HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 19:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9729 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 390  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 11 srp 2012, 21:12 

Glazbenik je napisao/la:
totem je napisao/la:
Pristina je grad od nekih 500.000 ljudi, a izgleda u najvecem dijelu kao neka bliskoistocna kasaba. Sem mali dio centra, oko fakulteta. Ostalo je Bangladesh.

Jel znate da u beogradu zivi vise siptara nego u citavoj hrvatskoj? Znate koliko je krvi proliveno izmjedju srba i siptara. Pa u beogradu su takvi, da ih mozes na "ljebac" mazati. I nitko ih ne dira.

Za razliku od srba u pristini, kada dodju poslom, ili da obidju nekretnine(sluzbeno nema vise nijednog srbina u pristini).

Priština ima 198 214 stanovnika po popisu 2011. godine. http://esk.rks-gov.net/rekos2011/?cid=2,40,265

U Beogradu su 2002. godine popisana 1 492 Albanca, a u Hrvatskoj 2001. godine 15 082 Albanca.

U Prištini je 2011. živjelo 62 Srba, a oko 1 500 ih svakodnevno dolazi na posao.
http://www.slobodnaevropa.org/content/poslednji_srbi_pristina_/2269605.html

Ta cifra je odavno nadmasena. Nove procjene su da je nad petsto tisuca. Bio sam u pristini, pa su mi jasne te procjene. Grad je u zadnjih dvadesetak godina utrostrucen. Tamo je enmoguce popis napraviti. Poila naselja nemaju niti imena ulica...

U beogradu se najveci dio siptara vodi jos na adresama sa kosova, a mnogi su se popisali kao Goranci, jos u vrijeme prije i nakon bombardiranja, od straha.

Sto se broja srba tice, ja sam iznio srpske tvrdnje, da nema niti nijednog, eto, ti tvrdis da ih je cak 62. Ok.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:15 

dudu je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

da ne duljim, nisu cvjećke, nisu raj .... po sigurnosnoj situaciji dakako iza nas ... ali trpat ih u red papuanaca koji su doslovce još u kamenom dobu i koji su pred 40-tak godina doista roštiljali ljudsko meso .... eto, meni to baš ne može leć. ne može mi leć niti za srbe ..... dočim za bošnjake .... to je drugačija priča. oni su dobrim dijelom i napravili civilizacijski pomak unatrag. prama osmanlijskom izvorištu. al to je za drugu temu.

ajd majstore nađi nešto ovako kod Srba ili Bošnjaka.

Jos kada bi znali da to opruzje iskoriste u ratu...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:16 

totem, jako si naporan lik. uvijek barataš nekim kvaziinformacijama, u najboljem slučaju poluinformacijama. tvoje procjene su nebitne pred službenim podacima.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:22 

totem je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Priština ima 198 214 stanovnika po popisu 2011. godine. http://esk.rks-gov.net/rekos2011/?cid=2,40,265

U Beogradu su 2002. godine popisana 1 492 Albanca, a u Hrvatskoj 2001. godine 15 082 Albanca.

U Prištini je 2011. živjelo 62 Srba, a oko 1 500 ih svakodnevno dolazi na posao.
http://www.slobodnaevropa.org/content/poslednji_srbi_pristina_/2269605.html

Ta cifra je odavno nadmasena. Nove procjene su da je nad petsto tisuca. Bio sam u pristini, pa su mi jasne te procjene. Grad je u zadnjih dvadesetak godina utrostrucen. Tamo je enmoguce popis napraviti. Poila naselja nemaju niti imena ulica...

U beogradu se najveci dio siptara vodi jos na adresama sa kosova, a mnogi su se popisali kao Goranci, jos u vrijeme prije i nakon bombardiranja, od straha.

Sto se broja srba tice, ja sam iznio srpske tvrdnje, da nema niti nijednog, eto, ti tvrdis da ih je cak 62. Ok.

Kako brojka koja je utvrđena prije godinu dana za cijelu općinu Priština može biti odavno nadmašena? Povećanje za preko 300 000 stanovnika u godinu dana u gradu koji nema 200 000?

Gorancima albanski nije materinski jezik. A čak i da su svi Goranci u Beogradu zapravo Albanci, to je samo 3 340 stanovnika po popisu 2002. godine. Dakle, netočna je tvrdnja da u Beogradu ima više Albanaca, nego u Hrvatskoj.

Ne tvrdim ja da ih je 62, već novinar Miloš Tedorović [http://www.slobodnaevropa.org/author/17327.html] prenosi brojku nevladinih organizacija.

Ukratko, poštedi ovaj forum srpske mitomanije ili što je već izvor tvojih podataka.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:35 

Gorancima albanski nije materinski jezik

Tu je tvoje neznanje. Ako si sreo goranca, i popricao sa njim, saznao bi kako pricaju i kuci. Znaju i Makedonski i Srpski, ali u zadnjih godina pricaju medjusobno na siptarskom. Kada im cujes akcenat kada pricaju na nekom od slavenskih jezika, jasno bi ti bilo. O pristini, nemoj zamarati. Kakvih 200.000, mani se popisa, rekao sam ti, pola grada nije obiljezeno ulicama, svi oni novoizgradjeni dijelovi, a ti dijelovi su najmanje pola pristine.

Ono, "cak 62" srba,je bilo u ironiji. Ko da sam fulao strasno...Isto ko i uopce, a i te cifre nisu potvrdjene, jer to je Jeremic rekao na TV, a svaka njegova rec je oficijalna, ministar spoljnih poslova je, a spominjao je i unmikove informacije.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:52 

totem je napisao/la:
Gorancima albanski nije materinski jezik

Tu je tvoje neznanje. Ako si sreo goranca, i popricao sa njim, saznao bi kako pricaju i kuci. Znaju i Makedonski i Srpski, ali u zadnjih godina pricaju medjusobno na siptarskom. Kada im cujes akcenat kada pricaju na nekom od slavenskih jezika, jasno bi ti bilo. O pristini, nemoj zamarati. Kakvih 200.000, mani se popisa, rekao sam ti, pola grada nije obiljezeno ulicama, svi oni novoizgradjeni dijelovi, a ti dijelovi su najmanje pola pristine.

Ono, "cak 62" srba,je bilo u ironiji. Ko da sam fulao strasno...Isto ko i uopce, a i te cifre nisu potvrdjene, jer to je Jeremic rekao na TV, a svaka njegova rec je oficijalna, ministar spoljnih poslova je, a spominjao je i unmikove informacije.

Goranci govore slavenskim jezikom kao materinskim. Je li to bošnjački, bugarski, makedonski ili srpski - meni je nebitno.

I kosovski Srbi-pravoslavci imaju "albanski" naglasak, pa nisu Albanci.

Makedonska wikipedija:
Горанците се група на население, кое е дел од македонскиот народ[1] и ја населува областа Гора, првостепено на Косово, па Албанија и сосем мал дел на Република Македонија. Главна карактеристика на Горанците е исламската религија што ги вметнува во групата на Македонци-муслимани.

Горанците зборуваат на македонски јазик, односно на горански дијалект кој е сличен со северозападните македонски дијалекти од Долни Полог и Скопска Црна Гора.
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8

Vuk Jeremić je taj mitoman? Zašto se nisam iznenadio?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:56 

dudu je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

da ne duljim, nisu cvjećke, nisu raj .... po sigurnosnoj situaciji dakako iza nas ... ali trpat ih u red papuanaca koji su doslovce još u kamenom dobu i koji su pred 40-tak godina doista roštiljali ljudsko meso .... eto, meni to baš ne može leć. ne može mi leć niti za srbe ..... dočim za bošnjake .... to je drugačija priča. oni su dobrim dijelom i napravili civilizacijski pomak unatrag. prama osmanlijskom izvorištu. al to je za drugu temu.

majstore .... hodi kod crnogoraca pa ćeš nać u obilju ... npr. svadba .... o:52.

da ne velim da je toga bilo i kod nas ... i propucalo svatove, tasta .... ili koga već .... bilo u crnoj kronici.

i sad ćeš mi reć da kod srba nema likova koji pucaju na svadbama ... ili kod bošnjaka ... ili na feštama??

baš!

možemo jedino mjerit količine .... što južnije, to toga ima više svakako. tako je i prije bilo ... bit će još dugo.

meni eto to ne pada na pamet .... pucanja mi priko kurca za cijeli život.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:59 

Ja nisam rekao da su Goranci ne-slavenska grupacija. Ne mijesaj pojmove. Vec, kako pricaju. Na sipotarskom. Srbi sa kosova, siptarski akcent? Pa djaba trosim vrijeme na tebe. Nema blge veze ovo sto pricas. Ovi sa juga i zapadnog dijela pricaju skoro identicno sa leskovcanima, dok ovi sa sjevera pricaju na djurdjickom dijalektu, a to je skoro pa isto sa kraljevcanima. Ovi sa istoka zaudaraju na Crnogorski. Slabo ti ide ova tema, ne skupljaju se sve informacije sa vikipedije, i nesto googlanja.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 22:04 

Bagulin je napisao/la:
dudu je napisao/la:

majstore .... hodi kod crnogoraca pa ćeš nać u obilju ... npr. svadba .... o:52.

da ne velim da je toga bilo i kod nas ... i propucalo svatove, tasta .... ili koga već .... bilo u crnoj kronici.

i sad ćeš mi reć da kod srba nema likova koji pucaju na svadbama ... ili kod bošnjaka ... ili na feštama??

baš!

možemo jedino mjerit količine .... što južnije, to toga ima više svakako. tako je i prije bilo ... bit će još dugo.

Ne pricaj bezveze. Nije ovo niti svadba, niti neko drugo slavlje. Ovo je neki piknik(mada, ne slici mi na piknik), gdje se lijece komplexi. Drugacije ne mogu skontati. Pa jos snimano./..Ovo je nesto kao, "gle koliko smo jaki"

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 22:13 

Bagulin je napisao/la:
dudu je napisao/la:

baš!

uspoređuješ svadbe sa šanžeranjem deset likova koji sjede na livadi?! ne kužim, tražio sam te nešto slično, a kad jedan puca iz pištolja nije slično u usporedbi kad 10 likova puca i to još onako iz zajebancije.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 09:35 

dudu je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

baš!

uspoređuješ svadbe sa šanžeranjem deset likova koji sjede na livadi?! ne kužim, tražio sam te nešto slično, a kad jedan puca iz pištolja nije slično u usporedbi kad 10 likova puca i to još onako iz zajebancije.

stvarno vidite razliku u tom za mene glupom kurčenju ... svadba, piknik (tko zna što su slavili - vjerojatno majmunovo) ..... pijanka ....?

npr. badnjak u ovih npr. srba .... ako jest uopće badnjak ... svejedno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=msU_YIXqfLI[/youtube]

ej .... ako vi stvarno vidite elementarnu razliku kod tih svih budala koji izvade pištolj ili pušku bez obzira na vrstu događaja i pucaju ... onda nemam ja tu što više dodat .... .

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 12:03 

dudu je napisao/la:
totem, jako si naporan lik. uvijek barataš nekim kvaziinformacijama, u najboljem slučaju poluinformacijama. tvoje procjene su nebitne pred službenim podacima.

Eto, naporan sam. Sto cu, takav sam. Da si bio u pristini ikada, skontao bi zasto je nemoguce popis napraviti. Nisam ja rekao koliko ima Pristina stanovnika oficijalno(oficijalno, kao termin na kosovu i ne postoji, opci je kaos), vec koliko ljudi zivi u njoj. Inace, po Comoinvelth foreign ofice, pristina ima oko 600.000 ljudi. Area: 10,887 sq km
Population: 2m (estimated)
Capital City: Pristina (capital - population: 600,000 estimated)
People: Albanians (88%), Serbs (6%), Bosniaks (3%), Roma (2%), Turks (1%)
Languages: Albanian, Serbian, Bosniak and Turkish
Religions: Islam, Serbian Orthodoxy, Roman Catholicism
Currency: Euro
Legal Status: Kosovo is independent, supervised by the international community following the conclusion of the political process to determine Kosovo’s final status envisaged in UN Security Council Resolution 1244.
President: Atifete Jahjaga
Prime Minister: Hashim Thaçi (PDK)
Country information

Dakle, nisu ovo "moje" poluinformacije i kvaziinformacije.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 12:11 

totem je napisao/la:
Ja nisam rekao da su Goranci ne-slavenska grupacija. Ne mijesaj pojmove. Vec, kako pricaju. Na sipotarskom. Srbi sa kosova, siptarski akcent? Pa djaba trosim vrijeme na tebe. Nema blge veze ovo sto pricas. Ovi sa juga i zapadnog dijela pricaju skoro identicno sa leskovcanima, dok ovi sa sjevera pricaju na djurdjickom dijalektu, a to je skoro pa isto sa kraljevcanima. Ovi sa istoka zaudaraju na Crnogorski. Slabo ti ide ova tema, ne skupljaju se sve informacije sa vikipedije, i nesto googlanja.

Greska, ups, sa istoka kao Leskovcani, a sa zapada kao Crnogorci.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 21:20 

Vijest od juce.

Citat:
Deseti hrvatski kontigent upućen na Kosovo

Prvi deo snaga desetog hrvatskog kontigenta upućen je danas u mirovnu misiju NATO-a - Kfor na Kosovu, na razdoblje od četiri meseca, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

U njegovom sastavu je 19 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), većinom iz Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) i Protivvazdušne odbrane (PZO), s dva transportna helikoptera Mi-171 Sh. Među njima su i dve žene.

U narednih nekoliko dana u misiju će krenuti i preostali deo kontigenta, navelo je ministarstvo.

Pozdravljajući pripadnike kontigenta, general Vlado Šindler izrazio je veliko poverenje u njih, poverenje koje se zasniva na izuzetnim rezultatima i profesionalnom izvršavanju obaveza njihovih prethodnika.

"Pripadnici OSRH su za svoj rad u Kforu redovno dobijali pohvale iz komande Kfora, kao i drugih komandi NATO-a", istakao je Šindler, dodaje se u saopštenju.

Zapovednik Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, brigadni general Dražen Šćuri naglasio je da je u misiji najvažnija bezbednost pripadnika kontigenta, te istakao da se od njih očekuje da dostojno predstavljaju Hrvatsku i čuvaju ugled oružanih snaga.

Hrvatski kontigent u operaciji Kfora razmešten je na području kampa Bondstil u Uroševcu, a njihov glavni zadatak je prevoženje ljudi i tereta. Uz to, jedan hrvatski oficir biće upućen u Komandu operacije Kfora u Prištini, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Izvor: http://adf.ly/Ags7c

Ovaj NATO malo me podsjeca na bivsu JNA, neznam zasto.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 21:32 

Ne brini se, hrvatska vojska čuva srpsko Kosovo. :D

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 21:36 

Robbie MO je napisao/la:

Sini jarko sunce sa Kosova, ne damo te zemljo KFORa
Ne damo te zemljo Buhlerova, Valentina, Reinharda, Jacksona!
:zubati

(http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Force#KFOR_Commanders)

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 22:01 

Duje cuva Srbe. :D

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 02:31 

Robbie MO je napisao/la:

Kad se samo sjetimo onog povlačenja republičkih policija krajem osamdesetih, a sad vidim i vi i Slovenci kad vam kažu skočite do Kosova pitate samo how high :001_cool

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 10:08 

Srbi: "Čuvajte nas, pazite nas jer su naša srca plaha i vaša nam sad pomoć treba da rastemo bez straha."

slika

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 11:35 

:hrvatinic

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 11:38 

Metemma je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kad se samo sjetimo onog povlačenja republičkih policija krajem osamdesetih, a sad vidim i vi i Slovenci kad vam kažu skočite do Kosova pitate samo how high :001_cool

Primaju naredbe od Washingtona, nisu htjeli primati naredbe iz Beograda - ne vidim ništa sporno, svaka zemlja ima pravo birati svoje gospodare. :D

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 12:00 

Tako to rade Ameri, majstori marketinga, prvo ti stvore potrebu koji nisi imao, a onda ti pomognu da je zadovoljiš, i ti zahvalan :D

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 12:28 

Kaže Rassmusen danas u Obzoru: Srbija bi trebala pogledat kartu NATO-a i gdje se nalazi ona na njoj.

Oni izgleda neće sjašit sa vas dok vas ne uključe, dotad će vas mrcvarit i silovat. Ne sviđa mi se baš to ali Srbija se sama dovela u "situaciju".

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 12:30 

dudu je napisao/la:
Srbi: "Čuvajte nas, pazite nas jer su naša srca plaha i vaša nam sad pomoć treba da rastemo bez straha."

slika

Odakle izvlačiš sve te pizdarije, DAZP bi trebao snimiti domoljubnu humorističnu seriju =))

Vrh

PostPostano: 14 srp 2012, 12:36 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Kaže Rassmusen danas u Obzoru: Srbija bi trebala pogledat kartu NATO-a i gdje se nalazi ona na njoj.

Oni izgleda neće sjašit sa vas dok vas ne uključe, dotad će vas mrcvarit i silovat. Ne sviđa mi se baš to ali Srbija se sama dovela u "situaciju".

Šta je Obzor?

Ne bi meni bio problem da oni nas hoće da uključe. Recimo, da su prije par godina rekli "uđete u NATO, mi vam osiguramo dogovor sa Šiptarima i sigurnost i povratak određenog broja Srba na Kosovo", ja bih prvi bio da se Rusima kaže dosvidanija.

Međutim, ovi hoće da se okaneš Rusije a s druge strane te hebu na više frontova na kojima ti je Rusija jedini saveznik...

Ne sviđa ti se... ajde ajde, ne laži svoji smo... jeste da su nam preci jedni druge tužakali turskim vlastima, ali ipak smo zemljaci ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9729 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 390  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: