|
|
Stranica: 49/390.
|
[ 9728 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 17:28 |
|
|
A jbg Vrilo, vole ljudi da se časte "titulama"... Moram da priznam da su mi najkomičniji ti Sloba+nacionalizam tipovi. Svašta mož' pročitati i lepo se nasmejati tužnoj sudbini. Eh dobra stara vremena, Bracika Kertes i Buba Morina.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 17:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: A jbg Vrilo, vole ljudi da se časte "titulama"... Moram da priznam da su mi najkomičniji ti Sloba+nacionalizam tipovi. Svašta mož' pročitati i lepo se nasmejati tužnoj sudbini. Eh dobra stara vremena, Bracika Kertes i Buba Morina. Te iste "ustaše", ili da ih nazovemo pravim imenom, Bunjevački Hrvati, izboksovali su Srbiji najseverniji grad, u kome moja malenkost živi. Toliko o separatistima... : ) Da je bilo podrške sa strane srpskog dela delegacije koja je pregovarala u Versaju, dobili bi i Baju. Jer je naš dobri Blaško Rajić, išao s namerom da sve Bunjevačke Hrvate objedini pod kapom kraljevine SHS. Imajući dugo iskustvo sa "gostoljubivim" Mađarima... Pre neki dan pričam o tome sa poslovođom, inače Srbin iz Bosne, ali stvarno dobričina. U dobrim pedesetim godinama čovek, maltene ceo život ovde i nema pojma o tome. Lokalni Srbi uglavnom misle da je Subotica njihova od kako im je vojska sišla s voza na železničkoj stanici, 1918. To je samo delimično tačno. Jer nije im baš pala pod noge iako su dobili rat, da neko nije išao da je traži, ostala bi u Mađarskoj bez po muke. Dve godine se nije znala tačna granica. U tom vakuumu su i moji došli na taljigama, da krenu iz početka...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 18:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: To je Srbima bio način da vladaju Federacijom. I ujedno mač s dvije oštrice.
Morali su dat Kosovu uživanje autonomije, no u tom slučaju bi Šipci vladali a Srbi bi na saveznoj razini izgubili glas te bili manjina u Jugi, koju bi ostale republike preglasavale.
Takva Juga bi opstala i Kosovo bi bilo u Srbiji. Samo, jebiga, kad neko ne zna i neće da zna gdje mu je mjesto... Da su je to bio stvarno neki srpski pakleni plan, stvorili bi neke marionetske vlade u Vojvodini i na Kosovu, ne bi im davali stvarnu vlast. A ovako, da nije bilo Slobine reforme ustava, Vojvodina bi 91. možda pošla ako ne putem Slovenije a ono barem Crne Gore. Žešća su vam objašnjenja, kao eto, Srbi, glupi Bizantinci, sve su kontrolisali, al su bili preglupi pa su sami sebe zajebali. Da bi kontrolisali federaciju, podijelili Srbiju na tri skoro samostalna dijela, a ona Šiptari to iskoristili dok niko nije gledao... wtf...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 18:29 |
|
|
Zaviša je napisao/la: Činjenica je da su balkanske ratove i oslobađanje od Turaka Srbi sami izvojevali. Grci i Bugari su ušli u rat i pobegli kad je bilo najteže. Srbi su podneli teret tog rata i poznato je da im je Rusija okrenula leđa i na kraju su zahvaljujući Austrijancima dobili to što su dobili. Makedonci, nemam podatak da su postojali, ali sila je sila i verujem da je činila zločine. Kakvo je ovo tumačenje balkanskih ratova? Bugarima jeste zapelo oko Jedrena, i nisu oslobodili ono što je trebalo da po sporazumu oslobode, ali gdje su to pobjegli? I Grci? Rusija okrenula leđa? Da ne pričaš ti o 1878? Citat: Ali Srbi ko Srbi, kupiš ih za sitnu paru. Da, to je srpska specifičnost, Evropa je danas puna nesvrstanih država, samo Srbi američke marionete...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 18:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sve je to podvala Slovenaca oko Broza. Znali su oni da će raspad jednom doći i stvarali uvjete da Slovenija može neprimjetno pobjeći.
I skidam im kapu, pametni ljudi uvijek bili.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 19:38 |
|
|
gde su vam sad oni hrabri momci što su napadali one garibe hrvate za vrijeme rukometnog prvenstva??
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 19:57 |
|
|
Citat: "Kosovo na jesen suverena država"
Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo potvrdila je danas na sastanku u Beču ono što je pre toga rekao šef austrijske diplomatije - u septembru prestaje nadgledana nezavisnost Kosova i ono dobija pun suverenitet.
Kosovo sada ulazi u jednu novu fazu sopstvene odgovornosti: Mihael Špindeleger Međunarodna grupa je na današnjem sastanku odlučila da se nadgledana nezavisnost Kosova okonča, jer smatra da se dovoljno sprovode odredbe iz Sveobuhvatnog predloga za rešenje statusa Kosova Martija Ahtisarija.
Međunarodna upravljačka grupa, koju čine zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, odobrava odgovarajućim kosovskim institucijama da usvoje potrebne ustavne i pravne amandmane za okončanje nadzirane nezavisnosti, navodi se u saopštenju.
Grupa je izrazila očekivanje da će se detalji paketa Ahtisarijevog plana poštovati, i da će se time stvoriti uslovi za okončanje nadzirane nezavisnosti posle njenog sastanka predviđenog za septembar 2012.
Takođe, Međunarodna upravljačka grupa je navela da je posvećena podršci Kosovu na putu daljih priznanja nezavisnosti i težnji ka članstvu u relevantnim međunarodnim organizacijama.
Na 15. sastanku Grupe, izražena je podrška posvećenosti Kosova na evropskom putu i pozdravljena je spremnost Evropske unije da pomogne u tom procesu.
Medunarodnu upravljacku grupu čine 23 evropske zemlje, koje su priznale nezavisnost Kosova, uz Tursku i SAD. Sastanku u Beču prisustvovali su premijer Kosova Hašim Tači, ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj i predstavnici drugih institucija Kosova.
Špindeleger je pre današnjeg sastanka već najavio odluku ICG da se njeno nadgledanje nezavisnosti Kosova može okončati.
"To je jasan dokaz poverenja prema Kosovu, koje je sada zrelo da stoji na sopstvenim nogama, i preuzme punu odgovornost za budućnost svih njenih građana", rekao je Špindeleger za nemačku novinsku agenciju DPA.
On je ocenio da je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve iz "Ahtisarijevog plana", koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti.
"Kosovo sada ulazi u jednu novu fazu sopstvene odgovornosti i evropskog približavanja. To ne znači da se može opustiti. Proces reformi u najmlađoj državi Evrope mora biti nastavljen", kaže on.
On dodaje da do jeseni moraju svi ciljevi Ahtisarijevog plana biti uneti u kosovski Ustav i zakonodavstvo, jer će samo tada pravno biti delotvorna odluka ISG.
Špindeleger je rekao da će integracija stanovnika severa Kosova ostati i dalje jedan izazov za kosovsku vladu, ali i međunarodnu zajednicu.
"Kfor i dalje ostaje važan garant stabilnosti na Kosovu. Posebno još nerešena situacija na severu zahteva dalje prisustvo međunarodnih snaga", rekao je Špindeleger. Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/236361/Kosovo-na-jesen-suverena-drzavaE jebo takvu suvjerenu drzavu u kojoj se ne zna ko je tu posten, a ko kriminalac.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 20:05 |
|
|
Jel' možemo suvereno da im hebemo kevu il' im ostaju bejbisiteri sa NATO znakom?
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 20:16 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Citat: "Kosovo na jesen suverena država"
Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo potvrdila je danas na sastanku u Beču ono što je pre toga rekao šef austrijske diplomatije - u septembru prestaje nadgledana nezavisnost Kosova i ono dobija pun suverenitet.
Kosovo sada ulazi u jednu novu fazu sopstvene odgovornosti: Mihael Špindeleger Međunarodna grupa je na današnjem sastanku odlučila da se nadgledana nezavisnost Kosova okonča, jer smatra da se dovoljno sprovode odredbe iz Sveobuhvatnog predloga za rešenje statusa Kosova Martija Ahtisarija.
Međunarodna upravljačka grupa, koju čine zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, odobrava odgovarajućim kosovskim institucijama da usvoje potrebne ustavne i pravne amandmane za okončanje nadzirane nezavisnosti, navodi se u saopštenju.
Grupa je izrazila očekivanje da će se detalji paketa Ahtisarijevog plana poštovati, i da će se time stvoriti uslovi za okončanje nadzirane nezavisnosti posle njenog sastanka predviđenog za septembar 2012.
Takođe, Međunarodna upravljačka grupa je navela da je posvećena podršci Kosovu na putu daljih priznanja nezavisnosti i težnji ka članstvu u relevantnim međunarodnim organizacijama.
Na 15. sastanku Grupe, izražena je podrška posvećenosti Kosova na evropskom putu i pozdravljena je spremnost Evropske unije da pomogne u tom procesu.
Medunarodnu upravljacku grupu čine 23 evropske zemlje, koje su priznale nezavisnost Kosova, uz Tursku i SAD. Sastanku u Beču prisustvovali su premijer Kosova Hašim Tači, ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj i predstavnici drugih institucija Kosova.
Špindeleger je pre današnjeg sastanka već najavio odluku ICG da se njeno nadgledanje nezavisnosti Kosova može okončati.
"To je jasan dokaz poverenja prema Kosovu, koje je sada zrelo da stoji na sopstvenim nogama, i preuzme punu odgovornost za budućnost svih njenih građana", rekao je Špindeleger za nemačku novinsku agenciju DPA.
On je ocenio da je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve iz "Ahtisarijevog plana", koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti.
"Kosovo sada ulazi u jednu novu fazu sopstvene odgovornosti i evropskog približavanja. To ne znači da se može opustiti. Proces reformi u najmlađoj državi Evrope mora biti nastavljen", kaže on.
On dodaje da do jeseni moraju svi ciljevi Ahtisarijevog plana biti uneti u kosovski Ustav i zakonodavstvo, jer će samo tada pravno biti delotvorna odluka ISG.
Špindeleger je rekao da će integracija stanovnika severa Kosova ostati i dalje jedan izazov za kosovsku vladu, ali i međunarodnu zajednicu.
"Kfor i dalje ostaje važan garant stabilnosti na Kosovu. Posebno još nerešena situacija na severu zahteva dalje prisustvo međunarodnih snaga", rekao je Špindeleger. Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/236361/Kosovo-na-jesen-suverena-drzavaE jebo takvu suvjerenu drzavu u kojoj se ne zna ko je tu posten, a ko kriminalac. A u ostatku Srbije se zna?
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 21:07 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jel' možemo suvereno da im hebemo kevu il' im ostaju bejbisiteri sa NATO znakom? Nazalost mislim da ce NATO i poslije ove vijesti ostati. Nebi Amerikanci bili Amerikanci kada ne bi postojalo neko ali.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 21:13 |
|
|
Naravno da će ostati, tek treba da pokupe plodove "rada"... Ali videćemo do kraja godine kakva je sudbina namenjena Severu.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 22:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Naravno da će ostati, tek treba da pokupe plodove "rada"... Ali videćemo do kraja godine kakva je sudbina namenjena Severu. Ameri tu ostaju zbog ruda, a i zbog strateške važnosti Kosova, vjerojatno će pokrenuti postupak brzog pristupanja Kosova NATO savezu kako bi tu dobili i stalne baze.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 22:48 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ameri tu ostaju zbog ruda, a i zbog strateške važnosti Kosova, vjerojatno će pokrenuti postupak brzog pristupanja Kosova NATO savezu kako bi tu dobili i stalne baze. Sad za stratešku važnost i NATO ne znam. I ovako imaju šta im treba, a moraš priznati da onaj haos od "države" nije baš zgodan član. Posebna je priča što su time isključili Srbiju za vjek i vjekove, a smaraju sa E-A integracijama svakih par meseci. Ali da. Ruda i trgovina narkoticima. Kosmet je ionako pokupio dobar deo osiromašenog uranijuma i sličnih sranja tokom bombardovanja, još sad kad krenu da kopaju na sve strane, što jeftinije (čitaj prljavije) moguće, skopčano sa prenaseljenom teritorijom, biće to pravi mali raj...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 22:54 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ameri tu ostaju zbog ruda, a i zbog strateške važnosti Kosova, vjerojatno će pokrenuti postupak brzog pristupanja Kosova NATO savezu kako bi tu dobili i stalne baze. Sad za stratešku važnost i NATO ne znam. I ovako imaju šta im treba, a moraš priznati da onaj haos od "države" nije baš zgodan član. Posebna je priča što su time isključili Srbiju za vjek i vjekove, a smaraju sa E-A integracijama svakih par meseci. Ali da. Ruda i trgovina narkoticima. Kosmet je ionako pokupio dobar deo osiromašenog uranijuma i sličnih sranja tokom bombardovanja, još sad kad krenu da kopaju na sve strane, što jeftinije (čitaj prljavije) moguće, skopčano sa prenaseljenom teritorijom, biće to pravi mali raj... Strateška lokacija Kosova je izuzetna za Balkan. Američka baza tamo bi omogućila gotovo istovjetnu američku akciju u bilo kojem kutku Balkana, da ne govorim o njihovom glavnom vojnom adutu - Air Superiority tj. zračna nadmoć. Tu zračnu nadmoć bi mogli kroz vojnu bazu sa vojnom pistom na Kosovu trenutno upotrijebiti na Blakanu, jednostavnim prebacivanjem određenog broja zračnih snaga koji se trenutno nalaze po udaljenim mjestima Mediterana na nosačima aviona u tu bazu. Ruda je jasna, za narkotike ne znam.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 23:03 |
|
|
Mislim da su oni Kosovo davno "preskočili" što se tiče baza. Mada, kad naša ruska baza u Nišu proradi u punom kapacitetu...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 23:18 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da su oni Kosovo davno "preskočili" što se tiče baza. Mada, kad naša ruska baza u Nišu proradi u punom kapacitetu... Ne bih rekao, Ameri imaju tu svoj vojni interes . Jasno braća Rusi kada naprave bazu , slava im .
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 02 srp 2012, 23:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 12:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37790 Lokacija: Gl. grad regije
|
Meni ovo baš tužno gledat, naravno, krivi su Vatikan, ustaše, heroinska mafija...
Niko neće priznat kako je krivica u tome što im se šupak raširio na Vukovar i Petrinju, Derventu i Srebrenicu. Umjesto da rješavaju svoje.
Eh, koliko su vas ti prečani sjebali, neće Srbija sebi doći još ko zna kad. A začudo, još uvijek to dozvoljavaju. Dodiku da laprda usred Beograda.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:20 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da su oni Kosovo davno "preskočili" što se tiče baza. Mada, kad naša ruska baza u Nišu proradi u punom kapacitetu... Nekako mi se čini da nebi gradili Bondsteel da im nije do Kosova. Baš kao što je i rekao Zadar vojno prisustvo na Kosovu omogućuje SAD-u brzu reakciju i intervenciju diljem Balkana a i služi kao tampon u slučaju neke ruske ekspanzije na balkanskom poluotoku.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:21 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da su oni Kosovo davno "preskočili" što se tiče baza. Mada, kad naša ruska baza u Nišu proradi u punom kapacitetu... Jagnje , možeš nam reći nešto više o toj bazi u Nišu? Hvala
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:21 |
|
|
Citat: Kosovo je majmunska država Norveški novinar i pisac Kristijan Kaš (Kristian Kahrs), koji je 2000. godine bio oficir Kfora, priveden je na tokom vidovdanskog parastosa na Gazimestanu i osuđen za narušavanje javnog reda i mira. Kosovski policajci su mu iz torbe izvukli, zgužvali i bacili majicu sa srpskom zastavom. On je tražio objašnjenje zbog čega su ga kosovski policajci priveli u baraku.
- Možda nije bilo najpametnije to što sam im rekao da su majmunska država... Smatram da imaju izbor, ili će da poštuju ljudska prava i slobodu reči, ili, ako neće, onda mogu da budu i zemlja majmuna - kaže za "Vesti" Kaš, poznat po tome što je svojevremeno javno zatražio oproštaj od Srba zbog zla koje su pretrpeli tokom i posle NATO bombardovanja 1999.
Šta se Vama sve dogodilo na Gazimestanu? - U Gračanici sam imao majicu sa srpskom zastavom jer sam hteo da pokažem poštovanje prema Vidovdanu. I dok smo čekali ispred Gazimestana, čuo sam da to baš nije pametno, pa sam majicu skinuo i stavio u torbu, a kačket sa srpskom zastavom sam stavio u džep. Nisam hteo da provociram. Kada sam došao kod policajaca, oni su mi otvorili torbu, izvadili majicu i bez reči je bacili. Rekao sam im da sam međunarodni novinar i da na to nemaju pravo, a jedan mi je na to odbrusio: Ovo je Albanija, nije Srbija. Odgovorio sam: Izvinite, ovo je Srbija!
Šta se nakon toga dogodilo? - Na ulazu na Gazimestan, hteo sam da se žalim, da razgovaram sa komandantom ili portparolom, da pozovu Euleks ili Oebs, ali oni nisu dozvolili ništa. Moja je greška što sam bio uporan. Policajka KPS-a, Srpkinja G. G. je rekla "Uvedite ga"! Ispitivali su me iz obaveštajnog odeljenja kosovske policije. Između ostalog, rekli su da sam na Kosovo ušao ilegalno jer sam došao preko severa.
Kako ste se "branili"? - Odgovorio sam da nije moja greška što nemaju carinu na severu. Rekao sam im i da mi je žao što ima takvih policajaca u KPS-u, da ne poštuju slobodu govora i ljudska prava, na šta su mi odgovorili - ako je to tako u Evropi, onda nećemo u Evropu! Razumem da su Albanci mnogo osetljivi jer su u procesu izgradnje identiteta - ali kažu da su multietničko društvo, a smetaju im srpske zastave. A, na svakom ćošku u Prištini vise kosovske i albanske zastave zajedno.
Kao vojnik norveškog Kfora bili ste na Kosovu 2000. - Došao sam iz demokratske Norveške da pomognem da se napravi demokratija i brane ljudska prava. Bio sam idealista, previše naivan. Kada sada čitam šta sam napisao kao oficir za informisanje, nije mi to prijatno iskustvo. Ali, sve ću to napisati u knjizi "Izvini, Srbijo" koja izlazi naredne godine. Prvi osećaj kolektivne krivice osetio sam 16. februara 2001. godine, kada sam video u Podujevu bombama uništen autobus Niš ekspresa. Zapitao sam se zašto samo ušli u rat, šta smo to uradili Srbima. Zato sam i ponovo došao da im se lično izvinim.
Tražim oproštaj
Zbog čega je vama važno da isterate istinu o Srbima na Kosovu? - Bio sam deo NATO-a na Kosmetu. Neki mi kažu da je kasno za kajanje, ali Srbi imaju pravo da budu ljuti. Ne mogu da ih nateram da prihvate moje izvinjenje. Mogu samo da tražim oproštaj. U mojoj zemlji ne znaju dovoljno šta se dešava u Srbiji. Naš sadašnji ministar odbrane kaže da Rambuje nije bio dovoljan razlog za rat. U našem parlamentu ima 169 poslanika. Kada izdam knjigu, lično ću svakom od njih dati po primerak. Zamoliću ih da dobro razmisle kada budu sledeći put odlučivali da Norveška ide u rat.
Tužiću policiju
Šta ćete sada uraditi? - Platio sam 500 evra kazne, i sada okupljam advokate da tužim kosovsku policiju. Pozivam sve koji su spremni da se bore za ljudska prava da mi se pridruže. Na Gazimestanu kosovska policija je bila ta koja je provocirala. Ne kažem da treba suditi svakom policajcu. Ima i poštenih ljudi. Neki su mi nezvanično rekli da nisu dobro postupali. Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/236577/Kosovo-je-majmunska-drzava-Nazvati Kosovo majmunskom drzavom je uvrijeda za same majmune, s obzirom da majmuni vise nalikuju na organizovano drustvo, negoli samo Kosovo pod upravom Tacija.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Meni ovo baš tužno gledat, naravno, krivi su Vatikan, ustaše, heroinska mafija...
Niko neće priznat kako je krivica u tome što im se šupak raširio na Vukovar i Petrinju, Derventu i Srebrenicu. Umjesto da rješavaju svoje.
Eh, koliko su vas ti prečani sjebali, neće Srbija sebi doći još ko zna kad. A začudo, još uvijek to dozvoljavaju. Dodiku da laprda usred Beograda. ma jasno da je tužno, i ovi kosovari se brukaju. Klintone, bedničeeeeee!!! To laprdanje nekada može imati i posljedice... Citat: Otežava svaki dogovor: SAD ne želi Dačića za premijera, u Beograd šalje dužnosnike (24SI) - Sjedinjene Američke Države ne žele predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicu Dačića za srbijanskog premijera, piše u utorak beogradski dnevnik "Blic" te, pozivajući se na neimenovane izvore u diplomatskim krugovima, navodi da je američka državna tajnica Hillary Clinton u Beograd poslala svog izaslanika Philipa Reekera kako bi lobirao za takozvanu "veliku koaliciju" Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i Srpske napredne stranke (SNS).
Reeker, koji je zamjenik pomoćnika američke državne tajnice, u Beograd dolazi na tri dana tijekom kojih bi se trebao sastati sa svim ključnim akterima od kojih ovisi buduća vladajuća većina u Srbiji, a prije svega s vršiteljem dužnosti predsjednika SNS-a Aleksandrom Vučićem i Borisom Tadićem kako bi utvrdio je li još moguće stvaranje tzv. velike koalicije.
"Amerikance iritira Dačić svojom kosovskom retorikom koja je populistička i koja vraća Srbiju u prošlost, otežava sigurnosnu situaciju na sjeveru Kosova i otežava svaki dogovor oko ovog vrlo teškog pitanja za regiju", objasnio je za Blic izvor koji je inzistirao na anonimnosti.
Isti izvor dodaje kako su se na Dačićeve izjave o podjeli Kosova, s kojima je ušao u predizbornu kampanju, samo nadovezale populističke izjave o slanju srpskih sigurnosnih snaga na Kosovo i nedavna zakletva specijalnog policijskog odreda Žandarmerije, izrečena na proslavi dana tog odreda, a u kojoj se, između ostalog, navodi da Srbije i srpskog naroda nema bez Kosova, dok se Kosovo u kratkom tekstu spominje 13 puta.
List dodaje kako će se Reeker u Beogradu sastati i sa Dačićem, od kojeg će zahtijevati da objasni je li svoju retoriku koja se odnosi na Kosovo isključivo prilagodio postizanju predizbornih bodova ili ozbiljno misli kada traži razgraničenje i najavljuje slanje sigurnosnih snaga na sjever Kosova.
"U američkoj administraciji su se, izgleda, kasno probudili i sada ne znaju jesu li zakasnili, jer procjenjuju da je dogovor SNS, SPS i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) već odmakao. Ipak, žele staviti do znanja da nemaju povjerenja u Dačića kao premijera, a imaju informacije da se u SNS-u sve manje protive velikoj koaliciji", rekao je za Blic neimenovani dobro upućeni izvor blizak, kako se navodi, zapadnim veleposlanstvima.
Uz Reekera se ovoga tjedna očekuje i dolazak pomoćnika američke državne tajnice Philipa Gordona, prenosi B92 koji, pozivajući se na neimenovani izvor, navodi da je Dačić tijekom proteklog tjedna neuspješno pokušao telefonom kontaktirati s Hillary Clinton, kada mu je odgovoreno kako će se prvo morati susresti s visokim američkim službenicima koji će posjetiti Beograd.
Sumnje da SAD ne gledaju s odobravanjem na prijedlog da srbijanski premijer bude Ivica Dačić produbljene su nakon Dačićevog posjeta Rusiji, koja je navodno pokazala interes za velike i neprivatizirane državne sustave poput Elektroprivrede Srbije ili Telekoma Srbije, dodaje taj medij.
Dodatna sumnja pojačana je, kako se ističe, nakon nesporazuma oko Dačićevih nedavnih izjava vezanih za povratak srbijanskih snaga sigurnosti na sjever Kosova, a posebno je analiziran skandal oko zakletve Žandarmerije čiji je autor njezin zapovjednik general Bratislav Dikić, koji je Dačićev čovek od povjerenja u policiji, a koji spada u red policijskih oficira na koje još od ranije Washington ne gleda s blagonaklonošću.
Dačić je, kako se podsjeća, naknadnim tumačenjem svojih izjava, kao i osudom zakletve Žandarmerije, pokušao ispraviti ove propuste.
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u četvrtak je Dačiću povjerio mandat za formiranje nove srbijanske vlade, najavivši kako će novu vladu, uz Dačićev SPS i koaliciju oko njega, činiti i SNS i URS Mlađana Dinkića, te da bi se mogle priključiti još neke parlamentarne stranke.
Srbijanski parlament čini ukupno 250 zastupnika. Dačićev SPS je, sa svojom koalicijom, na parlamentarnim izborima 6. svibnja postao treća po jakosti politička snaga s 44 zastupnička mandata, a s URS-ovih 16 zajedno imaju 60. SNS je osvojila najviše - 73 mandata, a sve tri skupa imaju 133 zastupnika, što je za sedam više od minimuma od 126 za parlamentarnu većinu.
Tadićev DS je, s pratećom koalicijom, osvojio 67 mandata, i ukoliko bi sa SNS-om formirali tzv. veliku koaliciju zajedno bi imali parlamentarnu većinu od 140 zastupnika.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 03 srp 2012, 13:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kad će BiH priznati Kosovo ? Pa tko tu odlučuje. Srbi ili Bošnjaci.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|