HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 srp 2026, 07:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 10667 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 427  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 21 sij 2013, 23:15 

DzoniBG je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Drago mi je što vjeruješ u nauku,u tolikoj mjeri.Nauka će riješiti sve naše probleme,zar ne?Vidimo svaki dan kako nam nauka pomaže da budemo bolji,humaniji,sretniji...Btw,a kako su nastale te bolesti?Otkud eksplozije malignih oboljenja,dijabetesa,psihičkih bolesti...?

Nemoj sad tako...

Nauka nece resiti sve probleme...ali nam daje znanja kako da se borimo na mnogim poljima...

Problem je sto su vlasnici tehnologija i dostignuca oni koji ne zele da ta znanja primene za dobrobit covecanstva, nego za svoje sebicne interese... al nemojmo to da stavljamo na dusu naucnicima.

Znanje bez mudrosti je ništa.Tko je uopće vlasnik tehnologija i dostignuća?Razmisli malo...što oni rade sa tim i zašto.I sad treba da se divimo što naš "neprijatelj" ima vrhunsko oružje sa kojim može da nas zbriše,manipuliše ili porobi kad god i kako god hoće?Ne znam,ja bih se zabrinuo u tom slučaju...Što misliš npr. da Tesla (koji je inače bio i savjetnik jedno vrijeme ministarstva obrane SAD) nije poboljšao radar,pa da ste mogli da rokate stealth bombardere 1999.?

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:30 

volvoks je napisao/la:
Sve bi to mogao i sa istosmjernom strujom, samo što ova omogućuje jednostavniji prijenos...

To je sve elektrotehnika, i jednosmerna, i naizmenicna struja...akumulatori, rasveta, laseri, preko radija, televizora, racunara... sve to radi na struju...

Legao bi sa prvim mrakom i ustajao u 5 ujutru da nahranis stoku, rucno obradis njivu, i ne bi znao nista van tvog sela da nije bilo proboja u toj oblasti.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:34 

DzoniBG je napisao/la:
Legao bi sa prvim mrakom i ustajao u 5 ujutru da nahranis stoku, rucno obradis njivu, i ne bi znao nista van tvog sela da nije bilo proboja u toj oblasti.

I bio bi zdrav,ne bi mu trebao niti liječnik,ekg,eeg,mr,i ostala sranja...

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:35 

DzoniBG je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Sve bi to mogao i sa istosmjernom strujom, samo što ova omogućuje jednostavniji prijenos...

To je sve elektrotehnika, i jednosmerna, i naizmenicna struja...akumulatori, rasveta, laseri, preko radija, televizora, racunara... sve to radi na struju...

Ali mi govorimo o Tesli?? Tesla je jednako precijenjen kod nas koliko je vani podcijenjen, prije par godina sam bio na nekom natjecanju posvecenom Tesli, koliko je to lovačkih priča, od zraka smrti do toga da je svaki važniji izumitelj 20.stoljeća krao od Tesle...
On u stvarnosti nije bio toliko značajan, osim na području izmjenične struje, gdje je napravio recoluciju...
Kako ti znaš da bi ja hranio stoku, možda bi imao kmetove koji rade za mene :D

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:42 

Mar-kan je napisao/la:

Znanje bez mudrosti je ništa.Tko je uopće vlasnik tehnologija i dostignuća?Razmisli malo...što oni rade sa tim i zašto.I sad treba da se divimo što naš "neprijatelj" ima vrhunsko oružje sa kojim može da nas zbriše,manipuliše ili porobi kad god i kako god hoće?Ne znam,ja bih se zabrinuo u tom slučaju...Što misliš npr. da Tesla (koji je inače bio i savjetnik jedno vrijeme ministarstva obrane SAD) nije poboljšao radar,pa da ste mogli da rokate stealth bombardere 1999.?

Mare, ja sam isticao nekoliko puta koliko se tehnologija zloupotrebljava... nemoj meni da prebacujes svest o tome...

Ali nemoj ni da vidis samo negativno u svemu tome, razvoj tehnologije nam je dao pristup i sirinu koji ljudi pre 100 godina nisu mogli ni da zamisle... danas na pritisak dugmeta mozes pristupiti skoro svakoj informaciji, internet bar jos nema znacajnih ogranicenja...

Rekao sam, nemoj naucnike optuzivati da rade u sluzbi zla, stotine hiljada njih sirom planete svaki dan ulazu svoj napor kako bi unapredili stvari u svojoj oblasti... ima i onih koji unapredjuju masine za ubijanje, razne smrtonosne viruse, ali nema smisla zbog njih citav naucni svet anatemisati, jer gro njih rade veoma pozitivne stvari.

Ti u nauci vidis uglavnom crno, a u religiji uglavnom svetlo... a ja mislim da trebamo naci neku simbiozu i ujediniti duhovni i materijalni svet, jer u obe stvari postoji dosta dobrih stvari koje vape da se ujedine, i podignu ljudsku svest na visi nivo.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:51 

DzoniBG je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Mare, ja sam isticao nekoliko puta koliko se tehnologija zloupotrebljava... nemoj meni da prebacujes svest o tome...

Ali nemoj ni da vidis samo negativno u svemu tome, razvoj tehnologije nam je dao pristup i sirinu koji ljudi pre 100 godina nisu mogli ni da zamisle... danas na pritisak dugmeta mozes pristupiti skoro svakoj informaciji, internet bar jos nema znacajnih ogranicenja...

Rekao sam, nemoj naucnike optuzivati da rade u sluzbi zla, stotine hiljada njih sirom planete svaki dan ulazu svoj napor kako bi unapredili stvari u svojoj oblasti... ima i onih koji unapredjuju masine za ubijanje, razne smrtonosne viruse, ali nema smisla zbog njih citav naucni svet anatemisati, jer gro njih rade veoma pozitivne stvari.

Ti u nauci vidis uglavnom crno, a u religiji uglavnom svetlo... a ja mislim da trebamo naci neku simbiozu i ujediniti duhovni i materijalni svet, jer u obe stvari postoji dosta dobrih stvari koje vape da se ujedine, i podignu ljudsku svest na visi nivo.

Već sam napisao,naš problem je moralne,duhovne prirode,ne naučne,ekonomske...Mi,ljudska rasa,nemamo mudrost da vladamo tom naukom i njenim dostignućima,sve i jedno otkriće smo zlouporabili...Imamo znanja da uništimo sve.Nemamo mudrosti.Zašto nemamo,izlazi iz okvira ove teme debelo,i ne može se spoznati bez teoloških "znanja",bez točno utvrđenih zakona moralnosti po kojima se živi,a ne "demokracije" i "moderne" moralnosti koja je rastezljiva po potrebi.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 23:56 

volvoks je napisao/la:
Ali mi govorimo o Tesli?? Tesla je jednako precijenjen kod nas koliko je vani podcijenjen, prije par godina sam bio na nekom natjecanju posvecenom Tesli, koliko je to lovačkih priča, od zraka smrti do toga da je svaki važniji izumitelj 20.stoljeća krao od Tesle...
On u stvarnosti nije bio toliko značajan, osim na području izmjenične struje, gdje je napravio recoluciju...

Samo par citata...

-10. jula 1990. godine u američkom Kongresu je proslavljen Teslin rođendan. Na svečanosti su govorila devetorica kongresmena i senator Karl Levin iz Mičigena. Takva čast u američkoj istoriji nije ukazana ni jednom američkom naučniku, čak ni Tomasu Edisonu niti Aleksandru Grejamu Belu.

-Nikola Tesla se nalazi na popisu 100 najznamenitijih Amerikanaca (100 Greatest Americans - Discovery Channel).

-Postoji nebesko telo, asteroid, 2244 Tesla.

-Nils Bor je jednom prilikom rekao: Teslini genijalni pronalasci duboko su uticali na čitavu našu civilizaciju.

-Američki inženjer i profesor B. A. Berend 1921. godine u svojoj knjizi je zapisao: Tesla nije ostavio drugima ništa više da urade. Kada bismo iz industrije isključili rezultate Teslinog istraživačkog rada, svi točkovi te industrije prestali bi da se okreću, naši tramvaji i vozovi bi stali, naši gradovi bi bili u mraku, a fabrike mrtve i besposlene.

Neki tamo brdjanin iz Like u 100 najznacajnijih Amerikanaca svih vremena...bas je, onako, podcenjen :cool ... poceo Dzoni da se pojavljuje i u igricama, C&C Red Alert - Tesla Coil...aj zajebi se pa pridji blizu toga :zubati okacio sam pre nekog vremena...ceo jedan nastavak Nancy Drew posvecen Tesli, postao je deo popularne kulture, i daleko od toga da je podcenjen...

Takve velikane preti hype, razne fantasticne price... ali bi se opkladio da neke njegove ideje i dan danas ne razumemo u potpunosti, a neke su mu maznuli drugi likovi, i predstavili kao svoj rad...sama cinjenica da jedan Nils Bor, institucija moderne hemije i tvorac modela atoma mu odaje ovakvo priznanje...sve govori...

Sve u svemu...genijalac, i ne treba da se ponosimo njime samo mi, nego citavo covecanstvo...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 00:13 

Mar-kan je napisao/la:
Što je Tesla učinio?I dr. Mengele je zadužio čovječanstvo,gledajući "naučno"...

Kako možeš usporediti Teslu s Mengeleom? Usput, čime je taj zadužio čovječanstvo?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 00:46 

Ok ce da ispadne na kraju da su srbi zaslluzhni shta se zemlja okruglla jer za puno ostallih stvari nema nikakve dileme.Jasno je ko dan da su srbi zaslluzhni za opstanak evrope.Da nije billo srba i njihovog cara llazara turci bi stigli do llondona i danas bi englezi govorili turski.Engleskinje bi praville bakllave, i nacionallni sport ne bi bio fudball nego pehlivanstvo ili da me dzhoni bolje razumije hrvanje u sllobodnom stillu.shto nije tako a je ovako to trebamo zahvaliti srbima.Jasno je i to da su srbi izmislilli eksploziv zato se svake godine deli nobeliçeva nagrada za nauku.Srbi su pronashli ili bolje receno izumili rentgen aparat i po imenu srpskog strucnjaka rentgenoviça isti aparati se imenjuju rentgenski oparati i isti zraci se tako nazivaju po istoimenom izumitelju.Ako pocinjem da nabrojim sve inovacije koja je ova superiorna nacija dalla covecanstvu trebace mi dani tjedni mjeseci pa cak i godine da ih nabrajam, sve dok ne stignem do vruce vode koju su isto srbi izumilli u daleku proshllost tamo nedje u ruskim stepama.Pollazeci od ovih argumenata svakome postaje jasno da je srpski narod veoma mnogo ucinio za covecanstvo.Radi ovih zaslluga sam se bog javio i licno svojim gllasom i svojim potpisom srpski narod je progllasio svetim.Sve one zemlje gde gazi srpska cizma progllase se svetinjama (iako posle ovoga tamo vishe trava ne nice) Ali vazhno da su svete i presvetle.
Polazeci od ovakvih argumenata postaje veoma jasno da mi ostali narodi koji smo imali priliku da budemo u susjedstvu sa ovakvim ljepim stvorenjima, prosto smo bili pocasceni od boga da budemo prve komshije svetome srpskome narodu.Ali mi nikako da se osvestimo i jednom postanemo svijesni da nas je time bog pocastio.radi toga sveti srpski narod ponovo se hvata poslla i trazhi nove inovacije kako nama blizhnjima svojim pomognu.Rade na vjekovno otkrice injekcije ljubavi.Injekcija bi djellovalla na takav nacin da svaki koji prima injekciju posle nekoliko minuta pocinje ispoljavati enormne ljubavne emocije prema srpskom svetom genu.Veoma brzo se ocekuje da prve injekcije stignu u zdravstvenim ustanovama jedino se ceka zakonsko reguliranje patenta.Srpski je parllament diskutiro na ovu temu i posllanici su bili ushiceni najnovijom inovacvijom.Srpska opozicija je billa ugllavnom skepticna na doziranje novog leka.Pretezhno opozicioneri su bili mishljenja da mozhe da se desi i zlloupotreba istog leka.I odmah su postavilli pratenicko pitanje kako ce se doziranje regulirati zakonom.Ako se prekoraci sa dozom dali bi to imallo negativne posledice.Jedan je pratenik cak pitao citiram:u sllucaju da neki allbanac ili hrvat uzme dupllu dozu, dali se ljubavne emocije prema srbima dupliraju, i dali je moguce od nekontrolirane ljubavi neki srbin da bude i zhivo pojedenDali postoji opasnost da allbanski dripci kopiraju isti ljek i umesto vakcinama u svoje trzhishte isti ljek podele doziranog u pet flashe od pola litra.Opozicija je decidna billa da kad bi se radillo o kulturnim ljudima tipa dudu koji su kulturni odgojeni bogati lepi, koji su covecanstvu ostavili tragove takvima bi valjalla takva injekcija.Ali prethodno se treba naci nacin odbrane od zlloupotrebe.Ok da mi ne otidne skijanje u PM i ne mislim svemu da odgovaram.Jednostavno hvalla bogu shta me mrze teshko mi je billo kad su me zhalilli.Opet cu da se vratim stihovima mitrusha kutelija ja sam albanac ja sam kosovar.
Ti shkja thrret ti srbine vicesh
ti shkja bërtet, ti srbine vrishtish
gjer lart në retë: do gore u obllake
se jam barbar. da sam ja varvarin
Jo, s'jam! ne ja nisam
si bërtet ti, kako vicesh ti
si buçet ti, kako vrishtish ti
ti, mali zi me srbi. ti crna goro sa srbijom
Po Vendin tim e dua, pa ja moju zemlju volim
lirinë e dua, i sllobodu volim
e s'dua i ne volim
zot gospodara
mbi mua. iznad mene

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 02:22 

volvoks je napisao/la:

Ima i lovačkih priča ali je bilo i krađa , ne samo njegovih patenata i otkrića nego su mu oduzeli pronalaske i prepisivali ih drugom , X-zrake ,tj. Rentgenske zrake je otkrio prije gospodine Rentgena i o tome napravio temeljit rad u kojem je prvi obznanio medicinsku aplikaciju tih zraka.

Gospodin Rentgen je dobio Nobelovu nagradu a Tesla ostao po strani a pravično bi bilo da prvi pronalazač dobije nagradu ili makar da njih dvojica podjele nagradu. Ukoliko te zaista interesira ta tematika ,najpotkovaniji je akademik Vladimir Paar ,koji lik i djelo Nikole Tesle ima u malom prstu.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 09:51 

Vladimir RUS je napisao/la:
sokoli je napisao/la:
Pa u mitrovici srbi su postavilli par kamiona sa pjesak kosovske vllasti nikako da se sillom suprostave volji srpskog naroda.Cekaju i pregovaraju.Dok srpske vllasti sa teshkom zhandarmerijom napadaju albanske spomenike.E sad prva slika koju mi vllado postira sa srushenim srpskim spomenikom u kosovo ja postiram kontra sliku sa bulldozherima i policijom kako se rushe allbanski spomenici.Slike allbanskog spomenika su otishle u svetske novine dok srpski spomenici ostalli su tema izmedju mene i vllade.Druga stvar zllatko hrvatska je tezhilla da bude cllanica EU.imalla sporove sa slovenijom al vidjello se na koji su nacin to reshilli.Civiliziran a ne kaubojskom llogikom.Znaci srbija josh nije zrella za eu jer kod njenog naroda josh uvijek vllada ona kaubojska llogika divljeg zapada.
Znaci sve to je srpskim vllastima natrupo jedan pollu pismeni taci koji je predstavnik one klike marksista i leninista koje je cijelli svijet otjero u PM.I josh puno ostallih negativnih posledica.Podsetimo se samo rjeci pandeli majko kako je to komentariso: Srbi su oborilli jedan kamen al su podigli jednu istoriju i sebi jedan problem.Problem allbanaca iz preshevske doline usho je u svetske kulloare.Jedino mi smeta shta je to uspjeh hashima tacija.

Očigledno nisi čuo za "Pogrom 2004" i sliku koja je tada obišla čitav svijet, govorim o slici albanskog ekstremiste koji se popeo (ili bolje rečeno zajahao) na krst na krovu crkve koja gori i koji pritom lomi isti, a te slike su takođe obišle i svijet, zato brate Sokolići, nemoj misliti da svijet nije vidio nedjela albanskih ekstremista. Sve se gleda a ako neko nije uspio da vidi to na tv-u, onde može da to isto vidi na internetu u svako doba dana i noći.

Sve je to lijepo, slike i jednih i drugih kruže svijetom, ali skoro pa nebitno.

Albanci su neovisnost kupili.

http://www.dnevnik.ba/novosti/svijet/clintonovi-ljudi-napla%C4%87uju-podr%C5%A1ku-kosovu-u-stjecanju-neovisnosti

1626 of 2558 - 63.57%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 13:34 

Citat:
Albanci bagerom srušili spomenik antifašističkoj borbi u Vitini, policija Kosova samo gledala

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 13:40 

bit će toga još......

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 13:50 

Neka, dobro je ovo. Makar danas svi imaju opsesiju da snimaju svoje gluposti.

Ne zbog sveta. Njih zabole. Mogli su da organizuju takmičenje u vađenju organa niko im ništa ne bi rekao... Samo zbog nas samih. Pošto već danas imamo razne NVO što lamentiraju nad divljaštvom i netolerancijom "srbijanskih" vlasti prilikom uklanjanja spomenika borcima za pravdu i slobodu.

Ko vas jebe Srbi kad imate pamćenje na nivou zaostale akvarijumske ribice.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:03 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Neka, dobro je ovo. Makar danas svi imaju opsesiju da snimaju svoje gluposti.

Ne zbog sveta. Njih zabole. Mogli su da organizuju takmičenje u vađenju organa niko im ništa ne bi rekao... Samo zbog nas samih. Pošto već danas imamo razne NVO što lamentiraju nad divljaštvom i netolerancijom "srbijanskih" vlasti prilikom uklanjanja spomenika borcima za pravdu i slobodu.

Ko vas jebe Srbi kad imate pamćenje na nivou zaostale akvarijumske ribice.

svatko će ovakve događaje koristiti onako kako mu odgovara. definitivno sve što se desi u preševskoj dolini, odrazit će se na srbe na kosovu, ispst će da će oni biti žrtve, djelovanja pravne države u srbiji.
a albanci će svako divljanje pravdati pomanjkanjem sluha beograda za potrebama albanaca preševske doline.
neki dan sam pročitao izjavu predsjednika općine preševo, koji izjavljuje nešto u stilu" kako srbi imaju srama tražiti nešto za kosovske srbe, a to isto nisu spremni dati albancima u srbiji"...
što je najgore, načelno gledano, čovjek je u pravu....

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:07 

osa je napisao/la:
neki dan sam pročitao izjavu predsjednika općine preševo, koji izjavljuje nešto u stilu" kako srbi imaju srama tražiti nešto za kosovske srbe, a to isto nisu spremni dati albancima u srbiji"...

KiM je bio dio Srbije,Preševo nije nikad bilo dio KiM-a ili Albanije.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:09 

Mar-kan je napisao/la:
osa je napisao/la:

KiM je bio dio Srbije,Preševo nije nikad bilo dio KiM-a ili Albanije.

zar to treba utjecati na to da svi ljudi trebaju imati ista prava...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:12 

Jesu Albanci odbili najširu moguću autonomiju? Hoće ljudi državu. OK, važi. Neka je prave, neka ruše groblja, neka zatru svaki trag svega što je bilo pre njih.

I trajaće to neko vreme. Deset, pedeset, sto godina. Ali šta posle?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:15 

Jesu Albanci odbili najširu moguću autonomiju? Hoće ljudi državu. OK, važi. Neka je prave, neka ruše groblja, neka zatru svaki trag svega što je bilo pre njih.

I trajaće to neko vreme. Deset, pedeset, sto godina. Ali šta posle?

da su srbi bili na njihovom mjestu, da li bi se zadovoljili autonomijom koju im je srbija nudila (uzgred, nudila kad je bilo kasno), a koju im je ukinula, zajedno s autonomijom vojvodine..
čisto sumnjam, digli bi ustanak daleko prije nego albanci...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:19 

osa je napisao/la:
da su srbi bili na njihovom mjestu, da li bi se zadovoljili autonomijom koju im je srbija nudila (uzgred, nudila kad je bilo kasno), a koju im je ukinula, zajedno s autonomijom vojvodine..

A izvini Osa, šta je bio problem pre nego što je autonomija ukinuta? Ili smo zaboravili svakodnevna sranja na Kosmetu pre Zlobe. I šta je problem sad kad su silna demokratija i poslušnici na vlasti.

Znaš ti sve ovo dobro, ali se praviš blesav. Da li ti je drago zbog situacije ili nije, ne znam, nije ni bitno...

Albanci su težili istom cilju sto godina. I svaki put kad je moglo sprovodili su ga. Na Kosmetu, u Albaniji, a biće i nešto šire od toga. Zakolji, očisti, spali, preori. Samo se sponzori menjaju. Turci, Austrougari, Italijani, Nemci... danas Amerikanci i opet Turci i Nemci. Ja to mogu (tj. moram) prihvatiti kao realnost u ovom trenutku, ali ne mogu, ne moram i neću prihvatiti kao prirodno stanje. Niti bi isto trebao prihvatiti bilo koji normalan građanin Srbije.

Što se tiče poređenja (mada nije dobra paralela) "kako Hrvati imaju srama tražiti nešto za bosanskohercegovačke (bolje ovde da stavim bosanske) Hrvate a to isto nisu spremni dati Bošnjacima ili Srbima u Hrvatskoj". To je ta logika.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:27 

osa je napisao/la:

A izvini Osa, šta je bio problem pre nego što je autonomija ukinuta? Ili smo zaboravili svakodnevna sranja na Kosmetu pre Zlobe. I šta je problem sad kad su silna demokratija i poslušnici na vlasti.

Znaš ti sve ovo dobro, ali se praviš blesav. Da li ti je drago zbog situacije ili nije, ne znam, nije ni bitno...

ne pravim se blesav i ne pričam iz interesa, dakle pokušavam biti objektivan, da sam albanac i da živim na kosovu i sam bih želio svoju državu, kao vjerojatno i ti, to je ljudski osjećaj, ništa nepoznato...
e kad takvo područje naseljeno drugim narodom želiš zadržati u svojoj državi, moraš im puno toga ponuditi, praktički moraš im se prilagoditi....
sranja na kosovu su počela daleko prije slobe, još za balkanskih ratova, kad se sve pogleda meni se čini da su albanci ukupno, bili veći stradalnici od srba na tom području....
imam par kolega koji su prije rata bili u republičkoj specijalnoj jedinici i bili su na kosovu, njihova priča je nešto drukčija od one koju je furala srpska propaganda u to vrijeme...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:29 

osa je napisao/la:
sranja na kosovu su počela daleko prije slobe, još za balkanskih ratova,

Sranja na Kosmetu su počela daleko pre balkanskih ratova.

Citat:
ne pravim se blesav i ne pričam iz interesa, dakle pokušavam biti objektivan, da sam albanac i da živim na kosovu i sam bih želio svoju državu, kao vjerojatno i ti, to je ljudski osjećaj, ništa nepoznato...

Da si Srbin u Hrvatskoj isto bi hteo svoju državu i zato npr danas opravdavaš bilo šta što je učinjeno da bi to bilo sprovedeno?

Da si Bošnjak u BiH hteo bi veliku muslimansku Bosnu i zato ti je OK bilo šta što je učinjeno ili se čini na tom planu?

Da si Hrvat u DSR hteo bi NDH i slagao se sa svim što je rađeno da bi ista bila napravljena?

Da si član komunističke partije i Staljinov saradnik hteo bi ideološki ispravnu i poslušnu populaciju, pa bi svaka mera bila opravdana?

Objektivnost je sjajna stvar.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:34 

osa je napisao/la:
sranja na kosovu su počela daleko prije slobe, još za balkanskih ratova,

Sranja na Kosmetu su počela daleko pre balkanskih ratova.

vjerojatno, ali za ova postoje uvjerljivi povjesni izvori i svjedočenja, a ne mitovi i narodna predanja, nego ne odgovori mi da su srbi na mjestu albanac , da li bi tražili svoju državu...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:38 

osa je napisao/la:
nego ne odgovori mi da su srbi na mjestu albanac , da li bi tražili svoju državu...

Verovatno bi. A sad ti meni odgovori, da su Albanci na mestu Srba da li bi je dali? Ili da si ti na mestu Srba da li bi je dao? I da li je to univerzalna vrednost koju treba da pratimo?

Šta su nam ono rekla fina gospoda sa zapada? Idemo etnički ili idemo po rep.granicama? Ili prosto idemo po onom principu koji je protiv zlih Srba? :zubati

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 14:44 

osa je napisao/la:
nego ne odgovori mi da su srbi na mjestu albanac , da li bi tražili svoju državu...

Verovatno bi. A sad ti meni odgovori, da su Albanci na mestu Srba da li bi je dali? Ili da si ti na mestu Srba da li bi je dao? I da li je to univerzalna vrednost koju treba da pratimo?

Šta su nam ono rekla fina gospoda sa zapada? Idemo etnički ili idemo po rep.granicama? Ili prosto idemo po onom principu koji je protiv zlih Srba? :zubati

naravno da ne bi, ne bi je dali ni hrvati, a bogami niti jedan drugi narod na ovim prostorima, ovdje je politika iracionalna, ovdje se ne gleda interes, nego mitovi.
pogledaj samo prijepora u hrvatskoj oko uvođenja ćirilice, koja je ustavna obaveza, znači nešto što se mora. koliki su graknuli protiv toga, a pozivaju se na pravnu državu, o apsurda...
imao sam dosta rasprava oko toga u zadnje vrijeme, teško je ljudima objasniti da hrvatska to ne daje srbima iz srbije nego srbija svojim građanima, da je to civilizacijski standard, svi potežu onu priču "a koja prava hrvati imaju u srbiji"....
slično je bilo i oko izgradnje džamija, mnogi kažu" kad se u saudiji budu gradile crkve.....", teško im je objasniti da se džamije grade za naše sugrađane, ne za građane saudijske arabije...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10667 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 427  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: