam vašu netpljivost. Ali ste i sami rekli da niste pobornik partizanskog pokreta. Zato vas ponovno pitam zašto vam toliko smeta ideologija pravaštva i domobranstva(več kada opominjete ustaštvo)???

:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 14:22 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Nemojte se sramotiti. Mislim da je Dane_croatia poslao slike u crnim odorama iz Sarajeva na nekoliko foruma.

Samo imam pitanje za vas, zašto vam smeta vidjeti Hrvate i Muslimane kako veličaju ideju iz druge Hrvatske države?
Ako vam je ZAVNOH i AVNOJ draži onda shavćam vašu netpljivost. Ali ste i sami rekli da niste pobornik partizanskog pokreta. Zato vas ponovno pitam zašto vam toliko smeta ideologija pravaštva i domobranstva(več kada opominjete ustaštvo)???

Ta druga hrvatska država je bila samo država na papiru, kao što je i dane virtualni ustaša. Ta druga država odnijela mnoge hrvatske živote, uključujući i moju najbližu rodbinu, koju su pobili 'partizani' (srbi i muslimani). Ta moja rodbina i njihovi susjedi morali su platiti glavom, jer poglavnik nije imao političke mudrosti, vec je srljao, kao sto srlja i dane. Moja rodbina i njihovi susjedi njih par tisuca su platili glavom, dok je poglavnik bježao iz 'svoje države', isto kao što i dane pobjegne sa mjesta na kojemu je nacrtao ove grafite.

Dane zagovara bratstvo sa populacijom ljudi koja je odgojena da ne voli kršćane, a danas se odgaja da ih mrzi i uništava. Ti njegovi ljubljeni bošnjaci su 44 i početkom 45 pobjegli iz ustaških redova i sklonili se u redove npr, 16 muslimanske NOB, sa kojom su udarili na posljedne bastione obrane vojske NDH u odžačkoj posavini, gdje su počinili strašne zločine, silovanja i pljačke nad hrvatskim življem, pobili par tisuća muškaraca od 15 do 80 godina, pobacali ih u savu, bosnu i okolne močvare. Svako razuman će skontati da su ti ljudi bili podjednako žrtve i pavelića i broza tj njihovih ideologija.

Pavelić je bio jedan obični pizdun, koji je smjestio hrvatskom narodu da se on do dana danasnjeg nije oporavio.

Ovo treba da bude naša svetinja :HVO znakovlje pod kojim su ginuli hrvati braneći svoj dom od danetovog cvijeća.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 14:39 

Jebo vas i Pavelić i ćopavi zagorac, nadam se da i jedan i drugi gore u paklu.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 14:46 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:

Ta druga hrvatska država je bila samo država na papiru, kao što je i dane virtualni ustaša. Ta druga država odnijela mnoge hrvatske živote, uključujući i moju najbližu rodbinu, koju su pobili 'partizani' (srbi i muslimani). Ta moja rodbina i njihovi susjedi morali su platiti glavom, jer poglavnik nije imao političke mudrosti, vec je srljao, kao sto srlja i dane. Moja rodbina i njihovi susjedi njih par tisuca su platili glavom, dok je poglavnik bježao iz 'svoje države', isto kao što i dane pobjegne sa mjesta na kojemu je nacrtao ove grafite.

Dane zagovara bratstvo sa populacijom ljudi koja je odgojena da ne voli kršćane, a danas se odgaja da ih mrzi i uništava. Ti njegovi ljubljeni bošnjaci su 44 i početkom 45 pobjegli iz ustaških redova i sklonili se u redove npr, 16 muslimanske NOB, sa kojom su udarili na posljedne bastione obrane vojske NDH u odžačkoj posavini, gdje su počinili strašne zločine, silovanja i pljačke nad hrvatskim življem, pobili par tisuća muškaraca od 15 do 80 godina, pobacali ih u savu, bosnu i okolne močvare. Svako razuman će skontati da su ti ljudi bili podjednako žrtve i pavelića i broza tj njihovih ideologija.

Pavelić je bio jedan obični pizdun, koji je smjestio hrvatskom narodu da se on do dana danasnjeg nije oporavio.

Ovo treba da bude naša svetinja :HVO znakovlje pod kojim su ginuli hrvati braneći svoj dom od danetovog cvijeća.

Meni obitelj je isto dala velik dio ljudi na oltaru Domovine. Samo što su moje u drugom svijetskom ratu kao i većini djelova Hercegovine ubili DALMATINSKI partizani(naša današnja braća Dalmatinski Hrvati). A to mi sigurno nedaje razlog da ih mrzim. Također bleiburg i križni put su rezultat partizanskog klanja. Da poglavnik nije otišao u emigraciju nebi se stvorio HOP nebi se stvorile krovne emigrantske organizacije zahvljaujući kojima i danas je ostvarena Hrvatska država.
Ako smatrate da je poglavnik trebao ostati i dočekati sudbinu Slavka Kvaternika, Mile Budaka i ostalih onda vaše tumačnje povijesti je djetinjasto i iskrivljeno.

Oko Bošnjačke agresije na Srednju Bosnu nikada nisam išta protiv nas rekao. Smatram našu obranu opravdano i teško osuđujem sve Bošnjake agresore. Samo je jedna velika stvar NISU SVI BOŠNJACI ISTI!!! Nisu svi palili po Srednjoj Bosni i na temelju toga sam i danas zadržao svoj Hvratski pravaški stav. Također HVO je organiziran i u smislu domobranstva. A domobranstvo je sadržavala 40% muslimana tokom drugog svijetskog rata. Znači več kada hvalite HVO hvalite i ideju koju je pronosio.

ZDS!

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 15:01 

Šteta što vam Poglavnika ne smaknuše 1944. i nakon toga ne pustiše Amere preko Hrvatske, izbjegli bi mnogo što a imali višestranačje već desetljećima, bili bi iznad Španjolske recimo.

Dakle treba vidjet što su pogriješili i on i ćopavi a što su dobro uradili. Imaju nekih elemenata koji bi da su bili okrenuti ka istom cilju mogli mnogo toga dobrog donijet ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 15:07 

NISU svi bošnjaci isti, to je točno, jedni će ti javno reći što misle o tebi, a drugi će šutjeti i praviti se da ih ne zanima, hajde bogati u isto oni svi pišaju, ne budite naivni.

Kao što sam već rekao pavelić i njegova ideologija snose najviše odgovornosti za za stradanja hrvata u ww2, svojim radom su otvorili put bleiburgu, križnom putu, slovenskim i hercegovačkim jamama, burića štali, itd..

ovo je 21 stoljeće idemo dalje, države se danas osvajaju kapitalom i znanjem, a ne ideologijom..

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 15:49 

NISU svi bošnjaci isti, to je točno, jedni će ti javno reći što misle o tebi, a drugi će šutjeti i praviti se da ih ne zanima, hajde bogati u isto oni svi pišaju, ne budite naivni.

Kao što sam već rekao pavelić i njegova ideologija snose najviše odgovornosti za za stradanja hrvata u ww2, svojim radom su otvorili put bleiburgu, križnom putu, slovenskim i hercegovačkim jamama, burića štali, itd..

ovo je 21 stoljeće idemo dalje, države se danas osvajaju kapitalom i znanjem, a ne ideologijom..

Vjerojatno su tako i Paveliću govorili: Ostavi se Starčevića, to je 19. stoljeće, a mi smo sad u 20. stoljeću.
Zaključak:
Potreban nam je novi Ante 21. stoljeća, koji će opet ujedinit Hrvate i Bošnjake.

Ali ova ti je najbolja kako su Ustaše i Pavelić najviše krivi za Bleiburg. Onda je po tom razmišljanju, Churcil najviše kriv za Holokaust.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 16:41 

dane-croatia je napisao/la:
Vjerojatno su tako i Paveliću govorili: Ostavi se Starčevića, to je 19. stoljeće, a mi smo sad u 20. stoljeću.
Zaključak:
Potreban nam je novi Ante 21. stoljeća, koji će opet ujedinit Hrvate i Bošnjake.

Ali ova ti je najbolja kako su Ustaše i Pavelić najviše krivi za Bleiburg. Onda je po tom razmišljanju, Churcil najviše kriv za Holokaust.

Jesi li ti sebi mozda umislio da si novi Ante za 21 stoljeće?

Hajde reci da nisu krivi Pavelić i ustaško vrhovništvo koji su usput ljubili stope hitleru, za te velike tragedije hrvatskog naroda? Znaš li ti koliko je samo hrvatskih siročića ostalo širom NDH, jer su im vjerne pavelićeve sluge ubile oca na ovaj ili onaj način (mobilizirali ga i odveli na ratište, ili strijeljali jer je odbio ići sa njima). Koliko su samo hrvatskih obitelji uništili jer je njihov netko bio na drugoj strani.

Onda su ti došli u situaciju da osvete svoje najmilije pa su pobili na tisuce neduznih ljudi koji su se nasli u ustaskoj uniformi pod prisilom.
Samo okolo sebe znam desetak slučajeva gdje se muškarci nisu vratili iz rata a u njega su otjerani na silu. Ti ljudi su bili obični seljaci, koje je zanimalo samo da prehrane svojih 5-8 djece.
Ne sramoti se dalje, odaj počast nedužnim žrtvama, i ne veličaj pizdu pavelica, koji je ostavio vojsku da izgine i pobjegao na sigurno.

Za dom smo uvijek spremni, no ne i da rušimo domove drugih hrvata ;)

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 17:00 

Moje mišljenje je da treba pravit razliku između muslimana Hrvata i Muslimana koji se od rata izjašnjavaju kao Bošnjaci.
Budući da Bošnjaci nisu jedini muslimanski predstavnici u RH, ima tu i Hrvata, Albanaca etc. onda i ne mogu nametnut u državi koja forsira sekularizam neku svoju vjersku komponentu kao temu o kojoj bi društvo raspravljalo.
Kod nas se sad jako inzistira i na "europeizaciji" a osobno mislim da svim muslimanima u RH paše kad se na njih gleda kao na najbolji primjer odnosa muslimana i države u nemuslimanskoj državi.
Ustoga islam je državno priznata vjera i problemi se svode na veličinu groblja, sporost administracije kad će se dobit građevinska etc. Nema vjerske ili nacionalne netrepeljivosti.

Za BiH bih rekao da je sekularna na papiru. Daleko je to od europskog standarda, još crkve petljaju svoje prste i vode stado svojim putem.
I umjesto da institucija crkve radi na doborobit društva, pomaganju siromašnim, obrazovanju, dobrotvornom radu etc. ona ovdje i namjern i nenamjerno huška narode između sebe.
Naravno činjenica da je društvo podjeljeno između ostalog i na vjerskoj bazi spriječava međuvjersku toleranciju.

Hrvat u Hrvatskoj je jednak bio on musliman, katolik, pravoslavac, ateist, budist, hari krišna ili kaj god.
Kad u BiH dođe do te situacije da je vjersko određenje nebitno onda će i vaši muslimani postati sličniji našima, samo je pitanje da li je to moguće.
Da Hrvati izaberu nekog Musu Hrvatinića, a Bošnjaci sebi nekog ateista ili pravoslavca. Po meni teško.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Šteta što vam Poglavnika ne smaknuše 1944. i nakon toga ne pustiše Amere preko Hrvatske, izbjegli bi mnogo što a imali višestranačje već desetljećima, bili bi iznad Španjolske recimo.

Dakle treba vidjet što su pogriješili i on i ćopavi a što su dobro uradili. Imaju nekih elemenata koji bi da su bili okrenuti ka istom cilju mogli mnogo toga dobrog donijet ovim prostorima.

Pa upravo ako se sjećate razgovore prema zapadu 1944. godine i je odobravao Poglavnik. Prilikom gestapovog otkrića urote 1944. godine na sjednici javno Poglavnik proziva Lorkovića i Vokića i optužuje ih na izdaju. Na što Lorković odgovara ''Poglavniče sve smo radili sa vašim znanjem''. Također jedan od dokaza toga jest i taj da nisu osuđeni za veleizdaju smrću(što je inače zakonski postupak). Več su do kraja rata bili u lepoglavi u upraviteljevom stanu.

Inače ako znate za ''diplomatske koridore NDH'' pogtovo one od 1943. godine kroz 01. Italiju, 02 Švicarsku, Jugo Istok-Rusija... znali bi ste da je NDH imala mogućnost doticaja sa saveznicima. Čak i ponudu od SSSR u pristupanju na ddrugu stranu.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:20 

dane-croatia je napisao/la:
Zaključak:

Jesi li ti sebi mozda umislio da si novi Ante za 21 stoljeće?

Hajde reci da nisu krivi Pavelić i ustaško vrhovništvo koji su usput ljubili stope hitleru, za te velike tragedije hrvatskog naroda? Znaš li ti koliko je samo hrvatskih siročića ostalo širom NDH, jer su im vjerne pavelićeve sluge ubile oca na ovaj ili onaj način (mobilizirali ga i odveli na ratište, ili strijeljali jer je odbio ići sa njima). Koliko su samo hrvatskih obitelji uništili jer je njihov netko bio na drugoj strani.

Onda su ti došli u situaciju da osvete svoje najmilije pa su pobili na tisuce neduznih ljudi koji su se nasli u ustaskoj uniformi pod prisilom.
Samo okolo sebe znam desetak slučajeva gdje se muškarci nisu vratili iz rata a u njega su otjerani na silu. Ti ljudi su bili obični seljaci, koje je zanimalo samo da prehrane svojih 5-8 djece.
Ne sramoti se dalje, odaj počast nedužnim žrtvama, i ne veličaj pizdu pavelica, koji je ostavio vojsku da izgine i pobjegao na sigurno.

Za dom smo uvijek spremni, no ne i da rušimo domove drugih hrvata ;)

Zar neznate da zahvaljujući vojnoj i materijalnoj pomoći trečeg Rajha Hrvatska je izborila svoju nezavisnot??? To vam je i glavni razlog zašto smo i ušli u savez sila osovine.

Usput pogledajte malo bolje, Pavelić je znao kako će partizani postupati sa Hrvatima, jedini nač je bio da se preda Zapadu u nadi da će se držati vojnog prava i primiti nas. To je Britanska zasluga da smo spali natrag u partizanske ruke. No ako vi smatrate odluku Poglavnika lošom zamislite što bi dočekalo naše ljude da su ostali u zemlji. TIHI holokaust, sa još manje dokaza, manje svjedoka a puno više grobnica.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:48 

Fino, hajmo se vratiti na temu. Mislim da treba samo malo više dobre volje. Malo više povjerenja pa bi onda svima bilo bolje

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 20:40 

da vratimo se na temu

slika

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 20:47 

Dane, Dane... c c c ...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 20:56 

šta je bilo?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 21:22 

Bečo, bilo je to da možete daneta izabrati za novog poglavnika, isti je kao i onaj pizda pavelic :rigam

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:03 

Dane kakav je učinak, stvori li Hrvate, nove Alije Šiljke, Omere Vrapce?

Doista me zanima, kakav je tvoj dojam? Je li ima materijala ili ne?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:08 

Znaš kaj? Dane nije sa Balkana geografski, a Pavelićevi korjeni nisu Balkanski također.
Grovbnik i Krivi Put su relativno blizu tamo u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske gdje prestaje Balkan a nastaje..., što već nastaje i tu je kvaka. Niti Balkanci mogu shvatit Daneta i Pavelića a vjerojatno je i obrnuto. To je poenta samo što je Dane suviše uljudan da to prizna.
Još malo o ljudima sa izvanbalkanske Hrvatske, iz Istre, Kvarnera, Rijeka, Bakra, Gorskog Kotara i Senja. To su ljudi posebnog i boljeg kova od nas ostalih. Oni su jednostavno E U R O P A, a njima su slični i Slovenci iz primorja i Trsta, a tu se radi o istom mentalitetu bez obzira na nacionalne razlike. Mislim da bismo trebali učiti od njih

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:25 

Tako je Bečo, predlažem pripajanje balkanske Hrvatske (cijele), nebalkanskoj, baš nam treba taj virus.

Ne vjerujem da i ova "smeća, Bobanovci itd." imaju išta protiv, sad mi samo reci kako to mislite ostvarit, i koliko uspjeha ima vaša politika u Bosni i Hercegovini?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:30 

Nemamo vlast, vojsku i policiju pa onda je malo teže, zapravo već nekih 90 godina mi imamo vojske države i policije koje su se smjenjivale i koje su sve bile protiv nas tako da je pravo čudo da ovakvi pojedinci i postoje.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:37 

Koja je vaša stranka u BiH? Za koga glasate? HSP?

Koliko očekuješ ex Muslimana da će se izjasnit na popisu u BiH dogodine kao Hrvati?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 22:40 

Stranački život nas ne zanima nego strateške stvari. Hegemonija je također isključena, nek se smatra kako ko ili tko hoće

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: