|
|
Stranica: 9/103.
|
[ 2552 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 16:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ti njemu veruješ da je bio na nekom ratištu? Ko bi takvog primio u jedinicu ? Bio je u NS u sanitetu 93. Stavio sliku. Iskrvario je za otadžbinu u sanitetu,vijerovatno je i tad bio gladan.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 17:23 |
|
|
weasel je napisao/la: Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili. Albanija je upravo stvorena zahvaljujući Austrougarskoj da Srbija ne dobije izlaz na more. I upravo zahvaljujući Austrougraskoj je i zakuvan srpsko-bugarski problem oko Makedonije.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 17:35 |
|
|
Vujadin je napisao/la: weasel je napisao/la: Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili. Albanija je upravo stvorena zahvaljujući Austrougarskoj da Srbija ne dobije izlaz na more. I upravo zahvaljujući Austrougraskoj je i zakuvan srpsko-bugarski problem oko Makedonije. To što ti kažeš se dogodilo 1912. i 1913. kada su vas vodili Karađorđevići koji su gledali u Moskvu. Da su vas vodili Obrenovići stvar bi bila drugačija.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 17:56 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Da su nas vodili Obrenovići mi te ratove nebi ni vodili, ni pobedili.
I Bugarska i Grčka su bili ruski sateliti i udružili bi se bez nas, pod pokroviteljstvom Rusa, pa bi Bugarska uzela Makedoniju a Grčka Albaniju.
Mi bi smo ostali u granicama iz berlinskog kongresa, čak ni Sandžak ni Kosovo nebi dobili.
Austrougari bi i to aneksirali kao i Bosnu.
A na kraju bi i nas slabašne i opkoljene aneksirali, sa sve svojim austrofiličarima Obrenovićima.
Majski prevrat je nešto najbolje što nam se desilo.
Jedina naša greška je bila stvaranje Jugoslavije umesto Velike Srbije.
Sve do tog momenta je bilo perfektno.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:01 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Albanija je upravo stvorena zahvaljujući Austrougarskoj da Srbija ne dobije izlaz na more. I upravo zahvaljujući Austrougraskoj je i zakuvan srpsko-bugarski problem oko Makedonije. To što ti kažeš se dogodilo 1912. i 1913. kada su vas vodili Karađorđevići koji su gledali u Moskvu. Da su vas vodili Obrenovići stvar bi bila drugačija. Nije Moskva, ona je žrtva zavere iz Londona. Procenili su da će Rus ući za njega u nepotrebni rat. Stupica da padnu, i još 3 carstva i podigne se NOVA VERSAJSKA. banksterska.... Fed preuzet 1912 kao privatna tiskaonica 10 ak najjačih obitelji. Mi bi i bez ratova uzeli srpski etnički prostor. Bilo bi bar 5 milja više Srba na Balkanu, ali dušmani NE dadoše.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:09 |
|
|
Da, zaboravio sam i Crnu Goru. Crna Gora je isto maksimalno bila rusofiličarska država i društvo. Oni su proglasili rat Japanu zbog Rusa.. Udružili bi se oni, Bugari i Grci i bez nas, a mi bi smo ostali u pašaluku koji bi Austrougarska aneksirala nakon ratova za dva dana, o čemu maštaju od stoljeća sedmog. Niti bi Srbija bila slobodna, niti bi se autrougarsko carstvo razbilo ikada. Šprajhali bi smo mi Nemački danas. I vi i mi i Bosna i Slovenija..
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:11 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Albanija je upravo stvorena zahvaljujući Austrougarskoj da Srbija ne dobije izlaz na more. I upravo zahvaljujući Austrougraskoj je i zakuvan srpsko-bugarski problem oko Makedonije. To što ti kažeš se dogodilo 1912. i 1913. kada su vas vodili Karađorđevići koji su gledali u Moskvu. Da su vas vodili Obrenovići stvar bi bila drugačija. Da su ostali Obrenovići da nas vode, Srbija bi bila austrougarska vazalna državica sa pograničnim Beogradom. Ovako više nema Austrougarske imperije niti će je više biti.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:13 |
|
|
Amin!
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: Da, zaboravio sam i Crnu Goru. Crna Gora je isto maksimalno bil rusofiličarska.
Udružili bi se oni, Bugari i Grci i bez nas, a mi bi smo ostali u pašaluku koji bi Austrougarska aneksirala za dva dana.
Niti bi Srbija bila slobodna, niti bi se autrougarsko carstvo razbilo ikada. Šprajhali bi smo mi Nemački danas. I vi i mi i Bosna i Slovenija.. Super, bili bi UJEDINJENI sas braću prečani. I Srbija bi bila bez pola Metohija Peć, Đakovica, Prizren. To je predlog AU i Njemačke 1912.posle i balk. Fr i Rus su ovo nam završile na Prokletije.... Dok je etnička linija i većina Srba bila iza reke Lab i Sitnica.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:16 |
|
|
Grobar je napisao/la: Da, zaboravio sam i Crnu Goru. Crna Gora je isto maksimalno bila rusofiličarska država i društvo. Oni su proglasili rat Japanu zbog Rusa.. Udružili bi se oni, Bugari i Grci i bez nas, a mi bi smo ostali u pašaluku koji bi Austrougarska aneksirala nakon ratova za dva dana. Niti bi Srbija bila slobodna, niti bi se autrougarsko carstvo razbilo ikada. Šprajhali bi smo mi Nemački danas. I vi i mi i Bosna i Slovenija.. Kim je to već napisao. Ne razumem zašto mu je problem da to potvrdi. Srbija u granicama iz 1878. kao AU pokrajna, cveta hiljadu cvetova. Raj na zemlji. Zašto nećeš da ponoviš to što si rekao KiM? Stoj iza svojih reči, i ako je moguće, pokušaj da ih obrazložiš, a ako misliš da smo preglupi da shvatimo objašnjenje, onda nemoj.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:23 |
|
|
K:M je napisao/la: Super, bili bi UJEDINJENI sas braću prečani.
I Srbija bi bila bez pola Metohija Peć, Đakovica, Prizren. To je predlog AU i Njemačke 1912.posle i balk. Fr i Rus su ovo nam završile na Prokletije....
Dok je etnička linija i većina Srba bila iza reke Lab i Sitnica. Šta super? Ti bi se danas prezivao Krstin, pričao bi Nemački.. Austrougarska bi i dan-danas postojala, a Srbija nebi. Verovatno bi bolje živeli i bili uredjeno društvo ali to nije sloboda. Bolje su živeli i potturice za vreme Turaka ali gde su danas? Potturčeni, siromašni i glupi. Sloboda nema cenu.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 18:57 |
|
|
Zabole me, promena podataka je sad 20e, ni H se tako ne prezivaju. Bili bi uređen sustav, a ne balkanski drljavci, podrpanci....
Sloboda ima cenu u Njemačkoj sa hr putovnicom našeg kolege.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:07 |
|
|
Prodaš svoju pozamašnu imovinu, kupiš kartu za Frankfurt i živiš u civilizaciji. Niko te ne sprečava i nikom nisu potrebni tvoji saveti da je to ispravno. Moguće je napraviti taj korak bez da baljezgaš ovde, misli na sebe i svoju porodicu, šta te boli *** za nas. Srećan put i sve najbolje.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:17 |
|
|
K:M je napisao/la: Zabole me, promena podataka je sad 20e, ni H se tako ne prezivaju. Bili bi uređen sustav, a ne balkanski drljavci, podrpanci....
Sloboda ima cenu u Njemačkoj sa hr putovnicom našeg kolege. Dobro Franjo Tudjmane..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:21 |
|
|
Simo Dubajiću ponovo se rodi, pa KiM-a pogodi....
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:26 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Prodaš svoju pozamašnu imovinu, kupiš kartu za Frankfurt i živiš u civilizaciji. Niko te ne sprečava i nikom nisu potrebni tvoji saveti da je to ispravno. Moguće je napraviti taj korak bez da baljezgaš ovde, misli na sebe i svoju porodicu, šta te boli *** za nas. Srećan put i sve najbolje. Autošovinisti su bolesni. Oni ne žele da žive bolje, jer uvek mogu da se spakuju i zapale na zapad. Ne, oni imaju fetiš da lobotomiraju sve Srbe i da svi Srbi moraju da razmišljaju kao oni. Valjda im je malo i to, nego im teško pada slobodna teritorija Srbije i što baba Germanka Andjelković mora da nas zaobilazi u širokom luku i muči se jadna naša Lužička Srpkinja dok nas preskače. E, u to ime, ja sam uvek bio za to, da Srbiju podelimo na dva dela. 1.Proevropska-ultraprogresivna Srbija koja pristaje na sve što zapad traži. 2.Opančarsko-tvrdoglavu seljačku Srbiju koja pokaže patku svakome . Njima dati progresivne Vojvodinu, Novi Beograd i Zemun, a nama nazadni pašaluk. Pa oni lepo neka žive u lepšoj polovini i nek' rade šta hoće. A mi ćemo ovde da hajdučimo do smrti i nek' nam se skinu s k***a više. Kime ti ostaješ u nazadnoj Srbiji. Za kaznu..
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:28 |
|
|
Radna temperatura se diže, može prokuhati.
Trebamo si bit civilizirali, ta nismo baš divljaci.
Njemačku preferira kninđa bojna sa neprijateljski ausfajs.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 19:35 |
|
|
Specijalna pEsma za našeg gladnog napaćenog brata KiM-a. https://youtu.be/ijOBz5aFUIc
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 00:21 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1657 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 15:35 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Kim -
Ne, samo jaka Žare i Goci, ovo je suviše mitl EU. Čovek koji je u Njemačkoj, sa hrv putovnicom i podjednako su mu odvratni i H i "opančari, gedže" naručuje mi pesmu o vraćanju, a ja živim ovde od seobe Srba 330g..
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 16:01 |
|
|
Vujadin je napisao/la: weasel je napisao/la: To što ti kažeš se dogodilo 1912. i 1913. kada su vas vodili Karađorđevići koji su gledali u Moskvu. Da su vas vodili Obrenovići stvar bi bila drugačija. Da su ostali Obrenovići da nas vode, Srbija bi bila austrougarska vazalna državica sa pograničnim Beogradom. Ovako više nema Austrougarske imperije niti će je više biti. Možda, nikad ne znaš, ali bi vi sasvim siguran sam kad tad nešto izvukli u obliku autonomije. AU bi se reformirala i svi bi profitirali osim naravno Nijemaca i Mađara. Imali bi autonomiju u vojvodini (koju ste već imali u 19. st ) i vjerojatno bi slično nešto izvukli i preko Drine samo zajedno s Hrvatima. U krajnjem slučaju bi se to sve mirno razišlo kao Čehoslovačka. Što vam vrijede Krađorđevići kad je od svega toga ostala Vojvodina i to je to. S obzirom što ste imali 1918. nije baš puno...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 16:33 |
|
|
K:M je napisao/la: Ne, samo jaka Žare i Goci, ovo je suviše mitl EU. Čovek koji je u Njemačkoj, sa hrv putovnicom i podjednako su mu odvratni i H i "opančari, gedže" naručuje mi pesmu o vraćanju, a ja živim ovde od seobe Srba 330g.. Dragan Janjičar. Nije tebi što ja imam putovnicu,nego što ti nemaš. https://youtu.be/bKq-zyl6jSw
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 16:52 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Da su ostali Obrenovići da nas vode, Srbija bi bila austrougarska vazalna državica sa pograničnim Beogradom. Ovako više nema Austrougarske imperije niti će je više biti.
Možda, nikad ne znaš, ali bi vi sasvim siguran sam kad tad nešto izvukli u obliku autonomije. AU bi se reformirala i svi bi profitirali osim naravno Nijemaca i Mađara. Imali bi autonomiju u vojvodini (koju ste već imali u 19. st ) i vjerojatno bi slično nešto izvukli i preko Drine samo zajedno s Hrvatima. U krajnjem slučaju bi se to sve mirno razišlo kao Čehoslovačka. Što vam vrijede Krađorđevići kad je od svega toga ostala Vojvodina i to je to. S obzirom što ste imali 1918. nije baš puno... Kakve ti gluposti pišeš, to nije normalno. Da je ostala Austro-Ugarska danas ne bi bilo više od 20% Srba u Vojvodini, jer bi oni nastavili sa naseljavanjem Mađara, Nemaca, Slovaka, Hrvata na ove prostore. 1910. je bilo 34% Srba. Upravo je oslobođenje 1918. zaustavilo taj proces i preokrenulo ga u suprotnom smeru. Možda bi bolje stajali u ugarskoj pokrajini Hrvatska&Slavonija, ali eto i meni je važnije da je Vojvodina u Srbiji nego to. I ne, nije samo Vojvodina koja do 1918. nikad nije bila u Srbiji, jer su Srbi izvukli Republiku Srpsku na pola BiH. Šta smo sve imali PRE 1918. ovo je odlično.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 16:52 |
|
|
weasel je napisao/la: Što vam vrijede Krađorđevići kad je od svega toga ostala Vojvodina i to je to. S obzirom što ste imali 1918. nije baš puno... Vrede Karadjordjevići itekako, već ti je objašnjavano pet puta dosadni Wazale. Da nije bilo njih, Srbija bi se utopila u Austrougarsku, koja bi postojala i dan-danas. Ko bi rasturio Austrougarsku? Vi i Bošnjaci? Dakle, sve do 1918-te je perfektno odradjeno. Problemi nastaju stvaranjem Jugoslavije umesto Velike Srbije. Ali ni to nebi bilo toliko strašno da vaš drug Tito nije crtao ono što je crtao 43-će. Ove sadašnje granice su njegovih ustaških ruku delo, a ne Karadjordjevićevih. Ko se sve okomio na nas u istoriji mi smo još i velika država. A tek treba da nam dodju u skute Srpska Sparta i Republika Veličanstvena Srpska.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 17:25 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Da je ostala Austro-Ugarska danas ne bi bilo više od 20% Srba u Vojvodini, jer bi oni nastavili sa naseljavanjem Mađara, Nemaca, Slovaka, Hrvata na ove prostore. 1910. je bilo 34% Srba. Upravo je oslobođenje 1918. zaustavilo taj proces i preokrenulo ga u suprotnom smeru.
Možda bi bolje stajali u ugarskoj pokrajini Hrvatska&Slavonija, ali eto i meni je važnije da je Vojvodina u Srbiji nego to.
I ne, nije samo Vojvodina koja do 1918. nikad nije bila u Srbiji, jer su Srbi izvukli Republiku Srpsku na pola BiH. Šta smo sve imali PRE 1918. ovo je odlično. Jasno je da bi vas pokušali poklopiti i asimilirati pa niste vi jedini bili tome podvrgnuti. No ja gledam stvari iz druge perspektive. Vi ste s Karađorđevićima u zenitu vaše geopolitike imali direktnu kontrolu od Vardara do Triglava, okupili ste sve Srbe ( i druge južne slavne naravno). Od svega toga je sada vama ostala uža Srbija i eto sačuvali ste Vojvodinu. CG se ispalila van kao i Kosovo da ne govorim o prečanima. Pokušaj objektivno pogledati Karađorđeviće. Uspjeh im se nije pokazao kao trajan.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|