|
|
Stranica: 1/13.
|
[ 308 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ibar
|
Naslov: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 08 sij 2012, 01:08 |
|
|
U makedonskoj prijestolnici Skopju svečano je otvoren 'Slavoluk Makedonija' na kojem je predstavljena povijest i kultura Makedonije od antičkog doba do stjecanja neovisnosti. U makedonskoj prijestolnici Skopju svečano je otvoren 'Slavoluk Makedonija' na kojem je predstavljena povijest i kultura Makedonije od antičkog doba do stjecanja neovisnosti. Na reljefu na strani okrenutoj makedonskom parlamentu, Sobranju, prikazane su makedonske falange, bizantski car Justinijan, car Samuilo, Kraljević Marko, Karpoš, Ilindenski ustanak, antifašistička borba, egzodus Makedonaca iz grčkog dijela Makedonije 1948. i proglašenje neovisnosti 1991. godine, rekla je autorica Valentina Stevanovska. Na drugim stranama slavoluka predstavljeni su folklorni motivi te makedonska kultura od neolita do danas, navode agencije Do vrha slavoluka, gdje će se nalaziti vidikovac, vode dva lifta i dva stepeništa a unutar slavoluka bit će smještena galerija. Slavoluk je stajao 4,4 milijuna eura i dio je šireg projekta izgradnje sličnih objekata u Skopju do 2014. godine, u ukupnoj vrijednosti od 200 milijuna eura. Projekt je u javnosti i od strane socijaldemokratske oporbe kritiziran kao nepotrebno trošenje sredstava te je premijer Nikola Gruevski prigodom otvaranja posebno zahvalio protivnicima projekta rekavši da 'bez njihovog protivljenja na neviđeno', 'najčešće neosnovanih kritika', 'prosvjeda, demonstracija i pljuvanja ovaj projekt danas, ali i u budućnosti, ne bi bio to što jest'. (Hina)
|
|
Vrh |
|
|
Kufi
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 10 sij 2012, 21:51 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 14:34 Postovi: 62 Lokacija: Mahala na Miljacki
|
Ovi ko Bosnjaci, samo prekrajaju istoriju...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 12:02 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Kufi je napisao/la: Ovi ko Bosnjaci, samo prekrajaju istoriju... Ipak malo sofisticiraniji. Vidi gradbe, ne podsjecaju na Sarajevo, koji kopira stil teheransko-rijadski.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:29 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Bobovac je napisao/la: teranova je napisao/la: A gde vam je car Dušan? Biće da je tamo gdje je i onaj kralj kojega je koknuo tip sa totemovog avatara.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:31 |
|
|
Smešni ste kao makedonski slavoluk.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:37 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Bobovac je napisao/la: teranova je napisao/la: A gde vam je car Dušan? Biće da je tamo gdje je i onaj kralj kojega je koknuo tip sa totemovog avatara. Imas od mene jedno pice za mladice
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:39 |
|
|
teranova je napisao/la: A gde vam je car Dušan? Tera, ne uklapa se u cijeli stimungna trgu. Faca mu je nekako, sto ja znam... vise bi prilicilo da ga stave u vranju, ili leskovcu.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:40 |
|
|
Totem, da li je tebi poznato kada se i zašto gradio neki slavoluk, u antici i šire?
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:41 |
|
|
teranova je napisao/la: Totem, da li je tebi poznato kada se i zašto gradio neki slavoluk, u antici i šire? Da, poslije nekog uspjeha, dali na vojnom ili na nekom drugom polju od drzavnog znacaj.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:50 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la:
I na ovo pitanje da ti dam odgovor. Sto ne stavite sliku pavelica u zemunu? Zastp selektirate povijest?
Stavićete vi i Pavelića na neki reljef, ne sumnjam ni najmanje u to, bugaraši i ustaše imaju tu emotivnu vezu. Car Dušan ne spada u tu veselu družinu. Opet ona, bugarasi. Sto ti je zenska glavo. To je bilo u povijesti, sada nema ni b od bugarasa u makedoniji. Samo Makedonci, i pokoji Hrvat u njoj.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:51 |
|
|
"Car Dušan ne spada u tu veselu družinu."
Slazemo se dakle da mu nije mjesto u skopju.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 13:54 |
|
|
totem je napisao/la: "Car Dušan ne spada u tu veselu družinu."
Slazemo se dakle da mu nije mjesto u skopju. Brišite onda i Marka Mrnjavčevića, budite bar jednom dosledni.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:03 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la: "Car Dušan ne spada u tu veselu družinu."
Slazemo se dakle da mu nije mjesto u skopju. Brišite onda i Marka Mrnjavčevića, budite bar jednom dosledni. Gdje je taj Mrnjavcevic sa bistom?
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:05 |
|
|
Evo ti cijeli projekat, pa ga pronadji. http://youtu.be/iybmt-iLysU
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:12 |
|
|
totem je napisao/la: teranova je napisao/la: Brišite onda i Marka Mrnjavčevića, budite bar jednom dosledni. Gdje je taj Mrnjavcevic sa bistom? Na reljefu se nalazi, na slavoluku. I buzdovan ima. Idi na skyscrapercity, makedonian forum, Skopje 2014, predzadnja strana. http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 87&page=41
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76586 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bezobrazna budalaština i smijurija.
Kad vidim ovakvo hohštaplersko ponašanje, počinjem podržavat stav Grčke.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bezobrazna budalaština i smijurija.
Kad vidim ovakvo hohštaplersko ponašanje, počinjem podržavat stav Grčke. Nemoj Robbie. Samo ti nemoj. Poljuljat ces polozaj makedonije.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76586 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
totem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Bezobrazna budalaština i smijurija.
Kad vidim ovakvo hohštaplersko ponašanje, počinjem podržavat stav Grčke. Nemoj Robbie. Samo ti nemoj. Poljuljat ces polozaj makedonije. Misliš da sam jedini kojemu se tope simpatije kada se netko ovako sprda s antičkom grčkom?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:30 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la:
Gdje je taj Mrnjavcevic sa bistom?
Na reljefu se nalazi, na slavoluku. I buzdovan ima. Idi na skyscrapercity, makedonian forum, Skopje 2014, predzadnja strana. http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 87&page=41Nisam vidio, mada zivim na 100 metara od kapije. Ipak mu dali epizodnu ulogu. Znas, ovdje je on opjevan kao zastitnik krscana, od strane turaka. Nije dozivljavan kao okupator.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: totem je napisao/la: Nemoj Robbie. Samo ti nemoj. Poljuljat ces polozaj makedonije.
Misliš da sam jedini kojemu se tope simpatije kada se netko sprda s antičkom grčkom? Na to sam i mislio. Strasno je po makedonskom pitanju uopce, kada se netko sa neta pobuni. Jebes to sto su Ameri financirali 90% od projekta, bitno je sto se ti ne slazes.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:32 |
|
|
Slijedeće trebate ogromni kip Zeusa.
Preporučujem u Tetovu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:34 |
|
|
totem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Misliš da sam jedini kojemu se tope simpatije kada se netko sprda s antičkom grčkom?
Na to sam i mislio. Strasno je po makedonskom pitanju uopce, kada se netko sa neta pobuni. Jebes to sto su Ameri financirali 90% od projekta, bitno je sto se ti ne slazes. Ne laži.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: totem je napisao/la:
Na to sam i mislio. Strasno je po makedonskom pitanju uopce, kada se netko sa neta pobuni. Jebes to sto su Ameri financirali 90% od projekta, bitno je sto se ti ne slazes.
Ne laži. Ne lazem, 350 milijuna su Ameri dali za poboljsanje infrastrukture grada skopja. I nisu ni rec izustili kada je sve ovo gradjeno.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Slijedeće trebate ogromni kip Zeusa.
Preporučujem u Tetovu. Koje veze ima Zeus sa makedonijom?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 11 sij 2012, 14:40 |
|
|
totem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne laži.
Ne lazem, 350 milijuna su Ameri dali za poboljsanje infrastrukture grada skopja. I nisu ni rec izustili kada je sve ovo gradjeno. Tvoja laž je smiješna i bezobrazna skoro koliko i prisvajanje antičke grčke povijesti. Američku pomoć za razvojne projekte (koje imaju sve zemlje u NATO) stavljaš u ravninu s izgradnjom ovog smiješnog Disneylanda.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|