|
|
Stranica: 132/1354.
|
[ 33841 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
DzoniBG je napisao/la: HRT je ispostava levicarsko-komunisticko-jugonostalgicarske elite...a to je po meni gora sorta Hrvata od ultra-desnicara...oni su barem iskreni, znas u kojim vodama brode, i to je tako... HRT je od 2000. neskriveno pod kontrolom SDP-a ,čak i uvrijeme Sanaderove vlade , što se tiče "ultra-desničara" ,zašto baš njih , ja se družim s Hrvatima koji su itekako nacionalni i konzertavnih pogleda , apsolutno ne pate od srbofobije , moglo bi se s njima nać zajednički jezik ,uostalom kao Srbi i Hrvati u BiH. Treba se u Srbiji razvaliti nebuloza da je svaki hrvatski nacionalist ,patriot ,domoljub , rodoljub - Ustaša i vice versa , na taj način bi se prekinuo eksluzivitet jugošovinističkih struktura koje u suštini ne mogu očima gledat Hrvatsku i Srbiju kao nacionalne države. My 2 cents
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:26 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Kad pozovu jedne nije dobro, kad druge opet nije dobro. Tko bi vam udovoljio? A npr da se ne spinuje za promenu? Metemma je napisao/la: Ako se ne varam, višemandatni predsjednik opštine je iz stranke Naša Srbija Velje Ilića Nova Srbija. Naša Srbija je valjda Đilasova humanitarna organizacija.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:28 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Kad pozovu jedne nije dobro, kad druge opet nije dobro. Tko bi vam udovoljio? Ovdje uopće nije problem u tome, na HRT-u 90% ljudi (koje prikazuju) iz Srbije su ljudi ili ekstremni titoisti ili ekstremni desničari (Srđa Popović-Vojislav Pein) , na taj način se hrvatkoj publici ne predstavljaju main stream mišljenja u Srbija , čemu Pein na HRT-u kada postoje kud i kamo obrazovaniji ,inteligentniji , elokventniji povjesničari tip Antića ili Markovića ,naravno ne kažem da će oni govoriti ono što se Hrvatima sviđa ali barem neće biti potpuni idiotizam kao s Peinom.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:33 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: HRT je ispostava levicarsko-komunisticko-jugonostalgicarske elite...a to je po meni gora sorta Hrvata od ultra-desnicara...oni su barem iskreni, znas u kojim vodama brode, i to je tako... HRT je od 2000. neskriveno pod kontrolom SDP-a ,čak i uvrijeme Sanaderove vlade , što se tiče "ultra-desničara" ,zašto baš njih , ja se družim s Hrvatima koji su itekako nacionalni i konzertavnih pogleda , apsolutno ne pate od srbofobije , moglo bi se s njima nać zajednički jezik ,uostalom kao Srbi i Hrvati u BiH. Treba se u Srbiji razvaliti nebuloza da je svaki hrvatski nacionalist ,patriot ,domoljub , rodoljub - Ustaša i vice versa , na taj način bi se prekinuo eksluzivitet jugošovinističkih struktura koje u suštini ne mogu očima gledat Hrvatsku i Srbiju kao nacionalne države. My 2 cents U potpunosti se slažem s tobom, pogotovo zato što te liberalne strukture u Hrvatskoj (butković&co.) zapravo preziru Srbiju i znaju pisati stvarno gadne stvari o njoj, a i obratno je isto tako... @jagnje, tko spinira, pitanje je na mjestu, tko bi vama pasao i predstavljao dominantno političko mišljenje Srbije?
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:33 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Kad pozovu jedne nije dobro, kad druge opet nije dobro. Tko bi vam udovoljio? Ovdje uopće nije problem u tome, na HRT-u 90% ljudi (koje prikazuju) iz Srbije su ljudi ili ekstremni titoisti ili ekstremni desničari (Srđa Popović-Vojislav Pein) , na taj način se hrvatkoj publici ne predstavljaju main stream mišljenja u Srbija , čemu Pein na HRT-u kada postoje kud i kamo obrazovaniji ,inteligentniji , elokventniji povjesničari tip Antića ili Markovića ,naravno ne kažem da će oni govoriti ono što se Hrvatima sviđa ali barem neće biti potpuni idiotizam kao s Peinom. Ostalih 10% su ili "obavezni" visoki funkcioneri (Tadić, Dodik) ili zalutali pevač/režiser/glumac. Osnovno je pitanje da li HRT želi da hrvatski građani čuju šta Srbi i Srbija misle ili HRT želi da prikaže svoju ideju onoga šta Srbi i Srbija misle, zavisno od okolnosti i potreba. (u skladu sa tim odlučuju da li zovu ekstremne domaće evropejsce jugoslAvene, ili ekstremne desničare - od kojih su neki već i mentalno izlapeli) @volvoks Evo ovo gore odgovara i na tvoje pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:44 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @volvoks
Evo ovo gore odgovara i na tvoje pitanje. Kužim, ali tko bi bio taj predstavnik dominantnog mišljenja?? Daj bar dva , tri imena...
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 19:53 |
|
|
Vasilije Krestić, taj je predavao hrvatsku povijest na beogradskom fakultetu. Dokazivao je kako su Hrvati genocidan narod.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:12 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kužim, ali tko bi bio taj predstavnik dominantnog mišljenja?? Daj bar dva , tri imena... Zlatko je dao dobar predlog, baš kad smo kod tih istoričara. Zašto ne npr Antić ili Marković? Ne mogu reći da li su oni predstavnici dominantnog mišljenja, ali sasvim sigurno nisu predstavnici par procenata ekstrema sa dve strane spektra i nisu zaglavljeni u jugokomunističkom ili vulgarno-nacionalističkom blatu.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:20 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: Kužim, ali tko bi bio taj predstavnik dominantnog mišljenja?? Daj bar dva , tri imena... Zlatko je dao dobar predlog, baš kad smo kod tih istoričara. Zašto ne npr Antić ili Marković? Ne mogu reći da li su oni predstavnici dominantnog mišljenja, ali sasvim sigurno nisu predstavnici par procenata ekstrema sa dve strane spektra i nisu zaglavljeni u jugokomunističkom ili vulgarno-nacionalističkom blatu. Dobro, ali činjenica je da takvi jugosi idu i kod vas, dakle nema mjesta za dzonijevo kmečanje o HRT-u kao pandanu ratnom RTS-u... Najviše postova imam na ovoj temi, da se sramim ili ponosim time??
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zlatko je dao dobar predlog, baš kad smo kod tih istoričara. Zašto ne npr Antić ili Marković? Moraš priznati da sam i ja dao dobar prijedlog.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:33 |
|
|
Nino Raspudić je napisao/la: ''Tobožnja intelektualna komunikacija ostvaruje se u pravilu s jugonostalgičnim mazohistima. Klasični su primjer oni kad banjalučki ili beogradski medij daje prostor “poštenom Hrvatu”, u osnovi političkom Jugoslavenu koji miluje uši srpskom čitatelju govoreći loše o vlastitoj domovini. Ili hrvatski medij dovede Čedu Jovanovića da nam objasni kakvi su Srbi. Takav privid hrvatsko-srpske komunikacije u kojem su anacionalni tipovi s jedne i s druge strane fingirali hrvatsko-srpski dijalog, u skladu s dobro nanjušenim postkolonijalnim interesom međunarodne zajednice da se gura nekakva jugosfera, godinama je bio dominantan.'' Zlatko, Nino se slaže s tobom
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:43 |
|
|
volvoks je napisao/la: Dobro, ali činjenica je da takvi jugosi idu i kod vas, dakle nema mjesta za dzonijevo kmečanje o HRT-u kao pandanu ratnom RTS-u... Idu, stoji i to me isto jako nervira. Ali se nešto ne kreću previše po RTS-u i ozbiljnijim emisijama. Taj kalibar uglavnom ide ko Marića u Ćirilicu (zavera, mafija, tajne službe) ili na B92 (fuj crkva, Jugoslavija, EUropa). volvoks je napisao/la: Najviše postova imam na ovoj temi, da se sramim ili ponosim time?? Jugović... volvoks je napisao/la: Nino Raspudić je napisao/la: ''Tobožnja intelektualna komunikacija ostvaruje se u pravilu s jugonostalgičnim mazohistima. Klasični su primjer oni kad banjalučki ili beogradski medij daje prostor “poštenom Hrvatu”, u osnovi političkom Jugoslavenu koji miluje uši srpskom čitatelju govoreći loše o vlastitoj domovini. Ili hrvatski medij dovede Čedu Jovanovića da nam objasni kakvi su Srbi. Takav privid hrvatsko-srpske komunikacije u kojem su anacionalni tipovi s jedne i s druge strane fingirali hrvatsko-srpski dijalog, u skladu s dobro nanjušenim postkolonijalnim interesom međunarodne zajednice da se gura nekakva jugosfera, godinama je bio dominantan.'' Zlatko, Nino se slaže s tobom Dobro napisano. Divlja svinja5 je napisao/la: Moraš priznati da sam i ja dao dobar prijedlog. Ma naravno. Dobra stara vremena... al' ni SANU nije što je bila. Zapravo imam jednu njegovu knjigu pri ruci. Istorija Srba u Hrvatskoj i Slavoniji.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:44 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Zlatko je dao dobar predlog, baš kad smo kod tih istoričara. Zašto ne npr Antić ili Marković? Moraš priznati da sam i ja dao dobar prijedlog. Vasilije Krestić je ozbiljan istoričar, pročitaj poneku njegovu knjigu.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:46 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Srđa Popović ponovno kod Ace? Tststs, a nije ni sezona kiselih krastavaca.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:48 |
|
|
Metemma je napisao/la: Vasilije Krestić je ozbiljan istoričar, pročitaj poneku njegovu knjigu. Pročitah, hvala na brizi. Istorija zločina, može se skinuti na Krajinaforceu. Time što si rekao da ti je on ozbiljan istoričar, diskvalificirao si se iz kategorije ozbiljnog sugovornika.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:50 |
|
|
Pazi ti Srba sto se zale ne HRT.. Pa covjece kod vas nema TV kuce ( bilo iz Srbije bilo iz RS) koja svaki dan ne spomene ustase, pokolje, vade iz naftalina sve zivo i nezivo iz 2. svjeCkog.. Svaki talk show, razgovor sa nekim gostom (ako se tice politike) dotakne se ustasa.. Niste normalni. Nije ni cudo da ste toliko pukli.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 20:55 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Pazi ti Srba sto se zale ne HRT.. Pa covjece kod vas nema TV kuce ( bilo iz Srbije bilo iz RS) koja svaki dan ne spomene ustase, pokolje, vade iz naftalina sve zivo i nezivo iz 2. svjeCkog.. Svaki talk show, razgovor sa nekim gostom (ako se tice politike) dotakne se ustasa.. Niste normalni. Nije ni cudo da ste toliko pukli. Šaljivdžija.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:03 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: Dobro, ali činjenica je da takvi jugosi idu i kod vas, dakle nema mjesta za dzonijevo kmečanje o HRT-u kao pandanu ratnom RTS-u... Idu, stoji i to me isto jako nervira. Ali se nešto ne kreću previše po RTS-u i ozbiljnijim emisijama. Taj kalibar uglavnom ide ko Marića u Ćirilicu (zavera, mafija, tajne službe) ili na B92 (fuj crkva, Jugoslavija, EUropa). volvoks je napisao/la: Najviše postova imam na ovoj temi, da se sramim ili ponosim time?? Jugović... Divlja svinja5 je napisao/la: Moraš priznati da sam i ja dao dobar prijedlog. Ma naravno. Dobra stara vremena... al' ni SANU nije što je bila. Zapravo imam jednu njegovu knjigu pri ruci. Istorija Srba u Hrvatskoj i Slavoniji. Ma nedjeljom i dva više nije ozbiljna emisija, konstantno se vrte isti gosti i točno se osjete Acine preferencije... Jugović kažeš, bar ne pišem po krstarici ako ništa Kad smo već kod toga, kako si ti došao na ovaj forum??
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:03 |
|
|
Drago mi je sto te takve stvari mogu nasmijati Janjac.. Vjeruj i meni dodje da riknem od smijeha.. Vise parastosa od broja srba
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:08 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Drago mi je sto te takve stvari mogu nasmijati Janjac.. Vjeruj i meni dodje da riknem od smijeha.. Vise parastosa od broja srba Brojiš i parastose? Pohvalno. volvoks je napisao/la: Kad smo već kod toga, kako si ti došao na ovaj forum?? Ne sećam se baš tačno. Rekao bih da sam naleteo na neku demografsku temu na forum.hr i na njoj na jedan od cikličnih obračuna herceg-srpska vs PTT Tuzla koji me je uputio na ovaj forum.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:16 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Metemma je napisao/la: Vasilije Krestić je ozbiljan istoričar, pročitaj poneku njegovu knjigu. Pročitah, hvala na brizi. Istorija zločina, može se skinuti na Krajinaforceu. Time što si rekao da ti je on ozbiljan istoričar, diskvalificirao si se iz kategorije ozbiljnog sugovornika. Pas mater, šta sad da radim...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Drago mi je sto te takve stvari mogu nasmijati Janjac.. Vjeruj i meni dodje da riknem od smijeha.. Vise parastosa od broja srba Brojiš i parastose? Pohvalno. volvoks je napisao/la: Kad smo već kod toga, kako si ti došao na ovaj forum?? Ne sećam se baš tačno. Rekao bih da sam naleteo na neku demografsku temu na forum.hr i na njoj na jedan od cikličnih obračuna herceg-srpska vs PTT Tuzla koji me je uputio na ovaj forum. Umorim se brojeci, hebote kolko su ustase pobile trebali ste biti u minusu
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:26 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Umorim se brojeci, hebote kolko su ustase pobile trebali ste biti u minusu A jbg, žalim slučaj, nismo.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 21:32 |
|
|
Ajd kod vas minus i minus daju plus ko u matematici
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 16 pro 2012, 22:31 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: HRT je od 2000. neskriveno pod kontrolom SDP-a ,čak i uvrijeme Sanaderove vlade , što se tiče "ultra-desničara" ,zašto baš njih , ja se družim s Hrvatima koji su itekako nacionalni i konzertavnih pogleda , apsolutno ne pate od srbofobije , moglo bi se s njima nać zajednički jezik ,uostalom kao Srbi i Hrvati u BiH. Treba se u Srbiji razvaliti nebuloza da je svaki hrvatski nacionalist ,patriot ,domoljub , rodoljub - Ustaša i vice versa , na taj način bi se prekinuo eksluzivitet jugošovinističkih struktura koje u suštini ne mogu očima gledat Hrvatsku i Srbiju kao nacionalne države.
My 2 cents
Zato sam napisao ultra, da ih odvojim od ljudi koji su desnicari, ali koji se ne loze na ustase, kojima izvesni Marko Perkovic nije idol, koji svoj nacionalizam ne grade na patologiji prema Srbima... Stvar je tu sto pocetak modernog hrvatskog nacionalizma je vezan uz Starcevica koji je bio izrazito antisrpski nastrojen... onda imas Radica koga su Srbi ubili, pa stigmatizaciju hrvatske drzavotvornosti kroz odnos prema NDH i Jasenovcu od strane Srba, i na kraju balade rat 90-ih... na svim najvaznijim raskrsnicama zadnjih 100 godina su im bili Srbi, i tesko se hrvatski nacionalizam moze posmatrati potpuno izolovano... Oni svakako ne daju vaznost tome sto su se tukli sa Madjarima toliko kroz proslost, ni jedan desnicar nece imati nesto ostar i negativan pogled na tom narodu, cak i zadnja epizoda gde onaj tip iz 64 zupanije sto zeli da Madjarskoj vrati sve oduzete zemlje, pozdravlja Gotovinu, i poziva na neko bratstvo sa Hrvatima... U BiH oni koji su se tukli sa Muslimanima, nisu mnogo nabrijani na Srbe, ali oni koji su bili u sukobu sa Srbima, kao npr ovaj Tulki, on ne moze ni nacrtane da nas vidi... Na svakom politickom polu imas umerene ljude koji sa nekim zdravim rezonom i bez mnogo strasti brane svoju poziciju, a imas i one koji pojma nemaju ni o cemu, samo im je biti desnicar nekako IN, muski, alfa...a da sa ideologijom koju zastupaju veze nemaju, krhko je znanje... lakse se prica sa osvescenim desnicarima jer postoji precutna saglasnost da se u neke stvari ne dira, i da se u nekom pijanstvu necemo zagrliti i nazivati bracom... jugosima ne verujem ni kad mi sestru nude... taj ce sutra iza ledja da ti prica najgore stvari...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|