|
|
Stranica: 558/562.
|
[ 14050 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 22:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Flamel je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ne kužim što je u sridu.
Ako se i na što ne mozemo žalit to je na rast zaposlenosti, standarda i BDP-a.
Najmanje imamo ekonomskih problema.
Evo probajte se sjetit bilo kojeg a da nije rijesen ili se rješava.
Naš najveći problem je nedovoljan broj djece, HDZ nešto kao radi na tome, drugi i ne spominju. Eh, bio je koeficijent 1.01 da ćeš se ti javiti iz svog La-la Landa, nisam ni očekivao da ćeš išta shvatiti. Ako ti je šminkanje mrtvaca OK, tko sam ja da sudim. Pa imaš egzaktne brojke o ovom što sam nabrojao. Jasno se vidi puna zaposlenost, rast BDP-a i standarda ljudi. I nažalost pad rođenih.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 22:47 |
|
|
kiler je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Što bi konzervativne stranke napravile?
Koji je njihov program? Za početak, u glavnom gradu vratiti mjeru roditelj-odgojitelj . Novac poreznih obveznika umjesto u raznorazne ublehaške "nevladine" organizacije i BIA-ine "kulturne" centre usmjeriti ka Hrvatima. Ti ovo sve vrlo dobro znaš, samo se praviš mutav. Očito Zagreb utječe na razmišljanja ljudi u velikoj mjeri, pa tako nastaje i nova vrsta, zenički purgeri. Ti bi znači da konzervativna opcija pobijedi u državi i donosi mjere u glavnom gradu? Znaš li razliku između državne i lokalne vlasti? Meni mjera bila ispravna i donijela je rezultate i doista mislim da je treba na državnoj razini orovodit. Možda ne do 15. ali dok djeca ne krenu u školu. Imamo konzervativnu opciju u vlasti? Jedna je blago desna a druga s kojom je u koaliciji je desno desna Uklonili su Srbe iz vlasti i ne znam kud konzervativnije i desnije možemo ići? Baš me zanima?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 22:49 |
|
|
Što se tiče Zagreba, nesposobnijih ljudi nisam nikad vidio, bez obzira na ideologiju.
Ja sam za Hermana. Dobro bi bilo za Zagreb da ima istu vlast kao i država. Ne bi bilo kefanja.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 23:24 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3774 Lokacija: Stolni grad
|
Herman nije dovoljno jak kandidat, jedina ovako opcija koju vidim realnom da skine Tomaševića je Zdravko Marić, no ne vidim realnim da on pristane na to.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 stu 2024, 23:38 |
|
|
Mislim da će Lovrić u utrku.
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 10:10 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Flamel je napisao/la: Eh, bio je koeficijent 1.01 da ćeš se ti javiti iz svog La-la Landa, nisam ni očekivao da ćeš išta shvatiti.
Ako ti je šminkanje mrtvaca OK, tko sam ja da sudim.
Pa imaš egzaktne brojke o ovom što sam nabrojao. Jasno se vidi puna zaposlenost, rast BDP-a i standarda ljudi. I nažalost pad rođenih. U pravu si, čim se proizvodnja ugasi, gas zapadna europa, naravno da nemamo problem sa zaposlenima/nezaposlenima. Al hvala Bogu, sad mogu u Njemačkoj zaraditi za godišnji u Crkvenici, Krku, Zadru, rast će nam i dalje BDP https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-z ... 75893.html
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 10:23 |
|
|
60 % radnika na minimalcu.
Takva proizvodnja nam ne treba.
Baš ti su masovno išli u Njemačku nakon ulaska u EU.
Ima takvih tvornica i dalje ali samo dovlače Nepalce zbog njih.
Nije to nešto za čim treba žalit.
Mi zadnjih godina nemamo iseljavanje, imamo povratak i useljavanje.
I tu su brojke dobre.
Ja ne znam što bi vi htjeli?
Nema vise ni u Njemačkoj plaćurina za rad na traci. 2k € max, pa ti rintaj. Lakše ih je u Županji zaradit.
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 11:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: 60 % radnika na minimalcu.
. Znači po tebi, proizvodnja nam ne treba? Ne mogu svi biti inženjeri i živjeti u Zagrebu. Jel bolje da rade kod kuće za minimalac ili da rade u Njemačkoj za 2,000eur? Dosta takvih ljudi pokraj posla u proizvodnji ima kod kuće OPG i bavi se poljoprivredom, jer ne žele zapustiti zemlju, što će sada? Iz Njemačke, preko remota obrađivati zemlju? Te floskule o povratku, možeš pričati nekome drugom, ja ne znam ni jednu osobu da se vratila iz Njemačke. I nije ih je lakše zaraditi u Županji kad se sve gasi ljudino, kome češ lijepiti pločice ili staviti fasadu kad ljudi sele na druga područja.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 11:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25751 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Normalno da proizvodnja ne treba ako upošljava ljude na minimalcu i privlači imigraciju. Svaka tvornica, svaki biznis, koji nema 95% uposlenih Hrvata je nepotreban biznis.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 13:26 |
|
|
Originals je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: 60 % radnika na minimalcu.
. Znači po tebi, proizvodnja nam ne treba? Ne mogu svi biti inženjeri i živjeti u Zagrebu. Jel bolje da rade kod kuće za minimalac ili da rade u Njemačkoj za 2,000eur? Dosta takvih ljudi pokraj posla u proizvodnji ima kod kuće OPG i bavi se poljoprivredom, jer ne žele zapustiti zemlju, što će sada? Iz Njemačke, preko remota obrađivati zemlju? Te floskule o povratku, možeš pričati nekome drugom, ja ne znam ni jednu osobu da se vratila iz Njemačke. I nije ih je lakše zaraditi u Županji kad se sve gasi ljudino, kome češ lijepiti pločice ili staviti fasadu kad ljudi sele na druga područja. Otvori starački dom i ne'š bit gladan, dapače. Baš sam neki dan bio u Slavoniji, jako je slična Bavarskoj i BW. Nije ni čudno što su Nijemci nekad doseljavali. Cijene duplo manje, režije i izlasci. Rad od kuće, sve više imaš puno poslova gdje to možeš. Pa zašto ne u Županji. Svijet se mijenja, poslovi se mijenjaju. Nabavi dronove za sjetvu... nauči programirat kombajn za žetvu. Nije HDZ kriv za to što ti nećeš...
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 14:07 |
|
|
Originals je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: 60 % radnika na minimalcu.
. Znači po tebi, proizvodnja nam ne treba? Ne mogu svi biti inženjeri i živjeti u Zagrebu. Jel bolje da rade kod kuće za minimalac ili da rade u Njemačkoj za 2,000eur? Dosta takvih ljudi pokraj posla u proizvodnji ima kod kuće OPG i bavi se poljoprivredom, jer ne žele zapustiti zemlju, što će sada? Iz Njemačke, preko remota obrađivati zemlju? Te floskule o povratku, možeš pričati nekome drugom, ja ne znam ni jednu osobu da se vratila iz Njemačke. I nije ih je lakše zaraditi u Županji kad se sve gasi ljudino, kome češ lijepiti pločice ili staviti fasadu kad ljudi sele na druga područja. Ja znam bar 50 koji su se vratili u zadnjih par godina i znam još njih desetak koji će kroz 3-4-5 godina nazad. I nisu sigurno lijeni i neuspješni nego čak ima i visokoobrazovanih, tipa strojarstva. Vrate se ljudi otvaraju svoje firmice, obrte, a evo znam i neke koji planiraju starački dom.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 16:28 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4195 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Rika sv Vida u Splitu pretukao Nepalca koji mu je oduzeo posao dostavljača.
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 17:00 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39460 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Originals je napisao/la: Znači po tebi, proizvodnja nam ne treba? Ne mogu svi biti inženjeri i živjeti u Zagrebu. Jel bolje da rade kod kuće za minimalac ili da rade u Njemačkoj za 2,000eur? Dosta takvih ljudi pokraj posla u proizvodnji ima kod kuće OPG i bavi se poljoprivredom, jer ne žele zapustiti zemlju, što će sada? Iz Njemačke, preko remota obrađivati zemlju? Te floskule o povratku, možeš pričati nekome drugom, ja ne znam ni jednu osobu da se vratila iz Njemačke. I nije ih je lakše zaraditi u Županji kad se sve gasi ljudino, kome češ lijepiti pločice ili staviti fasadu kad ljudi sele na druga područja.
Otvori starački dom i ne'š bit gladan, dapače. Baš sam neki dan bio u Slavoniji, jako je slična Bavarskoj i BW. Nije ni čudno što su Nijemci nekad doseljavali. Cijene duplo manje, režije i izlasci. Rad od kuće, sve više imaš puno poslova gdje to možeš. Pa zašto ne u Županji. Svijet se mijenja, poslovi se mijenjaju. Nabavi dronove za sjetvu... nauči programirat kombajn za žetvu. Nije HDZ kriv za to što ti nećeš... Isto vrijedi i za Bosnu, zašto si ti onda otišao direkt za Zagreb?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 17:40 |
|
|
daramo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Otvori starački dom i ne'š bit gladan, dapače. Baš sam neki dan bio u Slavoniji, jako je slična Bavarskoj i BW. Nije ni čudno što su Nijemci nekad doseljavali. Cijene duplo manje, režije i izlasci. Rad od kuće, sve više imaš puno poslova gdje to možeš. Pa zašto ne u Županji. Svijet se mijenja, poslovi se mijenjaju. Nabavi dronove za sjetvu... nauči programirat kombajn za žetvu. Nije HDZ kriv za to što ti nećeš... Isto vrijedi i za Bosnu, zašto si ti onda otišao direkt za Zagreb? Pa bio je rat, mudžahedini u Zenici. Zato. Sad radim od kuće često iz Bosne. Možda čak dogovorim trajno kad ne budu me djeca trebala. Za rentu koju mogu dobivat za nekretnine u Zg mogu u Bosni živjeti k'o kralj a gdje je još plaća hrvatska i troškovi bosanski.
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 18:47 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Normalno da proizvodnja ne treba ako upošljava ljude na minimalcu i privlači imigraciju. Svaka tvornica, svaki biznis, koji nema 95% uposlenih Hrvata je nepotreban biznis. Oke, što ćemo onda sa ljudima koji nisu visoko obrazovani? Iseliti ih i tako smanjiti populaciju na 3,5 milijuna ljudi?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 18:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39460 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Originals je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Normalno da proizvodnja ne treba ako upošljava ljude na minimalcu i privlači imigraciju. Svaka tvornica, svaki biznis, koji nema 95% uposlenih Hrvata je nepotreban biznis. Oke, što ćemo onda sa ljudima koji nisu visoko obrazovani? Iseliti ih i tako smanjiti populaciju na 3,5 milijuna ljudi? U jednoj Njemačkoj je 60% visokoobrazovanih, u Hrvatskoj bi morao onda skresati populaciju ispod 2 milijuna. Opet ne vidim da tih 40% Nijemaca seli.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 19:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Originals je napisao/la: Znači po tebi, proizvodnja nam ne treba? Ne mogu svi biti inženjeri i živjeti u Zagrebu. Jel bolje da rade kod kuće za minimalac ili da rade u Njemačkoj za 2,000eur? Dosta takvih ljudi pokraj posla u proizvodnji ima kod kuće OPG i bavi se poljoprivredom, jer ne žele zapustiti zemlju, što će sada? Iz Njemačke, preko remota obrađivati zemlju? Te floskule o povratku, možeš pričati nekome drugom, ja ne znam ni jednu osobu da se vratila iz Njemačke. I nije ih je lakše zaraditi u Županji kad se sve gasi ljudino, kome češ lijepiti pločice ili staviti fasadu kad ljudi sele na druga područja.
Otvori starački dom i ne'š bit gladan, dapače. Baš sam neki dan bio u Slavoniji, jako je slična Bavarskoj i BW. Nije ni čudno što su Nijemci nekad doseljavali. Cijene duplo manje, režije i izlasci. Rad od kuće, sve više imaš puno poslova gdje to možeš. Pa zašto ne u Županji. Svijet se mijenja, poslovi se mijenjaju. Nabavi dronove za sjetvu... nauči programirat kombajn za žetvu. Nije HDZ kriv za to što ti nećeš... Tvoj problem je što ti gledaš sve iz tvoje perspektive, Ivicu iz Županje ne zanima IT. Njemu je minimalac od 700-800eur dovoljan, žena ima isto toliko, žive u kući koju su naslijedili, digli su kat. On vikendom ide u ribolov, njega ne zanimaju putovanja i boli ga k** kako izgleda Pariz. Imaju dvoje djece i žele pristojno živjeti, želja im jedino da odu tjedan dana na more preko ljeta. Ti sanjaš o Bosni i o Zenici, ali samo zahvaljujući Korona krizi dobio si životnu priliku da se vratiš u rodni kraj. Da radiš u bilo kojoj drugoj struci, vidio bi Zenicu jednom godišnje. Znači, svi koji nisu sposobni otvoriti vlastiti obrt, treba ih iseliti i manje su vrijedni?
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 19:16 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2009 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Originals je napisao/la: Ti sanjaš o Bosni i o Zenici, ali samo zahvaljujući Korona krizi dobio si životnu priliku da se vratiš u rodni kraj. Da radiš u bilo kojoj drugoj struci, vidio bi Zenicu jednom godišnje. Znači, svi koji nisu sposobni otvoriti vlastiti obrt, treba ih iseliti i manje su vrijedni? On misli da svi mogu raditi "remote" iz neke zabiti za zagrebačku/bečku/münchensku plaću.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 09 stu 2024, 19:25 |
|
|
Ma ne idem ja u Zenicu, nisam lud, zagađeno, svakakvog svijeta. Blizu Ze, čist zrak i hr teritorij. Zagreb je blizu. Nije to ni neki odlazak ni neki povratak. Čim mozeš poslije posla otići pa ujutro opet stigneš doći na pos'o, nije daleko.
Pa ima valjda bar posao u Pevexu i sl ako netko nema volje za biznis ili učenje. Vozača isto traže na sve strane. Nije rad u tvornici bio sad neki posao za kojim se treba žalit i nešto nezamjenjivo.
Uglavnom, posla ima, i solidno plaćenog. Dovoljno da se ne mora u Njemačku.
Masa ljudi je išla da zaradi mirovinu. Sad je 10 g. prošlo, masa će se i vraćat.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 10 stu 2024, 22:19 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2009 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Promocija plus za RTL, 10.11.2024.
HDZ: 26,7% SDP: 22,2% Možemo!: 9,0% MOST: 6,4% Domovinski pokret: 3,5% Centar: 1,9% IDS: 1,3% Domino: 1,3% HNS: 1,1% Radnička fronta: 1,1% Fokus: 1,1% HSU: 1,1% HSS: 1,0% ostali (manje od 1% po stranci) ….
Neodlučni: 17,8%
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 stu 2024, 00:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema njima pomoći, boomeri su zaljubljeni u HDZ i popravljanje istog. Kao i bivši HDZovci i bilo tko vezan za njih.
Svako tko se smatra desnicom je u startu anti HDZ u svakom smislu Ne stignem više sve registrirati, jesi li ti sad SDP-ovac ili si našao neku novu desničarsku strančicu s mesijanskom misijom? Hibrid. Komunjarska jugoslavenčina koja pali Hrvate dodrinaškim fantazijama.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 stu 2024, 08:05 |
|
|
Obezglavljeni DP-ovac, mada oni ionako nisu imali puno toga u glavi. Baš je k'o komunisti, pun ideja, bez imalo sluha za mogućnost realizacije istih.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 13 stu 2024, 07:44 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Hohlski milijarder dovodi 1200 stranih radnika u Hrvatsku. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 13 stu 2024, 08:04 |
|
|
Evo, gdje je onaj da ponudi Županju.
Ljudi ne znaju bi li piškili ili kakili, na isti ovakav pos'o ode u Njemačku i šuti i trpi.
Proizvodnja kakva je bila za Yu, masovna s minimalcima dovodi masu stranih radnika. Ponovit ću, ne treba nam to.
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 13 stu 2024, 16:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo, gdje je onaj da ponudi Županju.
Ljudi ne znaju bi li piškili ili kakili, na isti ovakav pos'o ode u Njemačku i šuti i trpi.
Proizvodnja kakva je bila za Yu, masovna s minimalcima dovodi masu stranih radnika. Ponovit ću, ne treba nam to. Po tebi je Jabil u Osijeku promašaj?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|