|
|
Stranica: 117/1355.
|
[ 33866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:44 |
|
|
O kojem Kosovu pričaš? O AP Kosovu, o Kosovu u periodu od 1989.-1999., onom nakon intervencije NATO-a, nezavisnom od 2008.? Jesu sva ta Kosova bila fašistička, ili samo neka?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:47 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: S jedne strane autonomija je smanjena, s druge je bojkotirano to što je ostalo. Ali i s takvom smanjenom autonomijom Šipci su imali dnevnik na RTS-u, koncem devedesetih. U 2012 Hrvati nemaju ni redakciju na RTV. Samo primjer. Znamo tko je smanjio autonomiju, na koji način i u kojem opsegu, tako da... E da, Sejdo Bajramović, dobra paralela s Bosnom. Onda znaš i tko je organizirao protuzakoniti referendum. Nemam te čemu učiti. Bistar mali.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:47 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: O kojem Kosovu pričaš? O AP Kosovu, o Kosovu u periodu od 1989.-1999., onom nakon intervencije NATO-a, nezavisnom od 2008.? Jesu sva ta Kosova bila fašistička, ili samo neka? Tačno sam naveo o kom Kosovu pričam.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: O kojem Kosovu pričaš? O AP Kosovu, o Kosovu u periodu od 1989.-1999., onom nakon intervencije NATO-a, nezavisnom od 2008.? Jesu sva ta Kosova bila fašistička, ili samo neka? Tačno sam naveo o kom Kosovu pričam. Ali ta Republika je osnovana poslije fašističkih akata, 2008. A tzv. RSK je bila fašistička od trenutka svojeg osnivanja, pa do zadnjeg dana svojeg postojanja.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:53 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ali ta Republika je osnovana poslije fašističkih akata, 2008. A tzv. RSK je bila fašistička od trenutka svojeg osnivanja, pa do zadnjeg dana svojeg postojanja. Ta "Republika", mada je bolje reći ideja, pošto i nije uvek bila republika, je fašistička od trenutka u kome je zamišljena.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 01:58 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ta "Republika", mada je bolje reći ideja, pošto i nije uvek bila republika, je fašistička od trenutka u kome je zamišljena. Argumentiraj zašto je fašistička. A realno, većina vas u Srbiji ni ne želi Kosovo, ako može da se podijeli, a ako ne...
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:07 |
|
|
volvoks je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Bošnjaci jesu Južni Slaveni, definitivno. Znači, draži su ti Slaveni koji su izvršili agresiju na tvoju zemlju i radili znamo već što sve ne, od nekog neslavenskog naroda? OK, ali meni je baš drago što je Kosovo slobodno i neovisno. U političkom smislu oni nisu Slaveni, oni pripadaju bloku muslimana, njih ništa ne veže s poljskom , slovačkom ili Rusijom, a kad je u pitanju Turska Nije samo jezik bitan. Što se tiče Srba, podupirem ih u slučaju Kosova jer mi Albanci i nisu baš omiljeni te nemam najpozitivnija iskustva s njima, ali i smatram da je Kosovo presedan u međunarodnom pravu, budući da Albanci već imaju svoju državu... U politckon smislu nisu ni Hrvati dija nekog slavenskog bloka, jer taj i ne postoji. Hrvatskoj i Poljskoj je sudjeno biti dija zapadnog bloka, jer ne pripadamo pravoslavnoj sferi, a pokraj te sveslavenske price to je sto na kraju odlucuje. Sto se tice panslavena, pa oni zagrizeniji ce ti reci da su Hrvati razbucali jugovinu, i cisto sumnjan da nas percipiraju pozitivno, a strani slavisti, na primjer njemacki...pa, ima jedan profesor slavistike, od kojeg san procita nesto pozitivno u vezi Hrvata, covik veliki kroatofil, a ovi ostali...kratko receno, ne gotive nas bas. Mi smo vise manje izvan te price, sto je po meni dobro tako.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:09 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Ta "Republika", mada je bolje reći ideja, pošto i nije uvek bila republika, je fašistička od trenutka u kome je zamišljena. Argumentiraj zašto je fašistička. A realno, većina vas u Srbiji ni ne želi Kosovo, ako može da se podijeli, a ako ne... Kako drugačije nazvati ideju koja je od samog početka sprovođena putem nasilja i podrške "velikog brata" (Turska imperija, imperijalistička Austro-Ugarska i Nemačka, fašistička Italija, komunistička partija, islamistički pokreti, NATO)? Ideju zasnovanu na istom procesu koji se desio u Albaniji (nađi mi manjine i njihova prava u istoj) i koji se upravo dešava u Makedoniji? Čak ni groblja ne preživljavaju. I da, realno, većina u Srbiji ne želi Kosovo tj.Albance jer ne postoji način da se integrišu. I zato će ovaj put projekat proći, barem na neko vreme. U ovom trenutku, je otimanje Kosova možda i i prerušeni blagoslov za Srbiju. Ali da se odmaknemo malo od uskog posmatranja problema... Albanci će pre ili kasnije postati svojim susedima ono što su Hrvatima, Bošnjacima i Albancima bili Srbi. Isto će tako pre ili kasnije izgubiti podršku koju sad imaju. I isto će tako pre ili kasnije biti svedeni na staro stanje. Ne znam da li stvarno očekuješ procvat blagostanja i demokratije sad kad su potisnuli zle "ć"etnike... Slučaj Kosovo je otvaranje jednog pitanja, ne njegovo zatvaranje.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:14 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: U politckon smislu nisu ni Hrvati dija nekog slavenskog bloka, jer taj i ne postoji. Hrvatskoj i Poljskoj je sudjeno biti dija zapadnog bloka, jer ne pripadamo pravoslavnoj sferi, a pokraj te sveslavenske price to je sto na kraju odlucuje. Sto se tice panslavena, pa oni zagrizeniji ce ti reci da su Hrvati razbucali jugovinu, i cisto sumnjan da nas percipiraju pozitivno, a strani slavisti, na primjer njemacki...pa, ima jedan profesor slavistike, od kojeg san procita nesto pozitivno u vezi Hrvata, covik veliki kroatofil, a ovi ostali...kratko receno, ne gotive nas bas. Mi smo vise manje izvan te price, sto je po meni dobro tako. To sam i ja htio napisati, ali mi se nije dalo. Neka jedinstvena slavenska politika, koja bi povezivala sve slavenske zemlje i narode - ne postoji. Štoviše, često su odnosi između zemalja zategnuti. Inače, za slaviste to vrijedi još od Safarika, ništa novo. Ipak, i ja simpatiziram većinu slavenskih naroda.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:32 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: U politckon smislu nisu ni Hrvati dija nekog slavenskog bloka, jer taj i ne postoji. Hrvatskoj i Poljskoj je sudjeno biti dija zapadnog bloka, jer ne pripadamo pravoslavnoj sferi, a pokraj te sveslavenske price to je sto na kraju odlucuje. Sto se tice panslavena, pa oni zagrizeniji ce ti reci da su Hrvati razbucali jugovinu, i cisto sumnjan da nas percipiraju pozitivno, a strani slavisti, na primjer njemacki...pa, ima jedan profesor slavistike, od kojeg san procita nesto pozitivno u vezi Hrvata, covik veliki kroatofil, a ovi ostali...kratko receno, ne gotive nas bas. Mi smo vise manje izvan te price, sto je po meni dobro tako. To sam i ja htio napisati, ali mi se nije dalo. Neka jedinstvena slavenska politika, koja bi povezivala sve slavenske zemlje i narode - ne postoji. Štoviše, često su odnosi između zemalja zategnuti. Inače, za slaviste to vrijedi još od Safarika, ništa novo. Ipak, i ja simpatiziram većinu slavenskih naroda. Simpatiziran i ja vecinu, sad, ne bas sve... Samo sto to po meni nisu bratski narodi, vec srodni. Tamo neki daleki rodjaci...Imamo primjer pokojnog pape i njegove bliskosti sa Hrvatima, sumnjan da bi bila takva, da je u pitanju Talijan. Ali to je opet povezano sa viron i ondasnjon situacijon. Moze se to sve sklopiti, ali nije da je to nuzno tako.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:38 |
|
|
Citat: Predsednik NIkolić doneo je Ukaz o dodeli odlikovanja Sretenjski orden drugog stepena za zasluge i lični doprinos u razvoju medjukonfesionalne saradnje i verske tolerancije arhimandritu Srpske pravoslavne crkve Jovanu Radosavljeviću i župniku odžačkom i arhiprezbiteru podunavskom Katoličke crkve u Srbiji Jakobu Pfajferu.
Odlikovanja će na ceremoniji u zgradi Predsedništva Nikolić uručiti i biskupu Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Ištvanu Čete-Semešiju i dugogodišnjem predsedniku Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aci Singeru, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
Prethodno će predsednik Nikolić uručiti Sretenjski orden prvog stepena dugogodišnjem muftiji beogradskom Hamdiji Jusufspahiću u prostorijama Islamske zajednice Srbije.
Nikolić je odlikovao Jusufspahića tim ordenom za naročite zasluge i lični doprinos u razvoju medjuverske saradnje, verske tolerancije i dostojanstvenom predstavljnju Srbije i njenih gradjana u inostranstvu, a posebno u zemalja muslimanske većine.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:38 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Kako drugačije nazvati ideju koja je od samog početka sprovođena putem nasilja i podrške "velikog brata" (Turska imperija, imperijalistička Austro-Ugarska i Nemačka, fašistička Italija, komunistička partija, islamistički pokreti, NATO)? Ideju zasnovanu na istom procesu koji se desio u Albaniji (nađi mi manjine i njihova prava u istoj) i koji se upravo dešava u Makedoniji? Čak ni groblja ne preživljavaju.
I da, realno, većina u Srbiji ne želi Kosovo tj.Albance jer ne postoji način da se integrišu. I zato će ovaj put projekat proći, barem na neko vreme. U ovom trenutku, je otimanje Kosova možda i i prerušeni blagoslov za Srbiju.
Ali da se odmaknemo malo od uskog posmatranja problema... Albanci će pre ili kasnije postati svojim susedima ono što su Hrvatima, Bošnjacima i Albancima bili Srbi. Isto će tako pre ili kasnije izgubiti podršku koju sad imaju. I isto će tako pre ili kasnije biti svedeni na staro stanje. Ne znam da li stvarno očekuješ procvat blagostanja i demokratije sad kad su potisnuli zle "ć"etnike... Slučaj Kosovo je otvaranje jednog pitanja, ne njegovo zatvaranje. To je to Jagnje, ne bi ni zarez pomerio...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 02:54 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Hrvati se trebaju u cijeloj toj priči baviti trgovinom s onim tko ponudi više, bez favoriziranja Srba a konto toga što su Slaveni i bez favoriziranja drugih zato što su protivnici "vjekovnim neprijateljima" Srbima.
I, naravno, biti sretni što im država nije par stotina kilometara jugoistočno.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 04:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: I da, realno, većina u Srbiji ne želi Kosovo tj.Albance jer ne postoji način da se integrišu. I zato će ovaj put projekat proći, barem na neko vreme. U ovom trenutku, je otimanje Kosova možda i i prerušeni blagoslov za Srbiju. Ja bi rekao sigurno blagoslov. Hoćeš reći većina ne želi Kosovo s Albancima?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:09 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: volvoks je napisao/la: U političkom smislu oni nisu Slaveni, oni pripadaju bloku muslimana, njih ništa ne veže s poljskom , slovačkom ili Rusijom, a kad je u pitanju Turska Nije samo jezik bitan. Što se tiče Srba, podupirem ih u slučaju Kosova jer mi Albanci i nisu baš omiljeni te nemam najpozitivnija iskustva s njima, ali i smatram da je Kosovo presedan u međunarodnom pravu, budući da Albanci već imaju svoju državu... U politckon smislu nisu ni Hrvati dija nekog slavenskog bloka, jer taj i ne postoji. Hrvatskoj i Poljskoj je sudjeno biti dija zapadnog bloka, jer ne pripadamo pravoslavnoj sferi, a pokraj te sveslavenske price to je sto na kraju odlucuje. Sto se tice panslavena, pa oni zagrizeniji ce ti reci da su Hrvati razbucali jugovinu, i cisto sumnjan da nas percipiraju pozitivno, a strani slavisti, na primjer njemacki...pa, ima jedan profesor slavistike, od kojeg san procita nesto pozitivno u vezi Hrvata, covik veliki kroatofil, a ovi ostali...kratko receno, ne gotive nas bas. Mi smo vise manje izvan te price, sto je po meni dobro tako. Za Hrvatsku se slažem, "pod latinskim je kišobranom" poodavno. A kojoj sferi pripadaju Rumunjska i Bugarska? Jesu li te države zapadnije ili istočnije od Srbije? I koja je konfesija dominantna u tim državama, katolička?
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:12 |
|
|
@doc Sve da je i tako a nije, ne bih zamerila. Ako mogu susjedi, može i Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:15 |
|
|
VestiPolitika.4....Savet bezbednosti o Hagu Vučić: Srbija u Tribunalu proglašena jedinim krivcem VideoFoNet/Tanjug/Beta | 05. 12. 2012. - 11:09h 09:24h | Komentara: 118 . Potpredsednik Vlade Srbije Aleksanadar Vučić izjavio je na sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj izveštaju o radu Haškog suda da je delovanje tribunala u odnosu na ostvarivanje pravde za mnogobrojne srpske žrtve groteskno, ali i da će Beograd nastaviti saradnju sa Hagom "na tehničkom nivou".
Pravo i pravda nisu uvek bili ključni principi kojima se rukovodio tribunal, rekao je Vučić.
On je izjavio da je Srbija "doživela najteži mogući udarac" zbog oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču povodom optužnice za ratne zločine nad krajiškim Srbima počinjenim 1995. godine u akciji Oluja.
"Ko je odgovoran za ubistva srpskih civila na području Hrvatske i najveće i najteže etničko čišćenje na evropskom tlu po okončanju Drugog svetskog rata", upitao je Vučić.
Nadje se govoriti jedan od onih koji su htjeli veliku Srbiju do Karlobaga i Virovitice. Koji su bili za ciscenje svega nesrpskog i kad popusis onda kmecis. Za najvece etnicko ciscenje tek ce da dodje presuda Vucicu keru. Tj. za stvaranje RS-a.. No to Vucicu i ostaloj cetnickoj zgadiji nije ciscenje, naravno, gdje bi bilo. Ipak koliko ih gledam i slusam, njima najvise smeta taj poraz kao poraz i to sto mi tu svoju pobjedu slavimo. To ne odgovara njihovim mitskim pricama o junastvu i nepobjedivosti. To njih jebe. Svi kmece od Tome Grobara preko onih krmcica Dacica i shupka Pozdercevog do ovog bivseg malog Sekijevog. Smeta im ta proslava pobjede.. Cudno, ne smetaju im proslave dana RS, dani pobjede srpstva po Derventi, Kotor Varosi, Prijedoru....tu se ne gleda na one druge, sta se sa njima desilo. Licemjeri
Ti si odgovoran Vucicu mamu ti jebem cetnicku.. Jebo li te onaj tvoj "stvoritelj" u Hagu
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:24 |
|
|
Zbog citatelja ili Vucica?? Nazivcira me licemjerje
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:27 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Zbog citatelja ili Vucica?? Nazivcira me licemjerje Zvučiš kao da je Gotovina ostao u pritvoru.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:29 |
|
|
@Tulkas Laki je malo neurozan. Zbog čitatelja Tulkas, znaš koliko je Vučića briga šta ti pišeš.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:33 |
|
|
Bitno je da vi srpicici shvatite sta ja mislim o onima koji djele misljenje doticnog cetnika..Kuzis X
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:37 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Zbog citatelja ili Vucica?? Nazivcira me licemjerje Zvučiš kao da je Gotovina ostao u pritvoru. E moj Vrilo.. Dok je ovakvih kao sto su Vucic, Nikolic, seselj i razni Obrazi, ravnogorski pokreti qrci palci.. Dakle dok takvi jos uvjek imaju ogromnu potporu u srpskom narodu, mi moramo biti spremni i reagirati na sve, i govore i pisanja. Da ne dodje do onog najgoreg. A ako zatreba, opet ce mo
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:57 |
|
|
Tulkas je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Zvučiš kao da je Gotovina ostao u pritvoru. E moj Vrilo.. Dok je ovakvih kao sto su Vucic, Nikolic, seselj i razni Obrazi, ravnogorski pokreti qrci palci.. Dakle dok takvi jos uvjek imaju ogromnu potporu u srpskom narodu, mi moramo biti spremni i reagirati na sve, i govore i pisanja. Da ne dodje do onog najgoreg. A ako zatreba, opet ce mo Aj ne cmizdri tu ko ženetina neka. Dođi bit Hrvat tu, onda mi pričaj što sve ne valja u Srbiji. Produžio bi se spisak, vjeruj mi! Loše je, ali mi pamtimo i gora vremena. Ovi radikali se bar prave da nisu radikali. Kad živiš sa Srbima, to je napredak.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 pro 2012, 11:58 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Bitno je da vi srpicici shvatite sta ja mislim o onima koji djele misljenje doticnog cetnika..Kuzis X Ne kužim ni tebe ni Vučića. Ipak, daleko mi je važnije šta misli Vučić od tebe hrvatića anonimusa. Potpis: Hrvatska Srpkinja
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|