HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 06:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 sij 2013, 14:56 

DzoniBG je napisao/la:
Nije ni fora da se najedes, treba ostati polugladan, to i jeste neki smisao posta...ukljucili smo se zadnji dan, al bar tad ne hvatati svaku krivinu...nije daleko sutra :zubati

Istina. Treba se makar taj dan pročistiti, kad se već ne drže ljudi svega kako treba.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:00 

Post uopće nije loš. I za organizam i za duh. Nije to bezveze.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:03 

:wub

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:03 

doc je napisao/la:
Post uopće nije loš. I za organizam i za duh. Nije to bezveze.

Samo brzo podlegnemo nagonima posle. Grešni smo, mnogo. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:06 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Samo brzo podlegnemo nagonima posle. Grešni smo, mnogo. :zubati

Patrijarh Pavle - ...budimo ljudi, iako smo Srbi :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:08 

Lebowski je napisao/la:
slika

Ne napadajte precednika samo zato što se brine za vas.

Šta je on sad Srbima loše rekao tu pa se ovi kisele?
Ovo im je i najbolje i najrealnije riješenje.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:13 

Koliko sam ja video, komentari na ovu vest su bili više pozitivni nego negativni. Mada stoji da nije njegovo da se meša u ustavni poredak i integritet Srbije.

Stvar je u sledećem. Ovi koji odlučuju primenjuju standard od situacije do situacije... tako da uvek Srbi najebu. Mislim da je u tome smetnja glavna. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:14 

DzoniBG je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Zaboravio si sankcije, ali uglavnom si u pravu.

Problem je što je Srbija okupirana, bez ispaljenog metka, na mnogo pametniji način.

Sto ti povremeno imas ovako sumanute ispade...

Mediji kao u Severnoj Koreji, Srbija okupirana...povladjujes ovim neopevanim hejterima...objasni mi u cemu je problem?!

Djelimično ne mislim da je neki veliki problem da volvoks i recimo tulkas ne čuju od mene da u Srbiji ima sranja.

Nije to nikakav ispad, to je jednostavno moja ocena stanja. Imaš strašnu spregu političara, tajkuna i stranih ambasadora i upropaštenu srpsku privredu, ogroman broj nezaposlenih, katastrofalan natalitet, krajeve koji odumiru... i niko da se počeše po dupetu zbog toga. Okupacija, Srbijom vlada neprijatelj i njegove sluge, kompradorska elita, a ne neka odgovorna srpska vlada.
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/komp ... alphabet=l

Nađi mi u Srbiji televiziju da ima ćirilične titlove osim RTSa, nađi novine na ćirilici sem Novosti i Politike. Poslednji put je takva situacija s ćirilicom bila kad su je Austrijanci zabranili 1915.

Nema kraja Srbije u kom nisam bio više puta, tako da ne pričam napamet. Od Ljubovije preko Priboja do Majdanpeka, Blaca, Grdelice...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:14 

osa je napisao/la:
sustav spojenih posuda, svaka akcija u srbiji, tipa "kosovo je naše" i sl., izazvat će ovakvu reakciju, i tako unedogled....situacija nerješiva....

Jel neko negdje blokirao džamiju u Srbiji? Ne može se sve trpati u isti koš.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:23 

doc je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Meni nije jasno zašto se riba smije jesti, a perad ne...
To bih osobno modernizirao malo...

Ne trebaš se baš svugdje glupirati.

Moderniziraš - jednostavno jedi šta hoćeš. Ne trebaš držati tradiciju.

Ne glupiram se, ozbiljno pitam, pretpostavljam da je to zato jer nema peradi na bliskom istoku :neznam

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:25 

Metemma je napisao/la:

Djelimično ne mislim da je neki veliki problem da volvoks i recimo tulkas ne čuju od mene da u Srbiji ima sranja.

Nije to nikakav ispad, to je jednostavno moja ocena stanja. Imaš strašnu spregu političara, tajkuna i stranih ambasadora i upropaštenu srpsku privredu, ogroman broj nezaposlenih, katastrofalan natalitet, krajeve koji odumiru... i niko da se počeše po dupetu zbog toga. Okupacija, Srbijom vlada neprijatelj i njegove sluge, kompradorska elita, a ne neka odgovorna srpska vlada.

Nađi mi u Srbiji televiziju da ima ćirilične titlove osim RTSa, nađi novine na ćirilici sem Novosti i Politike. Poslednji put je takva situacija s ćirilicom bila kad su je Austrijanci zabranili 1915.

Nema kraja Srbije u kom nisam bio više puta, tako da ne pričam napamet. Od Ljubovije preko Priboja do Majdanpeka, Blaca, Grdelice...

Nisam sad raspolozen da dublje gnjavimo ovu temu, samo sam ti rekao da smatram da su ocene kako su mediji kao u Koreji, i da ono sto navodi onaj zeleni kobac...da klimati glavu na to znaci povladjivanje njihovim najnizim porivima...

Prica bi imala smisla da je oko nas, ukljucujuci i u RS blagostanje, a posto se svi rvemo sa manje-vise istim problemima, onda ovako partikularno mracenje mi nema nikakvog smisla...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:28 

volvoks je napisao/la:

Pa vi ste i modernizirali, u Bosni ima izreka "Od volje ti, ko Šokcu post" :zubati

Kod nas je post poslednjih mesec dana... juče sam čitao nešto o bureku i suze mi krenule :D

Negdje pročitah da se voda (more, rijeka, okean... ) i sve iz vode smatra dijelom podzemnog svijeta, zato smiju da se jedu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:29 

Ako je Dodik mislio na podjelu Kosova po Dejtonskom ključu, onda možda to i nije tako loša ideja, ali ako bi ta podjela legalizovala nelegalnu Republiku Kosovo onda mogao bi da nastane problem ili bolje da se izrazim više problema koji bi uveliko prevazilazišli ove prostore, a koji bi se pozivali na isti taj slučaj.

Ma koliko podjela Kosova zvučala u ovom trenutku kao najrealnije riješenje, za istu ne postoji interesovanja ni u jednom, kao ni u drugom svjetskom bloku zemalja koje odlučuju između ostalog i o ovim prostorima, pošto zapad ne želi podjelu Kosova pošto misle da je priča o nezavisnosti Kosova završena, dok istok misli da bi podjela Kosova dala međunarodni legitimitet Kosovu protiv čega je ne samo istok, već i neke zapadne zemlje koje se boje da takvim potezom ne legalizuju želju za otcijepljenjem mnogih regiona i pokrajina u svom vlastitom dvorištu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:29 

Metemma je napisao/la:

Antonić. :zubati

Sve je to lepo napisano i dobrim delom tačno... ali ne može da me ne iznervira kad vidim ko je na drugoj strani.

Gde je tačno ta nacionalna građanska opcija i to probuđeno i organizovano radništvo? I koje su njegove vrednosti i ideje?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:30 

volvoks je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ne trebaš se baš svugdje glupirati.

Moderniziraš - jednostavno jedi šta hoćeš. Ne trebaš držati tradiciju.

Ne glupiram se, ozbiljno pitam, pretpostavljam da je to zato jer nema peradi na bliskom istoku :neznam

Nema to veze s tim. To je tradicija KC koja nema veze s kršćanstvom.

Ako se na jedan dan u godini ne jede meso onda se ne jede meso. Nema se šta tu modernizirati. Naravno nitko te ne sili da to poštuješ.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:32 

Metemma je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Sto ti povremeno imas ovako sumanute ispade...

Mediji kao u Severnoj Koreji, Srbija okupirana...povladjujes ovim neopevanim hejterima...objasni mi u cemu je problem?!

Ajde nemoj da si toliko mračan i depresivan...

A što se tiče dominacije latinice, ona je nažalost dobrovoljna, niko nam je nije nametnuo kako se to tebi čini...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:34 

Metemma je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Pa vi ste i modernizirali, u Bosni ima izreka "Od volje ti, ko Šokcu post" :zubati

Kod nas je post poslednjih mesec dana... juče sam čitao nešto o bureku i suze mi krenule :D

Negdje pročitah da se voda (more, rijeka, okean... ) i sve iz vode smatra dijelom podzemnog svijeta, zato smiju da se jedu.

Meni je problem što ne volim ribu, ali hvala na ovome, to bi značilo da se patka može jesti :D
O kakvih mjesec dana pričas ti, nije te valjda mujezin prizvao Svijetlu :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:36 

DzoniBG je napisao/la:
Nisam sad raspolozen da dublje gnjavimo ovu temu, samo sam ti rekao da smatram da su ocene kako su mediji kao u Koreji, i da ono sto navodi onaj zeleni kobac...da klimati glavu na to znaci povladjivanje njihovim najnizim porivima...

Prica bi imala smisla da je oko nas, ukljucujuci i u RS blagostanje, a posto se svi rvemo sa manje-vise istim problemima, onda ovako partikularno mracenje mi nema nikakvog smisla...

Zlonamjernost pojedinaca uopšte ne dolazi u pitanje, ali lično se ne potresam previše time. Jednostavno, činjenica je da je strašno koliko je Srbija opustošena posle 2000... kako reče neko jednom za Sarajevo, sve popljačkano i pokradeno, a četnici u grad nisu ušli.

Činjenica je da ima i gorih sranja, al eto, ne osjećam se dužnim da pomenem svaki put.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:38 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A što se tiče dominacije latinice, ona je nažalost dobrovoljna, niko nam je nije nametnuo kako se to tebi čini...

To sa ćirilicom je čudo jedno. Deklaracije raznih proizvoda: SRB - lat, MNE - lat, BiH - lat, BUG - ćir, MKD - ćir. Bez obzira da li je proizvod strani ili domaći.

Isto banke. Čak je i "Vojvođanska banka" promenjeno i latinicu (iako je grb i daje u osnovi ćirilični). Ili je sad došla ona ruska banka. Imaju sajt na ruskom ćirilicom, a na srpskom latinicom. :neznam

Ili treba zakonski navesti da je ćirilica obavezna ili ubaciti par slova, preći na latinicu i doviđenja.

Metemma je napisao/la:
Jednostavno, činjenica je da je strašno koliko je Srbija opustošena posle 2000...

A pre 2000 sve bilo sjajno i neopustošeno. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:39 

volvoks je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Meni je problem što ne volim ribu, ali hvala na ovome, to bi značilo da se patka može jesti :D
O kakvih mjesec dana pričas ti, nije te valjda mujezin prizvao Svijetlu :zubati

Patka ne živi ispod vode pobogu :D

Glede postova u pravoslavlju, evo ti, imaš konvertore sa ćirilice pa prevedi ako ne znaš da pročitaš:
http://users.beotel.net/~mirkom/post1.htm

http://www.pravoslavlje.net/index.php?t ... 1%81%D1%82

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:50 

Ah, Antonić i Vukadinović, big no no među naprednom omladinom, kao i nova srpska fašistička misao...

Citat:
Sve je to lepo napisano i dobrim delom tačno... ali ne može da me ne iznervira kad vidim ko je na drugoj strani.

Gde je tačno ta nacionalna građanska opcija i to probuđeno i organizovano radništvo? I koje su njegove vrednosti i ideje?

O vrednostima i idejama nije problem, mislim da su Antonić i Vukadinović i najbolji tumači tih ideja i vrijednosti, te da ih dijeli najveći dio stanovnika Srbije. A činjenica da takve ideje skoro da nemaju mjesta ni u politici ni u medijima ni u ... su po meni samo potvrde okupacije.

Sindikate je uništio još Broz, akcija suzbijanja Koštunice je odrađena, a stranke su prevaspitane slučajno, same od sebe. Da ne spominjem podružnice OVK tipa LDPa, tu su G17, koji su realisti i slavili nezavisnost Srbije od Crne Gore, te Kosovo smatraju nezavisnim, tu je reformisani SPS, reformisani SNS, suzbijeni SRS, latinični mediji... sve slučajno i nepovezano.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:54 

Vladimir RUS je napisao/la:
Ako je Dodik mislio na podjelu Kosova po Dejtonskom ključu, onda možda to i nije tako loša ideja, ali ako bi ta podjela legalizovala nelegalnu Republiku Kosovo onda mogao bi da nastane problem ili bolje da se izrazim više problema koji bi uveliko prevazilazišli ove prostore, a koji bi se pozivali na isti taj slučaj.

Ma koliko podjela Kosova zvučala u ovom trenutku kao najrealnije riješenje, za istu ne postoji interesovanja ni u jednom, kao ni u drugom svjetskom bloku zemalja koje odlučuju između ostalog i o ovim prostorima, pošto zapad ne želi podjelu Kosova pošto misle da je priča o nezavisnosti Kosova završena, dok istok misli da bi podjela Kosova dala međunarodni legitimitet Kosovu protiv čega je ne samo istok, već i neke zapadne zemlje koje se boje da takvim potezom ne legalizuju želju za otcijepljenjem mnogih regiona i pokrajina u svom vlastitom dvorištu.

Po meni, dejtonizacija Kosova, uz neke izmjene, tipa da bi srpski kantoni mogli da se ponašaju 100% kao dio Srbije (plate, institucije... ) bi bila jedini način na koji bi Srbi mogli da pristanu na nezavisno Kosovo.

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ajde nemoj da si toliko mračan i depresivan...

Obiđi Srbiju kao što sam je ja obišao.

Citat:

Slučajno. Okliznuo se glavni urednik, pa namjestio na latinicu. I tako 20 puta.

To sa ćirilicom je čudo jedno. Deklaracije raznih proizvoda: SRB - lat, MNE - lat, BiH - lat, BUG - ćir, MKD - ćir. Bez obzira da li je proizvod strani ili domaći.

Isto banke. Čak je i "Vojvođanska banka" promenjeno i latinicu (iako je grb i daje u osnovi ćirilični). Ili je sad došla ona ruska banka. Imaju sajt na ruskom ćirilicom, a na srpskom latinicom. :neznam

Ili treba zakonski navesti da je ćirilica obavezna ili ubaciti par slova, preći na latinicu i doviđenja.

Sve je to slučajno. Slučajno Milo protjera ćirilicu iz CG. Slučajno je neće u RH. Slučajno na Kosovu imaš natpise na srpskom, ali na ćirilici ni slučajno.

Citat:
Metemma je napisao/la:
Jednostavno, činjenica je da je strašno koliko je Srbija opustošena posle 2000...

A pre 2000 sve bilo sjajno i neopustošeno. :001_rolleyes

Tek tad nastupa pravi pomor firmi i privatizacije za tepsiju ribe.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:56 

Metemma je napisao/la:
Tek tad nastupa pravi pomor firmi i privatizacije za tepsiju ribe.

Jes'. Prvo je neko morao da dovede te firme u stanje da pred pomor i tepsiju ribe.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 15:57 

Metemma je napisao/la:

Zlonamjernost pojedinaca uopšte ne dolazi u pitanje, ali lično se ne potresam previše time. Jednostavno, činjenica je da je strašno koliko je Srbija opustošena posle 2000... kako reče neko jednom za Sarajevo, sve popljačkano i pokradeno, a četnici u grad nisu ušli.

Činjenica je da ima i gorih sranja, al eto, ne osjećam se dužnim da pomenem svaki put.

Nije tako Met...

Nista nije crno, osim ako sam ne zelis da gledas tako... pusti nspm, znam ja i koji su to ljudi, i kakve su im ideologije, i koliko su skloni podrzavanju nekih stetocinskih politika...

Danas su na ceni oni sto sede zavaljeni u fotelje i stalno govore da je sve propalo, sve popljackano, sve sorosh, canak, izdajnici... prvo to sve nije tacno, delimicno je negde tacno, ali davanje takve slike govori pre svega o mentalnom problemu da se ponudi neko resenje... ovi su ko pripiti pljuvatori sto se gegaju od kafane do kuce, mrze sve oko njih...

Taj defetizam koji se gnezdi kod nekih ljudi... to je gore od svega onoga o cemu pricas... ti si nesto posebno kivan na Srbiju i Beograd...jel te neko odavde izdao, zajebao, jel optuzujes nas da smo krivi za tvoj grad...duze te citam, razmisljas svojom glavom, imas odlicnih postova, ali ima neki tu problem u vezi ovoga koji mi nije do kraja jasan...

Nesklad izmedju ocekivanja i realnosti dovodi do razocarenja...ne kapiram sta su ljudi ocekivali u globalu, da cemo odjednom poceti da zivimo dobro...to samo govori o dubokom neshvatanju sta je ono sto je ostalo iza 90-ih, ukljucujuci upravo i nedostatak nove elite koja ce biti u mogucnosti da odmah preokrene situaciju... i probleme koje su nam sa strane stavljali na vrat... sve to kad ukljucis u jednacinu, malo je nepoznatih...

Al ti si nesto posebno ljut...mani te trovace sa nspm...nije to elita, Antonic pogoovo, mali udarnik DB-a...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 16:05 

Metemma je napisao/la:
Ah, Antonić i Vukadinović, big no no među naprednom omladinom, kao i nova srpska fašistička misao...

Ja redovno čitam NSPM. :zubati

Samo mi je smešno kako su "slepi" za neke pojave, a vrlo dobro vide neke druge. Ima i reč za to...

Metemma je napisao/la:
O vrednostima i idejama nije problem, mislim da su Antonić i Vukadinović i najbolji tumači tih ideja i vrijednosti, te da ih dijeli najveći dio stanovnika Srbije. A činjenica da takve ideje skoro da nemaju mjesta ni u politici ni u medijima ni u ... su po meni samo potvrde okupacije.

Sindikate je uništio još Broz, akcija suzbijanja Koštunice je odrađena, a stranke su prevaspitane slučajno, same od sebe. Da ne spominjem podružnice OVK tipa LDPa, tu su G17, koji su realisti i slavili nezavisnost Srbije od Crne Gore, te Kosovo smatraju nezavisnim, tu je reformisani SPS, reformisani SNS, suzbijeni SRS, latinični mediji... sve slučajno i nepovezano.

Ah da, prepodobni tužni Koštunica koga su satanizovali. Čovek koji nije imao nikakvog udela u pomenutoj privatizaciju, koji nikakve veze nema sa raznoraznim grupacijama, službama, firmama. Čovek koji je potpuno neokaljan prošao kroz puštanje stotina albanskih terorista i ubica iz srpskih zatvora. Čovek za čijeg se mandata, potpuno slučajno formirala zajednica SCG. Pa se potpuno slučajno odvojila CG uz "obilnu" pomoć koju je Srbija pružila dobrom delu CG koji je bio za zajedničku državu, pa se potpuno slučajno "odvojilo" "Kosovo", pa su potpuno slučajno gorele ambasade... Naravno, on jadan potpuno neobavešten i naivan kao francuska sobarica.

O tome pričam. Izgleda da je DSS vizija takve građanske nacionalne opcije. A ako je to vizija, nije ni čudo što je ta opcija, inače kao ideja potpuno normalna i poželjna, tu gde jeste.

Uostalom, izgleda da su razni portali i patriotske organizacije, pa i neke sada već stranke, samo leva ili desna, ruralna ili urbana krila DSS-a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: