|
|
Stranica: 557/562.
|
[ 14042 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 22 lis 2024, 20:43 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7446 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Jensen je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/ovo-je-jako-tuzna-prica-molim-ucenike-da-se-vrate-a-ravnatelja-da-ne-daje-ostavku-nema-razloga-za-bojkot-1809891 Kako bismo mi u svoje vrijeme to riješili po kratkom postupku, cccccccc... Ne bi trebala nikakva tv dolaziti, ministri, tzv. pravobraniteljica za djecu i sl.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 23 lis 2024, 01:48 |
|
|
Popravni dom a roditelji u zatvor
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 23 lis 2024, 07:10 |
|
|
kiler je napisao/la: Jensen je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/ovo-je-jako-tuzna-prica-molim-ucenike-da-se-vrate-a-ravnatelja-da-ne-daje-ostavku-nema-razloga-za-bojkot-1809891 Kako bismo mi u svoje vrijeme to riješili po kratkom postupku, cccccccc... Ne bi trebala nikakva tv dolaziti, ministri, tzv. pravobraniteljica za djecu i sl. U moje vrijeme mali bi pobrao batine, nakon toga bi se smirio, isto vrijedi za roditelje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 23 lis 2024, 07:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
U naše vrijeme su bile posebne škole za takve. Nije usporedivo.
Jednom od moje djece krajem osnovne je došlo jedno takvo dijete, nije bilo agresivno ali užas od nastave. Dijete s umrlim roditeljima, traumatizirano, usvojeno u novu obitelj susjeda. Moje se čak i družilo s njim. Pokusavali su ga uključit. Polovičan uspjeh. Pratio sam pozorno.
Načelno sam za pomoći ali moje dijete mi je na 1. mjestu.
Prekjučer sam ga sreo, sad je srednja, lijepo je pozdravilo. Čini mi se normalno.
Ovo je baš malo dijete, 9 g. dobra učiteljica, odvajanje od toksicne okoline (roditelji), inkluzivna djeca i vjerojatno bi bio riješen problem.
Treba skuzit što kod njega je izazvalo takvo ponasanje. Čim ovoliko svi skrivaju identitet, mali je iz neke obitelji koja je preživjela neviđene traume. Možda su se roditelji poubijali pred njim a sadašnji roditelji su usvojitelji.
To mi ne znamo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 23 lis 2024, 21:44 |
|
|
Ma imaju u Zg Sesvetski Kraljevec, poznat je po ponašanju baš opisanom u OŠ. Nažalost, razlog tome je upravo velik broj stanovnika iz Bosne.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 29 lis 2024, 21:24 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2015 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Dujmović je prošli petak u Bujici opet cvilio o zlom vodstvu HDZ-a i navodno neiskvarenim i čestitim običnim članovima HDZ-a.
Nekim ljudima stvarno nema pomoći.
Pošten HDZ-ovac je OKSIMORON.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 29 lis 2024, 22:06 |
|
|
Nema njima pomoći, boomeri su zaljubljeni u HDZ i popravljanje istog. Kao i bivši HDZovci i bilo tko vezan za njih.
Svako tko se smatra desnicom je u startu anti HDZ u svakom smislu
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 29 lis 2024, 22:10 |
|
|
weasel je napisao/la: Nema njima pomoći, boomeri su zaljubljeni u HDZ i popravljanje istog. Kao i bivši HDZovci i bilo tko vezan za njih.
Svako tko se smatra desnicom je u startu anti HDZ u svakom smislu Ne stignem više sve registrirati, jesi li ti sad SDP-ovac ili si našao neku novu desničarsku strančicu s mesijanskom misijom?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 29 lis 2024, 22:18 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema njima pomoći, boomeri su zaljubljeni u HDZ i popravljanje istog. Kao i bivši HDZovci i bilo tko vezan za njih.
Svako tko se smatra desnicom je u startu anti HDZ u svakom smislu Ne stignem više sve registrirati, jesi li ti sad SDP-ovac ili si našao neku novu desničarsku strančicu s mesijanskom misijom? Moji su svi kojima je cilj orušiti korumpiranu hobotnicu s vlasti. Nisam član niti jedne stranke a podržavam one koji su najizgledniji da ostvare prethodno spomenut cilj. Moj glas se ne kupuje sendvičem
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 01:30 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ćorušićeva smrt je krajnje sumnjiva...da je pao niz stepenice gadno bi se polomio, ali teško da bi bilo smrtonosno. Ovdje se radi ili o suicidu, ili mu je netko "asistirao". Citat: SUMNJA SVE JAČA ‘Ćorušić se prvo prijatelju požalio da mu prijete, a onda se bacio’
Obdukcija je otkrila da je smjesta preminuo zbog ozljeda glave, nije bilo moždanog ni srčanog udara. Ćorušića su pritiskali jer je odbio za šefa Petrove bolnice imenovati šefa zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana, bliskog Andreju Plenkoviću. Izvor blizak Vladi tvrdi da je iz krugova Ćorušićeve obitelji ministru Viliju Berošu poručeno da se ne pojavljuje na sahrani. Sedam dana prije pogibije Ćorušić je već jednom htio skočiti s prozora bolnice, ali su ga suradnici spriječili
Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić sam si je oduzeo život skokom s 8 metara visine s podesta pokraj požarnih stepenica koje se nalaze u blizini njegova ureda. Bacio se na glavu i nije mu bilo spasa. Na te stepenice nije niti zakoračio. Samo desetak dana ranije to je već jednom pokušao učiniti skokom s prozora. Već je bio na prozoru, spriječili su ga suradnici u zadnji čas, nakon što je netko prijavio da je vidio nekog čovjeka na prozoru. Nevjerojatno je da nakon toga nitko tako rastrojenom Ćorušiću, za kojeg se zna da je i u prošlosti imao depresivne epizode, nije pomogao i uputio ga na neku terapiju ili liječenje“, izjavio je to za Nacional izvor blizak vrhu policije detaljno upoznat s okolnostima koje su dovele do tragične pogibije – odnosno kako se sada ponovno neslužbeno potvrđuje – samoubojstva dugogodišnjeg ravnatelja KBC-a Zagreb i visokopozicioniranog HDZ-ovca Ante Ćorušića.
To je po svemu sudeći jedan od razloga zbog kojih je ispraćaj Ante Ćorušića organiziran u tako kratkom roku, samo dva dana nakon njegove šokantne smrti, nakon koje policija Nacionalu nije službeno odgovorila na pitanje je li nad tijelom Ante Ćorušića rađena obdukcija.
Međutim, izvor blizak Vladi koji o tome ima neposredna saznanja, u ponedjeljak je za Nacional decidirano izjavio da je obdukcija izvršena. Kao službeni uzrok njegove smrti u obdukcijskom nalazu spominju se ozljede glave. Prema njegovim navodima, Ćorušić uoči pada nije doživio ni moždani, niti srčani udar, što bi moglo pridonijeti iznenadnom naglom padu s visine od osam metara.
Policija je službeno potvrdila da je Ćorušić pao s osam metara visine i da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, što bi značilo da ga nitko nije gurnuo. Ali nisu objasnili kako se onda dogodilo da je šef najveće bolnice u Hrvatskoj pao preko zaštitne ograde, za koju je više Nacionalovih sugovornika tvrdilo da ne postoji mogućnost da se netko samo tako „prebaci“ preko te ograde uslijed slučajnog pada ili slabosti. Čak ni Ćorušić koji je bio izrazito visok.
Međutim, Ćorušićeva pogibija koja opravdano dobiva veliku pažnju javnosti, mogla bi imati i političku pozadinu – osobito ako nadležne institucije odluče detaljno istražiti kakvi su se sve politički pritisci vršili na njega i je li on natječaj za izbor jedne od čelnih osoba unutar KBC-a Zagreb, šefa Petrove bolnice, stornirao zbog pritiska premijera Andreja Plenkovića.
Ako bi se te sumnje pokazale osnovanima, to bi značilo da je premijer Plenković u blažoj varijanti plesao na rubu, a u težoj počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti kako bi izravnom intervencijom onemogućio izbor već odabranog kandidata za ravnatelja Petrove bolnice te kako bi poništavanjem natječaja omogućio svom kandidatu, a to je bio šef zagrebačkog HDZ-a, njemu osobito blizak Mislav Herman, da se ponovo kandidira u sljedećem izbornom ciklusu i kako bi se izbor za šefa jedne bolnice odigrao po unaprijed određenom stranačkom ključu…
https://www.nacional.hr/sumnja-sve-jaca-corusic-se-prvo-prijatelju-pozalio-da-mu-prijete-a-onda-se-bacio/
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 08:38 |
|
|
Ne mora mu asistirat, dovoljno da mu prijete da će mu obitelj pobit npr.
Velika se lova vrti ali da bi išli baš tako daleko, sumnjam. Znam za slučajeve ucjene i prijetnji.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 18:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
MARIJA SELAK RASPUDIĆ u Saboru pitala SDA-ovog zeta Borisa Rugea-Idrizbegovića iz NATO-a o Hrvatima u BiH, ovaj nije htio odgovoriti https://poskok.info/marija-selak-raspud ... odgovorio/Citat: Jučer se Hrvatski sabor još jednom ponizio po nalogu Andrej Graniplenkovića. Andrej mali od kužine Milke Planinc u Sabor je dovukao SDA-ovog zeta Borisa Rugea-Idrizbegovića.
Boris Ruge je inače bio je bio predstojnik Ureda visokog predstavnika Christiana Schwartza Schillinga i Miroslava Lajčaka 2006.-2008. Danas je Boris Ruge broj 2 NATO-a, kako mu tepa Granićev potrčko i njegov jeftini HDZ-ov PR.
Boris Ruge-Idrizbegović je suprug Majde Idrizbegović, danas poznatija kao Majda Ruge.
Majda Idrizbegović Ruge je iznimno bliska s radikalnim bošnjačkim aktivistom i propalim političarom Reufom Bajrovićem. Idrizbegović je suautorica propalog uratka Fixing Dayton iz 2020. s Danielom Hamiltonom, Reufom Bajrovićem, Jasminom Mujanovićem, Daniel Serwerom, Hoyt Yeeom i nekim drugim likovima.
U tom uratku se govorilo o „malignom utjecaju Hrvatske na BiH“. Žena broja 2 NATO-a Majda Idrizbegović Ruge je pisala u tekstu Država talac: Kako osloboditi Bosnu od paralizirajućeg stiska Daytona da Hrvatska krši „pristup Bosne otvorenom moru izgradnjom Pelješkog mosta“ i da je BiH talac Hrvatske. Ruge je pisala u članku Kako revizionizam Rusije prijeti Bosni i drugim tekstovima da su Hrvatska i Mađarska produžena ruka Rusije u BiH.
Baš onako kako piskaraju Av Av i Nazi Reuf.
Zato je Marija Selak Raspudić, jedina neovisna hrvatska kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, upitala Borisa Rugea Idrizbegovića da prokomentira te navode.
Marija Selak Raspudić je istaknula da je „ravnopravnost Hrvata u BiH ključno vanjskopolitičko pitanje Republike Hrvatske“, pa je pitala „s obzirom na stavove vama bliskih osoba (Majde Ruge Idrizbegović) smatrate li da je postavljanje Pelješkog mosta kršenje međunarodnog prava i da Hrvatska destabilizira BiH?“
Boris Ruge-Idrizbegović, onako pičkasto, briseljski, odgovorio je da „ne smatram da se treba upuštati u pitanja BiH jer se ne raspravlja o tome i nisam siguran da znam točno na što ste mislili kad ste postavili pitanje“.
Boris Pobjegulja. Podnaslov ovom tekstu bi bio
NATO nema muda. Pitanje i odgovor pogledajte niže od 7:54.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 18:39 |
|
|
Opa... pa taj Reuf sve nešto preko hanuma dela.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 19:41 |
|
|
Selak nema džabe to prezime, kao prava seljanka i mlada partizanka iskače iz grmlja i baca ćebe na njemački tenk (Ruge je potomak njemačkih vojskovođa iz 1. i 2. svjetskog rata).
Ona ne kuži neke osnovne stvari na tim razinama, da se službeno u Saboru razgovara samo o temi, a neke druge teme se mogu otvarati kasnije na večeri poslije 3. boce vina. To bi čak i Kolinda znala.
A i pitanje je tko je tu pod utjecajem bliskih osoba, ovo djeluje kao da je njoj muž pisao pitanja.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 19:58 |
|
|
Ona je saborska zastupnica, može postavljat pitanja koja hoće. Ona ne moraju bit odgovorena.
Naše članstvo u NATO-u je dvosmjerno. Obvezuje nas u puno stvari ali i mi imamo neka prava. Šamarat talibaniju kroz Sabor ako se može. Zašto ne.
Uostalom, koliko vidim po ovom, nismo mi prvi počeli. Talibanija uopće nije naučila da dobije šamar nazad.
Ovom liku na toj razini, ovo prozivanje ne treba. Mog'o je hanumi začepit gubicu pa ne bi sad imao problema.
Vjerujem da će to sad i učinit.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 20:09 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7446 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Toliko o Plenkovićevoj brizi za Hrvate u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Junak
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 21:46 |
|
|
daramo je napisao/la: MARIJA SELAK RASPUDIĆ u Saboru pitala SDA-ovog zeta Borisa Rugea-Idrizbegovića iz NATO-a o Hrvatima u BiH, ovaj nije htio odgovoriti https://poskok.info/marija-selak-raspud ... odgovorio/Citat: Jučer se Hrvatski sabor još jednom ponizio po nalogu Andrej Graniplenkovića. Andrej mali od kužine Milke Planinc u Sabor je dovukao SDA-ovog zeta Borisa Rugea-Idrizbegovića.
Boris Ruge je inače bio je bio predstojnik Ureda visokog predstavnika Christiana Schwartza Schillinga i Miroslava Lajčaka 2006.-2008. Danas je Boris Ruge broj 2 NATO-a, kako mu tepa Granićev potrčko i njegov jeftini HDZ-ov PR.
Boris Ruge-Idrizbegović je suprug Majde Idrizbegović, danas poznatija kao Majda Ruge.
Majda Idrizbegović Ruge je iznimno bliska s radikalnim bošnjačkim aktivistom i propalim političarom Reufom Bajrovićem. Idrizbegović je suautorica propalog uratka Fixing Dayton iz 2020. s Danielom Hamiltonom, Reufom Bajrovićem, Jasminom Mujanovićem, Daniel Serwerom, Hoyt Yeeom i nekim drugim likovima.
U tom uratku se govorilo o „malignom utjecaju Hrvatske na BiH“. Žena broja 2 NATO-a Majda Idrizbegović Ruge je pisala u tekstu Država talac: Kako osloboditi Bosnu od paralizirajućeg stiska Daytona da Hrvatska krši „pristup Bosne otvorenom moru izgradnjom Pelješkog mosta“ i da je BiH talac Hrvatske. Ruge je pisala u članku Kako revizionizam Rusije prijeti Bosni i drugim tekstovima da su Hrvatska i Mađarska produžena ruka Rusije u BiH.
Baš onako kako piskaraju Av Av i Nazi Reuf.
Zato je Marija Selak Raspudić, jedina neovisna hrvatska kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, upitala Borisa Rugea Idrizbegovića da prokomentira te navode.
Marija Selak Raspudić je istaknula da je „ravnopravnost Hrvata u BiH ključno vanjskopolitičko pitanje Republike Hrvatske“, pa je pitala „s obzirom na stavove vama bliskih osoba (Majde Ruge Idrizbegović) smatrate li da je postavljanje Pelješkog mosta kršenje međunarodnog prava i da Hrvatska destabilizira BiH?“
Boris Ruge-Idrizbegović, onako pičkasto, briseljski, odgovorio je da „ne smatram da se treba upuštati u pitanja BiH jer se ne raspravlja o tome i nisam siguran da znam točno na što ste mislili kad ste postavili pitanje“.
Boris Pobjegulja. Podnaslov ovom tekstu bi bio
NATO nema muda. Pitanje i odgovor pogledajte niže od 7:54. Iznenadujuci traction ima ovaj video, 25k+ pregleda za kojih 9 sati, ovo je top. Politicki video sa ovolikim pregledima utom vremenu stvarno nesto znaci. Moj izbor za predsjednicu definitivno, strah ju nije
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2024, 21:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Znači žena mu piše da je Hrvatska produžena ruka Rusije, a on u Hrvatsku dolazi po dobrovoljce za juriš na tu istu Rusiju.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 17:21 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2015 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Vojković točno u sridu: Citat: BITKA je bila izjednačena, ankete na razini statističke pogreške i - Donald Trump je sve pomeo. Nisu glasali za njega samo bijeli Amerikanci iz nekadašnjih industrijskih gradova kojima je ponudio (realno ili ne) spas od sveopćeg propadanja, dobio je glasove Hispanjolaca, dobio je glasove katolika i muslimana i Amiša, dobio je glasove crnih Amerikanaca, dobio je i glasove u pravilu lijevo orijentiranih Židova…
Presudila je ona: "Sve je u ekonomiji, glupane!" ("It's the economy, stupid!"), slavna uzrečica Jamesa Carvillea, političkog stratega bivšeg predsjednika Billa Clintona. I to vam je to. Amerikanci ne glasaju zato da Amerika bude vodeća vojna sila svijeta. Amerikanci ne glasaju ni zato da bi širili demokraciju po svijetu. Ne glasaju ni zato što je neki kandidat mlad i poletan.
Amerikanci glasaju zato da dolar stoji dobro, da inflacija bude mala, plaće visoke, porezi minimalni i da za što manje rada mogu napuniti rezervoar goriva. Glasaju zato da ima posla i da, ako im se trenutni posao ne sviđa, u dva tjedna mogu naći drugi. Glasaju zato da si mogu priuštiti kuću, dobro školovanje za obitelj i da im ostane za pristojan mirovinski fond.
Dolar i obitelj - poruke koje je Trump dobro komunicirao
Davno sam pročitao, ne sjećam se autora, ali sjećam se rečenice: "Amerikancima su bitne dvije stvari: dolar i obitelj." Sve drugo je manje važno. Ako dirnete u nešto od to dvoje, gubite, a mnogim Amerikancima zadnjih godina ide ekonomski loše. Inflacija posebno pogađa slojeve društva s nižim primanjima.
Mnoge industrije se gase, pri čemu tisuće ljudi nemaju smislenu alternativu. Nemojte zaboraviti - tvornički radnik radi dio operacija, netko tko radi u tvornici automobila ne može lako postati serviser, kao što netko tko radi u tvornici tekstila ne može lako postati krojač koji šije odijela po mjeri.
Za mnoge stvari politika nije kriva. Američka industrija se umnogome uspavala. Popularni američki pick-up, simbol američkog suburbanog životnog modela, Ford F-150 još i danas se proizvodi u konfiguraciji motor sprijeda, kardanska osovina i pogon straga, što je zadnji kod nas imao, da prostite, Tamić.
Zamislite da Hrvati glasaju sukladno novčaniku, ne ideologiji No, hajdemo se uhvatiti nečeg drugog. Zamislite da Hrvati glasaju primano sukladno ekonomskim pitanjima! Zamislite da prosječnom hrvatskom biraču nije važno ni tko je bio na kojoj strani u Drugom svjetskom ratu, niti da ih zanima netko kome je u aktualnom stranačkom programu među prvim stavkama Domovinski rat (završio prije skoro 30 godina i, da, mi smo pobijedili). Zamislite da birače zanima samo koliko im ostaje od bruto plaće, koliko se otvara novih radnih mjesta i tko nudi manje poreze.
Kod nas ne bi ostalo deset aktualnih političara Da Hrvati glasaju po istim načelima kao Amerikanci, od cijele političke scene koju imamo ne bi valjda ostalo deset ljudi. HDZ bi zbog najave povećanja nekih poreza bez da bitno smanji neke druge poreze bio pometen. U koliko bi gradova HDZ opstao kad bi se birači automatski okrenuli protiv čim se zatvori neki pogon koji je zapošljavao velik broj radnika a da nisu stvoreni uvjeti za otvaranje nečeg novog? Koliko bi vladajući dobili glasova kada bi birač pogledao svoju platnu listu, vidio koliko plaća zdravstveno, a pregled koji mu treba uredno bude zakazan u ljeto 2025.? Koliko bi u stotinama gradova i općina gdje nema nikakvog smislenog posla osim ući u lokalnu samoupravu opstalo lokalnih šerifa?
Pogledajte HDZ-ove partnere. Što bi, da Hrvati glasaju kao Amerikanci, mogao ponuditi Domovinski pokret? Koliko bi glasova dobio DP da birači na priče o problemu ponekog natpisa na ćirilici kažu: "Pa ako srpska manjina želi sama platiti dvojezični natpis, njihova stvar, može i na pet pisama." Ivan Penava bi bio pometen na lokalnim izborima jer Vukovaru pada broj stanovnika i nema novih poslova. Imaš jedinu hrvatsku riječnu luku na Dunavu, omogući otvaranje radnih mjesta. Dvojezične table, odnosi sa srpskom manjinom? Koga briga.
Ne bi ostali ni Penava ni Pupovac U američkom modelu ne bi ništa bolje prošao ni Milorad Pupovac. Želiš kulturne centre za srpsku manjinu? Želiš veliku aktivnost Srpskog narodnog vijeća? Nema problema, omogućit ćemo porezne olakšice da svi koji su za dio svoje plaće i dobiti svojih firmi usmjere u tu aktivnost!
Isto vrijedi i za razne udruge i nevladine organizacije - temeljno financiranje je privatno, koga zanima, dobije poreznu olakšicu. Ali u tom modelu i Katolička crkva bi se financirala uplatama vjernika, ne iz proračuna.
Da Hrvati glasaju kao Amerikanci, SDP ne bi postojao. Ne zato što su "komunisti" - jer nisu, puno više članova nekadašnjeg Saveza komunista Hrvatske je otišlo u HDZ, postoje istraživanja o tome - već zato što se kao socijaldemokratska stranka uopće ne približavaju radnicima. Što nudi SDP radnici posrnulog Varteksa? Što SDP nudi obrtniku koji ima servis klima-uređaja u kojem sam radi?
Što bi da Hrvati glasaju kao Amerikanci dobio Možemo? Da svatko svaku gužvu u kojoj zapne u Zagrebu pretvori u radne sate i izračuna koliko je dolara izgubio sjedeći u automobilu zbog nepostojeće reforme javnog prijevoza, ne da ne bi dobili glasove, dobili bi tužbe za naknadu štete!
Da Hrvati glasaju kao Amerikanci, umirovljenici bi bili posebna politička snaga i vrlo opaki u saboru. Jako, jako bi se pazilo na visinu mirovina. Imali bi produljeni radni vijek, jer drugačije ne bi išlo, ali i veće mirovine.
Hrvatska desnica nije Donald Trump, već Kamala Harris Vidim kako se neki s desnice jako vesele Trumpovoj pobjedi. No, to je paradoks. Desnica u Hrvatskoj (mislim na one desnije od HDZ-a!), ne pobjeđuje upravo iz razloga zbog kojeg demokrati nisu pobijedili u SAD-u!
Demokrati su izgubili izbore zbog toga što su ideološka pitanja stavili ispred financijskih, materijalnih interesa prosječnog Amerikanca. A sada se sjetite nastupa hrvatskih desnih političara. Osim poneke patetične izjave o životnim standardu, njihovi nastupi su gotovo isključivo ideološki i njihove političke borbe su ideološke! Hrvatski desničari nisu hrvatski Donald Tramp, hrvatski desničari su hrvatska Kamala Harris, samo drugog predznaka.
Ostalo bi tek par gradonačelnika Da Hrvati glasaju s onim prioritetima koji u SAD-u donose glasove, ostalo bi od cijele političke scene nekoliko uspješnih gradonačelnika (ima ih iz svih stranaka, pa čak i HDZ-a i SDP-a), ostalo bi par uspješnih župana i poneki stručnjak zalutao u sabor. Cijela politička scena bi bila pometena.
Da Hrvati kod glasanja gledaju novčanik kao Amerikanci, morali bi tražiti i novu ljevicu, novi centar i novu desnicu. Ovdje se uglavnom zadnjih sto godina prodaje ideologija, a ne viši standard. Tako da, dragi hrvatski političari, ako se model zbog kojeg je Trump dobio počne više primjenjivati kod nas, nemojte misliti da ćete dobro proći. Vi niste hrvatski Donald Trump, već hrvatska Kamala Harris. Dobro plaćena elita koja je davno izgubila kontakt sa životom prosječnog građanina.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 19:26 |
|
|
Ne kužim što je u sridu.
Ako se i na što ne mozemo žalit to je na rast zaposlenosti, standarda i BDP-a.
Najmanje imamo ekonomskih problema.
Evo probajte se sjetit bilo kojeg a da nije rijesen ili se rješava.
Naš najveći problem je nedovoljan broj djece, HDZ nešto kao radi na tome, drugi i ne spominju.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 20:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne kužim što je u sridu.
Naš najveći problem je nedovoljan broj djece, HDZ nešto kao radi na tome, drugi i ne spominju. oplakah... i sad nek netko kaže da HDZ-ovci ništa ne rade.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 20:51 |
|
|
Ima li teoretske šanse da glasači u Hrvatskoj na sljedećim izborima, predsjedničkim ili lokalnim nas pozitivno iznenade i glasuju za konzervativne, populističke kandidate, a odbace dezerterčine i briselske ćate ?
To mi je prvo palo na pamet u noći kad sam pročitao da Trump vodi u GE i PA.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 20:59 |
|
|
Što bi konzervativne stranke napravile?
Koji je njihov program?
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 21:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što bi konzervativne stranke napravile?
Koji je njihov program? Za početak, u glavnom gradu vratiti mjeru roditelj-odgojitelj . Novac poreznih obveznika umjesto u raznorazne ublehaške "nevladine" organizacije i BIA-ine "kulturne" centre usmjeriti ka Hrvatima. Ti ovo sve vrlo dobro znaš, samo se praviš mutav. Očito Zagreb utječe na razmišljanja ljudi u velikoj mjeri, pa tako nastaje i nova vrsta, zenički purgeri.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 21:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne kužim što je u sridu.
Naš najveći problem je nedovoljan broj djece, HDZ nešto kao radi na tome, drugi i ne spominju. Eh, bio je koeficijent 1.01 da ćeš se ti javiti iz svog La-la Landa, nisam ni očekivao da ćeš išta shvatiti. Ako ti je šminkanje mrtvaca OK, tko sam ja da sudim.
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|