|
|
Stranica: 38/53.
|
[ 1304 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 00:47 |
|
|
Samo vi uživajte i veselije se.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 13:10 |
|
|
Sad će im 100 000 ruskih programera to podići.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 15:51 |
|
|
Srbija ima jako puno frilensera koji ne plaćaju nikakve poreze i dažbine, ne vode se nigde u statistici ali dovlače velike pare u zemlju. Država se u poslednje vreme trudi represivnim metodama da ih natera da plaćaju ali to je glupo i kontraproduktivno, samo će ih oterati, a bolje je da su tu makar dinar ne platili u direktnim porezima nego da nisu. Direktno oporezivanje je svakako pljačka, a posebno ekstrateritorijalno oporezivanje, kad čovek zarađuje negde u kanadi, maloj britaniji, hamerici, prima pare iz inostranstva a troši ih na lokalu, država mu ništa nije obezbedila i pomogla ali hoće da mu uzme pola.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 20:21 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Megatron je napisao/la: Srbija ima jako puno frilensera koji ne plaćaju nikakve poreze i dažbine, ne vode se nigde u statistici ali dovlače velike pare u zemlju. Država se u poslednje vreme trudi represivnim metodama da ih natera da plaćaju ali to je glupo i kontraproduktivno, samo će ih oterati, a bolje je da su tu makar dinar ne platili u direktnim porezima nego da nisu. Direktno oporezivanje je svakako pljačka, a posebno ekstrateritorijalno oporezivanje, kad čovek zarađuje negde u kanadi, maloj britaniji, hamerici, prima pare iz inostranstva a troši ih na lokalu, država mu ništa nije obezbedila i pomogla ali hoće da mu uzme pola. Ajde iz prve ruke info, posto sam u tome. I dalje radi pausal, samo moras da prodjes test samostalnosti. Drzava je htela da ukine nelojalnu konkurenciju, tj. velike IT kompanije koje zaposljavaju na belo, su htele da ukinu nelojalnu konkurenciju koja prakticno zaposljava ljude, a kao fol ih drzi na pausalu. Ja imam klijenta iz inostranstva kojeg sam nasao prakticno sam i prolazim test samostalnosti i placam pausalni porez samo. Ma te price unicorn, kurci palci, rastuce kompanije i slican bs, je sviranje kurcu, na kraju je bitno koliko se para obrne u poslu. Pogotovo je to tako sa danasnjim novokomponovanim kompanijama, sve to ode u *** dok si rekao piksla. Pogotvo ce to tako biti sada kada je novac poskupeo zbog povecanja kamatnih stopa itd... Evo ga cuveni Uber potonuo kao Titanik...
Privitak/ci: |
Capture.PNG [ 26.72 KiB | Pogledano 1901 put/a. ]
|
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 20:29 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Ajde iz prve ruke info, posto sam u tome.
I dalje radi pausal, samo moras da prodjes test samostalnosti.
Drzava je htela da ukine nelojalnu konkurenciju, tj. velike IT kompanije koje zaposljavaju na belo, su htele da ukinu nelojalnu konkurenciju koja prakticno zaposljava ljude, a kao fol ih drzi na pausalu.
Ja imam klijenta iz inostranstva kojeg sam nasao prakticno sam i prolazim test samostalnosti i placam pausalni porez samo. Bogami nasrnuli su dobro na frilensere koji nisu imali prijavljene firme i nisu bili preduzetnici nego su jednostavno radili i dobijali pare iz inostranstva bez ikakvog radnog statusa. Problem je za poreske smradove što su se ljudi snašli, neki se registrovali u Makedoniji da plaćaju neki minimum koji tamo može, neki otvorili račune kao nerezidenti u Jermeniji/Gruziji i idu u Mađarsku/Rumuniju/Bugarsku/Hrvatsku pa podižu keš sa bankomata, neki su prešli na kriptovalute, tako da *** uglavnom nisu puno postigla ni pretnjama i represijom, ali bolje je da ostane tako jer država nema nikakvo moralno pravo da te oporezuje na prihod ostvaren u inostranstvu.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 20:36 |
|
|
Megatron je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Ajde iz prve ruke info, posto sam u tome.
I dalje radi pausal, samo moras da prodjes test samostalnosti.
Drzava je htela da ukine nelojalnu konkurenciju, tj. velike IT kompanije koje zaposljavaju na belo, su htele da ukinu nelojalnu konkurenciju koja prakticno zaposljava ljude, a kao fol ih drzi na pausalu.
Ja imam klijenta iz inostranstva kojeg sam nasao prakticno sam i prolazim test samostalnosti i placam pausalni porez samo. Bogami nasrnuli su dobro na frilensere koji nisu imali prijavljene firme i nisu bili preduzetnici nego su jednostavno radili i dobijali pare iz inostranstva bez ikakvog radnog statusa. Problem je za poreske smradove što su se ljudi snašli, neki se registrovali u Makedoniji da plaćaju neki minimum koji tamo može, neki otvorili račune kao nerezidenti u Jermeniji/Gruziji i idu u Mađarsku/Rumuniju/Bugarsku/Hrvatsku pa podižu keš sa bankomata, neki su prešli na kriptovalute, tako da *** uglavnom nisu puno postigla ni pretnjama i represijom, ali bolje je da ostane tako jer država nema nikakvo moralno pravo da te oporezuje na prihod ostvaren u inostranstvu. Hm, pa zar im nije lakse da daju 400 evra Srbiji i zavrse posao, ne znam njihovu tacnu situaciju. Za tih 400 evra imas zdravtsveno, za celu porodicu, minimalac ide u penziono, i jos par nekih gluposti placama tipa taksa za odnosenje smeca i osiguranje od nezaposlenosti - ali to je sve sitno. Dok odes do Madjerske potrosis toliko, plus vreme.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 20:55 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Hm, pa zar im nije lakse da daju 400 evra Srbiji i zavrse posao, ne znam njihovu tacnu situaciju. Za tih 400 evra imas zdravtsveno, za celu porodicu, minimalac ide u penziono, i jos par nekih gluposti placama tipa taksa za odnosenje smeca i osiguranje od nezaposlenosti - ali to je sve sitno. Dok odes do Madjerske potrosis toliko, plus vreme. Što bi dali bilo šta kad znaju da je penzioni sistem prevara i da nikad neće imati nikakvu penziju, a idu kod privatnih lekara jer je državni zdravstveni sistem katastrofa sa čekanjem, uputima i slično. 400 evrića mesečno je skoro 5k godišnje, to je putovanje na Bali/Meksiko/Dominikansku Republiku. Pa ima ljudi koji rade ceo mesec za 400E. Do Mađarske zavisi odakle ideš, ako si u Vojvodini, pa čak i u BG, sve ti je to relativno blizu, a ne moraš svakog meseca ni da odeš, smeš da uneseš u kešu do 10k, znači jednom u par meseci odeš u šoping turu u Segedin/Temišvar i usput pokupiš lovu. I još jedna stvar, ja sam npr. trenutno u radnom odnosu i moj poslodavac tehnički već plaća za sve te pljačke i prevare, i penziono i zdravstveno i sve ostalo, a imam i neki freelance gig preko toga. Kad bih kao preduzetnik primao pare morao bih opet preko toga da plaćam a apsolutno nikakvu vajdu ne bih imao. Nisam izgoreo po glavi da poklonim pičkoustom i njegovoj krezuboj stranci 5k evra godišnje.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 21:07 |
|
|
Pa i onako kada kupis bilo sta u Srbiji "dajes" pickoustom 20%....
Privatna praksa je vise fenseraj, svi ti lekari iz privatne prakse najcesce rade i u drzavnim ustanovama itd...sve su to isti lekari.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 21:13 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Pa i onako kada kupis bilo sta u Srbiji "dajes" pickoustom 20%....
Privatna praksa je vise fenseraj, svi ti lekari iz privatne prakse najcesce rade i u drzavnim ustanovama itd...sve su to isti lekari. I duša me boli što mi otima svaki dinar. A privatni lekari jesu isti kao državni, samo što kad im plaćaš ne moraš da se najavljuješ ko zna koliko unapred, da čekaš, pregledaju te odmah, ne moraš da ideš kod lekara opšte prakse po uput pa tamo izgubiš pola dana, pa onda dobiješ uput da odeš kod specijaliste za dve nedelje pa opet izgubiš pola dana pa onda državna laboratorija dođi u 5 ujutru i slično. Državni zdravstveni sistem je namerno tako napravljen za dokone i besposlene ljude, da oteraju što više ljudi koji nisu dokoni i besposleni kod privatnika. Imam državno osiguranje pa opet idem kod privatnog.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 30 stu 2022, 21:26 |
|
|
Mora se porez plaćati, kakve su to hajdučke priče.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 01 pro 2022, 11:47 |
|
|
Megatron je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Pa i onako kada kupis bilo sta u Srbiji "dajes" pickoustom 20%....
Privatna praksa je vise fenseraj, svi ti lekari iz privatne prakse najcesce rade i u drzavnim ustanovama itd...sve su to isti lekari. I duša me boli što mi otima svaki dinar. A privatni lekari jesu isti kao državni, samo što kad im plaćaš ne moraš da se najavljuješ ko zna koliko unapred, da čekaš, pregledaju te odmah, ne moraš da ideš kod lekara opšte prakse po uput pa tamo izgubiš pola dana, pa onda dobiješ uput da odeš kod specijaliste za dve nedelje pa opet izgubiš pola dana pa onda državna laboratorija dođi u 5 ujutru i slično. Državni zdravstveni sistem je namerno tako napravljen za dokone i besposlene ljude, da oteraju što više ljudi koji nisu dokoni i besposleni kod privatnika. Imam državno osiguranje pa opet idem kod privatnog. Ma dobro nije bas tako kako ti predstavljas. I ja sam na pausalu da bih sto manje drzavi dao, ali 400 evra na tipa 9000 evra koliko dobijam je stvarno malo. Bio bi me pomalo i blam da izbegavam jos i to. Pored toga meni drzava tj. grad Beograd samo na ime subvencije za vrtic daje svaki mesec 400 evra. Mozda se od tih para koje dajemo nesto i ukrade, ali vecini sredstava se zna namena. Moraju da se isplate plate, penzije, razni dodaci, subvencije itd....zatim infrastrukturni projekti itd...
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 01 pro 2022, 12:15 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: I ja sam na pausalu da bih sto manje drzavi dao, ali 400 evra na tipa 9000 evra koliko dobijam je stvarno malo. Bio bi me pomalo i blam da izbegavam jos i to. Pored toga meni drzava tj. grad Beograd samo na ime subvencije za vrtic daje svaki mesec 400 evra. Mozda se od tih para koje dajemo nesto i ukrade, ali vecini sredstava se zna namena. Moraju da se isplate plate, penzije, razni dodaci, subvencije itd....zatim infrastrukturni projekti itd... Pa na osnovu mog zvaničnog, legalnog, prijavljenog posla, država od mene i mog poslodavca već uzme dosta više od 400 evra. Ne dam im leba preko pogače.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 01 pro 2022, 15:37 |
|
|
Megatron je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: I ja sam na pausalu da bih sto manje drzavi dao, ali 400 evra na tipa 9000 evra koliko dobijam je stvarno malo. Bio bi me pomalo i blam da izbegavam jos i to. Pored toga meni drzava tj. grad Beograd samo na ime subvencije za vrtic daje svaki mesec 400 evra. Mozda se od tih para koje dajemo nesto i ukrade, ali vecini sredstava se zna namena. Moraju da se isplate plate, penzije, razni dodaci, subvencije itd....zatim infrastrukturni projekti itd... Pa na osnovu mog zvaničnog, legalnog, prijavljenog posla, država od mene i mog poslodavca već uzme dosta više od 400 evra. Ne dam im leba preko pogače. To da, zato sam i rekao ranije gore, zavisi od situacije. Ako neko zaradjuje do 1000 evra, i ovaj porez mu je prevelik. Isto ako si vec u radnom odnosu, i ovo ti je samo dodatna zarada ima osnove da se zalis. Postoji pausal iz radnog odnosa, ali dazbine su maltene iste kao i za pausal bez radnog odnosa, tako da bi to morali da poprave, da pausal iz radnog odnosa bude simbolican.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 04 pro 2022, 14:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60058 Lokacija: DAZP HQ
|
zašto uvijek mi?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 04 pro 2022, 14:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25771 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Gledaj Iraca p. im materina!!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
franzkappka
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 04 pro 2022, 14:44 |
|
|
Mislim da irski GDP ni njihov rast nisu baš mjerodavni zbog raznih "manipulacija"
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 11:18 |
|
|
dudu je napisao/la: zašto uvijek mi? meni Junuz ne vjeruje kad mu kažem da će za 10 godina biti pozitivna bilanca migracija s Njemačkom... s ovkvim stopama "rasta" (jer ovo je sve s falsicificarnom inflacijom), Europa će doslovce za 20 godina prestati privlačiti migrante. Osim možda najjadnijeg jada koji se nada živit od prosječanja ili kriminala, dok će migracija radne snage stati i možda se čak i okrenuti. Depopulacija če dodatno smanjiti potrebu za radnicima, manje ljudi= manje potrošača.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 11:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa boomeri se vraćaju umrijeti. Znam ih more. Uostalom, kod nas kupuju na moru Švabe apartmane, izdaju studentima svoj stan u Njemačkoj i tu žive tko bogovi.
To ne znači da je u Njemačkoj loše. No, rastom standarda ćemo i mi imat veću imigraciju i sve smo bliže tome da održavamo broj stanovnika za razliku od Srbije i BiH. Mislim da je to dobro.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 11:39 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa boomeri se vraćaju umrijeti. Znam ih more. Uostalom, kod nas kupuju na moru Švabe apartmane, izdaju studentima svoj stan u Njemačkoj i tu žive tko bogovi.
To ne znači da je u Njemačkoj loše. No, rastom standarda ćemo imaimat imigraciju i sve smo bliže tome da održavam broj stanovnika za razliku od Srbije i BiH. Mislim da je to dobro. boomeri se vraćaju već sada, kao i njemački penziči što dolaze. Za 10 godina ćei radna snaga migrirati u suprotnom smjeru nego ide sad. Jednostavno je takav trend, druga jes tvar što si ti starkelja zapeo u prošlosti, nesposoban da uoćiš kud trend vodi. vidiš sadašnje i prošlo stanje i misliš da je to cementirano. Nije u Njemačkoj loše, ali je gore nego je bilo, a u odnosu na druge je manje privlačna i još manje će biti. Održavanje stanovnika uvozom migranata nije dobra, nego loša stvar.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 11:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa boomeri se vraćaju umrijeti. Znam ih more. Uostalom, kod nas kupuju na moru Švabe apartmane, izdaju studentima svoj stan u Njemačkoj i tu žive tko bogovi.
To ne znači da je u Njemačkoj loše. No, rastom standarda ćemo imaimat imigraciju i sve smo bliže tome da održavam broj stanovnika za razliku od Srbije i BiH. Mislim da je to dobro. Kakav crni rast standarda mi smo uboga sirotinja Junuze. Slovenija ima minimalnu plaću od skoro 1000 eura, veću 2x od našeg minimalca i jednaka našoj prosječnoj plaći. Vama nikako da dođe iz guzicu u glavu da Zagreb, obala i 10% uhljebljene elite interesno vezane za vlast koja živi dobro nisu Hrvatska. TO je možda 20% stanovništva kojima je dobro a ostali životare.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 11:59 |
|
|
Zagreb, sjeverozapad, obala i otoci su većina stanovništva Hrvatske. Nikakvih 20 posto. Lika, Banovina, Podravina, pa i Slavonija su manjina. Minimalna plaća u Sloveniji ove godine je 778 eura. https://n1info.si/novice/slovenija/mini ... vrov-neto/1000 eura je bruto. Dakle ovih 778 eura neto u Sloveniji je usporedivo s 500 eura neto u Hrvatskoj. Ne uspoređuju se bruto u Sloveniji i neto u Hrvatskoj već neto u Sloveniji s netom u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 12:02 |
|
|
Croato je napisao/la: Zagreb, sjeverozapad, obala i otoci su većina stanovništva Hrvatske. Nikakvih 20 posto. Lika, Banovina, Podravina, pa i Slavonija su manjina. Čitaj s razumjevanjem, govorim o klasi ljudi koja u Hrvatskoj živi dobro. A takvih je maksimum 20% stanovništva raspoređenih uglavnom po obali i oko Zagreba. To ne znači da svi na obali i u ZG žive super, jer ne žive ima i tamo loših plaća i uvjeta života.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 12:03 |
|
|
Naravno. Ali pogledaj kako izgledaju obala, otoci, Zagreb i sjeverozapad, a kako druga polovica Hrvatske.
Ova prva značajno bolje i perspektivnije.
A i iz te prve polovice ljudi ne sele kao iz druge.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 12:06 |
|
|
weasel je napisao/la: Čitaj s razumjevanjem, govorim o klasi ljudi koja u Hrvatskoj živi dobro. A takvih je maksimum 20% stanovništva raspoređenih uglavnom po obali i oko Zagreba.
To ne znači da svi na obali i u ZG žive super, jer ne žive ima i tamo loših plaća i uvjeta života. u Hrvatskoj danas svatko može živjeti super. Nek se primi keramike, stolarije, parketarstva, fasaderstva, autolimarije itd.. i živjet će ko grof. Čak šoferi žive super. u Hrvatskoj je problem loša obrazovna struktura stanovništva i zato su prosječne plaće niske. Svi bi bili šalteruše i nosači papira simo tamo.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 05 pro 2022, 12:06 |
|
|
Croato je napisao/la: Naravno. Ali pogledaj kako izgledaju obala, otoci, Zagreb i sjeverozapad, a kako druga polovica Hrvatske.
Ova prva značajno bolje i perspektivnije.
A i iz te prve polovice ljudi ne sele kao iz druge. Zagreb izgleda zapušteno, staro, dotrajalo sa prijeko potrebnom obnovnom infrastrukture. Obala izgleda super zato što je lijep krajolik, a da smo se polomili od nekog uređenja i urbanizma, pa nismo. Sve u svemu bez turizma, bili bi katastrofa.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|