Bobovac je napisao/la:
Jel tko gledao ovaj umjetnički trash iz 1971? Kažu da je ovo jedini film kojemu se sudilo. A nije ni čudo jer je namjerno napravljen kao provokacija, zapravo fim je sastavljen od minijatura koje su više ili manje povezane, a svaka služi samo da se izruguje, da banalizira, da obezvrijedi Tita, Jugoslaviju, partiju, JNA... Nevjerojatno za ono vrijeme.
Tom Gotovac u glavnoj ulozi, po običaju više gol nego obučen. RIP.
Reditelj ovog filma je Lazar Stojanović , i on je zbog njega bio čak 3 godine u zatvoru , i mislim da je on jedini osuđeni umetnik tj.neki filmski radnik u bivšoj državi.
Lazar Stojanović je jedan od najboljih likova za koje se može reći "Čist si kao suza".
Njega danas očima ne mogu videti srpski nacionalisti jer on je jedna od retkih koji govori istinu o zadnjem ratu i direktno upire prst u krivce.
E onda kad nacionalisti polude od muke i istine koja ih boli , uvek potežu priču da je neko izdajnik svoga naroda i naravno spočitavaju mu komunixstički prošlost.
Ali kod Lzara Stojanovića su se zajebali jer on je zasigurno dokazao šta misli o komunjarama i Titu zbog kojeg je i robijao.
Takvi ljudi su retki i kod vas i kod nas , mrze komunjare a bar jednako ili mnogo više mrze nacionaliste.
E takav sam i ja , i volim filmove.