HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 stu 2025, 17:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 505 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine
PostPostano: 31 ožu 2012, 00:17 

Junuz recimo kaže da ja lupam kada kažem da sa terazijskog platoa imam pogled na mostove na Savi. Junuz sve zna bolje od nas, pa i to šta se odakle u Beogradu vidi.
E, tako ti je ovde za sve. Svi pričaju manje-više o stvarima o kojima pojma nemaju.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 00:28 

teranova je napisao/la:
Junuz recimo kaže da ja lupam kada kažem da sa terazijskog platoa imam pogled na mostove na Savi. Junuz sve zna bolje od nas, pa i to šta se odakle u Beogradu vidi.
E, tako ti je ovde za sve. Svi pričaju manje-više o stvarima o kojima pojma nemaju.

JUNUZ:
Uključi se Tera. Uspjesi Srba?

TERANOVA:
Sinoć sam šetala Beogradom i zastala na Terazijskom platou. Pogled ka Savi, Novom Beogradu, mostovima... Ti to nikad nećeš imati.

JUNUZ:
Bogati, zemljopis u 5. nije baš iš'o, ha?

Mislim da je Junuz mislio na to da pogled ka savi i mostove na savi imamo i u RH i BiH...a ne na to da se s terazijskog platoa ne vidi sava?

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 00:28 

teranova je napisao/la:

Nisam rekao da lupaš, nego sam podcrtao mostove na Savi, ako ti je pogled na njih tako važan, tad ima još mjesta gdje ih možeš gledat.

slika

Što's bona negativna tol'ko? :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 00:36 

Nisam ja negativna nego ste navikli na te glupe smajlije, pa kad ih neko ne stavlja ispada nadrndan.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 00:43 

Ima članova koji ih stavljaju i za sebe i za tebe, a ostane i viška...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 11:27 

Ova tema je najbolesnija od svih ovih ovde glupih tema

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 17:48 

Baš glupa tema, Vojvodina je Srbija i tako će i ostati zahvaljujući Bosancima koji su je kolonijalizovali, Bosanci imaju najači osećaj pripadnosti srpskom narodu.

Srbi treba da definišu svoje nacionalne interese, činjenica je da su nekad bili odlučujući faktor kroz istoriju, ali sad moraju da se pomire i da shvate da nema Evrope dok te Vatikan ne prizna, kad je papa rekao ide Hrvatska u EU ona je otišla.
Kosovo nikad neće biti država , ne zato što Srbija to hoće, nego zato što je Vatikan nije priznao, kad Vatikan prizna Kosovo onda će biti država.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 17:50 

Koliko ono papa ima divizija?

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 09:59 

teranova je napisao/la:
Ja pak mislim da vas tek sad zeza.

Ne loži ljude, i ovako ima traumiranih... :zubati

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 10:08 

dudu je napisao/la:
ako je tako, onda svjedočimo najjačem dribleru još od doba Brazilca Garrinche.

:pepam

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 10:15 

Zaviša je napisao/la:
Baš glupa tema, Vojvodina je Srbija i tako će i ostati zahvaljujući Bosancima koji su je kolonijalizovali, Bosanci imaju najači osećaj pripadnosti srpskom narodu.

Srbi treba da definišu svoje nacionalne interese, činjenica je da su nekad bili odlučujući faktor kroz istoriju, ali sad moraju da se pomire i da shvate da nema Evrope dok te Vatikan ne prizna, kad je papa rekao ide Hrvatska u EU ona je otišla.
Kosovo nikad neće biti država , ne zato što Srbija to hoće, nego zato što je Vatikan nije priznao, kad Vatikan prizna Kosovo onda će biti država.

"Ne bu nikaj od tog bilo..."

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:28 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Odlična igra, no, previše zna o Hrvatima za jednog Srbina. Ajd neka Terra proba bit on. Doduše, još nismo utvrdili kako je Tera žensko. :D

Inače ta naša "podrška" njemu je pokazala kako im se najviše može pomoći ponašanjem prema Srbima u RH, a ne podrškom u vidu:

Ne dajte svoje hrvatstvo! Zamahivanjem zastavama i usklicima podrške.

Drži neko vrijeme ali...

Bunjevce ne vrijedi tjerat da budu Hrvati koliko god se to nama činilo logičnim, ljudi su našli načina da opstanu, da se ne isele, a jednog dana će valjda i Srbija sazriti da ne proganja šahovnice.

Pa, to si lipo primetio... prošle su 90te i ne triba talasat s agresivnim nacionalizmom. Dugoročno ne pomaže.
S natalitetom danas, do 2050 biće nas par iljada (mislim i na bunjevačku frakciju, jer smo po tom pitanju u istim go***)... U Subotici je recimo "dobra zarada" 200 eura misečno, pa se ti razmnožavaj... Matična država je ušla o sve tokove koje zapovida vrime i to je najbitnije. I da se Vojvodina odvoji, opet su Srbi većina. A Mađari isto tako lako mogu iskat referendum di su oni većina (Subotica, Senta, Ada, Kanjiža...) i eto nas opet "pod Peštom". Po meni je najracionalnije vratit se u matičnu državu. Ko je u mogućnosti, razumi se... Ne znam kom smo ku*cu ukras i promo za Evropu u državi koja se fakat raspada, i di nije isključen novi rat ako se ovo i pitanje Sandžaka nastavi potencirat... Vojvodina ima slabe izglede ostat u avnojskim granicama ako ikad postane država... Rumuni mogu iskat Banat, ko i Mađari, Srem se pripojio Srbiji dan ranije (imali su svoju skupštinu), Baranja je danas u drugoj državi, Novi Beograd je teritorijalno u Vojvodini, itd. itd... Ne vidim političku elitu koja bi sve to mogla odradit u korist Vojvodine. Na tog konja se ne bi kladio, iako volim Vojvodinu, zbog svega što jeste i uvik je bila.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:47 

teranova je napisao/la:
Koliko ono papa ima divizija?

Koliko god bude trebalo

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:53 

slika

Ko to kaže, ko to laže, Vatikan je mali? :D

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 13:32 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Par desetina koraka dalje imaš katoličku crkvu sa sve tablom kralju Tomislavu kojoj ništa ne fali.

Evo je:

slika

Ipak, nije nevažno napomenuti kako se nalazi na donekle nedostupnom mjestu (fasada crkve, 4-5 metara visine). :zubati

Slična spomen-ploča povodom 1000. godišnjice hrvatskog kraljevstva, koja se nalazila na nešto dostupnijem mjestu u Srijemskim Karlovcima, nažalost je doživjela drugačiju sudbinu. O tome piše i vlč. Marko Kljajić u knjizi Kako je umirao moj narod. Ima i fotodokumentirano. :wink

P.S. Ako nekoga zanima, pisao sam već nešto o temama koje ste otvorili, poput Petrovaradina i Jelačićeve kuće:

topic4284.html

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 18:26 

Vojvođanska konvencija danas će zatražiti 'Republiku Vojvodinu'

Danas se u Novom Sadu održava 4. vojvođanska Konvencija na kojoj će biti predstavljen prijedlog novog uređenja Srbije kao federalne države sa dvije republičke jedinice - Srbijom i Vojvodinom. Sudjeluje više vojvođanskih udruženja, manjinskih stranaka te Pokret 'Preokret'.

http://www.index.hr/images2/Vojvodina-googlemaps625.jpg

Jedan od tvoraca deklaracije koja poziva na formiranje „Savezne republike Srbije“, u kojoj bi „Republika Vojvodina“ i „Republika Srbija“ bili ravnopravni entiteti, bivši je jugoslavenski dužnosnik Živan Berisavljević, koji kaže kako ne traže nikakav vanjski suverenitet.

Na četvrtoj vojvođanskoj konvenciji u Novom Sadu danas bi se i službeno trebalo predložiti formiranje "Savezne Republike Srbije", čije bi članice bile Republika Srbija i Republika Vojvodina. Hrvati u Vojvodini su za sada suzdržani.

Predlagatelji ideje traže reviziju ustavnog položaja pokrajine i predlažu formiranje dviju saveznih republika. Smatraju da je nakon odlaska Kosova, jedino neriješeno ostalo 'vojvođansko pitanje'. Nekadašnji visoki dužnosnik u bivšoj Jugoslaviji Živan Berisavljević tvrdi kako bi Vojvodini trebali biti priznati njen politički subjektivitet, povijesna prava te ravnopravnost svih građana koji u njoj žive.

Sve se događa mjesec i pol dana uoči izbora pa predstavnici vlasti smatraju da je sve dio političkog marketinga.

"Što se bude bližio datum izbora sve ćemo više čuti nevjerojatnije inicijative", naglasio je predsjednik Vlade Vojvodine DS-ov Bojan Pajtić. DS-ov koalicijski partner, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini ostat će suzdržan, kaže predsjednik Petar Kuntić.

"Hrvati u ovom trenutku imaju i previše problema. U ovom postupku mi želimo biti sa strane i vidjeti kakav će biti razvoj događanja", rekao je Kuntić.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 18:51 

Kuntić nije rekao istinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je potpisao koalicioni sporazum sa DS i to je pravi razlog što nije prisutan na konvenciji.
Predizborna je kampanja i time su zauzeti zajedno sa žutima.
Inače je dekleracija prihvaćena samo od Srba i kao što sam pisao i očekivao vojvođanski Mađari odbacili su konvenciju uz naglašavanje da to bude notiranao a nevladine organizacije su se ogradile od srpskog stava za Vojvodinom republikom.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 19:11 

Zaviša je napisao/la:
Kuntić nije rekao istinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je potpisao koalicioni sporazum sa DS i to je pravi razlog što nije prisutan na konvenciji.
Predizborna je kampanja i time su zauzeti zajedno sa žutima.
Inače je dekleracija prihvaćena samo od Srba i kao što sam pisao i očekivao vojvođanski Mađari odbacili su konvenciju uz naglašavanje da to bude notiranao a nevladine organizacije su se ogradile od srpskog stava za Vojvodinom republikom.

E, to im je mana... i to VELIKA. Sve su prilike da će žuti puknit na izborima ko zvečka. Nema šanse ni ja da glasam za DS. Iako sam Hrvat, Kuntić mi nije ni ćaća ni poslodavac, a ni indikator koeficienta hrvatstva. Pun mi je tog glasanja po nalogu i etničkoj liniji. Glasaću za onog ko mi deluje najmnje pokvaren, a ne kako Veliki štrumf kaže ili s kim koalira. Vojvodina je prije svega građanski orijentirana, pa tako i ja razmišljam kad su izbori u pitanju. Čovik pri čistoj savisti ne bi mogo s ovakom vlašću koalirat ni s štipaljkom na nosu... možda gas maska pomogne.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 20:04 

Zanimljivo!

slika

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 20:41 

Robbie MO je napisao/la:
Zanimljivo!

slika

Vrlo zanimljivo :kava

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 21:09 

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/pri ... 68895.html

Citat:
Prihvaćena deklaracija o republici Vojvodini

Sudionici Četvrte vojvođanske konvencije u Novome Sadu prihvatili su u nedjelju Deklaraciju o potrebi formiranja "Savezne Republike Srbije" koju bi činile dvije republike - Vojvodina i Srbija.

"Postoji dugoročni interes svih građanki i građana – kako pripadnika srpskog, tako i pripadnika svih drugih naroda i nacionalnih zajednica i Srbije i Vojvodine, da i nakon raspada SFRJ i nestanka SRJ i Državne zajednice Srbije i Crne Gore, nastave živjeti u zajedničkoj, složenoj, saveznoj, demokratskoj državi republikanskog oblika, u koju se dragovoljno udružuju svojom plebiscitarno izraženom voljom", navodi se među ostalim u Deklaraciji o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije u "Saveznu republiku Srbiju".

Sazivači Četvrte vojvođanske konvencije bile su manje vojvođanske stranke koje se zalažu za reviziju položaja Vojvodine, kao i autonomaške nevladine organizacije: Forum V-21, Argus, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Regionalni centar za izbjegla i prognana lica.

"Srbija je nedovršena država. Vojvodina i Srbija trebaju biti dva statusno ravnopravna entiteta, dvije republike u sastavu 'Savezne Republike Srbije'", ocijenio je dopredsjednik organizacijskog odbora Vojvođanske konvencije Živan Berisavljević.

Dodao je da se srpski narod u Vojvodini nikada nije mirio s tim da Vojvodina u zajednici sa Srbijom treba izgubiti vlastiti politički subjektivitet i da bude tretirana kao "ratni plijen i unutarnja kolonija Srbije".

Prema njegovim riječima, odlaganje rješavanja "vojvođanskog pitanja" neizbježno će dovesti do njegovog zaoštravanja i internacionalizacije.

Berisavljević je ocijenio da je "vojvođansko pitanje" jedno od najotvorenijih neriješenih pitanja u Srbiji, nakon što je Crna Gora postala neovisna država, a Kosovo se odvojilo od Srbije.

Skup je podržala i najjača stranka mađarske zajednice – Savez vojvođanskih Mađara (SVM), čiji je predsjednik Istvan Pasztor rekao se oni zalažu za Vojvodinu kao autonomnu pokrajinu Srbije, sa zakonodavnom, izvršnom, djelomičnom sudskom vlašću, izvornim prihodima i imovinom.

>>>

'Naši' zaprijetili antiustavnim separatistima koji traže Republiku Vojvodinu

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), kako prenosi agencija Beta, otkazao je sudjelovanje na konvenciji zbog izborne kampanje i koalicijskog sporazuma sa Demokratskom strankom.

Predsjednik DSHV Petar Kuntić je rekao kako ta stranka smatra da Vojvođani neće ništa dobiti, ako se sadašnja "beogradizacija" zamjeni "novosadizacijom" i dodao da je DSHV zbog toga za decentralizaciju države do razine lokalnih samouprava.

Deklaraciju nisu podržali ni Liga socijaldemokrata Vojvodine ni vladajuća Demokratska stranka čiji je potpredsjednik Bojan Pajtić ideju o "Saveznoj Republici Srbiji" nazvao "nevjerojatnom".

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 22:34 

Ibar je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Zanimljivo!

slika

Vrlo zanimljivo :kava

Vrlo, vrlo zanimljivo!

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 22:36 

Biće najzanimljivije kad ih premlate namrtvo.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 22:37 

teranova je napisao/la:
Biće najzanimljivije kad ih premlate na mrtvo.

Pa hoće, premlatit će protivnike autonomije. :D

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 22:41 

jesu li ovo autonomaši ili republikanci? ima ih ko pljeve.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 505 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: