|
|
Stranica: 42/46.
|
[ 1136 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:07 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Samo bih voleo da vlada izađe sa programom i da krene da ga sprovodi. I da ga brani i promoviše pred narodom.
Ako treba da se stegne kaiš, stegnućemo... ali hoće ljudi da znaju šta se radi i zašto se radi. I hoće da znaju da kada se pogledamo npr 2015. godine, da ćemo biti malo mršaviji, ali dosta zdraviji. x Dobar ti je i spisak.. Ima par stvari koje će verovatno još neko vreme kod nas biti SF, ali kad bi se 2/3 toga ostvarilo...fiesta! Interesantno, recimo koliko je ovo pitanje sa progresivnim oporezivanjem bogatih problematično baš u najrazvijenijim zemljama. Tu padaju sve maske...jer se vidi da ono što "stare demokratije" i MMF preporučuju srednje-razvijenim i nerazvijenim zemljama - one same ni u ludilu ne primenjuju 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: D Postano: 01 lip 2012, 02:08 |
|
|
Real gone je napisao/la: Glava je napisao/la: Pa naravno, vic je u tome da oni ne znaju za drugi nacin. Dotle dosezu pogledi. Manje-vise vlada dilentatizam Prošla vlada nije Telekom prodala dobrim delom i zbog ogromne kampanje i pritiska javnosti, koja je bila protiv te prodaje (Tadić & co su bili primorani da u medijima obećavaju da neće to uraditi da bi krpili rupe u budžetu). Naravno! Takvi pritisci su korisni jer ih koliko-toliko primorav ada manje isisavaju (narodski kradu)
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: D Postano: 01 lip 2012, 02:12 |
|
|
Glava je napisao/la: Naravno! Takvi pritisci su korisni jer ih koliko-toliko primorav ada manje isisavaju (narodski kradu) Cekaj, jel si ti onaj sto je rekao da je Velja Ilic sposoban, i da je dosta uradio Nemoj lebati da pricas i ikome spocitavas kradju...taj palanacki olosh od "srpskih domacina" se ubedljivo najvise nakrao... nema vecih lopova od tih laznih patriota, znaju da ce odleteti sa prvim zamahom metle, pa kradu "seljacki"... Cim su tebi Dveri spasonosna opcija...  nema dalje...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: D Postano: 01 lip 2012, 02:14 |
|
|
Glava je napisao/la: Real gone je napisao/la: Prošla vlada nije Telekom prodala dobrim delom i zbog ogromne kampanje i pritiska javnosti, koja je bila protiv te prodaje (Tadić & co su bili primorani da u medijima obećavaju da neće to uraditi da bi krpili rupe u budžetu).
Naravno! Takvi pritisci su korisni jer ih koliko-toliko primorav ada manje isisavaju (narodski kradu) Pa o tome ti ja i pričam. Nema prave demokratije bez pritiska javnosti. A ne ko Toma i njegove babe Pussylips-i i Jorge...Dža-BU, krađa-pola miliona listića, ludilo! I onda kad im se omane da pobede - muk sledećih 5 godina. Jel tako ili nije? Nadam se da negde u šupi čuvaš govnjivu motku i za takve, čisto radi doslednosti. 
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: D Postano: 01 lip 2012, 02:16 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Glava je napisao/la: Naravno! Takvi pritisci su korisni jer ih koliko-toliko primorav ada manje isisavaju (narodski kradu) Cekaj, jel si ti onaj sto je rekao da je Velja Ilic sposoban, i da je dosta uradio Naravno, ako jos jednom procitas, primetices deo "u onakvoj konstelaciji" Ali, opet naravno, Velja je tema umesto Zutih  Primecujem da ste resili da narodu obznanite kolike su rupe. Cestitam, ako je to prvi korak u nizu, pa bar sa zakasnjenjem od pola zivota.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:18 |
|
|
Jel' gledao neko utisak kod Olje? Bila je između ostalih i Danica Popović i predložila je neku ženu za ministra finansija. Da se ne seća možda neko imena? Ženska je radila i kod Dodika pre par godina.
@Glava Nema dalje. Sad je ili pukovnik ili pokojnik.
Sve i da hoće da se zajebavaju, nemaju više novca da to rade. Ostaje samo put ozbiljne reforme. Uspešne ili neuspešno, videćemo i osetićemo na svojoj koži.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: D Postano: 01 lip 2012, 02:20 |
|
|
Glava je napisao/la: Primecujem da ste resili da narodu obznanite kolike su rupe. Cestitam, ako je to prvi korak u nizu, pa bar sa zakasnjenjem od pola zivota.
Jes, ja sam direktno na platnom spisku "žutih", plus nekih masona iz Brisela..a Džoni i Jagnje su operativci na licu mesta Sad sam na specijalnom zadatku da izvučem iz tebe što više o Rusima i Veljinim konkretnim budućim potezima, pošto mi je znanje ograničeno, a gazde me ipak dobro plaćaju 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: D Postano: 01 lip 2012, 02:23 |
|
|
Glava je napisao/la: Naravno, ako jos jednom procitas, primetices deo "u onakvoj konstelaciji" Ali, opet naravno, Velja je tema umesto Zutih  Primecujem da ste resili da narodu obznanite kolike su rupe. Cestitam, ako je to prvi korak u nizu, pa bar sa zakasnjenjem od pola zivota. Sve si objasnio...Velja Ilic je bio super Dodushe, glavni ljudi su mu u zatvoru zbog milionskih kradja...al to je valjda za tebe sposoban covek Nisi ti toliko lud da ne znas koliko mafija oko Kostunice koja je vladala zemljom 2004-2008, od Bubala, preko Sarancica, Novakovica...onih dripaca iz G17+ je krala ovu zemlju... ti si samo dovoljno pokvaren da mislis da sam to zaboravio, i da mozes da mi prodas pricu da je DS vodio ekonomiju svih 12 godina... Glavne pljacke su bile bas u to vreme, kao i nedostatak strukturnih reformi... od 2008 kad dolazi DS, i citav svet tone, doslo je sve na naplatu...i niko ne kaze da su bili super, ali ruku dajem da je kradja i nemar Kostunice i Dinkica u "zlatno vreme" njihove vlasti 7 kopalja iznad svih "zutih", koje psihopatski mrzis, pa bi radje pristao da te brlati onaj pijani shaban Selja Ilic... al nisi me iznenadio, tako nesto sam od tebe i ocekivao 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jel' gledao neko utisak kod Olje? Bila je između ostalih i Danica Popović i predložila je neku ženu za ministra finansija. Da se ne seća možda neko imena? Ženska je radila i kod Dodika pre par godina.
. Milica Bisic http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B8 ... 0%B8%D1%9B
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:28 |
|
|
BTW, kad već davim sa tim pritiskom javnosti (a daviću i ubuduće, čisto da znate  ), moram da kažem jednu pozitivnu stvar za Srbiju u vezi sa tim.. Naime - ulaskom u EU se drastično smanjuje suverenitet jedne države, a prvo što trpi u tom smislu su - elektronski i štampani mediji.. Nema više stvarno nezavisnih (čitaj EU-skeptičnih i snažno kritičkih) medija. Srbijo - uživaj dok možeš 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:29 |
|
|
Najviše prodatih preduzeća, najviše sumnjivih privatizacija i drugih pljački, najviše Srba poslatih u Hag, najmanje km autoputa... Koštunicina vlada. Ali hej, plate su bile solidne godinu-dve dana. Kao onda kad je Sloba prodao Telekom prvi put pa su 1996 i 1997 bile koliko-toliko podnosljive. Uvek me zadivi kako neko selektivno pamti i napada. Inače, danas se Pešićka vrtela jedno sat vremena na Svet plus (ili kako se zove). Osvaja žena novi teren pod stare dana. @Dzoni Bravo. Ona je. Ne bi nas ubilo da par žena uđe u vladu. Real gone je napisao/la: Nema više stvarno nezavisnih (čitaj EU-skeptičnih i snažno kritičkih) medija. Srbijo - uživaj dok možeš  A sad ih ima? 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:30 |
|
|
Real gone je napisao/la: BTW, kad već davim sa tim pritiskom javnosti (a daviću i ubuduće, čisto da znate  ), moram da kažem jednu pozitivnu stvar za Srbiju u vezi sa tim.. Naime - ulaskom u EU se drastično smanjuje suverenitet jedne države, a prvo što trpi u tom smislu su - elektronski i štampani mediji.. Nema više stvarno nezavisnih (čitaj EU-skeptičnih i snažno kritičkih) medija. Srbijo - uživaj dok možeš  Da moram da se kladim na opcije da li cemo uciu EU ili ne... Mislim da je mnogo izvesnije opcija da nikada necemo biti clan toga... ili cemo u daljoj buducnosti postati clan neke takve asocijacije, ali ona nece ni liciti na ovo sto je danas...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:32 |
|
|
Možda malo smaram, ali kad smo se već dotakli veličine vlade.
Evo kako to izgleda u Mađarskoj:
Ministry of Home Affairs Ministry of Rural Development Ministry of Defence Ministry of National Development Ministry of Human Resources Ministry of Foreign Affairs Ministry of Administration and Justice Ministry of National Economic Affairs
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:38 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Možda malo smaram, ali kad smo se već dotakli veličine vlade.
Evo kako to izgleda u Mađarskoj:
Ministry of Home Affairs Ministry of Rural Development Ministry of Defence Ministry of National Development Ministry of Human Resources Ministry of Foreign Affairs Ministry of Administration and Justice Ministry of National Economic Affairs Manje je bitan sam broj ministarstva od njihove organizacije i medjusobne povezanosti i koherentnosti. Sta si uradio ako imas malo ministara, a ispod njih hobotnicu cinovnika i agencija... Neki sektori stvarno potrebuju ljude, nije ni ispravno misliti - sto manje ljudi, to bolje... ali ti ljudi moraju biti dobro placeni i strucni. Nije dobro ni prodavati demagogiju - svima njima smanjiti plate...ako ne platis dovoljno te ljude koji vuku konce, pripremaju zakone...dobices skart od ljudi... Ministarstva su nam puna stranackih vojnika, nije lako to pocistiti...ali mora da se krene...
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: A sad ih ima?  Tebi možda paradoksalno zvuči - ali ima ih. Još uvek ima kritičke misli, naročito u poređenju sa mnogim starijim EU-članicama. @Džoni, sam ulazak nije bitan, to smo se odavno složili. Bitno je da je proces reformi krenuo i da mi još nismo u poziciji putnika-namernika koji upravo kuca na vrata koja su možda upravo pred raspadom usled dugogodišnje crvotočine 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:46 |
|
|
Real gone je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: A sad ih ima?  @Džoni, sam ulazak nije bitan, to smo se odavno složili. Bitno je da je proces reformi krenuo i da mi još nismo u poziciji putnika-namernika koji upravo kuca na vrata koja su možda upravo pred raspadom usled dugogodišnje crvotočine  I ako se raspadne, mi moramo da se uskladjujemo u najvecoj meri sa mnogim pozitivnim normama koje tamo vladaju... Idealno bi bilo kad bi dosli u poziciju da po svim merljivim strogim kriterijumima mi zadovoljavamo...e onda bi me bolelo uvo dal smo usli tamo ili ne... Zna Tadic da je EU daleko, ali kod nasih ljudi vecinski preovladjuje misljenje da ma kako da su u problemu sad, da je to ipak mnogo bolje nego situacija u kojoj smo mi...i to je tacno...
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:49 |
|
|
Jagnje, nisi baš uzeo dobar primer države..
Madjarska je u recesiji, u vrlo sličnoj situaciji kao i Hrvatska (hrvatski premijer danas to formalno potvrdio), pa im ta igra sa brojem ministarstava nimalo ne pomaže.
Orbanu je bolje da ne sanja o Trianonima, nego da se pozabavi padanjem forinte.
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Glava Nema dalje. Sad je ili pukovnik ili pokojnik. Sve i da hoće da se zajebavaju, nemaju više novca da to rade. Ostaje samo put ozbiljne reforme. Uspešne ili neuspešno, videćemo i osetićemo na svojoj koži. Vecina nema foru sta je "reforme". Rec toliko ekploatisana, slicno kao genocid, koristi se u svakoj prigodnoj prilici. Kao pojedinac iz perspektive posmatraca nemam vremena ni da komentarisem Dinkica, Cankove lopove i ostale poznate i nepoznate. Glavni su Zuti, oni su na celu, i bili i jesu. Izneverana ocekivanja su blag opis. Sto je jos gore, i dans su "in denial" u vezi svojih megapljackasa i sporadicnog sistematskog isisavanja. Ne samo to, i dalje se plasiraju kao kljucni ljudi novog-starog tima koji ce nas povesti u svetlu buducnost Evo, cisto za test: da li je Pajtic a) lopov? Ili b) mali lopov? Ili c) megalopov? Ja znam tacan odgovor
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:56 |
|
|
Glava je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la:
Evo, cisto za test: da li je Pajtic a) lopov? Ili b) mali lopov? Ili c) megalopov? Ja znam tacan odgovor
Pa zato ljudi koji zive u Voshi mu po drugi put daju ubedljivu podrsku... to su neki glupaci ocigledno, a ti iz Zemuna znas... A da te pita covek - sta je pokrao, gde, kada...i ponudis validne dokaze... onda mogu da ocekujem neki nemusti tekstic iz Pravde ili Pecata... ...ili ono najmaloumnije - pa svako zna da je lopov... 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 02:59 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Real gone je napisao/la: @Džoni, sam ulazak nije bitan, to smo se odavno složili. Bitno je da je proces reformi krenuo i da mi još nismo u poziciji putnika-namernika koji upravo kuca na vrata koja su možda upravo pred raspadom usled dugogodišnje crvotočine  I ako se raspadne, mi moramo da se uskladjujemo u najvecoj meri sa mnogim pozitivnim normama koje tamo vladaju... Idealno bi bilo kad bi dosli u poziciju da po svim merljivim strogim kriterijumima mi zadovoljavamo...e onda bi me bolelo uvo dal smo usli tamo ili ne... Zna Tadic da je EU daleko, ali kod nasih ljudi vecinski preovladjuje misljenje da ma kako da su u problemu sad, da je to ipak mnogo bolje nego situacija u kojoj smo mi...i to je tacno... Fora je u tome da je običnom građanstvu u EU, srednjoj klasi (ok, u starijim članicama..ne ovim koji su u paketu ušli 2004.) ZNATNO opao standard u odnosu na period od pre desetak godina. I zato kažem - ogromna je disproporcija između, uslovno rečeno, nezadovoljstva širih masa naroda i medijske slike o EU koja vlada u tim zemljama. Sve je to u globalu posledica neoliberalne ekonomije, a čista je zabluda i laž da se od tog koncepta "odustaje", da se videlo da je neučinkovit ili poguban u vremenima krize.. Multinacionalne kompanije neće nestati, niti će manje agresivno osvajati ostatke tržišta ako ih političari to lepo zamole 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 03:04 |
|
|
Real gone je napisao/la: Fora je u tome da je običnom građanstvu u EU, srednjoj klasi (ok, u starijim članicama..ne ovim koji su u paketu ušli 2004.) ZNATNO opao standard u odnosu na period od pre desetak godina. I zato kažem - ogromna je disproporcija između, uslovno rečeno, nezadovoljstva širih masa naroda i medijske slike o EU koja vlada u tim zemljama. Sve je to u globalu posledica neoliberalne ekonomije, a čista je zabluda i laž da se od tog koncepta "odustaje", da se videlo da je neučinkovit ili poguban u vremenima krize.. Multinacionalne kompanije neće nestati, niti će manje agresivno osvajati ostatke tržišta ako ih političari to lepo zamole  Sto vise idemo zoom out, sve je slika ruznija... Slazem se, nece se oni samoreformisati...samo su se malo primirili, ali su zadrzali ista sredstva. Postavka svetske ekonomije je trula do srzi, ali je moc tih drzava da obuzdaju nezadovoljstvo, i zastite glavne igrace sve veca i veca... Na samom vrhu je trulo, ali mi u svojoj mikrosredini ne bi tome trebali da dajemo znacaj, jer to ne mozemo da promenimo... treba nam magla da je tamo sve manje vise ok, kako ne bi sad na prekretnici odlucili da krenemo nekim "svojim putem", a to kod Srba zavrsava uglavnom tamo gde ne treba.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 03:04 |
|
|
@Dzoni, Real Samo sam dao jedan zanimljiv primer, nisam navodio Mađarsku kao primer uspešne zemlje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 03:06 |
|
|
Glava je napisao/la: Evo, cisto za test: da li je Pajtic a) lopov? Ili b) mali lopov? Ili c) megalopov? Ja znam tacan odgovor Pošten čovek? 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 03:07 |
|
|
Glava je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: @Glava Nema dalje. Sad je ili pukovnik ili pokojnik. Sve i da hoće da se zajebavaju, nemaju više novca da to rade. Ostaje samo put ozbiljne reforme. Uspešne ili neuspešno, videćemo i osetićemo na svojoj koži. Vecina nema foru sta je "reforme". Rec toliko ekploatisana, slicno kao genocid, koristi se u svakoj prigodnoj prilici. Kao pojedinac iz perspektive posmatraca nemam vremena ni da komentarisem Dinkica, Cankove lopove i ostale poznate i nepoznate. Glavni su Zuti, oni su na celu, i bili i jesu. Izneverana ocekivanja su blag opis. Sto je jos gore, i dans su "in denial" u vezi svojih megapljackasa i sporadicnog sistematskog isisavanja. Ne samo to, i dalje se plasiraju kao kljucni ljudi novog-starog tima koji ce nas povesti u svetlu buducnost Evo, cisto za test: da li je Pajtic a) lopov? Ili b) mali lopov? Ili c) megalopov? Ja znam tacan odgovor Evo ja priznajem da (u skladu sa mojim, od tebe već dijagnostikovanim, skromnim znanjem  ) ne znam tačan odgovor... Lakše bi mi bilo da formulišemo pitanje u Veljinoj formi.. Prijatelju Žuti, jel ti: a) malo kraduckaš b) mnogo kraduckaš c) natežeš babu 
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown Postano: 01 lip 2012, 03:10 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Glava je napisao/la: Pa zato ljudi koji zive u Voshi mu po drugi put daju ubedljivu podrsku... to su neki glupaci ocigledno, a ti iz Zemuna znas... A da te pita covek - sta je pokrao, gde, kada...i ponudis validne dokaze... onda mogu da ocekujem neki nemusti tekstic iz Pravde ili Pecata... ...ili ono najmaloumnije - pa svako zna da je lopov...  Hoces da se javno zameram tako sujetnom tipu?  Da li znas da je smenio nacelnika (iz DSa) koji se zamerio njegovoj zeni i doveo coveka iz Sr. Mitrovice na njegovo mesto. Zapravo, tast je kriv, jer voli da prima posete izvan vremena koje je za to odredjeno Jedan u nizu koji se zamerio njegovoj zeni Zaboravio je da mu je taj pomogao da se mesto oko table sa zlatnim slovima promptno obezbedi da neko ne bi uslikao jednu tablu sa zlatnim slovima, posle bruke oko ove table sa "drumsko-betonskim" mostom:  A novac? Da li znas koliko su novca stukli u klinicki centar?  proveri! Oprema u KC? Rafinerija, bazdarenja?  auuuuuu Zavod za izgradnju grada? Mileeeee Borovica? Beton, asfalti Peconi? ...... Koliko su mostova u NS imali u planu? sta im im ti mostovi, a Zezeljev koji jeste potreban do nedavno nikako da krene? E moj dobri decko, mozda te cak i ne informisu, poverovacu... 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|