HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2026, 03:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Albanci negiraju postojanje Bošnjaka
PostPostano: 04 ruj 2010, 16:54 

totem je napisao/la:
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la:
naravno da istina ne može biti grijeh ali ti imaš subjektiovno shvaćanje istine.
ti ćeš mene uvjeravati tko je šta imao 91' godine?
sinko, nisam ti JA napisao da si neinteligentan, neduhovit, da ne vladaš materijom i da iz tebe izbijaju teško frustracije u odnosu na islamizirane narode bivše juge. to je bila ocjena čovjeka koji te simpatizira.
možda ti imaš doista svoj doživljaj istine ali moraš se pomirirti s činjenicom da nisi nikakav kriterij za određivanje istine.
daleko si bio i mal si bio kad su se te stvari događale i o njima dosta nemaš blage veze.

Mafijasu, jeste, bio sam klinja 91. Imao sam 14 god. Ali imam rodjake koji su bili u ZNG. I srijecom skoro svi prezivjeli. Imam predstavu sto se zbivalo. A problem kosova, znam u mali prst, jer mi blizu. I bio sam u ratu sa sipcima, 2001, tako da znam jako dobro sto pricam. Dali znas ti? Ne mrzim islamizovane narode balkana. Pogotovu ne bosanske muslimane. Dok ne pocnu da djihaduju. Inace, iskreno, kao ljude ih obozavam. Lafcine. Samo sto im se gen. kod vise mijenja. Sve vise pominju dzamiju nego kafanu. Posteno ili ne, meni se to ne svidja. I jos nesto. Potukao sam se se sa vise srba nego sto si ih ti vidio uopce. Zbog hrvatske. U makedoniji. Ali kako god bilo, ma ko god mi zamjerio, pravoslavnu crkvu vise volim od bilo koje dzamije. I ne samo pravoslavnu, bilo koju na kojoj ima kriz. Sto se tice siptara, ne volim ih, ne mrzim ih, samo ih ne zelim u mojoj okolici. Ne zbog straha. Zbog toga sto su iz druge planete. To i u hrvatskoj isto osjecaju. Nitko ih ne zeli za susjede. Pod tog nitko, podrazumjevam 90%.

netočno. vidio sam jednom srbina.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 16:54 

totem je napisao/la:
Ne mijenjas stil pisanja. Kocijaski. Jer je grijeh da se kaze istina? A ta uporedba JNA sa nato-om je smijesna. Daj se uozbilji, i nauci se pricati cinjenicama. Meni nikada nije problem napisati istinu. Ti one avione orao i galeb uporedjujes sa fantomima? Srbi su tada(91) imali jedva oko 50 raspolozivih migova. Jedino sto je bio problem HV su bili tenkovi i ogromna nadmoc u cjelokupnoj artileriji. I sto mijesas domovinski rat sa kosovom. Rekao sam ti, da ni Siptari ne velicaju UCK kao vojsku. Uopce. Ponavljam, kazu da ih je NATO oslobodio. :hajduk1

naravno da istina ne može biti grijeh ali ti imaš subjektiovno shvaćanje istine.
ti ćeš mene uvjeravati tko je šta imao 91' godine?
sinko, nisam ti JA napisao da si neinteligentan, neduhovit, da ne vladaš materijom i da iz tebe izbijaju teško frustracije u odnosu na islamizirane narode bivše juge. to je bila ocjena čovjeka koji te simpatizira.
možda ti imaš doista svoj doživljaj istine ali moraš se pomirirti s činjenicom da nisi nikakav kriterij za određivanje istine.
daleko si bio i mal si bio kad su se te stvari događale i o njima dosta nemaš blage veze.

Sto se inteligencije tice, lahko je praviti se pametan sa toljagom u ruci. Taj kome sam ja neinteligentan, predstavljam cir u supku, kako kaze Borat. Bice da si mu ti simpatija. Zbog tebe sam posjetio bana jelacica dva puta, na inicijativi tvoga intimusa. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 16:55 

totem je napisao/la:
Mafijasu, jeste, bio sam klinja 91. Imao sam 14 god. Ali imam rodjake koji su bili u ZNG. I srijecom skoro svi prezivjeli. Imam predstavu sto se zbivalo. A problem kosova, znam u mali prst, jer mi blizu. I bio sam u ratu sa sipcima, 2001, tako da znam jako dobro sto pricam. Dali znas ti? Ne mrzim islamizovane narode balkana. Pogotovu ne bosanske muslimane. Dok ne pocnu da djihaduju. Inace, iskreno, kao ljude ih obozavam. Lafcine. Samo sto im se gen. kod vise mijenja. Sve vise pominju dzamiju nego kafanu. Posteno ili ne, meni se to ne svidja. I jos nesto. Potukao sam se se sa vise srba nego sto si ih ti vidio uopce. Zbog hrvatske. U makedoniji. Ali kako god bilo, ma ko god mi zamjerio, pravoslavnu crkvu vise volim od bilo koje dzamije. I ne samo pravoslavnu, bilo koju na kojoj ima kriz. Sto se tice siptara, ne volim ih, ne mrzim ih, samo ih ne zelim u mojoj okolici. Ne zbog straha. Zbog toga sto su iz druge planete. To i u hrvatskoj isto osjecaju. Nitko ih ne zeli za susjede. Pod tog nitko, podrazumjevam 90%.

Jak ti stos. Oces da igramo klikere?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 16:57 

totem je napisao/la:

oho, kupio si nove od kad su ti zadnji put šipci sve uzeli?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 17:02 

totem je napisao/la:

Vratili mi ih. Ne zovem ih vise sipcima. Posto su mi ih vratili, sada ih zovem albancima. A kupio sam i jedan par, novih, iz svicarske. Ima jedan svercer, Cume ga zovu, dobar je decko, kaze uzeo nekom na tekmi. Pa mi prodao za upola cijene. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 17:15 

totem je napisao/la:

Vratili mi ih. Ne zovem ih vise sipcima. Posto su mi ih vratili, sada ih zovem albancima. A kupio sam i jedan par, novih, iz svicarske. Ima jedan svercer, Cume ga zovu, dobar je decko, kaze uzeo nekom na tekmi. Pa mi prodao za upola cijene. :hajduk1

znači ako ti još i poklone jedan par, po ovoj logici, ispašće još albanci ilirska braća.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 17:26 

totem je napisao/la:

znači ako ti još i poklone jedan par, po ovoj logici, ispašće još albanci ilirska braća.

Sto da ne. Pazar razbija sve predrasude. Mada, stalno mogu nazvati toga cumeta, kaze da je poprilicno nakupio tada klikera. Kaze da je bar 7-8 para uzeo. Nema zime. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 17:27 

totem je napisao/la:

Sto da ne. Pazar razbija sve predrasude. Mada, stalno mogu nazvati toga cumeta, kaze da je poprilicno nakupio tada klikera. Kaze da je bar 7-8 para uzeo. Nema zime. :hajduk1

forumski muslimani, čuli ste ga.
brzo ga počastit s jednim burekom pa će sa danetom počet vezivati hrvatske i ljiljan zastave.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 17:46 

Sto sada ti sa muslimanima? Odkud oni u ovoj prici? Napustam raspravu. Nisam dovoljno kompetentan da polemisem sa tobom. Da ti posaljem ove klikere iz svice? Mozda ih prepoznas, od nekog tvog jarana. Stovanje. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 18:01 

totem je napisao/la:
Sto sada ti sa muslimanima? Odkud oni u ovoj prici? Napustam raspravu. Nisam dovoljno kompetentan da polemisem sa tobom. Da ti posaljem ove klikere iz svice? Mozda ih prepoznas, od nekog tvog jarana. Stovanje. :hajduk1

:sega :sega :sega :sega :sega nisi ti kompetentan raspravljat sa mongoloidom ako ćemo iskreno.
totemče, totemče.....povezuješ stvari ko bolesnik parkinsonove bolest iglu s koncem.
nema nade.
hvala na ponudi za klikere ali moji jarani su u švici sa tvojim nadčinjenima pometali podove po švicarskim ulicama pa nisu imali vremena zajebavat se razonodom makedonskih mladića koji klikerima plaćaju poštedu od šiptarskih čvoka.

ali ako tvoju nejaku dušu tješi priča o grobarima i švici...štaš, svaki nesretnik nađe utjehu.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 18:24 

totem je napisao/la:

:sega :sega :sega :sega :sega nisi ti kompetentan raspravljat sa mongoloidom ako ćemo iskreno.
totemče, totemče.....povezuješ stvari ko bolesnik parkinsonove bolest iglu s koncem.
nema nade.
hvala na ponudi za klikere ali moji jarani su u švici sa tvojim nadčinjenima pometali podove po švicarskim ulicama pa nisu imali vremena zajebavat se razonodom makedonskih mladića koji klikerima plaćaju poštedu od šiptarskih čvoka.

ali ako tvoju nejaku dušu tješi priča o grobarima i švici...štaš, svaki nesretnik nađe utjehu.

Idem ali da ti samo kazem ne kuzim kakvo pometanje podova...To nisam nikud vidio? Sto necu cuti...Bok, sada idem. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 18:30 

totem je napisao/la:

nema nade.

Idem ali da ti samo kazem ne kuzim kakvo pometanje podova...To nisam nikud vidio? Sto necu cuti...Bok, sada idem. :hajduk1

vidiš totemče, ti inače lupetaš o stvarimakoje nisi nikad vidio.
za početak otiđi na utakmicu, ne kažem da se moraš tući, nije to za tebe, ali barem jednom iz prikrajka pokušaj promatrati neku navijačku tučnjavu.
ovako se samo sramotiš.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 02:43 

pjosip je napisao/la:
Alex je napisao/la:
Srbija je sa ostalim pravoslavnim zemljama naslednica istočne Vizantijske kulture u religijskom, kulturološkom, pa i u heraldičkom smislu.

Meni je zanimljivije to što nemate vlastiti grb.

Još jedan dokaz o teoriji iz DAI kako Srbi i nisu narod nego -socijalna skupina.

Grb je veštačka kategorija, on je stvar dogovora ili neke druge okolnosti... Inče, Srbi imaju na stotine obeležja koja su ugrađivali u grbove kroz istoriju. Orlovi imaju ogromnu simboliku i moć, potpunu afirmaciju među srpskom vlastelom doživljavaju u vreme kada je Srpska država nastojala preuzeti ulogu Vizantije za vreme cara Dušana. Ne postoji državotvorniji i veličanstveniji simbol od orla.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 02:46 

Alex je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

Meni je zanimljivije to što nemate vlastiti grb.

Još jedan dokaz o teoriji iz DAI kako Srbi i nisu narod nego -socijalna skupina.

Grb je veštačka kategorija, on je stvar dogovora ili neke druge okolnosti... Inče, Srbi imaju na stotine obeležja koja su ugrađivali u grbove kroz istoriju. Orlovi imaju ogromnu simboliku i moć, potpunu afirmaciju među srpskom vlastelom doživljavaju u vreme kada je Srpska država nastojala preuzeti ulogu Vizantije za vreme cara Dušana. Ne postoji državotvorniji i veličanstveniji simbol od orla.

Samo što Dušan nije bio car, niti ga je itko tako priznao, niti je uzeo titulu niti jednim povijesnim pravom.

Recimo Bugarski car Simeon je uzeo carsku titulu Bizantu, tek onda je postao carem.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 09:25 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Alex je napisao/la:

Samo što Dušan nije bio car, niti ga je itko tako priznao, niti je uzeo titulu niti jednim povijesnim pravom.

Recimo Bugarski car Simeon je uzeo carsku titulu Bizantu, tek onda je postao carem.

Nije uzeo bizantsku krunu, nego mu je Bizant priznao carsku titulu, a krunu je dobio od carigradske patrijarsije. Dusan tocno, bio je samoproglasen, no kasnije od strane bizanta i carigradske patrijarsije je priznat kao car. Pod njegovim pritiskom je i pecka arhiepiskopija promovisana u rang vise, u patrijarsiju.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 10:52 

Sta ste se ba uzrujali, to se samo Iliri opet vracaju potiskujuci slavenske dosljake.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 20:46 

totem je napisao/la:

Nije uzeo bizantsku krunu, nego mu je Bizant priznao carsku titulu, a krunu je dobio od carigradske patrijarsije. Dusan tocno, bio je samoproglasen, no kasnije od strane bizanta i carigradske patrijarsije je priznat kao car. Pod njegovim pritiskom je i pecka arhiepiskopija promovisana u rang vise, u patrijarsiju.

Ako imate priliku pohoditi ikakav studij vezan o nasljednim(sukcesijskim) pravima kroz povijest naučiti ćete neka pravila.

-Car Siemon je priznat od strane Bizanta, vojnim porazom Bizanta on se kruni carem na temelju njihovog prava što mu oni priznaju.
-Napoleon prilikom rušenja Njemačkog Rimskog carstva predvođenog Habsburgovcima(skup država). Oduzima titulu cara Franji II. Ta titula je glasila ''kralj Rima'', on sam sebe kruni carem pod tom titulom.
-Nakon Napoleona sve do 1918. godine Austrijski carevi nose službenu carsku titulu pod nazivom ''kralj Jeruzalema''.
Britanska kraljica Viktorija vladarica najmoćnijeg carstva i kraljevstva postaje caricom na pravu Indijske carske krune.
...itd...

Dušan za kog smo sigurni da je bio despot, moguće i kralj. Ali nema nikakvog dokaza da je bio car. Jer pravo na carsku titulu nije postigao. Samoproglašenje carem se mora temeljiti na nekom pravu. On nikada nije potvrdio ikakvo takvo pravo.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 20:58 

Ahaha koja priča od stručnjaka ubilo se! :sega

Car može biti samo jedan i to onaj iz Carigrada i oni(vizantinci) nikad ne mogu priznati bilo kojeg drugog car što je potpuno logično , jer je samo jedan rimski car s'obizorom da je onaj iz Rima(zapadni) davno otišao u povjest a oni nemački,austrisjki kasniji se nikad nisu priznavali od strane jedinog legalnog rimskog cara tj.vizantijskog cara! , jer samo je on naslednik i slednik Konstatinove titule i niko drugi!

Tako da je i bugarski(slovenski,vlaški) car Simeon samozvanac kao i ostali bugarski carevi uključujući i srpskog cara Dušana i Uroša Nejakog!!

Grci Dušana pominju kao kralja i kao naravno cara samozvanca što znači da ga nisu priznavali , ali to ne znači da se politika nije vodila bez obzira na to!
Ruski carevi se kasnije pozivaju na carsko nasleđe jer je Vizantija pukla i Moskvu proglašavaju kao treći Rim!

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 21:00 

Rimsko carstvo - Vizantija - Osmansko carstvo = kontinuitet od Rimljana pa naovamo.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 21:18 

mister_no je napisao/la:
Rimsko carstvo - Vizantija - Osmansko carstvo = kontinuitet od Rimljana pa naovamo.

Vizantija je rimsko carstvo , sami vizantinci sebe nikad vizantincima nisu zvali već Romanoima tj.Rimljanima!
vizantija je termin koji je smišljen u Francuskoj u 17.veku , ali eto danas se uvrežio za istočno rimsko carstvo tj.rimsko carstvo jer zapadno rimsko carstvo je propalo i carska kruna iz Rima je preneta u Carigrad! , tako da je Vizantijski car jedini rimski car!

Osmansko carstvo nema veze sa ovime jer su osvajači i muslimani , ali i sultani su se pozivali na vizatnice!

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 21:38 

joe enter je napisao/la:
Ahaha koja priča od stručnjaka ubilo se! :sega

Car može biti samo jedan i to onaj iz Carigrada i oni(vizantinci) nikad ne mogu priznati bilo kojeg drugog car što je potpuno logično , jer je samo jedan rimski car s'obizorom da je onaj iz Rima(zapadni) davno otišao u povjest a oni nemački,austrisjki kasniji se nikad nisu priznavali od strane jedinog legalnog rimskog cara tj.vizantijskog cara! , jer samo je on naslednik i slednik Konstatinove titule i niko drugi!

Tako da je i bugarski(slovenski,vlaški) car Simeon samozvanac kao i ostali bugarski carevi uključujući i srpskog cara Dušana i Uroša Nejakog!!

Grci Dušana pominju kao kralja i kao naravno cara samozvanca što znači da ga nisu priznavali , ali to ne znači da se politika nije vodila bez obzira na to!
Ruski carevi se kasnije pozivaju na carsko nasleđe jer je Vizantija pukla i Moskvu proglašavaju kao treći Rim!

Ajme znači pet godina studija povijesti padne u vodu u usporedbi sa jednim običnim Servinom koji svojim pravom iskrivljuje historiju u istoriju?

Vama Joe Enter preporučujem STRANU literaturu, pošto Servski stručnjaci nisu pretjerano priznati u svijetu(zna se itekako zašto). SUKCESIJSKO PRAVO!!! Ima točno odrednice kroz povijest na temelju čega osoba dobiva i nosi titulu cara. Simeon se okrunio carem TEK nakon što je porazio Bizant i oduzeo im to pravo, tj. kada je Bizant priznao tzv. konstantinovo pravo Simeonu. To pravo nije dato Dušanu te on NE može biti carem.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 21:42 

joe enter je napisao/la:
mister_no je napisao/la:

Vizantija je rimsko carstvo , sami vizantinci sebe nikad vizantincima nisu zvali već Romanoima tj.Rimljanima!
vizantija je termin koji je smišljen u Francuskoj u 17.veku , ali eto danas se uvrežio za istočno rimsko carstvo tj.rimsko carstvo jer zapadno rimsko carstvo je propalo i carska kruna iz Rima je preneta u Carigrad! , tako da je Vizantijski car jedini rimski car!

Osmansko carstvo nema veze sa ovime jer su osvajači i muslimani , ali i sultani su se pozivali na vizatnice!

Nakon pada Bizanta Rusi se pozivaju na tzv. konstantinovo pravo Bizantskog nasljeđa. Osmanlije se pozivaju na sasvim drugo pravo vezano sa Islamskim svijetom.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2010, 23:58 

Ajme znači pet godina studija povijesti padne u vodu u usporedbi sa jednim običnim Servinom koji svojim pravom iskrivljuje historiju u istoriju?

Vama Joe Enter preporučujem STRANU literaturu, pošto Servski stručnjaci nisu pretjerano priznati u svijetu(zna se itekako zašto). SUKCESIJSKO PRAVO!!! Ima točno odrednice kroz povijest na temelju čega osoba dobiva i nosi titulu cara. Simeon se okrunio carem TEK nakon što je porazio Bizant i oduzeo im to pravo, tj. kada je Bizant priznao tzv. konstantinovo pravo Simeonu. To pravo nije dato Dušanu te on NE može biti carem.

Ej nemaš potrebe 100 puta ponavljati da sam Servin , shvatio sam već odavno jer mi to svaki put napišeš i ponavljaš ko sumanut!
Ne vređa me nešto posebno od likova kao što si ti ali dosadan si brate i time ubijaš svaku priču jer ako se na to svede razgovor od nema smisla! , zato daj primiri sa time malo ispadaš još gluplji i primitivniji nego što već jesi!

Dečko ti nemaš pojma o istoriji i nemaj se brukati ovakvim upisima , nije to za tebe!
Dušan je samozvanac kao i Simeon i svi ostali carevi koji nisu iz Carigrada!
Nikad nije Vizantija priznala niti ijednog cara sem svoga , a naročito ne Simeona , to što se politika vodila to nema veze , jer je i Dušan kao car samozvanac pregovarao sa Vizantijom i Papom , a ako ga ne priznaju onda to je nemoguće!
Međutim formalno pravno te careve ne priznaju ali od zavisnosti od političkog trenutka sa njima pregovaraju i vode politiku!

Jel ti sad jasnije malo?!

Ti studirao povjest?! , ako je to istina onda tebe treba proglasiti za cara , dovesti lepo carigradskog patrijaha i bićeš prvi Hrvat car , i to ne kao Dušan samozvanac i oni ostali jeftini Bugari i Srbi , već kako to Hrvat jedino može biti , legalno i istinito!
Međutim dok se to ne desi drš' se ti nekih drugih tema sem istorije biće bolje za sve!

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 18:02 

totem je napisao/la:
Stjepan je napisao/la:
Kad su u vecini su nepodnosljivi.Zivio sam i ja u mjestu gdje su vecina,kako se oni naseljavaju svi drugi odlaze.Nije bitno koje je covijek nacionalne pripadnosti ak nije albanac on odlazi.Turci,Bosnjaci(mada tu u Makedoniji mjesaju se pa i zive zajedno Cair,Batinci...),Makedonci,Hrvati,Srbi.......svi odlaze.Ja sam hrvat,a sam 2 puta pretucen jer nisam siptar.Ne pricas albanski nije bitno sto si......

Djaba im pricas, nece shvatiti koje su to zivotinje, sve dok ne zive skupa sa njim, ali tamo di su oni vecina. Tipicna kukavicka politika. Kada su u manjini onda su na kruh da ih mazes, ali kada su u dubokoj vecini pokazu pravo lice. I nemojte ih porediti sa bosnjacima, nema tu nikakve uporedbe. Imaju :hajduk1 oni dusu, za razliku od siptara, koji kako rekoh, ponasaju se kao zivotinje. Hijene, to je prava rijec za njih. Kada se pojavi lav, nema njih onda...

Slazem se i divim se tebi kao Hrvatu sto bar priznas kakvi su Albanci, i siguran sam da razumes hronologiju o Kosovu i Metohiji pa i o Makedoniji..

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 18:15 

Pivljanin je napisao/la:
totem je napisao/la:
Djaba im pricas, nece shvatiti koje su to zivotinje, sve dok ne zive skupa sa njim, ali tamo di su oni vecina. Tipicna kukavicka politika. Kada su u manjini onda su na kruh da ih mazes, ali kada su u dubokoj vecini pokazu pravo lice. I nemojte ih porediti sa bosnjacima, nema tu nikakve uporedbe. Imaju :hajduk1 oni dusu, za razliku od siptara, koji kako rekoh, ponasaju se kao zivotinje. Hijene, to je prava rijec za njih. Kada se pojavi lav, nema njih onda...

Slazem se i divim se tebi kao Hrvatu sto bar priznas kakvi su Albanci, i siguran sam da razumes hronologiju o Kosovu i Metohiji pa i o Makedoniji..

Mislio si valjda na kronologiju kosova i makedonije. Zezam se. Nisam jedini Hrvat koji je skontao kakvi su Siptari kao ljudi. Ovo moje misljenje dijele svi Hrvati u skopju, bez iskljucaka(a ima ih vise od dvije tisuca). A najvise me zivcira kada se furaju price o njihovom junacenju. Jedini slucaj u povijesti da dobijes drzavu bjezeci. Ja drugi ne pamtim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: