HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ožu 2026, 18:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zona Zamfirova
PostPostano: 03 kol 2013, 12:43 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ko je napisao Zonu Zamfirovu?

Stevan plemeniti Sremac :zivili

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 12:44 

Ja već vidim kako je jadnom Metu kad mora da se zaputi na istok.

...

:smajl007 :sega

E što me nasmija,svaka čast!

Možda je malo nepopularno za reći,ali ja sam bez kompleksa par puta u društvu tvrdio da objektivno sam sličniji sa Srbinom iz Popova polja izgledom,govorom,običajima,shvaćanjima svijeta nego Međimurcem,a Srbin s nekim surogat Bugarinom.
Nega jebiga,nacionalni identitet i osjećaj se razvio tako kako se je razvio pa se mi Dinarci međusobno koljemo.

I da, da opet ne daj Bože zarati, ipak bi se svrstao s Pajcekima :hrvatinic

Gdje prestaje zdrav razum i logika,počinje Balkan.Parafrazirano mrcu.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 12:46 

ZlatkoZG je napisao/la:

Citat:
Born November 11, 1855
Senta, Voivodeship of Serbia and Banat of Temeschwar, Austrian Empire

I šta mu je sad trebalo da se petlja sa ovima zamfircima, kad je mogao sa džunuzom. :kava

Vukan je napisao/la:
Nega jebiga,nacionalni identitet i osjećaj se razvio tako kako se je razvio pa se mi Dinarci međusobno koljemo.

Ma da, sve je to prirodno, nacionalni identitet, religija, država itd. Ali ko od toga pravi nešto što nije i ko smišlja razliku koja ne postoji, taj je skrenuo.

Prirodno je da su Somborac i Baranjac po nekim pitanjima bliži nego Baranjac i Dalmatinac ili Somborac i Vranjanac, ali je i prirodno da se u drugim stvarima Baranjac drži sa Dalmatincem, a Somborac sa Vranjancem.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 13:03 

Stevan Sremac i stari Kalča , spomenik u Nišu

slika

Sukob Mittel-Europe i Balkana :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 13:32 

Citat:
Malo ti rasistički ti stavovi sa Albancima. Mešali su se sa njima svi susedi, a asimilacija je išla dvosmerno.

Nema tu rasizma ni malo to je stvarnost.
Albanci su uvek živeli izolovano od svih, a još jezička barijera je učinila da se dodatno izoluju. I dan danas svi mi Sloveni gledamo na njih kao na majmune koji su poslednji sišli sa drveta.
Mešati se sa njima je kao mešati se sa Ciganima, da se ne lažemo ... bez obzira što ima primera da neko ide po mladu u Albaniju.

Evo primera, gledam neki YT snimak FK Dinamo Zagreb i prepucavaju se torcida i bbb, dodje jedan Albanac i nešto pozdravlja BBB, a ovi mu odgovaraju ''je l' ti praviš bureke u Zgrebu''. :zubati
Njihov udeo u kulturi i umetnosti bivše SFRJ je ravan nuli. I to nije pitanje islama, jer ovi bosanski Muslimani su bili integrisani u to društvo.
I na kraju zašto su šiptari/albanci najružnija nacija ? Pa baš zato što se nisu mešali sa drugim etničkim grupama.

Asimilaciju ide dvosmetno, tu se slažem.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 15:03 

Whiteone je napisao/la:
I na kraju zašto su šiptari/albanci najružnija nacija ?

Tako im grah pao :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 19:05 

Prvo, mislim da niko ne može naložit inače umiljato janje kao ja. :D
Drugo, baš sam u ovaj za forum nevakat, stvorio temu ni iz čega, trebate mi bit zahvalni... :D
Treće, polako, polako, zapadna Juga se lagano rađa... :D Janje je ljubomoran što nećemoda ga obuhvatimo. Jebiga, nama su Met i Aga dovoljni... :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 19:20 

Čujem da se uveliko šuška o konfederaciji Srbije i zapadne Hercegovine s izraženim težnjama i jedne i druge strane ka ujedinjenju.
Gospodine Junuze, pošto ste vi u tim vodama i tog ste dometa, znate li neke detalje i o tome :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 20:59 

Ma kakvi, čak i veći kamenjari su pobegli od Srbije :D , neće sa njom niko, ni sami Srbi u njima. Jedino naše bosrbice imaju neku romantiziranu viziju iste. Eh, ne bih vala da Vučko vlada... Kao ni Čačić nad nama. :D

Uostalom, evo white objasni kako Srbija ima pričnijeg posla nego sa vama zapadnjacima se bavit, asimilirali su u granicama Srbije 250k Makedonaca, ostalo je još 25k za asimilirat, isto tako i milijun Crnogoraca, a ostalo je još oko 300k za asimilirat (doduše malo van granica), i ne treba im ništa više... :D

Bojim se da ćete se morat kad-tad okrenuti "zapadu". :zubati

Elem, sudar Balkana i Miteleurope u Nišu?! Baš mi to i ne ide...

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 00:26 

Kako se danas živi u tim krajevima. Sramota, ljudi rade za 14000 dinara, što je 900 kuna odnosno 120€ :kava
Gdje je tu inspekcija, zar nije sramotno da s državom radi tvrtka koja ovako ide protiv zakona i ruši same temelje socijalne države??
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=599850

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 00:40 

Oni su državna firma u večnom "restruktuiranju", tj. u raspadu. Ako već nisu pušteni niz vodu, očekujem da se to desi ove ili sledeće godine.

Ali da, plate na jugu su tragične. Mislim da je za Vranje prosek ispod 300 evra.

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 09:23 

Ljudi u Grdelici rade za 8000... no sva ova priča potiče od toga što Junuz kao Hrvat ne može da shvati sav diverzitet koji je prisutan i prirodan u velikim zemljama i kod velikih naroda :zubati

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 10:33 

Nisam ja kriv što je velika Srbija sad ona koja uključuje Vojvodinu i Sandžak. :D

Inače, pred rat je jedna kćer u nošnji s majkom šetala u predvečer vikendom u Zenici, ruku pod ruku, čak je i lijepa bila. Cijelo vrijeme se pitam na što me podsjeća a sad kad vidjeh Zonu, sjetih se. Ljudi su im dobacivali, omladina se smijala. No, njih dvije se nisu dale.

Uopće nismo znali koje su nacionalnosti, i sad nisam siguran, ali cini se po ovom da su to Srpkinje bile... Ima li ko sličnih iskustava?

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 11:20 

Jel bilo ovakvo nešto?

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 12:19 

Baba je imala kišobran u ruci pa kad bi se neki od udvarača previše približio dobio bi kišobran po ruci ili leđima.

Zapravo sad sam se sjetio zašto sam povezao to dvoje, to je ritam ove pjesme i ritam njihajućeg hoda. Ovaj "strojevi korak". Interesantno.

Ja mislim da sam čak i razmijenio koju riječ s "babom" jer se s kćerkom nije baš moglo razgovarat. Kulturan sam bio naravno. Meni je sve to bil ljepota Bosne, ali eto, nekima je smetalo...

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 14:35 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma kakvi, čak i veći kamenjari su pobegli od Srbije :D , neće sa njom niko, ni sami Srbi u njima. Jedino naše bosrbice imaju neku romantiziranu viziju iste. Eh, ne bih vala da Vučko vlada... Kao ni Čačić nad nama. :D

Uostalom, evo white objasni kako Srbija ima pričnijeg posla nego sa vama zapadnjacima se bavit, asimilirali su u granicama Srbije 250k Makedonaca, ostalo je još 25k za asimilirat, isto tako i milijun Crnogoraca, a ostalo je još oko 300k za asimilirat (doduše malo van granica), i ne treba im ništa više... :D

Bojim se da ćete se morat kad-tad okrenuti "zapadu". :zubati

Elem, sudar Balkana i Miteleurope u Nišu?! Baš mi to i ne ide...

Crnogorci i Makedonci nisu prošli kroz proces asimilacije, već su zadržali srpske korene.

Inače u Srbiji, državne firme (a pretpostavljam i privatne) u službenoj komunikaciji ignorišu postojanje BiH i recimo mi sve dopise saljemo državi Republici Srpskoj, osim ako nije u pitanju neki nesrpski deo BiH. Oni nama takodje odgovaraju kao da su zasebna država, sa simbolim državnosti RS, naravno na srpskoj ćirilici.

Nažalost RH još uvek nije došla do tog stupnja podrške svojim sunarodnicima u HB.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013, 23:23 

ZlatkoZG je napisao/la:
Ko je napisao Zonu Zamfirovu?

Tek sad pročitah kako je Galija u pitanju, i čudim se što mi se svidjela pjesma kad ono omiljeni...

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013, 23:24 

Još nešto, riječ dom, doma upotrebljavaju... Za dom... :D

Neobično, otkud vam onda otadžbina pobijedi domovinu?

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013, 23:39 

Neobično, otud vam onda otadžbina pobijedi domovinu?

Od ruskog otečestvo. Crnogorci i dan danas kažu domovina, po meni ljepša riječ.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2013, 09:08 

Vujadin je napisao/la:
Interesantno je naseljavanje Dinaraca u jugoistočnu Srbiju kod Kuršumlije, nakon što je očišćena Toplica od Šiptara 1878. :001_smile

Super vec imamo i prave izraze očišćena.Znaci lako polako priznajete .Nego nije mi jasno sta se bunite kosovskih očišćenja.Pa lako polako se svaka reka vraca svome prirodnome toku.I sava i dunav i ibar i juzhna morava.
Kude si poshla stara srbijo çe da ti dojdu arnauti do biligrad

Vrh

PostPostano: 15 kol 2013, 09:28 

[quote="Whiteone"][
I na kraju zašto su šiptari/albanci najružnija nacija ? Pa baš zato što se nisu mešali sa drugim etničkim grupama.

Pa to uopce nije istina whiteone.Polla srbije tije allbanska kopiljad.Jedan medju njima smatram i tebe.jer u principu svu onu kopiljad koju su nashi ocevi ostavili po srbiji pretvorili su se u nashe najvece koljace i klero fashiste u koje svrstavam i tebe.Nego cudi me tvoja fashisticko razmishljanje da su allbanci najruzhniji na svetu.A ni cigo nece da bude srbin jer smatra da biti srbin znaci biti dva puta cigan.
Mi smo se uvijek druzhili sa ostalima ali to smo radilli sa lepshim dellom vashe nacije.Ne i sa vama
Dok su billi allbanci po srbiji imali ste i pozitivan natallitet.Odkad nema allbanaca vama odumire cak 40 hiljada stanovnika u drzhavi godishnje.Dali je ovo dovoljan argument da su moje rijeci istinite.Allbanci pod pritiskom pobjeglli iz srbije u zapadnu evropu.Posle cijellog veka svicarska drzhava je proshlle godine imalla pozitivan natalitet.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2013, 12:28 

sokoli je napisao/la:
Whiteone je napisao/la:
[

Pa to uopce nije istina whiteone.Polla srbije tije allbanska kopiljad.Jedan medju njima smatram i tebe.jer u principu svu onu kopiljad koju su nashi ocevi ostavili po srbiji pretvorili su se u nashe najvece koljace i klero fashiste u koje svrstavam i tebe.Nego cudi me tvoja fashisticko razmishljanje da su allbanci najruzhniji na svetu.A ni cigo nece da bude srbin jer smatra da biti srbin znaci biti dva puta cigan.
Mi smo se uvijek druzhili sa ostalima ali to smo radilli sa lepshim dellom vashe nacije.Ne i sa vama
Dok su billi allbanci po srbiji imali ste i pozitivan natallitet.Odkad nema allbanaca vama odumire cak 40 hiljada stanovnika u drzhavi godishnje.Dali je ovo dovoljan argument da su moje rijeci istinite.Allbanci pod pritiskom pobjeglli iz srbije u zapadnu evropu.Posle cijellog veka svicarska drzhava je proshlle godine imalla pozitivan natalitet.

Ne lupaj gluposti. Srbija bez Kosova od 1992. ima negativan prirodni prirastaj. U Srbiji je Albanaca bilo samo u Presevu, Bujanovcu i Medvedji (gde ih i danas ima) i po vecim gradovima koji su brojcano neprimetni bili.
I Svajcarska nikada nije imala negativan prirodni prirastaj. A natalitet je ne moze biti negativan, moze prirodni prirastaj.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2013, 12:52 

volvoks je napisao/la:

Neobično, otud vam onda otadžbina pobijedi domovinu?

Ma nije moguće da je od otačestvo?! , sedi 1!

Otadžbima i otačestvo su izrazi jednako zastupljeni i kod Rvata,Srba i svih ostalih naroda.

Knjigu u šake pa ćeš videti šta pišu "tvoji" pisci tokom vekova o datim pojmovima.

Inače reč "dom" je latinska a otadžina i otačestvo slovenske , pa vidi šta je tvoje a šta moje ili šta je naše.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2013, 13:13 

joe enter je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Ma nije moguće da je od otačestvo?! , sedi 1!

Otadžbima i otačestvo su izrazi jednako zastupljeni i kod Rvata,Srba i svih ostalih naroda.

Knjigu u šake pa ćeš videti šta pišu "tvoji" pisci tokom vekova o datim pojmovima.

Inače reč "dom" je latinska a otadžina i otačestvo slovenske , pa vidi šta je tvoje a šta moje ili šta je naše.

Ni etimologija ti ne ide kao nekada :zubati
Riječ je praindoeuropska, postoji i u sanskrtu te doslovno svakom slavenskom jeziku. Što naravno nameće nemogućom činjenicu da je riječ o posuđenici iz latinskog ili bilo kojeg romanskog jezika. Pogotovo zato što nasljednici Latina koriste riječ casa, koja je vjerojatno derivat germanskog *haus
http://en.m.wiktionary.org/wiki/Appendi ... Slavic/domъ#Proto-Slavic

Vrh

PostPostano: 17 kol 2013, 12:37 

sokoli, prvo nemoj da mi se obraćaš uopšte to sam ti već jednom napisao, kao što ni ja ne komentarišem tvoje gluposti.

Svi mi na ovom forumu pišemo na svom maternjem jeziku (i nije nam potreban prevodilac t.j. google translate), neko na srpskom, neko na hrvatskom, mada ima ovih tkz Bošnjaka koji pišu na hrvatsko-srpskom i koji su to preimenovali u neki bosanski ili bošnjački, ali ti piši na svom maternjem albanskom jeziku, taman da ne moramo da čitamo tvoje gluposti i da budeš lepo izolovan kao što ste bili uvek izolovani od svih.

p.s. za ostale forumase

svijet/incest-kao-normalna-pojava-kod-muslimana-t10473.html
Incest kao normalna pojava kod muslimana

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: