HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 pro 2024, 20:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1806 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: TV Serije
PostPostano: 26 ruj 2014, 16:05 

Trenutni popis dobrih serija koje se nastavljaju. Podebljane su najbolje i koje bih bez brige svakome preporučio.

- The Bridge (sezona 2) - sljedećeg tjedna zadnja epizoda 2 sezone.
- The Strain (sezona 1) - sljedećeg tjedna zadnja epizoda 1 sezone
- Arrow (sezona 3) - počinje za tjedan dva
- Brooklyn Nine-Nine (sezona 2) počinje za tjedan dva
- Sleepy Hollow (sezona 2) - upravo počela
- Person of Interest (sezona 4) - upravo počela
- Elementary (sezona 3) - počinje za tjedan dva
- Supernatural (sezona 10) - počinje za tjedan dva
- Madam Secretary (sezona 1) - upravo počela
- Blacklist (sezona 2) - upravo počela
- Walking Dead (sezona 5) - počinje za dva tjedna

- The Mentalist (sezona 7) - Siječanj
- True Detective (sezona 2) - Veljača
- The Americans (sezona 3) - Veljača
- Justified (sezona 6) - Siječanj
- Game of Thrones (sezona 5) - Travanj
- House of Cards (sezona 3) - Veljača

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2014, 16:36 

Odgledao sam paralelno tri serije po jednu sezonu kroz ovaj mjesec:

Fargo - fenomenalna serija, obavezno pogledati.

Utopia - također izvrsna serija na temu teorija zavjere.

Turn - povijesna drama, nešto lošija serija od prethodne dvije, ali ne znači da je loša jer su ove dvije izvrsne.

Očekujem nastavak Fargo i Turn serije, nadam se da će uskoro.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2014, 16:40 

i_jopet je napisao/la:
Odgledao sam paralelno tri serije po jednu sezonu kroz ovaj mjesec:

Fargo - fenomenalna serija, obavezno pogledati.

Utopia - također izvrsna serija na temu teorija zavjere.

Turn - povijesna drama, nešto lošija serija od prethodne dvije, ali ne znači da je loša jer su ove dvije izvrsne.

Očekujem nastavak Fargo i Turn serije, nadam se da će uskoro.

Taman te mislio pitati jesi li dovršio Fargo, baš mi drago da si poslušao moju preporuku, nadam se da će i drugi. Ne znam hoće li biti nastavka, jer je serija zapravo samo prerađeni film Fargo.

Turn nije loš, ali to samo za one koje interesira period američkog rata za nezavisnost.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2014, 16:58 

Ministry of Sound je napisao/la:

Taman te mislio pitati jesi li dovršio Fargo, baš mi drago da si poslušao moju preporuku, nadam se da će i drugi. Ne znam hoće li biti nastavka, jer je serija zapravo samo prerađeni film Fargo.

Turn nije loš, ali to samo za one koje interesira period američkog rata za nezavisnost.

Vidim na imdb da je predviđena druga sezona u 2015.g. iako ne shvaćam
na kojoj priči će se zasnivati.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2014, 21:35 

boardwalk empire
Game of Thrones

Vrh

PostPostano: 04 lis 2014, 00:23 

Poceja gledati SonsofAnarchy na DVD-u.

Jeli jos nekome ta serije vuce na Sopranose. Mixtura Sopranosa i kvazi dokumentarac o Outlaw clubovima. Ali zanimljivo za pogledati.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2014, 10:03 

Stara,ali dobra serija...

slika

Vrh

PostPostano: 19 lis 2014, 21:52 

Tjah, a evo i ja krenuo malo da se osuvremenim pa počeh gledati serije koje nisu iz prošlog stoljeća :D

Nakon odgledanih The Walking Dead, sada se doziram sa Game of Thrones,Trenutačno gledam II sezonu. Nije loša serija, čak i dobra. Prva epizoda mi je bila bezveze, kao početak Tojstojevog romana gdje trebaš prvo pročitat ijedno 100-200 stranica da popamtiš imena bar najglavnijih junaka :D
Već pri kraju prve epizode sa mislio odustati od daljnjeg gledanja, ali onda se desio pad sa kule i radnja dobila na napetosti i eto me sada na drugoj sezoni... čisto da sam u tijeku pošto su to svi gledali. :D

slika

Vrh

PostPostano: 19 lis 2014, 22:44 

Meni nije bilo napeto jer sam čitao knjige. Ali ljudima koji nisu mora da je brutalna serija sa svim preokretima.

Ja sam valjda 2000 str. strgao u 5 dana (otišli u Novalju i valjda tjedan dana najgore moguće vrijeme, sve zatvoreno, hladno, dobro da je frend ponio knjige, tako da sam se brzo zarazio). Nikad nisam ništa brže temeljito čitao od knjiga. Baš mi je bilo novitet s takvim načinom pisanja da se radnja prati kroz oči 7-8 glavnih likova. Pa kompleksnost, preokreti.

Serija. Robert, Varys, Maloprsti perfektno pogođeno. Sean Bean mi nije sjeo kao Eddard. Tyrion glumac sjajan.

Joffrey, Lysa i balavac, Sam...vrhunski iritantni kako i trebaju.

Tywin, Stannis, Jorah Mormont jako dobra izvedba mada su u knjizi drugačiji ali to su vrh glumci pa je i prerada super.

Najveće razočaranje Catelyn sa onom isušenom babom. Da me netko pitao tko bi Cersei trebao glumiti rekao bi Lena Headey, ali nije mi nikako dobra u seriji. Sva je umorna, ispijena, a ne prkosna, živahna i bahata. I Sansa.

Tyrellovi svi bezveze osim bake.

Sve ostalo uglavnom ok.

Da je radio neki fanatik Kao Peter Jackson Gospodara prstenova to bi bilo remek djelo. Ovako je vrhunska serija.

Amok ima dobre crteže kako bi to po knjizi trebalo izgledati.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Od neekraniziranoh.

slika

slika

slika

slika

Šteta da nije imao veću ulogu.

slika

slika

slika

I nadam se brutalno dobroj Arianne ali mislim da će to zeznut kao i s Cersei s Morenom Baccarin ili onm iz Milijunaša s ulice.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2014, 23:11 

Bez sumnje, George R. R. Martin i njegovo djelo su majstorija.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 09:51 

Epska fantastika mi ide na qrac, a njena popularnost posebno.

Kao da se stvarna istorija naroda sa vitezovima i borbama pokušava suzbiti a novoliberalima prodati epska fantastika o izmišljenim svijetovima, lišena bilo kakvog smisla osim dobre bajke.

Jer jepga, ne možeš o srpskoj istoriji pisati bez Svetog Save, Kralja Milutina, Cara Dušana, Đakona Avakuma... a ovako ubaciš neke izmišljene likove i politička korektnost da sve pršti...

Nisam čitao Tolkina i ne namjeravam iz političkih razloga, kao ni Krležu ni Kiša.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 12:17 

Metemma je napisao/la:

Kao da se stvarna istorija naroda sa vitezovima i borbama pokušava suzbiti a novoliberalima prodati epska fantastika o izmišljenim svijetovima, lišena bilo kakvog smisla osim dobre bajke.

Jer jepga, ne možeš o srpskoj istoriji pisati bez Svetog Save, Kralja Milutina, Cara Dušana, Đakona Avakuma... a ovako ubaciš neke izmišljene likove i politička korektnost da sve pršti...

Nisam čitao Tolkina i ne namjeravam iz političkih razloga, kao ni Krležu ni Kiša.

I ja mislim da je Martin kao cilj imao uništenje i bacanje u zaborav srpske istorije kada je pre dvadesetak godina počeo da piše "Pesme leda i vatre".

Takođe mislim da bi trebao da se poliješ ledenom vodom i zvizneš sebi par šamara...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 12:53 

Martin, vi ste na per tu?

Mislim, kakve veze ima šta je rahmetli Martin htio? Bitno je za šta se njegova i slična djela upotrebljavanju. Kad uđeš u knjižaru ne možeš da živiš od epske fantastike i vampira, ako se proguraš nekako pored Harija Potera...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 13:13 

Martin mu je prezime. I živ je još uvek, piše novi nastavak romana.

A kako bi ti to pisao roman, koji je po svojoj definiciji delo fikcije, sa Sv. Savom ili Kraljem Milutinom kao likovima!?

I "Pesme leda i vatre" i "Gospodari prstenova" nisu megapopularni zbog neke mračne zavere, nego zato što su stvarno zanimljive priče. I ne znam da je ijedan drugi roman epske fantastike popularan, osim ova dva.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 13:26 

Martin nije prvo ime J.J.Tokina?

Jesi čuo ti nekad za istorijske romane? Evo recimo sad mogu da se sjetim Stivena Presfilda, proguglaj malo, ili Tim Severin, trilogija o Vikinzina, to sam čitao u poslednje vrijeme. Prije toga Vilbur Smit.

Naravno da nije loš roman, ne možeš loše smeće da forsiraš toliko i toliko dugo, već nešto što je skroz solidno napisano, nešto pogodno.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 13:38 

Martin je potpuno drugi čovek. Živi, za razliku od Tolkina koji je umro pre četrdesetak godina, u drugom vremenu, i piše druge knjige.

Ma znam za istorijske romane, ali to što u njima nema zmajeva i ostalih čudovišta, ne znači da nije isto fikcija. Čak je to i stvarno greh prema istoriji, izmišljati razne gluposti o npr Sv. Savi ili Stefanu Nemanji, samo da bi priča bila zanimljivija.

A tvoja teorija da je epska fantastika popularna zbog zavere da se potisne stvarna istorija i kako zbog toga ne sme da se piše o Caru Dušanu ili Kralju Milutinu jer to nije politički korektno!? Izvini, ali lol nad lolovima jbt...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 13:46 

Tvoja ljubav prema zmajovima, orcima i onim trebama sa šiljatim ušima u trikoima te sprečava da sagledaš da to uopšte nije nemoguće.

http://starisajt.nspm.rs/kulturnapoliti ... ni_rat.htm

Slobodan Antonić (*)

KULTURNI RAT U SRBIJI

U ovom radu se, najpre, određuje pojam kulturnog rata. To je rat koji jedna frakcija kulturne elite vodi protiv određenih vrednosti. Zatim se pokazuje kako on izgleda u SAD. Nakon toga, prelazi se na slučaj Srbije. Kulturni rat se ispituje kroz dramu Pad Biljane Srbljanović. Potom se objašnjava mehanizam uspostavljanja kulturne hegemonije u eliti koji ne spada u kulturni rat, ali vodi istom cilju. To je osmotski sistem oponašanja u kulturi. O njemu se govori u trećem delu rada. Konačno, u zaključku, ukazuje se na pojavu institucionalnog imperijalizma i zalaže se za stvarnu depolitizaciju srpskih kulturnih ustanova.

http://www.nytimes.com/2007/04/02/world ... d=all&_r=0

South Korean TV networks will be able to broadcast more American movies and TV serials like "CSI," which already command a huge following here, after Seoul eases a cap on foreign content to 80 percent of total airtime from 75 percent.

---

Inače, pravi istorijski roman ne izmišlja budalaštine, imaš primere recimo Andrića, koji je u svoja djela percipirao maltene putopise svih mogućih i nemogućih putnika po Bosni u osmansko vrijeme.

Radi se o tome da se istorijski poznate činjenice uklope u zanimljiv roman i time se uz pomoć mašte ali i istorijski tačnih činjenica dočara kako su događaji za koje ne znamo kako su se tačno dešavali - mogli dešavati, i kako su se vjerovatno odigravali slični takvi događaji.

Istorijski roman nije fikcija i lupetanje budalaština kao ovi vaši jadi.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 13:58 

Kakve veze sve to ima sa jednim žanrom u književnosti? I kakve veze ima sa jednom knjigom napisanom između dva svetska rata? Ne razumem. :neznam

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 14:17 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Kakve veze sve to ima sa jednim žanrom u književnosti? I kakve veze ima sa jednom knjigom napisanom između dva svetska rata? Ne razumem. :neznam

То и јесте проблем, што не разумеш...

Није битно кад је књига написана и зашто, битно је како се и зашто користи.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 14:32 

Ahaa, znači "Gospodar prstenova" se koristi kao sredstvo rata u kulturi na način da uništava, izvrgava ruglu i baca u zaborav srpsku istoriju.

Izvini, ali nemam više živaca za ovu raspravu...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 14:35 

Наравно кад је то бесмислена теорија завјере...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 15:02 

Metemma je napisao/la:

Pa zašto nema nijednog filma o sv.Savi,kralju Milutinu,....?? , pa zbog takvih kao što si ti koji ne trpe istinu već vole mitove i laži , a one koji govore i pišu istinu njih uglavnom uglavnom ubijate.

Englezi su napravili stotine filmova o svojim vladarima sa raznim tumačenjima i nikad nisu nijedan lik štedeli niti suzbijali.

Jel možeš zamisliti da se lik sv.Save prikaže kao nešto van onoga što je crkva i nacionalna mitomanija zamislila?? , pa ja ne mogu niti se iko usuđuje da to radi jel bi frcale kletve i anateme na sve strane , a Obrazovci i takvi kao ti bi reditelja i tog scenaristu najradije pobili.

Mislim , ja bi najviše voleo da bude ispričana priča o Savi i Milutinu , dva velika srpska vladara koji su jako voleli varati,ubijati,organizvati politička ubistva na prevaru,biti ******** i naravno biti pedofili.
I da ne zaboravim , to su sveci naše SPC. :zubati

Ako ništa Nemanjći su odlični za seriju , jer tamo gde ima krvi do kolena i seksualne nastranosti scenaristi nemaju većih problema da privuku publiku. :zubati

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 18:01 

Pa đe si ti Entere, dugo te nije bilo...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 19:06 

Hajd dosta trolanja, od serija dođoste do kralja Milutina!

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014, 20:35 

Ministry of Sound je napisao/la:
Trenutni popis dobrih serija koje se nastavljaju. Podebljane su najbolje i koje bih bez brige svakome preporučio.

- The Bridge (sezona 2) - sljedećeg tjedna zadnja epizoda 2 sezone.
- The Strain (sezona 1) - sljedećeg tjedna zadnja epizoda 1 sezone
- Arrow (sezona 3) - počinje za tjedan dva
- Brooklyn Nine-Nine (sezona 2) počinje za tjedan dva
- Sleepy Hollow (sezona 2) - upravo počela
- Person of Interest (sezona 4) - upravo počela
- Elementary (sezona 3) - počinje za tjedan dva
- Supernatural (sezona 10) - počinje za tjedan dva
- Madam Secretary (sezona 1) - upravo počela
- Blacklist (sezona 2) - upravo počela
- Walking Dead (sezona 5) - počinje za dva tjedna

- The Mentalist (sezona 7) - Siječanj
- True Detective (sezona 2) - Veljača
- The Americans (sezona 3) - Veljača
- Justified (sezona 6) - Siječanj
- Game of Thrones (sezona 5) - Travanj
- House of Cards (sezona 3) - Veljača

Ministre, kako ti se svidio Strain? Meni osobno je najbolja serija te tematike dao bih joj ocjenu 8,5/10.
Osobito mi se sviđa što vraća horor element u vampirsku tematiku nakon totalne degradacije istog prvo akcijskim filmovima tipa Blade (koji je odličan, ali je čista akcija) i Underworld do onog užasa od Sumrak sage (još uvijek se kajem što sam sa prijateljicama išao u kino pogledati prva dva dijela).

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1806 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: