|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 254 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Slaba razina obrazovanja? Slavenski fatalizam? Pretjerana pobožnost? Preko Balkana je protutnjalo toliko imperija,interesa,religija,ideologija,ratova,sukoba,nema pedlja zemlje gdje nema grobova kao posljedica svega toga, i to najviše onih koji su tu živjeli... Tako da nije baš podesno zvati ljude primitivnim ako su sve to preživjeli,a ne vjerujem da su htjeli baš takve razvoje događaja.Što bi rekla narodna poslovica-koga su zmije grizle,i od guštera bježi. Meni je čudno kad neki ljudi,koji sebe smatraju intelektualcima,misle da nisu podložni manipulacijama,jer kao obrazovanje "štiti" od toga?Pa samo obrazovanje je tako koncipirano da se što lakše manipuliše sa njima,da ih sustav melje kako hoće i kako mu odgovara! Obrazovanje samo po sebi ne donosi mudrost životnu.Mudrost se stiče pobožnim,ili da se izrazim-moralnim životom. Pobožni i teološki pismeni ljudi će veoma lako shvatiti o čemu je riječ.Više sam bitnih stvari naučio kroz proučavanje i čitanje teološke tematike,nego kroz čitavo "sekularno" obrazovanje. Svugdje na svijetu postoje veće ili manje grupe koje imaju svoje interese i ciljeve,a koje ostvaruju na štetu puno većeg broja ljudi.To vidim i bez teorija zavjere,svaki dan... Imam određeni senzibilitet, pa i veću toleranciju za ispade "naših" teoretičara zavjere, jer naš narod kroz povijest nije mazila nijedna vlast, te se zbog toga razvilo nepovjerenje prema institucijama, znanosti, a i pretjerani strah i strahopoštovanje prema svemu nepoznatom što dolazi iz inozemstva. No to ipak nije dobro za društvo, poluretardi koji vjeruju (i u svemu vide) u Sionske mudrace, Masone, Iluminate, HAARP, Chem Trails, NSP, negiranje spuštanja na mjesec, jednostavno ne mogu biti ljudi koji će na bilo koji način usrećiti zemlju ili je povući naprijed. Obrazovanje je korisno samo u onoj mjeri u kojoj oslobađa um, i racionalno razmišljanje lišeno fatalizma. Naravno da postoje partikularne interesne grupe, no dizanje toga na razine sofisticirane i razgranate hobotnice koja upravlja svim mogućim varijablima je ludilo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:09 |
|
|
|
Imaš li toleranciju za ispade Davida Ickea, npr, jednog Engleza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Kod njih je fringe, kod nas je mainstream.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:12 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Imam određeni senzibilitet, pa i veću toleranciju za ispade "naših" teoretičara zavjere, jer naš narod kroz povijest nije mazila nijedna vlast, te se zbog toga razvilo nepovjerenje prema institucijama, znanosti, a i pretjerani strah i strahopoštovanje prema svemu nepoznatom što dolazi iz inozemstva. No to ipak nije dobro za društvo, poluretardi koji vjeruju (i u svemu vide) u Sionske mudrace, Masone, HAARP, Chem Trails, NSP, jednostavno ne mogu biti ljudi koji će na bilo koji način usrećiti zemlju ili je povući naprijed.
Neki dan razgovarama sa prijateljem,dr. elektroteh.,tip radi u bankarskom sektoru po čitavom Balkanu,i veli on-imam osjećaj kao da 10ak ljudi vuče konce za sve ove događaje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:13 |
|
|
|
Reci mu da je jedan visoko obrazovani retard.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:15 |
|
|
jopa_od je napisao/la: Ne vidim zasto je netko primitivan jer je na Balkanu ili je u zapadnoj Europi. Ja bi vise rekao da onaj tko se smije podrucju na kojem živi (Balkanu) ima osjećaj manje vrijednosti i da je upravo on izmanipuliran da je taj Balkan nešto najružnije na svijetu.
Točno su rekli Bobovac i Mar-Kan. Samo da se nadovezem da plasiranjem dezinformacija ili poluinformacija u javni prostor preko kumunikacijskih-informacijskih sustava, pogotovo ako to rade nacionalni sustavi onda se lako može stvoriti osjećaj polusvijesnoti stanovništva. Stanovništvo više neće moći razabrati da li je nešto laž ili istina. O tome je gosp. Akrap razvio svoju teoriju i to možete pročitati u njegovim knjigama.
A za Mar-Kanovu teoriju se slažem i da nadovežem da upravo se intelektualcima najviše može manipulirati nego nekim seljacima. Proveden je eksperiment koji je to potvrdio.
Sarajka. To je još jedan oblik upravljanja narodom poznat pod nazivom nostalgija. I o tome se da napraviti seminar. Primitivci su jer vjeruju u fantastične, maštovite teorije zavjere koje se kose zdravim razumom, neovisno o njihovoj razini formalnog obrazovanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:17 |
|
|
max soldo je napisao/la: Sta je problema sa Engdahlom? Nije problem Engdahl kao Engdahl, nego kao netko tko predstavlja fenomen relativno opskurnih knjiga sa zapada koje u istočnoj Europi dobiju kultni status.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:18 |
|
|
caruga je napisao/la: Bit će da je nedostatak naobrazbe  Evo i rezidentnog anti-Židova. Prekriješ li se Protokolima Cionskih Mudraca kad hrčeš na kauču da zaštitiš lice od muha?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:19 |
|
|
|
Ja,kao vjernik,vjerujem samo u jednu verziju-Božji Plan Spasenja i Sotonin Plan uništenja.Ostalo su subverzije ova prva dva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: caruga je napisao/la: Bit će da je nedostatak naobrazbe  Evo i rezidentnog anti-Židova. Prekriješ li se Protokolima Cionskih Mudraca kad hrčeš na kauču da zaštitiš lice od muha? Ta knjiga je podvala...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Evo i rezidentnog anti-Židova. Prekriješ li se Protokolima Cionskih Mudraca kad hrčeš na kauču da zaštitiš lice od muha?
Ta knjiga je podvala...  Pa valjda ja to znam, pa mu se zato i rugam. A barem 50% teoretičara zavjere (vjerojatno i caruga) bi te popljuvali kad bi im rekao da je riječ o falsifikatu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:25 |
|
|
|
mislim da je malo država u svijetu poput onih američkih koje imaju više tih 'primitivaca' po glavi stanovnika, a sigurna sam da među takvima nema balkanskih država. amerika je od tog napravila pseudoznanost, milijuni knjiga se o tome tiskaju, održavaju se konferencije, seminari, teoretičari imaju vlastite emisije i tv kuće, 2/3 gledateljstva se zabavlja time, a od tih najmanje 2/3 vjeruje u to... neki od nacionalnih 'junaka' poput davida ickea i michaela moorea su na teorijama zavjera izgradili karijere i stekli statuse kakve nikad ne bi stekli u nekim primitivnim balkanskim pripizdinama. ali, eto, balkan je primitivan... koji šit.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:30 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la:
Ta knjiga je podvala...
 Pa valjda ja to znam, pa mu se zato i rugam. A barem 50% teoretičara zavjere (vjerojatno i caruga) bi te popljuvali kad bi im rekao da je riječ o falsifikatu. Opet nas dezavuiraš i sumnjaš u naše balkanske sposobnosti razumijevanje tvog posta  Znam da znaš,mrsko mi sad pisati-E,narode,ta knjiga je falsifikat židovske povijesti,MoS vam se obraća ironično-sarkastično kako se već kaže... Ljudi neće da čitaju prave knjige,ako ih već zanimaju teorije...Npr.kad smo se već dotakli Ciona,Biblija je ogroman izvor informacija,Josif Flavije,Dubnov itd....Ali tko to danas čita?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:45 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Meni samo nije jasno ako netko može ignorirati očite stvari... Evo npr. dokumentarac o HAARP-u u kojemu govore tvorci samog HAARP-a. Eto, ne traje dugo, samo 51 minutu. https://www.youtube.com/watch?v=aB-BgcMqzoA
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 14:59 |
|
|
|
Ministre, misliš li da neki ljudi imaju tu želju/potrebu da se sastaju, osnivaju kojekakve organizacije, ufružuju u bratstva, glume face, određuju sudbinu svijeta i slično. Otuđenje ljudi je možda doprinjelo tome.
Ne vjerujem po defaultu u teorije zavjere, volim čitati o njima, kao i mnogim drugim temama. Svakakvih gluposti ima ali sve nisu gluposti.
Npr. mislim da su one o finansijama i novcu dosta realne, ne kažem da su istinite 100% jer treba provjeriti. O povezanosti raznih lobija isto tako ne treba puno pričati, samo što u tome ne vidim nikakvu zavjeru jer mi je to nekako ljudski, oduvijek, funkcioniše na svim nivoima društva, od lokalne zajednice do svjetskog nivoa, s tim da snaga znatno opada kako se ide prema većem nivou.
Ovo sa američkim ratovima više ne shvaćam kao zavjeru nego otvorenu politiku laganja radi ostvarivanja svojih ciljeva, iako ti ratovi uglavnom budu kvalitetno predstavljeni kao borba protiv okrutnih režima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 15:06 |
|
|
|
Ockhamova britva ruši koncept teorija zavjera, a osim toga:
1. Nemoguće je kontrolirati i predvidjeti stotine varijabla, posebno kroz njihovu dinamičnu interakciju 2. Zavjere (na razini za koju paranoici misle da postoji) je nemoguće čuvati tajnim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 15:15 |
|
|
|
Da, nemoguće je neke, tipa guštera, slijetanja na Mjesec, napada na blizance, lozama koje upravljaju svijetom pogotovo.
Ali npr ona o izazivanju svjetske krize početkom 20-og vijeka koja je od teoretičara predstavljena kao velika zavjera, djeluje mi skoro pa sasvim normalna - imaš gomilu novaca koje iskoristiš da bi stekao još više, sasvim očekivano od ljudi.
Sve po PS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 15:20 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ockhamova britva ruši koncept teorija zavjera, a osim toga:
1. Nemoguće je kontrolirati i predvidjeti stotine varijabla, posebno kroz njihovu dinamičnu interakciju 2. Zavjere (na razini za koju paranoici misle da postoji) je nemoguće čuvati tajnim analogijom te teorije franjo i slobodan su se dogovorili u karađorđevu.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 15:30 |
|
|
|
glupa tema, vaistinu dosta inteligentnih ljudi, znanstvenika, bivših tajnih agenata itd. raznim istraživanjima su dokazali i prokazali neke tzv.*teorije urote* pošto nisu imali relevantan odgovor na to, svjetski moćnici su ih proglasili ludima te zabranili prodaju njihovih knjiga diljem svijeta npr. knjiga Andreasa von Buelowa *CIA i 11.rujna - Međunarodni terorizam i uloga tajnih službi* zabranjena je u SADu Andreas von Buelow je stručnjak za pitanja tajnih službi i bivši njemački ministar
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 16:05 |
|
|
|
Hollywood u zadnje vrime, ma oduvik baca filmove na trziste, koji se bave ton tematikon, Safe House, Shooter, Syriana...itd.a meta su najcesce CIA, i druge tajne sluzbe....kako objasniti to? Manjak obrazovanja? Cisto simnjan da se "white trash", i drugi slojevi drustva zanimaju za taj genre. Da ne pricamo koliko ima anti-semitisma, nepovjerenja u vladu i bas tu viru da "neko potajno vuce konce" u Amera. To im je slaba tocka, da im neko dira slobodu....
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 16:50 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: caruga je napisao/la: Bit će da je nedostatak naobrazbe  Evo i rezidentnog anti-Židova. Prekriješ li se Protokolima Cionskih Mudraca kad hrčeš na kauču da zaštitiš lice od muha? Čuli rezidentnog...a još i anti Židov.... a već ti jednom rekoh da nisam ništa anti....bar ne iz tvoga svijeta "obrazovanih"....
Protokoli Cionskih mudraca su mislim upravo anti-Židovski pamflet,koji su nastali ko će znati gdje i u čijoj kuhinji....pretpostavljam upravo...od tebe i takvih....a putem kojega... provodite svoj prljavi naum puštanja krvi gdje se god ista pustiti dade.... Ukratko vašeg "svetog pisma" kojim vladate...
Mislim da ste provaljeni....već neko vrijeme... Židovi vas tek nešto kasnije provalili... A sad samo čekajte...pretpostavljam...Imat ćete šta... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 17:08 |
|
|
|
PS
O takvima je pisao fra Tugomir Soldo iz Vatikana...davne 1951 godine...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 18:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Dobar je Ministar. Otvori temu o zavjerama, pa napada forumaše da se urotili protiv Židova. IQ = 33.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 19:34 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
No ako i znaju što izraz pokondirena tikva znači i kada ga je dobro upotrijebiti, ne vjerujem da znaju kako je izraz nastao. A nastao je sasvim »likovno« – zamišljenom slikom kondira izrađena od tikve. Ili ovako: trčala tikva za kondirom jer je željela biti poput njega, ali ga nije stigla. Tikva žarko želi biti kondir, ali joj to ne uspijeva. Ostaje i dalje tikva. No evo nove muke: što li je pak kondir? Kondir, kundir (Marulić, Zoranić, Baraković i dr.), kondijer (Dubrovnik, Vetranović, M. Držić, narodna pjesma) i kondit (Ston) znače vrč, krčag, pokal, pehar Uvredljivom naslovu ove teme a i tijeku rasprave najbolje odgovara asocijacija " pokondirene tikve". Meni je mama davno taj pojam.I kako je nastao, a evo ja prilazem pojasnjenje s neta :) Citat: .Nigdje dosad nisam rekla od čega su sve te razne posude napravljene, no uz tolike druge materijale (razna stakla i sl.) malo je vjerojatno da bi kondir izrađen od tikve bio na nekoj cijeni. Naravno, kad pritisne žeđ, može se piti i iz šuplje osušene tikvice, ali to obično činimo kad drugih posuda za točenje i/ili pijenje nemamo pri ruci (tikvice za cug druga su priča). Pa kako bi obična tikva htjela biti kondir, otmjen vrč, tako bi i prosti ljudi silno željeli da ih smatraju finima. Očito ih ne resi ni neka pamet kad se tako ponašaju, pa im tikva kao sinonim za šuplju glavu izvrsno pristaje. A dopuna pokondirena govori još više. 
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 kol 2012, 19:47 |
|
|
Cuj "primitivci", dacu ja njemu primitivca po tamburi.  Salu na stranu, tema i jeste malo bezveze i puna je predrasuda pokrenutih od strane samog pokretaca teme.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|