|
|
Stranica: 13/16.
|
[ 386 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 04 vel 2017, 13:38 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako nekome mogu ovakve misaone akrobacije dominirati mozgom ? Neshvatljivo. Citat: Alen Divljanović Demokratija je po definici vladavina naroda (vecine), al mi imamo krnju demoratiju sa ugrozenim hrvatima. Nisam nacionalista ali mogu da tvrdim da su oni cak ravnopravni od ostola dva konstitutivna naroda u BiH. Cak biraju vlast hrvatima u Hrvatskoj. Treba se pod hitno ukinut mogucnost dvojnog drzavljanstva sa BiH i Hrvatskom jer ako ste hrvatska dijaspora vratite se kuci slobodno, ako ste u BiH ponasajte se u skladu sa moralnim normama jer vasa veca ravnopravnost ocito steti ostalima (pogotovo bosnjacima koji samo spustaju glave) a srbima oni ne smetaju jer im ne diraju u rs. Mozda bi bolja politika bila da se obracunamo sa ugrozenim prvo a rs ce i onako otic u hendek pod dodijevim vodstvom. A hrvati nece jer su puno jaci materijalno od srba. E pa na ovomenja temeljim optimizam.
_________________ Hrvatska politika mora i može bolje neka uzor bude Izrael.
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 04 vel 2017, 13:42 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Efendić je u pravu. Predložena trasa nema smisla. Ja nisam u toku, tko je predložio trasu?
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 04 vel 2017, 13:50 |
|
|
daramo je napisao/la: KORIDOR 5C Jablanički ustanak u pripremi
Koji lud narod koji se sam spetlja u političkim igrama nek susjedu crkne krava, u Počitelju prvo tražili da autocesta ne prolazi u blizini, sad kad je pomaknuta traže da se vrati. Sad traže da se trasa sjeverno od Mostara pomakne u brda jer ide kroz poljoprivredno zemljište, kasnije će opet tražit da se vrati jer je to majorizacija Bošnjaka u Mostaru i ne prolazi kroz njihova naselja. Imam ideju, treba im počet ispunjavat želje, sami će se uništit u svojim željama, sukobima i svađama!!!
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 04 vel 2017, 14:06 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Ne bojte se, napravit će Hrvatska autocestu kad Hercegovina bude 22 županija. Mi smo poznati po dobrim cestama. Ne 22 već 25-26 a županija.
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 04 vel 2017, 14:18 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: znam JA to sve pitaj njih računica je povoljnija, jesil čito...manje će ipak koštat jer je kraća dionica, dok je stara varijanta duža dionica koj takođe ima kamaru manjih tunela bar jednu tubu da naprave, i po Austriji imaš tunela samo sa jednom tubom slažem se da to treba ostavit kao zadnju dionicu, ja lično se nikad po njoj ne bi ni vozio i da je gotova, sišo bi opet na konjicu i vozio se uz Neretvu, jednostavno kanjon Neretve je čudesan sadašnja trasa Mislim da bi najjeftinije bilo da se gradio tunel od Žepča do Mostara.
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 06 vel 2017, 19:55 |
|
|
Auto cesta je jako bitna za Hercegovinu, ali još više je bitna mreža lokalnih i magistralnih cesta koje su već dugo u planu a još se ne rade.
Zna li tko što je sa cestom Stolac-Neum i Čapljina-Ravno, taj četverokut bi trebalo malo pogurati?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 07 vel 2017, 14:44 |
|
|
daramo je napisao/la: KORIDOR 5C Jablanički ustanak u pripremi Koji lud narod koji se sam spetlja u političkim igrama nek susjedu crkne krava, u Počitelju prvo tražili da autocesta ne prolazi u blizini, sad kad je pomaknuta traže da se vrati. Sad traže da se trasa sjeverno od Mostara pomakne u brda jer ide kroz poljoprivredno zemljište, kasnije će opet tražit da se vrati jer je to majorizacija Bošnjaka u Mostaru i ne prolazi kroz njihova naselja. Koja Jablanica? Proći će im grad kao i jezero... BAN-2020 je napisao/la: Mislim da bi najjeftinije bilo da se gradio tunel od Žepča do Mostara.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 07 vel 2017, 15:56 |
|
|
daramo je napisao/la: KORIDOR 5C Jablanički ustanak u pripremi
Koji lud narod koji se sam spetlja u političkim igrama nek susjedu crkne krava, u Počitelju prvo tražili da autocesta ne prolazi u blizini, sad kad je pomaknuta traže da se vrati. Sad traže da se trasa sjeverno od Mostara pomakne u brda jer ide kroz poljoprivredno zemljište, kasnije će opet tražit da se vrati jer je to majorizacija Bošnjaka u Mostaru i ne prolazi kroz njihova naselja. Ovo s priključkom Jablanice je odbijeno jer je duža i skuplja verzija, i to od stranaca, EBRD banke. Inače bi muslimani to sproveli. Oko Blagaja su suprotnog mišljenja, iako struka tu opciju smatra najboljom. Ovo zadnje su medijski iskasapili, dok su Jablaničane posve odjebali, jer na njima ne mogu "ložiti".
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 10 vel 2017, 22:39 |
|
|
novem je napisao/la: daramo je napisao/la: KORIDOR 5C Jablanički ustanak u pripremi
Koji lud narod koji se sam spetlja u političkim igrama nek susjedu crkne krava, u Počitelju prvo tražili da autocesta ne prolazi u blizini, sad kad je pomaknuta traže da se vrati. Sad traže da se trasa sjeverno od Mostara pomakne u brda jer ide kroz poljoprivredno zemljište, kasnije će opet tražit da se vrati jer je to majorizacija Bošnjaka u Mostaru i ne prolazi kroz njihova naselja. Ovo s priključkom Jablanice je odbijeno jer je duža i skuplja verzija, i to od stranaca, EBRD banke. Inače bi muslimani to sproveli. Oko Blagaja su suprotnog mišljenja, iako struka tu opciju smatra najboljom. Ovo zadnje su medijski iskasapili, dok su Jablaničane posve odjebali, jer na njima ne mogu "ložiti". Jeli dionica Međugorje-Počitelj trenutno u izgradnji, kako je označeno na karti? Osigurana sredstva za Počitelj-Mostar, kad kreće izgradanja?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 11 vel 2017, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59986 Lokacija: DAZP HQ
|
Usvojena trasa autoceste kroz Mostar jug
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 11 vel 2017, 16:31 |
|
|
novem je napisao/la: daramo je napisao/la: KORIDOR 5C Jablanički ustanak u pripremi
Koji lud narod koji se sam spetlja u političkim igrama nek susjedu crkne krava, u Počitelju prvo tražili da autocesta ne prolazi u blizini, sad kad je pomaknuta traže da se vrati. Sad traže da se trasa sjeverno od Mostara pomakne u brda jer ide kroz poljoprivredno zemljište, kasnije će opet tražit da se vrati jer je to majorizacija Bošnjaka u Mostaru i ne prolazi kroz njihova naselja. Ovo s priključkom Jablanice je odbijeno jer je duža i skuplja verzija, i to od stranaca, EBRD banke. Inače bi muslimani to sproveli. Oko Blagaja su suprotnog mišljenja, iako struka tu opciju smatra najboljom. Ovo zadnje su medijski iskasapili, dok su Jablaničane posve odjebali, jer na njima ne mogu "ložiti". Izgleda ko granica Trećeg entiteta. Kad ono autocesta. Hoće li biti utvrđena, ograđena žicom?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 20 srp 2017, 19:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 20 srp 2017, 21:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mamicu im, stalno je samo jedna kućica otvorena na Bijači. Čekaš malo ali skoro jednako koliko se i vozi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 31 kol 2017, 14:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 27 ruj 2017, 17:41 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 11 pro 2017, 21:38 |
|
|
Službeno završena dionica autoceste u Posavskoj Zupaniji. Ova zupanija od danas ima 10km autoceste. http://www.dnevnik.ba/vijesti/sluzbeno- ... ilaj-odzakMost jos nije sagradjen.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 05 svi 2018, 11:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 05 svi 2018, 11:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59986 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 06 svi 2018, 02:50 |
|
|
Dakle, napravljeno je (ili se radi);
1. AC od granice kod Gradiške do Doboja (okolica BL) 2. AC od Tarčina do Zenice (okolica Sarajeva) 3. AC od granice kod Ljubuškog do Počitelja (okolica Mostara) 4. AC od granice kod Odžaka do entitetske granice
Dakle, svi rade oko svojih stolnih gradova. 1. Srbi su izgradili 34, grade 35,3, a osigurali su sredstva za još 36,6-->cca 100km 2. Muslimani su izgradili 52,3, grade 3,5+3,5+3,1+10,2+5,5+4,7=30,5, a osigurali su sredstva za još 4,0+3,0=7-->cca 90 km (s time da intenzitet pada 3. Mi smo napravili 4,1+1,2=5,3, gradi se 5,0, a osigurano je 11,2+10,4=21,6-->sveskupa cca 30 km S time da mi imamo i koji kilometar ovog dijela oko Sarajeva, dio prolazi i oko Kiseljaka.
Slabo, no ajde, najavljuju se bolja vremena.
Bila bi zanimljiva i ac od Mostara prema Jajcu, to bi de facto bio AC ZG-Mostar-Dubrovnik i to kraćom rutom. Jedino što bi to malo previše diglo Jablanicu i Bugojno.
Ova brza cesta nije loša. Baš me zanimalo hoće li ići na Posušje ili na Grude.
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 30 srp 2018, 16:00 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Ceha je napisao/la: Ova brza cesta nije loša. Baš me zanimalo hoće li ići na Posušje ili na Grude. Bit ću malo bezobrazan: Ova cesta neće ići nigdje! Kadrovi HDZ-a su odlučili da je pametnije novac proslijediti Dodiku.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 30 srp 2018, 17:43 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ova brza cesta nije loša. Baš me zanimalo hoće li ići na Posušje ili na Grude. Bit ću malo bezobrazan: Ova cesta neće ići nigdje! Kadrovi HDZ-a su odlučili da je pametnije novac proslijediti Dodiku. A zasto su novac proslijedili Dodiku? Zasto im treba Dodikova pomoc? Tko ih napada? ;)
|
|
Vrh |
|
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 31 srp 2018, 08:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sandalj je napisao/la: Bit ću malo bezobrazan: Ova cesta neće ići nigdje! Kadrovi HDZ-a su odlučili da je pametnije novac proslijediti Dodiku. A zasto su novac proslijedili Dodiku? Zasto im treba Dodikova pomoc? Tko ih napada? ;) Mislis da ima veze raspodjela novca sa puzigacom i ostalim mjestima gdje dodik moze pomoci?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 12 ruj 2018, 18:18 |
|
|
Veliki objekt u Posavskoj zupaniji. Citat: Završeno 65 posto radova na mostu kod Svilaja
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 13 ruj 2018, 09:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ova brza cesta nije loša. Baš me zanimalo hoće li ići na Posušje ili na Grude. Koliko ja znam, na Grude, jer je GP Donji Vinjani za tranzitni promet, GP Gornji Vinjani je dosad bio minijaturan, mada se sad nešto radilo na njemu, nisam siguran. Međutim problem je i što se s druge strane, od Imotskog do A1 ne radi obećana brza cesta.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 15 sij 2019, 09:24 |
|
|
Upravo objavili da autocesta/obilaznica kod Zenice gdje je izgradnja vec odmakla, morat ce se izgradjeni dio srusiti, zbog nestabilnosti terena i lose uradjenih istrazivanja i procjene geomorfologije tla.
Sve ispocetka, novo projektiranje.
Autoput Sarajevo-Zenica ce onda potpuno biti gotov oko 2023.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|