HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 15:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9729 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 390  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 03 srp 2012, 13:33 

˝A, na svakom ćošku u Prištini vise kosovske i albanske zastave zajedno. ˝ -ovo istina?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 13:37 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Meni ovo baš tužno gledat, naravno, krivi su Vatikan, ustaše, heroinska mafija...

Niko neće priznat kako je krivica u tome što im se šupak raširio na Vukovar i Petrinju, Derventu i Srebrenicu. Umjesto da rješavaju svoje.

Eh, koliko su vas ti prečani sjebali, neće Srbija sebi doći još ko zna kad. A začudo, još uvijek to dozvoljavaju. Dodiku da laprda usred Beograda.

I sta ovim zelis da kazes? Da je za ono sto je radio Pera iz Sida prema Vukovarskim Hrvatima kriv Goran iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice?

Dali to znaci da ako recimo Srbin iz Chicaga opljacka lokalnu banku u Chicagu da je to validno opravdanje za izivljavanje nad Srbinom iz Kosovske enklave?

Mislim mozes ti optuziti i anzemaljce za toplotni talas, niko ti ne brani, ali nigdje veze tvoje paralele.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 13:42 

Vladimir RUS je napisao/la:
Meni ovo baš tužno gledat, naravno, krivi su Vatikan, ustaše, heroinska mafija...

Niko neće priznat kako je krivica u tome što im se šupak raširio na Vukovar i Petrinju, Derventu i Srebrenicu. Umjesto da rješavaju svoje.

Eh, koliko su vas ti prečani sjebali, neće Srbija sebi doći još ko zna kad. A začudo, još uvijek to dozvoljavaju. Dodiku da laprda usred Beograda.

I sta ovim zelis da kazes? Da je za ono sto je radio Pera iz Sida prema Vukovarskim Hrvatima kriv Goran iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice?

Dali to znaci da ako recimo Srbin iz Chicaga opljacka lokalnu banku u Chicagu da je to validno opravdanje za izivljavanje nad Srbinom iz Kosovske enklave?

Mislim mozes ti optuziti i anzemaljce za toplotni talas, niko ti ne brani, ali nigdje veze tvoje paralele.

Kako ne? početkom 90-ih da je JNA i srpske paravojne formacije napravila na Kosovu ono što su napravili u BiH i Hr, danas ne bi imao problem Kosova. Bilo bi to unutarjugoslavensko, unutarsrbijansko pitanje... 1998. nakon ratova u BiH i HR je već bilo prekasno...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 13:43 

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 13:45 

Kako ne? početkom 90-ih da je JNA i srpske paravojne formacije napravila ono što su napravili u BiH i Hr, danas ne bi imao problem Kosova.

Ti stvarno vjeruješ u to ? Nemoguć si, svaki dan bar 3 Junuzarije koje pas sa maslom ne bi pojeo.
Problemi su postojali i prije Miloševića. Ona diktatura ih "efikasnije" rješavala.

Inače vezano uz ovu temu Albanaca. Tko ih jebe, kad su mogli Srbe rastegnuti na još jednu veliku bojišnicu da pomognu svim susjedima oni kao kukavice mirovali. (čekali valjda da od tuđe krvi izvuku korist pa prođu kao Crna Gora poslije toga)

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 13:55 

Lebowski je napisao/la:

Vec znam koji ce im biti turisticki moto.

Dodjite vi kod nas, da mi ne bi s koljaci dolazili kod vas. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 22:32 

Tako je, Amerikanci se iživcirali zbog Daruvara i odlučili da otmu Kosovo...

Kakva je ovo priča protiv prečana, ja sam mislio da si ti na našoj strani.

Inače, glede snimka, koji ćeš *** na Gazimestanu ako ćeš puštati da ti tri majmuna u uniformi skidaju majicu, još ih sami skidaju, šetaju se polugoli ko egzibicionisti, zastavu ti uzimaju... pobij se odma na Merdaru, popij batine, i ne idi na Gazimestan da se sramotiš pred precima pizda ti materina!!!

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 22:45 

I meni je bilo čudno što svi iz kolone idu na policiju koja im skida majice, uzima stvari i baca pored. Staneš malo, ostaviš u auto/bus te stvari da se ne bacaju i ideš dalje, eventualno promijeniš majicu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 22:48 

Bolje je ovako. Da vidimo silnu demokratiju na delu.

Čujem da je međ' policijom bila i jedna izrazito fina teta koja se isticala u druženju sa gostima... Ime joj Gordana ili tako nešto.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 23:01 

Ništa tim glupostima ne možete ni dobiti jer zapad od Albanaca i ne očekuje nešto specijalno. Ta svi znaju koja stranačka grupacija im dominira policijskim arhivama.

Tako isto i medijima na zapadu, Albanci kao neka demokratska sila su im nepoznanica, niti se zamaraju time.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 23:06 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Bolje je ovako. Da vidimo silnu demokratiju na delu.

Misliš, da se u Prištini postide? Šta ima da je gledamo, kako smo je dosad zamišljali, nismo znali kakva je?

Baš je odlično ovako, da pustimo da nas ponižavaju i onda pokazujemo "iju, vidi kakvi su, sram ih bilo".

Podsjeti me na Slobu, kad je prikazivao žrtve terorista 98. i 99. na tvu, a voditelji sve u stilu "iju, vidite kakvi su oni". Aloooooo, znamo mi kakvi su oni, šta ste vi uradili da zaštitite narod, a ne da vam otimaju ljude sa posla ili sa njive!

Pa i ovo... da se vidi kakvi su oni... a ko da vidi, "ceo svet"? Mi smo moralni pobednici?

Citat:
Čujem da je međ' policijom bila i jedna izrazito fina teta koja se isticala u druženju sa gostima... Ime joj Gordana ili tako nešto.

A što da ne bude, žena radi svoj posao. Trebala da se bije s kolegama i oblači srpske junake? Da vadi zastavu iz jarka?

Gordana Grujić

slika

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 23:12 

Citat:
Gračanica: Protest zbog nasilja na Vidovdan

Oko 300 Srba protestovalo je danas u centru Gračanice zbog "poražavajućeg stanja ljudskih prava i upotrebe prekomerne sile i brutalnosti Kosovske policije" tokom proslave Vidovdana, tražeći odgovornost onih koji su je odobrili.

Učesnici skupa, u organizaciji Kosovske strateške akcione mreže (KSAM) koja okuplja više od 90 srpskih nevladinih organizacija iz cele pokrajine, zatražili su odgovornost onih koji su naredili upotrebu sile kao i onih koji su je sproveli u delo. Oni su, takođe, zatražili i ostavku ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija.

Sa skupa, koji je počeo nešto posle 13 sati, upućeno je pitanje Srbima zaposlenim u kosovskim institucijama da se izjasne o primeni sile protiv sunarodnika na Vidovdan, i da kažu zbog čega ćute nad nasiljem. Takođe, pozvani su da se odrede prema represiji institucija u čijem radu učestvuju.

Predstavnica mreže Violeta Matović rekla je da su svi učesnici na skupu svedoci da je policija Kosova na Vidovdan na prelazu Merdare pucala na grupu od 70 Srba od kojih je 20 povređeno. Matović je podsetila da je i đački autobus gađan molotovljevim koktelom i kamenim kockama na povratku sa Gazimestana, kada je povređeno 16 dece.

"Iako se deklarativno pozivaju na vladavinu prava, kosovski zakon i ustav, predsavnici institucija ih sami krše. Čak i kosovski Zakon o zaštiti prava zajednica i njihovih pripadnika dozvoljava upotrebu nacionalih simbola i obeležja u vreme proslave nacionalnih i verskih praznika", kazala je Matović.

Prema njenim rečima, pripadnici KP su na Gazimestanu na Vidovdan oduzimali svako obeležje sa srpskim nacionalnim simbolima, skidali su majice sa ljudi zbog ćirličnih slova, gazili srpske zastave, i verska obeležje i fizički i verbalno maltretirali učesnike skupa.

"Postoji dovoljno dokaza da se takav vid delovanja protiv Srba okarakteriše kao smišljen, planiran i organizovan, a prema definiciji međunarodnog prava, ovo je klasična primer institucionalne represije prema jednom narodu", rekla je ona.

Mreža je najavila da će podneti krivične prijave protiv odgovornih za upotrebu sile porotiv Srba na Vidovdan. KSAM od Euleksa, OEBS-a i institucija EU očekuje, rekla je ona, da prate proces utvrdijivanja odgovornisti za institucionalnu represiju, koji je mreža započela, kao i da spreče dalje kršenje ljudskih prava Srba u pokrajini. Od Međunarodih predstavnika KSAM očekuje jasnu osudu delovanja kosovskih institucija.

Učesnici skupa su na kraju pozvani da uzmu naočare sa ružičastim staklima da bi "makar na trenutak videli stvarnost onakvu kakvu je vide predstavnici međunarodne zajednice koji 13 godina šalju izveštaje o ružičastoj stvarnosti i stanju ljudskih prava na Kosovu".

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/236793/Gracanica-Protest-zbog-nasilja-na-Vidovdan

A u Beogradu se niko nije sjetio ni da potestuje.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 23:13 

Neki očigledno i dalje ne znaju...

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 00:08 

Metemma je napisao/la:

Tako je, Amerikanci se iživcirali zbog Daruvara i odlučili da otmu Kosovo...

Kakva je ovo priča protiv prečana, ja sam mislio da si ti na našoj strani.

Pa jesam, vi ste zapadni Srbeki, dio Države SHS koja nije bila loše zamišljena. Vazda ste htjeli u Srbiju, a ja se uvijek pitao koji ćete k. tamo.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 00:11 

pa jesam, vi ste zapadni Srbeki, dio Države SHS koja nije bila loše zamišljena. Vazda ste htjeli u Srbiju, a ja se uvijek pitao koji ćete k. tamo.

SHS je bila skroz solidna država, istina.

Kalajevac, eto šta si ti :)

A šta ćemo tamo... eh, Pijemont je Pijemont..

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 03:56 

Lebowski je napisao/la:
I meni je bilo čudno što svi iz kolone idu na policiju koja im skida majice, uzima stvari i baca pored. Staneš malo, ostaviš u auto/bus te stvari da se ne bacaju i ideš dalje, eventualno promijeniš majicu.

Čudna neka situacija. Kao da ih vode na klanje. Čini mi se da niko od Srba nije u tom momentu bio svestan mržnje kojoj su bili izloženi od strane tih policajaca. Ni mržnje nisu svesni ni poniženja, verovatno najvećeg koje su doživeli u životu. Dok jednog maltretiraju, ovi ostali nemo gledaju kao da stoje u redu u prodavnici. Pored nekog refleksnog otpora tom maltretiranju, izostaje i solidarnost ostatka gupe. Kao da su krenuli u jednodnevni izlet na Frušku goru, a ne na neprijateljsku teritoriju. Ne kažem da treba poginuti zbog nekih krpa, ali ne treba ni ići dole, ako ćeš da dopustiš da te tako ponižavaju. Loše, jako loše i mučno.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 16:19 

A sto ocekujete od ljudi, koji su ipak otisli na takav opasan izlet(uglavnom su znali sto ih ceka), ali nisu racunali da ce biti ostavljeni skroz sami na sebe. Ici na teritorij krajnje neprijateljski nastrojen prema tebi, ma sto neprijateljski, puca sve od mrznje, je ipak dokaz da se ima muda. Bar ti ljudi imaju...Sto su trebali uciniti...Da se bace sakama na automate? Srbija je ovdje zakazala, ako nista drugo, trebala je da sprijeci odlazak tih ljudi. Da se ti isti ne sikaniraju.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 18:11 

Citat:
Tači: Nikolić i Dačić simbolizuju nasilje

Premijer Kosova Hašim Tači ocenio je da dolazak na vlast u Srbiji predsednika Tomislava Nikolića i mandatara za formiranje nove vlade Ivice Dačića, predstavlja "korak unazad".

"To je korak unazad, njihova imena do sada su se povezivala sa negativnim stvarima", kazao je Tači u intervjuu za austrijski dnevnik "Prese".

"Nikolić i Dačić bili su u vladi 1990-ih godina, kada je Srbija počinila ratni zločin na Kosovu. Zato oni za ljude na Kosovu simbolizuju nasilje", dodao je.

Tači je kazao da Nikolić i Dačić moraju da pokažu da se zalažu za evropske standarde.

"Našu budućnost mora da obeleži zajednički rad i u tom smislu susret je moguć, bilo sa (srpskim) premijerom bilo sa predsednikom. Ali, to mora da bude susret predstavnika dve suverene zemlje", kazao je Tači.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/236871/Taci-Nikolic-i-Dacic-simbolizuju-nasilje

Ko o cemu, mirotvorac o miru. :smijeh

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 10:30 

totem je napisao/la:
A sto ocekujete od ljudi, koji su ipak otisli na takav opasan izlet(uglavnom su znali sto ih ceka), ali nisu racunali da ce biti ostavljeni skroz sami na sebe. Ici na teritorij krajnje neprijateljski nastrojen prema tebi, ma sto neprijateljski, puca sve od mrznje, je ipak dokaz da se ima muda. Bar ti ljudi imaju...Sto su trebali uciniti...Da se bace sakama na automate? Srbija je ovdje zakazala, ako nista drugo, trebala je da sprijeci odlazak tih ljudi. Da se ti isti ne sikaniraju.

Da ne nose zastave i majice ako ne misle da ih brane!

I ja sam išao dole, sve do Prizrena, Orahovca, Đakovice, i nisam pružio nijednu priliku šiptarskom drotu da ponizi mene ili moj narod.
Trebalo je da ne daju zastave i majice, da se vrate preko Merdara u užu Srbiju ako treba, ali da ne skiče "ovo nije srpska majica" ili da ih sami bacaju u jarak... što se kurčiš kad ne znaš da letiš.

Ja imam sliku iz centra Prizrena sa šalom FK Slavija Srpsko Sarajevo, i niko mi ga nije uzeo :D

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 10:43 

Metemma je napisao/la:
totem je napisao/la:

Da ne nose zastave i majice ako ne misle da ih brane!

I ja sam išao dole, sve do Prizrena, Orahovca, Đakovice, i nisam pružio nijednu priliku šiptarskom drotu da ponizi mene ili moj narod.
Trebalo je da ne daju zastave i majice, da se vrate preko Merdara u užu Srbiju ako treba, ali da ne skiče "ovo nije srpska majica" ili da ih sami bacaju u jarak... što se kurčiš kad ne znaš da letiš.

Ja imam sliku iz centra Prizrena sa šalom FK Slavija Srpsko Sarajevo, i niko mi ga nije uzeo :D

Nemoj tako da nastupas. Ljudi su otisli, vidjeli su da su popusili od strane svoje drzave prvenstveno, kojan nije ni beknula protiv takvog ponasanja siptarkih pandura. Ne znam koliko si upoznat sa stanjem na kosovu, ali mogu ti rec da su tamo Srbi van enklava, maltene van zakona.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 20:43 

totem je napisao/la:
Nemoj tako da nastupas. Ljudi su otisli, vidjeli su da su popusili od strane svoje drzave prvenstveno, kojan nije ni beknula protiv takvog ponasanja siptarkih pandura. Ne znam koliko si upoznat sa stanjem na kosovu, ali mogu ti rec da su tamo Srbi van enklava, maltene van zakona.

Šta si zapeo da ih braniš? Jednostavno, ono je bijedna predstava, bruka i sramota.

Ti si očekivao da Srbija protestvuje protiv ponašanja šiptarskih pandura? I da šiptarski panduri nešto urade po tom pitanju, postide se i izvine? Ko ima 2 grama mozga zna kako se oni ponašaju, to nije policija, to su presvučeni teroristi.

Upoznat sam pomalo sa stanjem na Kosovu, no ne vidim kakve veze to ima ovde, to nisu kosovski Srbi već Srbi iz ostatka Srbije.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2012, 13:01 

Citat:
Kosovo: ubijen bračni par Jevtić

Milovan i Ljiljana Jevtić, čija su tela pronađena sinoć u njihovoj kući u selu Talinovac kod Uroševca, usmrćeni su sa po jednim hicem iz vatrenog oružja, izjavio je danas Tanjugu regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... C4%87.html

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 07 srp 2012, 13:32 

Metemma je napisao/la:
totem je napisao/la:

Šta si zapeo da ih braniš? Jednostavno, ono je bijedna predstava, bruka i sramota.

Ti si očekivao da Srbija protestvuje protiv ponašanja šiptarskih pandura? I da šiptarski panduri nešto urade po tom pitanju, postide se i izvine? Ko ima 2 grama mozga zna kako se oni ponašaju, to nije policija, to su presvučeni teroristi.

Upoznat sam pomalo sa stanjem na Kosovu, no ne vidim kakve veze to ima ovde, to nisu kosovski Srbi već Srbi iz ostatka Srbije.

Mnogo bre emotivno nastupas :zubati

Htio sam rec da Srbi, bez obzira dali su sa enklava sa kosova, ili su iz uze Srbije, svuda na kosovu izbaceni iz zakona. Zato sam napisao da su oni koji su otisli tamo, znali za ono sto ih ceka, a ipak nisu odustali. Bilo je i opiranja od pojedinaca. Ali, ne mozes ocekivati neki jaci otpor, kada oficijalni Beograd svira u frulu. I mene cudi ta pozicija. Od nekada najacu drzavau na ovim prostorima(mislim na vojnu te stratesku), ovakva blamaza...

Vrh

PostPostano: 07 srp 2012, 13:35 

POL_GASOL je napisao/la:
Citat:
Kosovo: ubijen bračni par Jevtić

Milovan i Ljiljana Jevtić, čija su tela pronađena sinoć u njihovoj kući u selu Talinovac kod Uroševca, usmrćeni su sa po jednim hicem iz vatrenog oružja, izjavio je danas Tanjugu regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... C4%87.html

Nece biti nisto niti od ove istrage...Otidose ljudi...Ovo je samo dokaz, da je Milosevic sa njima postupao isuvise mlako. Siptar nije naucen na civilizacijski zivot. On ide zivotinjskim instinktom.

Siptar zna da bude ili zrtva ili dzelat. Nema sredine.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2012, 14:55 

Nejasni su mi ti ljudi. Što traže danas sami između Albanaca. Prodaji svoje i idi gdje možeš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9729 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 390  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: