|
|
Stranica: 10/100.
|
[ 2493 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 17:40 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Pa to nije posledica Karadjordjevića, nego vašeg druga Tita i debila Srba koji su mu ljubili noge i koji su se sahranjivali sa petokrakom na svom spomeniku. BTW.. Zašto Tito nema petokraku na svom spomeniku, hoće li mi neko dati odgovor? 
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 17:54 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Da je ostala Austro-Ugarska danas ne bi bilo više od 20% Srba u Vojvodini, jer bi oni nastavili sa naseljavanjem Mađara, Nemaca, Slovaka, Hrvata na ove prostore. 1910. je bilo 34% Srba. Upravo je oslobođenje 1918. zaustavilo taj proces i preokrenulo ga u suprotnom smeru.
Možda bi bolje stajali u ugarskoj pokrajini Hrvatska&Slavonija, ali eto i meni je važnije da je Vojvodina u Srbiji nego to.
I ne, nije samo Vojvodina koja do 1918. nikad nije bila u Srbiji, jer su Srbi izvukli Republiku Srpsku na pola BiH. Šta smo sve imali PRE 1918. ovo je odlično. Jasno je da bi vas pokušali poklopiti i asimilirati pa niste vi jedini bili tome podvrgnuti. No ja gledam stvari iz druge perspektive. Vi ste s Karađorđevićima u zenitu vaše geopolitike imali direktnu kontrolu od Vardara do Triglava, okupili ste sve Srbe ( i druge južne slavne naravno). Od svega toga je sada vama ostala uža Srbija i eto sačuvali ste Vojvodinu. CG se ispalila van kao i Kosovo da ne govorim o prečanima. Pokušaj objektivno pogledati Karađorđeviće. Uspjeh im se nije pokazao kao trajan. Sad imamo znatno više nego pre dolaska Karađorđevića 1903.  Što znači da su bili uspešni. I prekini da izostavljaš postojanje etnički homogene Republike Srpske na pola BiH, koja ima veću samostalnost i nadležnosti nego što je Hrvatska ikad imala do 1991. 
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 17:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa to nije posledica Karadjordjevića, nego vašeg druga Tita i debila Srba koji su se sahranjivali sa petokrakom na svom spomeniku.
Zašto Tito nema petokraku na svom spomeniku, hoće li mi neko dati odgovor? Tito je samo nadogradio na Banovine koje su već prije postojale i koje je popisao vaš kralj. To vam je bilo neminovno, federalizirati zemlju. Umjesto toga da ste vi to napravili prema vašem naumu vas je zatekla okolnost ww2 i onda su to komunisti napravili. Također kralj je izravno svojim odlukama doveo do toga da se uspostavi komunizam.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:03 |
|
|
weasel je napisao/la: Tito je samo nadogradio na Banovine koje su već prije postojale i koje je popisao vaš kralj. "Samo"? "Samo" je nadogradio Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Vojvodinu.. "Samo" nas je vratio u granice pre Karadjordjevića.. :) Da nije i on Obrenović? I ništa mi nismo morali, osim da NE ODEMO masovno u komuniste kao debili. Da je Draža pobedio mi bi danas bili Italija, samo malo severnija..  ..
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:08 |
|
|
Grobar je napisao/la: weasel je napisao/la: Tito je samo nadogradio na Banovine koje su već prije postojale i koje je popisao vaš kralj. "Samo"? "Samo" je nadogradio Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Vojvodinu.. "Samo" nas je vratio u granice pre Karadjordjevića.. :) Da nije i on Obrenović? I ništa mi nismo morali, osim da NE ODEMO masovno u komuniste kao debili. Da je Draža pobedio mi bi danas bili Italija, samo malo severnija..  .. Vi ste nama svima potpisali komunizam kad ste ušli u rat s Njemačkom. Sasvim ti je nebitno ovo naše međusobono puškaranje partizana i ekipe, došli bi Rusi "oslobodili" nas i postavili nekog svog.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:10 |
|
|
Grobar je napisao/la: BTW.. Zašto Tito nema petokraku na svom spomeniku, hoće li mi neko dati odgovor?  Puno bolje je pitanje zašto on još uvijek leži u srpskom glavnom gradu,i sto ga ne isporučite u Kumrovac gdje pripada ? Ne mogu npr.zamislit obrnutu situaciju da je on bio Srbin i sahranjen u ZG. Hrvati bi ga odavno otkopali.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:11 |
|
|
Vujadin je napisao/la: weasel je napisao/la: Možda, nikad ne znaš, ali bi vi sasvim siguran sam kad tad nešto izvukli u obliku autonomije. AU bi se reformirala i svi bi profitirali osim naravno Nijemaca i Mađara. Imali bi autonomiju u vojvodini (koju ste već imali u 19. st ) i vjerojatno bi slično nešto izvukli i preko Drine samo zajedno s Hrvatima. U krajnjem slučaju bi se to sve mirno razišlo kao Čehoslovačka.
Što vam vrijede Krađorđevići kad je od svega toga ostala Vojvodina i to je to. S obzirom što ste imali 1918. nije baš puno... Kakve ti gluposti pišeš, to nije normalno. Da je ostala Austro-Ugarska danas ne bi bilo više od 20% Srba u Vojvodini, jer bi oni nastavili sa naseljavanjem Mađara, Nemaca, Slovaka, Hrvata na ove prostore. 1910. je bilo 34% Srba. Upravo je oslobođenje 1918. zaustavilo taj proces i preokrenulo ga u suprotnom smeru. Možda bi bolje stajali u ugarskoj pokrajini Hrvatska&Slavonija, ali eto i meni je važnije da je Vojvodina u Srbiji nego to. I ne, nije samo Vojvodina koja do 1918. nikad nije bila u Srbiji, jer su Srbi izvukli Republiku Srpsku na pola BiH. Šta smo sve imali PRE 1918. ovo je odlično. Da, imali ste sreće. Učinili bi ono što su Turci učinili preko Drine. Naselili vas
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:12 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa to nije posledica Karadjordjevića, nego vašeg druga Tita i debila Srba koji su mu ljubili noge i koji su se sahranjivali sa petokrakom na svom spomeniku. Ne,nego je to posljedica puča od 27.3.1941.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:13 |
|
|
Grobar je napisao/la: weasel je napisao/la: Tito je samo nadogradio na Banovine koje su već prije postojale i koje je popisao vaš kralj. "Samo"? "Samo" je nadogradio Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Vojvodinu.. "Samo" nas je vratio u granice pre Karadjordjevića.. :) Da nije i on Obrenović? I ništa mi nismo morali, osim da NE ODEMO masovno u komuniste kao debili. Da je Draža pobedio mi bi danas bili Italija, samo malo severnija..  .. Povijest je počela dosta ranije. Nekad su vam habzburzi guzice spasavali
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Puno bolje je pitanje zašto on još uvijek leži u srpskom glavnom gradu,i sto ga ne isporučite u Komrovac gdje pripada ? Ne mogu npr.zamislit obrnutu situaciju da je on bio Srbin i sahranjen u ZG. Hrvati bi ga odavno otkopali. Pa da imate gde vi Srbi-komunjare da se skupljate. U Hrvatskoj nema komunista, nikad ih nije ni bilo. A sad ti meni reci zašto nema petokraku na svom grobu? Još nisam dobio odgovor.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:16 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Graničar18 je napisao/la: Grobar je napisao/la: BTW.. Zašto Tito nema petokraku na svom spomeniku, hoće li mi neko dati odgovor?  Puno bolje je pitanje zašto on još uvijek leži u srpskom glavnom gradu,i sto ga ne isporučite u Komrovac gdje pripada ? Ne mogu npr.zamislit obrnutu situaciju da je on bio Srbin i sahranjen u ZG. Hrvati bi ga odavno otkopali. I ja sam da im se vrati najuticajniji Hrvat u istoriji. Cim li je on zaduzio Srbe da ima grobnicu u BG na kojoj se dolazi pokloniti?
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:18 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa da imate gde vi Srbi-komunjare da se skupljate. U Hrvatskoj nema komunista, nikad ih nije ni bilo. A sad ti meni reci zašto nema petokraku na svom grobu? Još nisam dobio odgovor..  Znači Srbija je još uvijek puna komunista,i komunisti na vlasti ? Otkud ja znam što nema petokraku na grobu,nisam ja pravio kuću cvijeća.
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:20 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Da, imali ste sreće. Učinili bi ono što su Turci učinili preko Drine. Naselili vas A da ipak pitamo cara Konstantina. On je najstariji i najmerodavniji izvor. Šta kaže car? Dje su Srbi? 
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:20 |
|
|
Grobar je napisao/la: U Hrvatskoj nema komunista, nikad ih nije ni bilo. Kad bi barem to bilo istina, dan danas su nam na grbači i ne možemo ih se riješit. Kao stjenice su.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:21 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: I ja sam da im se vrati najuticajniji Hrvat u istoriji. Cim li je on zaduzio Srbe da ima grobnicu u BG na kojoj se dolazi pokloniti? I ja sam zato,al kad ga Srbijanci previše vole. Čak i monarhisti kažu neka ga zbog turističke atrakcije. Onda nama prečanima prebacuju komunizam ccc.
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Povijest je počela dosta ranije. Nekad su vam habzburzi guzice spasavali Danke Austrohungarian.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:27 |
|
|
Grobar je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Da, imali ste sreće. Učinili bi ono što su Turci učinili preko Drine. Naselili vas A da ipak pitamo cara Konstantina. On je najstariji i najmerodavniji izvor. Šta kaže car? Dje su Srbi?  Bilo je Hrvatske i prije njega A pisao je svašta i o 150.000 hrvatskih vojnika
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:28 |
|
|
Grobar je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Povijest je počela dosta ranije. Nekad su vam habzburzi guzice spasavali Danke Austrohungarian..  Pusti se doskočica Čitaj
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:32 |
|
|
Evo čitam cara Konstantina. Kaže današnja Jugozapadna Srbija, Bosna i sve južno od Splita(Travunija, Zahumlje,Pagnija) SU SRBi. Ne Srbija, ne Hrvatska, nego SRBI. NASELJENO SRBIMA... Jesu tvoji poreklom iz tih krajeva? 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:33 |
|
|
Grobar je napisao/la: Evo čitam cara Konstantina. Kaže današnja Jugozapadna Srbija, Bosna i sve južno od Splita(Travunija, Zahumlje,Pagnija) SU SRBi. Ne Srbija, ne Hrvatska, nego SRBI. NASELJENO SRBIMA... Jesu tvoji poreklom iz tih krajeva?  
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:39 |
|
|
Jesi ti severnije od Niš
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:47 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Otkud ja znam što nema petokraku na grobu,nisam ja pravio kuću cvijeća. Nije to stvar graditelja kuće cvijeća. To je bila Titova želja. Ali zašto?  Tulkas je napisao/la: Jesi ti severnije od Niš Jugoistočnije. Ja sam iz Pirot.. Znam, znam. Mi smo Bugari.. Moraću odmah da te presečem, jer ti čitam misli. Pirot je bio samo rimska vojna kula "Tures" na čuvenom "Via militaris-u" pre osvajanja Nemanjića, ekstremno slabo naseljen kao i celi taj kraj. Tu su bili samo vojnici u kuli i 2 njive oko kule da imaju da grickaju šargarepe. Grad je naseljen naknadno iz već postojećih srpskih krajeva i podignut od ruševina te kule nakon osvajanja Nemanjića.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 18:55 |
|
|
ROĐENjE STEFANA U SRBIJI JE OBAVEZA PREMA PRECIMA: Novosti sa princom Filipom i princezom Danicom Karađorđević https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/ ... djordjevicMali Radovac original, samo kod frizera da ga odvedu. Znači šišanje do glave, plava fajerka!
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 19:02 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: ROĐENjE STEFANA U SRBIJI JE OBAVEZA PREMA PRECIMA: Novosti sa princom Filipom i princezom Danicom Karađorđević https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/ ... djordjevicMali Radovac original, samo kod frizera da ga odvedu. Znači šišanje do glave, plava fajerka! Brate da upotpunimo ovaj divni tekst ovom predivnom slikom iz teksta... Dva princa i princeza..  Susjedi jel' imate vi princezu i princa?  ...
|
|
Vrh |
|
 |
K:M
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 17 lis 2020, 19:02 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Usrali ste i šefa i stanicu.... YU je banksterski projekt kao i mš.
Tu se marginalci Aca nosonja i pičkousti NE pitaju.
Da su ostali Obr Srbija bi bila sa Solunom. Jer bi imali potporu germana. Nas su iz Lond iskoristili da ratuje o sa 2 carevine.
Što je kamikaza politika, koja je odnela bar realno1 mil Srba. Danas bi bilo + 5 milijuna i više bi prirodno POKLOPILI.
Uz standard bar Grčke, a ne da budemo na razini Eritreje.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|