|
|
Stranica: 38/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 16:26 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Divlja svinja5 je napisao/la: A Bush stariji je poznati ekonomski guru. Upravo ga zato i koristim u ovoj usporedbi. Mali je u nekakvoj ekstremnoj vjerskoj organizaciji koja operira na liniji kršćanskog socijalizma, štoviše ovi su dobro zaglibili i u ideje komunizma.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 16:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Zanimljivo je da su ovi "kukurikavci" izgleda pristali da ih narod mrze a nikakve rezove nisu napravili niti štede. Samo gledaju da popune blagajnu porezima i prirezima. Ako će već biti omraženi onda neka se bar žrtvuju i urade poštene rezove i štednju. Sve ono što je tužno i nezgodno ali se mora uraditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 16:39 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: osa je napisao/la: moguće, a možda i imaju, tko zna, samo te dugove s takvom mirovinom ne bi mogli plaćati, zato pokri se koliko si dugačak ili.............
Kako ne bi mogli? Da primaju mjesečno kao ti, lako bi i na vrijeme riješili i kredit i porezni dug. ako ne bi ništa jeli, plaćali režije itd. možda i bi...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 18:55 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: A Bush stariji je poznati ekonomski guru. Upravo ga zato i koristim u ovoj usporedbi. Mali je u nekakvoj ekstremnoj vjerskoj organizaciji koja operira na liniji kršćanskog socijalizma, štoviše ovi su dobro zaglibili i u ideje komunizma. Pernar je idiot i u to sam se osobno uvjerio jer je lik išao u moju srednju.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 19:59 |
|
|
|
za pohvaliti...
"IDUĆE godine upisi u srednje škole bit će isključivo putem interneta, bez papira", pojasnio je direktor Carneta Zvonimir Stanić.
"Neće morati donositi nikakve papire - domovnice, izvode iz matičnih knjiga ili svjedodžbe nego će biti upisani, sustav će im reći da su upisani u tu i tu školu te da se pojave tog i tog dana u tom i tom razredu", kaže Stanić.
Radi se o istom sustavu po kojem se već tri godine maturanti upisuju na fakultete.
"Učenik odabere 10 škola koje želi upisati, složi svoje prioritete koje će moći mijenjati kada vide otprilike koji su na listama. U jednom će se trenutku lista zaključati i znat će gdje su upali", rekao je Stanić.
Pripreme za funkcioniranje sustava već su počele.
"Lozinke učenici već imaju, a dobit će još i pin i to će koristiti za ulazak u sustav", istaknuo je Stanić, a učenici će s lozinkom i pinom u sustavu moći vidjeti dosta toga.
"Moći će vidjeti svoje ocjene, natjecanja koja su pohađali, a utječu im na upis u srednju školu te vidjeti sve one druge stvari, po kriterijima koje Ministarstvo donosi za upise u srednju školu, a koje utječu na bodove za upise", pojašnjava Stanić.
Onim učenicima koji nemaju doma računalo ili internet bit će omogućen upis na računalu u osnovnoj ili srednjoj školi koju želi upisati. "Ovim sustavom bit će onemogućeni upisi po vezama", tvrdi direktor Carneta Zvonimir Stanić.
"Neće biti moguće intervenirati u sustav kao što se danas ne može intervenirati na upis u fakultet. Svi oni koji su upisani preko tog sustava su stvarno to zaslužili", izjavio je Stanić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 21:02 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: A Bush stariji je poznati ekonomski guru. Upravo ga zato i koristim u ovoj usporedbi. Mali je u nekakvoj ekstremnoj vjerskoj organizaciji koja operira na liniji kršćanskog socijalizma, štoviše ovi su dobro zaglibili i u ideje komunizma. Pa i RKC je na liniji kršćanskog socijalizma... Što se tiče njegove ekonomske teorije, on bi kao izbrisao dugove sa ogromnom inflacijom, pa onda sve ispočetka... Naravno, zaboravlja da su kod nas euri praktički druga službena valuta
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 21:30 |
|
|
osa je napisao/la: za pohvaliti...
"IDUĆE godine upisi u srednje škole bit će isključivo putem interneta, bez papira", pojasnio je direktor Carneta Zvonimir Stanić.
"Neće morati donositi nikakve papire - domovnice, izvode iz matičnih knjiga ili svjedodžbe nego će biti upisani, sustav će im reći da su upisani u tu i tu školu te da se pojave tog i tog dana u tom i tom razredu", kaže Stanić.
Radi se o istom sustavu po kojem se već tri godine maturanti upisuju na fakultete.
"Učenik odabere 10 škola koje želi upisati, složi svoje prioritete koje će moći mijenjati kada vide otprilike koji su na listama. U jednom će se trenutku lista zaključati i znat će gdje su upali", rekao je Stanić.
Pripreme za funkcioniranje sustava već su počele.
"Lozinke učenici već imaju, a dobit će još i pin i to će koristiti za ulazak u sustav", istaknuo je Stanić, a učenici će s lozinkom i pinom u sustavu moći vidjeti dosta toga.
"Moći će vidjeti svoje ocjene, natjecanja koja su pohađali, a utječu im na upis u srednju školu te vidjeti sve one druge stvari, po kriterijima koje Ministarstvo donosi za upise u srednju školu, a koje utječu na bodove za upise", pojašnjava Stanić.
Onim učenicima koji nemaju doma računalo ili internet bit će omogućen upis na računalu u osnovnoj ili srednjoj školi koju želi upisati. "Ovim sustavom bit će onemogućeni upisi po vezama", tvrdi direktor Carneta Zvonimir Stanić.
"Neće biti moguće intervenirati u sustav kao što se danas ne može intervenirati na upis u fakultet. Svi oni koji su upisani preko tog sustava su stvarno to zaslužili", izjavio je Stanić. Projekt započet još za vrijeme ministra Primorca, najteže je bilo odrađeno za vrijeme Fuchsa, a i iskreno baš sam se zapitao zašto ne idu više u implementaciju programa kada je već sam sustav bio stvoren. volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la:
Upravo ga zato i koristim u ovoj usporedbi. Mali je u nekakvoj ekstremnoj vjerskoj organizaciji koja operira na liniji kršćanskog socijalizma, štoviše ovi su dobro zaglibili i u ideje komunizma.
Pa i RKC je na liniji kršćanskog socijalizma... Što se tiče njegove ekonomske teorije, on bi kao izbrisao dugove sa ogromnom inflacijom, pa onda sve ispočetka... Naravno, zaboravlja da su kod nas euri praktički druga službena valuta Što se tiče RKC to je kompleksna tema i postoje razlike između shvaćanja demokrščanstva, o čemu sam već pričao na jednoj drugoj temi kada sam govorio o razvoju političkih događaja u Italiji od 90ih pa do danas. Sukus je ipak isti što se tiče društvenih vrijednosti. O Pernaru ne treba puno pričati, momak je ispodprosječan, ali mu to svejedno ne sprječava divljanje ega koji je jednak egu jednoga akademika, a pošto nije poduprt znanjem podupire ga kao samoobranu agresijom i luđačkim ponašanjem. Kao što rekoh slučaj za Vrapče.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 21:40 |
|
|
Citat: Projekt započet još za vrijeme ministra Primorca, najteže je bilo odrađeno za vrijeme Fuchsa, a i iskreno baš sam se zapitao zašto ne idu više u implementaciju programa kada je već sam sustav bio stvoren. Što se tiče implementacije samog sustava postoje stanoviti problemi, sustav je prekrut na ispravke pogrešaka, i nije baš user friendly... A korištenje sustava oduzima više vremena nego papirnati dnevnik, pogotovo među starijom populacijom... Dakako, govorim o e-dnevniku, ali cijeli taj sustav čini cjelinu, povezano je preko carneta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 23:18 |
|
|
volvoks je napisao/la: Citat: Projekt započet još za vrijeme ministra Primorca, najteže je bilo odrađeno za vrijeme Fuchsa, a i iskreno baš sam se zapitao zašto ne idu više u implementaciju programa kada je već sam sustav bio stvoren. Što se tiče implementacije samog sustava postoje stanoviti problemi, sustav je prekrut na ispravke pogrešaka, i nije baš user friendly... A korištenje sustava oduzima više vremena nego papirnati dnevnik, pogotovo među starijom populacijom... Dakako, govorim o e-dnevniku, ali cijeli taj sustav čini cjelinu, povezano je preko carneta Da upoznat sam s malim tehničkim nedorađenostima. Sve s vremenom se riješi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 08 stu 2012, 23:28 |
|
|
volvoks je napisao/la: Citat: Projekt započet još za vrijeme ministra Primorca, najteže je bilo odrađeno za vrijeme Fuchsa, a i iskreno baš sam se zapitao zašto ne idu više u implementaciju programa kada je već sam sustav bio stvoren. Što se tiče implementacije samog sustava postoje stanoviti problemi, sustav je prekrut na ispravke pogrešaka, i nije baš user friendly... A korištenje sustava oduzima više vremena nego papirnati dnevnik, pogotovo među starijom populacijom... Dakako, govorim o e-dnevniku, ali cijeli taj sustav čini cjelinu, povezano je preko carneta ove godine mi je kćer upisala faks, sustav je radio bez greške, ne vidim zašto bi bilo problema pri upisu u srednje škole, a priču o oduzimanju vremena je bespotrebno komentirati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 00:10 |
|
|
|
Ma ja govorim o cijelom sustavu, jer je uistinu sve povezano... Dio sustava ima mane, no ovo je jako dobrastvar, počevši od toga da se može izabrati više od 1 škole, pa ćemo napokon zaboraviti one jurnjave u slabije škole u zadnjih sat vremena...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 02:47 |
|
|
osa je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la:
nitko nije ni rekao da se porez ne treba plaćati, nego je naglasak bio na tome kako se veliki porezni dužnici koji su u sprezi sa mafijom na vlasti uredno preskaču i qrac se oštri na sirotinji. tim više što se radi o atraktivnoj kući i lokaciji. da je hdz na vlasti da šuker dere sirotinji kožu s leđa, mislim da bi drugačije ti diplio. za jednog komunističkog simpatizera fali ti malo boljševičke socijalne osjetljivosti...
ma u dalmaciji je svaka lokacija atraktivna, pa tim više moraš poštivati zakon da ne ostaneš bez nje. a šta misliš koliko moraš biti dužan i koliko te mora boliti neka stvar za plaćanjem dugova kad dođeš do toga da ti sud proda kuću, jer to je krajnja mjera, kad sud iscrpi sve moguće.... da sam komunistički simpatizer podržavao bi hdz, tamo su naime završila većina komunističkog kadra, što je rezultiralo i poraznim rezultatima hdz-ove politike, prije svega ekonomske, po hrvatsku... "osi" je u redu ova deložacija, jer je ovo jedna bespomocna Hrvatska obitelj, koja nije platila 72.000 kuna, a imaju kucu u Dalmaciji! A ima masu milijunskih neplatisa, koji ist nisu podmirili svoje dugove, ali Vlast ima svoje prioritete! Naprimjer, citat: Citat: Medijski tajkun koji duguje državi milijune kuna poreza je usko povezan s vladajućima - još dok su bili oporba su žderali i lokali u Butkovićevoj vili - a minstar policije mu je podstanar. Umiješan je u masu afera od Kamenskog do Slobodne, od Grupa do Hypa. Pavića njegove veze u svakoj vlasti očito spašavaju od presuda. U dobrim je odnosima s ministrom policije, on mu je uostalom bio zaposlenik, a prije toga je bio u odličnim odnosima s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, "dragim Ivom". Njegov glavni komentator živi u viletini od nekoliko milijuna eura, za koju je posve nejasno kako ju je zaradio: od uredničke plaće od dvadesetak tisuća kuna sigurno ne, od suvlasništva nad niskotiražnim "Globusom" još manje. (kraj citata)
http://fizzit.net/vijesti-i-politika/ko ... nik-spijun A onda "osa" skrece temu na školstvo i njegovu kcerku na faksu, da netko ne bi spomenuo ove pendrekaše u plavom i slicnost sistemu iz kojeg smo nedavno krvavo izašli. Pogledajte onu poveznicu gore i prepoznat cete "osu" i osice koji štite i brane ovaj sistem (Plan 21, Gl. Ravnatelja HRT-a g. Radmana) isto kao što su i stari KOS-ovci štitili onaj stari propali.
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 06:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
volvoks je napisao/la:
Što se tiče njegove ekonomske teorije, on bi kao izbrisao dugove sa ogromnom inflacijom, pa onda sve ispočetka... Naravno, zaboravlja da su kod nas euri praktički druga službena valuta
Hrvatska uopće nije prezadužena država, daleko od toga. Prije bih investirao u hrvatske državne obveznice nego u obveznice većine država u Eurozoni. Zavisi u kolikoj su mjeri zaduživanja u EUR a kolika u HRK...(u proračunu vidim da 6.8% rashoda ide na servisiranje postojećeg duga, što iznosi 2.1% BDP, prihvatljivo po europskim standardima). Dakle, po "mojoj" formuli ispod, da bi se Hrvatska normalizirala, može i jedna ovakva kombinacija: Primarni deficit od - 0.5% + 1.5% ekonomski rast + 3% inflacija > 7% prosječna kamata na postojećim dugovima x 50% (sada je službeno na 44% ali se uvećava za 2.8% godišnje ceteris paribus) državni dug/bdp Ne zvuči kao nemoguća misija jer Hrvatska trenutno ima primarni deficit od 0.55% BDP (dakle ipak nije raskalašena banana država, daleko od toga - usporedite sa europskim državama u tabeli dolje), dovoljno je držati rashode pod kontrolom (ili ne gubiti prihode) i povući sav dostupan novac iz pristupnih EU fondova. Analiza vrijedi za zaduženja u HRK, ili EUR (ako Hrvatska i Eurozona budu imale slične stope inflacije). Ministry of Sound je napisao/la: Italija će se najlakše srediti, jer za razliku od ovih doista propalih država poput Grčke i Španjolske, Italija na državnoj razini već ima primarni suficit. Primarni dio proračuna je razlika između državnih prihoda i rashoda (gdje rashodi ne uključuju servisiranje postojećeg duga). U tom smislu, Italija je već stavila stvari pod kontrolu, samo što plaćaju za "stare grijehe". Ne trebaš biti Einstein da bi izračunao da sa godišnjim proračunskim suficitom od 1%, rastom od jedva 1% i kamatama na postojeći dug od 4-7% (dio duga se i dalje otplaćuje po starim kamatama), imaš popriličan problem. No dobra vijest je da, ako se koordiniranim akcijama ECB/EFSF/ESM (ili čak onim planom kojim bi se državni dugovi iznad 60% GDP stavili u zajednički lonac) kamate spuste na ispod 5%, poveća primarni suficit i potakne rast (iako su ova dva zadnja cilja djelomično u koliziji), država može vratiti u balans. Također treba znati da Italija ima najveći % domaćih obveznica i zaduživanja u rukama domaćih štediša i institucija, što im daje više fleksibilnosti. Formula za dugoročnu stabilnost je prilično jasna: % primarni suficit + % ekonomski rast + % inflacija => % kamata postojeći dug x % debt/gdpEvo tabele koja pokazuje stanje i projekcije, ali ovo je pomalo zastarjelo i preoptimistično. Negativni broj znači suficit. Valjda je iz ovoga jasno da je Italija u puno boljoj poziciji od Španjolske.  
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 08:32 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: osa je napisao/la:
sve se to moglo izbjeći, jednostavnom radnjom plaćanjem poreza, u mnogim državama za neplaćanje poreza se uz oduzimanje imovine ide i u zatvor, to je obveza....
nitko nije ni rekao da se porez ne treba plaćati, nego je naglasak bio na tome kako se veliki porezni dužnici koji su u sprezi sa mafijom na vlasti uredno preskaču i qrac se oštri na sirotinji. tim više što se radi o atraktivnoj kući i lokaciji. da je hdz na vlasti da šuker dere sirotinji kožu s leđa, mislim da bi drugačije ti diplio. za jednog komunističkog simpatizera fali ti malo boljševičke socijalne osjetljivosti... Točno to. Osa. Prosto neverovatno. Obožavam takve komentare. Ukrao čovjek kriglu u kafiću. U zatvor! Noge i ruke polomit! Ukrao 30 milijuna kuna. Pa ako mu nije nezgodno da se u odijelu ko čovjek pojavi pred sudom da razjasni te zlobne objede na svoj račun. Dajte ljudi malo realnost. Glava se čisti od repa. Ako je u Hrvatskoj plaćanje poreza bilo slobodna forma onda 100 najvećih dužnika naplatiš ovako ili onako. Ako ima korupcije onda se uhićuju ministri, a ne policajci za 500 kn mita. Do njih dođeš poslije. Sve ima svoj red. Ovo je lakrdija.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 09:59 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ministry of Sound je napisao/la: Hrvatska uopće nije prezadužena država, daleko od toga. Prije bih investirao u hrvatske državne obveznice nego u obveznice većine država u Eurozoni. trebalo je stranku opasnih namjera skinuti vlasti
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ko što rekoh već jednom, nije poanta u (malim) uštedama, nego o solidarnosti sa narodom, koji to zna cijeniti. Zakon prezime, a izgleda kao starija verzije Čike iz Zagora Citat: Upoznajte 'najsiromašnijeg' predsjednika na svijetu! DIJELI SVE SA SVOJIM NARODOM Mujica je poznat kao jedan od najskromnijih predsjednika na svijetu pa ga neki zovu i „najsiromašniji predsjednik na svijetu“, javlja Socyberty.com.Urugvajski predsjednik Jose Mujica živi je dokaz da šefovi države ne žive uvijek okruženi luksuzom i bogatstvom. Mujica je poznat kao jedan od najskromnijih predsjednika na svijetu pa ga neki zovu i „najsiromašniji predsjednik na svijetu“, javlja Socyberty.com. Ovaj 77-godišnji ateist najveći dio svoje plaće daje u dobrotvorne svrhe, točnije od mjesečne plaće od 12.500 dolara (72.500 kuna), urugvajski predsjednik kod sebe zadržava samo 1250 dolara ili 7250 kuna. Ostali novac prebacuje na račun organizacije koja podupire mala poduzeća i nevladine organizacije koje rade na izgradnji stambenih objekata za siromašne. Zadovoljan je tim iznosom jer njegovi sugrađani Urugvajci žive i s puno manje novca. Suprugu je zamolio da svoju plaću također 'sreže'. Mujica zajedno sa svojom boljom polovicom živi na farmi u Montevideu, a najveći njegov 'šoping' bio je Volkswagenova 'buba' koja ga je koštala 1945 dolara. Predsjednik svoju palaču koristi samo za sastanke s državnicima, a tijekom zime u svojim odajama ugosti beskućnike i njihove obitelji. Još jedna od njegovih zasluga za Urugvaj jest najmanja stopa korupcije u Južnoj Americi. Isto tako, Urugvaj je treći po razvijenosti na kontinentu i jedna je od rijetkih država koje su uspjele izbjeći recesiju i zadržati pozitivnu stopu rasta.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:21 |
|
|
Ovo nikad nisam razumio, evo, jučer im pala na pamet ideja da ministri rade za 1600kn... Naravno da populistima/socijalistima nije jasno da je ova mjera dugoročno štetna za njihove interese, jer će dugoročno dovesti do plutokracije, odnosno rimskog modela gdje je javna služba bila čast( cursus honores), odnosno, političari su mogli biti samo oni za ogromnim zemljištima na kojima rade robovi, a oni dobijaju dohodak. Za desetak godina nakon ovog modela, premijer i predsjednik bi vjerojatno bili todorić i tedeschi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:29 |
|
|
|
Ja nemam problem sa enormnim plaćama za političare i ministre ukoliko za te novce dobijamo odgovarajuću protuvrijednost u sposobnosti i uslugama - što definitivno nije slučaj. U 99 ostalih paralelnih univerzuma, Milanović čami na birou, a Josipović suplementira učiteljsku plaću sa privatnim instrukcijama glazbe djeci bogataša. Uostalom, plaće mogu ostati kakve jesu, ali zašto političari ne bi donijeli prešutni pakt da će 50% donirati humanitarnim akcijama i udrugama?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:36 |
|
|
|
Ma naši političari imaju i male plaće u usporedbi sa zapadnim, a za dosta njih je politika jedini posao... Teško da bi bili voljni odreći se pola plaće i živjeti sa plaćom grčkog smetlara
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:43 |
|
|
doc je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la:
nitko nije ni rekao da se porez ne treba plaćati, nego je naglasak bio na tome kako se veliki porezni dužnici koji su u sprezi sa mafijom na vlasti uredno preskaču i qrac se oštri na sirotinji. tim više što se radi o atraktivnoj kući i lokaciji. da je hdz na vlasti da šuker dere sirotinji kožu s leđa, mislim da bi drugačije ti diplio. za jednog komunističkog simpatizera fali ti malo boljševičke socijalne osjetljivosti...
Točno to. Osa. Prosto neverovatno. Obožavam takve komentare. Ukrao čovjek kriglu u kafiću. U zatvor! Noge i ruke polomit! Ukrao 30 milijuna kuna. Pa ako mu nije nezgodno da se u odijelu ko čovjek pojavi pred sudom da razjasni te zlobne objede na svoj račun. Dajte ljudi malo realnost. Glava se čisti od repa. Ako je u Hrvatskoj plaćanje poreza bilo slobodna forma onda 100 najvećih dužnika naplatiš ovako ili onako. Ako ima korupcije onda se uhićuju ministri, a ne policajci za 500 kn mita. Do njih dođeš poslije. Sve ima svoj red. Ovo je lakrdija. gospodin vukić svakako nije najveći porezni dužnik, ali je njegiov slučaj sud doveo do kraja,(dakle dug je napravljen odavno) zadarski sud, u kome čisto sumnjam da sjedi netko tko nije bio blizak bivšoj vlasti, toliko o političkoj obojenosti suda, koji bi uzgred trebao biti neovisan, ali to je druga tema i iluzija, bar trenutno u hrvatskoj. bio je neki dan tekst o oduzimanju privatne imovine direktorima poduzeća, zbog dugova koje su napravili lošim poslovanjem, zar i to treba obustaviti. meni se čini da je jedini problem, mnogima, djelovanje pravne države, ovdje kad uhvate lopova, taj odmah viče "pa i drugi kradu", a nikad mu nije palo napamet prijaviti lopove, što bi trebala biti obveza svakog poštenog građana...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 14:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Josipović je plaćen kao malo jači električar negdje u EU. Ali opet njihove plaće moraju pratiti standard građana. Zbog toga su im i previsoke još uvijek.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 15:15 |
|
|
osa je napisao/la:
gospodin vukić svakako nije najveći porezni dužnik, ali je njegiov slučaj sud doveo do kraja,(dakle dug je napravljen odavno) zadarski sud, u kome čisto sumnjam da sjedi netko tko nije bio blizak bivšoj vlasti, toliko o političkoj obojenosti suda, koji bi uzgred trebao biti neovisan, ali to je druga tema i iluzija, bar trenutno u hrvatskoj. bio je neki dan tekst o oduzimanju privatne imovine direktorima poduzeća, zbog dugova koje su napravili lošim poslovanjem, zar i to treba obustaviti. meni se čini da je jedini problem, mnogima, djelovanje pravne države, ovdje kad uhvate lopova, taj odmah viče "pa i drugi kradu", a nikad mu nije palo napamet prijaviti lopove, što bi trebala biti obveza svakog poštenog građana...
Daj nemoj osa izvrtati stvari. Nije korektno prema sugovorniku. Nije problem funkcioniranje pravne države. Nije. Barem meni nije, a sumnjam da je i Iliriki. Problem je što se pravna država provodi na malim ljudima i malim lopovima dok se velike lopove pušta na miru. Opet kažem. Ako se u Hrvatskoj ne plaća porez naplati od 100 najvećih prvo. Onda dalje. A ne prvo ljude u zatvor za 5000kn duga dok oni sa milijunskim dugom ne idu u zatvor. Ako vlada korupcija onda se ide na vrh. Ministre u zatvor, a ne zaposlenicu u vrtiću koja je za 1000 kn upisala nekog klinca preko liste. I jedno i drugo nije uredu ali postoje prioriteti. Prioritet moraju biti veliki lopovi. Inače je sve samo farsa. A što se tiče završetka slažem se. Naš narod je korumpiran. I kad viče na korumpirane političare to nije zbog toga jer im smeta korupcija nego im smeta što oni nisu u poziciji to isto napraviti. Bar u većini meni se čini. Jako malo je poštenih i principijelnih.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 15:46 |
|
|
|
ja ti se divim kako ti se dade... inače preskačem licemjere i drugove izvrtače. sigurno da ilirki nije problem pravna država. kako ilirka živi od krvavog i poštenog rada i uzdržava cijelu obitelj i muža branitelja bez 'penzije', nema ni kune kredita, ne duguje ni fratru za lemuzinu, tako joj nije ni problem sažaliti se nad ljudima koji su pokušali samostalno raditi i uzdržavati se od svog rada, a onda ih se ostavi na cesti i hrani u pučkoj kuhinji dok sdp-ovski drugovi i hadezenjarski lopovi uživaju na svojim jahtama i daju državne poslove svojim kumovima i prijateljima, multimilijunskim poreznim dužnicima. znam najmanje pet firmi iz svoje okoline koje duguju milijune, a mogu i sad kupiti pola zadra, a ne samo arbanase. ako netko nije u stanju shvatiti to što se želi ovim reći, ja mu ne mogu pomoći... ustvari mogu, samo treba platiti sat 400 kn i ne jamčim da će mu se inteligencija podići iznad 83.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 15:47 |
|
|
|
ilirka piše u trećem licu, znači da joj je dugo čekati do 16 sati pa me nemojte izazivati previše...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 stu 2012, 16:51 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ma naši političari imaju i male plaće u usporedbi sa zapadnim, a za dosta njih je politika jedini posao... Teško da bi bili voljni odreći se pola plaće i živjeti sa plaćom grčkog smetlara Kako izgleda i ovdje imamo jednu "osicu"!? Sinoć gledam Dnevnik gdje pokazaše članove deložirane obitelji Vukić kako ih plavci vuku po zemlji kao najveće zlikovce i podsjeti me na bivšu policijsku državu! Ne mogu vjerovati da nam se to ponovo vraća??? 
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|