|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 190 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 21:40 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
Znam ja Tajne staze. Hehe, Pepo pjeva, sinovi ga prate :)
Jedna od najboljih njihovih mi je "Zemlja uspomena"
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:18 |
|
|
Ma poznaje in poneko ko bas prati izvonu muziku ali kazem slabo su poznati, barem se meni cini.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:21 |
|
|
Jebiga u tom su điru Posavci u "prvom planu". Iako ima vrh umjetnika izvorne glazbe i sa Usore, Žepča...
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:24 |
|
|
Pa zepaci su jako poznati i doboj isto tako dok mi vec slabo nekad se cude kad kazem da se i u nas slusa.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:25 |
|
|
Jesu, ali su ipak dugo bili zapostavljeni i u sjeni Posavaca (većinom derventskog područja) jer se ta izvorna smatrala "Posavskom"...
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
MRSHO je napisao/la: Jebiga u tom su điru Posavci u "prvom planu". Iako ima vrh umjetnika izvorne glazbe i sa Usore, Žepča...
Kraj od Broda do Žepča je po meni najviše doprinjeo izvornoj muzici. Više puta ćeš čuti za pjevače iz Dervente, Žepča, Usore, Komušine nego iz Orašja, Odžaka, Modriče... Kad već spomnjem Orašje, šta je sa tim mjestom po pitanju izvornjaka? Koji su pjevači odandje, jel se to tamo sluša uopće da izvinete?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
MRSHO je napisao/la: Jesu, ali su ipak dugo bili zapostavljeni i u sjeni Posavaca (većinom derventskog područja) jer se ta izvorna smatrala "Posavskom"... Ruku na srce, ali takvu muziku malo tko da sluša izvan područja gdje je to tradicija. Nije to neki mainstream brend ko što su danas tamburice i klape što slušaju gotovo svi. Tako da u tom slučaju nitko nije zapostavljen u sjeni.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:36 |
|
|
Ma sluša se al nemaju talenta (Mislim na Orašje) Ne treba zaboraviti Brčake, braću Geljić, mislim da su i Tunjići iz brčanskog kraja...
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:40 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Ma sluša se al nemaju talenta (Mislim na Orašje) Ne treba zaboraviti Brčake, braću Geljić, mislim da su i Tunjići iz brčanskog kraja... Da znam upravo zbog tih Brčaka nikad nisam dvojio i da se to u Orašju sluša, ali kao što velim ne sjećam se da znam ikog odandje da je izdavao kasete. Ili možda nisam upućen u nekog od poznatijih izvođača. Što se tiče tih sa područja Kraljeve Sutjeske i Vareša čuo sam još prije za Tajne staze i za Vesele izbjeglice . Iz Odžaka znam za braću Kovačević. Imam neki njihov album u kolekciji najvjerojatnije od prije rata i mogu reć da nisu loši.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:46 |
|
|
moram baš malo po arhivi pročačkat, možda se podsjeti na oraške predstavnike.
Vesele izbjeglice? Prvi put čujem? Imal u mp3? :)
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 22:51 |
|
|
MRSHO je napisao/la: moram baš malo po arhivi pročačkat, možda se podsjeti na oraške predstavnike.
Vesele izbjeglice? Prvi put čujem? Imal u mp3? :) Sve što znam ima ova pjesma na youtube.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 23:05 |
|
|
evo iz mog arhiva, što sam na brzinu pregledao:
Odžačani: Balegovački slavuji, Bariša Kovačević, Odžački bećari, Svilajski zvuci...
Orašje: Tunjo Oršolić Makarić (pjeva sam), Branko Mišković (pjeva sam)... očito je kod njih popularan taj solo način.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 15 svi 2012, 23:15 |
|
|
E bas me cudi ni ja nikad nisam cuo za Vesele Izbjeglice ?! Daj neku informaciju ako imas...
|
|
Vrh |
|
|
licanhh
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 18 svi 2012, 12:17 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 672 Lokacija: Trokutistan
|
mate od plehanski odjeci
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 15:30 |
|
|
Dobra i lijepa stara vremena.
|
|
Vrh |
|
|
Bernanke
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 17:33 |
|
|
Ah ta šargija. Još se sjećam kako je dida svirao dok smo još bili djeca. Merak za čuti u te bezbrižne dane djetinstva. Mehlem za uši jednostavno... Podrinje ima, kada su u pitanju izvornjaci, doista veliku scenu... Kalesijski zvuci, Sprecanski talasi, Zvorničko sijelo, Sateliti... Drago mi je vidjeti da i među mlađima ima štovatelja te glazbe!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 17:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako taj instrument danas zvuči u Norveškoj i Danskoj ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bernanke
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 17:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako taj instrument danas zvuči u Norveškoj i Danskoj ? Ne znam, s obzirom na to da se nalazim u velikoj Britaniji. Kako zvuci u Austriji?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 17:56 |
|
|
Samo pitam, vidim nema vas u Podrinju. Negdje morate sviruckati.
|
|
Vrh |
|
|
Bernanke
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:22 |
|
|
BBC je napisao/la: Samo pitam, vidim nema vas u Podrinju. Negdje morate sviruckati. Svakog ljeta Sateliti drmaju po srebrenickoj opcini. Bujrum!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:22 |
|
|
Kome sviraju ? Onima u Potočarima ?
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:38 |
|
|
Bernanke je napisao/la: Ah ta šargija. Još se sjećam kako je dida svirao dok smo još bili djeca. Merak za čuti u te bezbrižne dane djetinstva. Mehlem za uši jednostavno... Podrinje ima, kada su u pitanju izvornjaci, doista veliku scenu... Kalesijski zvuci, Sprecanski talasi, Zvorničko sijelo, Sateliti... Drago mi je vidjeti da i među mlađima ima štovatelja te glazbe! Jebo te me hlem Naše grupe imaju drugačiji stil pjevanja i sviranja od tih podrinjskih. I u nas nema klavijatura...
|
|
Vrh |
|
|
Bernanke
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:44 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Bernanke je napisao/la: Ah ta šargija. Još se sjećam kako je dida svirao dok smo još bili djeca. Merak za čuti u te bezbrižne dane djetinstva. Mehlem za uši jednostavno... Podrinje ima, kada su u pitanju izvornjaci, doista veliku scenu... Kalesijski zvuci, Sprecanski talasi, Zvorničko sijelo, Sateliti... Drago mi je vidjeti da i među mlađima ima štovatelja te glazbe! Jebo te me hlem Naše grupe imaju drugačiji stil pjevanja i sviranja od tih podrinjskih. I u nas nema klavijatura... Jebo tebe melem. Istina u nas pojedine grupe koriste klavijaturu, ali daleko od svih. Kako mislis drugaciji stil pjevanja?
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:48 |
|
|
Bernanke je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Jebo te mehlem
Naše grupe imaju drugačiji stil pjevanja i sviranja od tih podrinjskih. I u nas nema klavijatura...
Jebo tebe melem. Istina u nas pojedine grupe koriste klavijaturu, ali daleko od svih. Kako mislis drugaciji stil pjevanja? Mislim da želi reć da ima razlika između ovog i na primjer ovog
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Saz i šargija Postano: 05 srp 2012, 18:55 |
|
|
Bravo Šeerac, slikovito si prikazao te razlike.
Naše pjesme su po većini kultura, poezija!!! ima grupa koje tu i tamo nabace neku "zabavljačku" ali po većini je naša izvorna pjesma - poezija. Paćo Ćorluka, Antun Pejinović Ginge i još poneki tekstopisac bi trebali biti upisani velikim slovima u poglavlje kulture bh Hrvata.
Odlazi najljepša djevojka, Baščo moja, Ratna bašča, itd, itd... nešto tako ni jedan Kalesijski zvuk ne može otpjevat...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|