|
|
Stranica: 19/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 17:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Crni Božo je napisao/la: Ne razumijem animozitet prema ORAH-u, neka stranka mora naslijediti HNS kao glavni konkurent SDP-u, pa zašto to nebi bili oni.
A sa desne perspektive mislim da je više u interesu razjedinjena ljevica i slabi SDP, nego jaki SDP koji bi pokupio sve lijeve glasove (ili možda nije, slobodno dajte protuargument).
Btw. nevezano za politiku, al ona Holy je rugoba samo takva, nevjerojatno nešta. Istina, ali i pored štete Milanoviću ona Mirela Holy ide tako na kurac. Ne mogu protiv svojih osjećaja, jebi ga.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 19:32 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: kad dođe do izbora, treba glasati za HDZ- posebno ovu poboljšanu inačicu. Ostali su neki Indijanci.

_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 19:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38679 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Moram priznat da mi Šuica iznad Stiera tjera olovku od njegove četvorke. Morao sam i drugu ruku upotrijebit da uspijem zaokružit.  Pa zašto onda nisi glasovao preferencijalno, zaokružio redni broj 4. Davor Ivo Stier ? Pa jesam, vidiš da sam napisao da je Šujica odmah iznad njegove 4.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 19:56 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 20:12 |
|
|
Izlazne ankete: Grčki neonacisti ulaze u Europski parlament Rezultati europskih izbora i procjena novog sastava Europskog parlamenta bit će objavljeni večeras tek u 23 sata, kada se zatvaraju posljednja biračka mjesta u Italiji, no u mnogim zemljama već se objavljuju izlazne ankete iz kojih je moguće predvidjeti prve naznake rezultata. U Grčkoj, gdje su birališta zatvorena u 19 sati, izlazna anketa predviđa pobjedu radikalno lijeve Syrize, na čijem je čelu Aleksis Cipras, s 26 do 30 posto glasova. Čini se da su se ostvarila i crna predviđanja o ulasku grčkih neonacista iz stranke Zlatna zora u Europski parlament. Prema izlaznim anketama, osvojili su između 8 i 10 posto glasova grčkih birača. Prve izlazne ankete iz Velike Britanije, gdje su izbori održani još u četvrtak, ali su mediji vrlo strogo poštivali pravilo da se ne objavljuju rezultati do kasno večeras, očekuju se oko 21 sat i bit će vrijedni pozornosti jer se ne zna točno je li euroskeptična stranka UKIP završila kao prvoplasirana ili drugoplasirana. Oboje bi bio uspjeh za UKIP i njezina predsjednika Nigela Faragea, ali mogućnost da je pobjednik, odnosno da UKIP ima više glasova i od Laburističke i od Konzervativne stranke, odzvanjala bi Britanijom i Europom. Odaziv birača veći je nego 2009. u mnogim velikim zemljama poput Njemačke, Francuske i Španjolske. Prve izlazne ankete iz Njemačke predviđaju pobjedu demokršćana iz CDU/CSU (36,1 %), za kojim slijede socijaldemokrati iz SPD-a (27,3 %), Zeleni (10,8 %), ljevičari iz Die Linke (7,5 %), a dobro je prošla i nova "protesna" stranka Alterativa za Njemačku (AfD) s 6,6 posto, što bi joj donijelo 6 mjesta u EP-u. Njemačka ima 96 mjesta u EP-u. Izlazna anketa Ipsosa u Francuskoj predviđa da će Nacionalni front, krajnje desna i euroskeptična stranka kojoj je na čelu Marine Le Pen, osvojiti do 26 posto glasova i biti prvoplasirana u toj zemlji. Marine Le Pen zalaže se za raspad Europske unije i ponovno stvaranje Europe slobodnih i suverenih država. Nada se da će u Europskom parlamentu ujediniti sve zastupnike koji se protive EU i da će ta politička grupacija, iako u manjini, imati dovoljno utjecaja da zaustavlja neke važne inicijative. Jedna od njih, o kojoj će odlučivati novi europarlamentarci, je i prijedlog o stvaranju zajedničkog Transatlanskog trgovinskog i investicijskog partnerstva (TTIP), najveće zone slobodne trgovine na svijetu o kojoj trenutno pregovaraju SAD i EU. Porast utjecaja euroskeptika u EP-u mogao bi natjerati demokršćane, socijaldemokrate i liberale, tri vodeće političke grupacije s desnog i lijevog centra, na veliku koaliciju u EU. http://www.vecernji.hr/izbori-euparlame ... ent-940833 Austrija: Uvjerljivom pobjedom narodnjaci obranili prvo mjestoNarodnjaci koji su mlađi partner socijaldemokrata u vladajućoj koaliciji osvojili 27,1 posto glasova, odnosno 2,9 posto manje nego na izborima 2009. godine. Socijaldemokratska stranka (SPÖ) na drugom je mjestu s 23,8 posto glasova, odnosno 0,1 posto više u odnosu na prošle izbore. Krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ), poznata po svom euroskepticizmu i tvrdim stajalištima prema muslimanskim imigrantima osvojila je treće mjesto s 20,1 posto glasova, čak 7,6 posto više nego 2009. godine. Stranka Zelenih s 14,6 posto glasova odnosno 4,6 posto više nego 2009. godine, što je dosad najbolji rezultat te stranke na europskoj razini, popela se je na četvrto mjesto. Peti su liberalni Neosi s 8,3 posto glasova, što je, obzirom na njihov prvi izlazak u Europu, komentirano kao njihov veliki uspjeh. http://www.vecernji.hr/svijet/austrija- ... sto-940821
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 20:15 |
|
|
Sad zbog Talijana čekanje do 11. Tko je lud da ide skoro u ponoć glasati 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 20:20 |
|
|
Kako reče Srećkov subverzivan frendić Tariq Ali: Ako želite nadu, pogledajte što se događa u Grčkoj.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 21:21 |
|
|
Citat: objavljuju izlazne ankete iz kojih je moguće predvidjeti prve naznake rezultata. U Grčkoj, gdje su birališta zatvorena u 19 sati, izlazna anketa predviđa pobjedu radikalno lijeve Syrize, na čijem je čelu Aleksis Cipras, s 26 do 30 posto glasova. Čini se da su se ostvarila i crna predviđanja o ulasku grčkih neonacista iz stranke Zlatna zora u Europski parlament. Prema izlaznim anketama, osvojili su između 8 i 10 posto glasova grčkih birača. Čemu ovakva razlika u rječniku, što, tako je velika razlika što jedni ubijaju Bangladešance, a drugi bankarske službenice?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 21:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62743 Lokacija: DAZP HQ
|
slavi desnica u Hrvatskoj. mogli bi laburisti izvisiti, sto mi je drago.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 21:43 |
|
|
dudu je napisao/la: slavi desnica u Hrvatskoj. mogli bi laburisti izvisiti, sto mi je drago. Izgleda da im slogan "savjesti čiste biraj komuniste, ovaj laburiste" nije baš profunkcionirao. No s obzirom da uvijek postoje ljudi koji će se pomamiti za jeftinim populizmom, ovaj put ih je na sceni izgleda zamijenio ORAH koji su uzeli mandat. Također, ujedinjenje krajnje desnice je izgleda donijelo ploda u vidu jednog mandata.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 21:45 |
|
|
PREMA neslužbenim informacijama koje su na terenu prikupili promatrači vladajućeg SDP-a, HDZ je pobjednik izbora za Europski parlament.
HDZ-ova koalicija je na europskim izborima, sugeriraju neslužbene informacije, dobio pet zastupnika, SDP-ova koalicija dobila je četiri zastupnika, a po jednog zastupnika dobili su ORaH Mirele Holy i Savez za Hrvatsku.
> IZ HDZ-OVOG STOŽERA: "Očekujemo šest mandata"
> IZ SDP-OVOG STOŽERA: "Očekujemo da ćemo osvojiti najviše glasova"
> IZ ORAH-ovog STOŽERA: Holy bi bila ludo sretna s jednim mandatom
> SLAVLJE U STOŽERU SAVEZA ZA HRVATSKU: "Imamo jedan mandat!"
> IZ STOŽERA Laburista: Nadaju se prošlogodišnjem uspjehu - jednom mandatu
Ove neslužbene informacije otprilike se podudaraju s podacima koje je prikupila Udruga Promatrač, a koja je na terenu, kako su priopćili, imala oko 300 promatrača. Prema njihovim podacima, rezultati izbora su sljedeći:
Lista br 6. HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, DZS, HDS 41,89% Lista br 20 SDP, HNS, IDS, HSU 27,42% Lista br 15 ORAH 11,84% Lista br 9 HDSSB, ABH, A-HSS, HRAST, HSP, HZ, OS, ZZH 7,75% Lista br 10 Laburisti 3,22% Lista br 12 NF, HSLS, PGS RI 2,93% ________________________ Rezultati od nekakve udruge promatrač, vjerojatno bazirano na postizbornoj anketi. PO tome je dosad HDZ uvijek prolazio lošije nego u stvarnosti, tako da bi razlika mogla biti i veća u njihovu korist. Razočarala me podrška Holy, no puno su se više pojavljivali u medijima od liberalnog ili desnog bloka.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:01 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: slavi desnica u Hrvatskoj. mogli bi laburisti izvisiti, sto mi je drago. Meni nije jer su svakako bolja opcija za lijevu Hrvatsku od ORaHa . Ukratko da se nisu neki egotripi zainatili ujedinjena desnica je mogla dogurati i do 50% .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:02 |
|
|
Inače čudni su mi sada ovi podaci o ORaHu . Do prije sat vremena su se vrtili do 5% po izvorima. Sad odjednom po medijskim nagađanjima 12%
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:04 |
|
|
Inače imam zanimljive dojave iz Zagreba. Mnoge gradske četvrti će poplaviti.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:07 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17413 Lokacija: יום טוב
|
Zadar1993 je napisao/la: Vidim krši se izborna šutnja? Obavih građansku dužnost. Mislim da nije potrebno elaborirati koga se zaokružilo  . +4 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:12 |
|
|
Veliki skandal u vezi izbora potresa Francusku, ovako dobar rezultat le Front national je sve šokirao, a pojavile su se i priče da su na nekim mjestima bili listići bez NF-a u ponudi. Tu je optužbu iznijela sama Marine le Pen. S druge strane, socijalisti su izrazito rezignirani. Citat: PowerLock kaže: Francuski Ministar unutarnjih poslova Manuel Valls pojavio se na javnoj televiziji u odijelu sa crnom kravatom (koja se u Francuskoj tradicionalno odjeva za pogrebe, a rojalisti je odjenu i na dan kada se obilježava obljetnica smaknuća posljednjeg Kralja Francuske). Rekao je da ga optužbe Marine Le Pen "ne zanimaju" ali da je šokiran rezultatima euro-izbora, da je današnji dan bio dan u kojem su Francuzi počinili političko samoubojstvo i koji će možda označiti "početak kraja liberalne demokracije u našoj domovini, političkog sustava temeljenog na etici jednakosti, bratstva i slobode francuskih građana". Rekao je da nema drugih izjava jer je šokiran svime što se dogodilo i sramotnim rezultatima izbora koji će nanijeti nemjerljivu štetu Francuskoj i umanjiti njen značaj kao jedne od država koja je utemeljila Europsku uniju. Uglavnom ovi izbori bi se mogli pokazati kao veliki poraz eurofilske ideje. Velika Britanija i Francuska, kao i još dosta manjih zemalja u rukama euroskeptika, a Britanija vjerojatno uskoro ide ća. Nadam se da se nakon njenog izlaska odustaje od ideje TAFTA-e, koja je u principu poklon Britancima za ostanak, budući da bi to najviše njima odgovaralo u gospodarskom smislu. Što se tiče hrvatskog pitanja u BiH, rast radikalnih opcija je uglavnom dobar. Većinom zagovaraju okretanje od SAD-a, nisu ljubitelji muslimana, a u slučaju Syrize jako cijene pravo na nacionalno samoodređenje. ali da je šokiran rezultatima euro-izbora, da je današnji dan bio dan u kojem su Francuzi počinili političko samoubojstvo i koji će možda označiti
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:19 |
|
|
Citat: PowerLock kaže: Francuski Ministar unutarnjih poslova Manuel Valls pojavio se na javnoj televiziji u odijelu sa crnom kravatom (koja se u Francuskoj tradicionalno odjeva za pogrebe, a rojalisti je odjenu i na dan kada se obilježava obljetnica smaknuća posljednjeg Kralja Francuske). Rekao je da ga optužbe Marine Le Pen "ne zanimaju" ali da je šokiran rezultatima euro-izbora, da je današnji dan bio dan u kojem su Francuzi počinili političko samoubojstvo i koji će možda označiti "početak kraja liberalne demokracije u našoj domovini, političkog sustava temeljenog na etici jednakosti, bratstva i slobode francuskih građana". Rekao je da nema drugih izjava jer je šokiran svime što se dogodilo i sramotnim rezultatima izbora koji će nanijeti nemjerljivu štetu Francuskoj i umanjiti njen značaj kao jedne od država koja je utemeljila Europsku uniju. Pucaju francuzi, dopizdila muslimanska manjina na jugu francuske, sad već značajna manjina. Britanci tadicionalni kolonijalci kalkuliraju, ali njemci nisu jasni, Angela veli da je multi kulti pristup propao...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:42 |
|
|
dudu je napisao/la: slavi desnica u Hrvatskoj. mogli bi laburisti izvisiti, sto mi je drago. Što ti smetaju. Ne možeš dijete zbog vrča tući prije nego ga pošalješ po vodu. Do sad su sve radili OK i nisu imali priliku da zajebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:44 |
|
|
Korak u sazrijevanju Europe kao i veliki poraz neoliberalnih ideja u Francuskoj kako na području gospodarstva tako i na području morala(i ostatku EU štoviše, proizvodi se kontraefekt). Što je Hollande uopće očekivao nakon onih višemilijunskih prosvjeda i nesmotrenih poteza koji su ih izazvali.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:46 |
|
|
BBC je napisao/la: dudu je napisao/la: slavi desnica u Hrvatskoj. mogli bi laburisti izvisiti, sto mi je drago. Što ti smetaju. Ne možeš dijete zbog vrča tući prije nego ga pošalješ po vodu. Do sad su sve radili OK i nisu imali priliku da zajebu. U Laburistima ima normalnih ljudi i frakcija (jedan od vođa stožera za obranu Vukovara je Laburist tj. predsjednik njihovog ŽOa) dok su u Orahu ..... pa volvoks i doc su ih dobro opisali.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:50 |
|
|
Večernji pravo očajan i u kurcu. Udarna tema praćenje izbora i informacije im daju SDP-ovci.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:51 |
|
|
BBC je napisao/la: Večernji pravo očajan i u kurcu. Udarna tema praćenje izbora i informacije im daju SDP-ovci. Zbog Talijana nema normalnih rezultata i anketa, strpi se još 10 minuta.
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:52 |
|
|
Laburisti mi djeluju anacionalno, nekako "normalno" kao da stoljećima žive i rade ,politički djeluju u državi koja je servis građanima i samo njima, možda su takvi samo zato što nisu vlasti,a vlasta je bogata...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 22:57 |
|
|
ivica je napisao/la: Laburisti mi djeluju anacionalno, nekako "normalno" kao da stoljećima žive i rade ,politički djeluju u državi koja je servis građanima i samo njima, možda su takvi samo zato što nisu vlasti,a vlasta je bogata... Citat: - Sada se treba i potiho i vrlo jasno uključiti i dati Hrvatska stajališta u svezi BiH – tvrdi Grubišić. I Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista složio se s Grubišićem.
- Ne samo da treba razmišljati o trećem entitetu u BiH, nego ozbiljno nametnuti razgovor o trećem entitetu i tu se u potpunosti slažem s vama. Međutim, to znači da se i vi slažete sa ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, koja je prije godinu i nešto dana prva progovorila iz ove vlasti o trećem entitetu i potrebi trećeg entiteta – primijetio je Vukšić. Imaju potencijala, no da bi ih htio na vlasti, ne bih.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 25 svi 2014, 23:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38679 Lokacija: Gl. grad regije
|
A koga bi na vlasti? One koje bi čovjek htio oni se šalju u Europu...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|