HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 kol 2025, 20:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1136 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown
PostPostano: 01 lip 2012, 01:14 

Real gone je napisao/la:
Citat:
U ovako klimavoj socijalnoj situaciji on odmah mora da daje ljudima otkaz, poveca pdv na sta ce svi u privredi cvileti, zamrznuti plate i penzije sa upitnom moci da obuzda inflaciju, slabljenje dinara i konsekventno realno manju kupovnu moc, sto opet udara na potrosnju, i slabi kapacitet proizvodnje domacih firmi...

------------------------------------------------

PDV je od početka SEKE (svetske ekonomske krize :), povećan u 18 zemalja članica EU.
Kod nas je još uvek 18% (i samo 8% za osn. namrinice, lekove, udžbenike, računare itd), evropski prosek je 21% (sa nekih 10% na ove beneficirane stvari). Danska i Švedska su već na 25%.
ne znam šta bi bilo optimalno za Srbiju, ali pretpostavljam da mora da bude bar 20-21%.

Džoni, evo današnje procene fiskalnog saveta koliko bi trebalo da se poveća PDV (što smo pre neki dan pisali..)..
Citat:
Fiskalni savet traži: PDV hitno na 22 odsto

Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta, upozorio je da je deficit glavni pokretač rasta javnog duga. Fiskalni savet je predložio tri kratkoročne mere za konsolidaciju i hitno sprovođenje.

- Prva je zamrzavanje penzija i plata u javnom sektoru koje bi ostale zamrznute i u 2013. godini. Uporedo je potrebno sprovesti i poresku reformu koja bi podrazumevala povećanje obe stope PDV, opšte sa 18 na 22 i snižene sa osam na 10 odsto. U slučaju da se PDV poveća na 20 odsto, neophodno bi bilo smanjenje penzija i plata pet-šest odsto - kaže Petrović.

On navodi da je u drugoj fazi, u januaru iduće godine, potrebno rasteretiti zarade.

- Neophodno je smanjiti opterećenje zarada sa sadašnjih 64 na 54 dinara na svakih 100 dinara neto zarade, potrebno je ukinuti izuzeća i odbitke u okviru poreza na dobit preduzeća i unaprediti naplatu poreza na imovinu - rekao je Petrović.

On navodi da je neodrživ i nivo subvencija. Neophodno je i ukinuti ili spojiti pojedine državne agencije i vanbudžetske fondove.

Penzioni sistem takođe je neodrživ. Nikola Altiparmakov, član saveta, ukazuje da penzije privremeno moraju da budu zamrznute, dok se učešće ukupnih rashoda ne svede na nivo koji domaća privreda može da podnese.

Jedan od predloga je i da se izjednače starosna dob muškaraca i žena za odlazak na penziju, a da se to odvija fazno.

Privreda Srbije, naročito njen privatni deo, nije u mogućnosti da izdržava izuzetno visoke rashode na zarade zaposlenih u sektoru države. Javni rashodi za plate i dalje su na neodrživo visokom nivou - 12,6 odsto BDP naspram proseka od 10,1 odsto u novim EU članicama.

Glavni uzrok previsokog učešća javnih rashoda za plate u BDP je visok nivo zarada u sektoru države koje su za 39,6 odsto veće nego u privredi. Viškovi zaposlenih, upozorio je Altiparmakov, član saveta, doprinose neodrživo visokim rashodima za zarade.

- Trenutni zakonski okvir za određivanja zarada u javnim službama je izuzetno komplikovan i sadrži čak pet različitih osnovica i oko 600 različitih koeficijenata za različite pozicije zaposlenih u različitim sektorima - kaže Altiparmakov.

Za otplatu 2,5 milijardi evra

Nova vlada mora odmah u junu, a najkasnije avgustu da sprovede oštre mere za smanjivanje deficita u ovoj i u 2013. godini, navode u Fiskalnom savetu. Na taj način uštedela bi se milijarda evra u ovoj i idućoj godini. Do kraja godine potrebno je obezbediti 2,5 milijardi evra novog zaduživanja, za finansiranje deficita i otplatu glavnice javnog duga.

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:16 

Haha, predizborno obećanje...

To kao što su svi potpisali za departizaciju. :zubati

Zapravo Srbija veoma lako može da prođe i sa 10 ministarstava, predsednikom i potpredsednikom. E sad što to ne može da zadovolji apetite raznih faca iz raznih partija, to je druga priča.

@PDV

Nema šanse da neko ima hrabrosti da ga digne za 4%. Kao što si napisala, 20-21%.

A tek što će sa zamrzavanjem penzija biti problema...

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:20 

Odakle sad ovo?! Ja sam bio pod utiskom da je prethodna vlada bila jako uspesna.

Ipak, sreca te dobijamo novu Vladu koja ce se uhvatiti u kostac sa problemima. Ocekujem presek posle 100 dana, uspeh zagarantovan.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:25 

Real gone je napisao/la:

Džoni, evo današnje procene fiskalnog saveta koliko bi trebalo da se poveća PDV (što smo pre neki dan pisali..)..

:001_cool

Mi smo ovde avangarda Liks, citaju i prepisuju :001_tongue

Ide 4% gore... za preduzeca koja su na ivici likvidnosti, ovo moze da ih zakopa... al nema druge, ni 22% nije mnogo ako uporedjujemo sa drugim drzavama, nije popularno dizati porez, ali nama je kasa toliko prazna da nema druge opcije...

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:25 

Glava je napisao/la:
Odakle sad ovo?! Ja sam bio pod utiskom da je prethodna vlada bila jako uspesna.

Ipak, sreca te dobijamo novu Vladu koja ce se uhvatiti u kostac sa problemima. Ocekujem presek posle 100 dana, uspeh zagarantovan.

Pa pazi...najlakše je biti ironičan :)

A kome bi ti to dao "da vlada"?

Pokušaj bar konretno da napišeš, bez muljanja.

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:28 

Kakva bre 4%? Ne mož' toliko da digneš.

Sa takvim povećanjem lako će se desiti da budžet bude na još većem gubitku.

PDV se mora dići toliko da mera bude osetna (više od 1-2%), ali ne toliko da drastično utiče na pad prometa. To mu dođe PDV od 20-21%.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:30 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

PDV se mora dići toliko da mera bude osetna (više od 1-2%), ali ne toliko da drastično utiče na pad prometa. To mu dođe PDV od 20-21%.

Postepeno ce ga dizati, mislim da ce ici u nekoliko etapa...

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:33 

DzoniBG je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

:001_cool

Mi smo ovde avangarda Liks, citaju i prepisuju :001_tongue

Ide 4% gore... za preduzeca koja su na ivici likvidnosti, ovo moze da ih zakopa... al nema druge, ni 22% nije mnogo ako uporedjujemo sa drugim drzavama, nije popularno dizati porez, ali nama je kasa toliko prazna da nema druge opcije...

:)

Pa da, ako je PDV išao gore u skoro svim, mnogo razvijenijim zemljama EU, mora da ide i kod nas.
Ako Austrija (8. po bogatstvu na svetu) ima sveobuhvatni četvorogodišnji "šparpaket", prevremeno penzionisanje u nekim javnim službama i firmama i sl., o čemu mi dalje da pričamo..

Nadam se ipak da nova vlada neće posezati za daljim privatizacijama nekih državnih resursa (Telekom npr., ako su odoleli do sad, trebalo bi i od sad..)..

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:34 

@Dzoni
I hoće da dižu akcize na par stvari... i pored već ogromnih akciza.

Poreska politika treba da rastereti, da pokrene proizvodnju i tražnju, a ne da nas zakopa do kraja. Jbt, takvi bi i mi sa foruma mogli biti stručnjaci i ministri. Dođeš i podigneš sve za par %.

Bolje da se posvete vraćanju novca u legalne tokove, povećanju zahvata, većem procentu naplate.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:37 

Pa u tom slučaju, ako je sad 18, to onda ne sme biti više od 20..
Zašto onda fiskalni savet predlaže 22?

I sa 20 smo i dalje među onima sa najmanjom stopom u Evropi.

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:39 

Real gone je napisao/la:

:)

Pa da, ako je PDV išao gore u skoro svim, mnogo razvijenijim zemljama EU, mora da ide i kod nas.
Ako Austrija (8. po bogatstvu na svetu) ima sveobuhvatni četvorogodišnji "šparpaket", prevremeno penzionisanje u nekim javnim službama i firmama i sl., o čemu mi dalje da pričamo..

Nadam se ipak da nova vlada neće posezati za daljim privatizacijama nekih državnih resursa (Telekom npr., ako su odoleli do sad, trebalo bi i od sad..)..

Telekom i ako profitabilno preduzece, mora da se prodaje po mom misljenju...

Mnogo se tu drpa love, nedomacinski posluje, Radujko je mnogo mutan lik koji je iz kabineta Djindjica ulovio tu zlatnu koku...

Treba da uvalimo to za dobru lovu, nikako nesto ispod cene, i da dodje neki veliki igrac koji ce unapredjivati uslugu, i koga cemo "klati" kroz porez... ako nema ulaganja u nove tehnologije, manja zarada, manje uberes poreza, i niko nije dobar od toga...

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:41 

Real gone je napisao/la:
Glava je napisao/la:

Cekaj malo, pa zar nismo imali prilike slusati lazi o uspesima u nenormalnim kolicinama?! Je li nesto izmisljeno u tom smislu ili smo stvarno slusali takvu debilanu do pre nekoliko dana?

Ne bih ja nikome dao, nego bih, ako sam vec ranije dao vlast nekome, i to desetak godina, ocekivao strukturne promene uz istovremeni obracun sa bar najvaznijimn stetocinama, ako vec nije moguce en masse.
Jesmo li culi bilo sta u tom smislu osim deklarativnih fraza u koje ni deca vise ne veruju?
Jesmo li neke rezultate? Videli smo - u suprotnom pravcu, uspeli su pojacati efekat "krize"

O cemu uopste onda pricamo? I dalje raspravljamo u futuru... pa onda u prezentu (kriticki?!?) ili kondicionalu - po potrebi. Nikad kraja vrcenju u krug

Konkretno, Dveri kao sledeci korak, a posto su Dveri pokradene na izborima (i oko pokradanja Dveri je postojao precutni kosenzus) onda govnjiva motka, jer fora na koju misle nesto uraditi ne postoji

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:44 

Po meni nije dobro prodavati Telekom. Država treba da ostane većinski vlasnik (eventualno partnerstvo, koga smo se već jednom rešili..pa mi ni to nema nekog smisla, ukoliko se izabere "traljavo").

Mnoge studije po zemljama EU su pokazale da je nivo npr. poštanskih usluga drastično opao nakon privatizacije tih firmi, a cena za krajnje korisnike naravno povećana (pada mi na pamet nemački DHL...poprilična katastrofa!).

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:45 

@Dzoni
I hoće da dižu akcize na par stvari... i pored već ogromnih akciza.

Poreska politika treba da rastereti, da pokrene proizvodnju i tražnju, a ne da nas zakopa do kraja. Jbt, takvi bi i mi sa foruma mogli biti stručnjaci i ministri. Dođeš i podigneš sve za par %.

Bolje da se posvete vraćanju novca u legalne tokove, povećanju zahvata, većem procentu naplate.

Sve je to sistem spojenih sudova... nema makroekonomske mere koja zapushava sve rupe...

Vise tu ima pristupa kako resiti problem... ali ono sto je nama akutni problem je prazan budzet, vlada ce morati odmah da usvoji rebalans budzeta, i povuce hitne mere koje ce povecati priliv novca...

A odakle te pare?! Akcize su sekundarna stvar, nek udare po duvanu, gorivo je vec bezobrazno skupo... da se ne bi uvaljivali dalje u dugove, mora da podignes porez, sa ozbiljnim rizikom da potopis neke firme kojima je glava jedva iznad vode...

Kad se to malo stabilizuje, onda tek vodis razvojnu politiku, dajes olaksice za investicije orjentisane na proizvodnju... mi smo sad u shahu, mora prvo da izadjemo iz njega, da bi napali posle druge probleme.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:45 

Otprilike da se svo znanje te nove Vlade svodi na "vise koordinacije izmedju monetarne i fiskalne politike" :ninja
Tu gde je Cvetkovic premijer, Dulic gradjevinac... nema leba

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:47 

Real gone je napisao/la:
Po meni nije dobro prodavati Telekom. Država treba da ostane većinski vlasnik (eventualno partnerstvo, koga smo se već jednom rešili..pa mi ni to nema nekog smisla, ukoliko se izabere "traljavo").

Pa naravno, vic je u tome da oni ne znaju za drugi nacin. Dotle dosezu pogledi. Manje-vise vlada dilentatizam

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:50 

Real gone je napisao/la:

Mnoge studije po zemljama EU su pokazale da je nivo npr. poštanskih usluga drastično opao nakon privatizacije tih firmi, a cena za krajnje korisnike naravno povećana (pada mi na pamet nemački DHL...poprilična katastrofa!).

To jeste rizik...zato ako se prodaje, nadje se ozbiljna firma, a ne neke slepci...

Meni je veci problem sto smo strateski vaznu firmu kao NIS prodali Rusima...i to bezobrazno ispod cene... energetika mora biti drzavna, telekom je tu rang ispod... ako se ne prodaje, barem ga bolje urediti, pricao mi je covek koji je dobro upucen u njihovo poslovanje...kaze da ima stravicno mnogo rupa...ali posto taj posao po defaultu donosi lovu, niko se ne trudi mnogo da ga unapredi...

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:52 

Evo par ideja:

- PDV na 20% (8% nižu stopu ostaviti, ali pročešljati spisak stvari koje idu po njoj)
- pojačati kontrolu i povećati naplatu
- smanjiti opterećenja na zarade i time vratiti deo "rada na crno" u legalne tokove
- prerasporediti poreska opterećenja, tako da najobičniji siromah i najveći bogataš ne igraju po istim pravilima
- zamrzavanje penzija i plata u javnom sektoru većih od određenog iznosa na nekih 18 meseci (nema smisla zamrznuti nekom penziju od 8-9000 jer si ga zbog inflacije ostavio praktično da gladuje)
- rešiti se preduzeća koja se godinama drže na aparatima, a ima ih više od 1000 što ne funkcionišu
- smanjiti broj poslanika/odbornika na svim nivoima za 30-50%
- ukidati suvišne agencije, spajati one sa sličnim nadležnostima
- vlada do 15 članova, i otpuštanje zaposlenih koje se ne uklope u novu, restriktivnu sistematizaciju (a ne samo da prepakuju postojeće resore)
- stroga kontrola novca koji ide kao pomoć našima na KiM
- novi zakon o javnim nabavkama
- pojednostaviti proces dobijanja dozvola za gradnju i otvaranje biznisa
- objediniti subvencije
- ukinuti razne fondove, tela, agencije itd i formirati razvojnu banku koja će davati povoljne kredite za privredu i poljoprivredu
- drastično smanjiti plate u upravnim odborima
- biranje direktora javnih preduzeća na javnom konkursu i njihova odgovornost za poslovne rezultate kompanije
- nikako ne prodavati Telekom (donosi profit i nema izgleda da će ga neko kupiti po nenormalnoj ceni)
- smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, vojsci, policiji, zdravstvu, prosveti, javnim preduzećima za 5% a možda i koji % više

itd.

Eto nekih mera koje bi verovatno pomogle.

OK, ja to malo laički, ali mislim da nisam preterano lupio.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:53 

Glava je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Cekaj malo, pa zar nismo imali prilike slusati lazi o uspesima u nenormalnim kolicinama?! Je li nesto izmisljeno u tom smislu ili smo stvarno slusali takvu debilanu do pre nekoliko dana?

Ne bih ja nikome dao, nego bih, ako sam vec ranije dao vlast nekome, i to desetak godina, ocekivao strukturne promene uz istovremeni obracun sa bar najvaznijimn stetocinama, ako vec nije moguce en masse.
Jesmo li culi bilo sta u tom smislu osim deklarativnih fraza u koje ni deca vise ne veruju?
Jesmo li neke rezultate? Videli smo - u suprotnom pravcu, uspeli su pojacati efekat "krize"

O cemu uopste onda pricamo? I dalje raspravljamo u futuru... pa onda u prezentu (kriticki?!?) ili kondicionalu - po potrebi. Nikad kraja vrcenju u krug

Konkretno, Dveri kao sledeci korak, a posto su Dveri pokradene na izborima (i oko pokradanja Dveri je postojao precutni kosenzus) onda govnjiva motka, jer fora na koju misle nesto uraditi ne postoji

OK, hvala na konkretnosti.

Slažem se, išlo je traljavo i sporo, ali neće biti da imamo baš "sve iste vlade" zadnjih 10 godina ;)

I drugo, Dveri - ok, još mi samo reci koji ti se deo njihovog programa sviđa? Osim zatvaranja u sebe i zdravog života u duhu pravoslavlja?
Jel imaju oni neki konkretan program uopšte?
Recimo "istorijsko NE" - svima koji nas ucenjuju (znači svima okolo, otprilike), vratimo se na robnu razmenu i gajimo ovčice po obroncima Tare i Zlatibora?

I Rusi su obnovili svoju veliku pravoslavnu dušu...

ali onda kad su se otarasili crvenog balasta i prikačili se na stvaranje profita od gasa i nafte.

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 01:56 

Evo par ideja:

- PDV na 20% (8% nižu stopu ostaviti, ali pročešljati spisak stvari koje idu po njoj)
- pojačati kontrolu i povećati naplatu
- smanjiti opterećenja na zarade i time vratiti deo "rada na crno" u legalne tokove
- prerasporediti poreska opterećenja, tako da najobičniji siromah i najveći bogataš ne igraju po istim pravilima
- zamrzavanje penzija i plata u javnom sektoru većih od određenog iznosa na nekih 18 meseci (nema smisla zamrznuti nekom penziju od 8-9000 jer si ga zbog inflacije ostavio praktično da gladuje)
- rešiti se preduzeća koja se godinama drže na aparatima, a ima ih više od 1000 što ne funkcionišu
- smanjiti broj poslanika/odbornika na svim nivoima za 30-50%
- ukidati suvišne agencije, spajati one sa sličnim nadležnostima
- vlada do 15 članova, i otpuštanje zaposlenih koje se ne uklope u novu, restriktivnu sistematizaciju (a ne samo da prepakuju postojeće resore)
- stroga kontrola novca koji ide kao pomoć našima na KiM
- novi zakon o javnim nabavkama
- pojednostaviti proces dobijanja dozvola za gradnju i otvaranje biznisa
- objediniti subvencije
- ukinuti razne fondove, tela, agencije itd i formirati razvojnu banku koja će davati povoljne kredite za privredu i poljoprivredu
- drastično smanjiti plate u upravnim odborima
- biranje direktora javnih preduzeća na javnom konkursu i njihova odgovornost za poslovne rezultate kompanije
- nikako ne prodavati Telekom (donosi profit i nema izgleda da će ga neko kupiti po nenormalnoj ceni)
- smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, vojsci, policiji, zdravstvu, prosveti, javnim preduzećima za 5% a možda i koji % više

itd.

Eto nekih mera koje bi verovatno pomogle.

OK, ja to malo laički, ali mislim da nisam preterano lupio.

Dobro si to nabrojao...

Ne moze sve odjednom, ali moze da bude cilj.

Dobra stvar u ovim losim vremenima je sto je konacno ekonomija u prvom planu, i sto se svaka prica sad svodi na to... znaci da postajemo normalnija zemlja...

Zamisli sad da ti dodje neki novi Seselj i maze oci ljudima nekim svojim forama... najlakse je u krizi prodavati nacionalni populizam, mi smo barem to izbegli, sto je ipak neocekivano.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 02:00 

Samo bih voleo da vlada izađe sa programom i da krene da ga sprovodi. I da ga brani i promoviše pred narodom.

Ako treba da se stegne kaiš, stegnućemo... ali hoće ljudi da znaju šta se radi i zašto se radi. I hoće da znaju da kada se pogledamo npr 2015. godine, da ćemo biti malo mršaviji, ali dosta zdraviji.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 02:00 

Glava je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Pa naravno, vic je u tome da oni ne znaju za drugi nacin. Dotle dosezu pogledi. Manje-vise vlada dilentatizam

Prošla vlada nije Telekom prodala dobrim delom i zbog ogromne kampanje i pritiska javnosti, koja je bila protiv te prodaje (Tadić & co su bili primorani da u medijima obećavaju da neće to uraditi da bi krpili rupe u budžetu).
Znači, nije baš da se stvari moraju rešavati na ulici i "govnjivom motkom" (ko što ti reče).

Zato ja uvek insistiram na ulozi medija, kao i kritičkoj ulozi građanstva, to su navike koje moramo da stvorimo.
Da nema nedodirljivih i onih koji se ne "prozivaju".

slika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 02:03 

Real gone je napisao/la:
Glava je napisao/la:

OK, hvala na konkretnosti.

Slažem se, išlo je traljavo i sporo, ali neće biti da imamo baš "sve iste vlade" zadnjih 10 godina ;)

I drugo, Dveri - ok, još mi samo reci koji ti se deo njihovog programa sviđa? Osim zatvaranja u sebe i zdravog života u duhu pravoslavlja?
Jel imaju oni neki konkretan program uopšte?
Recimo "istorijsko NE" - svima koji nas ucenjuju (znači svima okolo, otprilike), vratimo se na robnu razmenu i gajimo ovčice po obroncima Tare i Zlatibora?

I Rusi su obnovili svoju veliku pravoslavnu dušu...

ali onda kad su se otarasili crvenog balasta i prikačili se na stvaranje profita od gasa i nafte.

Shvati osnovnu stvar, za onog ko nema posao, a ima decu i robna razmena je bolja od nicega. Doslovce. Sit gladnom ne veruje, znam, ali tako je. Sve je vise onih koji traze nekonvencionalna resenja, npr. govnjiva motka.

Drugo, i oko pravoslavlja i slicno, mozemo da sirimo pricu, ali cemo izgubiti fokus. Ukratko, Dveri nikako ne mogu biti gori od Zutih i trabanata. Cinjenice svuda oko nas vriste.

O Rusima imas krajnje povrsnu, a i pogresnu predstavu. Toliko povrsnu da vise govori o tvojoj percepciji i znanju nego o njima.

Ali sve to, i Dveri-pravoslavci, Rusi....sve je to argument u nedostatku argumenta za ono sto sam radis. To je klasicno skretanje s teme.

Nama ocajnicki treba neko ko moze da pocne stvari dovoditi u red ili cemo svi izgledati kao Cvetkovic za nekoliko godina :D

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 02:07 

Samo bih voleo da vlada izađe sa programom i da krene da ga sprovodi. I da ga brani i promoviše pred narodom.

Ako treba da se stegne kaiš, stegnućemo... ali hoće ljudi da znaju šta se radi i zašto se radi. I hoće da znaju da kada se pogledamo npr 2015. godine, da ćemo biti malo mršaviji, ali dosta zdraviji.

Tadic mora da kaze - stojimo tako i tako, rupe su te velicine...

I taksativno navesti sta ce raditi prvi mesec, do kraja godine, i koja ce biti cena svake odluke...

Nema prostora ni za najmanju laz i gresku, i mediji i javnost mora za rukav da ga vuce za svaku rec.

Vlada mora prvo svojim primerom da pokaze da se stvari menjaju, svaki ministar mora da radi kao satni mehanizam, da i rade puno, i objasnjavaju sta rade.

Nece sve ici podmazano, ali mora da se pokaze ogroman entuzijazam.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012, 02:07 

Samo bih voleo da vlada izađe sa programom i da krene da ga sprovodi.

Da li si svestan apsurdnosti ovakve recenice :D
Ups! pa to su nasi stari znalci, mora da su u nekoj od prethodnih noci doziveli nesto nesvakidasnje u snu, pa su odlucili da se ekspresno obrazuju, steknu iskustvo, ukratko - promene svoj zivot, a i nas pride usrece

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1136 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: