Lapo-lapo je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Ja sve mislim da se ti šališ kad ono , klinac , ne šališ se.
I ja sam sveznajući samouk , ali da nije bilo škole koju sam otaljavao jer mi je bila dosadna gde sam svaki dan morao gledati nastavnike koji me "mrze i koji su glupi" i još plus muška zajebancija gde je svaki dan neka tuča i fizički izazovi nikad ne bi shvatio da je upravo škola i ona kao društveni fenomen je ono što me je izgradilo i učvrsitlo da imam volje i znanja u svom odraslom životu.
Nisam se dobro izrazila, em vrućina, em sam juče primila vakcinu i loše se osjećam.
Htjela sam reći da je ovaj model školovanja prevaziđen, dosadan i mnoge stvari su nepotrebne. Opšte obrazovanje, osam razreda...ok, ali bi onda trebalo slijediti svoja interesovanja i talente i sam pronalaziti stručne ljude za proširenje znanja i obuku.
Ovako, škola je stres. Sve je programirano. Profani nadobudni i sve lošiji i lošiji. Može to bolje i smislenije.
Kad si dete svaki zadatak ili posao koji ti zadaju u školi ili ti ga daju roditeli je dosadan , i meni je kao vrlo bistrom detetu bilo jako stresno jer moja interesovanja su pala u drugi plan i nisam ih mogao konzumirati kad meni padne napamet.
Ali to je važno zbog društvenog života ,a najvažnije je zbog stvaranja radnih navika i odgovornosti u životu , jer ako ne radiš i ne učiš ono što ne voliš i što te smara i misliš da je prevaziđeno , onda kad odrasteš samo te strefi realan život gde bez radnih navika sa stavom da treba raditi samo ono što te zanima te prosto porazi psihički i dovedete u stanje beznadežnosti i besmisla.
Kvačica je pisao o problemu pismenosti kod crnačke dece, a to je zbog toga što su u USA pedagozi shvatili da je čitanje i pisanje jako stresno za crnačku decu , jer jbg treba uzeti olovku u šake i pisati a onda i čitati ono što te ne zanima , a još plus si crnac kome je čitanje i pisanje još više stresnije zato što se ono ne uklapa u njihovu "kulturu" , veliki stres.
Tzv.dečija sloboda je najgori deo levičarske ideologije , zato što od njih prave razmažene narciosoidne nepismene idiote.
Klečanje na kukuruzu i na ljuskama oraha je majka svakog isrpavljanja dečjeg nezrelog preseravanja.