|
|
Stranica: 153/1355.
|
[ 33867 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: @Vlado, Koliki ti mesečni honorar dobijaš od ruske ambasade? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Daj malo i ja da agitujem, treba i meni keš, preporuči me kod bratje, ja sam isto pravoveran. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ne plaćaju me mnogo, moraću da promjenim svoju geo-političku orijentaciju. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:12 |
|
|
Citat: Франковачка идеологија најача је на Балкану, јача од комунистичке, макар комунисти мислили обрнуто. Хрватски комунисти су били углавном интимно франковци, као што су Иван Стево Крајачић, Андрија Хебранг, Аугуст Цесарец, Владимир Бакарић и тзв. левичар Мирослав Крлежа, чији је фрaнковлук први уочио Станислав Винавер 1924. године. У разговорима са Павелићем током рата у Загребу, Крлежа је говорио о „Анти Старчевићу као „лучоноши у хрватској ноћи“, а Павелић му је узвратио комплиментом: „Господине Крлежа, Ви се никада нисте огријешили о хрватство“. Dveri i ostali turbo-desničari precjenjuju Hrvate, užasno precjenjuju ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Fali vam nekakva sredina između ovakvog pesimizma i optimizma gdje se loše stvari prešućuju... Mi ne možemo naći sredinu, nama su svi pesimistični ![sega :sega](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c040.gif)
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:24 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: O tome pričam. Izgleda da je DSS vizija takve građanske nacionalne opcije. A ako je to vizija, nije ni čudo što je ta opcija, inače kao ideja potpuno normalna i poželjna, tu gde jeste.
Bio je tu jedan lik... ![slika](https://3.bp.blogspot.com/-40I51TXHpYE/TXwFinc-Z5I/AAAAAAAAASk/DnxHAFgBjJg/s1600/Zoran-Djindjich%252C--foto-VREME.jpg) On je najbolje bushio u sav trulez laznog salonskog nacionalizma iz kruga dvojke... Za razliku od pospanog Vojislava koji se najgore ulizivao sa - Narod zna... ovaj je govorio ljudima da se istusiraju hladnom vodom, ustanu svako jutro spremni za borbu, poprave sat, ne pljuckaju sa visine...da se obrazuju, prekvalifikuju... Za takve je on bio izdajnik i nemacki placenik... Antonic i Vukadinovic su drvlje i kamenje po njemu... i sad mi takvi pricaju da je sve propalo... Nije propalo, ovaj gospodin gore zivi u glavama i srcima mnogih Srba, i njegove ideje i njegovo ponasanje... nije jedan trontavi Kostunica mera srpskog rodoljublja...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:28 |
|
|
Problem je što ovog gore svojataju neki drugi. A ni on sam bezgrešan nije. Kad čujem: "Zoran mi je jednom rekao..." I pitanje je gde su nestali ti Srbi? Ovo sad je mrtvo more., ili septička jama... zavisi kako gledaš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:34 |
|
|
još kad vam Papa dođe na proslavu edikta u Niš...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:42 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Problem je što ovog gore svojataju neki drugi. A ni on sam bezgrešan nije. Kad čujem: "Zoran mi je jednom rekao..." I pitanje je gde su nestali ti Srbi? Ovo sad je mrtvo more., ili septička jama... zavisi kako gledaš. Ja tacno znam ko je njega podrzavao dok je bio ziv... ni 10% Srba... Ja sam upadao u oganj rasprava gde sam morao da ga branim od bliskih ljudi, drugara, koji su inace ok shvatanja po mnogim temama, al Djindjic im je bio mnogo mutan, na granici izdajnika... covek je bio u najgorem blatu, u direktnom konfliktu sa Milosevicem od 1996, i sa djavolima je paktirao samo da to zlo skinemo... daleko je od bezgesnog, kult licnosti je najmanje ono sto je zeleo, a vecina onih koji se danas pozivaju na njega, ukljucujuci i korpus fanova Cede Jovanovica danas, ni onda nisu razumeli koliko je ovaj covek bio kvalitetan politicar...vanserijski pametan i sposoban, ni po cemu nalik prosecnom nasem coveku...do granice da ga nisu ni razumeli sta hoce da kaze... Takav nije valjao za zivota, dobar je bio jedan usnuli zarozani Kostunica koji se ulagivao najnizim emocijama, na pogresan nacin velicajuci tradiciju i nekakvu iskonsku narodnu pamet... on nije ni zeleo da razume da to mora da se menja, da se prilagodi novim vremenima... Nama trebaju obrazovani ljudi, pozitivni, svesni situacije...nema mracenja i malodusnosti... i zato kad vidim da ljudi koji su sposobni mnogo vise padnu i utope se u sivilo da je sve propalo... ne zelim da tako nesto opravdavam...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:44 |
|
|
Izvini Mar-kane što preskačem tvoj post... Ali da se osvrnem na nešto što je Antonić napisao. Sartid. Železara Smederevo. Prodata ispod cene, bruka i sramota. Citat: Ali, samo je u Srbiji najvažnije industrijsko postrojenje – Sartid, prodato jednoj američkoj firmi po sto puta nižoj ceni od novca koji je uložen u njegovu izgradnju i za dvadeset puta manje novca od procenjene vrednosti Evo Sartid je i danas u vlasništvu države. Nema dugove. Nema viška zaposlenih. Nije ruiniran i 10-15 godina u zaostatku. Znači potpuno funkcionalna fabrika na preseku dva bitna koridora. Zašto je ne proda vlada za 100 miliona, 300 miliona, 500 miliona? ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Što produžavaju tender evo već tri puta. Još se priča da je bratska Rusija zainteresovana. Ona će nam sigurno ponuditi bolje uslove od US Steel-a. Ili, koliko je novca uloženo u NIS i kolika je procenjena vrednost NIS i celokupne prodajne mreže? I tu je upravo ono što "smrdi" kod pomenutog dvojca. I to ih diskvalifikuje kao nezavisne umove i stavlja na suprotnu stranu novčića ekipi iz NVO kvaziliberalnih krugova.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:49 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: još kad vam Papa dođe na proslavu edikta u Niš... Pa nek dodje... Odo sad na prebranac ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 16:50 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Takav nije valjao za zivota, dobar je bio jedan usnuli zarozani Kostunica koji se ulagivao najnizim emocijama, na pogresan nacin velicajuci tradiciju i nekakvu istinsku narodnu pamet... on nije ni zeleo da razume da to mora da se menja, da se prilagodi novim vremenima...
Nama trebaju obrazovani ljudi, pozitivni, svesni situacije...nema mracenja i malodusnosti... i zato kad vidim da ljudi koji su sposobni mnogo vise padnu i utope se u svilo da je sve propalo... ne zelim da tako nesto opravdavam... Da trebaju ljudi mladi, neopterećeni balastom svog delovanja u zadnje tri decenije. Ljudi obrazovani i efikasni, a nacionalno svesni u pozitivnom smislu. Nažalost trenutno su u opticaju samo babe narikače, guslari, db plaćenici, ljigavi prasići, podguzne muve stranih ambasada, uslužni servisi nekoliko kompanija, dajguzi, etnoturbofolk karikature, sitni stranački vojnici klimoglavci i još sitnije duše.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Postano: 06 sij 2013, 18:38 |
|
|
Metemma je napisao/la: Citat: A što se tiče dominacije latinice, ona je nažalost dobrovoljna, niko nam je nije nametnuo kako se to tebi čini... Slučajno. Okliznuo se glavni urednik, pa namjestio na latinicu. I tako 20 puta. Prijatelju, danas je 2013. Mi smo imali 22 godine da izbacimo latinicu, nismo... Čak i da je neka zavera u pitanju, što nije, Srbe, nažalost, u principu boli kita za ćirilicu, inaće bi se bunili što je 90% stvari napisano na latinici i ne bi većina pisala na latinici (mada je ovaj argument u principu besmislen jer više niko ne piše olovkom nego svi kucamo, ali ajde...). Srbi su ravnodušni prema činjenici da je ćirilica potisnuta, ni meni se to ne sviđa, ali prihvati to, to je tako i jebi ga... I čisto iz znatiželje, kakva je to zavera? Koja bi to mogla da bude praktična korist nekome da bi pravio zaveru da se Srbi prebace na latinicu, daj budi ozbiljan jbt. Uostalom, i za vreme Slobe je skoro sve bilo na latinici. Jel i on bio deo te zavere? Metemma je napisao/la: Obiđi Srbiju kao što sam je ja obišao. Dobro ajde, nek bude. ti znaš, ja ne znam....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Postano: 06 sij 2013, 19:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: Slučajno. Okliznuo se glavni urednik, pa namjestio na latinicu. I tako 20 puta. Prijatelju, danas je 2013. Mi smo imali 22 godine da izbacimo latinicu, nismo... Čak i da je neka zavera u pitanju, što nije, Srbe, nažalost, u principu boli kita za ćirilicu, inaće bi se bunili što je 90% stvari napisano na latinici i ne bi većina pisala na latinici (mada je ovaj argument u principu besmislen jer više niko ne piše olovkom nego svi kucamo, ali ajde...). Srbi su ravnodušni prema činjenici da je ćirilica potisnuta, ni meni se to ne sviđa, ali prihvati to, to je tako i jebi ga... I čisto iz znatiželje, kakva je to zavera? Koja bi to mogla da bude praktična korist nekome da bi pravio zaveru da se Srbi prebace na latinicu, daj budi ozbiljan jbt. Uostalom, i za vreme Slobe je skoro sve bilo na latinici. Jel i on bio deo te zavere? Da, genijalan zaključak, s obzirom da se Srbi "ne bune" protiv vlasti, to govori da su ovom vlašću savršeno zadovoljni. Ti misliš da u Srbiji ne postoji ama baš niko ko bi volio da, recimo, na tv, vidi ćirilicu? A opet, ako se ne varam, sem RTSa i RTVojvodine, nijedna TV je ne koristi? Od dnevnih listova, Politika i Novosti, s tim da su Novosti svoju internet stranicu sa ćirilične prebacili na latinicu. I to je sve kao slučajno? Zašto izdavači i vlasnici tv stanica toliko ne poštuju identitet svog naroda? Ajde da se neko zajebe pa ubaci ćirilicu, ali jok. Pa kako se niko ne zajebe majku mu? U pitanju je kulturni rat i zatiranje identiteta. Pogledaj samo na ovom forumu, koliko gospodi smeta ćirilica u HR. Pogledaj Mila, kako je protjerao ćirilicu iz CG. Pogledaj Kosovo, vidi da ima srpskih naziva ali ne i ćirilice. Pogledaj Statut Vojvodine, gurali su da u zvaničnoj upotrebi bude latinica. Pročitaj malo istoriju, recimo o zabrani ćirilice u NDH, ili u Srbiji prilikom austrougarske okupacije. Pa jebiga, možda je to slučajno. Sloba je bio komunjara.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 19:25 |
|
|
Bio ja na nspm neki tekst o ćirilici. TIpa da je krajem postojanja bivše nam države u BGD stampano knjiga na ćirilici kao za vreme AU okupacije. I ne vidim da u HR smeta ćirilica. Zar ne beše pre neki dan skup o hrvatskoj ćirilici? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Re: Postano: 06 sij 2013, 19:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Prijatelju, danas je 2013. Mi smo imali 22 godine da izbacimo latinicu, nismo...
Čak i da je neka zavera u pitanju, što nije, Srbe, nažalost, u principu boli kita za ćirilicu, inaće bi se bunili što je 90% stvari napisano na latinici i ne bi većina pisala na latinici (mada je ovaj argument u principu besmislen jer više niko ne piše olovkom nego svi kucamo, ali ajde...). Srbi su ravnodušni prema činjenici da je ćirilica potisnuta, ni meni se to ne sviđa, ali prihvati to, to je tako i jebi ga...
I čisto iz znatiželje, kakva je to zavera? Koja bi to mogla da bude praktična korist nekome da bi pravio zaveru da se Srbi prebace na latinicu, daj budi ozbiljan jbt. Uostalom, i za vreme Slobe je skoro sve bilo na latinici. Jel i on bio deo te zavere?
Da, genijalan zaključak, s obzirom da se Srbi "ne bune" protiv vlasti, to govori da su ovom vlašću savršeno zadovoljni. Ti misliš da u Srbiji ne postoji ama baš niko ko bi volio da, recimo, na tv, vidi ćirilicu? A opet, ako se ne varam, sem RTSa i RTVojvodine, nijedna TV je ne koristi? Od dnevnih listova, Politika i Novosti, s tim da su Novosti svoju internet stranicu sa ćirilične prebacili na latinicu. I to je sve kao slučajno? Zašto izdavači i vlasnici tv stanica toliko ne poštuju identitet svog naroda? Ajde da se neko zajebe pa ubaci ćirilicu, ali jok. Pa kako se niko ne zajebe majku mu? U pitanju je kulturni rat i zatiranje identiteta. Pogledaj samo na ovom forumu, koliko gospodi smeta ćirilica u HR. Pogledaj Mila, kako je protjerao ćirilicu iz CG. Pogledaj Kosovo, vidi da ima srpskih naziva ali ne i ćirilice. Pogledaj Statut Vojvodine, gurali su da u zvaničnoj upotrebi bude latinica. Pročitaj malo istoriju, recimo o zabrani ćirilice u NDH, ili u Srbiji prilikom austrougarske okupacije. Pa jebiga, možda je to slučajno. Sloba je bio komunjara. Ma slažem se za Crnu Goru, a Hrvatsku je glupo i pominjati što se toga tiče. Ali kakva je to nekome korist da u Srbiji zatire ćirilicu i kako će to da nam zatre identitet, keve ti? Što se tiče Vojvodine, pa vidi, ubedljivo najmanje ćirilice ima u centralnoj Srbiji. Svaki Srbin će da kaže da mu je ćirilica draga i da je treba forsirati, ali u stvarnosti, velikoj većini njih se živo jebe za to pitanje, nažalost, veruj mi. Što se tiče toga da se Srbi ne bune protiv vlasti, pa ne bune se. Ova vlast je za sada prilično popularna, koliko ja pratim situaciju. A i inače nismo baš tolike bundžije, jer smo se zadnji put pobunili tek nakon što su nas Ameri bombardovali i okupirali nam deo teritorije. A zadnja buna pre toga je bila timočki ustanak u 19. veku, možda eventualno i 27. mart, mada ne znam da li bi to moglo da uđe u tu kategoriju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 19:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Bio ja na nspm neki tekst o ćirilici. TIpa da je krajem postojanja bivše nam države u BGD stampano knjiga na ćirilici kao za vreme AU okupacije. I ne vidim da u HR smeta ćirilica. Zar ne beše pre neki dan skup o hrvatskoj ćirilici? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) To je bio skup o bosančici... Činjenica je da je ćirilica izgubila smisao, budući da se latinicom bez ikakvih problema može zapisivati srpski jezik, a k tome je i latinica primjerenija informatičkom dobu...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Re: Postano: 06 sij 2013, 19:45 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ma slažem se za Crnu Goru, a Hrvatsku je glupo i pominjati što se toga tiče. Ali kakva je to nekome korist da u Srbiji zatire ćirilicu i kako će to da nam zatre identitet, keve ti? Kulturni rat sokole, kulturni rat, keve mi. http://starisajt.nspm.rs/kulturnapoliti ... ni_rat.htmCitat: Što se tiče Vojvodine, pa vidi, ubedljivo najmanje ćirilice ima u centralnoj Srbiji. Svaki Srbin će da kaže da mu je ćirilica draga i da je treba forsirati, ali u stvarnosti, velikoj većini njih se živo jebe za to pitanje, nažalost, veruj mi. Naravno da ti verujem. Takve stvari sam čuo od Šumadinaca, koji misle da je ćirilica zaostala i da treba da se otvorimo prema svetu, da se prilagodimo novom vremenu. E sad, kako da mu kažeš da bi za početak morao da nauči prvo srpski, jer ni njega ne govori, a onda možda i engleski, koji ja, iako pišem ćirilicom, pomalo poznajem, a ne samo da zabatali ćirilicu. Široke narodne mase su objekat - tako su učeni 50 godina, da je ćirlica nešto zaostalo, gibaničarsko, da će postati Slovenci kad počnu da pišu latinicom. Sve su to posledice dobro odrađenog posla.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 19:47 |
|
|
volvoks je napisao/la: Činjenica je da je ćirilica izgubila smisao, a k tome je i latinica primjerenija informatičkom dobu... Ovaj deo ovde ti je sve apsolutna i 100%-na glupost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 19:50 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: volvoks je napisao/la: Činjenica je da je ćirilica izgubila smisao, a k tome je i latinica primjerenija informatičkom dobu... Ovaj deo ovde ti je sve apsolutna i 100%-na glupost. Vidiš da je dzoni lijen i gajicom pisati, di će ćirilicom... Zašto je to glupost??
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 19:51 |
|
|
@volvoks Sad bi opet mogli zaći na teritoriju HAZU teorija, ali nećemo. Ne vidim nedostatke ćirilice. Vidim samo nedostatak kičme u našoj državi. Rusija ![slika](http://larussophobe.files.wordpress.com/2010/02/stephanie-fierman-mcdonalds-russia.jpg) Bugarska ![slika](http://farm3.static.flickr.com/2022/2093544699_d3d28a82f8.jpg) Srbija ![slika](http://www.abrasmedia.info/sites/default/files/field/image/MC_DONALDS_novi-sad.jpg) Mislim... ![slika](http://semendria.com/wp-content/uploads/2011/03/vojvodjanska-banka.jpg) Nađite nelogičnost. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Re: Postano: 06 sij 2013, 19:56 |
|
|
Metemma je napisao/la: Naravno da ti verujem. Takve stvari sam čuo od Šumadinaca, koji misle da je ćirilica zaostala i da treba da se otvorimo prema svetu, da se prilagodimo novom vremenu. Ovo, kao prvo, nije tačno, takvih kao što ovde kažeš nema ni 1%. Kao drugo, imam rodbinu u RS i oni su mi svi već sve to lepo objasnili, mi u Srbiji smo izdajničke pičke i anacionalne jajare, a oni su u RS pravi Srbi i rodoljubi. Znam ja to već, ne moraš da me ubeđuješ... A ovo što si postavio ću da pročitam sutra, sad sam blago popio, nemoj da zameriš. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 20:02 |
|
|
volvoks je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ovaj deo ovde ti je sve apsolutna i 100%-na glupost. Vidiš da je dzoni lijen i gajicom pisati, di će ćirilicom... Zašto je to glupost?? Што се тиче информатичког доба, ево користим ћирилицу у њему без проблема, као што видиш. А куцам са таблета, на виндовсу сам то могао још пре 15 година. Глупост је и због било чега осталог. Како може писмо, које је савршеније прилагођено нашем језику него латиница, да буде превазиђено? Написао си будалаштине и не би требао даље да се расправљаш о томе...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Re: Postano: 06 sij 2013, 20:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ovo, kao prvo, nije tačno, takvih kao što ovde kažeš nema ni 1%.
Kao drugo, imam rodbinu u RS i oni su mi svi već sve to lepo objasnili, mi u Srbiji smo izdajničke pičke i anacionalne jajare, a oni su u RS pravi Srbi i rodoljubi. Znam ja to već, ne moraš da me ubeđuješ...
Pa prvi ti me ubjeđuješ da to nije bitno, da nema veze, šta fali latinica, ovo ono... A ovo o razlikama između Srba u RS i u Srbiji su gluposti. Nije recimo Soroševsku gamad narod izabrao na izborima, već USAID, a oni se sami nameću preko uticaja na medije. Da se pita narod, sigurno ne bi Nataša Kandić bila na televiziji kad god treba neki zločin prokomentarisati. I ne bi u emisiji o zločinima mudžahedina pričao mudžahedin, o zločinima u Dobrovoljačkoj Jovan Divjak, a u emisijama o srpskim zločinima - muslimani. Ne bi u zemlji u kojoj je u jednom trenutku bilo pola miliona izbjeglica dovodili majke Srebrenice da im objasne šta se u Bosni dešavalo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Re: Postano: 06 sij 2013, 20:25 |
|
|
Metemma je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ovo, kao prvo, nije tačno, takvih kao što ovde kažeš nema ni 1%.
Kao drugo, imam rodbinu u RS i oni su mi svi već sve to lepo objasnili, mi u Srbiji smo izdajničke pičke i anacionalne jajare, a oni su u RS pravi Srbi i rodoljubi. Znam ja to već, ne moraš da me ubeđuješ...
Pa prvi ti me ubjeđuješ da to nije bitno, da nema veze, šta fali latinica, ovo ono... A ovo o razlikama između Srba u RS i u Srbiji su gluposti. Nije recimo Soroševsku gamad narod izabrao na izborima, već USAID, a oni se sami nameću preko uticaja na medije. Da se pita narod, sigurno ne bi Nataša Kandić bila na televiziji kad god treba neki zločin prokomentarisati. I ne bi u emisiji o zločinima mudžahedina pričao mudžahedin, o zločinima u Dobrovoljačkoj Jovan Divjak, a u emisijama o srpskim zločinima - muslimani. Ne bi u zemlji u kojoj je u jednom trenutku bilo pola miliona izbjeglica dovodili majke Srebrenice da im objasne šta se u Bosni dešavalo. Kad sam ja rekao da to meni nije bitno i da nema veze. Ja sam rekao da velika većina Srba voli ćirilicu, ali ih u principu boli kita za latinizaciju, na žalost. Ja nisam jedan od njih. Sa druge strane, ćirilica nikad neće izumreti. A i stvarno ne vidim kako će nam uporedno korišćenje latinice zatrti identitet. Možda ti vidiš nešto što ja ne vidim. Naravno da je to o razlikama između Srba u Srbiji i RS glupost, ja samo kažem da me moji rođaci iz RS uveravaju da nije, a i ti mi se ponekad činiš kao da deliš njihovo mišljenje, zato sam to i pomenuo. Drago mi je što ne deliš. Što se tiče Nataše Kandić i majki Srebrenice, to je sve tačno, ali to je već petnaesta tema, mada verujem da ćeš mi reći da je to sve deo velikog plana koji uključuje i latinizaciju Srbije, a jednog dana i unijaćenje, što da ne... Daj olabavi malo sa paranojom i konsternacijom. Nemoj da se ljutiš, ali mislim da stvarno malo preteruješ u svemu tome.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 20:27 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: volvoks je napisao/la: Vidiš da je dzoni lijen i gajicom pisati, di će ćirilicom... Zašto je to glupost?? Што се тиче информатичког доба, ево користим ћирилицу у њему без проблема, као што видиш. А куцам са таблета, на виндовсу сам то могао још пре 15 година. Глупост је и због било чега осталог. Како може писмо, које је савршеније прилагођено нашем језику него латиница, да буде превазиђено? Написао си будалаштине и не би требао даље да се расправљаш о томе... Како је боље прилагођено српскоме језику када је истовјетно гајици, захваљујући Вуку Караџићу који је преузео -ј из латинице, а пар знакова избацио
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 20:30 |
|
|
volvoks je napisao/la: Како је боље прилагођено српскоме језику када је истовјетно гајици, захваљујући Вуку Караџићу који је преузео -ј из латинице, а пар знакова избацио Немој да бриљираш више на ову тему молим те. Видиш како је лакше писати српски ћирилицом. Carmello Šešelj je napisao/la: Daj olabavi malo sa paranojom i konsternacijom. Nemoj da se ljutiš, ali mislim da stvarno malo preteruješ u svemu tome. Ne, ne. Konsternacija ostaje. Reč godine!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 06 sij 2013, 20:31 |
|
|
volvoks je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Што се тиче информатичког доба, ево користим ћирилицу у њему без проблема, као што видиш. А куцам са таблета, на виндовсу сам то могао још пре 15 година. Глупост је и због било чега осталог. Како може писмо, које је савршеније прилагођено нашем језику него латиница, да буде превазиђено? Написао си будалаштине и не би требао даље да се расправљаш о томе... Како је боље прилагођено српскоме језику када је истовјетно гајици, захваљујући Вуку Караџићу који је преузео -ј из латинице, а пар знакова избацио Lj - Љ Nj - Њ DŽ - Џ Jedan glas - dva znaka Један глас - један знак Савршеније решење и боље прилагођено.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|