HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 00:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 314 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati
PostPostano: 10 sij 2015, 16:30 

Slažem se da ne bih trebao porediti Poljsku s Hrvatskom, jer ipak ne mislim da će 10% Hrvata napustiti Hrvatsku, a što se dogodilo u Poljskoj. Samo kažem da ni takav "kataklizmičan" ishod ne mora značiti ništa naročito jer se u Poljskoj nisu dogodile nikakve promjene, a pogotovo ne tvoj fetiš, dolaska nekakvih muslimana, kojima su zemlje istočnog bloka ekstremno neatraktivne s obzirom da unutar EU mogu i u puno atraktivnije UK i Njemačku gdje se mogu nakačiti na socijalu.

A meni po nastupu, i po činjenici da ima dokaza da si Borin klon, pomalo vučeš na muslimana, no neću te banirati dok ne budem više od 50% siguran (neću ti reći gdje je trenutno taj postotak).

Vrh

PostPostano: 10 sij 2015, 16:32 

Totalno je dosadan sa tom paranoidno kataklizmičnom narativom.

Nego tko piše govore iz dijaspore? MIR?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2015, 16:33 

Pa mislim da MIR nije krio da je iz dijaspore.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2015, 16:38 

Ministry of Sound je napisao/la:

MIR je iz Hrvatske. Ja mu znam adresu (ulica, kbr., itd.).

Vrh

PostPostano: 10 sij 2015, 16:44 

Uvijek je pisao iz Kanade, a stil mu je bio dijasporski. No, eto vjerujem ti na riječ. Onda je svakako uvjerljiviji kada piše o ovoj tematici.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2015, 20:29 

mc_ozy je napisao/la:
Iskustvo nas uči da jedino šta vrati Hrvatskoj je svoja beskorisna guzica od 80 godina kad je pred smrt uhvati nostalgija. Nešto kao generala Rašetu.

Šta je tu beskorisno, sa sobom donesu 2x penzije koje troše 20-ak godina (uz to kupe i nekretninu i pohrane štednju u hrvatskoj banci), Hrvatska na dobitku za preko milijun EUR za jedan stariji bračni par.

Točno, njihov povratak je itekako koristan. S tim da zdravstvo ne bi trebalo biti besplatno.

mc_ozy je napisao/la:
Sve je to u redu da se radi o šačici ili manjem broju ljudi, ovdje se radi o tome da nam odlaze desetine tisuća mladih ljudi, šta će u međuvremenu bit dok oni ostare? Ko će radit? Ko će financirat umirovljenike, zdravstvo i državu ovdje? Naravno uvozna radna snaga. Ko će činit uvoznu radnu snagu? Većinom ljudi iz bivše jugoslavije, istočne europe i muslimanskih zemalja, ko će oni biti? Većinom muslimani. Hoće li se integrirat u društvo i postat Hrvati? Neće.

Mladi odlaze između ostaloga zato što im je u RH namijenjena sudbina financiranja umirovljenika koji su mirovine zaradili neradeći pod milim Bogom ništa u Jugi pa onda i kasnije u SRH u nekoj državnoj službi ili javnom poduzeću. Odlaze jer im je u SRH namijenjena sudbina financiranja zdravstva i države. Dakle, umirovljenike nek financiraju oni koji su im novce obećali. Neka im objasne da je to bila šarena laža. Svaki nastavak financiranja mirovina po modelu međugeneracijske solidarnosti je pljačka. Dakle, ne trebamo i nećemo trebati uvoznu radnu snagu radi mirovina, zdravstva i države. Trebat će ju tržište rada kada mu se skinu okovi, ali tko zna kada će do toga u SRH doći.

A ko će financirati socijalno, mirovinsko i zdravstveno za 300.000 nezaposlenih mladih? Ako Hrvatska izveze nezaposlene, smanjit će i proračunski teret, a povećati dotacije iz inozemstva. Pojedine zemlje praktički žive od dotacija. I to je časna opcija u teškoj situaciji.

Istina. S tim da nitko ne bi trebao financirati socijalno, mirovinsko i zdravstveno za nezaposlene pa bi bilo više zaposlenih.

Mises

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 03:43 

mc_ozy je napisao/la:

Šta je tu beskorisno, sa sobom donesu 2x penzije koje troše 20-ak godina (uz to kupe i nekretninu i pohrane štednju u hrvatskoj banci), Hrvatska na dobitku za preko milijun EUR za jedan stariji bračni par.

Sve je to u redu da se radi o šačici ili manjem broju ljudi, ovdje se radi o tome da nam odlaze desetine tisuća mladih ljudi, šta će u međuvremenu bit dok oni ostare? Ko će radit? Ko će financirat umirovljenike, zdravstvo i državu ovdje? Naravno uvozna radna snaga. Ko će činit uvoznu radnu snagu? Većinom ljudi iz bivše jugoslavije, istočne europe i muslimanskih zemalja, ko će oni biti? Većinom muslimani. Hoće li se integrirat u društvo i postat Hrvati? Neće.

Blago si ga nama, kad imamo ovakve humanitarce kao "mc_ozy", koji se brine o nama!
:smijeh :smijeh :smijeh
Neznam bi li se smijao ili rigao? Bljak, bljak!
:rigam :rigam :rigam
Ipak smjeh je zdraviji!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 04:01 

mc_ozy je napisao/la:
MIR je napisao/la:

Evo sad si sam pokazao ono što sam govorio

Nigdje Hrvatske zastave!!!

Radio ili ne radio, platit ćemo žestoku cijenu za to, čeka nas ista stvar kao Francusku, pola stanovništva će nam za 50 godina bit imigranti, samo ćemo biti nerazvijeniji i jadniji od njih 10 puta. EU nas siše kao vampir, naša mladost i budućnost odlazi zauvijek i nestaje u bespućima svijeta, a Hrvatska ne dobiva apsolutno ništa, ulazak u EU je totalni promašaj kako god okreneš, bolje nije niti će biti, a iseljavanje se samo ubrzalo.

Citat:
Radio ili ne radio, platit ćemo žestoku cijenu za to, čeka nas ista stvar kao Francusku, pola stanovništva će nam za 50 godina bit imigranti, samo ćemo biti nerazvijeniji i jadniji od njih 10 puta. EU nas siše kao vampir, naša mladost i budućnost odlazi zauvijek i nestaje u bespućima svijeta, a Hrvatska ne dobiva apsolutno ništa, ulazak u EU je totalni promašaj kako god okreneš, bolje nije niti će biti, a iseljavanje se samo ubrzalo.

Dok se ja budem smijao,
reci mi koje volis žvake da ti pošaljem?
Bilo bi mi žao da si izgrizeš, svoja mu*da!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 04:20 

mc_ozy je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Baš si Srbin mentalitetom. Tako i oni nekad baljezgaju kako Hrvati ne zaslužuju svoju državu, doduše prestali ima 15 godina.

Pa koji narod može preživjet stoljeća stranih okupacija, ratova, pokolja i na kraju kad konačno dobije svoju državu, sam sebe popljačkat, uništit i iselit? Koji ako ne retardirani narod? Hrvati ne da ne zaslužuju svoju državu, zaslužuju najcrnju okupaciju.

Ovaj jadnik bi tako htio biti Hrvat (ili bar biti na njegovom mjestu) da je to prosto jadno i žalosno!
A šta ti mogu? Plači, bit će ti lakše!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 04:57 

mir je, između ostalog, legenda ovog foruma :D :zivili

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 06:03 

s one strane dinare je napisao/la:
mir je, između ostalog, legenda ovog foruma :D :zivili

Gdje si ba bio do sad?
Svejedno, dobro došo!
:zivili

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 06:08 

Glazbenik je napisao/la:

MIR je iz Hrvatske. Ja mu znam adresu (ulica, kbr., itd.).

Maestro, nemoj me ba izdavat!
:zrinjski_ultras1

Vrh

PostPostano: 11 sij 2015, 12:02 

MIR je napisao/la:
Maestro, nemoj me ba izdavat!

Bez brige, sigurni ste gospodine MIR.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2015, 03:08 

slika

Sa ovom Predsjednicom nestati?
Ni slučajno!

Vrh

PostPostano: 15 sij 2015, 16:52 

http://www.24sata.hr/sudbine/licki-preporod-u-gospickoj-bolnici-baby-boom-u-tri-dana-402114 :palacgore1

Vrh

PostPostano: 15 sij 2015, 17:23 

Kolindica...

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015, 19:59 

Zadnjih godinu dana iselilo je 60 tisuća ljudi, od toga 25 tisuća u Njemačku.

http://www.24sata.hr/politika/u-zadnjih-godinu-dana-60000-radnika-iselilo-je-iz-hrvatske-403977

Franjin tisućljetni san na djelu. 280 multimiljardera i sirotinja. Vraćeni smo u feudalno društvo. Samo ovaj put robovi imaju priliku za bijeg i kako vidimo masovno je koriste.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 00:21 

mc_ozy je napisao/la:
Ne širim ja pesimizam i defetizam, nego tužnu istinu, ovo šta se događa je poprimilo zabrinjavajuće razmjere, 60 tisuća iseljenih ljudi je gore od najgorih prognoza

60tisuća *1500€
= 90.000.000
* 12 mjeseci
= 1.080.000.000 Zaradili!

neka od te zarade 1% bude uloženo u RH

to je 10.800.000 € godišnje

:smajl007

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 00:33 

10 milijuna eura je kap u moru. Ništa. Nestaje nam budućnost pred vlastitim očima, oni koji su trebali graditi našu domovinu, rađati hrvatsku djecu i biti nositelj budućnosti našeg naroda šaptom odoše graditi tuđa društva. Šta nama ostaje od te naše domovine? Polunapuštena staračka vukojebina koju će brzo pokupovat i naselit stranci, BDP će nam ovisit o vremenskoj prognozi, vraćamo se tisuću godina u prošlost u 21. stoljeću. Ovisimo od turizma i vremena. Ne radi se ništa, ne funkcionira ništa, jedino šta se događa su prepucavanja oko ustaša, partizana i šatoraša u Savskoj. Sami sebe smo pokrali, uništili, unazadili, i bavimo se debilnim temama kojima se danas ni Srbija više ne bavi. Domovinski rat, glogoški, invalidi, branitelji, tito, partizani i ustaše. Jedino se to vrti po medijima, plus šta se broje emigranti svaki dan. Ovdje je i Bog izgasio svjetlo.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 12:14 

Kenjac.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 15:45 

mc_ozy je napisao/la:
10 milijuna eura je kap u moru. Ništa. Nestaje nam budućnost pred vlastitim očima, oni koji su trebali graditi našu domovinu, rađati hrvatsku djecu i biti nositelj budućnosti našeg naroda šaptom odoše graditi tuđa društva. Šta nama ostaje od te naše domovine? Polunapuštena staračka vukojebina koju će brzo pokupovat i naselit stranci, BDP će nam ovisit o vremenskoj prognozi, vraćamo se tisuću godina u prošlost u 21. stoljeću. Ovisimo od turizma i vremena. Ne radi se ništa, ne funkcionira ništa, jedino šta se događa su prepucavanja oko ustaša, partizana i šatoraša u Savskoj. Sami sebe smo pokrali, uništili, unazadili, i bavimo se debilnim temama kojima se danas ni Srbija više ne bavi. Domovinski rat, glogoški, invalidi, branitelji, tito, partizani i ustaše. Jedino se to vrti po medijima, plus šta se broje emigranti svaki dan. Ovdje je i Bog izgasio svjetlo.

Što ćeš, hrvati su vazda bili kmetovi, to nam je u mentalitetu.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 16:29 

MIR je napisao/la:
A, nakon ovih promjena, vjerujem doći će i Vlada RH, koja voli i cijeni svoju Domovinu i svoj narod, a nakon toga, svi se vraćaju i stvara se blagostanje i procvat Lijepe naše! [/b]

Da, dolazi karamarko i nastupit će blagostanje. Hrvatska će bit najrazvijenija država u Europi i svijetu. :kava
Ja sam glasao za Kolindu, ali kad sam čuo šta ona bubeta, jasno mi je da neće bit ostvareno 1% od toga svega.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 16:30 

mc_ozy je napisao/la:
MIR je napisao/la:
A, nakon ovih promjena, vjerujem doći će i Vlada RH, koja voli i cijeni svoju Domovinu i svoj narod, a nakon toga, svi se vraćaju i stvara se blagostanje i procvat Lijepe naše! [/b]

Da, dolazi karamarko i nastupit će blagostanje. Hrvatska će bit najrazvijenija država u Europi i svijetu. :kava

Šta će mi zlato šta će mi pare kad nema Knina , nema Dinare.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 16:42 

ManInBlack je napisao/la:
Što ćeš, hrvati su vazda bili kmetovi, to nam je u mentalitetu.

Predrag Raos: "Nama kad neko kaže da kleknemo, mi legnemo". Tako tužna istina. Jedino Srbimo znamo pokazati zube. Čudan neki narod.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015, 17:11 

Zadar1993 je napisao/la:
Šta će mi zlato šta će mi pare kad nema Knina , nema Dinare.

Znam da ti je teško, evo ti jedna pjesma da se razveseliš malo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 314 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: