|
|
Stranica: 825/1375.
|
[ 34351 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 11 tra 2020, 12:00 |
|
|
|
Danas je Lazareva subota: Poseban običaj donosi sreću, a "Vrbica" je praznik koga treba da slave deca
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave jedan od najlepših praznika – Lazarevu subotu, u narodu poznat kao Vrbica
U SPC, Vrbica je dečji praznik, jer je Hristos, prema Jevanđelju, ulazeći u Jerusalim rekao: „Pustite decu meni, jer takvih je Carstvo nebesko“.
Na taj dan majke svečano obuku svoju decu, pa čak i onu najmanju, od nekoliko meseci, i donose, svečano obučenu, crkvi. Kupuju im zvončiće vezane na trobojku i stavljaju oko vrata. Deca se raduju, trče po porti i učestvuju u ophodu oko crkve. Mlade vrbove grančice se odnose kućama i stavljaju pored ikone i kandila.
Vrbicu obično u crkvu nose deca u subotu popodne da bi je ostavili u crkvi da se na Cveti, na jutrenju, okadi i očita molitva, a grančice se posle dele narodu.
U našim hramovima se popodnevnim časovima služi večernje bogosluženje, i u crkvu se unose mladi vrbovi listari, tek ulistali. Pošto se vrba osveti, sveštenik narodu deli grančice, i zatim se vrši trokratni ophod oko hrama sa crkvenim barjacima, ripidama i čiracima. Narod obilazi oko hrama uz pevanje tropara Lazareve subote. Na taj praznik se obično bere cveće, ali se ne unosi u kuću, već se drži u dvorištu u posudi sa vodom. Cvećem se rano ujutro kiti kuća, a vodom u kojoj je stajalo, umivaju se ukućani. Običaj je da se tog dana mladi međusobno daruju cvećem.
S obzirom da je ovaj praznik u vreme uskršnjeg posta, crkveno pravilo je da nije dobro na taj dan igrati i pevati.
Sa ovim danom počinju veliki Vaskršnji praznici.
Lazareva subota je sećanje na događaj u Vitaniji, gde je živeo mladi čovek Lazar sa sestrama Martom i Marijom, koji je sa svim pojedinostim opisao jevanđelist Luka.
Na vest o smrti Lazarevoj, kako je zapisano u Jovanovom Jevanđelju, Isus je došao u Vitaniju, gde je njegov prijatelj već četiri dana bio sahranjen.
Došao je do groba, naredio da se skloni grobni kamen i pozvao Lazara da izađe, što je on i učinio, sav uvijen u pogrebne pokrove, kaže predanje koje je preneo sveti Jovan u svom Jevanđelju.
Ovaj događaj smatra se u hrišćanstvu pobedom života nad smrću i nagoveštaj Hristovog stradanja i vaskrsenja, u kome je osnova novozavetne vere.
To poslednje čudo Hristovo, koji se već pročulo po čudesnim isceljenjima i drugim podvizima kojim je potvrđivao snagu potonje vere, ozlojedilo je judejske sveštenike i uzrok je presude na smrt raspećem koju mu je u sredu, u nedelji stradanja, izrekla jevrejska skupština Sinedrion.
Lazar je živeo još trideset godina kao episkop na Kipru, gde ga je posetila i Bogorodica i poklonila mu omofor, njenom rukom izvezen.
Spomen svetog Lazara Četvorodnevnog slavi se od prvih dana hrišćanstva, a njegovo ime je simbolično i na jevrejskom jeziku El-azar znači – Bog je pomogao.
Njegove mošti počivaju danas u Carigradu, gde su prenete 890. godine sa Kipra, odnosno iz Kitona kod Larnake, gde je stajala nadgrobna ploča sa natpisom „Hristov prijatelj“.
Zbog poznate situacije sa korona virusom i policijskim časom koji je na snazi ovog vikenda, okupljanja u crkvi neće biti. Grančice su sveštenici osveštali juče, kada su ih vernici i mogli uzeti iz crkve.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 12 tra 2020, 07:21 |
|
|
Citat: Nema popuštanja bez dve sedmice pada novih inficiranih
Epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da je za postepeno popuštanje restriktivnih mera potrebno najmanje dve nedelje jasnog smanjenja broja novih infekcija.
Kon je, na konferenciji za štampu, kazao da se nalazimo u najznačajnijoj nedelji po pitanju infekcija, da je ovo maksimum, prenosi Tanjug.
Preneo je da je neposredno pre konferencije razgovarano sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je pitao kada se može očekivati popuštanje mera, i tražio da struka o tome raspravlja.
„Ja sam mu direktno odgovorio da mora najmanje dve nedelje da se vidi potpuno jasan pad broja novih slučajeva, pa da može da se razmišlja o postupnom ukidanju mera”, rekao je Kon i dodao da to može biti krajem aprila.
„Ali, oprezno, vrlo oprezno će o tome da se odlučuje, to je sigurno “, naglasio je Kon.
Bez mera imali bi eksplozivan rast obolelih i mrtvih
Da nisu preduzete mere za sprečavanje širenja koronavirusa to bi bilo eksplozivno, u smislu da bi se završilo za šest nedelja, ali sa ogromnim brojem zaraženih, samim tim i onih kojima je potrebna hospitalizacija, respirator, a što neminovno dovodi i do povećanja smrtnih ishoda, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.
On je ponovio svoj stav da se na kraju nećemo stideti našeg, srpskog scenarija koliko god, kako kaže, da bude napadan u budućnosti.
Na redovnoj konferenciji za novinare, Kon je upitan kakav bi srpski scenario bio da nisu preduzete mere, kazao da to ne bi bio srpski scenario, već neki „scenario iks” i dodao da ne može da tvrdi da bi bio italijanski ili španski.
„Ali, bez preduzetih mera, smanjenja kontakta, socijalne distance, jednostavno to bi bilo eksplozivno, u šta nema sumnje. To se svuda dešava eksplozivno ukoliko nema mera, a to znači da bi se sve završilo u šest nedelja sa ogromnim brojem zaraženih, a onda samim tim u kratkom vremenskom periodu velikog broja onih koji traže bolničko lečenje i na kraju ogromnog broja onih koji u kratkom vremenskom periodu bi morali na respirator”, pojasnio je Kon.
Dodaje da umesto postupnog povećanja broja pacijenata koji zahtevaju respirator, tada bi imali sve odjednom.
„U takvim situacijama nijedan zdravstveni sistem nije pokazao sposobnost adaptacije, svi su bili mnogo više napadnuti samom infekcijom, za kratko vreme su obolevali i zdravstveni radnici i samim tim isključeni iz mogućnosti da pruže pomoć”, kaže Kon.
Ističe da kolaps zdravstvenog sistema zajedno sa velikim brojem zaraženih i onih kojima je potreban respirator dovodi neminovno do povećanja broja smrtnih ishoda i to je, kako kaže, nešto što smo na veliku žalost viđali u Italiji i Španiji.
„Uslovno rečeno imali smo sreće da sve to vidimo i shvatimo da sa ovim virusom nema šale”, kazao je.
Navodeći da su mnogi iz struke smatrali da ovaj virus neće izazvati epidemiju, Kon je kazao da ih je kovid 19 sa te strane na neki način iznenadio, jer je pokazao veći potencijal, nego što su mnogi očekivali.
„Bilo je onih koji su verovali da može imati pandemijski potencijal, pre svega mislim na profesora Radovanovića, jer je on na to upozoravao, ali, svejedno, brzo smo reagovali i preokrenuli čitav način razmišljanja”, dodaje Kon.
Kako zaključuje, u Srbiji je bilo ravnomerno i nećemo se stideti na kraju našeg srpskog scenarija koliko god, kako kaže, da bude napadan u budućnosti.
Politika
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 13 tra 2020, 00:44 |
|
|
|
Od ovog idiota nema šta pametno da se čuje, ali čini se da mu je boja lica nešto neprirodna (uporediti sa bojom ruku), gubice su mu tamne. Deluje kao da je otekao.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 13 tra 2020, 18:54 |
|
|
Član kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, pulmolog Branimir Nestorović, otkrio je da cće u narednim danima biti određeno vreme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vreme policijskog časa, jer su više od mesec dana zatvoreni u kućama. Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno, i to u krugu od 200 metara od kuće. Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sednicama Kriznog štaba. Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u Domu za stare u Nišu, gde je zaraženo 140 ljudi. - Dakle, treba biti oprezan, tako da ć́emo videti. Puno smo razgovarali i za dan-dva ć́emo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju. Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa - najavljuje sagovornik. Na pitanje koliko će trajati policijski čas u toku predstojećeg praznično-neradnog vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi, odnosno završiti se. Naš sagovornik smatra da je četiri dana – od četvrtka do utorka - previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda. - Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas. Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove, ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve. KISIĆ - TEPAVČEVIĆ: VIKEND ZA VASKRS VEROVATNO KAO I PRETHODNI Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će, vrlo verovatno, vikend za Vaskrs biti isti kao prethodni, sa policijskim časom. "Niko ne može da ukine Vaskrs, to je naš najveći praznik. Svi pokušavamo da smislimo kakvo je to najbolje rešenje", rekla je ona za televiziju B92. Navela je da će Krizni štab pratiti situaciju iz dana u dan, ali da je vrlo verovatno da će za vikend važiti mere iste kao i prethodnog vikenda. Na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje, Kisić Tepavčević je rekla da, bez obzira na ukidanje, normalne životne aktivnosti neće biti iste kao pre. "Mogu da kažem da se vidi kraj", rekla je ona i dodala da će sve biti završeno uskoro. Na pitanje da li će to biti u julu ili avgustu, rekla je "pre toga". Odlučivala je o sudbini Srbije: "Pakao i druge destinacije" Madlen Olbrajt Prva žena državni sekretar SAD Madlen Olbrajt (83) objavila je novu, sedmu knjigu "Pakao i druge destinacije", koja će od sutra biti u prodaji. https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1674858"Vol strit žurnal" pominjući Olbrajtovu podseća na anegdotu iz njenog života kada su je carinici izvukli iz reda na aerodromu Hitrou. Frustrirana i zbog toga što kasni, pitala ih je: "Znate li ko sam ja?", a oni su odgovorili "Ovde imamo lekare koji mogu da vam pomognu da se setite''. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 01:43 |
|
|
 Све нас је отхранио и очувао српски опанак: Побиједићемо и корону – сигурно https://www.in4s.net/sve-nas-je-othrani ... u-sigurno/Milica Zavetnica stavila sliku na FB, a IN4S napisao tekst. Pitam se, da li je stvarno potrebno da ljude na njivama teraju da nose maske? Pa neće korona iskočiti iza grma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 10:51 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 12:40 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la:  Све нас је отхранио и очувао српски опанак: Побиједићемо и корону – сигурно https://www.in4s.net/sve-nas-je-othrani ... u-sigurno/Milica Zavetnica stavila sliku na FB, a IN4S napisao tekst. Pitam se, da li je stvarno potrebno da ljude na njivama teraju da nose maske? Pa neće korona iskočiti iza grma. Зајебавају народ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 13:04 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Korona odnijela srpskog heroja. https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=379235Vječna ti slava i hvala! "Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiskom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu". Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 14:54 |
|
|
 Povlači se Kon!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 15:15 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la:  Povlači se Kon! Сад је цирка 4 сахата, и деманти ове вести стижу (нове мере!)... ПреЦедник је казо да то није добра идеја, Кон ипак остаје. Експертски тим нам се састоји од "фејсбук вируса", "беспрекорног плавог минивала" и "хоћу-нећу потпуковника". И каже напаћени српски народ, како бре да не буде напаћен...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 15:33 |
|
|
podrinje je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la:  Povlači se Kon! Сад је цирка 4 сахата, и деманти ове вести стижу (нове мере!)... ПреЦедник је казо да то није добра идеја, Кон ипак остаје. Експертски тим нам се састоји од "фејсбук вируса", "беспрекорног плавог минивала" и "хоћу-нећу потпуковника". И каже напаћени српски народ, како бре да не буде напаћен... Znači, opet predstava. Kakva je vucibatina taj Vučić, to je strašno... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 18:34 |
|
|
Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију http://www.politika.rs/scc/clanak/45224 ... k-u-SrbijuКолико сам извукао из текста, он је човек сам себе позвао у госте (потврдити долазак не значи експлицитно и бити позван). Па добро нам дошао, брате (хоћу да кажем друже) Си Ђипинже... Ако рекну на вијести да је било речи о технолошком унапређењу Србије, дошао је да нам ували Huawei 5G мрежну инфраструктуру. Не долази он да види како смо и шта радимо, већ да нам прода нешто. Као што се по апотекама фино продаје хуманитарна помоћ добијена у марту...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 20:53 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
podrinje je napisao/la: Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију http://www.politika.rs/scc/clanak/45224 ... k-u-SrbijuКолико сам извукао из текста, он је човек сам себе позвао у госте (потврдити долазак не значи експлицитно и бити позван). Па добро нам дошао, брате (хоћу да кажем друже) Си Ђипинже... Ако рекну на вијести да је било речи о технолошком унапређењу Србије, дошао је да нам ували Huawei 5G мрежну инфраструктуру. Не долази он да види како смо и шта радимо, већ да нам прода нешто. Као што се по апотекама фино продаје хуманитарна помоћ добијена у марту... Seruckaš bez razloga. Realno nije mala stvar ako te dva puta u četiri godine posjeti predsjednik najveće zemlje na svijetu. To je srpski uspjeh. Kao što je godišnja posjeta Putina uspjeh. Imamo mi gomilu neuspjeha, al ovo je uspjeh. Šta bi tkz Bošnjaci, tkz Makedonci i tkz Crnogorci dali da njih neko posjeti? Šta Srbija treba da se zaključa kao Koreja? "da uvali" lol nismo na pijaci jbt. I Kinezi nisu Cigani.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 21:24 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: podrinje je napisao/la: Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију http://www.politika.rs/scc/clanak/45224 ... k-u-SrbijuКолико сам извукао из текста, он је човек сам себе позвао у госте (потврдити долазак не значи експлицитно и бити позван). Па добро нам дошао, брате (хоћу да кажем друже) Си Ђипинже... Ако рекну на вијести да је било речи о технолошком унапређењу Србије, дошао је да нам ували Huawei 5G мрежну инфраструктуру. Не долази он да види како смо и шта радимо, већ да нам прода нешто. Као што се по апотекама фино продаје хуманитарна помоћ добијена у марту... Seruckaš bez razloga. Realno nije mala stvar ako te dva puta u četiri godine posjeti predsjednik najveće zemlje na svijetu. To je srpski uspjeh. Kao što je godišnja posjeta Putina uspjeh. Imamo mi gomilu neuspjeha, al ovo je uspjeh. Šta bi tkz Bošnjaci, tkz Makedonci i tkz Crnogorci dali da njih neko posjeti? Šta Srbija treba da se zaključa kao Koreja? "da uvali" lol nismo na pijaci jbt. I Kinezi nisu Cigani. Biće da nismo upućeni u genezu problematike geostrateških interesa... Ovo nije obična poseta, već poruka zapadu (pogotovo EU, na izdisaju) čija će ovo interesna zona u budućnosti biti. A kako je u toj zoni interesa... Pitaj žene koje rade po kineskim radnjama u svom gradu kakvi su Kinezi poslodavci i kolike su im plate. One već znaju. : ) Cigani su bezopasni, a žuti zadojeni naopakom ideologijom. Tvoje menstrualno tumačenje konteksta i izbora mojih reči, bez jasne osnove i smisla, neću ni da komentarišem. Upristoji se kao sagovornik ili odjebi u skokovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 14 tra 2020, 21:47 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10452 Lokacija: Banja Luka
|
Legionnaire je napisao/la: podrinje je napisao/la: Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију http://www.politika.rs/scc/clanak/45224 ... k-u-SrbijuКолико сам извукао из текста, он је човек сам себе позвао у госте (потврдити долазак не значи експлицитно и бити позван). Па добро нам дошао, брате (хоћу да кажем друже) Си Ђипинже... Ако рекну на вијести да је било речи о технолошком унапређењу Србије, дошао је да нам ували Huawei 5G мрежну инфраструктуру. Не долази он да види како смо и шта радимо, већ да нам прода нешто. Као што се по апотекама фино продаје хуманитарна помоћ добијена у марту... Seruckaš bez razloga. Realno nije mala stvar ako te dva puta u četiri godine posjeti predsjednik najveće zemlje na svijetu. To je srpski uspjeh. Kao što je godišnja posjeta Putina uspjeh. Imamo mi gomilu neuspjeha, al ovo je uspjeh. Šta bi tkz Bošnjaci, tkz Makedonci i tkz Crnogorci dali da njih neko posjeti? Šta Srbija treba da se zaključa kao Koreja? "da uvali" lol nismo na pijaci jbt. I Kinezi nisu Cigani. Kina je velika sila , jedna od tri najjače u svijetu , članica SB UN. Ne vidim minus kada ti njen presjednik ,naočigled cijelog svijeta, dođe u petodnevnu posjetu .Otkad je Srbija intezivirala odnose sa Rusijom i Kinom , prodisala je , Zapadu je mnogo teže da je ucjenjuje i ponižava .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 00:10 |
|
|
Citat: “Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju, kazao je Vulin. https://vijesti.ba/clanak/488165/opasna ... bije-je-tuSvoju nego šta! 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 15 tra 2020, 00:18 |
|
|
INTERVJU, PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: Čim prođe epidemija selim u Srbiju, želim da moj sin odrasta u otadžbini!  Po povratku u Srbiju nećemo živeti na Dedinju i uživati kraljevske privilegije. Stefan će ići u obdanište sa vršnjacima, a nas dvoje ćemo raditi projekte koji će biti od društvene koristi. Moja porodica i ja živećemo isključivo od sopstvenog posla. https://serbiantimes.info/intervju-prin ... 3F-gVwPheQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 00:24 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: :palacgore2 Citat: “Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju, kazao je Vulin. https://vijesti.ba/clanak/488165/opasna ... bije-je-tuSvoju nego šta!  Sve je dobro rečeno... Ali Vulin...  Kako da ga čovek doživi ozbiljno! Jedino ako se iz njegovoh reči može shvatiti da su se stvorili uslovi za ovakvu politiku, onda je to dobra stvar. Ali opet, možda je Vučić opet odlučio da manipuliše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 00:31 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25 Postovi: 2810 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 00:41 |
|
|
|
Lupanje u prazno. Sto se tice Republike Srpske, ne postoji nikakva opasnost da je neko ozbiljan napadne, a one druge moze i sama da resi. Sto se tice ovog drugog, s obzirom na to sta je njegova banda tamo uradila, bolje da se pokrije svojim klempavim usima i cuti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 00:57 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: :palacgore2 Svoju nego šta!  Sve je dobro rečeno... Ali Vulin...  Kako da ga čovek doživi ozbiljno! Jedino ako se iz njegovoh reči može shvatiti da su se stvorili uslovi za ovakvu politiku, onda je to dobra stvar. Ali opet, možda je Vučić opet odlučio da manipuliše. Aleksije daj mani se čoveče , ko će napasti RS bez dozvole NATO-a?? , jedino ako Trump iz nekog svog ćefa ne kaže , ma boli me kurac pobijte se ponovo ja vas neću sprečavati , e samo u tom slučaju će vojska Srbije imati mogućnost nešto činiti. Tužno je to što ima ljudi koji puše ove idiotske izjave.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
karadzic
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 01:17 |
|
|
|
Inače, upečatljivo je da u celoj plejadi naprednjaka, ova soroševska građanistička opozicija najviše voli da pljuje Vulina, koji je inače uz ministra kulture Vukosavljevića, jedini kolko-tolko nacionalno (makar deklarativno) orijentisan ministar u Vladi.
U svakom slučaju, ova izjava je potpuno ispravna i dobrodošla. Smogistanu se mora staviti do znanja da ako njih 1,2 miliona napadnu RS, napali su i državu od 7 miliona stanovnika.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 04:56 |
|
|
joe enter je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Sve je dobro rečeno... Ali Vulin...  Kako da ga čovek doživi ozbiljno! Jedino ako se iz njegovoh reči može shvatiti da su se stvorili uslovi za ovakvu politiku, onda je to dobra stvar. Ali opet, možda je Vučić opet odlučio da manipuliše. Aleksije daj mani se čoveče , ko će napasti RS bez dozvole NATO-a?? , jedino ako Trump iz nekog svog ćefa ne kaže , ma boli me kurac pobijte se ponovo ja vas neću sprečavati , e samo u tom slučaju će vojska Srbije imati mogućnost nešto činiti. Tužno je to što ima ljudi koji puše ove idiotske izjave. Bata Joe, pa uzeo sam Vulina i Vučića sa veeeelikom rezrevom... ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu! Postano: 15 tra 2020, 04:59 |
|
|
karadzic je napisao/la: Inače, upečatljivo je da u celoj plejadi naprednjaka, ova soroševska građanistička opozicija najviše voli da pljuje Vulina, koji je inače uz ministra kulture Vukosavljevića, jedini kolko-tolko nacionalno (makar deklarativno) orijentisan ministar u Vladi.
U svakom slučaju, ova izjava je potpuno ispravna i dobrodošla. Smogistanu se mora staviti do znanja da ako njih 1,2 miliona napadnu RS, napali su i državu od 7 miliona stanovnika. Kolega, izjava mu je OK, ali Vulin je debil, a ceo naprednački sistem počiva na volji jednog psihopate. Jedini srpski lider koji je uopšte u Srbiji primio Soroša je Vučić. Dva puta. I još koji put u inostranstvu. On je vodeći soroševac, i to se golim okom vidi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 15 tra 2020, 05:25 |
|
|
Svarog je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Seruckaš bez razloga. Realno nije mala stvar ako te dva puta u četiri godine posjeti predsjednik najveće zemlje na svijetu. To je srpski uspjeh. Kao što je godišnja posjeta Putina uspjeh. Imamo mi gomilu neuspjeha, al ovo je uspjeh. Šta bi tkz Bošnjaci, tkz Makedonci i tkz Crnogorci dali da njih neko posjeti? Šta Srbija treba da se zaključa kao Koreja?
"da uvali" lol nismo na pijaci jbt. I Kinezi nisu Cigani.
Kina je velika sila , jedna od tri najjače u svijetu , članica SB UN. Ne vidim minus kada ti njen presjednik ,naočigled cijelog svijeta, dođe u petodnevnu posjetu .Otkad je Srbija intezivirala odnose sa Rusijom i Kinom , prodisala je , Zapadu je mnogo teže da je ucjenjuje i ponižava . Na osnovu čega si zaključio da je Srbija "prodisala" i na osnovu kojih konkretnih primera da je Zapad sada manje i teže ucenjuje? Ja bih pre rekao da zapadnjaci trenutno imaju preča posla spasavajući sopstveno dupe, i ono što im je ostalo od ekomonije. Da li je neka zapadna država najvila povlačenje priznanja Kosova? Pa eto, toliko smo ojačali pod Acom. Uplašiše se ljudi par sletanja civilnih aviona u Beogradu, pa sve ne znaju gde će od panike... Niko neće praviti ozbiljne strateške dogovore sa neozbiljnom vlašću. Eventualno neka kupoprodaja.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|