|
|
Stranica: 1006/1374.
|
[ 34327 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 10:39 |
|
|
|
Pa tako je storare opisao, konzulat prvi korak, pa onda traze teritoriju pa ambasada.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 11:08 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Pa tako je storare opisao, konzulat prvi korak, pa onda traze teritoriju pa ambasada. Ti se možda ne sećaš, u jeku bombardovanja 1999 vojnici tadašnje VJ pronašli su na Kosovu još neupotrebljenu tablicu na kojoj na švapskom lepo piše: "Nemačka Ambasada u Prištini". Ista ta Nemačka koja je takođe među prvima priznala Hrvatsku... Ne bi me iznenadilo ništa, šta god da preduzmu već je bilo rađeno. Ali da ne oftopičarimo o ovoj temi u nedogled. Držimo se aktuelnosti u zemlji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 11:15 |
|
|
|
Pa dobro isto ko sto su Svabe prve metke od drugog svetskog rata ispalili u Prizrenu na Srbe, to se zna, sta sa tim?
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 11:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 09:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
|
Pa valjda znaš da se kod njih sve planira mnogo godina unapred. Pa nisu se setili 1998 -me da Kosovo treba da bude nezavisno , nego su taj plan imali još od demonstracija 1981 . Pa tako se može nagadjiti i za sandzakstan , ne oblizuje se ordogan dzabe Hoće da vrate Srbiju na granice iz 1878-me
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 12:39 |
|
|
|
Dobro, rade, znamo, sta sa tim? Novi Pazar sa 50 hiljada muslimana koji se najvise raseljava od cele Srbije ce biti nova drzava?
Rade posao svoj kao i poslednjih 200 godina, radimo i mi koliko mozemo, i to je to, sta se sada zgrazavate nad takvim stvarima kada smo odavno naucili modus operandi?
Kada je Latinica prvi put uvedena u Srbiji, da li znate?
To vam je okupacija na nivou cele drzave a ne jednog malog Novog Pazara, to vam je 10000000 puta veci problem od konzulata Turske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 14:33 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:06 |
|
|
|
Kada je Latinica prvi put usla u Srbiju, sta je bre braco Srbi, niko ne zna odgovor?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:12 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Kada je Latinica prvi put usla u Srbiju, sta je bre braco Srbi, niko ne zna odgovor? 1920 i neke?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:21 |
|
|
|
Jok, ajmo dalje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:27 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Dobro, rade, znamo, sta sa tim? Novi Pazar sa 50 hiljada muslimana koji se najvise raseljava od cele Srbije ce biti nova drzava?
Rade posao svoj kao i poslednjih 200 godina, radimo i mi koliko mozemo, i to je to, sta se sada zgrazavate nad takvim stvarima kada smo odavno naucili modus operandi?
To vam je okupacija na nivou cele drzave a ne jednog malog Novog Pazara, to vam je 10000000 puta veci problem od konzulata Turske. Naravno da i dalje rovare đubrad zapadnjačka, o tome ti i govorimo celo vreme. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:28 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Jok, ajmo dalje Vruce - ladno? Ranije - kasnije? 1936?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:34 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Dobro, rade, znamo, sta sa tim? Novi Pazar sa 50 hiljada muslimana koji se najvise raseljava od cele Srbije ce biti nova drzava?
To vam je okupacija na nivou cele drzave a ne jednog malog Novog Pazara, to vam je 10000000 puta veci problem od konzulata Turske. Naravno da i dalje rovare đubrad zapadnjačka, o tome ti i govorimo celo vreme.  Pa da zato im i trerbaju konzulati , da bi imali baze tj da lakše prate i prisluškuju .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:46 |
|
|
storarare je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Naravno da i dalje rovare đubrad zapadnjačka, o tome ti i govorimo celo vreme.  Pa da zato im i trerbaju konzulati , da bi imali baze tj da lakše prate i prisluškuju . Kao što su Britanci prisluškivali kneza Pavla pred izbijanje Drugog svetskog rata, čovek saznao sve ali nije hteo da pravi diplomatski incident. Zemljoradnička stranka je bila najobičnije skrovište špijuna. Kao što je i redakcije Politike bila okupljalište komunista dok su bili zabranjeni zakonom iz 1926-te. Ništa novo pod suncem, samo muljanje i neprestane igre interesa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:51 |
|
|
|
Vi meni pricate kako rovare zapadnjacka djubrad preko Konzulata sto je medjunarodno prihvatljiva forma, a niko da mi odgovori kada je Latinica, pismo okupatora doslo u Srbiju?
I sta je vama veci problem, to sto koriste medjunardno prihvatljivu formu rovarenje preko konzulata, ili to sto ni jedan Srbin ne zna kada je usla Latinica u Srbiju?
Da ne pricamo o planu oporavka cirilice i forsiranja iste.
Latinica u Srbiju je usla 1915, kada je pored povesanih zena u Macvi, stavljena tabla na latinici Sabac.
Sta je po vama veci problem, to sto nam je grad i drzava 90% na latinici u doba slobodne srpske drzave, ili sto ce neko da nas rovari preko konzulata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:55 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Vi meni pricate kako rovare zapadnjacka djubrad preko Konzulata sto je medjunarodno prihvatljiva forma, a niko da mi odgovori kada je Latinica, pismo okupatora doslo u Srbiju?
I sta je vama veci problem, to sto koriste medjunardno prihvatljivu formu rovarenje preko konzulata, ili to sto ni jedan Srbin ne zna kada je usla Latinica u Srbiju?
Latinica u Srbiju je usla 1915, kada je pored povesanih zena u Macvi, stavljena tabla na latinici Sabac.
Sta je po vama veci problem, to sto nam je grad i drzava 90% na latinici u doba slobodne srpske drzave, ili sto ce neko da nas rovari preko konzulata? Imamo i mi konzulat u Rijeci! Znaci li to da rovarimo protiv Hrvatske?  Problem je sto je manje cirilice, ali bas da je 90% ne zvuci mi verovatno. Mislim, mnooogo je, kume.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 16:57 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Vi meni pricate kako rovare zapadnjacka djubrad preko Konzulata sto je medjunarodno prihvatljiva forma, a niko da mi odgovori kada je Latinica, pismo okupatora doslo u Srbiju?
Sta je po vama veci problem, to sto nam je grad i drzava 90% na latinici u doba slobodne srpske drzave, ili sto ce neko da nas rovari preko konzulata? Latinica je derivat srpske vinčanice (kao i ćirilica). Šta je njihovo a šta srpsko, Grci su bosi hodali kad su naišli na pismene Srbe...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 17:00 |
|
|
|
Pa lakše da promeniš natpise na ćiriličnom pismu , nego da promeniš stav velikh sila o nama .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 17:17 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa lakše da promeniš natpise na ćiriličnom pismu , nego da promeniš stav velikh sila o nama . Pa sta mislis ko nam drzi latinicu u Srbiji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 17:19 |
|
|
|
Nevalja ta sadaka , jer će opet mujage i šiptari da se nakote kao pacovi .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 17:28 |
|
|
Tankosic je napisao/la: storarare je napisao/la: Pa lakše da promeniš natpise na ćiriličnom pismu , nego da promeniš stav velikh sila o nama . Pa sta mislis ko nam drzi latinicu u Srbiji? Ne znam da li si do sada ustanovio da su zvanična državna dokumenta na ćirilici. Zašto se beogradski kafići takmiče koji će da dobije ime kao veći stranac u gradu, to je druga priča. Ali te boljke ima i drugde, ja tu ne vidim konspiraciju. Sorry.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 18:24 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pa sta mislis ko nam drzi latinicu u Srbiji?
Ne znam da li si do sada ustanovio da su zvanična državna dokumenta na ćirilici. Zašto se beogradski kafići takmiče koji će da dobije ime kao veći stranac u gradu, to je druga priča. Ali te boljke ima i drugde, ja tu ne vidim konspiraciju. Sorry. Nema, i vidi se da si mlad i neiskusan, i da ne razlikujes stvari. Prvo, Latinica =/= Engleski Alphabet. Drugo, Niko ovde nije pominjao brendove, nazive kafica, jer ih je 99% na Engleskom Alphabetu, a ne na Latinici. Trece, od Izraela, Bugarske, Grcke, Turske, Albanije, do Vijetnama, Thailanda i Kine, svugde se cuva i koristi iskljucivo domace pismo, a za brendove i strane termine se koristi Engleski alphabet. Mi u Srbiji nemamo problem sa Engleskim alphabetom ili brendovima, vec sa LATINICOM Srpskog prostora koja je sama po sebi nesrecna i sto kaze Matija, prvu stvar koju je svak okupator uradio jeste ukinuo cirilicu. E pa koliko vidis latinice (ne eng alphabeta, vec latinice, kao kod Hrvata) po Beogradu, toliko smo okupirani, cist lakmus papir. I nista nije bitnije od ovakvih tema ako cemo vec da pricamo o tome kako se nivelisu spoljni uticaji na celokupnu populaciju zemlje, a ne samo jedan konzulat. Bugari Mongoli nam drze lekciju zbog malogradjanstine kvazi-kosmopolita koji ni ne znaju da je alphabet i latinica razlicito.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 18:42 |
|
|
Tankosic je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Ne znam da li si do sada ustanovio da su zvanična državna dokumenta na ćirilici.
Zašto se beogradski kafići takmiče koji će da dobije ime kao veći stranac u gradu, to je druga priča.
Ali te boljke ima i drugde, ja tu ne vidim konspiraciju.
Sorry.
Nema, i vidi se da si mlad i neiskusan, i da ne razlikujes stvari. Prvo, Latinica =/= Engleski Alphabet. Drugo, Niko ovde nije pominjao brendove, nazive kafica, jer ih je 99% na Engleskom Alphabetu, a ne na Latinici. Trece, od Izraela, Bugarske, Grcke, Turske, Albanije, do Vijetnama, Thailanda i Kine, svugde se cuva i koristi iskljucivo domace pismo, a za brendove i strane termine se koristi Engleski alphabet. Mi u Srbiji nemamo problem sa Engleskim alphabetom ili brendovima, vec sa LATINICOM Srpskog prostora koja je sama po sebi nesrecna i sto kaze Matija, prvu stvar koju je svak okupator uradio jeste ukinuo cirilicu. E pa koliko vidis latinice (ne eng alphabeta, vec latinice, kao kod Hrvata) po Beogradu, toliko smo okupirani, cist lakmus papir. I nista nije bitnije od ovakvih tema ako cemo vec da pricamo o tome kako se nivelisu spoljni uticaji na celokupnu populaciju zemlje, a ne samo jedan konzulat. Bugari Mongoli nam drze lekciju zbog malogradjanstine kvazi-kosmopolita koji ni ne znaju da je alphabet i latinica razlicito. Matori, ovako bi mogli uz pivčugu ispred neke pradavnice pa kolko potraje. Majke mi moje, milina je iščitavati tvoja originalna razmišljanja. Od nagađanja koliko imam godina (a koliko si omanuo manje više) do ličnih bespuća o kapitalnom grehu uporabe i poreklu latinice... Nek si ti meni živ i zdrav, brate Tankosiću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 19:43 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 20:36 |
|
|
|
Ne znam i nije me briga, inače sam sad stavio podatke od obje državne banke jer nisam znao da imaju tamo podaci pa sam prije stavljao u dolarima s MMF-a, ali sam baš danas razgovarao s viceguvernerom HNB-a koji je iz mog sela a i ja sam mu nekad pomagao graditi kuću u Zagrebu pa mi je on to rekao. Plus da mi je rekao neke druge stvari koje se kod vas rade to tkzv "pumpanje BDP-a" a u EU je to nepojmljivo ali nisam točno zapamtio kako se to "pumpanje BDP-a" radi uglavnom nešto kroz umjetnu inflaciju i proračunski deficit. Jer Srbija je imala prošle godine manjak u proračunu od 8,4% BDP-a a Hrvatska 0,8%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 srp 2021, 21:26 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|