HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 01:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 16 tra 2020, 00:25 

Carmellu :D

Dobro, dobro, nemoj samo da me katapultiraš. I kada sam ja pričala o slikarstvu na ovom forumu? Nikada!
Odoh na kalodont, makar da se okušam u toj zabavi, a vi bistrite događanja u Srbiji van granica Srbije.
Tjah...

OSTANI KOD KUĆE! =))

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:33 

Ksenija je napisao/la:

Dobro, dobro, nemoj samo da me katapultiraš. I kada sam ja pričala o slikarstvu na ovom forumu? Nikada!
Odoh na kalodont, makar da se okušam u toj zabavi, a vi bistrite događanja u Srbiji van granica Srbije.
Tjah...

OSTANI KOD KUĆE! =))

Izazivam te na maratonski kaladont dvoboj, za vikend, u vreme najdužeg karantatatira u regiJonu. Mislim, ako budeš imala vremena i ako budeš na gajbi. :nanana

Ustvari Vaskrs je. Ne smemo da se takmičimo. :zubati

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:37 

Važi, pristajem na izazov. Ne znam da li ću biti na gajbi, moguće je da se odvažim do crkve pa kud puklo da puklo. Šta fali da probam i zatvor, kaznu ne mogu platiti, previsoka je.

Znači, ako me nema u zatvoru sam. Mogao bi da me posetiš i doneseš koju kutiju cigarica, platiću.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:42 

Nbgd88 je napisao/la:
Ma iskulirajte, zapalimo po jednu Moravu... Brzo sagori ali jbg. :zubati

Morava
Višecevni bacač raketa koji je projektovan kao modularna, laka i univerzalana zamena za M-63 Plamen, M-77 Oganj i BM-21 Grad VBR. Zasnovan je na unapređenoj verziji kamiona FAP 1118, sa pogonom četiri puta četiri koji mu obezbeđuje dobru taktičku mobilnost. Opremljen je sa dva kontejnera koji sadrže od 12 do 16 lansirnih cevi, koje mogu ispaljivati sve trenutno postojeće rakete sistema "Plamen", "Oganj" i "Grad", uključujući visokoeksplozivne parčadne, zapaljive, termobarične, kao i saće opremljeno sa protivpešadijskim i protivtenkovskim minama. Poseduje mogućnost da kombinuje dva različita modula, kao na primer jedan kontejner sa "plamen-A" i drugi kontejner sa "grad" raketama koji mu daju jedinstvene sposobnosti za napad na bliske kao i na udaljene ciljeve u isto vreme.

"Morava" može ispaljivati pojedinačno raketu, delimični kontingent ili ceo plotun, koji može svojim udarom pokriti površinu od 32 hektara. Ovaj raketni sistem opremljen je kompletnim sistemom za kontrolu nišanjenja ciljeva, kao i nevođenim navigacionim sistemom. Takođe, poseduje i GPS sistem navođenja uz to sadrži i precizni enkoder za automatsko pozicioniranje. Tročlana posada osposobljava ovaj sistem za paljbu u roku od 45 sekundi. Sposoban je da posle gađanja napusti borbeni položaj za svega 30 sekundi.

I napravi ćevape od celog bataljona u napredovanju, osim oklopnih vozila.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:45 

Ksenija je napisao/la:

Tjah...

OSTANI KOD KUĆE! =))

Ne katapultiram te,rekao sam da bez ljutnje, a slikarstvo sam uzeo kao primer nečega o čemu apsolutno nemam pojma, ps mi je prigodno poslužio kao analogija, znam da ne pričaš o tome.

Naravno da ostajem kod kuće, nisam debil da me hapse zbog takve gluposti.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:56 

Ok, nastavite o naoružanju, ne ometam.

P.S. Ja ću odbiti poslušnost.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 00:58 

U vezi zabrane izlaska? I da odbiješ, ne radi ništa, nemaš gde da kupiš cigare, trpi i kriziraj.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 01:09 

Imam cigareta, snabdela sam se. Hoću na liturgiju a ne da se švrćkam.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 01:16 

Hoćeš ti covid-19. Oprostće Bog ako propustš jednu liturgiju sa jako dobrim razlogom.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 01:31 

Naravno da neću. A šanse da se zarazim jednake su kao kada odem do samoposluge. Kakva je razlika?

Vrh

Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!
PostPostano: 16 tra 2020, 05:01 

Vladimir RUS je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Uhhh, dakle, Vučić se sastane sa Sorošem, pravi dilove kakve Joe spominjao, finansira kampanju Hilari, ima Blera za savetnika, Šreder i Merkel ga podržavaju u kampanji...
Ali ako Pink kaže da je on patriota antizapadni čovek, blizak Rusiji i Kini, onda ništa ove gore navedene činjenice ne vrede. Pink je rekao - Amin. :001_rolleyes

Naoružavanje Srbije je išlo od trenutka kad je od stane Vučića prihvaćen Briselski sporazum, i kad su krenuli pregovori sa Tačijem koje Zapad pozdravlja - taj zapad kojem Vučić navodno nije sluga. Dakle, dil je ovakav: Vučić je obećao isporučivanje Kosova, ali da zauzvrat može da priušti zabavu narodu u vidu naoružavanja, parada i sl. Međutim, nedavno mu je došao službenik Cia-e i rekao mu je da je pretereao, i da s tim mora da se prekine. I AV je prekinuo i čak oladio odnose sa Putinom.

I jeli ga isporučio? Nije, za razliku od nekih koji su prije njega isporučivali ljude, na hašku adresu, u jednom pravcu. :kava

Pa ukinuo je srpsku administraciju na Severu.
A sada kaže "Varaju se oni koji misle da će Srbija priznati Kosovo, a da zauzvrat ne dobije ništa"! Šta ti to govori? Da je priznanje tu, što s njega tiče, samo treba da se utvrdi cena! :kava

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 07:47 

Ksenija je napisao/la:
Naravno da neću. A šanse da se zarazim jednake su kao kada odem do samoposluge. Kakva je razlika?

Razlika je u mržnji knezova zemaljskih prema Crkvi Gospoda našeg, Isusa Hrista. Pre dva dana sam bio u Maxiju, stiglo je sveže južno voće... rebra izlomiše jedni drugima uzimajući ko se čega latio. Bilo je sigurno tridesetak ljudi na prostoru od 10kvm. Plus par ljudi iz osoblja koji se kao nešto sklanjaju tamo, niko nije bio na razdaljini većoj od pola metra dobrih dvadesetak minuta.

Zašto onda u crkvu ne može da dođe bar po 10, 5 ili 3 ljudi? Zavisno od veličine objekta, da se bar ne snima liturgija bez ijednog vernika... Pa zato, bitno je crkvu poniziti u očima javnosti, prikazati je kao instituciju koja je kapitulirala pred nedaćama (ali i svetovnim naređenjima).

Ali apostol Pavle kaže: "Kad sam slab - najjači sam!"

Liturgije i odlasci u parohijsku crkvu su važne zbog pričešća, ispovedi, i drugih svetih tajni naše vere... ali sušta crkvi smo mi sami, mi verujući. Ova vremena i restrikcije nas neće omesti u veri, kao što olujni vetar ne može počupati celu šumu.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 09:46 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ne boj se podrinje, sve će to SRS rešiti kad dođe na vlast...

To će onda bit iste godine kad sds dođe u RS na vlast. Negdje godine gospodnje 2056.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 15:12 

Ksenija je napisao/la:
Znači, ako me nema u zatvoru sam. Mogao bi da me posetiš i doneseš koju kutiju cigarica, platiću.

Ma može za džabe. Kad sam Severini sinoć mog'o da odnesem kutiju, mogu tebi ceo boks. Gledaj samo da te odvezu na Nbgd (deveta) u pritvor. :laugh

'Severinu je policija zaustavila na Novom Beogradu, gde je vozila automobil marke BMW sa zagrebačkim tablicama.

Policija je zaustavila BMW, zagrebačkih tablica, a proverama je utvrđeno da pevačica nema dozvolu za kretanje tokom policijskog časa, te je privedena u stanicu'

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 15:21 

Kad smo već kod zatvora,

Citat:
Nakon osam godina zatvora Kristijan Golubović na slobodi

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/nak ... /200416060

Kukavac, on je od 35 godina bavljenja kriminalom, nekih 29 proveo u zatvoru.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 15:36 

Nbgd88 je napisao/la:
Ksenija je napisao/la:

Ma može za džabe. Kad sam Severini sinoć mog'o da odnesem kutiju, mogu tebi ceo boks. Gledaj samo da te odvezu na Nbgd (deveta) u pritvor. :laugh

'Severinu je policija zaustavila na Novom Beogradu, gde je vozila automobil marke BMW sa zagrebačkim tablicama.

Policija je zaustavila BMW, zagrebačkih tablica, a proverama je utvrđeno da pevačica nema dozvolu za kretanje tokom policijskog časa, te je privedena u stanicu'

A vi ste uvek bili leglo kriminala. Nije ni čudo što svaki put kad odem gore, sve vrvi od intera. Bukvalno ni u jednom drugom delu grada ih nema da toliko krstare kao kod vas (posebno blokovi oko Jurija Gagarina). Sve bih vas raselio u opustela sela da motikom isterate kriminal iz sebe. :D

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 15:43 

Nbgd88 je napisao/la:

A vi ste uvek bili leglo kriminala. Nije ni čudo što svaki put kad odem gore, sve vrvi od intera. Bukvalno ni u jednom drugom delu grada ih nema da toliko krstare kao kod vas (posebno blokovi oko Jurija Gagarina). Sve bih vas raselio u opustela sela da motikom isterate kriminal iz sebe. :D

Guilty as charged! :zubati

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:01 

Kad smo već kod zatvora,

Citat:
Nakon osam godina zatvora Kristijan Golubović na slobodi

Kristijan Golubović, koji je posle osam godina izašao iz zatvora, uhapšen je danas u Kraljevu, saznaje Kurir.

Golubović je uhapšen zbog nepoštovanja mera okupljanja više od dve osobe. Kako saznajemo, njega su uhapsili pripadnici specijalne jedinice.

Kraljevačka policija je po nalogu Tužilaštva navodno podnela krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića, J. T. i A. Đ. za krivično delo falsifikovanje isprave.

Naime, policija je navodno zaustavila automobile marke "mercedes" koji je vozio Golubović i "porše" za čijim je volanom bio J. T. U ta dva automobila bilo je 10 osoba a na oba vozila tablice su bile prelepljene nalepnicom sa obeležjem "BG-KRISTIJAN".

Pfff :smijeh

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:05 

Nbgd88 je napisao/la:
Kad smo već kod zatvora,

Kristijan Golubović, koji je posle osam godina izašao iz zatvora, uhapšen je danas u Kraljevu, saznaje Kurir.

Golubović je uhapšen zbog nepoštovanja mera okupljanja više od dve osobe. Kako saznajemo, njega su uhapsili pripadnici specijalne jedinice.

Kraljevačka policija je po nalogu Tužilaštva navodno podnela krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića, J. T. i A. Đ. za krivično delo falsifikovanje isprave.

Naime, policija je navodno zaustavila automobile marke "mercedes" koji je vozio Golubović i "porše" za čijim je volanom bio J. T. U ta dva automobila bilo je 10 osoba a na oba vozila tablice su bile prelepljene nalepnicom sa obeležjem "BG-KRISTIJAN".

=)) Ne mogu da verujem. Mogu da zamislim njegovu facu kad su ga hapsili opet.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:14 

Nekad si mogao da platiš 100 maraka da te ne hapse, danas treba da uradiš hiljaaadu lepih stvari...

Vrh

Naslov: Re: Vulin: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!
PostPostano: 16 tra 2020, 16:15 

I jeli ga isporučio? Nije, za razliku od nekih koji su prije njega isporučivali ljude, na hašku adresu, u jednom pravcu. :kava

Pa ukinuo je srpsku administraciju na Severu.
A sada kaže "Varaju se oni koji misle da će Srbija priznati Kosovo, a da zauzvrat ne dobije ništa"! Šta ti to govori? Da je priznanje tu, što s njega tiče, samo treba da se utvrdi cena! :kava

Taj proces je započet prije Vučića. Još od vremena kada je postavljen granični prijelaz na Jarinju 2011. Tada nije bilo Vučića, već neka druga vlast, svi znamo koja. Isto tako i EULEX misija, koja je zamijenila UN-ovu misiju (UNMIK) je nastala takođe u doba vladavine DS-a (2008), tako da temelji za priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije su postavljeni prije Vučića, pa čak i nekoliko godina prije Vučića. Na Vučiću je sada samo da ne prizna Kosovo i obrne stvari u korist Srbije, što i radi, preko diplomatske akcije, koja daje određene rezultate, kao i na razne druge načine, koji takođe daju neke konkretne rezultate.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:17 

Nbgd88 je napisao/la:

=))
Sijetih se pjesme

"Na grudima orao sivi,
pao sam drugi su krivi
opet me čeka ćelija"
:zubati

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:17 

Graničar18 je napisao/la:
Ne boj se podrinje, sve će to SRS rešiti kad dođe na vlast...

To će onda bit iste godine kad sds dođe u RS na vlast. Negdje godine gospodnje 2056.

Što se tiče RS, to će biti mnogo prije, možda čak i za kojih nekoliko mjeseci.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:20 

Preoptimističan si.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2020, 16:24 

Graničar18 je napisao/la:

Preoptimističan si.

S obzirom na ono šta mogu da primjetim na društvenim mrežama, postoji realna mogućnost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: