|
|
Stranica: 97/427.
|
[ 10666 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 21:22 |
|
|
Ibar je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Eto sad svi Srbi koji hoće bit pošteni nek povuku paralelu sa Hrvatskom i Srbima.. Vratilo vam se ko bumerang.. Inače što se Preševa tiče, Albanci su tu podmuklo odigrali sad znajući da je zadnji vlak da ˝izvuku nešto˝ za Preševske Albance i da izjednače njihov status sa onima Srba Sjevernog Kosova. Vidjet ćemo hoće li im uspjeti.. Pohvale Srbiji što je bez puno preseravanja riješila problem spomenika.  Gdje tu vidjash podmuklost ibar.Ocesh vijecno srbe gledati ko sinove posle sedam kceri.Znaci mogu srbi da imaju njihove spomenike nasred kosova i da ih cuva policija dok sllave.Hocesh oduzetu zemlju allbanaca od strane milloshevica i poklonjeno srpskoj crkvi, i to pomocu kosovskog suda i cak ustavnog suda legalizirati otimacinu.Hocesh da srpski spomenici koji oznacavaju okupaciju nezavisne drzhave makeedonije cuvamo sa policijom.Dok u srbiji ne mogu strani spomenici.Pa gde je tu paralela.Oni su srushilli jedan mi cemo da srushimo 101.Jedino mi je zhao shto se napadaju grobovi obicnih smrtnika.Kategorican sam protiv toga i osudjujem takve cinove.U nashu llogiku i tradiciju nije dozvoljeno izhivljavanje na mrtve i grobove.Spomenik zhrtava bio je u centru presheva nije bio u centru beograda.gazimestan je u centru prishtine.Zebrnjak je u centru kumanova.Oni stoje i trebaju da tu budu iako tamo nema nijednog srbina.A usred presheva gde su 90% allbanaca ne mozhe da stoji allbanski spomenik koji ne predstavlja ni stoti deo u velicini onih srpskih spomenika.Gdje je tu pravda.Ili se pravda meri sa brojem zhandara.E pa nece moci.Srbija je treballa da racuna na to da shta ce da trazhi za srbe na kosovu trebace da da za allbance u preshevu.Koliko ce da trazhi za srbe u makedoniji toliko ce da da za makedonce u srbiju.Doshli su kurcili su se na zebrnjak.Ako ove godine ne daju makedoncima da sllave na prohor pcinski bit ce frke.Makedonci ce da napadnu srpska obelezhja sigurno.E tada budite sigurni prvi put u zhivotu bitcu sa makedoncima rame uz rame i ne samo ja nego svi allbanci..Tek ce da se otvara pandorina kutija.Nek je sa srecom mallome sllobi.Prvi je sjebo jugosllaviju.Njegova je zamena samo radi toga da sjebe srbiju.A toma grobar da zavrshi grobarski deo poslla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 21:40 |
|
|
|
@sokoli nije li taj spomenik stavljen prvenstveno kao provokacija sa ciljem da se sruši od strane Srba nisi li to i sam rekao? Da želite da se priča o vama da Srbi ruše taj spomenik i da ta slika ode u svijet?
@sokoli
uzmimo da sutra Makedonci koji žive na istoku Albanije naprave vojnu pobunu protiv Albanije pobiju neke ljude i poslije im Makedonci mještani naprave spomenik toj vojsci za pripajanje Istočne Albanije Makedoniji. Bi li ga Albanija srušila ? Naravno da bi. Bi li ti to podržao? Naravno da bi.
Ja nisam niti na strani Albanaca niti Srba već zastupam ono što smatram da je pravedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 21:46 |
|
|
Mislim na ove većinski Makedonske djelove istoka Albanije. Il su to za tebe Bugari neznam  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 21:52 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 21:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
|
Odnos prema grobovima nije isti kod muslimana i hrišćana. Ovo što su Srbi uklonili je obeležje isto kao i da su sklonili bilbord sa reklamom. Niko tu nije sahranjen, ali skrnaviti grobove je van pameti. U Zadru ima lepo uređeno i održavano srpsko groblje, ja sam bio na dan SvihSvetih i posetio ga, gorele su sveće na grobovima, u Severnoj Mitrovici imate odmah na ulazu Albansko groblje, ni jedan spomenik nad grobom nije taknut a groblje se održava uredno. U Južnojm delu je odavno sve polomljeno i polupano.
Makedonci mogu da polupaju manastire sv. Naum, sv. Pantelejmona, sv. Jovana Bogoslova, sv. Đorđa, sv. Klimenta, Nereze... ono što Albanci nisu stigli još da oskrnave i usput im streljaju dečake koji su pošli na pecanje.
Mislim da ti je bolje da nisi blizu Makedonaca, jer imam utisak da će Srbi i Makedonci "rame uz rame" a pandorinu kutiju ste davno već otvorili.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 22:20 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Milosevic je povukao radikalan potez, kao i u Vojvodini, i dok je u Voshi to uspelo, dole nije moglo da opstane na dugi rok, jer smo izgubili ljudski potencijal... i jedina opcija je bila ratna, u kojoj smo bili spremni da ih potpuno porazimo, ali su igrali na kartu uvlacenja Amerima u dvanaestopalacno crevo nudeci im potpunu poslusnost i kasnije vlasnistvo nad resursima...
Kosovo je izvoriste svega kasnije sto se dogadjalo, i ko to ne razume, taj malo toga uopste zna o ovom pitanju... Nekako mi ova priča ne pije vode. Priča na Kosovu jeste mogla da opstane, mi to često zaboravljamo. Nisu nama Kosovo oteli Šiptari već najjača vojna sila u istoriji čovječanstva, ili barem otkako je Atlantida propala. Naša jedina opcija nije bila ratna, nama rat nije trebao, imali smo potpunu kontrolu. Zato rat nismo ni počeli. Nisu Šiptari izabrali Amere kao saveznike, Ameri su izabrali njih. Kosovo je samo jedna od epizoda bivše SFRJ, obično oni koji hoće da pripišu Slobi svu krivicu pričaju priče tipa "sve je počelo na Kosovu". Mda, potresao sa Kučan, Milan zbog Djakovice...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 22:30 |
|
|
sokoli je napisao/la: Gdje tu vidjash podmuklost ibar. Ovo "čovjek" pita posle 200 srušenih nadgrobnih spomenika, samo u poslednjih par dana. Citat: Ocesh vijecno srbe gledati ko sinove posle sedam kceri.Znaci mogu srbi da imaju njihove spomenike nasred kosova i da ih cuva policija dok sllave. Radi se o nadgrobnim spomenicima stoko bezrepa. Citat: Hocesh oduzetu zemlju allbanaca od strane milloshevica i poklonjeno srpskoj crkvi, i to pomocu kosovskog suda i cak ustavnog suda legalizirati otimacinu. Milošević nikad nije otimao privatnu zemlju lažove. Citat: Hocesh da srpski spomenici koji oznacavaju okupaciju nezavisne drzhave makeedonije cuvamo sa policijom.Dok u srbiji ne mogu strani spomenici.Pa gde je tu paralela.Oni su srushilli jedan mi cemo da srushimo 101. Divljaci, neljudi, stoka. Citat: Jedino mi je zhao shto se napadaju grobovi obicnih smrtnika.Kategorican sam protiv toga i osudjujem takve cinove.U nashu llogiku i tradiciju nije dozvoljeno izhivljavanje na mrtve i grobove. Poserem ti se u tradiciju đubre lažljivo. Nema srpskog groblja na Kosovu koje nije uništeno, a ovaj nečovjek ima "obraza" da sere o "njihovu llogiku i ttradiciju". Citat: Spomenik zhrtava bio je u centru presheva nije bio u centru beograda.gazimestan je u centru prishtine.Zebrnjak je u centru kumanova.Oni stoje i trebaju da tu budu iako tamo nema nijednog srbina.A usred presheva gde su 90% allbanaca ne mozhe da stoji allbanski spomenik koji ne predstavlja ni stoti deo u velicini onih srpskih spomenika.Gdje je tu pravda.Ili se pravda meri sa brojem zhandara. Spomenik teroristima koji su pucali na vojsku i policiju na glavnom trgu jednog grada u Srbiji. Da stvarno, normalno je ako se to ukloni, da se polomi i 200 nadgrobnih spomenika. Divljak, ništa drugo, monstrum. Citat: E pa nece moci.Srbija je treballa da racuna na to da shta ce da trazhi za srbe na kosovu trebace da da za allbance u preshevu.Koliko ce da trazhi za srbe u makedoniji toliko ce da da za makedonce u srbiju.Doshli su kurcili su se na zebrnjak.Ako ove godine ne daju makedoncima da sllave na prohor pcinski bit ce frke.Makedonci ce da napadnu srpska obelezhja sigurno.E tada budite sigurni prvi put u zhivotu bitcu sa makedoncima rame uz rame i ne samo ja nego svi allbanci..Tek ce da se otvara pandorina kutija.Nek je sa srecom mallome sllobi.Prvi je sjebo jugosllaviju.Njegova je zamena samo radi toga da sjebe srbiju.A toma grobar da zavrshi grobarski deo poslla. I ovo je ona muslimanska bezočnost iz predrasuda koja se pokazuje istinita sve više i više. Nema te svinjarije koju neljudi neće pokušati da opravdaju. Eto jebga, jeste da to nije u našu llogiku i ttradiciju, al eto, desilo se, izazvala nas Srbija... mrrrššššš monstrume. Izvinjavam se cijenjenim forumašima, ali ovu svinjariju nisam mogao da odćutim. Iz poštovanja prema forumu suzdržavao sam se i birao izraze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 23:37 |
|
|
|
Metemma, apeliram na održavanje normalne razine u raspravama.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 23:47 |
|
|
|
Prihvatam i podržavam, ali kako odćutati pravdanje rušenja nadgrobnih spomenika? Mislim, mogu se ja napravit budala i napisat 20 opravdanja za dr. Mengelea, ali što je svinjarija, svinjarija je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2013, 23:58 |
|
|
Ibar je napisao/la: @sokoli nije li taj spomenik stavljen prvenstveno kao provokacija sa ciljem da se sruši od strane Srba nisi li to i sam rekao? Da želite da se priča o vama da Srbi ruše taj spomenik i da ta slika ode u svijet?
@sokoli
uzmimo da sutra Makedonci koji žive na istoku Albanije naprave vojnu pobunu protiv Albanije pobiju neke ljude i poslije im Makedonci mještani naprave spomenik toj vojsci za pripajanje Istočne Albanije Makedoniji. Bi li ga Albanija srušila ? Naravno da bi. Bi li ti to podržao? Naravno da bi.
Ja nisam niti na strani Albanaca niti Srba već zastupam ono što smatram da je pravedno. A u koji program Uçpmb-a je stajalo da se bore za otcepljenje od srbije i pripajanje prema albaniji.Oni nisu mogli izdrzhati srpski fashisticki rezhim i latili su se oruzhju jer nisu vishe imali gde.To je fakt.Nisu oni stavljali barikade ko srbi iz sjeverne mitrovice da odvoje teritorije.Jedino su trazhilli isti tretman kao i svi srbi.A ne da svaki put kad dacic pretrpi medjunarodni politicki poraz srpska zhandarmerija uhapsi njihovu decu i da ih kazhnjava na vishegodishnju robiju.nego manimo se toga predjemo na tvoj post sve redom Mozhe se tako rjec da je spomenik bio postavljen sa ciljem provokacije.Iako po meni vishe bi odgovarao termin lakmusova hartija da se izmeri srpski ph koji nikako da se odrekne nasilja.Zbog cega sad relacija makedonci iz albanije i albanija.Zashto ne uzimash za usporedjenje gazimestan ili zebrnjak.Dali se u taj isti gazimestan gradio mit o svetom srpskom narodu i svetome savi.Dali je u ime te svetosti ubijeno 15 hiljada kosovara.Pa i pored toga da se sa tog gazimestana poshlo u unishtenju mog naroda spomenik tamo postoji.Nismo digli bagere da se to rushi.Iako bih ja sa jednu mazgu eksploziva to otjero u PM za polla sata.Manimo se toga eto zaboravimo allbance i kosovare. Shta cesh reci za makedoniju.Zebrnjak je spomenik okupacije makedonije od srpskih snaga.Iz dana te okupacije vishe od dva miliona makedonaca danas su gradjani bugarske iselilli su se nema ih vishe.I pored toga makedonci josh uvek cuvaju to srpsko sranje.Ako makedonci otidnu i prohor pcinjski srbi ih gadjaju sa drva i kamenje dok se srpski cetnici prse nasred kumanova ko kicoshi.Pa dokle ti dvojni arshini? Da se vratimo na makedonce u allbaniju.Ibar kao prvo u allbaniju nema nacionallnih politickih partija.Nacionallne partije su ustavom zabranjene.partija premijera allbanije ne zove se allbanska demokratska partija.Allbanska kao rjec je zabranjena.Mozhe da se zove samo demokratska partija ili samo socijalisticka partija. crveno crna alijansa se u pocetku zvalla pan allbanska alijansa nije se moglla registrirati kao partija.Jedina do sada partija koja je registrirana u allbaniji sa nacionallnim predznakom je makedonska partija za evropsku integraciju.Ako otidnesh u makedonske obshtine u allbaniji nijedna allbanska rjec na drzhavnim institucijama.Nijedna allbanska rjec u obshtinskim sluzhbenim veb stranama.U nijednu drzhavnu instituciju nema allbanske zastave.Nijedna tablla ili putokaz na allbanski.I ti ljudi nemaju nikakav ama bash nikakav problem.Nismo mi toliko blesavi da u zdravu nogu nabijemo ekser.Koliko da je u manjini jedan narod uvjek se dokazallo da volju jednog naroda nema sille koja mozhe da je potisne.Ako se drzhava allbanija pocne kurciti ko srbija ili ko makedonija sigurno ce da dobije po nosu.Jeste ljudi ce da se hvataju oruzhja i da pucaju.Pa i za svoje borce ce da podignu spomenike.Jebesh taj narod koji ne zna da ceni svoje patriote. Cuo sam tu negdje de je neko piso da je logicno da se rushe obelezhja onih koji su poginulli u ratu i da je to normalno.Ali da se rushe grobovi obicnih ljudi to ne mozhe da svati. A ja pa mislim sasvim drugacije.Uporediti spomenik jednog patriota koji je dao zhivot za domovinu i nekoga koji od preterane sllanine dobio upallu crijeva i umro od proliva to za mene je neshvatljivo.Iako opet onavljam da sam sasvim protiv toga da se mrtvi politiziraju. Poslednje koje sam procito na tu temu je to da kosovska tajna slluzhba ima jakih dokaza da vandallske akte su organizirali srpske strukture koje deluju na kosovu.Isti izvori tvrde da je akcija izvedena slicnim nacinom kao i 1981 godine, kao miniranje zhidovskog groblja u hrvatsku Prevodim samo naslov: srbija sama rushi groblje http://www.youtube.com/watch?v=mqFLXayD6e8
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 00:11 |
|
|
Zaviša je napisao/la: Odnos prema grobovima nije isti kod muslimana i hrišćana. Ovo što su Srbi uklonili je obeležje isto kao i da su sklonili bilbord sa reklamom. Niko tu nije sahranjen, ali skrnaviti grobove je van pameti. U Zadru ima lepo uređeno i održavano srpsko groblje, ja sam bio na dan SvihSvetih i posetio ga, gorele su sveće na grobovima, u Severnoj Mitrovici imate odmah na ulazu Albansko groblje, ni jedan spomenik nad grobom nije taknut a groblje se održava uredno. U Južnojm delu je odavno sve polomljeno i polupano.
Makedonci mogu da polupaju manastire sv. Naum, sv. Pantelejmona, sv. Jovana Bogoslova, sv. Đorđa, sv. Klimenta, Nereze... ono što Albanci nisu stigli još da oskrnave i usput im streljaju dečake koji su pošli na pecanje.
Mislim da ti je bolje da nisi blizu Makedonaca, jer imam utisak da će Srbi i Makedonci "rame uz rame" a pandorinu kutiju ste davno već otvorili. Zavisha uzmi srbe sve redom pa i makedonce i ....... Dalje necu nishta da ti dodam jer i ne misliom da se gnjavim sa trotoarkama.Samo cu da ti dodam da manastir sveti bigor kada su ga gllupi makedonci zapalilli allbanci su pritekli u pomoc i spasili sta se spasiti meozhe.I decu za koju optuzhujesh allbance ste ubili vi cetnici na cello sa gllavnim cetnikom car nikollom koji permanentno sa spomenicima o raznim pederima rushi drzhavu u korenu da bi je napravio vardarskom banovinom.E pa zdravisha ups izvini zavisha taj film cete da vidite kad nestane i poslednji allbanac.A to niste uspjeli za vreme pashica i rankovica.A danas vishe mozhete da nas .....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 00:44 |
|
|
@sokoli Članak o Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca Neznam jel kužiš engleski ukratko piše da je nakn 1999. Srbima to jest njihovoj vojsci i policiji zabranjeno pristupiti na 5 km od granice sa Kosovom tako da nisu mogli dolaziti u Preševo. Albanci su to iskoristili i izvodili napade na Srbe s konačnim ciljem pripajanja državi Kosovo. Zemail Mustafi Albanac ubijen je jer se navodno nije slagao s takvom politikom. Iznenađen sam jel ti tvrdiš da se oni nisu borili za ˝Veliko Kosovo˝ volio bih čuti tvoju stranu priče. Kako su to Srbi maltretirali Albance ako nisu smjeli doći tamo nakon 1999. il govorip o razdoblju prije toga? A ovo za između Makedonaca i Srba. Pa to nek oni odrede. Pusti ih. Ako Srbi zafrknu Makedonce nek se opamete. Gazimestan je puno stariji spomenik od ovog u Preševu. Ovaj spomenik u Preševu je mogao imati samo imena ljudi ili bit na groblju il nešto neki kompromis sa Srbima da napravite jel ovako vi ste ih piknuli i znali ste da će oni ga maknut. Razumijem da želiš za Albance u Preševu ista prava koja nudiš Srbima na Kosovu no provokacijama se ništa ne riješava. http://en.wikipedia.org/wiki/Liberation ... _Bujanovac
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 13:34 |
|
|
Metemma je napisao/la: sokoli je napisao/la: Gdje tu vidjash podmuklost ibar. Ovo "čovjek" pita posle 200 srušenih nadgrobnih spomenika, samo u poslednjih par dana. Citat: Ocesh vijecno srbe gledati ko sinove posle sedam kceri.Znaci mogu srbi da imaju njihove spomenike nasred kosova i da ih cuva policija dok sllave. Radi se o nadgrobnim spomenicima stoko bezrepa. Citat: Hocesh oduzetu zemlju allbanaca od strane milloshevica i poklonjeno srpskoj crkvi, i to pomocu kosovskog suda i cak ustavnog suda legalizirati otimacinu. Milošević nikad nije otimao privatnu zemlju lažove. Citat: Hocesh da srpski spomenici koji oznacavaju okupaciju nezavisne drzhave makeedonije cuvamo sa policijom.Dok u srbiji ne mogu strani spomenici.Pa gde je tu paralela.Oni su srushilli jedan mi cemo da srushimo 101. Divljaci, neljudi, stoka. Citat: Jedino mi je zhao shto se napadaju grobovi obicnih smrtnika.Kategorican sam protiv toga i osudjujem takve cinove.U nashu llogiku i tradiciju nije dozvoljeno izhivljavanje na mrtve i grobove. Poserem ti se u tradiciju đubre lažljivo. Nema srpskog groblja na Kosovu koje nije uništeno, a ovaj nečovjek ima "obraza" da sere o "njihovu llogiku i ttradiciju". Citat: Spomenik zhrtava bio je u centru presheva nije bio u centru beograda.gazimestan je u centru prishtine.Zebrnjak je u centru kumanova.Oni stoje i trebaju da tu budu iako tamo nema nijednog srbina.A usred presheva gde su 90% allbanaca ne mozhe da stoji allbanski spomenik koji ne predstavlja ni stoti deo u velicini onih srpskih spomenika.Gdje je tu pravda.Ili se pravda meri sa brojem zhandara. Spomenik teroristima koji su pucali na vojsku i policiju na glavnom trgu jednog grada u Srbiji. Da stvarno, normalno je ako se to ukloni, da se polomi i 200 nadgrobnih spomenika. Divljak, ništa drugo, monstrum. Citat: E pa nece moci.Srbija je treballa da racuna na to da shta ce da trazhi za srbe na kosovu trebace da da za allbance u preshevu.Koliko ce da trazhi za srbe u makedoniji toliko ce da da za makedonce u srbiju.Doshli su kurcili su se na zebrnjak.Ako ove godine ne daju makedoncima da sllave na prohor pcinski bit ce frke.Makedonci ce da napadnu srpska obelezhja sigurno.E tada budite sigurni prvi put u zhivotu bitcu sa makedoncima rame uz rame i ne samo ja nego svi allbanci..Tek ce da se otvara pandorina kutija.Nek je sa srecom mallome sllobi.Prvi je sjebo jugosllaviju.Njegova je zamena samo radi toga da sjebe srbiju.A toma grobar da zavrshi grobarski deo poslla. I ovo je ona muslimanska bezočnost iz predrasuda koja se pokazuje istinita sve više i više. Nema te svinjarije koju neljudi neće pokušati da opravdaju. Eto jebga, jeste da to nije u našu llogiku i ttradiciju, al eto, desilo se, izazvala nas Srbija... mrrrššššš monstrume. Izvinjavam se cijenjenim forumašima, ali ovu svinjariju nisam mogao da odćutim. Iz poštovanja prema forumu suzdržavao sam se i birao izraze. Pazi koga nazivash stokom bez repa krmaco jedna.Dreckige schveinehund
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 14:22 |
|
|
Ibar je napisao/la: @sokoli Članak o Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca Neznam jel kužiš engleski ukratko piše da je nakn 1999. Srbima to jest njihovoj vojsci i policiji zabranjeno pristupiti na 5 km od granice sa Kosovom tako da nisu mogli dolaziti u Preševo. Albanci su to iskoristili i izvodili napade na Srbe s konačnim ciljem pripajanja državi Kosovo. Zemail Mustafi Albanac ubijen je jer se navodno nije slagao s takvom politikom. Iznenađen sam jel ti tvrdiš da se oni nisu borili za ˝Veliko Kosovo˝ volio bih čuti tvoju stranu priče. Kako su to Srbi maltretirali Albance ako nisu smjeli doći tamo nakon 1999. il govorip o razdoblju prije toga? A ovo za između Makedonaca i Srba. Pa to nek oni odrede. Pusti ih. Ako Srbi zafrknu Makedonce nek se opamete. Gazimestan je puno stariji spomenik od ovog u Preševu. Ovaj spomenik u Preševu je mogao imati samo imena ljudi ili bit na groblju il nešto neki kompromis sa Srbima da napravite jel ovako vi ste ih piknuli i znali ste da će oni ga maknut. Razumijem da želiš za Albance u Preševu ista prava koja nudiš Srbima na Kosovu no provokacijama se ništa ne riješava. http://en.wikipedia.org/wiki/Liberation ... _BujanovacIbar tada kosovo uopshte nije postojalla kao nezavisna drzhava.Uopce nisu bille jasne konture drzhave kosovo.ima li llogike da postane veliko neshto shta josh ne postoji.Ako hocesh da izvucesh informacije o pogibiji dzhemaila mustafe pitaj dacu ti odgovor ne treba okolisati da bi doshao do tih saznanja.Dzemaila mustafu je likvidiro shik na cellu sa marksistima i leninistima hashima tacija kadri veselija emrusha xhemailija.Ovo su sinovi udovice envera hoxhe one stare kurvetinje nexhmije hoxha.Nije poginuo samo mustafa poginuo je krasnici usred tirane.Poginuo je ilir konushevci u kuks.Poginuo je tahir zemaj.Poginulli su njih 17 koji nisu bili na liniji marksista i leninista.Polazeci od ovih saznanja oni nikako nisu mogli doci na vllast u kosovo.Kad su rekli babi ok igramo kako vi svirate tek su ondak doshli na vllast.Al babo nece da zaboravi njihovu inicijativu za podiganje spomenika enveru hoxhi u uroshevac tamo gde je bonstil.Zna babo shta radi i ima dugacku ruku.Isto ko i dacica prvo ce da ih kompromitira do kraja i kada ne budu vredelli ni pet para ajde sad na giljotinu.A takva djubrad i ne vrede vishe takav kraj i zaslluzhuju.Shta se tice presheva i preshevske kotline.Sve xhukelle i kriminallce koji su posle kapitullacije u kumanovu otishli za srbiju milloshevic je koncentriro u preshevsku dolinu.Zhivot allbanaca u to vreme u preshevu je vredeo koliko i jedno llashko pivo.Opklladu se dva smrdljiva srba u kafani na jedno pivo dali neko mozhe ili ne mopzhe ubiti jednog allbanca i isti likvidira jednog coveka.Dugogodishnje kazne zatvora i normallno naron nemajuci gde hvatio se pushke.Ok ishao nam je u ruku ta zona od 5 killometara ili bolje receno sigurnosna zona.Da kosovo je billo potpuno cisto i ne mesha se u sukob dok vodili smo mi akcije sa pllanina u naseljeno podrucje.Ginuli su srbi ginuli su nashi.Billo je zhrtava na obje strane.Kod nas billo je vishe jer su vishe puta ubijeni neduzhni civili. Kazhesh da je spomenik u gazimestan puno stariji od ovoga u preshevo? i shta bi to znacillo.Allbanske spomenike oni su iskopalli sa sve temelje odavno.ne samo to nego su iskopalli i temelje kuca raseljenog naroda.Nashe crkve su kroz istoriju sa katolickih preinacilli u pravosllavne.batalimo i to pogledaj spomenik bratstva i jedinstva usred prishtine.Nismo ga postavili mi jer mi nismo braca sa srbima sa crnogorcima.Mi smo braca sa allbancima katolicima, mi smo braca sa allbancima ortodoksima.Mi smo braca sa dallmatincima, mi smo braca sa arbereshima, camima llabima.Mi smo braca sa arvanitasima (iako su oni nas izdalli samo i samo radi vjerske razlicitosti al su opet nasha braca po krvi). Za nas taj spomenik oznacava spomenik okupacije ibar. Idemo dalje srpska pravosllavna crkva ispred universitetske biblioteke u prishtini.Dali je to stara crkva? Kada je to izgradjena znash li.Ondak kada se moj narod pod pretnjom bajoneta raseljavao po makedoniji i allbaniji.I niko me nije pito zhelim ja tu srpsku crkvu usred prishtine gde nema ni jednog srbina.Znaci li to da je ta crkva nova i treba da ga specijallcima rushimo. Ibar opet izbjegavash jednu jaku i najacu cinjenicu.Spomenik bratstva i jedinstva srpska pravosllavna crkva u prishtini su u sredini gde nema nitu jednog jedinog srbina.Dok spomenik u preshevu nije bio postavljen ni u kraljevo ni u krushevac ni na kalamegdanu.Bio je ponovo postavljen tamo gde skoro nema nitu jednog srbina.I moj spomenik je provokacija dok srpski spomenici koji josh dan danas stoje usred prishtine nisu provokacija. Epa dalje nece moci ibar svidjallo se to nekome ili ne. Prvo drzhava srbija je ekonomski na kolena.nek ne bude ekonomski na kolena ali ako je drzhimo recimo za jedan vek pod pritiskom vojne psihoze ona hoce nece ce da padne na kolena.Razlika je u tome shto nasha maticna drzhava allbanija od toga ne trpi nikakve shtete ona ide napred i gradi se maksimallno.To status kvo ratnog stanja isto ne preci ni kosovu jer mi ugllavnom prihode imamo iz dijaspore.Ratna psihoza ce nas terati da josh vishe radimo i vishe shaljemo novaca dole ko nekada kada smo finansijski drzhalli citavo kosovo.za unutrashnje srpske potrebe srpska zhandarmerija ce da likvidira ili da hapsi nekog neduzhnog mlladog allbanca.Ali svaki od njih ima jednog ili dvojicu rezervu.Spremni smo na tu zhrtvu.Kad smo moglli srpski rezhim da ne ostavljamo na miru za vreme kralja.Kad smo moglli da cijellu jugosllaviju ne ostavimo na miru za vreme tita.Srbiju i njenu ekonomiju za jednu dekadu najvishe dvije cemo oboriti na kolena.Pa nek se dacic misli.Ili ce da da ono shta trazhi za svoje ili rat do istrebljenja.Trece nema.Ili ce biti allbanskih spomenika tamo gde ima allbanaca ili nece biti ni srpski spomenika i crkvi tamo gde ima i nema srbe na allbanske teritorije. A sta se makedonije tice tu zaboravi.Nije makedonija makedonska licna svojina.I ja sam tu faktor i po makedonskom ustavu i po svim medjunarodnim pravnim i morallnim normama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 14:36 |
|
|
Metemma je napisao/la: sokoli je napisao/la: Gdje tu vidjash podmuklost ibar. Ovo "čovjek" pita posle 200 srušenih nadgrobnih spomenika, samo u poslednjih par dana. Citat: Ocesh vijecno srbe gledati ko sinove posle sedam kceri.Znaci mogu srbi da imaju njihove spomenike nasred kosova i da ih cuva policija dok sllave. Radi se o nadgrobnim spomenicima stoko bezrepa. Citat: Hocesh oduzetu zemlju allbanaca od strane milloshevica i poklonjeno srpskoj crkvi, i to pomocu kosovskog suda i cak ustavnog suda legalizirati otimacinu. Milošević nikad nije otimao privatnu zemlju lažove. Citat: Hocesh da srpski spomenici koji oznacavaju okupaciju nezavisne drzhave makeedonije cuvamo sa policijom.Dok u srbiji ne mogu strani spomenici.Pa gde je tu paralela.Oni su srushilli jedan mi cemo da srushimo 101. Divljaci, neljudi, stoka. Citat: Jedino mi je zhao shto se napadaju grobovi obicnih smrtnika.Kategorican sam protiv toga i osudjujem takve cinove.U nashu llogiku i tradiciju nije dozvoljeno izhivljavanje na mrtve i grobove. Poserem ti se u tradiciju đubre lažljivo. Nema srpskog groblja na Kosovu koje nije uništeno, a ovaj nečovjek ima "obraza" da sere o "njihovu llogiku i ttradiciju". Citat: Spomenik zhrtava bio je u centru presheva nije bio u centru beograda.gazimestan je u centru prishtine.Zebrnjak je u centru kumanova.Oni stoje i trebaju da tu budu iako tamo nema nijednog srbina.A usred presheva gde su 90% allbanaca ne mozhe da stoji allbanski spomenik koji ne predstavlja ni stoti deo u velicini onih srpskih spomenika.Gdje je tu pravda.Ili se pravda meri sa brojem zhandara. Spomenik teroristima koji su pucali na vojsku i policiju na glavnom trgu jednog grada u Srbiji. Da stvarno, normalno je ako se to ukloni, da se polomi i 200 nadgrobnih spomenika. Divljak, ništa drugo, monstrum. Citat: E pa nece moci.Srbija je treballa da racuna na to da shta ce da trazhi za srbe na kosovu trebace da da za allbance u preshevu.Koliko ce da trazhi za srbe u makedoniji toliko ce da da za makedonce u srbiju.Doshli su kurcili su se na zebrnjak.Ako ove godine ne daju makedoncima da sllave na prohor pcinski bit ce frke.Makedonci ce da napadnu srpska obelezhja sigurno.E tada budite sigurni prvi put u zhivotu bitcu sa makedoncima rame uz rame i ne samo ja nego svi allbanci..Tek ce da se otvara pandorina kutija.Nek je sa srecom mallome sllobi.Prvi je sjebo jugosllaviju.Njegova je zamena samo radi toga da sjebe srbiju.A toma grobar da zavrshi grobarski deo poslla. I ovo je ona muslimanska bezočnost iz predrasuda koja se pokazuje istinita sve više i više. Nema te svinjarije koju neljudi neće pokušati da opravdaju. Eto jebga, jeste da to nije u našu llogiku i ttradiciju, al eto, desilo se, izazvala nas Srbija... mrrrššššš monstrume. Izvinjavam se cijenjenim forumašima, ali ovu svinjariju nisam mogao da odćutim. Iz poštovanja prema forumu suzdržavao sam se i birao izraze. Nisam prvi put sve procito redom bre zhivotinjo jedna..Ti si monstrumski produkt za filmove strave i uzhasa.Pa tebi bi i fredy potpuno zavideo du huren son
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 15:23 |
|
|
sokoli je napisao/la: Ibar je napisao/la: @sokoli Članak o Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca Neznam jel kužiš engleski ukratko piše da je nakn 1999. Srbima to jest njihovoj vojsci i policiji zabranjeno pristupiti na 5 km od granice sa Kosovom tako da nisu mogli dolaziti u Preševo. Albanci su to iskoristili i izvodili napade na Srbe s konačnim ciljem pripajanja državi Kosovo. Zemail Mustafi Albanac ubijen je jer se navodno nije slagao s takvom politikom. Iznenađen sam jel ti tvrdiš da se oni nisu borili za ˝Veliko Kosovo˝ volio bih čuti tvoju stranu priče. Kako su to Srbi maltretirali Albance ako nisu smjeli doći tamo nakon 1999. il govorip o razdoblju prije toga? A ovo za između Makedonaca i Srba. Pa to nek oni odrede. Pusti ih. Ako Srbi zafrknu Makedonce nek se opamete. Gazimestan je puno stariji spomenik od ovog u Preševu. Ovaj spomenik u Preševu je mogao imati samo imena ljudi ili bit na groblju il nešto neki kompromis sa Srbima da napravite jel ovako vi ste ih piknuli i znali ste da će oni ga maknut. Razumijem da želiš za Albance u Preševu ista prava koja nudiš Srbima na Kosovu no provokacijama se ništa ne riješava. http://en.wikipedia.org/wiki/Liberation ... _BujanovacIbar tada kosovo uopshte nije postojalla kao nezavisna drzhava.Uopce nisu bille jasne konture drzhave kosovo.ima li llogike da postane veliko neshto shta josh ne postoji.Ako hocesh da izvucesh informacije o pogibiji dzhemaila mustafe pitaj dacu ti odgovor ne treba okolisati da bi doshao do tih saznanja.Dzemaila mustafu je likvidiro shik na cellu sa marksistima i leninistima hashima tacija kadri veselija emrusha xhemailija.Ovo su sinovi udovice envera hoxhe one stare kurvetinje nexhmije hoxha.Nije poginuo samo mustafa poginuo je krasnici usred tirane.Poginuo je ilir konushevci u kuks.Poginuo je tahir zemaj.Poginulli su njih 17 koji nisu bili na liniji marksista i leninista.Polazeci od ovih saznanja oni nikako nisu mogli doci na vllast u kosovo.Kad su rekli babi ok igramo kako vi svirate tek su ondak doshli na vllast.Al babo nece da zaboravi njihovu inicijativu za podiganje spomenika enveru hoxhi u uroshevac tamo gde je bonstil.Zna babo shta radi i ima dugacku ruku.Isto ko i dacica prvo ce da ih kompromitira do kraja i kada ne budu vredelli ni pet para ajde sad na giljotinu.A takva djubrad i ne vrede vishe takav kraj i zaslluzhuju.Shta se tice presheva i preshevske kotline.Sve xhukelle i kriminallce koji su posle kapitullacije u kumanovu otishli za srbiju milloshevic je koncentriro u preshevsku dolinu.Zhivot allbanaca u to vreme u preshevu je vredeo koliko i jedno llashko pivo.Opklladu se dva smrdljiva srba u kafani na jedno pivo dali neko mozhe ili ne mopzhe ubiti jednog allbanca i isti likvidira jednog coveka.Dugogodishnje kazne zatvora i normallno naron nemajuci gde hvatio se pushke.Ok ishao nam je u ruku ta zona od 5 killometara ili bolje receno sigurnosna zona.Da kosovo je billo potpuno cisto i ne mesha se u sukob dok vodili smo mi akcije sa pllanina u naseljeno podrucje.Ginuli su srbi ginuli su nashi.Billo je zhrtava na obje strane.Kod nas billo je vishe jer su vishe puta ubijeni neduzhni civili. Kazhesh da je spomenik u gazimestan puno stariji od ovoga u preshevo? i shta bi to znacillo.Allbanske spomenike oni su iskopalli sa sve temelje odavno.ne samo to nego su iskopalli i temelje kuca raseljenog naroda.Nashe crkve su kroz istoriju sa katolickih preinacilli u pravosllavne.batalimo i to pogledaj spomenik bratstva i jedinstva usred prishtine.Nismo ga postavili mi jer mi nismo braca sa srbima sa crnogorcima.Mi smo braca sa allbancima katolicima, mi smo braca sa allbancima ortodoksima.Mi smo braca sa dallmatincima, mi smo braca sa arbereshima, camima llabima.Mi smo braca sa arvanitasima (iako su oni nas izdalli samo i samo radi vjerske razlicitosti al su opet nasha braca po krvi). Za nas taj spomenik oznacava spomenik okupacije ibar. Idemo dalje srpska pravosllavna crkva ispred universitetske biblioteke u prishtini.Dali je to stara crkva? Kada je to izgradjena znash li.Ondak kada se moj narod pod pretnjom bajoneta raseljavao po makedoniji i allbaniji.I niko me nije pito zhelim ja tu srpsku crkvu usred prishtine gde nema ni jednog srbina.Znaci li to da je ta crkva nova i treba da ga specijallcima rushimo. Ibar opet izbjegavash jednu jaku i najacu cinjenicu.Spomenik bratstva i jedinstva srpska pravosllavna crkva u prishtini su u sredini gde nema nitu jednog jedinog srbina.Dok spomenik u preshevu nije bio postavljen ni u kraljevo ni u krushevac ni na kalamegdanu.Bio je ponovo postavljen tamo gde skoro nema nitu jednog srbina.I moj spomenik je provokacija dok srpski spomenici koji josh dan danas stoje usred prishtine nisu provokacija. Epa dalje nece moci ibar svidjallo se to nekome ili ne. Prvo drzhava srbija je ekonomski na kolena.nek ne bude ekonomski na kolena ali ako je drzhimo recimo za jedan vek pod pritiskom vojne psihoze ona hoce nece ce da padne na kolena.Razlika je u tome shto nasha maticna drzhava allbanija od toga ne trpi nikakve shtete ona ide napred i gradi se maksimallno.To status kvo ratnog stanja isto ne preci ni kosovu jer mi ugllavnom prihode imamo iz dijaspore.Ratna psihoza ce nas terati da josh vishe radimo i vishe shaljemo novaca dole ko nekada kada smo finansijski drzhalli citavo kosovo.za unutrashnje srpske potrebe srpska zhandarmerija ce da likvidira ili da hapsi nekog neduzhnog mlladog allbanca.Ali svaki od njih ima jednog ili dvojicu rezervu.Spremni smo na tu zhrtvu.Kad smo moglli srpski rezhim da ne ostavljamo na miru za vreme kralja.Kad smo moglli da cijellu jugosllaviju ne ostavimo na miru za vreme tita.Srbiju i njenu ekonomiju za jednu dekadu najvishe dvije cemo oboriti na kolena.Pa nek se dacic misli.Ili ce da da ono shta trazhi za svoje ili rat do istrebljenja.Trece nema.Ili ce biti allbanskih spomenika tamo gde ima allbanaca ili nece biti ni srpski spomenika i crkvi tamo gde ima i nema srbe na allbanske teritorije. A sta se makedonije tice tu zaboravi.Nije makedonija makedonska licna svojina.I ja sam tu faktor i po makedonskom ustavu i po svim medjunarodnim pravnim i morallnim normama. 1-Pa dobro pitanje je jesu li se borci u Preševu željeli priključiti državi Kosovo ili ne? Kako nisu postojale granice Kosova su bile iste kao i u doba SFRJ ništa se nije promijenilo? Prema tome to je definirano( Kosovo). 2-često puta spominješ te komunjare koje su radile protiv vas i za Srbe i tu stavljaš Hašima Tačija, nije li on vaš vođa OVK i heroj? 3-Spominješ likove koji su nakon kapitulacije u Kumanovu otišli u Preševo ( jesu to Albanci, Srbi il Makedonci il Cigani ) o kojem narodu je riječ? 4-Ako su oni iskopali Albanske spomenike nemojte vi njihove. Budite drugačiji od njih. Pokažite da ste bolji. 5-Donesite zakon koji zabranjuje veličanje komunističkih režima i zabranite sve takve spomenike( neće se ni Srbi puno ljutit i oni ih skidaju po Srbiji i Srpskoj i mjenjaju za četničke doduše al to je manje bitno  ) 6-U Prištini da nema Srba? Danas možda ali prije ih je bilo. Neka stoji crkva sokoli a ako SPC nema vjernika il novaca za održavanje bude postala katolička il već nešto . Strpi se  7-Srbija krivo igra prema vama, nju je već tolko ekonomski koštala politika prema Kosovu da se radi o stotinama milijardi. I cifra se penje. Da je više pameti među njima već bi se ranije dogovorili za podjelu Kosova i vi bi pristali a Preševo nitko nebi niti spominjao, ono bi bilo u Srbiji pod normalno i ekonomski bi se i jedni i drugi mogli razvijat i surađivat. Ovako shvaćam što hoćeš reć vi ste u međuvremenu ojačali sad stvari stoje tako da Sjeverno Kosovo može samo za Preševo i to je vaša ponuda i spremni ste i ginut za svoj cilj. 8-A što reć nego svaka čast vama Albancima na jedinstvu i zajedništvu kojeg imate i spremnosti da se borite za svoje ciljeve. To vam moram priznat kao i domišljatost koju eto ti prezentiraš ovdje, imate dobar potencijal i puno mladog stanovništva, otvarate se Zapadu i pratite međunarodne trendove i težite EU i NATO-u boreći se za sovje interese a opet znate popustit kad vidite da ˝babo˝ kako ti kažeš jednostavno neda nešto  9-Za Makedoniju si u pravu. Tu si me ulovio  Mora se i vas Albance tu pitat nešto jer ste konstitutivni narod. To je. Ali pošto imaš ime po Mic Sokoliju junaku borbe protiv Turaka zašto ti smetaju spomenici i parade koje obilježavaju oslobođenje protiv Turaka? Zašto ne razlučiti oslobađanje (Srba i Makedonaca) od Turaka i zločine Srba nad Albancima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 15:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 20:40 |
|
|
Citat: Novi napadi na Srbe na KiM
Priština, Beograd - Uprkos pojačanim merama bezbednosti KPS na celom Kosovu i Metohiji napadi na Srbe su i juče nastavljeni. Dva Albanca iz Zablaća pucala su na Srpkinju u povratničkom selu Osojanu, gde je pucano i na zgradu opštine Istok.
Na crkvi svetog cara Uroša u Uroševcu, koja već nekoliko dana čuva KPS, juče su ispisani grafiti uvredljive sadržine i natpisi OVPMB. Na kuću braće Jovanović u Bresju u noći između utorka i srede bačena su dva Molotovljeva koktela, prenosi KiM radio iz Čaglavice. Isti izvor javlja i da KPS čuva srpska groblja u Kosovskom Pomoravlju i pravoslavne crkve u Prištini.
Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ranije je najavljeno uništavanje hrama Hrista Spasitelja u centru ovog grada. UNS i Društvo novinara KiM juče su zatražili od OEBS i drugih međunarodnih misija na Kosovu da odmah zaustave medijsku histeriju i objavljivanje netačnih vesti da „Srbi sami ruše svoja groblja“. Zahtev je upućen i medijskim udruženjima i ambasadama u Prištini i Beogradu.
EU osuđuje uništavanje grobalja na Kosovu
Beograd - Evropska unija osuđuje uništavanje pravoslavnih grobalja na Kosovu i Metohiji i podržava dijalog u rešavanju problema na jugu Srbije i integraciju albanske manjine, rečeno je juče na sastanku premijera Ivice Dačića sa šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom. Na sastanku Dačića i Dežera pozitivno je ocenjeno angažovanje Srbije na putu ka Evropskoj uniji, piše u saopštenju Vlade Srbije. Kako se navodi, šef Delegacije EU je preneo zadovoljstvo Brisela zbog napretka u dijalogu između Beograda i Prištine. Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/hronika/novi_napadi_na_srbe_na_kim_.3.html?news_id=254736E ovo meni sve "miriše" (smrdi) na još jedan pogrom, sličan onom iz 2004 godine kada su Albanci popalili dobar dio pravoslavnih crkava i srušili mnoštvo spomenika. Scenarijo već vidljiv, Međunarodne snage će, najvjerovatnije blago ili čak gotovo nikako reagovati u nastojanju da barem spriječe albanski pogrom nad srpskim svetinjama, kad već ne mogu da obezbijede spriječavanje napada albanskih ekstremista nad srpskim civilnim stanovništvom. Jedino što me donekle "raduje" jeste to što je čitav "moderan" i "normalan" zapadni svijet ponovo osudio albansko divljanje, baš kao što je to učinio i 2004-e nakon Pogroma, ali to nije dovoljno, jer trebalo bi se ovaj put ozbiljnije pozabaviti i suprostaviti protiv albanskog terora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 20:58 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: E ovo meni sve "miriše" (smrdi) na još jedan pogrom, sličan onom iz 2004 godine kada su Albanci popalili dobar dio pravoslavnih crkava i srušili mnoštvo spomenika.
Scenarijo već vidljiv, Međunarodne snage će, najvjerovatnije blago ili čak gotovo nikako reagovati u nastojanju da barem spriječe albanski pogrom nad srpskim svetinjama, kad već ne mogu da obezbijede spriječavanje napada albanskih ekstremista nad srpskim civilnim stanovništvom.
Jedino što me donekle "raduje" jeste to što je čitav "moderan" i "normalan" zapadni svijet ponovo osudio albansko divljanje, baš kao što je to učinio i 2004-e nakon Pogroma, ali to nije dovoljno, jer trebalo bi se ovaj put ozbiljnije pozabaviti i suprostaviti protiv albanskog terora. Albanci bi rado dovršili Srbe južno od Ibra , međutim ne smiju. Koje mogao zamislit do prije samo koji dan da će policajci KPS-a dobiti suspenziju pred otkaz jer nisu spriječili rušeje spomenika NOB-u? Dakle ,ipak su se određene stvari promijenile ma kako god to sada izgleda tanko , ponavljanje "2004" , danas bi im pokopalo sve što su dobili do sad. Iskreno , što Albanci više divljaju danas , ide srpskoj i svim ostalim stranama protivne Albancima na ruku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 22:23 |
|
|
|
Ne smijemo generalizirati. Iako ima Albanaca kji bi "rado dovršili Srbe", ima još više onih drugih, koji ne opravdavaju nasilje i zločine.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 22:46 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne smijemo generalizirati. Iako ima Albanaca kji bi "rado dovršili Srbe", ima još više onih drugih, koji ne opravdavaju nasilje i zločine. Naravno da ima , međutim kada mediji na Kosovu izvještavaju "Srbi sami ruše svoja groblja" da bi ocrnili Albance i onda se javno prokažu ovih dana i pokušavaju se pravit ludim. Objektivno , ti ljudi , koji bi dovršili Srbe su na vlasti a sa ostalima jednostavno ne postoji ozbiljna komunikacija, poput nekog gordijskog čvora. Npr. albansko groblje u sjevernoj Mitrovici , nikad , ama baš nikad nije bilo vandalizirano koliko god Srbi ne voljeli Albance dok je srpsko u južnoj Mitrovici poravnato. Jednostavno u ovom trenutku , Srbi i Albanci su neprijatelji , koji su trenutno pod primirjem ,tako zasad jednostavno stvari stoje. Da li će bit pokrenuta ozbiljna akcija da se zapačne pravi dijalog i potencijalno novi odnosi tek ćemo vidjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 23 sij 2013, 23:38 |
|
|
Ibar je napisao/la: sokoli je napisao/la: Ibar tada kosovo uopshte nije postojalla kao nezavisna drzhava.Uopce nisu bille jasne konture drzhave kosovo.ima li llogike da postane veliko neshto shta josh ne postoji.Ako hocesh da izvucesh informacije o pogibiji dzhemaila mustafe pitaj dacu ti odgovor ne treba okolisati da bi doshao do tih saznanja.Dzemaila mustafu je likvidiro shik na cellu sa marksistima i leninistima hashima tacija kadri veselija emrusha xhemailija.Ovo su sinovi udovice envera hoxhe one stare kurvetinje nexhmije hoxha.Nije poginuo samo mustafa poginuo je krasnici usred tirane.Poginuo je ilir konushevci u kuks.Poginuo je tahir zemaj.Poginulli su njih 17 koji nisu bili na liniji marksista i leninista.Polazeci od ovih saznanja oni nikako nisu mogli doci na vllast u kosovo.Kad su rekli babi ok igramo kako vi svirate tek su ondak doshli na vllast.Al babo nece da zaboravi njihovu inicijativu za podiganje spomenika enveru hoxhi u uroshevac tamo gde je bonstil.Zna babo shta radi i ima dugacku ruku.Isto ko i dacica prvo ce da ih kompromitira do kraja i kada ne budu vredelli ni pet para ajde sad na giljotinu.A takva djubrad i ne vrede vishe takav kraj i zaslluzhuju.Shta se tice presheva i preshevske kotline.Sve xhukelle i kriminallce koji su posle kapitullacije u kumanovu otishli za srbiju milloshevic je koncentriro u preshevsku dolinu.Zhivot allbanaca u to vreme u preshevu je vredeo koliko i jedno llashko pivo.Opklladu se dva smrdljiva srba u kafani na jedno pivo dali neko mozhe ili ne mopzhe ubiti jednog allbanca i isti likvidira jednog coveka.Dugogodishnje kazne zatvora i normallno naron nemajuci gde hvatio se pushke.Ok ishao nam je u ruku ta zona od 5 killometara ili bolje receno sigurnosna zona.Da kosovo je billo potpuno cisto i ne mesha se u sukob dok vodili smo mi akcije sa pllanina u naseljeno podrucje.Ginuli su srbi ginuli su nashi.Billo je zhrtava na obje strane.Kod nas billo je vishe jer su vishe puta ubijeni neduzhni civili.
Kazhesh da je spomenik u gazimestan puno stariji od ovoga u preshevo? i shta bi to znacillo.Allbanske spomenike oni su iskopalli sa sve temelje odavno.ne samo to nego su iskopalli i temelje kuca raseljenog naroda.Nashe crkve su kroz istoriju sa katolickih preinacilli u pravosllavne.batalimo i to pogledaj spomenik bratstva i jedinstva usred prishtine.Nismo ga postavili mi jer mi nismo braca sa srbima sa crnogorcima.Mi smo braca sa allbancima katolicima, mi smo braca sa allbancima ortodoksima.Mi smo braca sa dallmatincima, mi smo braca sa arbereshima, camima llabima.Mi smo braca sa arvanitasima (iako su oni nas izdalli samo i samo radi vjerske razlicitosti al su opet nasha braca po krvi). Za nas taj spomenik oznacava spomenik okupacije ibar. Idemo dalje srpska pravosllavna crkva ispred universitetske biblioteke u prishtini.Dali je to stara crkva? Kada je to izgradjena znash li.Ondak kada se moj narod pod pretnjom bajoneta raseljavao po makedoniji i allbaniji.I niko me nije pito zhelim ja tu srpsku crkvu usred prishtine gde nema ni jednog srbina.Znaci li to da je ta crkva nova i treba da ga specijallcima rushimo. Ibar opet izbjegavash jednu jaku i najacu cinjenicu.Spomenik bratstva i jedinstva srpska pravosllavna crkva u prishtini su u sredini gde nema nitu jednog jedinog srbina.Dok spomenik u preshevu nije bio postavljen ni u kraljevo ni u krushevac ni na kalamegdanu.Bio je ponovo postavljen tamo gde skoro nema nitu jednog srbina.I moj spomenik je provokacija dok srpski spomenici koji josh dan danas stoje usred prishtine nisu provokacija. Epa dalje nece moci ibar svidjallo se to nekome ili ne. Prvo drzhava srbija je ekonomski na kolena.nek ne bude ekonomski na kolena ali ako je drzhimo recimo za jedan vek pod pritiskom vojne psihoze ona hoce nece ce da padne na kolena.Razlika je u tome shto nasha maticna drzhava allbanija od toga ne trpi nikakve shtete ona ide napred i gradi se maksimallno.To status kvo ratnog stanja isto ne preci ni kosovu jer mi ugllavnom prihode imamo iz dijaspore.Ratna psihoza ce nas terati da josh vishe radimo i vishe shaljemo novaca dole ko nekada kada smo finansijski drzhalli citavo kosovo.za unutrashnje srpske potrebe srpska zhandarmerija ce da likvidira ili da hapsi nekog neduzhnog mlladog allbanca.Ali svaki od njih ima jednog ili dvojicu rezervu.Spremni smo na tu zhrtvu.Kad smo moglli srpski rezhim da ne ostavljamo na miru za vreme kralja.Kad smo moglli da cijellu jugosllaviju ne ostavimo na miru za vreme tita.Srbiju i njenu ekonomiju za jednu dekadu najvishe dvije cemo oboriti na kolena.Pa nek se dacic misli.Ili ce da da ono shta trazhi za svoje ili rat do istrebljenja.Trece nema.Ili ce biti allbanskih spomenika tamo gde ima allbanaca ili nece biti ni srpski spomenika i crkvi tamo gde ima i nema srbe na allbanske teritorije. A sta se makedonije tice tu zaboravi.Nije makedonija makedonska licna svojina.I ja sam tu faktor i po makedonskom ustavu i po svim medjunarodnim pravnim i morallnim normama.
1-Pa dobro pitanje je jesu li se borci u Preševu željeli priključiti državi Kosovo ili ne? Kako nisu postojale granice Kosova su bile iste kao i u doba SFRJ ništa se nije promijenilo? Prema tome to je definirano( Kosovo). 2-često puta spominješ te komunjare koje su radile protiv vas i za Srbe i tu stavljaš Hašima Tačija, nije li on vaš vođa OVK i heroj? 3-Spominješ likove koji su nakon kapitulacije u Kumanovu otišli u Preševo ( jesu to Albanci, Srbi il Makedonci il Cigani ) o kojem narodu je riječ? 4-Ako su oni iskopali Albanske spomenike nemojte vi njihove. Budite drugačiji od njih. Pokažite da ste bolji. 5-Donesite zakon koji zabranjuje veličanje komunističkih režima i zabranite sve takve spomenike( neće se ni Srbi puno ljutit i oni ih skidaju po Srbiji i Srpskoj i mjenjaju za četničke doduše al to je manje bitno  ) 6-U Prištini da nema Srba? Danas možda ali prije ih je bilo. Neka stoji crkva sokoli a ako SPC nema vjernika il novaca za održavanje bude postala katolička il već nešto . Strpi se  7-Srbija krivo igra prema vama, nju je već tolko ekonomski koštala politika prema Kosovu da se radi o stotinama milijardi. I cifra se penje. Da je više pameti među njima već bi se ranije dogovorili za podjelu Kosova i vi bi pristali a Preševo nitko nebi niti spominjao, ono bi bilo u Srbiji pod normalno i ekonomski bi se i jedni i drugi mogli razvijat i surađivat. Ovako shvaćam što hoćeš reć vi ste u međuvremenu ojačali sad stvari stoje tako da Sjeverno Kosovo može samo za Preševo i to je vaša ponuda i spremni ste i ginut za svoj cilj. 8-A što reć nego svaka čast vama Albancima na jedinstvu i zajedništvu kojeg imate i spremnosti da se borite za svoje ciljeve. To vam moram priznat kao i domišljatost koju eto ti prezentiraš ovdje, imate dobar potencijal i puno mladog stanovništva, otvarate se Zapadu i pratite međunarodne trendove i težite EU i NATO-u boreći se za sovje interese a opet znate popustit kad vidite da ˝babo˝ kako ti kažeš jednostavno neda nešto  9-Za Makedoniju si u pravu. Tu si me ulovio  Mora se i vas Albance tu pitat nešto jer ste konstitutivni narod. To je. Ali pošto imaš ime po Mic Sokoliju junaku borbe protiv Turaka zašto ti smetaju spomenici i parade koje obilježavaju oslobođenje protiv Turaka? Zašto ne razlučiti oslobađanje (Srba i Makedonaca) od Turaka i zločine Srba nad Albancima? Ok idemo redombroj po broju. 1- Borci ucpmb-a pushke su hvatilli jer nisu imalli gde.Toliki je bio pritisak nad njima da su se oni mogli ravnjati sa jevrejima u vreme hitlera.Preshevska dolina je tada licilla na jedan masovan konc llogor.kada pricash o nekakvim granicama kosova o kojoj periodi eks yu pricash da su postojalle te granice.Jasno definirane granice kosova su postojalle sa promenom ustava 1974 godine kada se kosovo razlikovallo od drugih republika samo i samo po imenu inace status joj je bio isti.Jedina je billa razlika nedostatak prava na samo opredeljenje.To je bio razllog demonstracija 1981 godine.I te granice kosova su postojalle sve dok sllobo to tenkovima nije ukinuo.Posle toga nema kosovskih granica.Kosovske granice sada poslednje postoje ovih zadnjih 4 godina neovisnosti. 2-shta se hashima tacija tice on je juce bio dzhukella dzhukella je i danas.Pa koju je bitku on bio j......... juce je bio izdajnik danas je isto govno.ne znaju mu se josh uvijek grobovi cetiri hiljade ljudi on ni jedno ni dva odreshava kesu i donosi odlluku o popravci srpskih grobova iz drzhavne kase.Dok za grobove nashih ljudi ni jedna jedina rijec.Pa josh uvijek 4000 kosovske familije ne znaju gde su kosti njihovih sinova i sestara.Druga stvar srpska udba je likvidiralla bracu grvallu i kadri zeku.Kako nije uspjella hashima koji svaki dan je bio u dübendorf i preprodavao farmerice? One veceri kada se u prekazu vodio rat i kada adem jashari sa bratem i ocem ratovao i zhrtvovao se za kosovsku kauzu gde su billi tacovi generalli.Za sami lushtakua znam da je te veceri bio u tirani jer tamo sam ga sreo u separeu hotella europa.Sulejman selimi je bio u prekaz nije mu se culla pushka.Ram buja je bio u drenici nije billo ni njegove pushke.Jedini je reagiro haradinaj sa familijom i poceo je akcije jednu za drugom.Reagiro je agim ramadani i agim ceku koji su ostavili hladna pica i swicarsku lepotu i doshli umrijeti za svoj narod.Albanci nisu lludi.Zato hashim taci gubi izbore od rugove.Zato hashim taci i sada gubi izbore permanentno.jedino kradjom i punjenjem kutija dollazi do pobjede.To su fakti. 3-Nakon srpske kapitullacije i potpisa svi koljaci ubice psihicki optereceni.Pa sve zhivotinje te arkanovaca pa jso pa kobre pa vuci pa zmije macke i ne znam kojekakve josh srpske mentallne bolesnike milloshevic je posllo u preshevsku dolinu.I svoje politicke poraze prikrivo je terorom nad allbancima 4-A ne ibar mi smo te greshke napravili par puta.za vreme turske mi njima nismo shkodili.Oni nama da.Posle turaka oni su nas pokllalli.Dzhentlemenski dogovor nikolle pashica i dzhelala bajara je billo to da ne ostane ni jedan allbanac na kosovu.Hvalla hitleru shta je zapoceo svetski rat i mi smo se spasilli.U hitlera smo gledali spasioca.Za te cetiri godine moglli smo da ne ostavimo ni jednog srbina ili makedonca ili crnogorca u nashe sredine.Ispali smo budalle i to nas je koshtallo stotinama hiljada zhivota i iseljenika za tursku.Ako josh jednom napravimo istu greshku to znaci da ne umjemo da ucimo i na svoje greshke.Takvi ne zaslluzhuju niciju millost pa ni bozhju.Ne misllim da budem uopshte bolji od njega.Naprotiv ucim od izraelaca.Arapi kazhu da negdje u neku suru u kuranu, je napisano da dok postoji jevrejska drzhava ne postoji muslimanska vjera.To je otvoreni poziv za unishtenje jevreja.Pa jevreji su isto bozhji ljudi i imaju potpuno pravo da brane svoje svim sredstvima.Pa normallno poziv na sillu odgovaraju istom sillom.U srpsku politiku i ideollogiju su zapisana jasna pravilla o reshavanju arnautskog pitanja.ta rjeshenja su polla njih pobiti polla posllati za anadolliju.Ne pada mi na pamet biti bolji od njih.Na njihov zullum treba odgovoriti deset puta zheshcim zullumom.Ako upotrebim stihove at gjergj fishte zvucillo bi ovako:tuci ga i ne daj mu da pllace Qe ti dhimbset gjarprit nen gure qe ti dhimbset miut ne mure 5-ibar ti zezash se samnom ili shta je sa tobom.Komunisticki rezhim je znacio srpski rezhim ili rankovic.Doneti zakon protiv komunizma znaci donjeti zakon protiv srbije.Obaranjem jednog takvog spomenika hashim taci ima da razreshi poslla policajce.Ali hashi taci mozhe da jebe svoju majku jer ni njegovo petokolonashko djellovanje ne mozhe protiv volje naroda.Mi cemo sa zapada ekstra da finansiramo razreshene policajce.Kosovu je odredjeno koliko mozhe imati aktivne policije i strucnih policajaca.Mi cemo da dellujemo drugacije non stop cemo da produciramo nove uvezhbane policajce i teracemo ih da prekorace ovllashtenja da dobiju otkaz.Na njihovo mesto cemo donjeti nove.Dok stare cemo da ih drzhimo pllatama iz zapada.Tako cemo maksimallno da povecavamo broj policiskih oficira i vojnih takodje.Mi smo sa zapada drzhalli cjello kosovo pa mozhemo drzhati i 10-15 hiljada razreshenih milicionera.Doh hashim thaci i xhavit haliti spremaju spomenik enveru hoxhu u uroshevcu. 6-Billo je allbanaca i u nishkom sandzhaku pa nema ih vishe.Billo je xhamije nasred skoplja poznata burmali xhamija srushili su je srbi za vreme kralja i na njeno mesto se gradi pravosllavna crkva pa nishta.Billa je xhamija nasred prilepa makedonci su je zapalilli.Srushilli su i allbanci manastir u leshok.Kod allbanaca se manastir popravio bez problema i niko to ne dira.Dok u prilep ne daju ni za zhivu gllavu da se popravi izgoreno i srusheno.Znaci oni mogu i sve im je dozvoljeno a ja trebam biti uvijek onaj koji ce da pravi prvi korak.E nece dalje tako ici ibar oko za oko zub za zub tako pishe u bibli.Ako greshim ispravi me. Shta se srpske crkve u prishtini tice.Ma ja bi lepo toj crkvi i temelje katerpilarom iskorenio.ne trebaju mi srpski koreni za katolicku crkvu.Ma cu da gradim bre na njeno mesto jednu allbansku crkvu cijella da bude u zllatu safirima i rubinima.Dajem ti besu da vishe ne mogu ali kada bi se gradilla allbanska katolicka crkva na mjestu tog ...... doniracu 100 hiljada sficarskih franaka.Toliko bih mogo i toliko imam odshparanih ovih zadnjih 3 godina.Jer sam prije tri godine gradio novu kucu u tetovo i mnogo sam potroshio. 7-tu se varash ibar ako mislish da ce proci preshevo za severno kosovo.I severno kosovo i preshevo je moja zemlja.I jeni pazar ce biti moj.Ako smo zdravi i zhivi jer se vjek ljudi ne zna i ne znamo hoce li biti do tada ovaj forum al budi siguran da za dest godina kako danas razgovaramo za preshevo tada cemo da govorimo za novi pazar sjenicu tutin.Srbi ne mogu popustiti a mi necemo vishe nazad.Mi idemo naprijed korak za korakom.Vama sretan put u evropi dok srbi ima josh dugo da se sa nama valjaju u bllatu ballkanskog corsokaka.Alo zato oni nece imati vremena da vama nashkode bit ce zauzeti sa nama.Zato nam recite hvala. 8-ibar jedna stvar nek ti bude jasna.Kosovari vole mnogo da popiju caj.Onaj crni indijski caj.Ne znam zbog cega i odakle se isti zove narodno ruski caj.Ako otidnesh u kosovsku cajdzhilnicu i trazhish ruski caj niko nece da te slluzhi.Naruci americki caj odmah ti dodje i prva casha je gratis.Koliko mi dugujemo jenkima niko to njima ne dugujemo.Ako allbanci okrenu ledja americi da bog da da moj narod bog pogadja munjama i gromovima i cijelli moj narod izgori u najgorim mukama.Shta kazhe babo to je zakon i tacka.Pa i kad nam se ne svidja.Babo je u pravo i kada nije u pravo 9-ibar zbog cega neke stvari ekstra ne zhelimo da svatimo.Prvo tvrdite da smo mi allbanci bili na tursku stranu.jeste da smo billi muslimani.Ali nikad nismo billi na tursku stranu.Svi ostali narodi pod turcima su imali svoje shkolle.Mi allbanci to nismo imalli.Ako bismo to imali bili bismo svjesni svoje nacije i patriotizma.U borbama zhestoki josh ako bismo mi tada bili i intelektuallno podignuti ondak turci tu nisu imali shta trazhiti.Nego je njima billo llakshe da manipuliraju sa nepismenim allbancima.Zato majka tereza je ucilla u vllashku shkollu.Allbanci hristijani su se mogli intelektuallno podici po crkvama i manastirima.Pa zato ako pogledash u allbansku istoriju pisanu rijec uvjek imaju allbanci hristijani.Dok pushku i mac allbanci muslimani.Cast izuzecima i sa jedne i sa druge strane.Mic sokoli je bio sin dasha sokolija i necak binaka alije.Znaci muslimanska familija koja se preko cijelle historije kllala sa turcima.Uzmimo licnost dervish cara.Dervish nije hristijansko ime to je tipicno muslimansko ime.Taj isti dervish cara likvidiro je hajredin pashu sa 12 hiljada vojnika na radicku klisuru.U istu bitku allbanski ustanici su izgubilli 1700 vojnika.Znaci bitka u koju na jedan dan poginu 13.7 hiljada vojnika.U kacanicku klisuru turci su izguvbilli 4000 vojnika zajedno sa nexhip pashom koji je dosho cak iz soluna da ljute arnaute dovede u red.A za obelezhja oslobadjanja od turaka.Jooj ibar nas allbance je bog radi toga kaznio.Mi toliko smo tukli jadne turke da nam je bog donjeo porobuvace koji su hiljadama puta grozniji nego i sami turci.I pazi znam da ce srpski shtakori sada odmah podici uzbunu.Ali to ne mislim samo ja kao musliman.Popitaj sve bugare do jednog.Oni nisu muslimani oni su hristijani.Ali oni tvrde ako napravite usporedbu medju turske i srbo grke, turci su bili melem za ranu.Zato ta obelezhja oznacavaju kraj jednog robstva i pocetak deset puta tezheg i necoveckog robstva.I na kraju krajeva treba to iskoreniti ibar.Da budemo kratki.Sllobo je tvrdio dokle ima jednog srpskog groba to je velika srbija.Lepo mu sva groblja bagerom iskorenim i nece tu biti velike srbije.Prosto ko pasulj jelda.Nek iskopa sve to i nek pokopa lepo u shumadiju inace igrat ce bager
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 24 sij 2013, 00:00 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne smijemo generalizirati. Iako ima Albanaca kji bi "rado dovršili Srbe", ima još više onih drugih, koji ne opravdavaju nasilje i zločine. Potpuno si u pravo prijatelju.jer mi je nezgodno ta te nazovem po nicu ne znam zbog cega.Mrtve trebash ostaviti na miru.Ja to nikad ne bih mogo da napravim.Iako sam ratovao protiv srba.A u ratu se ubija.Ako zatreba opet iz prva idem u rat.Ali zarobljenicima, zhenama deci, starcima i mrtvima ne bih nashkodio.A na one tvrdnje kosovske tajne slluzhbe ja vjerujem 80%.Oni su to uradilli 1981 godine i kasnije su to i priznali i hvalilli kao super izvedenu operativnu akciju.oni su minirali zhidovsko groblje na mirogoju samo da bi pokazalli novu hrvatsku vllast kao protiv izraellsku i pro ustashku.Mozhesh sllobodno procitati priznanje radenka radojcica i slavka milobabica.To pollako njihove slluzhbe priznaju.Pa jer nisu napisalli vagone sa novinama i knjigama sa gjorgje martinovicem.Isti je u samozadovoljavanje njegovih homoseksuallnih potreba sa fllashom imo peh.Cijella je srbija ustalla na noge pisajuci bijelle crne rozove knjige o njegovoj fllashi i njegovom pederlluku.Specijallni rat je bio jest i bitce najako srpsko oruzhje.Ja sam 80% siguran da su to uradilli allbanske prodane dushe koje su na srpski spisak.Ostaci tih sluzhbi.Pa nisu oni preko noci prestalli da budu izdajnici.Jednom izdajnik vecno izdajnik
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 24 sij 2013, 00:03 |
|
|
Citat: Zeman: Kosovo teroristički režim
Favorit drugog kruga izbora za predsednika Češke, socijaldemokrata Miloš Zeman izjavio je da, ako bude izabran za šefa države, ne bi dopustio da Češka pošalje ambasadora u Prištinu.
- Povukao bih čak i otpravnika poslova koji je tamo, a kamoli da šaljem ambasadora. Smatram da je Kosovo teroristički režim koji finansiraju narko-mafije - prenosi list "Danas" u sutrašnjem broju izjavu Zemana agenciji ČTK.
Mudro zbori čovek. Nego, da vidimo šta se danas dešava u mladoj kosovarskoj demokratiji. Citat: PRIŠTINA - Albanski esktremisti su, nakon skrnavljenja srpskih grobalja na Kosovu i Metohiji, danas nastavili sa napadima na preostale Srbe, javlja dopisnik Srne. U selu Bresje nadomak Kosova Polja tokom noći bačena su dva molotovljeva koktela na domaćinstvo porodice Jovanović. "Pričinjena je manja materijalna šteta", potvrdio je Srni Aleksandar, jedan od dvojice braće Jovanović, jedine srpske porodice u Bresju . Istovremeno, srpski izvori iz Osojanske kotline prenijeli su Srni da je danas prije podne Albanac koji je prodavao poljoprivredne proizvode u centru Osojana ispalio više metaka iz pištolja iznad glava nekoliko Srba koji su se nalazili u blizini. Povrijeđenih nije bilo, a Kosovska policijska služba je odmah izašla na lice mjesta. U policiji su potvrdili da je prijavljen incident u Osojanu i da je u toku istraga. "Detaljnije informacije biće naknadno saopštene", kažu u Kosovskoj policijskoj službi.
Istovremeno, mediji na albaskom jeziku prenose upozoravajuće saopštenje kosovske obavještajne službe, koja tvrdi da ima pouzdane informacije da su Srbi na više lokacija širom Kosova sami porušili spomenike kako bi destabilizovali situaciju.
Služba trvdi da će u narednih dan-dva osumnjičeni biti lišeni slobode i procesuirani.
Samo hrabro napred u svetlu evropsku budućnost!  Citat: „Neprihvаtljivo je dа nа petu godišnjicu Kosovа i dаlje postoje oni koji poriču držаvnost Kosovа”, ocenilа je Ulrike Lunаček, Izvestilаc Evropskog pаrlаmentа zа Kosovo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 24 sij 2013, 00:07 |
|
|
sokoli je napisao/la: 7-tu se varash ibar ako mislish da ce proci preshevo za severno kosovo.I severno kosovo i preshevo je moja zemlja.I jeni pazar ce biti moj.Ako smo zdravi i zhivi jer se vjek ljudi ne zna i ne znamo hoce li biti do tada ovaj forum al budi siguran da za dest godina kako danas razgovaramo za preshevo tada cemo da govorimo za novi pazar sjenicu tutin.Srbi ne mogu popustiti a mi necemo vishe nazad.Mi idemo naprijed korak za korakom.Vama sretan put u evropi dok srbi ima josh dugo da se sa nama valjaju u bllatu ballkanskog corsokaka.Alo zato oni nece imati vremena da vama nashkode bit ce zauzeti sa nama.Zato nam recite hvala.
8-ibar jedna stvar nek ti bude jasna.Kosovari vole mnogo da popiju caj.Onaj crni indijski caj.Ne znam zbog cega i odakle se isti zove narodno ruski caj.Ako otidnesh u kosovsku cajdzhilnicu i trazhish ruski caj niko nece da te slluzhi.Naruci americki caj odmah ti dodje i prva casha je gratis.Koliko mi dugujemo jenkima niko to njima ne dugujemo.Ako allbanci okrenu ledja americi da bog da da moj narod bog pogadja munjama i gromovima i cijelli moj narod izgori u najgorim mukama.Shta kazhe babo to je zakon i tacka.Pa i kad nam se ne svidja.Babo je u pravo i kada nije u pravo
9-...Sllobo je tvrdio dokle ima jednog srpskog groba to je velika srbija.Lepo mu sva groblja bagerom iskorenim i nece tu biti velike srbije.Prosto ko pasulj jelda.Nek iskopa sve to i nek pokopa lepo u shumadiju inace igrat ce bager Slusaj ti siptarcino jedna raspala, tvoje nije ni Presevo, ni Kosovo, tvoja je cenifa u Svici, i ona selendara u Makedoniji odakle si potekao... Dosta mi je tvojih govana na ovoj temi... samo ovo sto sam citirao govori o kakvom se patoloskom tipu radi, sa bolesnim namerama, i nemerljivim bezobrazlukom... Ti ne predstavljas ni Albance, izjdenacavao sam te u nekim postovima sa nekim mainstreamom tamo...sto negde i ima smisla, ali ti si ustvari bolesnik, ovakve neraste vezuju i bicuju po potrebi... Americki caj  e u tom delu vec prelazimo na komediju... na kraju tebi i takvim inferiorcima se ipak treba smejati...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 24 sij 2013, 00:14 |
|
|
sokoli je napisao/la: Lepo mu sva groblja bagerom iskorenim i nece tu biti velike srbije.Prosto ko pasulj jelda.Nek iskopa sve to i nek pokopa lepo u shumadiju inace igrat ce bager Hoće l' biti ban ovom divljaku? 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|