|
|
Stranica: 51/390.
|
[ 9728 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:06 |
|
|
totem je napisao/la: Mnogo bre emotivno nastupas Ma jok, to je čisto tehničko pitanje. Citat: Htio sam rec da Srbi, bez obzira dali su sa enklava sa kosova, ili su iz uze Srbije, svuda na kosovu izbaceni iz zakona. Zato sam napisao da su oni koji su otisli tamo, znali za ono sto ih ceka, a ipak nisu odustali. Bilo je i opiranja od pojedinaca. Ali, ne mozes ocekivati neki jaci otpor, kada oficijalni Beograd svira u frulu.
Ako već ideš tamo, ne daj priliku Šiptarima da te ponižavaju. To je to. Citat: I mene cudi ta pozicija. Od nekada najacu drzavau na ovim prostorima(mislim na vojnu te stratesku), ovakva blamaza... Prvo, svođenje Srbije na ovo što je sad je bio proces. Drugo, ima tu jedna država malo jača... BBC je napisao/la: Nejasni su mi ti ljudi. Što traže danas sami između Albanaca. Prodaji svoje i idi gdje možeš. Nejasna mi je Evropa 2012. u kojoj je moguće ubijati ljude ko zečeve i nikom ništa. Nema mi ništa nejasno kad ljudi hoće da žive u svojoj kući.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Onda završe ovako. Valjda si ti zadovoljan sa tim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:20 |
|
|
BBC je napisao/la: Onda završe ovako. Valjda si ti zadovoljan sa tim. Ne završe ovako zato što je nenormalno htjeti živjeti u svojoj kući, već zato što je Kosovom vladaju zlikovci koji se ponašaju kao zlikovci.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:25 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Koja je ta drzava, koja je bila mocnija svih ovih dvadesetak godina, na ovom tlu? Mislim na ex YU, te direktni susjedi ex YU.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: BBC je napisao/la: Onda završe ovako. Valjda si ti zadovoljan sa tim. Ne završe ovako zato što je nenormalno htjeti živjeti u svojoj kući, već zato što je Kosovom vladaju zlikovci koji se ponašaju kao zlikovci. Pa ? Zar nisam napisao da su trebali prodati svoje i odseliti. Ti si očito mišljenja da su trebali ostati. Ostali su i više nisu živi.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:29 |
|
|
totem je napisao/la: Koja je ta drzava, koja je bila mocnija svih ovih dvadesetak godina, na ovom tlu? Mislim na ex YU, te direktni susjedi ex YU. Zašto kog đavola samo exYu i susjedi? BBC je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ne završe ovako zato što je nenormalno htjeti živjeti u svojoj kući, već zato što je Kosovom vladaju zlikovci koji se ponašaju kao zlikovci.
Pa ? Zar nisam napisao da su trebali prodati svoje i odseliti. Ti si očito mišljenja da su trebali ostati. Ostali su i više nisu živi. Ja sam mišljenja da su trebali ostati i da ih nije trebalo ubiti.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 17:46 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Zato sto Turska, ako si mislio na nju u to vrijeme je imala na tuce svojih problema. Ima ih i danas doduse. Uopce nije bila involvirana u tadasnja zbivanja. Cak i danas nema nikakvog uticaja, sem raznih blagih parola pan-islamistickog tipa, te serija. Mogli ste mjesto etnicka ciscenja po bosni, da to uradite po kosovu. Srbi u BiH bi opstali ionako, sa demonstracijom snage na kosmetu bi ulili strah sarajevskim vlastima, pa bi neka R.Srpska sama proizasla. A mogli ste da inscenirate raznih situacija. Znam da je poslije tekme pun *** prognozera, ali netko od strane tadasnje vlasti u srbiji, morao je to da uzme u predvid. Mogli ste jednostavno da se bacite na kosovu i makedoniju. Sa kao sto rekoh, insceniranja nekih siptarskih pobuna, te zlocina, da ocistite Kosovo, i da spasavate makedonce od siptarske najzde. A opet biste imali remetilacki faktor u hrvatskoj i bosni. Pun *** nezadovoljnih srba...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 20:24 |
|
|
totem je napisao/la: Zato sto Turska, ako si mislio na nju u to vrijeme je imala na tuce svojih problema. Ima ih i danas doduse. Uopce nije bila involvirana u tadasnja zbivanja. Cak i danas nema nikakvog uticaja, sem raznih blagih parola pan-islamistickog tipa, te serija. Aman, o Americi pričam. Citat: Mogli ste mjesto etnicka ciscenja po bosni, da to uradite po kosovu. Srbi u BiH bi opstali ionako, sa demonstracijom snage na kosmetu bi ulili strah sarajevskim vlastima, pa bi neka R.Srpska sama proizasla. A mogli ste da inscenirate raznih situacija. Polaziš od pogrešne pretpostavke, da su stvarno postojali planovi tipa RAM i Memoranduma SANU. Mislim, to što je Kosovo ostavljano neriješeno i govori o tome da takvih sranja nije bilo. Jednostavno, srbijanska vlast nije bila ni nacionalna ni sposobna ni svjesna istorijskog trenutka, i cijelo vrijeme je bila u defanzivi. Srpska politika u Bosni je ipak u suštini bila reaktivna, iako neka ideja o tome kako RS treba da izgleda jeste postojala. Nije to bio neki Miloševićev plan iz Beograda niti je Milošević razmišljao očistiti etnički Bosnu ili Kosovo. Dalje, mi u Bosni nismo imali problem sa "sarajevskim vlastima" već sa muslimanskim i hrvatskim strankama. I, nismo mi krenuli u akciju na njih, već oni na nas, tako da neko zastrašivanje nije baš imalo smisla. Jednostavno, ljudi su ukalkulisali rizik. Citat: Znam da je poslije tekme pun *** prognozera, ali netko od strane tadasnje vlasti u srbiji, morao je to da uzme u predvid. Mogli ste jednostavno da se bacite na kosovu i makedoniju. Sa kao sto rekoh, insceniranja nekih siptarskih pobuna, te zlocina, da ocistite Kosovo, i da spasavate makedonce od siptarske najzde. A opet biste imali remetilacki faktor u hrvatskoj i bosni. Pun *** nezadovoljnih srba... Pa sama pasivnost Slobinog režima na Kosovu ti govori koliko je dalekovidosti bilo u tom režimu, vizije, svijesti. A u Makedoniji nisu imali ama baš nikakve ambicije. Milošević je ipak produkt Brozove Jugoslavije, u kojoj su republike bile države, i on je puno više bio neki Jugosloven i Srbijanac nego velikoSrbin. Njegovo petljanje u Bosnu i Hrvatsku je ionako bilo preko neke njegove komfortne zone. Kao što već negdje rekoh, ne mislim da je rješenje za Kosovo bilo protjerivanje, već kantonizacija, nije tu bilo potrebno nikakvih insceniranja. Nama nije bio cilj da imamo nekakav remetilački faktor u Bosni i Hrvatskoj, sa aspekta srpskog nacionalizma Srbin iz Knina ne može da bude moneta za potkusurivanje više od Srbina iz Mladenovca. Cilj je bio ravnopravnost Srba sa ostalim narodima u SFRJ, pa i u otcjepljivanju. Ali ti govoriš o tome kao da je postojala jedna sveobuhvatna srpska politika, a nije, ipak je tu bilo ako ne 4 a ono 2 centra odlučivanja, da je postojao neki plan za rješavanje cjelokupnog srpskog pitanja, a nije, već se jahalo na spletu okolnosti, reagovalo se defanzivno, na tuđe poteze. Za Srbe je srpsko pitanje bilo riješeno, Jugoslavija, i nije bilo neke potrebe posebno ga rješavati osim ako bi neko tu Jugoslaviju rušio. Sloba je bio birokrata, ne nacionalista i ideolog, za njega je Kosovo riješeno promjenama ustava 1989. Sem toga, Šiptari ne bi ni mogli ništa posebno da postignu da nije bilo Amerike.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 20:58 |
|
|
Polako sa tim turcizmima(aman).
Nisi dovoljno skoncentriran. Ja sam napisao u postu da ste bili najmocnija drzava u okruzenju, ti si se nadovezao da postoji jos jedna drzava, pritom ne izlazeci iz konteksta. Ne mogu ja tebe pratiti ako nisi konkretan u recenicama.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:08 |
|
|
Citat: "Hapšenje čuvara u Zvečanu-demonstracija sile, maltretiranja i zastrašivanja Srba"
Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) svernog Kosova Milan Ivanović ocenio je da je hapšenje čuvara stovarišta u opštini Zvečan da "nastavak osione i bahate demonstracije sile, maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda" od strane vojnika NATO-a i policajaca Euleksa.
"Namera je da se Srbima nametnu kriminalizovane kosovske institucije i lažna država Kosovo"
U saopštenju za javnost, Ivanović je dodao da je namera da se Srbima "nametnu kriminalizovane kosovske institucije i lažna država Kosovo".
On je podsetio da istovremeno kada se Srbima na severu Kosova imputira navodni kriminal i vrše istrage, u uroševačkom selu Talinovac zverski je ubijen bračni par Jevtić, i naveo da su oni 5.007. registrovana srpska žrtva "od strane albanskih zločinaca".
"Kfor, Euleks i kosovske institucije ni ovom gnusnom zločinu ne pridaju nikakav značaj, a počinioci svih dosadašnjih zlodela nad Srbima ostaju nekažnjeni i nagrađuju se nenadgledanom nezavisnošću Kosova", istakao je Ivanović.
SNV severnog Kosova traži od političkih stranaka koje formiraju Vladu Srbije da ne ukidaju Ministarstvo za Kosovo i Metohiju jer je položaj srpskog naroda u Pokrajini sve teži, navodi se u saopšteju i dodaje da se mora promeniti "dosadašnja pogubna politika prema južnoj Pokrajini".
Policija Euleksa uhapsila Srbina kod Zvečana
"Iskreno verujemo da će nova vlast kroz Ministarstvo za KiM jačati institucije srpske države na Kosovu i time stvoriti pretpostavke za ponovnu punu integraciju Kosova i Metohije u Srbiju, bez obzira na pritiske kojima je Srbija izložena od strane Brisela i Vašingtona", kaže se u saopštenju SNV-a severnog Kosova i Metohije. Izvor: http://adf.ly/ASRXL
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:13 |
|
|
Metemma je napisao/la: totem je napisao/la: Zato sto Turska, ako si mislio na nju u to vrijeme je imala na tuce svojih problema. Ima ih i danas doduse. Uopce nije bila involvirana u tadasnja zbivanja. Cak i danas nema nikakvog uticaja, sem raznih blagih parola pan-islamistickog tipa, te serija. Aman, o Americi pričam. Citat: Mogli ste mjesto etnicka ciscenja po bosni, da to uradite po kosovu. Srbi u BiH bi opstali ionako, sa demonstracijom snage na kosmetu bi ulili strah sarajevskim vlastima, pa bi neka R.Srpska sama proizasla. A mogli ste da inscenirate raznih situacija. Polaziš od pogrešne pretpostavke, da su stvarno postojali planovi tipa RAM i Memoranduma SANU. Mislim, to što je Kosovo ostavljano neriješeno i govori o tome da takvih sranja nije bilo. Jednostavno, srbijanska vlast nije bila ni nacionalna ni sposobna ni svjesna istorijskog trenutka, i cijelo vrijeme je bila u defanzivi. Srpska politika u Bosni je ipak u suštini bila reaktivna, iako neka ideja o tome kako RS treba da izgleda jeste postojala. Nije to bio neki Miloševićev plan iz Beograda niti je Milošević razmišljao očistiti etnički Bosnu ili Kosovo. Dalje, mi u Bosni nismo imali problem sa "sarajevskim vlastima" već sa muslimanskim i hrvatskim strankama. I, nismo mi krenuli u akciju na njih, već oni na nas, tako da neko zastrašivanje nije baš imalo smisla. Jednostavno, ljudi su ukalkulisali rizik. Citat: Znam da je poslije tekme pun *** prognozera, ali netko od strane tadasnje vlasti u srbiji, morao je to da uzme u predvid. Mogli ste jednostavno da se bacite na kosovu i makedoniju. Sa kao sto rekoh, insceniranja nekih siptarskih pobuna, te zlocina, da ocistite Kosovo, i da spasavate makedonce od siptarske najzde. A opet biste imali remetilacki faktor u hrvatskoj i bosni. Pun *** nezadovoljnih srba... Pa sama pasivnost Slobinog režima na Kosovu ti govori koliko je dalekovidosti bilo u tom režimu, vizije, svijesti. A u Makedoniji nisu imali ama baš nikakve ambicije. Milošević je ipak produkt Brozove Jugoslavije, u kojoj su republike bile države, i on je puno više bio neki Jugosloven i Srbijanac nego velikoSrbin. Njegovo petljanje u Bosnu i Hrvatsku je ionako bilo preko neke njegove komfortne zone. Kao što već negdje rekoh, ne mislim da je rješenje za Kosovo bilo protjerivanje, već kantonizacija, nije tu bilo potrebno nikakvih insceniranja. Nama nije bio cilj da imamo nekakav remetilački faktor u Bosni i Hrvatskoj, sa aspekta srpskog nacionalizma Srbin iz Knina ne može da bude moneta za potkusurivanje više od Srbina iz Mladenovca. Cilj je bio ravnopravnost Srba sa ostalim narodima u SFRJ, pa i u otcjepljivanju. Ali ti govoriš o tome kao da je postojala jedna sveobuhvatna srpska politika, a nije, ipak je tu bilo ako ne 4 a ono 2 centra odlučivanja, da je postojao neki plan za rješavanje cjelokupnog srpskog pitanja, a nije, već se jahalo na spletu okolnosti, reagovalo se defanzivno, na tuđe poteze. Za Srbe je srpsko pitanje bilo riješeno, Jugoslavija, i nije bilo neke potrebe posebno ga rješavati osim ako bi neko tu Jugoslaviju rušio. Sloba je bio birokrata, ne nacionalista i ideolog, za njega je Kosovo riješeno promjenama ustava 1989. Sem toga, Šiptari ne bi ni mogli ništa posebno da postignu da nije bilo Amerike. Tipicno. Hrvati i muslimani u BiH krenuli na vas. Pogotovu muslimani u semberiji i podrinju. Svi zlocini u bosni, sa vase strane su krenuli spontano. Pa ste znali pobiti i po nekoliko stotina, pa i tisuca ljudi za par dana. Niste htjeli da budete remetilacki faktor u hrvatskoj Dakle bili ste konstruktivni faktor, tako da ste osnovali RSK, kao faktor mira, glas razuma. Milosevic nije bio zainteresiran za precane... Tako sto je slao cijelo vrijeme oruzje preko drine, te rtrpio sankcije i sjebao drzavu za navijek. I kazes, defanzivno se reagiralo...Ovo nije normalno. Jel po tebi defanziva: Vukovar, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Visegrad, opsada sarajeva(to je tek defanziva) Pobrkao si godine. Defanziva je kod vas dosla kao zadnji krik mode, tek 95 godine. Da ste se 91 godine posvetili kosovu, danas bi opet mozda imali goste u haagu, ali bi Kosovo bilo vase. Imali biste i neku formu srpske republike u BiH, mozda ne tolike velicine, imali biste i srbe u krajini...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:30 |
|
|
totem je napisao/la: Polako sa tim turcizmima(aman). WTF? Ti si šta, Makedonac, a smetaju ti turcizmi? Citat: Nisi dovoljno skoncentriran. Ja sam napisao u postu da ste bili najmocnija drzava u okruzenju, ti si se nadovezao da postoji jos jedna drzava, pritom ne izlazeci iz konteksta. Ne mogu ja tebe pratiti ako nisi konkretan u recenicama. Na ovim prostorima. A Amerika ti je itekako na ovim prostorima :) totem je napisao/la: Tipicno. Hrvati i muslimani u BiH krenuli na vas. Pogotovu muslimani u semberiji i podrinju. Postoje dvije stvari, jedna je politička odluka na najvišem nivou, druga je stanje na lokalu. Kad je u pitanju referendum, nezavisnost, ovo ono, inicijativa je definitivno bila na strani SDA i HDZ. A sad, dal je u pojedinačnom selu prva napala SDA ili SDS, to je već lokalna istorija. Nemoj muslimane Podrinja ili istočne Bosne uopšte da gledaš kao ovce koje su čekale klanje, u samom početku su bili i organizovani i naoružani. Problem je samo što tu pomoć iz Srbije nije izostala, a s tim nisu mogli da se nose. Pa opet je i 93. Orić pravio ofanzive u kojima je stizao do Drine maltene. Citat: Svi zlocini u bosni, sa vase strane su krenuli spontano. Pa ste znali pobiti i po nekoliko stotina, pa i tisuca ljudi za par dana. Ako ćeš da pišeš i šta ti misliš i šta ja mislim, onda nema svrhe da pričamo. Ajde ako može nekako da mi ne objašnjavaš šta ja mislim? Citat: Niste htjeli da budete remetilacki faktor u hrvatskoj Dakle bili ste konstruktivni faktor, tako da ste osnovali RSK, kao faktor mira, glas razuma. ? Dakle, tvrdiš da je cilj Srba iz RSK bio jedino da budu remetilački faktor? Ono, organizovali se ljudi, i rekli, ajde da remetimo! Citat: Milosevic nije bio zainteresiran za precane... Tako sto je slao cijelo vrijeme oruzje preko drine, te rtrpio sankcije i sjebao drzavu za navijek. Opet ti meni govoriš šta sam ja rekao... moraš bolje da čitaš. Citat: I kazes, defanzivno se reagiralo...Ovo nije normalno. Jel po tebi defanziva: Vukovar, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Visegrad, opsada sarajeva(to je tek defanziva) Pobrkao si godine. Defanziva je kod vas dosla kao zadnji krik mode, tek 95 godine. Kao što rekoh, postoji razlika između nekog lokalnog dejstva i opšte strategije, takoreći taktike i strategije. A o opsadi Sarajeva molim te nemoj, suze mi kreću na oči. Citat: Da ste se 91 godine posvetili kosovu, danas bi opet mozda imali goste u haagu, ali bi Kosovo bilo vase. Imali biste i neku formu srpske republike u BiH, mozda ne tolike velicine, imali biste i srbe u krajini... Lako je sad biti pametan.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37783 Lokacija: Gl. grad regije
|
totem je napisao/la: Da ste se 91 godine posvetili kosovu, danas bi opet mozda imali goste u haagu, ali bi Kosovo bilo vase. Imali biste i neku formu srpske republike u BiH, mozda ne tolike velicine, imali biste i srbe u krajini... To sam i ja govorio, a oni se prave ludi, prečani su zaj. i sebe i Srbiju...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37783 Lokacija: Gl. grad regije
|
http://www.index.hr/vijesti/clanak/povi ... 24515.aspxHašim-Tadić... Citat: Na anketno pitanje Blica "Je li rukovanjem s Thaqijem Boris Tadić prekršio dogovorenu državnu politiku?", čak 63,1 posto čitatelja odgovorilo je s "Da", dok njih 31,4 posto smatra kako nije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:41 |
|
|
Čovjek je konačno odlučio da ga sad kad su izbori prošli više ne zanima šta o njemu misle u Srbiji... već ga vidim u nekim panevropskim forumima kao koordinatora, tipa Goran Svilanović i sl. Čovjek je jednostavn prerastao usku šovinističku sredinu iz koje dolazi i koja misli da se sa ubicom ne treba rukovati. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=624664"DS da kaže da li menja politiku" IZVOR: BETA, TANJUG Beograd -- Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić pozvao DS da se izjasni da li je promenila politiku sada kad je u opoziciji u odnosu na period kad je bila na vlasti. Dačić je komentarišući vest da je lider DS Boris Tadić otišao na Kroacija samit u Dubrovniku i tamo se sreo sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem rekao da je Tadić u privatnoj poseti i da on na tom samitu može da zastupa samo članove DS budući da više nije na državničkoj funkciji. On je dodao da iz toga proizilazi da je Tadić jednu politiku vodio kao predsednik, a drugu kao lider opozicione stranke podsećajući da je upravo predlog DS bio da Srbija ne prisustvuje skupovima na kojoj su kosovski funkcioneri, što je slučaj i sa skupom u Dubrovniku.A glede prečana, samo pokušavaš da napraviš podelu u vaskolikom Srpstvu, Kalajevče!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:41 |
|
|
To sranje u Dubrovniku pokazuje svu bezkarakternost Milanovića. Ili se Srbi kao birači kazne zbog Nikolića, ili ne. Nema sjediti na dvije stolice pa zvati Tadića da se ispadne fin.
Hrvatska je poslije državnika Tuđmana samo neke činovnike imala u vrhu. Bezkarakterni idioti.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:48 |
|
|
Sve sto sam napisao, nije moje misljenje, nego gole cinjenice. Ja sam samo dao dozu humora, da ne bude monotono.
Za milosevica si rekao da nije bio zainteresiran previse za ove prekjo. Oko orica me nemoj zajebavati. To sto je ucinio one grozomorne stvari, ne cini muslimane ofanzivcima. Ja ti pricam opcenito, ti mi stavljas na sto neku ocajnu akciju, od strane ocajnih zlocinaca.
Opet izvrdavate cinjenice. Bili Srbi preglasavani...Zato i sluzi glasanje. Da se netko nadglasa. Tadasnjem ustavu je taj tip glasanja, t.j. bilo je ustavom omoguceno da se sa dobijenim tada brojem glasova za secesiju, ta se moze i ostvariti. Da je bilo fer- mislim da nije, ali ne mozes to protumaciti kao ofenzivu na srpski narod...Politicka ofenziva da. Vi ste u nedostatku replika, uzvratili onim sto ste jedino imali. Skup budala na celu, i brdo naoruzanja. U hrvatskoj ste popusili, u BiH niste. Ali, sa nadimkom "zlocinac do koske", niste bili u stanju da sredite svoju avliju. Ono sto ste hteli da uradite hrvatima u njihovoj drzavi(odkidanje teritorije, sa "srcem" hrvatske drzave, Knin, kraljevski grad), vama su drugi to uradili. Odkidanjem srca vase drzave. Identicno. Srbi-dosljaci u hrvatskoj. Siptari-dosljaci na kosovu.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 21:56 |
|
|
"A o opsadi Sarajeva molim te nemoj, suze mi kreću na oči."
Ovo je kruna tvojih manipulacija u postovima. Tko je rekao da moras plakati. Nisam cak niti osudio tu opsadu. Rat je, opsada je normalna stvar u ratu, kada ti se ukaze mogucnost za to. Nego, ta opsada, kao jedna od krucijalnih zigova tog rata, ne moze se u nikom slucaju okarakterizirati kao defanzivom. Cakstovise, ultra-smijesno zvuci ta konstatacija. Smijesna ko definicija, ne kao opsada sa svim posledicama.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:01 |
|
|
totem je napisao/la: Sve sto sam napisao, nije moje misljenje, nego gole cinjenice. Ja sam samo dao dozu humora, da ne bude monotono. I ovaj ubica u avataru je valjda doza humora... Citat: Za milosevica si rekao da nije bio zainteresiran previse za ove prekjo. Oko orica me nemoj zajebavati. To sto je ucinio one grozomorne stvari, ne cini muslimane ofanzivcima. Ja ti pricam opcenito, ti mi stavljas na sto neku ocajnu akciju, od strane ocajnih zlocinaca. Odluči se pričaš li općenito ili o pojedinim oblastima. Dal je akcija očajna ili nije je sporedno, ja govorim o tome da su imali snage da je izvedu, i to 93. Citat: Opet izvrdavate cinjenice. Bili Srbi preglasavani...Zato i sluzi glasanje. Da se netko nadglasa. Tadasnjem ustavu je taj tip glasanja, t.j. bilo je ustavom omoguceno da se sa dobijenim tada brojem glasova za secesiju, ta se moze i ostvariti. Da je bilo fer- mislim da nije, ali ne mozes to protumaciti kao ofenzivu na srpski narod... Zato i služi glasanje da se neko nadglasa... ccc. Ofanziva ili ne, bila je akcija na koju je uslijedila reakcija. Citat: Politicka ofenziva da. Vi ste u nedostatku replika, uzvratili onim sto ste jedino imali. Skup budala na celu, i brdo naoruzanja. U hrvatskoj ste popusili, u BiH niste. "U nedostatku replika"? Pa bilo je replika. Bilo je i referenduma, odnosno plebiscita srpskog naroda u BiH. Pa smo onda lijepo, mirno i kulturno proglasili našu državu 9.1.1992, prije bilo kakvog rata. A kad je počela otimačina za teritoriju, onda je počela... Citat: Ali, sa nadimkom "zlocinac do koske", niste bili u stanju da sredite svoju avliju. Ono sto ste hteli da uradite hrvatima u njihovoj drzavi(odkidanje teritorije, sa "srcem" hrvatske drzave, Knin, kraljevski grad), vama su drugi to uradili. Odkidanjem srca vase drzave. Identicno. Srbi-dosljaci u hrvatskoj. Siptari-dosljaci na kosovu. Bili smo u stanju, samo što je Amerika bila više u stanju. Nije Kosovo danas pod kontrolom Šiptara zbog srpske nesposobnosti, kako to volimo da se priča, već zbog jedne sitnice koja se zove NATO agresija. A glede Hrvatske, nije tu bilo neke zlobe da se baš srce hrvatske države uzme, više je to bilo zbog slučajnosti da tu žive Srbi.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:04 |
|
|
totem je napisao/la: "A o opsadi Sarajeva molim te nemoj, suze mi kreću na oči."
Ovo je kruna tvojih manipulacija u postovima. Tko je rekao da moras plakati. Nisam cak niti osudio tu opsadu. Rat je, opsada je normalna stvar u ratu, kada ti se ukaze mogucnost za to. Nego, ta opsada, kao jedna od krucijalnih zigova tog rata, ne moze se u nikom slucaju okarakterizirati kao defanzivom. Cakstovise, ultra-smijesno zvuci ta konstatacija. Smijesna ko definicija, ne kao opsada sa svim posledicama. Kao što rekoh, postoji opšta strategija na nivou naroda/države, postoje lokalne operacije. Ta opsada nije nikakav krucijalni žig tog rata. Sem toga, Sarajevsko-romanijski korpus je imao oko 14-17.000 ljudi, 1. korpus muslimanske vojske oko 50.000. Zamisli šta bi bilo da su se ti vojnici razletili po Bosni?
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:06 |
|
|
I ovaj ubica u avataru je valjda doza humora...
Ubica je koliko i Princip, koliko i vas Obilic...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:07 |
|
|
"U nedostatku replika"? Pa bilo je replika. Bilo je i referenduma, odnosno plebiscita srpskog naroda u BiH. Pa smo onda lijepo, mirno i kulturno proglasili našu državu 9.1.1992, prije bilo kakvog rata. A kad je počela otimačina za teritoriju, onda je počela...
Kojom pravnom normom je taj plebiscit odrzan? Nije rijec o necijoj volji, sto je govorio ustav o takvom referendumu.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:11 |
|
|
Bili smo u stanju, samo što je Amerika bila više u stanju. Nije Kosovo danas pod kontrolom Šiptara zbog srpske nesposobnosti, kako to volimo da se priča, već zbog jedne sitnice koja se zove NATO agresija.
A glede Hrvatske, nije tu bilo neke zlobe da se baš srce hrvatske države uzme, više je to bilo zbog slučajnosti da tu žive Srbi.
Amerika je bila u stanju da vas zaustavi i 91, dok kazes eurokrem. Ali, tada vas je pustila skoro dvije godine da pravite sto vam je na kurcu volja. Da ste to iskoristili gdje treba, jos bi Obilic setao kosovom...Ali ne, vi ste trazili nesto sto nikada nije bilo vase.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 srp 2012, 22:14 |
|
|
Ta opsada nije nikakav krucijalni žig tog rata.
Sem toga, Sarajevsko-romanijski korpus je imao oko 14-17.000 ljudi, 1. korpus muslimanske vojske oko 50.000. Zamisli šta bi bilo da su se ti vojnici razletili po Bosni?
Slazem se, Srebrenica je veci zig. Ali Sarajevo ostaje jedan od najvecih simbola rata. Opet on ...50.000vojnika. Tko ti spori uopce opsadu, to je legalni nacin borbe.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|