|
|
Stranica: 139/1354.
|
[ 33837 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 26 pro 2012, 12:44 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Citat: Hiljade Hrvata i Slovenaca za Novu godinu u Beogradu
Novu 2013. godinu u Beogradu dočekat će od 10 do 15 hiljada turista, među kojima su posljednje decenije tradicionalno najbrojniji gosti iz Hrvatske i Slovenije, izjavio je za Hinu direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejan Veselinov.
„Raduje nas da su gosti iz regije, a posebno mladi iz Hrvatske i Slovenije, prepoznali Beograd kao grad otvorenog srca i odlične zabave. To nam je veliko priznanje, ali i obveza pa smo se potrudili da ove godine doček Nove godine u Beogradu bude još raznovrsniji i bogatiji, tako da će program praktično početi već u petak i trajati celi vikend', rekao je Veselinov a prenosi T-portal.hr.
On je podsjetio da Beograd iz godine u godinu bilježi porast broja inostranih gostiju, a samo u 2012. godine bilo ih je više oko sedam odsto u odnosu na godinu prije i u tom postotku značajno učestvuju gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Rusije.
Direktor TOB-a posjetitelje iz Hrvatske i Slovenije već smatra „stalnim gostima“, a uvjeren je da će ovaj put u Beograd doći turisti iz drugih dijelova Evrope i svijeta jer se „Beograd nastoji promovisati kao destinacija koja nije skupa, istovremeno nudi najbolji odnos cijene i sadržaja koji se gostima nude“.
„Gosti su nam nametnuli novi trend - potrebu da putuju na kratak, ali bogatim sadržajima ispunjen odmor. Najbolja su nam preporuka ljudi koji jednom dođu, a vrate se ponovo dovodeći i prijatelje', rekao je za Hinu Veselinov.
Turoperateri već imaju organizovane dolaske iz Ljubljane, Rijeke i Zagreba, a aranžmani sa dva ili tri noćenja u prosjeku koštaju od 99 do 119 evra, navode beogradske turističke agencije. Izvor: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Hiljade-Hrvata-i-Slovenaca-za-Novu-godinu-u-Beogradu-173092.htmlStrani turisti iz drugih krajeva svijeta su uvijek dobro-došli. Lijepo je vidjet Vlado da Hrvatske Srbe računaš kao Hrvate
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 26 pro 2012, 14:42 |
|
|
Hrvati Ibre, Hrvati. Sve to dođe da sluša narodnjake.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 26 pro 2012, 17:30 |
|
|
Čuli i naše komšije Hrvati gdje se pije tri dana bez prestanka.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 26 pro 2012, 20:30 |
|
|
volvoks je napisao/la: Citat: Riječ je o novom singlu "Yustalgija" bihaćkog repera Prikija (pravim imenom Haris Rahmanović), a njegov spot u režiji Filipa Filkovića ulazi u područje špekulativne alternativne povijesti u kojoj se rat 1990-tih godina nije dogodio. http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=654080Vidi naše cvijeće kako bi Vojvodinu odvajali Uze mi tri minuta života...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 26 pro 2012, 20:34 |
|
|
Metemma je napisao/la:
Uze mi tri minuta života... A zamisli koliko je meni uzelo vremena da jos i napišem post o tome Dugo već nisam vidio niti većeg debila, niti debilnije teze od ovoga, s čime ih hrane??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 01:34 |
|
|
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 01:43 |
|
|
Bliže mu da pošalje 46. tenkovski bataljon da preore poljanu. Al' neće, pizda je.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 01:57 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Bliže mu da pošalje 46. tenkovski bataljon da preore poljanu. Al' neće, pizda je. Lamb, primecujem da ti je nacionalizam i militarizam u porastu
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:05 |
|
|
Ma kakvi. Zamisli zemlju u kojoj preobučeni, pomilovani terorista preti predsedniku vlade... čak i ako je taj predsednik muzikalno prasence. Kaže, lako će ponovo obuti čizme i uzeti pušku. OK, važi. Ali će im onda trebati dosta više slobodnog prostora na tim spomenicima...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:08 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ma kakvi. Zamisli zemlju u kojoj preobučeni, pomilovani terorista preti predsedniku vlade... čak i ako je taj predsednik muzikalno prasence. Kaže, lako će ponovo obuti čizme i uzeti pušku. OK, važi. Ali će im onda trebati dosta više slobodnog prostora na tim spomenicima... Sve to stoji, ali ja ostajem pri tvrdnji da ti je nacionalizam u porstu Ajde bas da ga vidimo dal ce da ispostuje rec, vec su krenuli neki ravnogorci da ruse to dole... nisu im dali...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:13 |
|
|
Konsternacija moj Džoni, konsternacija. Šalim se, rešiće njih DB na drugi način. Verujem da su i ovi, kao fol uhapšeni, bili na tom zadatku.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:24 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Konsternacija moj Džoni, konsternacija. Šalim se, rešiće njih DB na drugi način. Verujem da su i ovi, kao fol uhapšeni, bili na tom zadatku. Ah, konsternacija...ta magicna rec... Ajde objasni mi, sta je uzrok, kad je pocelo, dal se smanjuje, pojacava, dal ce nestati... dal sam i ja mozda u konsternaciji...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:28 |
|
|
Svi smo mi pomalo konsternirani... Uostalom, moramo mirno sklopiti ruke i pratiti našeg mudrog vođu. Btw, primetio sam da su poslanici SNS počeli isto da drže ruke (kao ovi u DSS što su klonirane voštanice). Evo malo Kerbera da pobošlja stanje
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:46 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Svi smo mi pomalo konsternirani... Uostalom, moramo mirno sklopiti ruke i pratiti našeg mudrog vođu. Btw, primetio sam da su poslanici SNS počeli isto da drže ruke (kao ovi u DSS što su klonirane voštanice). Evo malo Kerbera da pobošlja stanje Ma vidis da je Vucko najpopularniji politicar sad... ... ovi sto ga imitiraju, nadaju se da ce i oni tako jednog dana, od vojnika partije nema vecih gnjida. Kerber je opasan bend, zasluzuju mnogo vecu paznju... Ja sam otisao u ove kasne sate u Galiciju, fon Balasevitz opeva tragediju nasih precana koji su isli za monarhiju i ginuli po jebenoj Ukrajini protiv brace Rukija...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 02:51 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ma vidis da je Vucko najpopularniji politicar sad... ... ovi sto ga imitiraju, nadaju se da ce i oni tako jednog dana, od vojnika partije nema vecih gnjida. Jes' video ova istraživanja javnog mnjenja? Skoro mogu sami vladu da prave. Toma, Vučko i Ivica. Jbg zvuči kao neka bajka... Samo još da dune vetar i da se sruši kuća. Gledah Đilasa na rts-u juče. Definitivno ga je lakše slušati nego ispranog Borisa, ali mislim da ga čeka težak posao da izgura makar na 20% podrške.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 03:16 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ma vidis da je Vucko najpopularniji politicar sad... ... ovi sto ga imitiraju, nadaju se da ce i oni tako jednog dana, od vojnika partije nema vecih gnjida. Jes' video ova istraživanja javnog mnjenja? Skoro mogu sami vladu da prave. Toma, Vučko i Ivica. Jbg zvuči kao neka bajka... Samo još da dune vetar i da se sruši kuća. Gledah Đilasa na rts-u juče. Definitivno ga je lakše slušati nego ispranog Borisa, ali mislim da ga čeka težak posao da izgura makar na 20% podrške. Sad jos pliva na talasu hapsenja Miska i Dulica, videcemo kakva ce biti podrska za neko vreme... DS i ta opcija trpi zbog svega onoga sto nije uradila, od EU integracija koje ljudi provaljuju kao prevaru, do pomirljive izvinjavacke politike koja je krahirala... Djilas nije ni covek iz naroda da se identifikuje masa sa njime, niti je intelektualac koji bi povukao u ogromnoj meri sire delove srednje gradjanske klase... nabacili su mu dosta putera jer ima lovu, a plebs ne voli takve... Za mene ono sto on zastupa je skoro uvek bilo na mestu... nema tu velikih reci, al ima sagledavanja stvarnosti iz jedne normalne perspektive, i volja da se uradi posao, ma kakav da je... ne treba zaboraviti, on je 2 puta tukao Vucica u Beogradu, jednom za par hiljada glasova, a posle 4 godine vlasti, kad se ocekivao obrt, razlika je bila ogromna...imamo ogroman paradoks da osoba koja gubi u svom gradu postaje odjednom alfa i omega drzavne politike... Imamo jednu neurednu situaciju u medijima i intelektualnim krugovima gde se ne sagledava dobro cinjenica koju smo mi ovde prepoznali...da je upravo Vucic instaliran da zavrsi poslove zapadu... Ceda, LDP, i taj sektor klima glavom na pregovore sa Albancima, poentiraju da su bili u pravu i ranije... ovi u centru precutno aboliraju Vucica kao da ne znaju o kakvom tipu se radi, jer je eto - poceo da deli neku pravdu... a ono sto je na desnoj strani, oko Kostunice i radikala, ti ne znaju gde im je dupe, gde glava.... Dobra stvar u ovakvom raspletu je da su radikali sa svojom ultra-destruktivnom politikom unisteni, ali takodje posledica toga je da se sve izmesalo u centrifugi, i vise nemamo jasnu ponudu ko sta zastupa...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 03:31 |
|
|
Ima šanse da se desi veliko izumiranje stranaka u narednom periodu... Kad bi to dohvatilo i URSovce, gde bi nam kraj bio.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 15:41 |
|
|
Citat: Reč je o dve deonice autoputa - od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Vrednost te investicije je 333 miliona dolara. Predugovor su potpisali ministar Velimir Ilić, predstavnik kineske kompanije Liu Cičeng i direktor preduzeća Koridori Srbije Dmitar Đurović. Ministar Ilić je najavio da će uskoro biti potpisan i konačni ugovor i da bi prvi radovi mogli da počnu već u martu, a rok za završetak radova je 38 meseci od potpisivanja.
"Ova važna investicija je poklon građanima Srbije za novogodišnje i božićne praznike", rekao je Ililć.
Deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga su deo budućeg autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom, kako i deo tzv. Koridora 11, koji u budućnosti treba da poveže Temišvar-Beograd-Bar-Bari. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=672755Još jedan zanimljivo intoniran tekst i potvrda moje teorije Kakvo je vaše, a kakvo dominantno mišljenje u Srbiji o ovom projektu, koridoru 11?? Meni se čini kao nepotreban, prolazi kroz slabije naseljene krajeve, a i kakva mu je uloga pokraj koridora deset koji vodi do Soluna??
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 15:42 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kakvo je vaše, a kakvo dominantno mišljenje u Srbiji o ovom projektu, koridoru 11?? Meni se čini kao nepotreban, prolazi kroz slabije naseljene krajeve, a i kakva mu je uloga pokraj koridora deset koji vodi do Soluna?? Tvoje poznavanje Srbije je impresivno.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 15:52 |
|
|
Vršac i čačak vs Novi Sad i Niš Daj da čujem mišljenje...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 16:06 |
|
|
Citat: Beograd - Koridor 11 je najveći posao u istoriji Srbije, jer autoput do Crne Gore privlači saobraćaj cele srednje Evrope, kojoj je to najbliži izlaz na morske puteve, znatno bliži i povoljniji nego izlaz kod Splita, gde je more pliće i mogu da pristaju samo manji brodovi.
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/k ... _id=245491Ja umirem, ne znam što bih rekao, jel ovaj Ilić uzimao instrukcije na onom bosnjačkom institutu
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 16:19 |
|
|
Pa zato ti kažem impresivno poznavanje Srbije. Slušaš šta Velja Ilić govori. Prvo, K11 nije nikakav koridor i verujem da neće u skorije vreme biti urađen spoj puta sa Rumunijom i Crnom Gorom (tj. dok Milovi ne odluče da prave autoput). (zašto je spoj Temišvara i Bara bitan, još niko ne zna). Dakle, radi se o autoputu Beograd - Požega. Tj.putu koji povezuje Beograd sa prostorom Valjeva, Užica, Čačka, Kraljeva i sl. mesta. U nekom dugoročnom izgledu to ima neke veze sa povezivanjem prema RS i CG. Inače izuzetno opterećen pravac. Uz ovaj put i dovršetak nekih obilaznica, spojeva i čuda, uglavnom svi veći gradovi u Srbiji su povezani autoputem ili su u njegovoj blizini.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 16:20 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Ako ovo nije blef, bandu namamiti i likvidirati Teroristi OVPBM prete Ivici DačićuNekadašnji komandant OVPBM u sredu uputio pretnje predsedniku vlade Srbije Ivici Dačiću. Ljuljzim Ibiši: Ako srušite spomenik, srešćete se sa 500 vojnika sa Zapada http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... ici-Dacicu
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 16:29 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa zato ti kažem impresivno poznavanje Srbije. Slušaš šta Velja Ilić govori. Prvo, K11 nije nikakav koridor i verujem da neće u skorije vreme biti urađen spoj puta sa Rumunijom i Crnom Gorom (tj. dok Milovi ne odluče da prave autoput). (zašto je spoj Temišvara i Bara bitan, još niko ne zna). Dakle, radi se o autoputu Beograd - Požega. Tj.putu koji povezuje Beograd sa prostorom Valjeva, Užica, Čačka, Kraljeva i sl. mesta. U nekom dugoročnom izgledu to ima neke veze sa povezivanjem prema RS i CG. Inače izuzetno opterećen pravac. Uz ovaj put i dovršetak nekih obilaznica, spojeva i čuda, uglavnom svi veći gradovi u Srbiji su povezani autoputem ili su u njegovoj blizini. A ne mogu sad svakog baš znati Lik je lud očito, ne možeš izmisliti cijeli koridor, a sam smisao te autoceste kao koridora, nema smisla, Temišvar već je na koridoru, i to prema Costanzi... Kolika je gustoća stanovništva u tom području??
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 27 pro 2012, 16:35 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Alex je napisao/la: Ako ovo nije blef, bandu namamiti i likvidirati Teroristi OVPBM prete Ivici DačićuNekadašnji komandant OVPBM u sredu uputio pretnje predsedniku vlade Srbije Ivici Dačiću. Ljuljzim Ibiši: Ako srušite spomenik, srešćete se sa 500 vojnika sa Zapada http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... ici-DacicuBaš me zanima hoće li se na kraju taj spomenik srušiti ili će sve ostati na verbalnom prepucavanju Dačića i albanaca, nego taj spomenik sigurno nije postavljen preko noći, šta su radile srpske vlasti dok se taj spomenik gradio, tj. zašto odma u startu nisu spriječili gradnju takvog spomenika , to je isto kao da u hrvatskoj postoji spomenik palim borcima RSK, nezamislivo
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|