|
|
Stranica: 831/1355.
|
[ 33865 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Darko Trifunović, NATO lobista, ali sa nacionalističkih pozicija.
Osnova za diskusiju je iskustvo Nemačke. Samo deset godina nakon što su zapadni saveznici poravnali čitavu Nemačku, i podelili je na dve, zajedno sa Sovjetima, Zapadna Nemačka se uključila u NATO. I prilično napredovala. Srbija ni izbliza nije doživela takva razaranja, a i prošlo 20 godina od bombardovanja. Iz tebe govori prikriveni NATO-vac ! Polako,al sigurno skidaš masku,bilo je i vrijeme. Nije da nismo i dosad znali za koga si. Ovo su već smešne paranoje. Kontroliši se.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:17 |
|
|
podrinje je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Evo, izdvojio sam kolegu Incognita. A on kažeda mnogo ljudi razmišlja kao on. :)
Optužbe su ti površne i neosnovane, bar što se mene tiče. Drugi neka se brane sami ako se osećaju prozvano (a navesti imena je prilično dobar razlog). Nikome ja ne zatvaram usta, ko me triput pošteno iznervira ide u herbarijum. I to je to, više kao običan forumaš ne mogu niti priželjkujem. Neka piše ko šta hoće i misli, svako odgovara za ono što napiše, adresa za ograničavanje sloboda (zatvaranje usta) je administracija HB-a, a ne podrinje. Nisi dobro pročitao moj upis. Joea, Kseniju i tebe sam naveo kao suprotan primer. Kao tolerantne.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:19 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10015 Lokacija: Banja Luka
|
podrinje je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Iz tebe govori prikriveni NATO-vac ! Polako,al sigurno skidaš masku,bilo je i vrijeme. Nije da nismo i dosad znali za koga si. Ovo su već smešne paranoje. Kontroliši se. Ček malo , pa pričamo.. Nije li to demokratski ?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:19 |
|
|
podrinje je napisao/la: Ovo su već smešne paranoje. Kontroliši se. Smiješne paranoje ? Indirektno je napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom. I povuku paralelu između Njemačke i Srbije ! A sve nešto tobože veliki patriota,kralj,četnici mhmm daaa.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:20 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Darko Trifunović, NATO lobista, ali sa nacionalističkih pozicija.
Osnova za diskusiju je iskustvo Nemačke. Samo deset godina nakon što su zapadni saveznici poravnali čitavu Nemačku, i podelili je na dve, zajedno sa Sovjetima, Zapadna Nemačka se uključila u NATO. I prilično napredovala. Srbija ni izbliza nije doživela takva razaranja, a i prošlo 20 godina od bombardovanja. Iz tebe govori prikriveni NATO-vac ! Polako,al sigurno skidaš masku,bilo je i vrijeme. Nije da nismo i dosad znali za koga si. Ide bre, budalo jedna. Ti se nešto do sada znao... Nisi još otkrio sve šupljine na sopstvenom telu.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:23 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ovo su već smešne paranoje. Kontroliši se. Smiješne paranoje ? Indirektno je napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom. I povuku paralelu između Njemačke i Srbije ! A sve nešto tobože veliki patriota,kralj,četnici mhmm daaa. Da. A onda korektan sagovornik navede zašto paralela ne valja, a ne buni se zašto je uopšte napravljena. I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Tako da možeš da se uključišu dijalog, ili da nastaviš da budeš budala, koja misli da nešto otkriva...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:24 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ide bre, budalo jedna. Ti se nešto do sada znao... Nisi još otkrio sve šupljine na sopstvenom telu. Kome ti da je budala šupčino trulog mozga ? Indirektno si napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom ! Šupljina ti je u mozgu !
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:25 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ide bre, budalo jedna. Ti se nešto do sada znao... Nisi još otkrio sve šupljine na sopstvenom telu. Kome ti da je budala šupčino trulog mozga ? Indirektno si napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom ! Šupljina ti je u mozgu ! Glupan, insistira na sopstvenoj gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:26 |
|
|
Svarog je napisao/la: Jesi vidio klip koji sam malo gore postavio ?Mani je on jako indikativan . Koliko god bio , hm..eto, banalan.. prilično govori . Vidiš Aleksije..iza brda se valjaju neka nova vremena i rasporedi , u kojim bi Srbija uzevši u obzir njen položaj na mapi , privredu kojom raspolaže trebalo da se bolje pozicionira u odnosu na većinu ''NATO susjeda'' . Onim ''odozgo'' je to jasno , i učinće sve da te prednosti umanje ili bar ''iznivelišu''. Kako ? Uz nešto sitno dodatnih para , mobilisaće sav mulj koji godinama pojeftino (ali uredno ) plaćaju i sa njima pokušati ukrajinizaciju Srbije . I to pred kraj četvrte četvrtine , već potrošenog svjetskog poretka. Smrdi mi na povratak komunizma, nema tu prevelikih iznenađenja. Sad doduše imaju bolje špijunske i smrtonosne igračkice, sve ostalo je isto. Nemojte Hristu, pustite to, ajte vamo, šta ćete tamo... Već viđeno.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:27 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Iz tebe govori prikriveni NATO-vac ! Polako,al sigurno skidaš masku,bilo je i vrijeme. Nije da nismo i dosad znali za koga si. Ide bre, budalo jedna. Ti se nešto do sada znao... Nisi još otkrio sve šupljine na sopstvenom telu. .. e , ovo su već uvrede na ličnoj osnovi . Jebu na stranu Aleksije , molim te da mi pomogneš da razumijem nešto ... Ako sam dobro shvatio ti živiš u USA , i Amerikanac si... Kako izlaziš na kraj sa sukobom interesa ? Mislim , vezao si sudbinu za interes države Amerike..da li ti smeta što su Srbi u Srbiji 80% , a u Srpskoj 99% rusofili ?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:27 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ovo su već smešne paranoje. Kontroliši se. Smiješne paranoje ? Indirektno je napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom. I povuku paralelu između Njemačke i Srbije ! A sve nešto tobože veliki patriota,kralj,četnici mhmm daaa. Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:31 |
|
|
podrinje je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Smiješne paranoje ? Indirektno je napiso da bi za Srbiju bilo najbolje savez sa Natom. I povuku paralelu između Njemačke i Srbije ! A sve nešto tobože veliki patriota,kralj,četnici mhmm daaa. Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere. Jebo četnike ( uz dužno poštovanje četnicima do WW1 ). Mi smo u Srpskoj to u ratu rješili nazivom Vojska Republike Srpske . Svi pod isti kišobran. Što je sasvim uredno. PS. Četnik sam samo onda kad to nekom smradu smeta. Onako , iz inata
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:31 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Da. A onda korektan sagovornik navede zašto paralela ne valja, a ne buni se zašto je uopšte napravljena. I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Tako da možeš da se uključišu dijalog, ili da nastaviš da budeš budala, koja misli da nešto otkriva... Znači javno priznaješ da si za NATO,a mene proglašavaš budalom ?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:33 |
|
|
podrinje je napisao/la: Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere. Znači i po tvome Srbi trebaju u NATO koji nas je bombardovo ? Tamo je spas ?
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:35 |
|
|
Svarog je napisao/la: podrinje je napisao/la: Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere. Jebo četnike ( uz dužno poštovanje četnicima do WW1 ). Mi smo u Srpskoj to u ratu rješili nazivom Vojska Republike Srpske . Svi pod isti kišobran. Što je sasvim uredno. Poštujem ja to, jeste bio drugi srpski antifašistički pokret, poštujem veoma i Dražu, ali odbijam da prihvatim novopečenu matricu da su oni na bilo koji način definisali srpstvo kao narodnosni osećaj. I da se mora ići pod ravnogorske šatre na jagnjetinu i oštrenje kame, da bi bio 100% oriđinale Srbin. Mi smo star narod, a 1945 je bila nedavno.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:35 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere. Znači i po tvome Srbi trebaju u NATO koji nas je bombardovo ? Tamo je spas ? Saberi...oduzmi ..tako ispada Još malo obrade u britanskim '' enciklopedijama'' , i da malo odstoji...i to je to..
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:37 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Da. A onda korektan sagovornik navede zašto paralela ne valja, a ne buni se zašto je uopšte napravljena. I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Tako da možeš da se uključišu dijalog, ili da nastaviš da budeš budala, koja misli da nešto otkriva... Znači javno priznaješ da si za NATO,a mene proglašavaš budalom ? Je li moguće da citiraš ovaj upis, i da postavljaš to pitanje. Pa to je vrhunac idiotizma. Ajde opet pogledaj moje reči: I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Znači, nekad bio, danas nisam. Znaš ko je još imao razvojni put sličan mojem? Milorad Dodik, u kojeg se ti sada kuneš. Misleći ljudi misle o raznim opcijama, pa i Dodik, a takvi kao ti, uvek imaju gotova rešenja Znači, kad vidiš da pametniji od tebe, a takvih je mnogo, nešto govore. Ti ih pitaj za razloge, pa možda i ti naučiš da razmišljaš, a ne da napadaš one kojima nisi ni do kolena.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:38 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Četnici su uvek naginjali zapadu, obnovi gradivo Mortimere. Znači i po tvome Srbi trebaju u NATO koji nas je bombardovo ? Tamo je spas ? Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak. Samo kažem da su Četnici prangijali ustaše zajedno sa Italijanima, spašavali američke padobrance i čekali pomoć Čerčila, koji ih je dobro nasankao opredelivši se ipak za Tita. Rusiji su bili bliži partizani, jer je majčica Rusija 1917-te bila pokorena crvenom bolešću...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:40 |
|
|
Svarog je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ide bre, budalo jedna. Ti se nešto do sada znao... Nisi još otkrio sve šupljine na sopstvenom telu. .. e , ovo su već uvrede na ličnoj osnovi . Jebu na stranu Aleksije , molim te da mi pomogneš da razumijem nešto ... Ako sam dobro shvatio ti živiš u USA , i Amerikanac si... Kako izlaziš na kraj sa sukobom interesa ? Mislim , vezao si sudbinu za interes države Amerike..da li ti smeta što su Srbi u Srbiji 80% , a u Srpskoj 99% rusofili ? Pa šta je Obrad Kesić? Kako on izlazi na kraj sa sukobom interesa. Ima i Amerikanaca rusofila, je li to teško zamisliti? Dakle, odgovori su toliko jednostavni, samo malo treba da se razmisli.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:42 |
|
|
podrinje je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Znači i po tvome Srbi trebaju u NATO koji nas je bombardovo ? Tamo je spas ? Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak. Hvala Bogu, razuman čovek. Ja mu ponudio paralelu sa Nemačkom kao osnov za razmišljanje, a on me već video kao pilotiram avionom sa nosača negde u Sredozemnom moru. Stvarno nam treba jedna rekonstrukcija kulture dijaloga.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:46 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Je li moguće da citiraš ovaj upis, i da postavljaš to pitanje. Pa to je vrhunac idiotizma. Ajde opet pogledaj moje reči: I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Znači, nekad bio, danas nisam. Znaš ko je još imao razvojni put sličan mojem? Milorad Dodik, u kojeg se ti sada kuneš. Misleći ljudi misle o raznim opcijama, pa i Dodik, a takvi kao ti, uvek imaju gotova rešenja Znači, kad vidiš da pametniji od tebe, a takvih je mnogo, nešto govore. Ti ih pitaj za razloge, pa možda i ti naučiš da razmišljaš, a ne da napadaš one kojima nisi ni do kolena. Tebi nisam do kolEna ? Za tebe sam doktor nauka ! Ti malo jesi za,malo nisi. Malo bi da ti uđe,pa bi malo da ti ne uđe ? Vidi se da iz tebe izvire inteligencija i pamet. Bre rEtko viđena.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:48 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak.
Hvala Bogu, razuman čovek. Ja mu ponudio paralelu sa Nemačkom kao osnov za razmišljanje, a on me već video kao pilotiram avionom sa nosača negde u Sredozemnom moru. Stvarno nam treba jedna rekonstrukcija kulture dijaloga. Samo pozivam na razum i opuštenu razmenu mišljenja, i da se u tom procesu ne vređamo međusobno, kao Srbi. Moramo naterati sebe na određene reforme u razmišljanju i delanju kao narod, to na žalost priznajem i mrskom Vučiću.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:49 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Je li moguće da citiraš ovaj upis, i da postavljaš to pitanje. Pa to je vrhunac idiotizma. Ajde opet pogledaj moje reči: I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Znači, nekad bio, danas nisam. Znaš ko je još imao razvojni put sličan mojem? Milorad Dodik, u kojeg se ti sada kuneš. Misleći ljudi misle o raznim opcijama, pa i Dodik, a takvi kao ti, uvek imaju gotova rešenja Znači, kad vidiš da pametniji od tebe, a takvih je mnogo, nešto govore. Ti ih pitaj za razloge, pa možda i ti naučiš da razmišljaš, a ne da napadaš one kojima nisi ni do kolena. Tebi nisam do kolEna ? Za tebe sam doktor nauka ! Ti malo jesi za,malo nisi. Malo bi da ti uđe,pa bi malo da ti ne uđe ? Vidi se da iz tebe izvire inteligencija i pamet. Bre rEtko viđena. Doktore, veliki respekt za tvoju sposobnost da razmeš ono što se piše. Šta bi rekao za Milorada? I on bi malo ono, malo ovo. Nije kapacitet kao ti, koji odmah zna šta je najbolje.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:51 |
|
|
podrinje je napisao/la: Svarog je napisao/la: Jebo četnike ( uz dužno poštovanje četnicima do WW1 ). Mi smo u Srpskoj to u ratu rješili nazivom Vojska Republike Srpske . Svi pod isti kišobran. Što je sasvim uredno. Poštujem ja to, jeste bio drugi srpski antifašistički pokret, poštujem veoma i Dražu, ali odbijam da prihvatim novopečenu matricu da su oni na bilo koji način definisali srpstvo kao narodnosni osećaj. I da se mora ići pod ravnogorske šatre na jagnjetinu i oštrenje kame, da bi bio 100% oriđinale Srbin. Mi smo star narod, a 1945 je bila nedavno.[lo ''elaborirat''/quote] Podrinje , tu se potpuno slažemo...sve isto mislim.. Al ajmo malo ''elaborirat''.. To kvazisrpstvo nije palo s neba , neko ga je maherski instalirao i sa tim nas uveliko raspametio i oslabio.. Dva kuma , Šeki i Vuk su se dobro potrudili u instalaciji toga . Sumnjam da im je bilo džabe . Jedan se kasnije nije ni krio , a drugi, Šeki ( rjetko pametan ) je odigrao maestralno . Kad nisu znali na koju foru da ga puste iz Haga , morao je oboliti od raka. Istakao se u mnogim situacijama , od kojih su Srbi samo štetovali, . Korist , nula. I meni Srbinu, i to ratnički nastrojenom , su bile ogavne one slike bradatih spodoba iz Vukovara. A mogu misliti , kako su tek izgledali nekom Francuzu , kad dođe kući s posla i upali TV. Dakle , mislim da je stvarno krajnje vrijeme da se vratimo nekadašnjem srpstvu, bez djelenja na ove ili one . Jer ako se podijelimo , '' one '' će kupiti jedni , a ''ove'' drugi..i svi padamo . Nego , svi smo Srbi , a za ostalo ćemo se dogovarati ( unutra)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:51 |
|
|
podrinje je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Hvala Bogu, razuman čovek. Ja mu ponudio paralelu sa Nemačkom kao osnov za razmišljanje, a on me već video kao pilotiram avionom sa nosača negde u Sredozemnom moru. Stvarno nam treba jedna rekonstrukcija kulture dijaloga. Samo pozivam na razum i opuštenu razmenu mišljenja, i da se u tom procesu ne vređamo međusobno, kao Srbi. Moramo naterati sebe na određene reforme u razmišljanju i delanju kao narod, to na žalost priznajem i mrskom Vučiću. Vučić nam je razorio kulturu dijaloga, to je jedno od većih zala koje je počinio. Svaka čast na tom mišljenju. Ovde neki koji se predstavljaju kao Srbi, misle da baš treba da se vređamo zbog mišljenja.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|