HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 18 tra 2024, 01:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 04 kol 2014, 10:56 
Offline

Pridružen/a: 11 sij 2011, 12:22
Postovi: 2999
U bogatoj ponudi "Posuškog lita 2014." održan je "1. Festival klapske pisme Posušje 2014."

Organizator ovog događaja je Općina Posušje u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke, HKUD-om Napredak, Turističkom zajednicom ŽZH, Klapama Grga i Zvizdan i Udrugom Pauk.
Uvod u festival:
Prof. Ljubo Begić na početku prezentacije pohvalio se nazočnim novinarima činenicom kako je posuški Festival klapske pisme prvi ove vrste glazbe u BiH. U subotu 2. kolovoza nastupit će 10 muških klapa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a dan poslije 10 ženskih i mješovitih klapa također i ove dvije države. U revijalnom dijelu nastupit će Klapa Hrvoje i Grga.
''Iako je klapska pisma dalmatinski glazbeni izričaj, ona se u Hercegovini njeguje već 40. godina. Iz godine u godinu, zahvaljujući sve popularnijim i komercijalnijim klapama i skladbama, klapska pjesma je postala neizostavan dio i naše kulture. Obzirom da se godišnje u Hercegovini održi nekoliko smotri klapa koje nisu natjecateljskog duha, sazrjelo je vrijeme za natjecateljski festival na kojem bi se ogledale klape ne samo iz BiH nego i iz zemalja okruženja'', zaključuje Begić.

prva večer, subota:

Klapa Kožino iz Kožina pored Zadra osvojila je prvo mjesto i nagradu Posuški stećak na sinoć održanoj večeri muških klapa prvog Festivala klapske pisme Posušje 2014. Nagradu im je uručio posuški načelnik Branko Bago.Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike koju im je uručio predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

slika

slika

druga večer, nedjelja:

Mostarska ženska klapa Drača pobjednica je Festivala klapske pisme Posušje 2014 u kategoriji ženskih i mješovitih klapa. Posuški stećak i novčana nagrada od 1500 KM time je otišao u ruke jedne od najboljih klapa, ne samo Hercegovine već i šire, a nagradu im je uručila Helena Lončar, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije zapadnohercegovačke.
slika


Drugo mjesto, a time i 1000 KM, po ocjeni žirija pripalo je ženskoj klapi Diva iz Širokog Brijega, a nagradu im je uručio predsjednik Festivalskog odbora Ljubo Begić.

Ženska klapa Narenta iz Mostara osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM, a nagradu im je uručila direktorica Megglea za BiH Jadranka Penava.
slika

Nagrada publike Bura ostala je u Posušju i dobila ju je ženska klapa Zvizdan. Nagradu im je uručio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.


slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 14 lis 2014, 07:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9544
Lokacija: HR HB
Citat:
Kako je Hercegovac sredio četvoricu otmičara aviona: Kaza san teroristu "ja san tvoj brat" i zakla ga penkalom
slika

Bilo je 1988 godine. Iša ja avionom iz Los Angelesa u Australiju. Putnici miruju, ja zakunja, kad odjednom neko zavika na engleskom da svi ostanemo na svojim mistima, da niko ne mrda i da je se radi o otmici aviona. Ja pogledam, kad blizu moga sica stoji čovik s bombom u livoj i pištoljem u desnoj ruci. Onda ugledam još jednog u istoj pozi kod stjuardese. Malo potom ja pitam mogu li na toalet. Prigleda me i pustio unutra.

Onda ja smislim što ću. Skinem majicu ispod košulje, pa je svežem na glavu da izgledam ka Arapin. A ima sam uvik uza se onu smrtonosnu olovku, koja mi je ostala iz Vijetnama di sam ratova tamo šeset druge na treću. To smo zaduživali mi dočasnici i časnici. Ja sam ima čin vodnika. Ako te Vijenamci zarobe, najbolje ti je ubost se tom olovkom, pa si za par sekundi mrtav. Da te ne muče.

Pištolj na glavi

Izađem ja iz toaleta, pa krenem prema otmičaru. Raširio ja ruke da vidi kako u njima nemam oružje, pa mu kažem na arapskom: ja sam tvoj brat. Onda ga ubodem u vrat. Odma se ukočio, ali mu je pištolj dok je pada, opalio. I pogodio jednog Engleza. Onda sam ubio i onog drugog kod stjuardese. Ona veli da su u avionu još dvojica. Jedan u porvoj klasi, drugi u pilotskoj kabini.

Prvo sam zarobio onog u prvoj klasi i sveza ga. Onda sam naredio stjuardesi da krene u kabinu s tacnom. Čim je ona ušla, otmičar vidi da je stjuardesa, pa okreno pogled. Ja sam iza nje otmičaru naslonio pištolj na glavu, pa se i on prida. To ti je ukratko o tome kako sam otmičarim jeba mater. Onda se spustili u Kuvajt. Tu me dočekalo puno svita, nosali me na aerodrmu, tu me zadržali pet dana, slavili i častili ka šeika.

Ovo mi je ispričao Jozo Pavković, rođen prije 85 godina u Rakitnu pokraj Posušja, čovjek iznimne biografije. Došao u zavičaj iz Australije, pa priča rođacima i susjedima o svojim doživljajima. Za neke njegove pothvate su čuli i znali, ali su zanimljivije kada priče dobiju potvrdu iz prve ruke.

Od Egipta do Vijetnama

Poput ostalih Rakićana, Jozo je odrastao u pastirskom poslu, kad je dorastao do ranca počeo je nositi duhan, a onda ga je nemirni i znatiželjni duh odveo u bijeli svijet. Kao rezervist JNA dospio je 1958. godine u Egipat kao pripadnik mirovnih snaga. Tu je naučio arapski. Pa je dio životnog školovanja proveo u Legiji stranaca gdje je ovladao francuskim, potom njemački uči kao vlasnik restorana u Homnburgu, da bi 1962. godine dospio u Vietnam kao pripadnik amerčkih snaga.

- Tu mi je pomoga zet Amerikanac - sjeća se Jozo.

- Ćer moje sestre udala se za tog Amerikanca koji je radio kao vojni ataše u američkoj ambasadi u Beogradu. Sredio mi američki pasoš, pa sam 1962. godine otiša u Vijetnam. Nakon nekoliko miseci me ranilo, ali sam osta i dobio čin vodnika. Vojsku sam napustio s otpremninom 1966. godine, pa se vratio u Njemačku, a 1968. otiša u Australiju.

Jozo je okićen zlatom i dijamantima. Ispod košulje vadi zlatni lanac na kojemu visi veliki zlatni medaljom, a na rukama dva velika prstena s dijamantima.

- Ovi lanac i medaljom su mi dali Kuvajćani. Ovo je njihovo odlikovanje, medalja za hrabrost. Još su mi dali 40 tisuća dolara. Nagradili su me i Amerikanci. A kad sam nakon pokušaja otmice aviona stiga u Australiju, pozva me tada premijer Bob Houp, čestita mi i ponudio da radim za australsku Federalnu policiju u specijalnom antiterorističkom odjelu - kaže Jozo pokazujući značku australske policije koju nosi u novčaniku.


Citat:
Pokreće biznis

Jozo razmišlja o trajnom povratku u zavičaj.

- Ako bi se vratio, onda bi kupio nešto u Makaraskoj i krenuo u neki biznis.

- Kakav biznis, kolega? Tebi je 85 godina, a ti bi u biznis. Misliš li ti umirat!? - čudi se Zoran Vukoja, posuški policajac koji se za ova dva mjeseca sprijateljio s Jozom.

Kao i mnogu Rakićani i Posušani kojima je Jozo svojim pričama uljepšao ljeto.


Citat:
Mesić nam je izgubio novce

Pokazuje Jozo i Zahvalnicu MUP-a RH koju su mu dali 2007. godine nakon susreta australskih i hrvatskih specijalaca u Australiji.

- Tada sam ja bio glavni čovik u organizaciji - veli Jozo - pa sam upozna dosta naši glavešina. Litos sam bio gost u Saboru, primio me i oni naš Hercegovac Leko. Znaju oni šta sam ja uradio za Hrvatsku u vrime rata. Koštala je mene Hrvatska. Ali, neka. Najviše mi je krivo što nam je propa Kikašev avoin. On je košta 12 milijuna dolara. Bila izdaja. I ža mi novca što smo ga dali Mesiću u Australiji, pa ga on izgubio. I mi smo bili ludi, pa svakom davali.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 14 lis 2014, 13:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Lijepa priča, ali nema evidencije o pokušaja otmice 1988. na toj relaciji, pogotovo ne kako je on opisao. Ovo je najbliže:

April 5, 1988: Kuwait Airways Flight 422 was hijacked from Bangkok to Kuwait with 111 passengers and crew aboard, including three members of the Kuwaiti Royal Family. 6 - 7 Lebanese men[71] (including Hassan Izz-Al-Din, a veteran of the TWA 847 hijacking[72]) armed with guns and hand grenades forced the pilot to land in Mashhad, Iran and demanded the release of 17 Shiite Muslims guerrillas held in Kuwait. Lasting 16 days and traveling 3,200-miles from Mashhad in northeastern Iran to Larnaca, Cyprus, and finally to Algiers, it is the longest skyjacking to date. Two passengers, Abdullah Khalidi, 25, and Khalid Ayoub Bandar, 20, both Kuwaitis, were shot dead by the hijackers and dumped on the tarmac in Cyprus.[73] Kuwait did not release the 17 prisoners and the hijackers were allowed to leave Algiers.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 09 sij 2015, 15:17 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68926
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
slika

Blidinje kao Antarktika.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 22 tra 2015, 21:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24626
Lokacija: Heartbreak Hotel
Službeni podaci: - Prvi put u povijesti u župi Posušje broj vjernika prešao brojku od 10 tisuća!

http://zupa-posusje.com/images/PDF/Godi ... i_2014.pdf

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 22 tra 2015, 23:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 tra 2015, 03:20
Postovi: 39
Bobovac je napisao/la:
Službeni podaci: - Prvi put u povijesti u župi Posušje broj vjernika prešao brojku od 10 tisuća!

http://zupa-posusje.com/images/PDF/Godi ... i_2014.pdf


Minus oni što rade u Njemačkoj. Ali lijepa vijest svakako. Mada je i kod nas u Posušju opet počeo vladati mortalitet. Šteta, dugo godina smo se dičili s mladeži. :kava

_________________
Kada sto ljudi stane zajedno, svaki od njih će izgubiti svoj um i dobiti drugi. // http://knezevina.net/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 09 sij 2016, 19:41 
Offline

Pridružen/a: 31 srp 2015, 21:39
Postovi: 1567
Citat:
Posušje: Raste broj vjernika župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

Proteklih desetak godina broj župljana posuške župe BZ BDM stalno je u porastu. Do novih podataka i raniji potvrđuju 10,032 župljana. To je čak 60 posto vjernika cijele općine koja je raseljena na selima. Tijekom rata u posuški kraj je pristigao veći broj Hrvata koji su se naselili ponajviše na Marasovu brigu. Zabilježen je i rekord u raseljenom selu Borasi. Tu je trenutačno samo troje mještana - starica Iva i dva mladića Juko i Zvone. No, malo iznad tog sela ‘nikle’ su nove kuće Hrvata iz Bosne i nekoliko domaćih. - Nas je iz Bugojna, Doljana i Kraljeve Sutjeske više od 50, kaže Ivo Kajić iz Bugojna. Uskoro će biti objavljene nove informacije o broju župljana, ali se zna da je posuška župa prepuna župljana, mladih i novokrštenih. Još se spominje božićno krštenje desetero djece u jednom danu. I dok neki posuški krajevi “nestaju” (Nugli), i brojem školske djece, u gradu život cvjeta i župa raste.


http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... 19442.html

_________________
Giggity giggity goo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 10 sij 2016, 16:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 16278
..posusje fenomen..imali ikog iz posusja da nije studira...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 05 tra 2016, 21:47 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
OSUŠJE Foto reportaža: Planinari iz Solina oduševljeni prirodnim ljepotama kanjona Ričine, Tribistova

Fotografije nisu obuhvatile svu ljepotu koja se tamo nalazi, znači put pod noge i pravac Posušje i kanjon Brine.

Javite se domaćinima jer takvu susretljivost i dobrotu šteta je propustit. Hvala Vam dobri ljudi.” – piše na službenoj stranici PD Sv. Jure iz Solina

http://poskok.info/wp/foto-planinari-iz ... ribistova/

:palacgore1

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 05 tra 2016, 23:47 
Offline

Pridružen/a: 27 lip 2012, 01:19
Postovi: 2148
uf, nisam znao za to, premoćno izgleda


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 30 srp 2016, 22:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35909
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ponovno klanjanje Arapa po tržnim centrima u Hercegovini, ovaj put u Posušju.

slika

Citat:
Nakon Konzuma u Livnu i Mepasa u Mostaru, ponovo klanjanje na javnom mjestu, ovoga puta ispred tržnog centra IVKA u Posušju. Kako prenosi Poskok. info osoba koja je klanjala ispitivala se je o mjestu u kojem se nalazi te kako doći do Neuma. U međuvremenu su se klanjali na javnom mjestu.


Idiot se raspitivao gdje je, te u Posušju pitao put za Neum.
Debil ne zna čitati latinicu, ne zna koristiti navigaciju a Bošnje ga poslale da traži bosansko more.
Jadnik sigurno pretražio pola Hercegovine da nađe to famozno bosansko more a i ne zna kakva ga avantura tek ček dok se dokopa Svitave i ugleda taj Neum.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 30 srp 2016, 22:24 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Aaaaaa krrrrrrrviiii ti....

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 30 srp 2016, 22:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Provociraju vas. Nabubajte ih da im više ne padne na pamet tu doći.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 30 srp 2016, 22:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35909
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ma koga briga, vidiš da svi onako misle da je cigo, ne bi me čudio da mu je netko i bacio koju markicu.
Na svakoj slici su ova dječurlija i ja mislim da je namjerna provokacija, misle da će netko nasjesti.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 kol 2016, 09:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Posušje na hrvatskom graničnom prijelazu pokazuje što misli o nakaradnoj zastavi i državi.

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 ruj 2016, 01:01 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
Sibirska aronija u posuškom Viru

Život obitelji Lovrić u posuškom Viru promijenio se prije tri godine kad su odlučili uzgajati aroniju. Ova čudnovata biljka, porijeklom iz Sjeverne Amerike, jako je otporna na vanjske utjecaje, a taj naziv je zaslužila kad je preživjela nuklearnu katastrofu u Černobilu 1986 godine.

U vrijeme kad su svi odlučili saditi smilje ili masline, Miroslav Lovrić iz Vira odlučio se za uzgoj aronije kako bi otkrio sve blagodati ove nadasve ljekovite i čudnovate biljke. Sibirska aronija u Viru ima idealne uvjete za razvoj. Viša nadmorska visina, sustav kap po kap za navodnjavanje te sama otpornost biljke, koju na ovaj način ekološki i organski uzgaja Miroslav, zahtijeva puno posla.

Najskuplji, ali i najdugotrajniji dio proizvodnje je berba. Stručnjaci kažu kako to najvećim dijelom utječe na cijenu proizvoda. Nakon berbe od njezinih plodova mogu se praviti sokovi, pekmezi, čajevi i likeri, a sve više ljudi u prodavaonicama zdrave hrane kupuje ju zbog njezine ljekovitosti.

Aronija sadrži velike količine vitamina, nekoliko desetaka puta više od slične joj borovnice i sadrži izuzetno rijetki vitamin P. Životni vijek joj je oko 50 godina, ovisno o vrsti. Svi plodovi ove biljke su iskoristivi i upravo zbog toga privlači sve veći broj uzgajivača.

Četiri duluma sibirske aronije obitelji Lovrić samo su početak. Iako su jedini proizvođači u Viru, Miroslav se nada kako će i drugi krenuti njegovim putem kako bi aronija napokon dobila pravo mjesto na tržištu. A jedan od načina za to za Lovriće je osnivanje obiteljskog poduzetništva i proširivanje proizvodnje i ponude.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 15 stu 2016, 14:11 
Online
Avatar

Pridružen/a: 04 lis 2010, 16:57
Postovi: 745
Zna li tko točnije dio uvoda u guslarskom epu o šimici Karamatiću gdje sam stavio upitnike....


Šaljem i drugu sliku s 4tog lista sa zanimljivim stihom hehhe. :herceg_bosna


Privitak/ci:
šimica karamatić2.png
šimica karamatić2.png [ 175.9 KiB | Pogledano 10490 put/a. ]
šimica karamatić.png
šimica karamatić.png [ 164.75 KiB | Pogledano 10490 put/a. ]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 31 svi 2017, 18:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Obilježen Dan branitelja općine Posušje

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 kol 2017, 14:43 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
http://www.blic.rs/vesti/republika-srps ... om/0ykt1j4

Anto iz Posušja sa bikom, hrvatskim šampionom, zarađuje hiljade evra, ali na KOČIĆEVOM ZBORU želi samo jedno - PEHAR ISPISAN ĆIRILICOM (VIDEO)

Milkica Milojević | 23. 08. 2017 - 13:45h izmena vesti 15:12h
Davali su mi deset hiljada evra da bika vratim u Hercegovinu i odustanem od Kočićevog zbora, ali ne pada mi na pamet da izneverim prijatelje, kaže Anto Budimir Ćani, za prijatelje Rođenko.

Za jednu borbu zaradi 5.000 evra

Anto Budimir Ćani kaže da ga „novci ne interesuju“, jer njegov bik može da za jednu borbu zaradi 5.000 evra, što je skoro duplo više od prve nagrade na Kočićevom zboru.

– Hoću da moj Alkar, hrvatski prvak, pred 50.000 ljudi usred Manjače osvoji pehar izgraviran na ćirilici - istakao je Anto.

Jedan meštanin mu je lakonski odgovorio da njegov bik ne mora pobediti da bi mu ostvario želju.

– Rođenko, imam ja rođaka koji se bavi graviranjem. Za 100 evra može ti napraviti pehar kakav hoćeš – kazao je Manjačanin.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 kol 2017, 14:49 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68926
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Citat:
Ovde žive dobri ljudi, kojima je gost svetinja. Čim sam parkirao auto našli su smeštaj i za mene i za bika


Dvokrevetni apartman? =))

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 kol 2017, 14:55 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Robbie MO je napisao/la:
Citat:
Ovde žive dobri ljudi, kojima je gost svetinja. Čim sam parkirao auto našli su smeštaj i za mene i za bika


Dvokrevetni apartman? =))

slika

Gospon Anto i njegov uvazeni bik. Trebace im poveci apartman, radi komfora. Bitno je da Anto VOLI kirilicu.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 23 kol 2017, 15:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58668
Lokacija: DAZP HQ
Ante tipičan dominator, samo da mu je dominirati.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 31 svi 2018, 07:25 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
jučer u posušju, uzp dernek :D

slika
slika
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 31 svi 2018, 07:28 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
nagradni zadatak, pronađite varta zastavu

slika
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 07 lip 2019, 15:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42
Postovi: 2233
Lokacija: Negdi na granici svitova
Kakva je klima u Posusju, znam da ima po wikipediji i tako nekakve definicije al ovako od ljudi koji tamo zive i koji su u svim godisnjim dobima tim krajem prolazili volio bih da kazu sto znaju, da li klimatski vise lice Sirokom i Mostaru ili Tomislavu i Kupresu ili su ta neka medja... Od nekih Livnjaka sam cuo da su Livno i Posusje li la sto se tice klime pa da cujemo

_________________
Kažnjenik uvijek su me zvali svi


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO