HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9728 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 390  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 10 srp 2012, 22:33 

dudu je napisao/la:
Suva reka
Suharekë

=))

Još smješnije je kad zamisliš naglasak. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 22:41 

moj favorit, srpski: Orahovac, albanski: Rahovec

bit će da su ovi Albanci u Rahovcu zagorskog podrijetla. =))

Šiptari su čisti smjehotres.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 00:12 

Robbie MO je napisao/la:
Šiptari na Kosovu su krajnje primitivan narod. Iz više ruku sam čuo konkretne priče.

Bio poslovno s nekom ekipom iz njihova telekoma. Ni po čemu različiti od nas.

Čak su pričali srpski, nije im smetalo, mada s engleskim nije bilo problema. Bar što se nas tiče.

Očito srpski znaju bolje. :D

I ne bili primitivni. No, za koje desetljeće možda se to i promjeni, sad bar po ovima vidim kako ima šanse.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 01:58 

Robbie MO je napisao/la:
Šiptari na Kosovu su krajnje primitivan narod. Iz više ruku sam čuo konkretne priče.

albanci primitivni, albanci dilaju organe, albanci glavni za drogu ... ostali milosrdni, pobožni ... idu redovno na mise ... slave slavu ... klanjaju se ...... i svi civilizirani. moš mislit.

ja od tih albanskih primitivaca ne doživih niti jedno zlo .... istina, nije i da se družim s njima niti poslovni niti privatno, ali od srba i bošnjaka ... pa i od hrvata tzv. antifašista svašta doživih družio se ili ne družio se ..... e da ... ovi posljedni .... e to je pak posebna sorta ljudskih govana .... nu dobro ..... želim reći albanci nit bolji od nas nit gori od nas.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 06:29 

Robbie MO je napisao/la:
Obiliqi? :D

Kastriot.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 06:32 

dudu je napisao/la:
moj favorit, srpski: Orahovac, albanski: Rahovec

bit će da su ovi Albanci u Rahovcu zagorskog podrijetla. =))

Šiptari su čisti smjehotres.

Najbolji fazon, kad pričaš sa Srbima iz Orahovca, na Kosovu, i oni ga zovu Rahovec :)

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 11:55 

Bagulin je napisao/la:

ja od tih albanskih primitivaca ne doživih niti jedno zlo .... istina, nije i da se družim s njima niti poslovni niti privatno.

Bome, nisi se ni družio sa njima. Ti naturalizirani iz Hrvatske su potpuno drugačiji ljudi.

Po zapadnoj Europi drže rekorde u policijskim i sudskim arhivama, kao stranačka grupacija relativno broju ljudi u toj grupi.

Jedna ministrica jedne vrlo fine zapadne zemlje je umalo zbog političke nekorektnosti ostala bez posla. kad je rekla istinu da Albanci sa Kosova dominiraju policijskim arhivama, i da se taj problem nekako mora riješiti.

Inače mi ne trebaju te statistike, dovoljno sam ih upoznao. Kao i Sandžaklije.

Eto iako su i Sandžaklije dosta skloni kriminalu na zapadu, mogu ti reći ovo. Sandžaklije su za njih bečka gospoda i izmislili su moral za njih. Puno su bolji ljudi.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 12:00 

Bagulin je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

albanci primitivni, albanci dilaju organe, albanci glavni za drogu ... ostali milosrdni, pobožni ... idu redovno na mise ... slave slavu ... klanjaju se ...... i svi civilizirani. moš mislit.

ja od tih albanskih primitivaca ne doživih niti jedno zlo .... istina, nije i da se družim s njima niti poslovni niti privatno, ali od srba i bošnjaka ... pa i od hrvata tzv. antifašista svašta doživih družio se ili ne družio se ..... e da ... ovi posljedni .... e to je pak posebna sorta ljudskih govana .... nu dobro ..... želim reći albanci nit bolji od nas nit gori od nas.

A iskustvo temeljiš na- zagrebačkim/splitskim pekarama i slastičarnicama? :zubati Pa koje će ti netko zlo napravit u pekari, i to ljudi koji u Hrvatskoj žive već desetljećima. Dođi na Kosovo pa progovori bilo kojim slavenskim jezikom. U Prištini će te "samo" premlatit, u nekom selu ispeći će te na ražnju. :D

Pričam precizno o Kosovu, ne pričam čak ni o Albaniji.

Kosovo:

-statistički, područje s daleko najvećim brojem nepismenih u Europi (na starim popisima u Jugoslaviji nikad nisu prešli 50% pismenosti).

-glavno žarište trgovine narkoticima u Europi, prema Guardianu 40% heroina za Europu dolazi sa Kosova. http://www.guardian.co.uk/world/2000/mar/13/balkans

-kosovska mafija najjača na Balkanu; U Sarajevu će ti svi reći da sarajevsku mafiju vode kosovski Šiptari, u Zagrebu haraju a između ostalog su i financirali Mesićevu kampanju.

-reportaža od prošle godine (2011); krvna osveta još nije iskorijenjena iz zabačenih sela na Kosovu: http://www.mysinchew.com/node/60395

Na kraju krajeva da ti sutra dijete mora ići negdje na izlet, ti mu ne bi zabranio ni da ide u Srbiju, ni Moldaviju, ni Bugarsku, ni Ukrajinu, nego ga vjerojatno ne bi pustio samo na Kosovo. Eto da vidimo ko bi dijete pustio da ide na ekskurziju u Prizren i Peć, čak i da je besplatna.
Kosovo je i dalje europski Afganistan.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:08 

Robbie MO je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

A iskustvo temeljiš na- zagrebačkim/splitskim pekarama i slastičarnicama? :zubati Pa koje će ti netko zlo napravit u pekari, i to ljudi koji u Hrvatskoj žive već desetljećima. Dođi na Kosovo pa progovori bilo kojim slavenskim jezikom. U Prištini će te "samo" premlatit, u nekom selu ispeći će te na ražnju. :D

Pričam precizno o Kosovu, ne pričam čak ni o Albaniji.

Kosovo:

-statistički, područje s daleko najvećim brojem nepismenih u Europi (na starim popisima u Jugoslaviji nikad nisu prešli 50% pismenosti).

-glavno žarište trgovine narkoticima u Europi, prema Guardianu 40% heroina za Europu dolazi sa Kosova. http://www.guardian.co.uk/world/2000/mar/13/balkans

-kosovska mafija najjača na Balkanu; U Sarajevu će ti svi reći da sarajevsku mafiju vode kosovski Šiptari, u Zagrebu haraju a između ostalog su i financirali Mesićevu kampanju.

-reportaža od prošle godine (2011); krvna osveta još nije iskorijenjena iz zabačenih sela na Kosovu: http://www.mysinchew.com/node/60395

Na kraju krajeva da ti sutra dijete mora ići negdje na izlet, ti mu ne bi zabranio ni da ide u Srbiju, ni Moldaviju, ni Bugarsku, ni Ukrajinu, nego ga vjerojatno ne bi pustio samo na Kosovo. Eto da vidimo ko bi dijete pustio da ide na ekskurziju u Prizren i Peć, čak i da je besplatna.
Kosovo je i dalje europski Afganistan.

gle, ne tvrdim da su krasni i bajni i da su mi braća, i ne tvrdim da su na kosovu med i cvijeće, ali čitave narode trpat po defaultu u "primitivne" .... alo ......... jebat ga.

meni niti srbi ne spadaju u tu klasu naroda, a iskustva s njima su mi takva da bih također mogao o njihovu primitivizmu govorit. pa ne misliš valjda da su sranja 1991. po hrvatskoj i dalje radili ljudi tzv. europejskih civilizacijskih dostignuća i humanisti i da su oni manje primitivni od albanaca na kosovu ... ili drugih??

što je ovo? daj mi reci u koju civiliziranost ovo utrpat?

Privitak:
brčko svibanj 92 5.jpg
brčko svibanj 92 5.jpg [ 80.99 KiB | Pogledano 3831 put/a. ]

Privitak:
45.jpg
45.jpg [ 141.2 KiB | Pogledano 3831 put/a. ]

Privitak:
1992.jpg
1992.jpg [ 20.36 KiB | Pogledano 3831 put/a. ]

je li ovo dovoljno precizno za ocjenu primitivizma?? point of view ... je l' ...!

drugo, govorimo o pismenosti? kojoj pismenosti? i to možda kosovskih albanaca na srpskom jeziku?? i koja su ti danas mjerila o pismenosti puka na kosovu?? srpski ili prosrpski izvori i novinari koji lobiraju za srbiju?? molim te, to uvijek prihvaćam s rezervom.
i meni su govorili da sam polupismen jer ne pišem ćirilicom. rekoh im da su i oni jer ne pišu glagoljicom. blejali u mene kao tele u šarena vrata.

treće .... o mafijama .... mafija kao mafija. nisu kosovari mafijaši zavladali cijelim "regionom" na račun ostalih nego vladaju istim u dogovoru s ostalim mafijama. hrvatska mafija, srpska, kosovska, crnogorska ... po naravi posla upućeni su jedni na druge i u interesu im je surađivati.

glede "dobroga glasa" u posljednje vrijeme je na glasu ruska mafija prama kojoj su, ako se slušaju "priče", sve ostale mafije pičkin dim glede okrutnosti i beskrupuloznosti i pokrivenosti "raznim djelatnostima". jesu li rusi kao narod zato primitivni??

i veliš u zagrebu hara kosovska mafija?? hara mafija. uobičajna .... ali i politička ako baš hoćeš znat. i dalje su aktualni dečki s "knežije" ... ala miloradi, zlatkeci, nikice, momčilovići ... i što ja sve ne znam ... naravno, ima i krasniqi ... .... baš onako balkanski ili "regionski". netko bi rekao "sudbinski su povezani". istina.

glede izleta, moje dijete neće sigurno niti u srbiju, niti crnu goru, niti u bošnjački dio ******** .... niti dalje na istok .... pa ni na kosovo. barem ne dok ja o tomu odlučujem. osobno mislim da tamo nemaju što tražiti. povijest, moj osobni animozitet ili moja prosudba o ne baš lijepoj sigurnosnoj situaciji. npr. meni je srbija do beograda još kako tako, ali od beograda na jug isti *** kao i kosovo. za zaobilazit u širokom luku.

australija i new zealand ... skandinavija i kanada .... to mogu odmah. još ću ih nogom šutnut u guzicu ako bi se nećkali.

a o drogi ... kosovo je na glavnim rutama transporta jug > sjever i jug > sjevero-zapad. i raskrižje. te rute prolaze i kroz srbiju, bih i hrvatsku pa dalje. prolazile su i za vrijeme jugoslavije, prolazila je i za vrijeme dok su srbi gazdovali na kosovu do 1999. ništa se tu nije promijenilo. niti će skoro.

potenciranje te priče o kosovu kao glavnom dileru europe počinje kad su se odcijepili od srbije. naravno, prije toga su srbi držali pod kontrolom tu trgovinu, prepakiravanje i što već ide u taj posao .... ha da, jesu ... u suradnji s albancima kosova. srbi sad otpali zarad nato-a. :zubati

krvna osveta .... da, ima je. ali pogledaj kako se kod nas rješavaju gruntovni problem - sikira ili pištolj. misliš da i kod nas nemaš zabačenih pripizdina gdje se razumije samo jezik sikire?? je li besa u naravi nešto drugačije od sikire u glavi žene koja je htjela napustit pijanca koji ju je mlatio svaki dan??

da ne duljim, nisu cvjećke, nisu raj .... po sigurnosnoj situaciji dakako iza nas ... ali trpat ih u red papuanaca koji su doslovce još u kamenom dobu i koji su pred 40-tak godina doista roštiljali ljudsko meso .... eto, meni to baš ne može leć. ne može mi leć niti za srbe ..... dočim za bošnjake .... to je drugačija priča. oni su dobrim dijelom i napravili civilizacijski pomak unatrag. prama osmanlijskom izvorištu. al to je za drugu temu.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:30 

BBC je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

ja od tih albanskih primitivaca ne doživih niti jedno zlo .... istina, nije i da se družim s njima niti poslovni niti privatno.

Bome, nisi se ni družio sa njima. Ti naturalizirani iz Hrvatske su potpuno drugačiji ljudi.

Po zapadnoj Europi drže rekorde u policijskim i sudskim arhivama, kao stranačka grupacija relativno broju ljudi u toj grupi.

Jedna ministrica jedne vrlo fine zapadne zemlje je umalo zbog političke nekorektnosti ostala bez posla. kad je rekla istinu da Albanci sa Kosova dominiraju policijskim arhivama, i da se taj problem nekako mora riješiti.

Eto iako su i Sandžaklije dosta skloni kriminalu na zapadu, mogu ti reći ovo. Sandžaklije su za njih bečka gospoda i izmislili su moral za njih. Puno su bolji ljudi.

mijene mafijaških skupina su stalne. jedni odu, drugi dođu. bili talijani, pa albanci (iz albanije) ... poslije propasti sssr-a rusi, ondak kosovari i sandžosi ... ne kažem ja ništa za njih. mafijoze kao mafijoze. ali mi je bezveze čitav jedan narod trpat u "primitivne"... a zabiti i pripizdina gdje je i bog rekao laku noć svugdje ima.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:31 

Ma dobro, na hrvatskom smo forumu, pa smijem malo generalizirati, što bi rekli "tako se kaže". Nema se ovdje tko uvrijedit.

Za Bošnjake i Srbe nikad neću reć neku generalizaciju zato što ih previše ima na forumu. :D

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:34 

Ne bih se ja složio sa njim. Ako u odnosu na svoj ukupan broj u jednoj državi na zapadu prednjače u kriminalu nad drugim stranačkim skupinama, onda normalno da imaju problem. Rat sa tim nema nikakve veze, jer Hrvate i Srbe tako ne percipiraju na zapadu. Niti takve statistike imaju.

Ne moram glumiti jebenog politički korektnog Engleza, da to ne smijem reći.

I ne misli se samo na mafiju, već sve. Džeparenje na ulici, krađa u dućanima, mlaćenje djevojaka i slično.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:43 

BBC je napisao/la:
Ne bih se ja složio sa njim. Ako u odnosu na svoj ukupan broj u jednoj državi na zapadu prednjače u kriminalu nad drugim stranačkim skupinama, onda normalno da imaju problem. Rat sa tim nema nikakve veze, jer Hrvate i Srbe tako ne percipiraju na zapadu. Niti takve statistike imaju.

Ne moram glumiti jebenog politički korektnog Engleza, da to ne smijem reći.

danas ne, ali nemoj biti niti politički nekorektan jebeni englez i zaboraviti da su i nas hrvate tako percepirali na zapadu tijekom domovinskog rata ... još i gore, hrvatsko-srpska mafija u njemačkoj itd.

2001 su me pretresli u zurichu u zračnoj luki kao da sam al capone glavom i bez brade. budala ja pokazao hrvatsku putovnicu. a obrijana glava (zarad prirodne ćelavosti naravno). urlikala babetina neš na njemačkom, ja njoj na engleskom .... ma moš se jebat. prevrći sve stvari. dobro da me nisu analno pretraživali .... jebo mi sve ako im se iz inata ne bi posrao u ruku.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:49 

Robbie MO je napisao/la:
Ma dobro, na hrvatskom smo forumu, pa smijem malo generalizirati, što bi rekli "tako se kaže". Nema se ovdje tko uvrijedit.

Za Bošnjake i Srbe nikad neću reć neku generalizaciju zato što ih previše ima na forumu. :D

uljudno raspravljamo i iznosimo svoje mišljenje. :zubati nema tu uvreda. barem što se mene tiče. :001_cool

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 16:56 

Bagulin, stvarno mi se ne da natezati. Živio sam sa njima u naselju 5 godina i ne trebaju mi ni statistike da bi imao moje mišljenje.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 17:42 

BBC je napisao/la:
Bagulin, stvarno mi se ne da natezati. Živio sam sa njima u naselju 5 godina i ne trebaju mi ni statistike da bi imao moje mišljenje.

ne znam što bih nakon svega što sam napisao i kako gledam na te probleme trebao dodati?
hoćeš li sve albance strpat po defaultu u klasu "primitivni narod" ... tvoja stvar. niti meni se ne da natezat i tebi objašnjavat da ih ne smatram cvijećem.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 17:47 

Samo ti kažem da se bave više kriminalom od ostalih stranačkih grupa. Ne mogu ti crtati. Sam si gore napisao da ih i ne poznaješ puno, onda bar ne pametuj napamet.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 18:01 

BBC je napisao/la:
Samo ti kažem da se bave više kriminalom od ostalih stranačkih grupa. Ne mogu ti crtati. Sam si gore napisao da ih i ne poznaješ puno, onda bar ne pametuj napamet.

dobro znaš što sam napisao tako da niti ja tebi nemam potrebe crtati ili ponavljati ... i još manje pametovati.
a sad zapišaj još jednom iza mene za kraj. nek se zna da je tvoja posljedna. nemam ništa protiv.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 18:12 

BBC je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

I oni su kreteni, ali kao sto ti rece, druga su dimenzija, za razliku od siptara. Ipak sandzaklije imaju isti mentalitet, barem vecina, sa ovih prostora. Jedino sto tu bahatu, crnogorsku crtu, nikako da izbace iz sebe. Crnogorski karakter, sa islamskim primjesama...Uzas :zubati

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 18:19 

Robbie je fino objasnio junuzu. Neka dodje u pristini, te neka prica na hrvtaskom, ne na literaturnom, nego cak na zagorskom...Pa neka objasni da prica na hrvatskom...Na kosovu 90% siptara i ne zna tocno sto je Hrvatska. Manite se tih pekara koji sljakaju na jadranu i po zagrebu. Ovo dolje, to je bagra, nikada izasla iz svog sela. Pristina je grad od nekih 500.000 ljudi, a izgleda u najvecem dijelu kao neka bliskoistocna kasaba. Sem mali dio centra, oko fakulteta. Ostalo je Bangladesh. Sto se njihove uljudnosti tice, da, nema premca njihove ljubaznosti kada su na tudjem tlu, i kada nisu 10-1. Jel znate da u beogradu zivi vise siptara nego u citavoj hrvatskoj? Znate koliko je krvi proliveno izmjedju srba i siptara. Pa u beogradu su takvi, da ih mozes na "ljebac" mazati. I nitko ih ne dira. Za razliku od srba u pristini, kada dodju poslom, ili da obidju nekretnine(sluzbeno nema vise nijednog srbina u pristini).

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 18:29 

Ja nisam mogao vjerovati kad sam počeo slušati priča kako danas odrasli sinovi po svijetu svu zaradu moraju prijaviti ocu na Kosovu. I onda im on odozdo određuje koliko im treba za život, a sve drugo moraju njemu poslati.

Prvo sam mislio to neka sprdačina. Ali na kraju kako ih bolje upoznaš i oni sami to priznaju.

Kako će starac sa Kosova koji nije napustio svoje selo znati koliko novca nekome treba u Belgiji a koliko u Kanadi.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 18:54 

Jebes drzavu i narod kojima glavni izvor egzistencije i "bog" su Western Union transkacije. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 19:04 

BBC je napisao/la:
Ja nisam mogao vjerovati kad sam počeo slušati priča kako danas odrasli sinovi po svijetu svu zaradu moraju prijaviti ocu na Kosovu. I onda im on odozdo određuje koliko im treba za život, a sve drugo moraju njemu poslati.

Prvo sam mislio to neka sprdačina. Ali na kraju kako ih bolje upoznaš i oni sami to priznaju.

Kako će starac sa Kosova koji nije napustio svoje selo znati koliko novca nekome treba u Belgiji a koliko u Kanadi.

NIje samo to. Od drugih siptara otac doznaje koliko zaradjuju, te kako trose novac, t.j. dali zive raskalasno(sto je raskalasno po njihovim mjerilima....) Da bi saznao dali mu salju kolicinu novca koji bi trebali da salju, zkljucno u postotku. Susta istina.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 20:51 

totem je napisao/la:
Pristina je grad od nekih 500.000 ljudi, a izgleda u najvecem dijelu kao neka bliskoistocna kasaba. Sem mali dio centra, oko fakulteta. Ostalo je Bangladesh.

Jel znate da u beogradu zivi vise siptara nego u citavoj hrvatskoj? Znate koliko je krvi proliveno izmjedju srba i siptara. Pa u beogradu su takvi, da ih mozes na "ljebac" mazati. I nitko ih ne dira.

Za razliku od srba u pristini, kada dodju poslom, ili da obidju nekretnine(sluzbeno nema vise nijednog srbina u pristini).

Priština ima 198 214 stanovnika po popisu 2011. godine. http://esk.rks-gov.net/rekos2011/?cid=2,40,265

U Beogradu su 2002. godine popisana 1 492 Albanca, a u Hrvatskoj 2001. godine 15 082 Albanca.

U Prištini je 2011. živjelo 62 Srba, a oko 1 500 ih svakodnevno dolazi na posao.
http://www.slobodnaevropa.org/content/poslednji_srbi_pristina_/2269605.html

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 21:05 

Bagulin je napisao/la:

da ne duljim, nisu cvjećke, nisu raj .... po sigurnosnoj situaciji dakako iza nas ... ali trpat ih u red papuanaca koji su doslovce još u kamenom dobu i koji su pred 40-tak godina doista roštiljali ljudsko meso .... eto, meni to baš ne može leć. ne može mi leć niti za srbe ..... dočim za bošnjake .... to je drugačija priča. oni su dobrim dijelom i napravili civilizacijski pomak unatrag. prama osmanlijskom izvorištu. al to je za drugu temu.

ajd majstore nađi nešto ovako kod Srba ili Bošnjaka.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9728 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 390  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: