|
|
Stranica: 44/73.
|
[ 1813 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 11 tra 2017, 10:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
daramo je napisao/la: Sad ste je nahvalili moram i ja pogledati da vidim valja li čemu. Jel netko gleda Taboo vidim da je na Exodusu u vrhu, mora da je dobra?
Pogledao pola serija i odustao, ne mogu više. Nešto toj seriji nedostaje, ne znam šta. Tom Hardy je užasno loš glumac, ide na ***. Čitavu seriju ista faca, ne mijenja se. Ne znam ko je njega vezama progurao u toj profesiji.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 17 tra 2017, 01:45 |
|
|
Čuvajte se dolaze Nemanjići!! Prvi trailer:
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 19 tra 2017, 19:59 |
|
|
Joe, igra li tu mladi, talentovani, predivni Petar Strugar, tvoj i moj i zamalo svačiji zemljak? Ako igra onda vredi pogledati. Ovako ne bih, ima sve to u knjigama.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 19 tra 2017, 20:57 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25777 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Odlična ruska serija - Likvidacija. Povijesno-politički krimić, mogli bismo reći. Radnja se dešava 1946 u Odesi kojom haraju bande kriminalaca ali i ex njemačkih agenata, ukrajinskih separatista itd.
Uz sve svoje mane je ipak dobra i gledljivija od mnogih američkih sranja koja se gledaju samo iz trenda, da bi se eto, imalo o čemu pričati sa društvom.
Na youtube imaju sve epizode sa prijevodom.
Trailer
Prva epizoda
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 20 tra 2017, 11:33 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Joe, igra li tu mladi, talentovani, predivni Petar Strugar, tvoj i moj i zamalo svačiji zemljak? Ako igra onda vredi pogledati. Ovako ne bih, ima sve to u knjigama. Ne igra , i ne znam gde ti on pare napamet?! Ima u knjigama , ali ako uzmemo Žitija i vodimo se doslovno njima , onda će serija biti pravoslavni pamflet gde su čuda moguća. Ja se toplo nadam da će prikazati svu "svetost" sv.Save koju je pokazao kad je sređivao stvari za svoga brata kralja koji se nije znao nositi sa političkim izazovima , pa je "svetim molitvama" poslao na ahiret sigurno jednog a verovatno i dvojicu velikih balkanskih gospodara. Ali verovatno neće , jer svak' se boji SPC kletvi i njene soldateske koja uvek preti jednakom žustrinom kao vehabije kad im muhameda pomeneš kako ne vole čuti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 20 tra 2017, 11:59 |
|
|
Zašto trolaš sa religijom na ovoj temi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 24 tra 2017, 11:22 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Narcos, sezona 2, Netflix objavljuje sve epizode 2.9.
Nikako prestati gledati ovu seriju. Jako je lijepa i dobra. I to vam kaže tip koji mrzi serije. Ne znam hoće li se pri kraju razvući na dosadu, do sad 4-5 nastavaka hebeno dobro urađeni.
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 25 tra 2017, 15:26 |
|
|
Ne razvlači se serija. Ima samo 2 sezone i pogledaš sve u jednom dahu. Stalno bi iša na wiki gledat jesu se te pizdarije stvarno događale.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 25 tra 2017, 19:58 |
|
|
80-90% toga jest kako vidim, iako su time line brljali dosta ali nebitno za čitavu poantu. Dobra do samog kraja, ne vuku za nos i ne prave ljude budalama nepotrebnim razvlačenjem scena i dijaloga da više zarade.
Da se promjenio predsjednik na vrijeme možda bi Escobar ostvario svoj naum. Ali bi onda CIA u krvavom ratu dovela gerilu na vlast, kako to obično bilo u to vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 28 tra 2017, 13:04 |
|
|
http://www.rts.rs/page/rts/ci/rtspredstavlja/story/2663/radjanje-kraljevine/2716110/nemanjici-danas-na-kalemegdanu.htmlSnimanje serije Nemanjići je otišlo na drugu lokaciju tj.na kalamegdansku tvrđavu koja nekim svojim delom glumi takođe tvrđavu ali tvrđavu Kulina Bana , kojeg posećuje budući srpski kralj Stefan jer mu je Kulinova sestra bila strina s'obzirom da je bila udata za njegovog strica kneza Miroslava Humskog. Dakle , kralj Vučić dolazi kod Bana Dodika,Bana Čovića ili pak Bana Bakira. Ne zna se ko glumi Kulina , ali bi voleo da mu daju bar malo bosanski akcenat.
|
|
Vrh |
|
|
BahamutNS
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 05 svi 2017, 18:55 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2015, 17:38 Postovi: 1754 Lokacija: Novi Sad
|
Posle duže pauze, Samurai Jack se vraća na male ekrane Još tri epizode do kraja i moram priznati da sam jako zadovoljan, jako lepo upakovana priča, odlični negativci... definitivno vredi odgledati
_________________ [quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 05 svi 2017, 19:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39521 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
joe enter je napisao/la: Snimanje serije Nemanjići je otišlo na drugu lokaciju tj.na kalamegdansku tvrđavu koja nekim svojim delom glumi takođe tvrđavu ali tvrđavu Kulina Bana , kojeg posećuje budući srpski kralj Stefan jer mu je Kulinova sestra bila strina s'obzirom da je bila udata za njegovog strica kneza Miroslava Humskog. Dakle , kralj Vučić dolazi kod Bana Dodika,Bana Čovića ili pak Bana Bakira. Ne zna se ko glumi Kulina , ali bi voleo da mu daju bar malo bosanski akcenat. Bujrum Stefo, evo Vojslava pristavila kahvu i hurmašice Možda i odgledam ako ne bude mitomanije i ako bude odrađeno u stilu hrvatski kraljevi samo u igranom formatu, zašto ne. Više od toga me brine gluma, to će da bude ko domaće sapunice.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 10 svi 2017, 17:31 |
|
|
Počinje nova serija Twin Peaks 21.05., nisam staru odgledao do kraja zbog loše glume valjda će ova nova biti gledljivija.
|
|
Vrh |
|
|
Krugerrand
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 10 svi 2017, 23:21 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Počinje nova serija Twin Peaks 21.05., nisam staru odgledao do kraja zbog loše glume valjda će ova nova biti gledljivija. Zanimljivo, ja sam pogledao Twin Peaks prije nekih pola godine. Kako ju stalno spominju kao neku uber-kultnu seriju reko idem bacit pogled. Prva sezona nije bila ništa posebno, kao što si rekao - gluma je općenito ispodprosječna, likovi su iskarikirani, a posebno mi je iritantno bilo ubacivanje glazbe (džeza) u potpuno krivim trenucima - tijekom dijaloga i slično. Sezona mi je bila prosječna, ali sam išao staviti to u kontekst 90-ih kada je emitirana i ajde, moglo bi se reći solidna/dobra... Imala je i 8 epizoda, pa i nije bilo previše utrošenog vremena. Druga sezona 22 epizode! Bila mi je u početku toliko loša i dosadna da sam razmišljao prekinuti gledanje, ali sam onda odlučio nastaviti gledati sa brzinom ×1,5 ili ×2, da proletim do kraja pa da mogu dati konačnu ocjenu serije. I sezona je bila poprilično dosadna većinu vremena, priča kao da je nastala na kombinaciji LSD-a i marihuane sa hrpom mistike, zatim neke potpuno nepotrebne stranputice u priči, likovi koji odjednom dolaze i postaju bitni u radnji (rodica koja izgleda kao ona, njegov bivši partner itd.). Ali zadnjih nekoliko epizoda se stvorila neka atmosfera (barem meni), koja je možda u biti stvarana polako tijekom čitave sezone i tih nekoliko epizoda mi je bilo stvarno napeto, a kraj mi je bio odličan. Tako da gledajući u kontekstu da je serija nastala tijekom 90-ih sasvim zasluženo nosi kultni status kod mnogih ljudi... Inače, mislim da će ova nova sezona biti teški debakl, nešto kao novi X-files...
_________________ Ori svoju njivu najbolje što možeš!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 svi 2017, 12:30 |
|
|
daramo je napisao/la: Bujrum Stefo, evo Vojslava pristavila kahvu i hurmašice Možda i odgledam ako ne bude mitomanije i ako bude odrađeno u stilu hrvatski kraljevi samo u igranom formatu, zašto ne. Više od toga me brine gluma, to će da bude ko domaće sapunice. Pa nećeš znati jel mitomanska serija ako ne pogledaš. Im mene brine gluma u smislu kako napraviti interakciju glumaca kad se glumi u nečemu tako davnom jer niko ne zna kako su oni govorili i kako su komunicirali , tako da je sve na scenarisiti i reditelju. Kako sam scenarista Mihić(rođeni Mostarac) kaže jezik i dijalozi su u potpunosti savremeni i priča će biti postavljena realno , a sam Mihić je već provereni scenarista tako da sigurno neće biti sapunjava serija(ne bi trebalo). Jbg , što više poznaješ istoriju to ti teže padaju serije i filmovi o dalekim istorijskim događajima jer čovek po svom nagonu zamišlja kako je to izgledalo pa kad vidi uradak uvek sledi određeno razočarenje. Ako budu govorili kao beogradski mangupi , ili ako bude suprotno pa scenarista krene izmišljati neki taj arhaični govor iz 13.veka na osnovu staroslovenskih spisa, u oba slučaja će to biti loše tj.biće greška. Dakle , nešto između bi trebalo biti. Kulina Bana glumi Dubravko Jovanović poznat iz serije Sivi Dom gde glumi onog tupavog Matića koji voli Savku ,ako se sećaš. Snimanje se ovih dana seli u Hercegovinu tako da ako saznaš lokaciju možeš se Daramo prijaviti da statiraš. Ne znam koji deo pričee se snima u Hercegovini , ali je sigurno oko sv.Save ili njegovog strica kneza Miroslava , tako da možeš glumiti Savinog mladanačkog prilatelja(ljubavnika) , ili čak možda jednog od Neretljanskih Kačića patarena koji su ubili katoličkog biskupa , s'obzirom da su to poznati istorijski dokumantovani događaji iz tog perioda i prostora.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 svi 2017, 13:09 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39521 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Jezik treba biti standardni beznaglasni kao i u zapadnim povijesnim serijama, sve van toga može biti samo komično. Neće valjda biti ekavica a radnja se odvija u istočnoj Hercegovini?
Problem je gluma i financije, nemamo mi sredstava za nešto takvo kvalitetno odraditi.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 svi 2017, 13:34 |
|
|
daramo je napisao/la: Jezik treba biti standardni beznaglasni kao i u zapadnim povijesnim serijama, sve van toga može biti samo komično. Neće valjda biti ekavica a radnja se odvija u istočnoj Hercegovini?
Problem je gluma i financije, nemamo mi sredstava za nešto takvo kvalitetno odraditi. Upravo si sam upao u ono što kritikuješ jer dijelektološku podelu koju danas poznaješ reflektuješ na vreme od pre jebenih 800 godina. Ali ako ćemo tako onda je ćaća Nemanja sigurno bio ijekavac jer je rođen i živeo u CG , ali postojji mogućnost da je bio i ikavac , zašto ne?! Sve bi trebalo ekavicom jer koliko vidim u traileru i vizantijska princeza Grkinja govori sasvvim normalnim akcentom šireg centra Beograda. Lova nije presudna kao ni gluma , već dobra radnja i atmosfera s'obzirom da u ovakvim žanrovskim uradcima samo režiser može da usere film ili seriju a ne neka loša gluma.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 svi 2017, 14:24 |
|
|
Kao što sam i pretpostavljao, šta ne može barem standardni prečanski nego mora po beogradski. Šta nisu mogli jezikom koji se danas priča u istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori?
To je kao da se tipa radnja serije odvija u srednjovjekovnom Dubrovniku a glumci po purgerski kajkaju, odmah ubija svu atmosferu, tko bi to gledao?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 svi 2017, 17:00 |
|
|
daramo je napisao/la: Kao što sam i pretpostavljao, šta ne može barem standardni prečanski nego mora po beogradski. Šta nisu mogli jezikom koji se danas priča u istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori?
To je kao da se tipa radnja serije odvija u srednjovjekovnom Dubrovniku a glumci po purgerski kajkaju, odmah ubija svu atmosferu, tko bi to gledao? Alo Daramo , u pitanju je priča o 800 godina dalekoj istoriji , jezik i govor se menjao , i to više puta. Nije po beogradski nego sam mislio na to da je govor vizantijske prinzece modernog tipa u traileru a ne neke egzibicije pisca dijaloga. Sam izgovor i jezik neće biti bitan za radnju i sam kvalitet serije tj.nije na jeziku veliki akcenat već na samoj potki priče o toj porodici , a ako dragi allah bude dao i specijaljnih efekata i dobroj produkciji. Kad bi se sada pravili filmovi o nekim junacima i hajducima iz turskog perioda , onda svakako ne bi moglo proći bez deseteračkog govora i tog načina pravljenja dijaloga i interakcije između likova i glumaca , ali istorija nema dokaze kako su Nemanjići u vreme od pre 800 godina govorili. Tako da bi bilo suludo da sad Nemanji i sinovima ubacimo u usta deseterački način govora od pre 250 godina iz vremena Turaka , ili još gore da bude nek' scenarista piše dijaloge na nekom hibridnom staroslovenskom i običnom srpskom(papazjanija)
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 01 lip 2017, 20:50 |
|
|
Citat: weet Facebook Share "Božićni ustanak" je prva igrana serija sa istorijskom tematikom u crnogorskoj televizijskoj produkciji, koja se bavi periodom i događajima nakon završetka Prvog svjetskog rata, posebno veoma značajnim događajem u crnogorskoj istoriji Božićnim ustankom na Cetinju. Serija je snimana tokom predhodne dvije godine, a prikazivanje počinje od 29. januara na prvom programu RTCG i imaće 9 epizoda. Serija je snimana na velikom broju lokacija na Cetinju i u okolini Cetinja, Podgorice Danilovgrada i Beograda. Pokrovitelj serije je Ministarstvo kulture Crne Gore a koproducenti Radio Televizija Crne Gore i Studio Dogma. Producenti serije su: Željko Sošić, Rade Vojvodić i Darko Šuković, reditelj i scenarista je Željko Sošić, scenaristkinja Jovana Bojovic, umjetnički direktor projekta je Milorad Popović, dok autorsku ekipu čine scenograf Milenko Jeremić, direktor fotografije Ivan Kostić i kostimograf Gordana Angelovski. Izvršni producenti serije su Svetlana Sošić i Ivan Đurović. U seriji glume najveća glumačka imena regiona i Crne Gore kao što su: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Marko Nikolić, Boro Stjepanović, Mirko Vlahović, Mirza Halilović, Amar Bukvić, Srđan Grahovac, Mladen Nelević, Momčilo Pićuric, Miodrag Radonjić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Milivoje Obradović, Nebojša Kundačina, Danilo Čelebić, Slobodan Marunović, Željko Radunović, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Marija Đurić, Vanja Jovićević, Branka Stanić, Aleksandar Radulović, Dragan Račic, Olivera Vuković, Nikola Vasiljević, Sejfo Seferović, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Vule Markovic, Emir Ćatovic, Petar Novaković, Maja Stojanović, Filip Djuretić, Vukan Pejović, Marko Todorović, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Djordje Tatić, Stefan Marković i drugi. Uloge dječaka Boža i Ivana tumačili su djeca Lazar Martinović i Petar Vlahović, kojima je ovo prvo iskustvo na snimanju. Generalni sponzor serije je Elektroprivreda Crne Gore, a podržali su i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Crnogorska kinoteka, Prijestonica Cetinje, Bemax, Aerodromi Crne Gore, Hotel Splendid, restoran Konak, Glavni grad Podgorica i drugi. Prijatelji serije i tehničku podršku dali su: Kraljevsko pozorište “Zetski Dom” Cetinje, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Vojska Crne Gore, Narodni muzej Crne Gore, Nacionalna biblioteka “Djurđe Crnojević”, Nacionalni parkovi Crne Gore, Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti, Mjesna zajednica Komani, Komunalne usluge Glavnog grada Podgorica, Područna jedinica policije Cetinje, Vatrogasna jedinica Cetinje, Građevinsko preduzeće Cetinje, hoteli Laguna, Best Western Premijer, City, Ambasador, Philia i Aurel iz Podgorice. "Igrana serija “Božićni ustanak”, epska istorijska drama, u devet epizoda, bavi se najtragičnijim događajem crnogorske istorije, koji je nedovoljno tumačen i tretiran. Bazirana na istorijskim događajima, uz izmišljene kao i autentične likove, kroz igranu formu tumačiće jedno vrijeme i događaje koji su ostavili dubok trag na nacionalno, kulturno i državotvorno biće Crne Gore i njenih stanovnika." Željko Sošić, reditelj https://www.youtube.com/watch?v=NiL6Fen949w
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 02 lip 2017, 21:36 |
|
|
*** od serije sa falsifikatima istorije naravno.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 22 lip 2017, 20:35 |
|
|
Evo drugog trejlera za seriju Nemanjići. Odlična je scena gde Nemanja kleči sa konopom oko vrata pred vizantijskim carem(Meto Jovanovski). Pojavljuju se na kratko koliko vidim i Kulin Ban(Dubravko Jovanović) i sin velikog dužda mletčkog Raniero Dandolo(Aljoša Vučković). Ovo još bolje izgleda nego kao u prvom trejleru , hoću reći da se serije ne može okarakterisati baš kao "HBO za siromašne" , već više kao "HBO-za nižu srednju klasu".
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 22 lip 2017, 20:52 |
|
|
Okle lova za ovo?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 22 lip 2017, 20:59 |
|
|
daramo je napisao/la: Okle lova za ovo? A šta misliš odakle?? , sigurno nije neka tajkunčina dala organizovati snimanje i dati lovu zbog patriotizma , već to ide iz džepova građana Srbije. Jbg , 2017 godina je proslava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog , pa shodno jubileju se i odrešila državna kesa. Kažu da su zbog serije smanjena državna sredstva za filmove i još neke kulturno obrazovne grane.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 23 lip 2017, 00:13 |
|
|
Nemanjići su valjda pričali ekavicom, onom kosovskom, eventualno torlačkim bez par padeža. Srba jekavaca tada baš i nije bilo...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|