|
|
Stranica: 40/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 14 stu 2012, 20:04 |
|
|
|
Baš me zanima kako će se stvari odvijati sada. Čaćić je kupio sav negativan publicitet do sada.
Tko će ga zamijeniti uopće? Netko iz HNS-a ili iz SDP-a?
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 14 stu 2012, 21:28 |
|
|
|
Ne mogu se oteti dojmu da je "slučajni Premijer, slučajne i paradoksalne države", namjerno ostavio Čačića u Vladi RH, iako sudski proces nije bio još završen, pa i mogućnost ovakvog ishoda, samo da još više može oblatiti i naškoditi Hrvatskoj državi! U svakoj civiliziranij državi i "slučajni Premijer" bi morao dati ostavku!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 14 stu 2012, 21:40 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
limpus je napisao/la: Baš me zanima kako će se stvari odvijati sada. Čaćić je kupio sav negativan publicitet do sada.
Tko će ga zamijeniti uopće? Netko iz HNS-a ili iz SDP-a? HNSovac jasno, to mjesto pripada stranci po koalicijskom dogovoru, ne pojedincu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 16 stu 2012, 00:10 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 16 stu 2012, 11:35 |
|
|
Generali Ante i Mladen oslobodjeni!!! Premijer Milanovic, nije bas previse pokazao da je sretan, spominje zlocine drzave hrvatske ... A nije mu ni lako, Kradomir odlazi a Ante dolazi!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 16 stu 2012, 11:55 |
|
|
|
A sto bi se moglo ocekivati od aktualne vlasti!? Treba zvati komunalce da to pociste. Zanimljivo ce biti cuti komentare Seksa,Sanadera,Mesica,Karamarka...ako ih uopce bude!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 17 stu 2012, 03:07 |
|
|
MIR je napisao/la: Generali Ante i Mladen oslobodjeni!!! Premijer Milanovic, nije bas previse pokazao da je sretan, spominje zlocine drzave hrvatske ... A nije mu ni lako, Kradomir odlazi a Ante dolazi!
| Privitak/ci: |
Opaska: Neki i nisu bili tako sretni ...

Neki i nisu bili bas raspolozeni ... Pleso, 16.11.2012.jpg [ 108.78 KiB | Pogledano 3611 put/a. ]
|
Opaska: Mlaki rukohvat dobrodošlice.

Mlaka dobrodoslica.jpg [ 86.39 KiB | Pogledano 3611 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 17 stu 2012, 13:20 |
|
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/sindikati-vlada-ispitima-zasluzuje-jedinice-clanak-476430Citat: Sindikati: Vlada na ispitima zaslužuje – jedinice! Uz potpuni izostanak pompozno najavljivanih investicija, gospodarska politika dominantno socijaldemokratske Vlade zauzela je čvrsti neoliberalni kurs udaljujući Hrvatsku sve više od Ustavom zacrtanog modela socijalne države, tvrde.
Ocjena nedovoljan, tako sindikati vrednuju rad Vlade RH. Priopći su to iz HUS-a napominjući kako među hrvatskim građanima prevladavaju apatija i beznađe, ekonomski pokazatelji ukazuju na veliki neuspjeh, a socijalni dijalog i socijalna politika ustupili su mjesta stranačkoj uskogrudnosti i kontraproduktivnom rezanju socijalnih prava.
Ocjena je ostala ista kao i za prvih 100 sana vlade i t o zato jer su svi tada poduzeti potezi prijetili posljedicama koje danas vidimo, ističu.- Uzalud smo upozoravali na pogubnost povišenja stope PDV-a jer je pozitivni učinak u većoj razini izdavanja u proračun nadmašen od onog negativnog uzrokovanog drastičnim padom potrošnje (6% godišnjeg pada prometa u trgovini na malo). Pad potrošnje uvjetovao je pad industrijske proizvodnje (5,6% na godišnjoj razini za prvih 9 mjeseci). Daljnji efekti spirale neuspjeha su rast nezaposlenosti (s 18,7% krajem prosinca 2011. g. na 19,7% krajem listopada o.g.), pad BDP (1,3% u 1. i 2,2% u 2. kvartalu o.g.), pad izravnih inozemnih ulaganja (1/4 prošlogodišnjih), rast vanjskotrgovinskog deficita (22% u odnosu na lani), rast nelikvidnosti (za 2,9 milijardi kn), realni pad prosječnih isplaćenih plaća (od 1,7%), te daljnji porast inflacije (od približno 5%) s najvećim povećanjem cijena u segmentu stanovanja i energenata (13,3%) te prehrane (5,4%), stoji u priopćenju koje potpisuje Ozren Matijašević.
Iako se aktualnu Vladu ne može kriviti za za negativne trendove koje su naslijedili, držimo ih odgovornima za izostanak reakcije koja bi spriječila njihovo produbljivanje, piše dalje Matijašević koji se teško može sjetiti nekog Vladinog poteza koji bi bio usmjeren ičemu doli povećanju proračunskih prihoda na račun građana i/ili gospodarstva.
Uz potpuni izostanak pompozno najavljivanih investicija za koje su se osnovale i nove agencije, gospodarska politika dominantno socijaldemokratske Vlade zauzela je čvrsti neoliberalni kurs udaljujući Hrvatsku sve više od Ustavom zacrtanog modela socijalne države. Usprkos početnom odmjerenom dojmu kojeg je emitirao najviše novi premijer, a koji je ulijevao nadu u evoluciju političkog diskursa i napuštanje prakse nakaradnog stranačkog kadroviranja i pretpostavljanja partikularnog općemu, Vlada je ubrzo pokazala da se po stupnju političke kulture teško može pohvaliti značajnijim napretkom u odnosu na svoje prethodnike. Dokaz tome su brojne afere kadroviranja u kojima je vlast pokazala djetinjastu nespretnost i degutantnu neozbiljnost u postizbornoj grabeži za foteljama, stoji u priopćenju.
Svoj odnos sa sindikatima i poslodavcima Vlada je oslikala novim Zakonom o reprezentativnosti, smatraju. Zakon je prema njimma i sadržajno i formalno katastrofalno loši, a negativne posljedice tek će početi nastupati.
Na tragu rješenja spomenutog zakona pozicionira se i ostatak zakonodavnih aktivnosti nove garniture u ministarstvima. Ishitreni i nestručni prijedlozi, nepoznavanje i zanemarivanje procedure te nepremnost za argumentiranu raspravu i dijalog sa socijalnim partnerima i stručnom i drugom javnošću, upotpunjuju dojam političke prakse Vlade koja na ispitima zaslužuje – jedinice, zaključuju sindikati.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 stu 2012, 23:12 |
|
|
zomby je napisao/la: Zanimljivo ce biti cuti komentare..... Karamarka...ako ih uopce bude! Dilber je sve lijepo objasnio. Citat: – Kada sam čuo prvu presudu od 24 godine, doživio sam šok. Nekoliko dana nakon presude shvatio sam da se uopće ne sjećam ničega što se događalo na putu avionom iz Haaga do Zagreba. U petak, kada su generali oslobođeni, dogodila se druga krajnost. Suza mi je došla na oko. General je na putu bio tih iako se na njemu vidjelo da je sretan. Usudio bih se reći da u tom trenutku ni sam nije bio svjestan činjenice da je samo sat i pol prije imao 24 godine zatvora, a potom je postao slobodan čovjek. No, onda je uslijedio velebni doček koji je ostavio traga i na mene, a možete misliti kako je njemu bilo. Potom je konačno stigao kući i, unatoč nama koji smo se oko njega veselili i pjevali, on je cijelo vrijeme bio uz svoju obitelj i time je pokazao što mu je nedostajalo – kazao nam je Željko Dilber. Osvrnuo se i na napad saborskog zastupnika HDSSB-a na HDZ i stao u obranu šefa stranke Tomislava Karamarka.
Tomislav Karamarko nije progonio Gotovinu, da jest, ja ne bih bio u HDZ-u. EDIT : Ušao je u HDZ tek kad je Karamarko pobijedio.
Tvrdi da su na žalost postojali pojedinici na čelu HDZ-a koji su maltretirali i proganjali generala Gotovinu i njega, ali da među njima nije bio Karamarko - a oni koji potiču Burića na ovakvo politiziranje i neistine bili su jako blizu tim krugovima. Ako nastave, kaže Dilber, morat će ih podsjetiti što su o generalu puštali “ispod žita”, kako su ga blatili da bi mu smanjili ugled u javnosti, posebno među braniteljima.
– Bolje da me Burićevi šaptači ne vuku za jezik, zato jer o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu Burić i ostali mogu samo špekulirtati i korisiti u politikanske svrhe. Istina još nije poznata hrvatskoj javnosti, ali ja se nadam da će i to izići na vidjelo. Ja je znam, ali o tome ćemo kada se za to stvore uvjeti - zaključio je Dilber. http://www.vecernji.hr/vijesti/znam-tko-je-dao-uhititi-gotovinu-ali-ne-smijem-reci-clanak-476852
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 03:45 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Zadar1993 je napisao/la: zomby je napisao/la: Zanimljivo ce biti cuti komentare..... Karamarka...ako ih uopce bude! Dilber je sve lijepo objasnio. Citat: – Kada sam čuo prvu presudu od 24 godine, doživio sam šok. Nekoliko dana nakon presude shvatio sam da se uopće ne sjećam ničega što se događalo na putu avionom iz Haaga do Zagreba. U petak, kada su generali oslobođeni, dogodila se druga krajnost. Suza mi je došla na oko. General je na putu bio tih iako se na njemu vidjelo da je sretan. Usudio bih se reći da u tom trenutku ni sam nije bio svjestan činjenice da je samo sat i pol prije imao 24 godine zatvora, a potom je postao slobodan čovjek. No, onda je uslijedio velebni doček koji je ostavio traga i na mene, a možete misliti kako je njemu bilo. Potom je konačno stigao kući i, unatoč nama koji smo se oko njega veselili i pjevali, on je cijelo vrijeme bio uz svoju obitelj i time je pokazao što mu je nedostajalo – kazao nam je Željko Dilber. Osvrnuo se i na napad saborskog zastupnika HDSSB-a na HDZ i stao u obranu šefa stranke Tomislava Karamarka.
Tomislav Karamarko nije progonio Gotovinu, da jest, ja ne bih bio u HDZ-u. EDIT : Ušao je u HDZ tek kad je Karamarko pobijedio.
Tvrdi da su na žalost postojali pojedinici na čelu HDZ-a koji su maltretirali i proganjali generala Gotovinu i njega, ali da među njima nije bio Karamarko - a oni koji potiču Burića na ovakvo politiziranje i neistine bili su jako blizu tim krugovima. Ako nastave, kaže Dilber, morat će ih podsjetiti što su o generalu puštali “ispod žita”, kako su ga blatili da bi mu smanjili ugled u javnosti, posebno među braniteljima.
– Bolje da me Burićevi šaptači ne vuku za jezik, zato jer o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu Burić i ostali mogu samo špekulirtati i korisiti u politikanske svrhe. Istina još nije poznata hrvatskoj javnosti, ali ja se nadam da će i to izići na vidjelo. Ja je znam, ali o tome ćemo kada se za to stvore uvjeti - zaključio je Dilber. http://www.vecernji.hr/vijesti/znam-tko-je-dao-uhititi-gotovinu-ali-ne-smijem-reci-clanak-476852Bravo. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 08:17 |
|
|
|
Pa to je bilo očito onog trenutka kada je Dilber (a i generalova žena, na onoj proslavi u Pakoštanima) stao uz Karamarka, a dalo se naslutiti i Krstičevićevim pristajanjem uz Karamarka.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:20 |
|
|
limpus je napisao/la: Pa to je bilo očito onog trenutka kada je Dilber (a i generalova žena, na onoj proslavi u Pakoštanima) stao uz Karamarka, a dalo se naslutiti i Krstičevićevim pristajanjem uz Karamarka. Točno. Također je jasno da to troje ne bi ni u ludilu pristali uz njega u slučaju da je radio ono što govore HDSSBovci (koji su sami odradili dosta velik posao u tome, ne treba zaboravljati tko su bili najvjerniji Sanaderovi psi u Slavoniji).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:43 |
|
|
http://www.vecernji.hr/biznis/prezaduzeni-dramatican-rast-losih-kredita-clanak-476860Citat: Prezaduženi! Dramatičan
rast loših kredita Citat: Od početka krize do kraja rujna ove godine iznos nenaplaćenih kredita banaka povećao se sa 12 milijardi na 40 milijardi kuna! Četrdeset milijardi je golem novac i za banke; to je, primjerice, trećina državnog proračuna ili sedam godišnjih proračuna grada Zagreba. Nedavno je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić digao na noge cijelu državu jer je Ministarstvo financija tražilo da u proračun uplati zaostatke od pet posto gradskog proračuna. Da Vlada nije popustila, naplata duga proizvela bi potpunu financijsku blokadu grada Zagreba.
Profit tri milijarde kuna
Uvriježeno je mišljenje da su banke jedine institucije koje nisu osjetile krizu. U prvih devet mjeseci ove godine ostvarile su i tri milijarde kuna dobiti, ali to im je pošlo za rukom u okolnostima koje su poražavajuće: svaki četvrti dužnik banke iz gospodarstva pao je na koljena i prestao je vraćati dug, jednako kao i svaki deseti dužnik među građanima. Udio loših kredita je sa 12,04 posto dostigao razinu najniže zakonske rezerve koju prema pravilima što vrijede u EU svaka banka mora imati. U Hrvatskoj se još nisu upalili alarmi zbog skoka loših kredita jer su te rezerve, mjerene stopom adekvatnosti kapitala, u hrvatskim bankama znatno više od zakonskog minimuma i iznose 20 posto. Slovenija, na primjer, ima sličan udio loših kredita kao i Hrvatska, i njihove se banke nalaze u velikim problemima jer im je stopa adekvatnosti na granici zakonskog minimuma te im hitno treba dodatni kapital.
Usporedba s drugima u Europi pokazuje da se i s visokim rezervama Hrvatska nalazi blizu opasnih granica. Španjolske banke, primjerice, imaju devet posto loših kredita u svojim plasmanima, Italija nešto manje od sedam posto, a među članicama Europske unije najlošije je stanje u Rumunjskoj i Mađarskoj, gdje se taj udio između 16 i 18 posto. Odmah nakon njih su Hrvatska i Slovenija, a najstabilnije ekonomije na jugoistoku Europe – Slovačka i Poljska – imaju četiri do pet posto loših kredita. Hrvatska je zadnji put imala takav udio 2008. godine, prije naleta krize. Tvrtke su prestale otplaćivati 28 milijardi kuna kredita, a stanovništvo 11,7 milijardi kuna, od čega 3,4 milijarde kuna iznose stambeni krediti.
Ovisnost o mamama
– Loše je, ali očekivao sam i gore podatke zbog stanja u gospodarstvu. Rast nenaplaćenih kredita tipičan je za krizne situacije, a Hrvatska odskače po udjelu loših kredita od drugih zemalja zbog velike nelikvidnosti i neplaćanja – komentira dr. Žarko Primorac.
Pogoršanje u naplati zapelo je za oko MMF-u koji u posljednjem izvješću o stanju u Hrvatskoj problematizira nisku stopu pokrivenosti loših kredita rezervacijama za gubitke po kreditima od 42 posto. Poljske banke rezervacijama su pokrile 70 posto gubitaka. MMF upozorava da velika izloženost dužnika valutnom i kamatnom riziku izlaže banke znatnom kreditnom riziku. Osim toga, snažna ovisnost hrvatskih banaka kćeri o njihovim maticama iz europodručja izlaže hrvatske banke riziku zaraze, što može imati znatan utjecaj na rast ekonomije.
Upozorenje MMF-a: Smanjenje rasta kredita od 1% utječe na pad BDP-a za 0,15%
U strahu od novih gubitaka banke su uglavnom zaustavile novo kreditiranje tvrtki i orijentirale se samo na državu, a procjene članova misije MMF-a za Hrvatsku upućuju da bi svako smanjenje realnog rasta kredita za jedan postotni bod umanjilo rast BDP-a oko 0,15 postotnih bodova. Premda je HNB potvrdio MMF-u da je vrednovanje kolaterala otežano zbog nelikvidnosti na tržištu nekretnina, poručili su im i da opće rezervacije od 0,85-1,2 posto dobrih kredita pružaju dodatnu zaštitu od gubitaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Svakako jedna od pozitivnih strani prodaje banki strancima. Njihovi dioničari će snositi posljedice loše plasiranih kredita, a ne država.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:48 |
|
|
|
A štediše? U hr je većina depozita u domaćem vlasništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Štediše će nastradati (zapravo neće nastradati jer bi ih pokrila država) samo ukoliko te strane banke žele pustiti lokalnu podružnicu niz vodu, i zaboraviti na poslovanje u Hrvatskoj, no sa obzirom da je HNB supervizor, mislim da bi banke trebale imati dovoljne rezerve da pokriju gubitke na dijelu svog portfolia kredita. Šanse da do toga dođe su manje od 5%, no davno sam ljudima preporučio da se klone talijanskih banki. Šteta što HSBC, Citibank ili Deutsche Bank ne posluju u RH, jer tu ne možete pogrješiti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 11:52 |
|
|
|
Sigurno je novac sigurniji u rukama jedne od deset najvećih europskih banaka, nego što bi bio da je banka samostalna( kao što je slučaj sa slovenskom NLB koja je na rubu propasti i izvor svih problema u državi...)
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 14:49 |
|
|
Citat: Rashodi proračuna u 2013. bit će za 4,2 mlrd. kn veći nego u 2012. http://www.vecernji.hr/vijesti/rashodi-proracuna-2013-bit-ce-4-2-mlrd-kn-veci-nego-2012-clanak-476946Citat: Prvi objavljeni podaci pokazuju da će rashodi biti 124,5 milijardi kuna – gotovo 5,7 milijardi kuna viši od prijedloga proračuna s kojim je Kukuriku koalicija započela godinu. Vlada će na današnjoj sjednici koja počinje u podne izaći sa prijedlogom proračuna za 2013, a prvi objavljeni podaci pokazuju da će rashodi biti 124,5 milijardi kuna – gotovo 5,7 milijardi kuna viši od prijedloga proračuna s kojim je Kukuriku koalicija započela godinu. Prošli je tjedan prvi proračun rebalansiran pa su rashodi skočili na 120 milijardi kuna.
U odnosu na rebalans, rashodi proračuna u 2013. godini bit će 4,2 milijarde kuna veći od ovogodišnjih. Najveće smanjenje troškova predviđa se na stavci plaća – 2,3 milijarde kuna manje u odnosu na rebalansirani prijedlog proračuna, pa proizlazi da je ministar financija Slavko Linić ispunio najavu da će prijedlogom proračuna za 2013. godinu od plaća uzeti dio koji je morao dodati rebalansom. Godišnji se prihodi proračuna očekuju od 113,7 milijardi kuna, što je 4,7 milijardi kuna više od prvog ovogodišnjeg proračunskog plana, a 3,4 milijarde jače od rebalansiranog proračuna. Najveći rast prihoda ministar financija Slavko Linić planira na prihodu od PDV-a - planira skupit 43,4 milijarde kuna što je čak 3 milijarde više nego što će skupit do kraja ove godine.Fiskalni se deficit u idućoj godini planira na 10,9 milijardi kuna, što je približno milijardu kuna više nego ove godine, a u postotku iznosi 3,1 posto BDP-a. Zanimljivo povećanje rashoda, nisam očekivao tako veliko povećanje istih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 20:15 |
|
|
|
OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE Gosp. ZORANU MILANOVIĆU Poštovani Predsjedniče hrvatske Vlade, ravnatelj Osnovne škole Petra Zrinskog u Zagrebu prof. Krešimir Mihajlović početkom 2012. bezočno je smijenjen, a zatim mu je protuzakonito uručen i otkaz, pa je završio na ulici tj. burzi rada. Time je njegovoj 6-tero članoj obitelji temeljito ugrožena egzistencija, do te mjere da mu je narušeno zdravlje. POVOD: UČIO JE SVOJE UČENIKE PRAVDI, POŠTENJU I LJUBAVI PREMA DOMOVINI NA PRIMJERU PONOSA PREMA GENERALIMA GOTOVINI I MARKAČU. Molim Vas da detalje cijelog događaja proučite u privitku-kronologiji ovog pisma. U nervnom slomu prof. Krešimir Mihajlović jedinu je utjehu našao u vjeri i duhovnoj obnovi kod p. Zvjezdana Linića. Bio sam tome svjedok, pa je ovo informacija iz prve ruke. U ovosvjetovnom osiguravanju egzistencije obitelji Mihajlović otvoreno je nekoliko sudskih procesa protiv pojedinaca i institucija koje su protuzakonito djelovali kako bi u ime klevete, mržnje i uz flagrantno kršenje hrvatskih zakona izbacili prof. Krešimira Mihajlovića na ulicu. O tome prof. Krešimir Mihajlović posjeduje podeblji svežanj dokumentacije koji može pokazati bilo kome na uvid, kao što je to i meni pokazao. S obzirom da je dokazano na Haškom sudu da generali Gotovina i Markač nisu ratni zločinci i s obzirom da su najviši državni dužnosnici RH potvrdili svojim istupima da su generali nacionalni hrvatski junaci, molim Vas možete li naložiti da se prof. Krešimir Mihajlović, bivši ravnatelj OŠ Petar Zrinski u Krajiškoj uliciu Zagrebu, vrati na svoju dužnost. Naime, i prof. Krešimir Mihajlović je zlostavljana žrtva, kao posljedica višegodišnje kampanje nepravde koja je u petak 16. studenog 2012. demantirana na Haškom sudu. Pri tom ne bi trebalo gubiti iz vida da je i prof. Krešimir Mihajlović hrvatski branitelj, ranjavan u obrambenom Domovinskom ratu, a sada najjače ranjen u dušu zbog uzročno-posljedničke nepravde koja mu je bezočno nanesena u sustavu zloporabe i namjernog kršenja hrvatskih zakona. Dapače, usuđujem se predložiti da prof. Krešimira Mihajlovića primite na razgovor i hrvatskoj javnosti putem medija pokažete kako se NEPRAVDA i u Hrvatskoj počinje mijenjati u PRAVDU. Vi imate moć i ovlasti da naložite svojim ministrima da se ova i svaka druga nepravda koja je nanošena hrvatskim građanima zbog ukazivanja na ISTINU u slučaju inkriminiranja generala Gotovine i Markača sada treba konačno i bespogovorno ispraviti. Zahvaljujem Vam na pozornosti i onom pozitivnom što će te učiniti u ovom slučaju. Damir Borovčak, Zagreb
P.S. A OVO JE TO SPORNO, ZABRANJENO PISMO :
Dragi moji učenici, sjećam se vaših ozarenih lica i pomalo suznih očiju kada ste prvi puta kročili u OŠ Petra Zrinskog držeći čvrsto svojim ručicama sigurne ruke očeva i majki. Sjećam se kada sam vas prozivao jednog po jednog, poneke i ohrabrivao u prvim koracima nove životne pustolovine – učenja i stjecanja znanja u Školi.
Kao ravnatelj Škole morao sam biti čovjek koji bdije i nadgleda, čovjek koji nadzire i upravlja, procjenjuje i organizira, ali sam se i trudio dati svakome što mu je potrebno – ne znači nužno i ono što je netko tražio.
Vama sam se trudio dati sigurnost kako biste vjerovali u sebe, trudili se pokazati i razvijati svoje sposobnosti i talente. Za mene ste vi uvijek bili na prvome mjestu. Bez vas ne bi bilo učitelja, bez vas ne bi bilo Osnovne škole Petra Zrinskog.
Trudio sam se da naučite da ovo nebo, ovo sunce, ova zemlja jedna je jedina naša Domovina Hrvatska. Za nju je žrtvovana krv naših djedova i baka, očeva i majki, naše braće i sestara i nas samih.
U našoj Školi je pločica s natpisom: “I tko svoju zemlju ljubi nitko neće biti rob.“
Bio je i plakat s fotografijom hrvatske zastave i naših generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Bio je i natpis: „Hrvatski mučenici, od pobjede, preko istine do pravde.“
Više nije, kao što više nisam ni ja ravnatelj škole Petra Zrinskog.
Narod koji pati, čovjek pravedan i progonjen moli Boga: „Ne zaboravi nas.“ Oni su u mome srcu, oni su moji hrvatski generali. Ne tražeći ništa za sebe, oni su ljubav davanja za hrvatski narod. Mogu ih ukloniti sa zidova škole, mogu mene ukloniti s mjesta ravnatelja, ali ih ne mogu uzeti iz moga srca, kao što ni njihovu žrtvu za hrvatski narod ne mogu uzeti s Oltara Hrvatske Domovine.
Dragi moji učenici, hvala vam na vašem vremenu, hvala na svakom vašem osmjehu.
S poštovanjem i željom da postignete najbolji uspjeh,
Krešimir Mihajlović, prof. Zagreb, veljača 2012.

Politička elita Vlade RH.jpg [ 77.48 KiB | Pogledano 3478 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 stu 2012, 22:11 |
|
|
|
malo humora u kome ipak ima i dosta zbilje...
Baš si nas zajeba, generale
PIŠE VLADO BULIĆ
Nemoj, generale, da se okrećemo budućnosti, ako boga znaš! Je li znaš šta nas tamo čeka? Ne znaš. Zna li itko kako taj teren izgleda? Jesmo li ga snimili iz bespilotnih letjelica? Znamo li gdje su neprijateljski punktovi? Ne znamo.
Inspiracija U petak, 16. studenoga 2012. godine u Hrvatskoj je završio rat. Ljudi su izašli na ulice, djeca su puštena iz škola, koncerti se održavali na svakom trgu, a kafići imali akcije – sve po deset kuna.
Rat je završio. Ako ne vjerujete, pročitajte novinske komentare, izjave vladajućih, govor Željka Keruma... Rekao je to i sam general Gotovina. Vrijeme je, eto, da nam počne budućnost.
Znaš li šta nas tamo čeka?
I tu počinje pizdarija. "Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", rekao je u petak Ante Gotovina, čovjek s više biografija od Isusa Krista, okupljenom mnoštvu, a ono se tada malo stiltalo. OK, dobio je general pljesak, ali nekako mlak, više onako reda radi.
Nemoj, generale, da se okrećemo budućnosti, ako boga znaš! Je li znaš šta nas tamo čeka? Ne znaš. Zna li itko kako taj teren izgleda? Jesmo li ga snimili iz bespilotnih letjelica? Znamo li gdje su neprijateljski punktovi? Ne znamo. Ne možeš samo tako izići iz zatvora i narediti svojoj vjernoj vojsci, svom stadu koje te godinama čeka da potpuno nepripremljeno krene osvajati potpuno nepoznat teren. Jesi ti svjestan da se hrvatskom budućnošću, svih ovih godina dok te nije bilo, bavio samo Branimir Bilić?
Znali smo na čemu smo
O prošlosti i dičnoj nam povijesti zato znamo sve. Thompson je sve to lijepo opjevao, tu smo doma. Sve smo mi to raspravili u ovih dvadesetak godina i nismo došli ni do kakvog pametnog zaključka. I kad bismo došli do zaključka da pametnog zaključka nema, popili bismo jednu putnu, pozdravili se i nastavili sljedeći put. Počeli bismo s Haagom, Domovinskim ratom, onda se malo vratili na Drugi svjetski, od tu do kralja Zvonimira, pa bismo se malo dotakli bjelosvjetskih urota, pa bismo se zakačili, a dikod bi poletila i šaka. Ali sve u svemu, znali smo na čemu smo. Mi, ka, livi i ovi tvoji, ka, desni, pa do rane zore. I ti bi sad da se okrenemo budućnosti. Da ti budem iskren, generale, mene malo strah sljedećeg vikenda. O čemu ću sad razgovarat s rodbinom za vrijeme obida? O čemu ću razgovarat sa susidima dok budemo igrali balote popodne? O budućnosti? Pa na što će to ličit?
Očekuje nas, generale, najdepresivnija nedjelja ove godine, a možda i desetljeća. Kad se svi otrijezne od ovog derneka i počnu razmišljati o budućnosti, neće to bit nimalo veselo.
Tu smo tek najebali
Kako smo se vratili u komunizam Krenemo li od šire slike budućnosti, zašutit će svi za deset minuta. Nije baš da imamo neku strategiju razvoja, da imamo nekakav plan, neku viziju, kažem ti – samo se Branimir Bilić time bavio, a ministar gospodarstva, koji je za nju bio zadužen, završio, eto, u zatvoru. A i nije mu bila neka vizija. Krenemo li pričati o globalnim financijskim tokovima, stanju eurozone, monetarnoj i fiskalnoj politici, deficitu, tek tu ćemo se stiltati. O tome ti, generale, znamo malo i nimalo. Nit Thompson o tom pjeva, nit se 24sata i NOVA TV, najčitanije novine i najgledanija televizija, time nešto ozbiljno bave.
A počnemo li, generale, pričati o osobnim budućnostima, tu smo tek najebali. Počne li glava familije, bit će to priča o budućnosti Brodosplita i plaći koja ovaj mjesec visi, a o sljedećoj da ne govorimo. Počne li stariji sin koji je taman diplomirao, bit će to priča o nezaposlenosti i guglanju po kanadskim sajtovima za zaposlenja. Počnu li mlađi klinci, bit će to priča o plaćanju fakulteta. A di je još legalizacija kuće napravljene prije trideset godina, novi porezi i da ti ne pričam dalje.
O svemu tome ćemo, generale, morati pričati sad kad je rat gotov i kad se trebamo okrenuti budućnosti. A vidiš da on nije gotov, pričali bismo fino o njemu kao i svake nedjelje, pa bi svi ovi problemi s budućnošću pali u drugi plan, kao da ne postoje, a onda bismo se rastali u slozi i veselju.
"Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", kažeš ti. A ja ti kažem da si nas baš zajeba.
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 stu 2012, 01:51 |
|
|
osa je napisao/la: malo humora u kome ipak ima i dosta zbilje...
Baš si nas zajeba, generale
PIŠE VLADO BULIĆ
Nemoj, generale, da se okrećemo budućnosti, ako boga znaš! Je li znaš šta nas tamo čeka? Ne znaš. Zna li itko kako taj teren izgleda? Jesmo li ga snimili iz bespilotnih letjelica? Znamo li gdje su neprijateljski punktovi? Ne znamo.
Inspiracija U petak, 16. studenoga 2012. godine u Hrvatskoj je završio rat. Ljudi su izašli na ulice, djeca su puštena iz škola, koncerti se održavali na svakom trgu, a kafići imali akcije – sve po deset kuna.
Rat je završio. Ako ne vjerujete, pročitajte novinske komentare, izjave vladajućih, govor Željka Keruma... Rekao je to i sam general Gotovina. Vrijeme je, eto, da nam počne budućnost.
Znaš li šta nas tamo čeka?
I tu počinje pizdarija. "Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", rekao je u petak Ante Gotovina, čovjek s više biografija od Isusa Krista, okupljenom mnoštvu, a ono se tada malo stiltalo. OK, dobio je general pljesak, ali nekako mlak, više onako reda radi.
...
A počnemo li, generale, pričati o osobnim budućnostima, tu smo tek najebali. Počne li glava familije, bit će to priča o budućnosti Brodosplita i plaći koja ovaj mjesec visi, a o sljedećoj da ne govorimo. Počne li stariji sin koji je taman diplomirao, bit će to priča o nezaposlenosti i guglanju po kanadskim sajtovima za zaposlenja. Počnu li mlađi klinci, bit će to priča o plaćanju fakulteta. A di je još legalizacija kuće napravljene prije trideset godina, novi porezi i da ti ne pričam dalje.
O svemu tome ćemo, generale, morati pričati sad kad je rat gotov i kad se trebamo okrenuti budućnosti. A vidiš da on nije gotov, pričali bismo fino o njemu kao i svake nedjelje, pa bi svi ovi problemi s budućnošću pali u drugi plan, kao da ne postoje, a onda bismo se rastali u slozi i veselju.
"Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", kažeš ti. A ja ti kažem da si nas baš zajeba. Dobro si rekao: malo humora u kome ipak ima i dosta zbilje...Imam baš osjećaj da je general Gotovina i sudac u Haagu, dobro zajeba VLADU BULIĆA, PUPOVCA, SAVU ŠTRBCA, STANIMIROVIĆA, UZELCA, NOBILA, ZORANA I VESNICU PUSIĆ,..., našu "OSU" i 5 % jugonostalgičara/ "osica" na ovim prostorima. E stvarno mi vas je žao da niste mogli i vi uživati u onoj veličanstvenoj domoljubnoj i močnoj euforiji 120.000 glasova na Trgu Bana Jelačica, gdje se slavilo oslobadjenje naših nevino optuženih, pobjedničkih generala i neuspjelog pokušaja etiketiranja Olujne pobjede, kao "zločinačkog poduhvata"! Barem je sada pala i poslijednja "osina" maska! Voliš humor, evo ga:

Tata, brzo se vrati!.jpg [ 90.41 KiB | Pogledano 3448 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 stu 2012, 15:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ja im predlažem da sebi povise plaće da građani ne bi pomislili da se bave demagogijom. Svakako nema velikog efekta na proračun. Dobra cirkus su sebi građani izabrali na izborima. Kad poredim ove kukurikavce i Čovića, Čović mi djeluje kao JFK. Citat: Milanović i Linić: Nećemo sebi smanjivati plaće jer bi to bila demagogija bez efekta
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 stu 2012, 19:51 |
|
|
BBC je napisao/la: Ja im predlažem da sebi povise plaće da građani ne bi pomislili da se bave demagogijom. Svakako nema velikog efekta na proračun. Dobra cirkus su sebi građani izabrali na izborima. Kad poredim ove kukurikavce i Čovića, Čović mi djeluje kao JFK. Citat: Milanović i Linić: Nećemo sebi smanjivati plaće jer bi to bila demagogija bez efekta Izmjene u Hrvatskoj reprezentaciji!

Izmjene u Hrvatskoj repki.jpg [ 35.29 KiB | Pogledano 3402 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 stu 2012, 23:33 |
|
|
Ne može ovo svatko.... Hrvatska je od danas ponovno upisana na svjetsku kartu proizvođača visokotehnološkog naoružanja i vojne opreme! Na vojnom poligonu Gašinci slavonskobrodska tvornica Đuro Đaković Grupa predstavila je Patriju AMV 8x8 Protector MCRWS, borbeno oklopno vozilo s integriranom stanicom i topom od 30 milimetara.   Riječ je, prema mišljenjima vojnih stručnjaka, o jednom od najboljih lakih oklopnjaka na svijetu, a uz iznimnu pokretljivost i otporan oklop, posebno ga karakterizira izuzetno velika vatrena moć koja se temelji na borbenoj stanici čiju osnovu čini top kalibra 30 milimetara te mitraljez u kalibru 12,7 milimetara. Ovo je borbeno oklopno vozilo izrađeno kombiniranjem BOV-a (borbenog oklopnog vozila) finske Patrije i borbene stanice koja je izrađena u suradnji s norveškim Kongsbergom, jednim od vodećih svjetskih proizvođača raketno-topovskih sustava. Impresivna demonstracija – Suradnja s najboljima recept je za uspjeh. Uspjeli smo integrirati vrhunsku oružnu stanicu na vrhunsko oklopno vozilo i rezultat je vrlo impresivan – ustvrdio je nakon demonstracije bojnog gađanja novog oklopnjaka Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković holdinga. Kako kaže, Patria i Kongsberg prvi su se put spojili upravo na vozilima proizvedenima u Slavonskom Brodu. A rezultat je, sudeći prema viđenome u Gašincima, doista impresivan. Automatski upravljani top rafalnom je paljbom "skidao" pokretne mete s udaljenosti od 1400 metara, strojnica 12,7 mm pokazala se izuzetno učinkovitom protiv ciljeva na upola manjoj udaljenosti. Niz visokih časnika, ne samo Hrvatske vojske, već i vojnih atašea zemalja regije koji su također bili prisutni na ovoj svjetskoj premijeri ostali su prilično zadivljeni tehničkim karakteristikama ovog oklopnog vozila proizvedenog u Đakovićevim halama. Zadovoljni su bili i predstavnici Patrije te Kongsberga. – Dosadašnja suradnja s Đuro Đaković holdingom bila je vrlo uspješna, a sada imamo osnove za očekivanje još boljih rezultata – kaže Pamela Willgohs, članica uprave norveškog Kongsberga. Posebno streljivo Kolika se pažnja posvećuje cijelom projektu, najbolje pokazuje i činjenica kako je za borbenu stanicu instaliranu na novom Đakovićevu vozilu konstruirana čak i posebna vrsta streljiva koje osigurava vrhunsku preciznost. Prema očekivanjima, slavonskobrodski BOV postat će tražena roba na svjetskom tržištu. – Naša se vozila posebno razrađuju, svakom tržištu pristupamo pojedinačno udovoljavajući zahtjevima kupaca – kaže predsjednik uprave Kovačević.
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 21 stu 2012, 00:45 |
|
|
|
Strateška suradnja Patrie i ĐĐ čuda radi.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|