|
|
Stranica: 41/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 21 stu 2012, 00:50 |
|
|
Kako joj stoji ova kupola Hoće li se ići s onom odlukom da se patrije nazovu pauci po andriji matijašu koji je poginuo u vozilu slicne namjene??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 21 stu 2012, 12:05 |
|
|
Citat: Zbog većeg priljeva poreza deficit se smanjio na 8,1 milijardu kuna, ali rujan je donio zabrinjavajući trend koji zorno reflektira krizu u kojoj se država nalazi. Od PDV-a se skupilo tri milijarde kuna, što je 740 milijuna manje nego lani. Riječ je o podbačaju za 24,6 posto iako je stopa PDV-a narasla s 23 na 25 posto u odnosu na lani. http://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... KymqOQllYYNije da ljudi nisu upozoravali da će se ovo dogoditi. Doduše (iz istog teksta): Citat: Ipak, u prvih osam mjeseci godine prikupilo se dovoljno PDV-a da se ipak zadrži trend rasta prihoda. S 29,77 milijardi kuna od tog poreza Linić u blagajni i dalje ima 5,5 posto rasta u odnosu na 2012.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 01:01 |
|
|
Citat: SKANDAL U MUP-u Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić Vaso prepisao diplomski od početka do kraja! http://www.zabranjeni.url/na-listi-srama-2 ... -/1067935/Jel ovo onaj smetljar što kobiva predstavlja Hrvate HB a ustvari ne zarezuje 1%? Zadro šta se dešava de info sa terena. Mrzi me stavit link na ove smetljare al eto da pročitate.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 01:25 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Gluposti Jutarnjeg lista. Isto kao i obavještavanje za vrijeme Watergate afere. Jasno po čijem nalogu rade. A i fali senzacije pošto im opada broj čitatelja.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 01:26 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Citat: SKANDAL U MUP-u Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić Vaso prepisao diplomski od početka do kraja! http://www.zabranjeni.url/na-listi-srama-2 ... -/1067935/Jel ovo onaj smetljar što kobiva predstavlja Hrvate HB a ustvari ne zarezuje 1%? Zadro šta se dešava de info sa terena. Mrzi me stavit link na ove smetljare al eto da pročitate. POL_GUZ, poštedi nas toga smeća iz jutarnjeg! Ti i "OSA" ste ovdje zaduženi za skretanje sa tema? Počimam sumnjati u iskrene namjere ovoga Portala ...
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 01:32 |
|
|
Dobro Mir, imaju pravo raspravljati ako imaju drugačije mišljenje. Svrha jest upravo raspraviti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 20:15 |
|
|
na osnovu ovog mišljenja, porez nije bauk kao što se prezentiralo, međutim treba pričekati i mišljenja drugih stručnjaka, a bogami i prve uplatnice, nakon kojih će sve biti daleko jasnije...
ANALIZA: Konačno je jasno tko je dobio, a tko izgubio porezom na nekretnine
'Koliko vidim iz Linićeve prezentacije, ključan cilj ovog poreza jest pojeftiniti trošak rada u Hrvatskoj jer je u planu ukinuti prirez koji primjerice u Zagrebu iznosi 18 posto, te zamijeniti te prihode porezom na imovinu', kaže Josip Tica koji je za Linićev porez kazao da nas vodi u dobrom smjeru.
"Ovdje se očito radi o kozmetičkim izmjenama komunalne naknade koja bi očigledno u prvoj fazi trebala donijeti pravednije oporezivanje, a onda u perspektivi i otvoriti prostor da se težina poreznog tereta preselili s cijene rada", komentirao je za Danas.hr član našeg Stručnog tima Josip Tica s Katedre za makroekonomiju i gospodarski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
JEDINSTVENA STOPA OD 1,5 POSTO Linić objavio nove detalje poreza na nekretnine, zna se i tko će proći najgore Ministar financija Slavko Linić danas je, podsjetimo, predstavio dugo najavljivani porez na nekretnine ustvrdivši i uvjeravajući kako je taj porez dio jednog šireg plana oporavka hrvatskog gospodarstva. Konačni cilj tog puta jest, istaknuo je, rasterećenje plaća i smanje zdravstvenih doprinosa kroz oporezivanje po imovinskoj moći. Porez na nekretnine vodio bi se prema jedinstvenoj stopi od 1,5 posto, uz porezne olakšice na prvu (od 88 do 95 posto) i drugu nekretninu (od 70 do 85 posto). Uvele bi se i porezne olakšice na djelatnost (80, 60, 40 ili 20 posto) te porezna oslobođenja prema socijalnim programima. Treća nekretnina (u koju spadaju sve nekretnine koje nisu ni u kakvoj funkciji već zjape prazne) oporezivale bi se po punoj stopi poreza, bez ikakvih olakšica. Ovim se planira prisiliti banke i građevinske investitore, ali i ostale koji su u posjedu više nekretnina da ih stave u funkciju. Čim se nekretnina stavi u funkciju, ona pada u niži porezni razred, te se na nju primjenjuje porezna olakšica.
LINIĆEVE ŠKARE ANALIZA: Konačno je jasno tko je dobio, a tko izgubio porezom na nekretnine Kod nekretnine u kojima nisu sređeni vlasnički odnosi (primjerice one dobivene nasljedstvom) teret poreza pada na korisnika nekretnine, a ukoliko nema ni njega, obveznik poreza postaje sama nekretnina. Ne plati li se porez, na nekretninu se knjiži Porezna uprava.
Krećemo li se u dobrom smjeru?
Tica drži ovaj porez dobrim korakom.
"Mislim da su stvari s ovim potezom krenule u dobrom smjeru, jer ovo je bio ključni problem u Hrvatskoj koji je stvarao poremećaj u čitavom gospodarstvu. Osim što je porezno pravedan, on će ubrzati i legalizaciju nekretnina, ali i stati na kraj iznajmljivačima stanova na crno", kaže nam Tica. Odnosno, kako je objasnio Linić, nekome tko iznajmljuje stan bit će u interesu ga prijaviti jer će na njega u tom slučaju imati poreznu olakšicu i plaćat će znatno manji porez. Ne prijavi li podstanara u stanu, plaćat će porez po poreznoj stopi bez olakšice.
Ciljevi poreza
"Koliko vidim iz Linićeve prezentacije, ključan cilj ovog poreza jest pojeftiniti trošak rada u Hrvatskoj jer je u planu ukinuti prirez koji primjerice u Zagrebu iznosi 18 posto, te zamijeniti te prihode porezom na imovinu. Odnosno veći bi se teret preselio na one koji žive od kapitala i nekretnine, a smanjio onima kojima je u kućanskim prihodima dominantna plaća", napominje Tica.
Prema ocjeni Tice, osim gore iznesenog, porez na nekretnine trebao bi uravnotežiti tržište da napokon profunkcionira prodaja i da građevinska industrija počne raditi. "E sada, pitanje je od kojeg će se trenutku nekretnine smatrati gotovima, izgrađenima. Tu uvijek postoji opasnost od rupa u zakonu, i na to valja paziti", kazao je Tica.
Pitali smo ga i za njegovu konačnu ocjenu ovog poreza.
"Kada govorimo o onome što bi taj porez trebao biti u perspektivi, ocjena je jako visoka. Međutim, ide se polaganim koracima, s ublaženom verzijom. Nadao sam se da bi se ovo što se najavljuje u perspektivi moglo napraviti odmah, no ovim olakšicama se očito ide na to da će obveza plaćanja ostati približno ista", ističe Tica.
A koje su njegove zamjerke?
"U početnoj fazi trebalo je ukinuti ili smanjiti porez na promet nekretninama i zamijeniti ga porezom na nekretnine. Tome sam se, recimo, nadao", kaže Tica.
S druge strane, ističe, ovaj bi porez pridonio i decentralizaciji Hrvatske jer sav novac ostaje u proračunu lokalne samouprave. "Ako želite slobodu odlučivanja, onda morate imati i prihoda za raditi na razvoju te porezne jedinice. Najveći dobitnik ovog poreza na nekretnine bit će svakako primorske jedinice lokalne samouprave kojima će se proračun prilično povećati, dok će grad Zagreb ostati na prosjeku. Najveći problemi i dalje će biti u kontinentalnoj Hrvatskoj", zaključuje Tica.
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 20:18 |
|
|
e ovo mogu posvjedočiti da je laž, naime prije nekoliko dana bio sam u bazi interventne na treningu, kad su došli dečki iz racije u azilantskom centru, spavaju po podovima i po hodnicima i u sportskoj dvorani, ima ih oko 450, kažu deči da u objektu smrdi kao na smetlištu...
MUP O SITUACIJI U KUTINI 'Azilanti ne spavaju po podu, ali objekt je prekapacitiran'
Situacija nije tako dramatična kako se u javnosti prezentira. Tvrde to iz MUP-a demantirajući navode da azilanti u Centru u Kutini spavaju po podu. Ipak, priznaju da je objekt prekapacitiran, ali i dodaju da rade na rješavanju problema.
Nakon što su građani Kutine, a potom i Gradska uprava podigli glas zbog problema koje imaju s azilantima smještenim u tamošnjem Centru za azilante, o cijelom slučaju progovorilo je i nadležno Ministarstvo unutarnjih poslova. Ondje tvrde da rade na rješavanju problema te da nije točno da ministar ne mari za trenutnu situaciju.
MINISTAR MORA POMOĆI Sramotno je kako tretiramo nesretnike u Centru za azilante
"Ministar je imao obaveza, tako da smo sastanak zakazali za idući tjedan, u utorak", kazao nam je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš. Pritom je demantirao navode da se u Centru za azilante nalazi trostruko više ljudi no što ih smije biti. Pa iako tvrdi da je broj azilanata ondje smanjen, priznaje da je objekt ipak prekapacitiran.
'Ne spavaju po hodnicima'
"Stanje nije onakvo kako je prezentirano. Nije točno da ondje ljudi spavaju po hodnicima. Mi smo se zbog neulaganja u objekte naši u teškoj situaciji. No, radimo na tome da se problemi riješe. Dio ljudi iz Kutine smo već premjestili, a MUP bi u cijelosti trebao preuzeti hotel Porin u Zagrebu, gdje ćemo smjestiti azilante", kazao je za Danas.hr Miljuš dodajući da u Centru u Kutini još uvijek ima između 180 i 190 ljudi.
Osvrćući se na primjedbe vezane uz kretanje azilanata, glasnogovornik MUP-a napominje da se oni imaju pravo
AFGANISTANAC U DUGAVAMA 'Ako se vratim doma, bojim se da će me ubiti kao i oca' slobodno kretati te da im se sloboda ne može oduzeti. Također ističe da stanje, kad je riječ o kaznenim djelima, nije tako dramatično. Unazad šest godina, tvrdi, zabilježene su samo sitne krađe i tek jedno razbojništvo.
'Kad oni nešto naprave, to se gleda pod posebnim povećalom'
"Svega 0,3 posto kaznenih djela od ukupnog broja počinili su azilanti. Znate, kad oni nešto naprave, to se gleda pod posebnim povećalom i na drugačiji način nego kad to napravi netko drugi", kaže Miljuš ističući pritom da policija na svaku dojavu uvijek reagira.
Dodajmo cijeloj priči i statističke podatke Policijske postaje Kutina vezane uz kaznena djela u razdoblju od lipnja 2006. do 31. listopada 2012. U tih šest godina počinjena su 3.564 kaznena djela, a 23 kaznena djela počinili su tražitelji azila.
Kad je riječ o prekršajima, na kutinskom području u istom razdoblju počinjeno je 1.845 djela, od kojih su tražitelji azila počinili 25, odnosno 1,4 posto prekršaja odnosi se na osobe koje traže azil.
Prema podacima koje smo dobili iz MUP-a, broj kaznenih djela i prekršaja koje su počinili azilanti u ovoj godini je veći nego prethodnih godina i veći dio njih odnosi se na drugu polovicu godine. Tako je u 2012. godini zabilježeno osam kaznenih djela koje su počinili tražitelji azila, šest malih krađa i prijetnji te 11 prekršaja.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 stu 2012, 23:49 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Linić s šamaranjem MOL-a pa s ovim porezom baš pokazuje muda. Ne sjećam se da smo imali ovakvog... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Linić s šamaranjem MOL-a pa s ovim porezom baš pokazuje muda. Ne sjećam se da smo imali ovakvog...  Imao si istog 2000-2003.g. s istom politikom. Svi znamo čime je ona rezultirala. P.S. Nije pitanje imanja muda koliko pitanje pameti u politici i financijama, inače Linićev porezni udar je već prouzročio protuefekte, što se može vidjeti kada uspoređujemo prihod PDVa iz 9. mjeseca prošle i 9.mjeseca ove godine unatoč činjenici da je isti skočio za 2% .
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:13 |
|
|
Slavisha će dugove u zdravstvu riješiti tako da će dignuti kredit od 4 milijarde kn a kamatu će prema najavi proslijediti vjerovnicima ... Banana država ...
Znači kad je Hrvatska dužna privatnim i poslovnim subjektima u RH onda oni plaćaju njenu kamatu. WTF ?! Kad su pak privatni i poslovni subjekti u RH dužni istoj državi naplati im se sve do u lipu sa zateznim kamatama. (Osim naravno ako nisi Ninoslav Pavić pa dug ni ne moraš platiti...)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:17 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Linić s šamaranjem MOL-a pa s ovim porezom baš pokazuje muda. Ne sjećam se da smo imali ovakvog...  Imao si istog 2000-2003.g. s istom politikom. Svi znamo čime je ona rezultirala. Nije ničim posebno lošim. Ljudi su bili željni obećanja, koja su ostvarena kreditima. Nisam baš pratio što se onda radilo, sad puno više pratim, ovo je dobro. Inače, u to vrijeme imao sam manje nego danas ali sam bio zadovoljniji i optimističniji, i u RH se bolje živjelo nego danas. E, da, i AC su se pravile za 5 mil. € po km za razliku od kasnijih vremena kada su normalni iznosi od 20 mil. Ne tvrdim da je vlada dobra, niti stranka, gledam što ko radi od njih. Za ovo treba imat jaja.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:20 |
|
|
Kao što rekoh, cohones nisu presudna stvar u politici makar poželjna. Imao je i Sanader iste na unutarnjem planu, pa vidimo dokle nas je dovelo .
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:30 |
|
|
Koliki će porez biti na jedinu nekretninu u vlasništvu , a u njoj se ne živi, npr apartman na moru?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 00:42 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Koliki će porez biti na jedinu nekretninu u vlasništvu , a u njoj se ne živi, npr apartman na moru? Mislim da su upravo stranci koji su kupili nekretnine u RH nakon banaka i građevinara, treć glavna meta ovog zakona. Dakle, hoće. Što ne znači da se nestranci, ako misliš na sebe, ne mogu snaći s prijavom bake umirovljenice...  Obitelj se pika. Vertikalna, dakle, djeca i roditelji se broje.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 17:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Linić s šamaranjem MOL-a pa s ovim porezom baš pokazuje muda. Ne sjećam se da smo imali ovakvog...  Imao si istog 2000-2003.g. s istom politikom. Svi znamo čime je ona rezultirala. P.S. Nije pitanje imanja muda koliko pitanje pameti u politici i financijama, inače Linićev porezni udar je već prouzročio protuefekte, što se može vidjeti kada uspoređujemo prihod PDVa iz 9. mjeseca prošle i 9.mjeseca ove godine unatoč činjenici da je isti skočio za 2% . e da se bar 2003. nastavilo gdje je on stao, a ne dijeli šakom i kapom, i zapošljavaj i po babi i po stričevima, možda bi danas bili u zerka manjoj krizi. netko mora donositi teške odluke, lako je dati, pa taman i ono što nemaš, teško je uzeti....
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 19:30 |
|
|
U RH jedan radnik u realnom sektoru uzdržava 4 umirovljenika/državnog zaposlenika. Jednostavno neodrživo i jasan put u propast. Linić je nesposoban jer nije smanjio državnu potrošnju koliko je trebao i samo lupa poreze koji dodatno guše ekonomiju.
Hrvatskoj trebaju spore i korjenite promjene da bi za dvadesetak godina mogli reći da imamo solidno uređenu državu i dobar standard koji nije lažan.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 19:55 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Dobro Mir, imaju pravo raspravljati ako imaju drugačije mišljenje. Svrha jest upravo raspraviti. Točno. Imaju pravo, ali ako ih malo pratiš, uvijek skreću s jedne teme na drugu, tako da se ni jedna ne izbistri do kraja.
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nije ničim posebno lošim. Ljudi su bili željni obećanja, koja su ostvarena kreditima. Nisam baš pratio što se onda radilo, sad puno više pratim, ovo je dobro.
Inače, u to vrijeme imao sam manje nego danas ali sam bio zadovoljniji i optimističniji, i u RH se bolje živjelo nego danas. E, da, i AC su se pravile za 5 mil. € po km za razliku od kasnijih vremena kada su normalni iznosi od 20 mil.
Ne tvrdim da je vlada dobra, niti stranka, gledam što ko radi od njih. Za ovo treba imat jaja. Imat ćeš opet manje. Puuuno manje Junuze. Crni dani se spremaju. 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:21 |
|
|
osa je napisao/la: e da se bar 2003. nastavilo gdje je on stao, a ne dijeli šakom i kapom, i zapošljavaj i po babi i po stričevima, možda bi danas bili u zerka manjoj krizi. netko mora donositi teške odluke, lako je dati, pa taman i ono što nemaš, teško je uzeti.... Vidi se da si u penziji, nisi uopće upoznat. Ovi zapošljavaju po istim kriterijima kao Kradeze, ili stranačkim ili rođačkim.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Linić s šamaranjem MOL-a pa s ovim porezom baš pokazuje muda. Ne sjećam se da smo imali ovakvog...  Imali smo, Šukera. Što se tiče "šamaranja MOL-a", to je predstava za javnost, ili su mu stali na žulj što nisu odabrali nekog njegovog, Dragičevića ili slično. Pa taj Linić je jedan od onih koji je započeo s rasprodajom INA-e, kakav taj interes može braniti... Što se tiče poreza na nekretnine, ja sam za, imat će neke pozitivne efekte, ali samo uz manje porezno opterećenje po drugim osnovama, manji porezi na dohodak, na promet, na dobit uz brigu o umirovljenicima i drugima koji ga ne mogu plaćati. Ipak se mora naglasiti da se taj porez uvodi kao koncesija strancima. Ali, narod je dobio što zaslužuje. Imao je na izbrima prave ljevičarske i desničarske stranke, a oni uvijek biraju SDP, HDZ i HNS. Uzdravlje!
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Koliki će porez biti na jedinu nekretninu u vlasništvu , a u njoj se ne živi, npr apartman na moru? Mislim da su upravo stranci koji su kupili nekretnine u RH nakon banaka i građevinara, treć glavna meta ovog zakona. Dakle, hoće. Što ne znači da se nestranci, ako misliš na sebe, ne mogu snaći s prijavom bake umirovljenice...  Obitelj se pika. Vertikalna, dakle, djeca i roditelji se broje. Zar su umirovljenici oslobođeni od poreza? Ili misliš da je najbolje porez svaliti na babu? Nešto su spominjali da se na prvu nekretninu neće plaćati porez, na drugu nešto, a tek na treću koja nije u funkciji puni iznos, što bi bilo u redu. Kako misliš obitelj se pika, znaći ako ćaća ima nekretninu, onda ja moram plaćati za svoju zbog njega?
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:51 |
|
|
..................................
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 stu 2012, 20:51 |
|
|
Valjda ti savjetuje da varaš državu lažnim prijavljivanjem da netko u vikendici živi jer je u tom slučaju manji porez nego da stoji prazna. Koliko znam, ipak će se na svaku plaćati, ali se ukida komunalna naknada.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|