HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 21:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3397 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Preporuka za filmove
PostPostano: 23 kol 2024, 13:51 

Bobovac je napisao/la:
Salivator je napisao/la:

Prvi dio je i dalje najbolji, ali vrlo zabavan.
Akcija naglašenija od humora, koji je ipak lošiji nego u prijašnjim filmovima.

Pravi film za kino, lagan. :)

Odgledao sam ga u kinu neki dan. Onako... osrednje. Mada, iznenadio sam se koliko je krvav i koliko ima psovki. Ovo ne bi smio biti film za djecu. Ne sjećam se krvavijeg filma.

Iznenadio sam se da nije woke. Čak i zbijaju šale na račun toga. Npr kada aludiraju na uvođenje gay likova u Diznijevim filmovima, ono kada Deadpoola napadnu likovi sa palicama on im kaže: ""Ja sam se navikao da likovi nasrću palicama na moje dupe, za razliku od Diznija koji to tek sada uvodi". (parafraziram)

Nijedan Deadpool nije za djecu, R-rated. Čak ni stripovi nisu za djecu, iako je on klasični goofball.

Nakon svih woke katastrofa zadnjih 5 godina, valjda im je došlo do pameti.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 24 kol 2024, 21:40 

Salivator je napisao/la:
Alien Romulus odličan.

Odgledao sam ga baš danas u mostarskom Cinestaru. Izgleda da baš nije popularan. Uđem ja i vidim da sam sam u dvorani. I to onoj Extreme. Kasnije došao neki Azijat, čini mi se Japanac.

Elem, film. Pa nije mi nešto, ali eto može se pogledati.
Ovo je film u stilu - grupa tinejdžera spašava svijet. Osobito je loš početak, prvih pola sata. Kasnije je gledljivo, tj osrednje. Dobar fazon što vidimo jednog lika iz prvog Aliena (1979). On je umro ali eto dodali ga kombinirajući AI efekte i materijal iz 1979.

Dakle, na ljestvici Alien filmova on bi po kvaliteti bio negdje ispod Prometeusa a iznad Covenanta. Negdje na razini Alien Resurrection (1997). Bar meni.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 16:27 

Jedan zanimljiv film "Bosanski lonac". Austrijsko-Hrvatsko -Bosanskohercegovački.

https://www.dailymotion.com/video/x940evg

U Austriji živi Sarajlija Faruk (Senad Bašić) kojemu prijeti deportacija iz zemlje. Pošto je prije rata bio napisao jedno djelo "Vampiri sa Miljacke" pokušava ga uprizoriti u jednom trećerazrednom austrijskom kazalištu, a sve kako bi dobio produljenje boravišne dozvole.

Možda bude zanimljiv Haramu, Sarajki i drugim Austrijancima na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 02:05 

Bobovac je napisao/la:

Onako. Svi muškarci u filmu su negativci, luzeri, silovatelji, ne razumiju žene i to. Ustvari ne, svi muškarci Hrvati osim naravno grande #ebač from Serbia u Splitu koji razumije žene. Cijela priča sa Srbima je previše isforsirana u filmu i ne daje filmu nikakvu dodatu vrijednost. Pa onda ono sa uhićenjem Gotovine. Ali kad se zna tko je redatelj i ne čudi. Jedina pozitivna stvar u filmu je Lana Barić, ostalo za zaboravit.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2024, 00:11 

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2024, 08:16 

Stigao jer trejeler za prvi srpski postapokaliptični film Volja Sinovljeva.

Radnja filma:
Radnja ovog filma smještena je u post-apokaliptičnu budućnost gdje pratimo Jovana, mladića koji mora izabrati hoće li izvršiti osvetu nad svojim neprijateljem Tuđinom zbog svih zločina koje je počinio nad njegovom porodicom, ili mirno nastaviti svoj život u planini, osiguravajući na taj način svoje porodično nasljeđe …

Misteriozni slijepi guslar luta razrušenim svijetom uz poj pjesme ‘Volja sinovljeva’ koja opisuje malu zajednicu uzgajivača sjemena pšenice koja je živjela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada … Ispričana u stilu narodnih epskih pjesama, sa primjesama savremenog neo-vesterna, “Volja sinovljeva” nam donosi postapokaliptičnu priču prožetu emocijama i akcijom.

Deluje baš dobro , i ako ništa žanrovsko osveženje je ono što mi pruža željno iščekivanje filma.
Koliko sam načuo biće i serija posle filma kao što su to već radili sa Južnim Vetrom , i da svaka epizoda će imati posebnu priču na osnovu guslara i njegove pesme.

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2024, 00:27 

Rebel Ridge 8/10

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2024, 23:23 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Rebel Ridge 8/10

Dobar, upravo gledao, rekoh da preporučim, kad ono Sarajka brža.. Na trenutak sam pomislio kopija Ramba (Prva Krv) :zubati

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2024, 19:31 

I meni je kul. Da ne spojlam ljudima i opisujem šta mi nije bilo bas ok. Dala sam 8/10.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2024, 09:06 

Film Dražen. Premijera za 20 dana.

Ne znam kako će ispasti. Po traileru i nisam neki optimist, ali eto, pogledaćemo.

Vrh

PostPostano: 05 lis 2024, 23:54 

Ovaj film što trenutno ide na HRT "Noćne životinje"..

Ovo je tako sj.....

Vrh

PostPostano: 22 lis 2024, 15:12 

Novi teaser za film Volja Sinovljeva:

Jedva čekam ovu balkansku guslarsku distopiju sa sabljama.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 13:40 

Evo konačno i zvaničnog trailera za Volju Sinovljevu:

Trejler izgleda totalno bolesno , a ti Pobješnjeli Makse puši qrac.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2024, 16:13 

Izvrstan film. Pravi špijunski, (kontra)obavišćajne teme, a po stvarnin zbivanjiman. Južnokorejci se nameću ka' filmaška sila. Hollywood zastranjuje u jurnjave, pucnjave, hiperseksualiziranost, elgebetejsku propagandu, wokeizam, Južnokorejci se držidu normalnog.

https://m.imdb.com/title/tt8290698/reference/

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 01:58 

joe enter je napisao/la:
Evo konačno i zvaničnog trailera za Volju Sinovljevu:

Trejler izgleda totalno bolesno , a ti Pobješnjeli Makse puši qrac.

slika

Odgledao ga večeras . Dobar , preporuka :palacgore1
Distopia sa Jovanom i Anđelijom u centru radnje . Naravno , ''maznuli '' su par detalja ,svi to rade jedni drugima, ali je opet nekako naš .

Ima i poruku, ko hoće da je vidi .

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 09:37 

Nisam odgledao ali sudeći po traileru ovakvi filmovi vjerojatno mogu biti zanimljii samo Srbima, u smislu evo nešto naše a (nadajmo se) svetsko.
Jer ostali, koji sa Srbijom nemaju veze, mogu naći mnogo bolje distopisjke filmove snimane diljem svijeta.

Nešto kao Lazar oklopno vozilo- solidno, ali brate...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 15:34 

Bobovac je napisao/la:
Nisam odgledao ali sudeći po traileru ovakvi filmovi vjerojatno mogu biti zanimljii samo Srbima, u smislu evo nešto naše a (nadajmo se) svetsko.
Jer ostali, koji sa Srbijom nemaju veze, mogu naći mnogo bolje distopisjke filmove snimane diljem svijeta.

Ne ''zayebaji'' '' Bobovac...
Ako je naše , onda je sigurno više i vaše , i obrnuto naravno , nego tamo neki ''Pobješnjeli Maksovi''...
Pa , bar ti to kopčaš .
PS.
Pogledaj film.
Nije sad , da je neko remek djelo od kojeg zastaje dah ,ali dosta je dobacio . Iznenadio me , koliko.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 09:16 

Svarog je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ne ''zayebaji'' '' Bobovac...
Ako je naše , onda je sigurno više i vaše , i obrnuto naravno , nego tamo neki ''Pobješnjeli Maksovi''...
Pa , bar ti to kopčaš .
PS.
Pogledaj film.
Nije sad , da je neko remek djelo od kojeg zastaje dah ,ali dosta je dobacio . Iznenadio me , koliko.

Da , evo ja sad upravo gledam hrvatsku seriju Dnevnik Velikog Perice , i baš je onako pitka,nenapadna,goodfeel,....
Hoću reći da takvu vrstu serije ama baš nikad ne bi gledao da dolazi sa engleskog ili nekog drugog govornog područja upravo iz razloga što se mogu povezati sa njom kulutorološki i emotivno.
Npr.mladi Hrvati su se povezali sa Južnim Vetrom jer su konačno mogli videti prvi pravi akcioni krimi film koji im je blizak kulturno i emotivno.

Koliko sam čuo u Volji nema ništa od nekog srbovanja i aluzija na politiku , sve je vele ogoljeno od toga da su srpski desničari popizdeli , a sa duge strane leftoidi samom pojavom gusala su to povezali sa srbovanjem.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 23:30 

joe enter je napisao/la:
Stigao jer trejeler za prvi srpski postapokaliptični film Volja Sinovljeva.

Radnja filma:
Radnja ovog filma smještena je u post-apokaliptičnu budućnost gdje pratimo Jovana, mladića koji mora izabrati hoće li izvršiti osvetu nad svojim neprijateljem Tuđinom zbog svih zločina koje je počinio nad njegovom porodicom, ili mirno nastaviti svoj život u planini, osiguravajući na taj način svoje porodično nasljeđe …

Misteriozni slijepi guslar luta razrušenim svijetom uz poj pjesme ‘Volja sinovljeva’ koja opisuje malu zajednicu uzgajivača sjemena pšenice koja je živjela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada … Ispričana u stilu narodnih epskih pjesama, sa primjesama savremenog neo-vesterna, “Volja sinovljeva” nam donosi postapokaliptičnu priču prožetu emocijama i akcijom.

Deluje baš dobro , i ako ništa žanrovsko osveženje je ono što mi pruža željno iščekivanje filma.
Koliko sam načuo biće i serija posle filma kao što su to već radili sa Južnim Vetrom , i da svaka epizoda će imati posebnu priču na osnovu guslara i njegove pesme.

Jesu li ovo subliminalne poruke i programiranje za budući rat kroz alegorije?

Pročitajte označeno.
Ovo mi sliči na alegoriju na Tuđmana, pobunjene Srbe koji su nastavili živit u Srbiji, "nedužne uzgajivače cvića" u t.zv.RSK, "progon" Srba (=njegova obitelj) iz ote paradržave...

Ka' pri, "Vožd je stigao".

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 01:30 

Bobovac je napisao/la:
Novi hrvatski film o ratu u središnjoj Bosni koncem 1993. godine (dakle za vrijeme najžešćih hrvatsko-muslimanskih sukoba).

Teško je po traileru prosuditi ali meni se čini malo... kao da je cilj filma ukazati na mutne radnje hrvatske strane a ostalo nije baš bitno.

Scenarist je Josip Mlakić.
Njegove su ratne novele izvrsne.
On nima sklonost krivit jedne ili druge.
On ka' da je pop, svačije grihe prozove.
Ne bavi se temon "tko je počea" nego "koja su sve sranja bila".

Kristijan Milić izvrsno radi kadrove.
Dobitna formula.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 07:22 

Sokolić je napisao/la:
Jesu li ovo subliminalne poruke i programiranje za budući rat kroz alegorije?

Pročitajte označeno.
Ovo mi sliči na alegoriju na Tuđmana, pobunjene Srbe koji su nastavili živit u Srbiji, "nedužne uzgajivače cvića" u t.zv.RSK, "progon" Srba (=njegova obitelj) iz ote paradržave...

Ka' pri, "Vožd je stigao".

Jesu , a sad ću reć par novih alegorija
Ovo jeste pitanje ali je ujedno i alegorija******upozorenje******

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 08:15 

Gospon_Bobo je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Onako. Svi muškarci u filmu su negativci, luzeri, silovatelji, ne razumiju žene i to. Ustvari ne, svi muškarci Hrvati osim naravno grande #ebač from Serbia u Splitu koji razumije žene. Cijela priča sa Srbima je previše isforsirana u filmu i ne daje filmu nikakvu dodatu vrijednost. Pa onda ono sa uhićenjem Gotovine. Ali kad se zna tko je redatelj i ne čudi. Jedina pozitivna stvar u filmu je Lana Barić, ostalo za zaboravit.

Lana Barić je scenaristica tog smeća.

Samomrzeća Splićanka. U razgovoru za Feral 2 t.j. Pupijeve Novosti
https://www.portalfekal2.com/lana-baric-split-je-muski-grad-s-jako-malo-frajera

Citat:
Split je muški grad s jako malo frajera
Riječ je o gradu muške kulture, koja nije prijateljska prema ženama. Ta fama o šarmu muškaraca u Dalmaciji je zapravo floskula: najviše nealtruističnih osoba sam upoznala upravo u Splitu, gdje se ljudi često ne raduju tuđem uspjehu, nego neuspjehu i nesreći

Studirali ste na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti…
U Zagrebu sam se potkraj 1990-ih pokušala upisati na Akademiju dramske umjetnosti, ali me nisu primili, ....onda sam 2000. u ‘Jutarnjem listu’ pročitala da na sarajevskoj Akademiji raspisuju natječaj i po nekom se instinktu odlučila prijaviti.

Kako ste 2000. doživjeli Sarajevo, koje je tada još liječilo teške ratne rane?

Moja baka je iz Sanskog Mosta i u djetinjstvu smo odlazili na Igman i Jahorinu, pa mogu reći da je Bosna i Hercegovina upisana u moje iskustvo.

na sceni igrate žene pune bunta. Kako to?

Bunt može biti dobra stvar. Dolazim iz Splita, gdje je on prirodan na ovaj ili onaj način. Osim toga, to je izrazito muški grad i ja se hoćeš-nećeš stalno borim s muškarcima za neko elementarno poštovanje jer je to, da tako kažemo, muški grad s jako malo frajera. To znači da se ondje radi o muškoj kulturi, koja nije prijateljska prema ženama. Ta fama o šarmu muškaraca u Dalmaciji je zapravo floskula: najviše nealtruističnih osoba sam upoznala upravo u Splitu, gdje se ljudi često ne raduju tuđem uspjehu, nego neuspjehu i nesreći.

Možete li objasniti taj fenomen Splita?

Puno ljudi koji nisu iz Dalmacije kažu da ih ta sredina guši, pa je jedan moj kolega rekao da se nakon tjedna u Splitu osjećao kao da ga je nešto steglo za grlo i to potpuno razumijem: nažalost, to je neprogresivna i nekonstruktivna sredina. U središtu toga je neka vrsta obiteljske patologije, koja se najviše reflektira u opsesivnoj ljubavi majke prema sinovima. Ta mi je ljubav potpuno nejasna i u tome se kao žena uopće ne mogu afirmirati. Taj Edipov kompleks je u Dalmaciji normalan, gotovo da je zahtijevan. Ja sam prvi put otišla od kuće sa 15-16 godina živjeti u Englesku i bila sam radosna zbog tog odvajanja, a poslije sam otišla u Zagreb, tako da su mi takvi konzervativni odnosi potpuno odbojni.

Scenarij za film ‘Tereza 33’, koji ste napisali prije dosta vremena, govori o modernoj ženi u današnjem Splitu…

Vaš suprug Dragan Markovina, povjesničar i teoretičar, bavi se teškim temama: kako se nosite s time?

Biste li u tom smislu mogli glumiti ženu koja je nakon Oluje iz Hrvatske izbjegla u Srbiju, pa se nakon dosta godina vraća na primjer u Knin?

Interesantno je da me to pitate… Nisam vam govorila, jer za to nije bilo potrebe, da je moja majka iz Knina i da je zapravo većina moje rodbine otamo sada u Beogradu

Eto ti objašnjenja. Srbo muslimanka koja prezire muške. Ćaću ne spominje pa izgleda da sliku o ćaći projicira na muške u Splitu. Osvećuje se ovakvin filmon gradu koji ju je odj*ba odnosno nije ju prihvaća, jer ona nikad nije prihvatila Split. Nikad iz nje nije govoria Split niti je taj grad ikad shvatila, niti živila, u njoj je cilo vrime dominira Sanski Most i Knin.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 08:46 

Evo još o toj ....
https://www.portalnovosti.com/lana-baric-zivotna-borba-zena-cesto-je-nevidljiva

Citat:
Zato su i riječi pjesme Daleke obale upisane u scenarij: ‘One bi htjele da im priđeš i da im kažeš nekoliko toplih riječi…’ Meni je to najtužnija i najtočnija pjesma o ženama u Dalmaciji

To su one nadr*ane namrgođene uvik mrzovojne lapaćone koje mrzidu sav muški rod, a hoćedu da ih drugi razumidu i ds miški oblićedu oko njih i kokolajedu ih. Nitko normalan ne će trošit vrime i ništit si dobro raspoloženja.
To su one nikotaka, takve ne muški ne želidu dotaknit ni izoliranin šćapon.

Citat:
Film reflektira moje vlastito iskustvo, iskustvo moje majke i moje bake, kao i ostalih žena u mojoj bližoj obitelji. Položaj žene u jednom mediteranskom gradu i dalje je posljedica nekog stanja stvari: mentaliteta, naslijeđenih obrazaca ponašanja…

Nikad u njoj nije zaživia Mediteran niti ga je shvatila.

Citat:
Moj film svakako govori o usamljenosti i to je moja vječna tema, ali on govori i o problemu ljudskog kontakta koji je u Dalmaciji vrlo intenzivan i koncentriran, a zapravo uopće nije realan. U Dalmaciji recimo sukobi započinju u startu od vrlo povišenih tonova i energija i penju se višestruko i taj mediteranski impulzivni temperament je već poznat, ali ono što nedostaje je suštinski kontakt

Ni D od dalmatinskog u njoj.

Citat:
Split 3 su moje zgrade i moje ulice u kojima sam odrasla i ja ih volim ali – u vezi ove urbane džungle – u Dalmaciji svatko svakome gleda u pijat i to je opet jedna činjenica koja je i u filmu prisutna.

Sa' se pitan je li ona iz Boškovićeve ili Blatina.

Citat:
Splitski novinar Boris Dežulović rekao je jednom da kada danas izađeš s nekog žura u Splitu 3, usred noći, ne znaš u kojem si gradu i kako ćeš se vratiti kući.

Ka kal je cilo vrime visia po Beogradu. Ako iz ST3 ne znaš nazad, onda je za u dom za retardirane.

Citat:
Jedan od junaka po nacionalnosti je Srbin, kojeg tako dobro igra beogradski glumac Dragan Mićanović. Veza glavne junakinje s njim ispostavlja se kao nemoguća misija jer bi je, kako se kaže u filmu, njezini ubili da pođe s njim u Beograd. Do kada će na našoj strani Jadrana trajati ta beskonačna ‘sicilijanska’ mržnja?

Svakako sam htjela da jedan od junaka bude iz neke druge sredine i na kraju sam odabrala iskustvo koje mi je poznato iz kruga moje obitelji. Moja tetka, sestra moje majke, udala se u Beogradu, gdje do dana današnjeg živi. Pitala sam je jednom kako se upoznala s tim čovjekom, što ju je privuklo, a ona mi je odgovorila kako ju je taj čovjek osvojio u trenutku kada joj je poklonio knjigu. Rekla mi je kako je doživjela šok kada je vidjela da knjiga predstavlja poklon, jer to u Splitu nije doživjela nikada.

To su one koje domaćima stalno vididu i uveličavadu mikro-mane a u Srbima vrline kojih nima. Istu stvar pokloni Splićanin (cvit, knjigu) onda in je nemuževan, p***r, itd a al to isto napravi niki iz Svetozareva e onda in je galantni gospodin, džentlmen, svitski čovik.

Ne ću ju osuđivat zbog njenih izbora u životu i izbora njene rodbine, ali mi je gadljivo vidit koga stavja isprid Dalmatinaca i kako omalovažava "svoj" grad koji nikad i nije bia njen. Njoj i njenima vaja sve ono di su Srbi, Muslimani, a onda kenja po Splitu.

Dodatni sr*nje u svemu ovemu je šta Split ritko dočeka bit misto radnje u filmoviman i serijaman, a kad napokon dočeka onda bude smeće ka' ovo ili Kroatien-Krimi ili ka' ona serija di je glumila Pinčićka a jedan od glavnih glumaca niki teški Srbijanac s teškin srbijanskin naglaskon. :rigam :shit

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 09:49 

Prvi put čujem za Lanu Barić.
Njena domena je više Bosna, Dalmacija je za nju terra incognita.
Tri posta na ovom forumu je kruna njene karijere.
We wish her well.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2024, 19:29 

Srbomuslimanka udana za hrvatosrbomuslimana.
Sve je jasno.
Ona nema nikakove veze sa Hrvatskom, osim što je slučajno rođena u Splitu.
Neka ide u Srbiju i nek joj Vučićev HAVC daje lovu za filmove.
Zajedno sa prijom Veljačom.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3397 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: