HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 23:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 27 lip 2012, 10:29 

Ibar je napisao/la:
Fred je Tadićevac. Žena mu je Srpkinja a i on je možda Srbin. To možda objašnjava njegovo antihrvatstvo jer su mu nastupi i retorika (prikriveno) skroz anti-hrvatski. Taj čovjek je jedna moralna nula.

da, svjedoci kažu da mu je navodno majka srpkinja jer je to izjavljivao u logoru kad je molio srbe da ga poštede, da je on njihov...

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 10:34 

limpus je napisao/la:
Pa ja ne vjerujem!

Citat:
"NAJBOLJI državnici na najzahtjevnije poslove dolaze u pravilu nespremni jer nisu svjesni što ih tamo čeka", izjavio je premijer Zoran Milanović u sinoćnjem intervjuu za RTL televiziju.

Link: http://www.index.hr/vijesti/clanak/samo ... 22521.aspx

:zubati
neka priča.. treba ga motivirati da puno priča pred mikrofonima, uvjeravati stalno da je to neophodno za jednog velikog državnika kao što je on..
uveseljava narod.
još malo pa će jacini gafovi sa engleskim postati prava kamilica naspram antologijskih izjava zorana milanovića, freda matića, vesne pusić.. jedino će mi biti žao što će ih povijest pamtiti kao male tvornice šita od izjava, a ne kao nametnike na hrvatskoj naciji i hrvatskoj državnosti, što ustvari i jesu.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 11:04 

Premijer o etičkoj neutralnosti :sega :
Citat:
Premijer Milanović izdiže Radimira Čačića iznad zakona

Citat:
Ispravi greške

Tvrdnje koje je predsjednik Vlade Zoran Milanović iznio u ponedjeljak u intervjuu za RTL šokirale su javnost, ali i stručnjake. Osim što su neugodno iznenađeni Milanovićevom izjavom da će, što se njega tiče, Radimir Čačić ostati potpredsjednik Vlade bez obzira na to kakvu odluku u petak donese sud u Kaposvaru, upozoravaju na dvije skandalozne, ali i vrlo opasne izjave našeg premijera.

Ne shvaćam premijera

Milanović je rekao da je za njega prometna nesreća u kojoj su dvije osobe preminule "etički neutralna".

– Nadam se da je pogriješio u formulaciji jer, ako nije, onda premijer nema elementarnu kompetenciju za moralno prosuđivanje, a to je opasno. Etički neutralan je potres, udar meteorita, a ono za što su ljudi odgovorni ne može biti etički neutralno. Pa i sam je Čačić rekao da osjeća odgovornost za nesreću. Stoga ne shvaćam premijerovu izjavu, osim ako Zoran Milanović ne smatra da je Čačić ono za što postoji stručan naziv "moralni idiot" – rekao je politički analitičar Žarko Puhovski.

Ustavnopravni stručnjak Branko Smerdel, kad smo ga pitali da nam s pravnog stajališta objasni značenje etički neutralne nesreće, odgovorio nam je da pravo poznaje diobu na zlo samo po sebi i na manje zlo. Pojam koji je uveo premijer pravo, očito, ne poznaje.

– Što se tiče moralnosti, zbog takvih je nesreća masa ljudi, tisuće, po zatvorima. I tisuće karijera su zbog njih upropaštene – kaže profesor Smerdel. Ponavlja da je sveto pravilo da je zakon jednak za sve i da je njegova provedba jednaka za sve.

Dvojbe nema ni za psihologinju Mirjanu Krizmanić.

– Dvije su osobe mrtve. To nije bilo planirano, ali se dogodilo. Kako može biti etički neutralno kad je dvoje ljudi nestalo s lica zemlje. Etički neutralno bilo bi da je grom udario Čačića – kaže profesorica Krizmanić, a potom se dotaknula i druge izjave u kojoj premijer, najblaže rečeno, podcjenjuje mađarski sud. "Pravomoćna presuda je pravomoćna presuda. To nije presuda prvostupanjskog suda u Kaposvaru. Ne podcjenjujem ja taj sud, ali ispada da je sudbina, odnosno status hrvatske Vlade u rukama jednog službenika, suca prvostupanjskog suda u Mađarskoj. Ali to nije vladavina prava. Vladavina prava nije pritisak dugmeta, već razgovor", izjavio je premijer, a Krizmanić tvrdi:

– To je strašno. Ako i bude osuđen, Čačić će i dalje biti potpredsjednik Vlade. Ne mogu vjerovati što sam čula. Milanović kaže da se to može dogoditi svakome. Točno, ali o kazni odlučuje sud. Premijer poništava ulogu suda. Kaže – tamo neki činovnik, dobro da nije rekao tamo neka čistačica – rekla je Mirjana Krizmanić i zaključila da za našu vladu sudovi očito nisu važni.

SDP-ovci bez komentara

Nijedan član Vlade iz redova SDP-a nije želio komentirati premijerove izjave, kao ni odnos Milanović – Čačić, no za razgovor je bio raspoložen koalicijski partner iz IDS-a Damir Kajin.

– Smatram da bi možda bilo oportuno da se, ako ga sud osudi, Čačić povuče u Sabor koji ionako ni o čemu ne odlučuje – smatra Kajin.

http://www.vecernji.hr/vijesti/premijer-milanovic-izdize-radimira-cacica-iznad-zakona-clanak-424496

Nemam riječi......

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 11:08 

O daljnjim potezima Vlade, prosvjedima na Trgu sv. Marka i nedolasku na sv. misu za domovinu:

http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-nisam-vjernik-misu-cu-otici-samo-bozic-clanak-424577
Citat:
Milanović: Nisam vjernik i na misu ću otići samo za Božić

Citat:
Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović osjetio je potrebu objasniti zašto nije prisustvovao misi za domovinu na Dan državnosti u crkvi sv. Marka.

– Otišao sam i ubuduće ću ići za Božić na misu u katedralu, kao premijer to smatram pristojnim i civiliziranim. U svim drugim situacijama vjera je za mene intimna stvar. Ako bih otišao na misu, bilo bi to iz osobnog poštovanja prema kardinalu, ali kako nisam vjernik, ne želim da se to pretvori u bezdušni protokol. Sve je drugo intimna i privatna stvar, a tko od ministara želi ići na misu, neka ide, dapače – rekao je premijer.

Vlada je odlučila svim gospodarstvenicima koji imaju porezni dug još jednom produžiti rok u kojem će moći podnijeti zahtjev i uz nisku kamatu refinancirati sve svoje porezne dugove nastale do 31. siječnja ove godine.

Vlada je donijela i novi zakon o zaštiti potrošača po kojem je najbitnija promjena da više nitko neće smjeti naplaćivati opomenu za dugove. Potrošači će sada moći platiti svoj stvarni dug, ali više neće trebati plaćati i naknadu za dugovanje.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić jedina je glasala protiv izmjena zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju.

– Ovo izjednačavanje zvanja i naziva na temelju obrazovanja u vrlo različitim institucijama i s vrlo različitom kvalitetom možda je malo prenaglo. Ako je moguće, predložila bih da se još jednom razmotri ovako predložen drastičan skok u izjednačavanju zvanja – rekla je Vesna Pusić.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović rekao je da je to izjednačavanje zvanja ranije usuglašeno s akademskom zajednicom i rektorskim zborom, a premijer Zoran Milanović kazao je da ovaj prijedlog nije ubačen "preko plota", da je prošao sve koordinacije, ali da ipak dopušta da postoji određen propust.

– Nemam problema da se ide s amandmanima i izmjenama. Zakon ide u dva čitanja u Sabor i imat ćemo priliku da se nešto promijeni. Zato molim da trenutačni prijedlog ipak podržimo – rekao je premijer.

Na Markovu trgu moći će prosvjedovati najviše 1500 ljudi

Vlada je donijela konačni prijedlog Zakona o javnom okupljanju na Markovu trgu kojim će se prosvjednicima dopuštati prosvjedovanje na trgu. Najviše 1500 ljudi moći će prosvjedovati na trgu, i to od 8 sati ujutro do 22 sata. Prosvjednici neće moći prići bliže od 10 metara zgradi Hrvatskog sabora i Banskih dvora te bliže od 20 metara zgradi Ustavnog suda. To zapravo znači da prosvjednici neće moći prosvjedovati na sjevernoj strani trga iza crkve sv. Marka.

Novost je i da će se osiguravati prosvjed osobama s invaliditetom tako što će im se posebno osigurati ulaz iz Kamenite ulice.

Zakon stupa na snagu 15. srpnja ove godine.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 11:09 

I na kraju, ljetno čudo za spašavanje Linićevog dupeta:

http://www.vecernji.hr/biznis/samo-jako-dobra-turisticka-sezona-spasit-ce-rh-pada-rejtinga-clanak-424421

Citat:
Samo jako dobra turistička sezona spasit će RH od pada rejtinga

Citat:
Agencije za određivanje kreditnog rejtinga prikupljaju podatke na temelju kojih će odlučivati o hrvatskoj sudbini. Standardna je to praksa u radu bonitetnih kuća, koje redovito komuniciraju s domaćim analitičarima i predstavnicima svjetskih institucija na lokalnoj razini, ali je uvijek povezana s revidiranjem kreditnog rejtinga. Agencije žele znati što se događa s izmjenama Zakona o radu, ima li pomaka u reformama, kako će se mijenjati kolektivni ugovori i puni li se dobro državni proračun. Kako reforme nisu pokrenute, a Zakon o radu neće se, barem prema svježim informacijama, mijenjati, za agencije će najvažnije biti kretanje proračunskih prihoda i rashoda.

Podaci za lipanj i srpanj

Svibanj je prvi mjesec u kojem su dramatično loše brojke iz travnja utjecale na usporeno punjenje proračuna, a agencije neće reagirati dok ne prikupe podatke iz lipnja, a možda i srpnja, doznajemo od izvora dobro upućenog u temu. Podsjetimo, ukupni prihodi proračuna bili su samo 150 milijuna kuna veći nego u prošlom svibnju, a porezni prihodi pali su za više od pola milijarde kuna. Iako je PDV povećan dva posto, u svibnju se skupilo samo 100 milijuna kuna više nego lani. Prema računici analitičara, PDV je povećanjem stope trebao donijeti minimalno 8% rasta, što bi značilo novih 251 milijun kuna više nego lani.

Vruća jesen

Ako se nastavi usporavanje prihoda u proračunu, u što vjeruje većina ekonomista, Hrvatskoj ozbiljno prijeti pad kreditnog rejtinga već na početku rujna. U ovom trenutku može nas spasiti jedino turistička sezona, koja bi povećanjem potrošnje donijela veće prihode od PDV-a, a samim time i omogućila kratkoročno zadržavanje kreditnog rejtinga na razini BBB-. Da bi se to ostvarilo, turistička sezona morala bi biti jako dobra, a mnogi analitičari istaknuli su više puta da bi zbog krize moglo doći do pada potrošnje domaćih i stranih gostiju. Uprte oči agencije imaju i u pregovore sa sindikatima jer od Vlade očekuju da ostvari najavljene uštede u javnom sektoru. Rušenje kreditnog rejtinga na jesen značilo bi da Hrvatska više nije u stanju reprogramirati svoje obveze. To je izuzetno opasno jer u 2013. i 2014. moramo otplatiti više od 30 milijardi kuna kredita, obveznica i kamata. U ovom trenutku Hrvatska plaća spread od 5 do 5,4 posto na svoje euroobveznice, a cijena zaduženja od 6,25 posto na petogodišnje izdanje dovoljan je znak da bi se u slučaju rušenja rejtinga kamata za državu popela iznad 8 posto, odnosno za desetke baznih poena za gospodarstvo i građane.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 11:55 

Ilirk@ je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
Fred je Tadićevac. Žena mu je Srpkinja a i on je možda Srbin. To možda objašnjava njegovo antihrvatstvo jer su mu nastupi i retorika (prikriveno) skroz anti-hrvatski. Taj čovjek je jedna moralna nula.

da, svjedoci kažu da mu je navodno majka srpkinja jer je to izjavljivao u logoru kad je molio srbe da ga poštede, da je on njihov...

Onda daj bolje objašnjenje za njegovu ˝anti-hrvatsku˝ i ˝pro-srpsku˝ retoriku. Tim više što je bio u srpskom logoru.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 11:57 

Ilirk@ je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

ako ovaj tvoj post nije bio ironican onda oprosti

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 12:00 

nije bila ironija. možda je zvučalo tako, ali nije. samo prenosim ono što sam čula i o čemu se piše.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 16:53 

prozivanje za kršenje vladavine prava
HHO: Milanovićeva je vlast bahata, a taj je stil nametnuo Čačić
Hrvatski helsinški odbor prozvao je premijera Zorana Milanovića za kršenje vladavine prava

http://www.vecernji.hr/vijesti/hho-mila ... nak-424695

I ćorava kokoš nekad pozoba zrno. I Čičak se oglasio i to pametno.

Moram primjetiti da je večernji u zadnje vrijeme jako dobar. Jedini kritično nastrojen od većih medija prema vlasti. Jako dobro. Da se malo vizualno poprave...

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 16:59 

Citat:
Kako piše dubrovnikpress.hr ministar Hajdaš Dončić kazao je kako se Hrvatska strana, strahuje upustiti se u izgradnju koridora kroz Neum zbog - fundamentalista. Navodno je sada vrlo izgledno kako će se povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom Hrvatske ipak riješiti trajektima.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mini ... 22724.aspx

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 17:01 

Kojih fundamentalista? HERA ili bradonje?

Ne otvaram index.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 17:05 

Slušam Milanovića na "Narodnom radiju".

Pa je li ovo političar ? Što je to čudo.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 17:50 

doc je napisao/la:

Ne otvaram index.

Bradonje.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:43 

limpus je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ne otvaram index.

Bradonje.

Ovo oko gradnje koridora kroz Neum će nam se tako odbiti o glavu u pregovorima oko Luke Ploče . Ako dok ne krenu posljednji pregovori o Luci ne budemo imali bar u pripravi gradnju mosta vrlo vjerojatno ćemo morati dati više manje sve u tim pregovorima .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:45 

To bi trebalo objasniti svima, mada ljudima postaje sve jasnije. Dakle, zagovornici Pelješkog mosta ne čine to da bi izolirali Neum, ili Hercegovinu općenito.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:48 

SDB je napisao/la:
To bi trebalo objasniti svima, mada ljudima postaje sve jasnije. Dakle, zagovornici Pelješkog mosta ne čine to da bi izolirali Neum, ili Hercegovinu općenito.

Sarajevo koliko sam shvatio želi neke elemente suverenosti nad Lukom, što je nedopustivo.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:50 

Zadar1993 je napisao/la:
SDB je napisao/la:

Sarajevo koliko sam shvatio želi neke elemente suverenosti nad Lukom, što je nedopustivo.

Zašto? Nemamo luka? :neznam

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:52 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Zašto? Nemamo luka? :neznam

Jel ti isto imati dvije velike teretne luke ili jednu ? Jel ti isto kada ti se u proračun slijeva 100 milijuna ili 50 milijuna eura ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 21:55 

SDB je napisao/la:

Jasno problem je u RH što nekim našim medijima intelektualni doseg ne prelazi zbrajanje troškova i kukanje kako će to koštati, dok drugi rade isto samo prešućuju tu činjenicu iz drugih, političkih razloga.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:01 

Neumljani nemaju baš ništa od te brze ceste. Nema tu prilaza. Samo će im komplicirati život pa će morati zaobilaziti autima.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:05 

hrvatska se mora spojiti preko svog teritorija, makar tunel kroz more.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:07 

Inače Slovenci i Talijani nam dosta cargoa oduzimaju upravo zbog nepostojanja dovoljno lučkih kapaciteta za prihvaćanje cargoa i daljnji transport istoga, ovaj se problem krenuo riješavati kreiranjem Luke Gaženice u Zadru s tim da bi kada se on dovrši trebalo i u Šibeniku napraviti slično, na manjoj razini ali slično. Hajdaš Dončić sada odbija dati zeleno svjetlo za tertetnu luku Gaženica, što će dugoročno imati pogubne efekte ne samo za lokanu zajednicu nego i za cjelokupnu RH.

Drugi je problme nepostojanje adekvatne željezničke infrastrukture, ipak se po statistikama oko 80% cargoa prevozi u EU putem željeznica, nizinska pruga do Rijeke bi riješila ovaj problem za tu luku, a obnova željezničkog pravca Zagreb-Gospić-Knin-Zadar bi riješila kratkoročno problem za zadarsku, tek probijanjem tunela kroz Velebit direkt prema Zadru bi u potpunosti riješilo ovaj problem za zadarsku luku što je i dugoročni strateški cilj (trebao bi biti) te daljnje povezivanje željeznicom prema jugu, tj. povezivanje Zagore preko Knina, obale preko Zadra čime bi se te pruge spajale u samoj luci Ploče . Inače su i Rusi izrazili želju izvoza nafte iz Bosanskog Broda kroz Zadar i sada lobiraju za obnovu pruge Bihać-Knin .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:08 

BBC je napisao/la:
Neumljani nemaju baš ništa od te brze ceste. Nema tu prilaza. Samo će im komplicirati život pa će morati zaobilaziti autima.

Upravo tako, ako Pelješki Most kao riješenje "zaobilazi" Hercegovinu, onda je koridor sječe .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:10 

Ilirk@ je napisao/la:
hrvatska se mora spojiti preko svog teritorija, makar tunel kroz more.

Tunel kroz more bio bi vrlo rizičan, ovo je trusno područje i ne znam postoji li adekvatno tlo u podmorju kroz koje bi se moglo bušiti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 22:11 

Neumljani su se izjasnili o koridoru preko svoje općine. A ova logika: "Pa imate ba već toliko otoka, luka, dajte amo nešto." ostavlja čovjeka bez riječi. Zbog takvog načina razmišljanja počinju ratovi.

Inače, fali kapaciteta, kako u lukama, tako u logistici i transportu. Zato i postoji Rijeka Gateway i Gaženica (koja se sad minira iz političkih razloga).

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: