|
|
Stranica: 11/13.
|
[ 314 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
protein
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 10:26 |
|
|
Ne pravim se žrtvom, ali ne volim cenzuru, poglavito kada je upakirana u pritisak na autocenzuru. Ne ljutim se ni najmanje. Ne želim dalje biti spamer, a ni autocenzurirano piskaralo. Jedno od toga ispada da je neizbježno. Pa mi se kao najbolje rješenje čini povremeno pratiti sa strane što se piše bez uplitanja. Poklapa se i s mojim razmišljanjem da je pisanje po forumu više-manje stvar internetske prošlosti, da je rasprave danas moguće voditi na naprednije načine tj. kvalitetnije utrošiti vrijeme i moždane vijuge. U tom smislu, volio bih vidjeti konačni nastavak evolucije hercegbosna.eu domene. Svako dobro.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 10:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ponavljam se po stoti put, ali nije cenzura. Piši koliko god hoćeš o libertarijanizmu, ali zaboga, ne moraš ga uvaljivati na svaku temu, pogotovo tamo gdje su nacionalni sukobi (i nacionalna prizma svake analiz) 1000x jači od kojekakvih ideologija.
Otvori temu o libertarijanizmu na forumu gospodarstvo i predloži kako te ideje primjeniti u kontekstu BiH i RH, i rado ću diskutirati o tome.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 11:23 |
|
|
Srpski je narod takodje odlucio da nestane. Muslimanski"narod je takodje odlucio da nestane. Mnogi su odlucili da nestanu. Putin je taj problem delimicno resio.Parama! Nema bez novcanih stimulacija nista. Sve bi to svaka drzava lako resila da hoce ali nece jer drzava nije narod.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 12:06 |
|
|
Svaka zena koja rodi 4. dete dobija prosecnu penziju.Resen problem. Odakle pare,para ima za to ko blata pod uslovom da se domacinski upravlja drzavom a taj se film na ovim prostorima nece gledati. Ko ce ziveti posle nas na ovim prostorima?Zar je bitno?Ocigledno smo nesposobni za zivot zato nestajemo.Da nije tako organizovali bi smo svoje drzave drugacije.Drzava je ogledalo naroda a kod nas je drustvo takvo da je omogucilo drzavi da postane previse mocna i otudji se od naroda.Umesto da narod upravlja njom ona upravlja narodom.Narod stvara drzavu da bi upravljao njom.Gde je greska.Kad to shvatimo resicemo problem.Svi.
|
|
Vrh |
|
|
Zagorski Križar
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 15:28 |
|
|
A kako bi spriječio da primjerice romi i emigranti iz zemalja trećeg svijeta (kojih će u Hrvatskoj biti sve više i više) ne iskorištavaju takav zakon, jer realno gledajući samo bi se oni okoristili njime dok normalni građani ne razmišljaju o štancanju djece radi državnih beneficija.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 17:39 |
|
|
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 19:12 |
|
|
Zagorski Križar je napisao/la: A kako bi spriječio da primjerice romi i emigranti iz zemalja trećeg svijeta (kojih će u Hrvatskoj biti sve više i više) ne iskorištavaju takav zakon, jer realno gledajući samo bi se oni okoristili njime dok normalni građani ne razmišljaju o štancanju djece radi državnih beneficija. To je tema za razmišljanje.Moglo bi se verovatno nešto iskombinovati u zakonu.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 21:43 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Ovo pokazuje da problem s kojim se suočavamo nije ekonomski. Činjenica da se u niti jednoj državi Zapada bez obzira kako bogata bila i koliko dobar natalitetni program imala ne rađa dovoljno djece od većinskog domaćeg stanovništva je nevjerojatna. I trebala bi nam dati za misliti. Ako Francuskinje, Austrijanke, Nijemice, Kanađanke, Japanke, Amerikanke (unatoč većem konzervatizmu i religioznosti) ne rađaju više od 2.1 djeteta (a kamoli 2.4 djeteta ) zašto mislimo da ćemo to mi uspjeti? Ovo je prije svega promjena sustava vrijednosti i načina života i sumnjam da se nešto značajno da napraviti dok je ovako stanje. Možda nešto jer kod nas je naglašenija ekonomska komponenta nego toliko manjak želje za rađanjem ali opet što nam to znači ako bi "žene rađale" ali jedino ako im se ispune uvjeti koje mi kao društvo ne možemo ispuniti. A opet neke druge siromašnije zemlje koliko god da su siromašne nemaju s tim problema. Ta činjenica da nema razvijene zemlje, a da nema problema s natalitetom je jako indikativna. Mislim da se rezultati kakvima se nadamo ne mogu postići dok je ovakvog načina života. Markane uključi se.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 22:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25709 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Zanimljivo da su neke zapadne zemlje, npr Francuska pod bijelom kugom još od XIX stoljeća. Kasniji rast je posljedica doseljavanja nebjelaca. Upravo je to bio i glavni razlog zašto je od najače europske sile za vrijeme Napoleona pala nekoliko pozicija nazad, jer je tada bila najmnogoljudnija europska zemlja (srazmjerno kao da danas ima 300 milijuna stanovnika).
Mada, natalitet opada svugdje u svijetu. Samo što si zemlje crne Afrike mogu dopustiti pad za 50% pa umjesto 6 djece u prosjeku rađati četvero, ali kada europljanka rađa 1.7 djece onda pad od 5% jeste stravičan.
Gledam nešto statističke podatke sada i prije 4 decenije. danas su dakako, na vrhu neke afričke zemlje sa stopom fertiliteta od negdje 5-7 . Prije 4 decenije su na vrhu bile arapske zemlje (Sirija, Jordan, Libija, Alžir...) sa nekih 7-8 a svjetski prosjek je bio 4.7 djece. Hrvatska je tada bila na samom dnu uz Fnsku sa 1.8 Danas je pak svjetski prosjek 2.5 djece a na samom dnu je BiH sa oko 1.3
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 22:44 |
|
|
LAŽ je da nije ekonomski uzrok. Neka daju penziju svakoj ženi koja rodi na pr.3. ili 4. dete,pa da vidiš..
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 22:55 |
|
|
chat nick je napisao/la: LAŽ je da nije ekonomski uzrok. Neka daju penziju svakoj ženi koja rodi na pr.3. ili 4. dete,pa da vidiš.. A ko ce to placat? Uzroci su mješoviti, ekonomski bi se dalo to dići na 1,6-1,7, no više ne ide bez promjene svijesti. Realnost je da je imati 5-6 djece velik trošak i sa velikim plaćama, koliko je to odjeće, tečajeva, sportova, izleta i da se većina ljudi na to neće odlučiti. Uz to, pola romkinja rodi 4 djece. Svi bi fino od penzije živjeli.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 27 vel 2015, 23:47 |
|
|
Ima i ovakvih... Samo jebiga za to trebaš zadrte ljude...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 28 vel 2015, 00:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
doc je napisao/la: Ima i ovakvih... Samo jebiga za to trebaš zadrte ljude... Ili ovakve:
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 28 vel 2015, 00:16 |
|
|
Dobro ti su malo prevudreni u glavu i za moj ukus. Osim ako ne pričamo o biznisu.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 09:49 |
|
|
Inače znam da hrvatska nacija ima ozbiljnih problema kada Keleminec, predsjednik A-HSP-a, fašističko-teorijsko-zavjerske stranke, sastavlja vojsku nacistički raspoloženih maloumnika, a nama glavni problem neki ljubitelji partizana što su to pokušali spriječiti... Alaha ti milostivog i samilosnog...
Ima li tko od Hrvata da kaže - jebi ga, ne valja nacizam, ne valja HSP, ne valja Keleminec, ne valja fašizam, već uvijek motanje, izjednačavanje, usporedbe, sranja pizde materine.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 10:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59951 Lokacija: DAZP HQ
|
ovi HSP-ovci imitiraju madjarski Jobbik, tih postrojavanja stranackih nenaoruzanih vojski imas diljem Europe, sve s desnice.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 10:06 |
|
|
dudu je napisao/la: ovi HSP-ovci imitiraju madjarski Jobbik, tih postrojavanja stranackih nenaoruzanih vojski imas diljem Europe, sve s desnice. Oni su ustaše antifašisti, jebali majku.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 11:32 |
|
|
Lupetaš Tuta. AHSP nije izveo ništa nelegalno ni protuustavno ovime, a osim toga neš ti meni broja koji se okupio desetak ljudi kojima se pridaje značenje kao da se cijeli Jobbik umarširao u Zagreb. S druge strane imaš 50ak likova na državnoj sisi tzv. antifašisti koji relativiziraju domovinski rat, dilaju dokumente, napadaju branitelje i brane Tita i ostale komunističke zločine kao i sam zločinački sustav. Ti trebaju puno prije biti podvrgnuti tretmanu u policijskoj postaji i skinuti sa državne sise. Inače komunizam i fašizam/nacizam su izjednačeni i osuđeni rezolucijom Vijeća Europe. Kome se ne sviđa neka seli iz Europe na Kubu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 11:37 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Lupetaš Tuta. AHSP nije izveo ništa nelegalno ni protuustavno ovime, a osim toga neš ti meni broja koji se okupio desetak ljudi kojima se pridaje značenje kao da se cijeli Jobbik umarširao u Zagreb. S druge strane imaš 50ak likova na državnoj sisi tzv. antifašisti koji relativiziraju domovinski rat, dilaju dokumente, napadaju branitelje i brane Tita i ostale komunističke zločine kao i sam zločinački sustav. Ti trebaju puno prije biti podvrgnuti tretmanu u policijskoj postaji i skinuti sa državne sise. Inače komunizam i fašizam/nacizam su izjednačeni i osuđeni rezolucijom Vijeća Europe. Kome se ne sviđa neka seli iz Europe na Kubu. Gdje sam ja spomenuo išta protuustavno ili ilegalno? Ja sam prvi za političku nekorektnost i apsolutnu slobodu govora i izražavanja. Ja sam se referirao na komentare brojnih hrvatskih čitetelja raznoraznijeh tiskovina koji nisu u stanju reći da je Keleminac budala, već odmah relativiziraju stvari. Govorim o konkretno ovome slučaju. Nisu u stanju osudit najobičniju glupost, već je moraju relativizirat partizanima, Srbima i petokrakama.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 11:40 |
|
|
To je druga priča, nisi baš bio jasan isprva.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 11:42 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: To je druga priča, nisi baš bio jasan isprva. Umjesto da budale kao što su Keleminac izoliraju i rugaju im se i nabijaju im komplekse, te tako izbiju argument tim partizanima i NVO udrugama iz rukava, oni njega brane relativiziranjem, s nekim četicima, partizanima, petokrakama... valjda sam sad svima jasan pa ne će bit potrebe za drugačija tumačenja.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 12:41 |
|
|
Tuta je napisao/la: Inače znam da hrvatska nacija ima ozbiljnih problema kada Keleminec, predsjednik A-HSP-a, fašističko-teorijsko-zavjerske stranke, sastavlja vojsku nacistički raspoloženih maloumnika, a nama glavni problem neki ljubitelji partizana što su to pokušali spriječiti... Alaha ti milostivog i samilosnog...
Ima li tko od Hrvata da kaže - jebi ga, ne valja nacizam, ne valja HSP, ne valja Keleminec, ne valja fašizam, već uvijek motanje, izjednačavanje, usporedbe, sranja pizde materine. Ma daj zajebi. Svatko ko je protiv antifašista je dobar čovjek.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 12:43 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Lupetaš Tuta. AHSP nije izveo ništa nelegalno ni protuustavno ovime, a osim toga neš ti meni broja koji se okupio desetak ljudi kojima se pridaje značenje kao da se cijeli Jobbik umarširao u Zagreb. S druge strane imaš 50ak likova na državnoj sisi tzv. antifašisti koji relativiziraju domovinski rat, dilaju dokumente, napadaju branitelje i brane Tita i ostale komunističke zločine kao i sam zločinački sustav. Ti trebaju puno prije biti podvrgnuti tretmanu u policijskoj postaji i skinuti sa državne sise. Inače komunizam i fašizam/nacizam su izjednačeni i osuđeni rezolucijom Vijeća Europe. Kome se ne sviđa neka seli iz Europe na Kubu. Gazi!! Samo jako.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 13:00 |
|
|
doc je napisao/la: Tuta je napisao/la: Inače znam da hrvatska nacija ima ozbiljnih problema kada Keleminec, predsjednik A-HSP-a, fašističko-teorijsko-zavjerske stranke, sastavlja vojsku nacistički raspoloženih maloumnika, a nama glavni problem neki ljubitelji partizana što su to pokušali spriječiti... Alaha ti milostivog i samilosnog...
Ima li tko od Hrvata da kaže - jebi ga, ne valja nacizam, ne valja HSP, ne valja Keleminec, ne valja fašizam, već uvijek motanje, izjednačavanje, usporedbe, sranja pizde materine. Ma daj zajebi. Svatko ko je protiv antifašista je dobar čovjek. I Adolf Hitler? doc je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Lupetaš Tuta. AHSP nije izveo ništa nelegalno ni protuustavno ovime, a osim toga neš ti meni broja koji se okupio desetak ljudi kojima se pridaje značenje kao da se cijeli Jobbik umarširao u Zagreb. S druge strane imaš 50ak likova na državnoj sisi tzv. antifašisti koji relativiziraju domovinski rat, dilaju dokumente, napadaju branitelje i brane Tita i ostale komunističke zločine kao i sam zločinački sustav. Ti trebaju puno prije biti podvrgnuti tretmanu u policijskoj postaji i skinuti sa državne sise. Inače komunizam i fašizam/nacizam su izjednačeni i osuđeni rezolucijom Vijeća Europe. Kome se ne sviđa neka seli iz Europe na Kubu. Gazi!! Samo jako. A šta ima da gazi? Jesam ja komunist ili pravdam komunizam... sabura malo.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati Postano: 01 ožu 2015, 13:02 |
|
|
Tuta je napisao/la: doc je napisao/la: Ma daj zajebi.
Svatko ko je protiv antifašista je dobar čovjek.
I Adolf Hitler? Striček Hićo pogotovo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|