HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lis 2025, 14:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH
PostPostano: 26 svi 2014, 00:08 

volvoks je napisao/la:
U ovom trenutku savez izgubio mjesto, HDZ-6,SDP-4 i ORaH jedan, ergo, Stier ulazi.

Znači u biti prijevod je...

desnica 6 - lijevica 5

Jer ORAH će na svim budućim izborima gotovo sigurno koalirati sa SDP-om.

Btw. fora mi je činjenica da je HDZ bio većina u svim većim gradovima izuzev Rijeke, Pule, Varaždina, Koprivnice i Čakovca, te svim županijama izuzev IŽ, PGŽ, VŽ, te MŽ.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:09 

Michael.Collins je napisao/la:
Stier razočaranje, pobjeda HDZ-a u Zagrebu iznenađenje

Mene osobno Zg ne iznenađuje. Bilo je naznaka na prošlim izborima da Zg nije nikakva utbrda SDPa.
A potvrđuje i tezu kome ideološki pripadaju Mikijevi birači.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:11 

Metropola je nasa. Vazda bila ;)

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:12 

Zadar1993 je napisao/la:
A potvrđuje i tezu kome ideološki pripadaju Mikijevi birači.

Onoga sto nosa lik Tita na brosu? Pa ako su kao taj Miki, onda ideoloski pripadaju HDZ-u, u pravu si.

Mises

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:13 

Ne lupetati gluposti molim lijepo. Miki je populist, ne treba zaboraviti da isti ide redovito i Majci Božjoj na Kamenita vrata. Ne opravdavam njegove postupke no narod ima tedenciju pamtiti paljenje svijeća a ne nosanje revera.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:16 

Zg je točno pola-pola.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:16 

Zadar1993 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
U ovom trenutku savez izgubio mjesto, HDZ-6,SDP-4 i ORaH jedan, ergo, Stier ulazi.

Ako ostane tako sutra pijem. Ponovno :zubati

Sve je na vama Zadranima, jedino iz par vaših općina nisu stigli rezultati. Valjda nećete razočarati :zubati

Inače, iznenadio me relativno loš rezultat saveza, prošle godine je sami Hrast u Varaždinskoj prošao prag, sad svi zajedno nisu. Od kumulativnih 10-11 došli na 6,8...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:17 

Ko je pobedio na evropskim izborima
IZVOR: BETA, TANjUG
Brisel -- Građani Evropske unije danas su birali poslanike za Evropski parlament.

Demohrišćani kancelarke Angele Merkel su, uprkos gubicima, pobednici današnjih izbora za Evropski parlament (EP) na koje je u Nemačkoj pozvano preko 61 milion birača, pokazuju prvi rezultati glasanja, prema kojima je, medjutim, i ekstremno desna neoancistička Nacionaldemokratska partija (NPD) ušla u EP.

Za demohrišćane je glasalo 36,1 odsto Nemaca, procenjuje televizija ARD, dok je za Socijaldemokratsku partiju glasalo (SPD) 27, 5 odsto, a za evroskeptički raspoloženu Alternativu za Nemačku (AfD), koja se, između ostalog, zalaže za ukidanje evra i povratak nemačke marke, čak 6,5 odsto Nemaca.

Zeleni, koje je nekada vodio bivsis šef nemačke diplomatije Joška Fišer, dobili su oko 10 odsto glasova, Levica 7,8, a liberali, takođe bivšeg šefa nemačke diplomatije Gvide Vestervela 3,1 odsto.

NPD, o čijoj zabrani se u Nemačkoj dugo lome koplja može računati s jednim poslanikom u EP.

Na današnje izbore izašlo je 48 odsto Nemaca, što je više nego 2009. godine, kada je u Nemačkoj glasalo 43,3 odsto birača.

Pošto je Savezni ustavni sud Nemačke ukinuo član o tri odsto osvojenih glasova, kao "granicu" za ulazak u EP, računa se da će na taj način u EP ući i one partije koje dobiju najmanje 130.000 glasova ili oko jedan odsto glasova.

Od ukupno 766 poslaničkih mesta u EP, Nemačkoj pripada 99, kaže statistika.

Nemačka statistika kaže da je među nemačkim biračima stranog porekla najviše Poljaka, oko 460.000, i više od 130.000 Italijana.

Grčka: Siriza ubedljivo vodi
Stranka radikalne levice Siriza vodi na današnjim izborima za Evropski parlament u Grčkoj, dok je na drugom mestu stranka desnog centra Nova demokratija premijera Andonisa Samarasa, pokazuju prve procene po zatvaranju birališta.

Siriza Aleksisa Ciprasa, koja je u predizbornoj kampanji žestoko kritikovala mere štednje, mogla bi da osvoji izmedju 26 i 30 odsto glasova, a Nova demokratija izmedju 23 i 27 odsto glasova.

Danas je završni dan glasanja za Evropski parlament, koje je počelo 22. maja. Prvi zvanični rezultati očekuju se posle 23 časa, kada budu zatvorena birališta u Italiji.

Evropski parlament će od 22 časa da počne da objavljuje prve rezultate po izlasku sa birališta.

Slovenija: Pobeda stranke Janeza Janše
Pobednik izbora u Sloveniji za Evropski parlament je, prema rezultatima uporednih izbora, stranka Slovenskih demokrata bivšeg premijera Janeza Janše, kojoj su pripala tri mandata.

Sledi lista Nove Slovenije i Slovenske ljudske stranke (narodnjaci) sa dva mandata.

Po jednog evropskog poslanika dobile su liste Verjamem (Verujem), Socijalnih demokrata i Demokratske stranke penzionera.

Francuska: Nacionalni front pobednik
Desničarski Nacionalni front pobedio je na izborima za Evropski parlament u Francuskoj, rezultati su ankete sa birališta, što će, ukoliko oni budu potvrdjeni, biti prvi put da je jedna antiimigrantska stranka, sa politikom protiv EU, pobednik nacionalnih izbora.

Nacionalni front, na čelu sa Marin Le Pen, prvi je sa oko 25 odsto osvojenih glasova, a za njim sledi opoziciona Unija za narodni pokret (UMP) sa oko 21 odsto.

Vladajuća Socijalistička stranka našla se na trećem mestu sa svega 14 odsto osvojenih glasova, što je pad u odnosu na 16,5 koliko su osvojili na izborima 2009.

Agencija za istraživanje javnog mnjenja Ifop navodi da je procenat onih koji nisu izašli na birališta bio 59 odsto, što je znatno niže od očekivanog.

Poljska: Nerešeno u duelu evroskeptika i evrooptimista
Iz Poljske će najviše od 51 poslanika u Evropski parlament poslati glavna proevropska stranka, Gradjanska platforma premijera Donalda Tuska, i glavna evroskeptična, Pravo i Pravda bivšeg premijera Jaroslava Kačinjskog - po 19 poslanika.

Prema anketama na biralištima koje je odmah nakon što su zatvorena danas u 21 čas objavila televizija TVN24, u EP će ući još i pet poslanika Saveza demokratske levice, kao i partner u Tuskovoj vladi, Poljska narodna stranka, sa četiri poslanika.

Najveće iznenadjenje su četiri evroposlanika za ekstremnu marginalnu Novu desnicu, koju je njen lider Januš Korvin Mike svojim vatrenim najavama da će razbucati Evropsku uniju, a ona će ga još za to i plaćati doveo do četiri evroposlanička mandata.

Na izbore je izašlo rekordno malo, svega 22 odsto od 30 miliona registrovanih birača, ali iako će biti u različitim frakcijama EP uspeh i ukupno 28 evroposlanika od poljskog 51 osvojile su proevropske stranke.

U susednoj Slovačkoj su izbori za EP održani u subotu privukli najmanje birača u istoriji, svega 13 odsto od 4,4 miliona registrovanih birača.

Izuzetno mala izlaznost podelila je karte drugačije od očekivanja, i prema nezvaničnim rezultatima, vladajuća stranka SMER premijera Roberta Fica osvojila je 24 odsto glasova, što znači četiri od 13 slovačkih evroposlanika.

Opoziciona desnica, dve stranke slovačkih hrišćanskih demokrata, Hrišćanski demokratski pokret i Slovačka demokratska i hrišćanska unija, imaće po dva poslanika, a po jednog obe stranke koje zastupaju slovačke Madjare i još tri manje stranke centra i desnice.

Iako u različitim frakcijama EP, 13 slovačkih poslanika pripada proevropskom krilu.

U Češkoj evroizbori agencijama nisu zavredili ni to da prave prognoze na osnovu anketa na biralištima na koje je izašlo najmanje u istoriji izbora u zemlji, po procenama izbornih komisija ni 20 odsto od preko osam miliona Čeha sa pravom glasa.

Jedina anketa za češki dnevnik Mlada fronta Dnes predvidja pobedu proevropskih snaga, opozicione desnice, odnosno stranke TOP09 bivšeg šefa češke diplomatije Karela Švarcenberga, a svoje poslanike imaće i vladajući socijaldemokrati premijera Bohuslava Sobotke i Alijansa nezadovoljnih gradjana ministra finansija Andreja Babiša.

Većina od 21 poslanika koliko ima Češka ojačaće takodje redove evroentuzijasta u EP.

Konačni zvanični rezultati biće u Češkoj i Slovačkoj saopšteni odmah u 23 časa kada se zatvore poslednja birališta u Italiji, dok će u Poljskoj biti poznati tokom noći nakon prebrajanja svih glasova.

Austrijska FPO uzela duplo više !!!
NF,ZZ i NPD !!! Svaka čast.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:18 

Bravo za HDZ ako imaju 6 mandata. To onda znaci da Stier upada ?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:21 

Nadajmo se. .
volvoks koje su općine u pitanju?
U Zadarskoj je Savez ostvario određene uspjehe. Nadajmo se da su ovo općine tipa Bibinje.
Tamo postoji Općinski odbor HDZa ,HSP AS i HSSa ( Hss se doduše sad raspustio :zubati)

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:22 

PCM je napisao/la:
Bravo za HDZ ako imaju 6 mandata. To onda znaci da Stier upada ?

Da, pojavila se informacija i u medijima, s obzirom koja se mjesta prebrojavaju tako će ostati.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:23 

Je li netko primjetio kako na HRT stalno ponavljaju da se Europa treba boriti protiv euroskeptika i uložiti više napore da se ne ponavljaju takvi slučajevi.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 00:27 

volvoks je napisao/la:
Inače, iznenadio me relativno loš rezultat saveza, prošle godine je sami Hrast u Varaždinskoj prošao prag, sad svi zajedno nisu. Od kumulativnih 10-11 došli na 6,8...

Zato sto je mnoge razocarao ulazak u savez s glavasevcima i ego tripom Kujundzicem. Bilo bi jako dobro da Savez ulovi jedan mandat jer bi to ohrabrilo glasace na parlamentarnim. Ako HDZ pojede ostatak desnice to ce za Hrvatsku opet biti jako jako lose. Uostalom, u toj stranci se nista nije ni promijenilo iz vremena Sanadera. Ostali su to vise-manje isti ljudi. Oni koji su pisali zakon o nediskriminaciji, oni koji su odbacili zdravi program ZO, odgodili ga do Jovanovica, oni koji su glasacku moc Hrvata izvan RH sveli na fiksna 3 zastupnika, oni koje su Ameri hvalili kako uspjesno sabotiraju Hrvate u BiH da dodju do nekakvih politickih ciljeva itd. itd.

Ako vam stavljanje Stiera na poziciju na kojoj se nasao na ovoj EU listi nije dalo odgovor na to kakav je danasnji HDZ, onda vam zelim jos jednog Sanadera. Lako bi moglo bit bas tako.

Mises

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 01:09 

slika
HDZ
slika
SDP
Kakav je Sveti Petar u Šumi fenomen :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 01:34 

Citat:
Chez les moins de 35 ans, le parti de Marine Le Pen obtient 30 % des voix, soit 5 points de plus que son score moyen à l'échelle nationale, selon Ipsos-Steria. Il peut d'autant plus se prévaloir d'être un parti « jeune » qu'il obtient chez les plus âgés un résultat inférieur à son résultat global : 21% des plus de 60 ans ont voté dimanche pour le FN.

I više nego zanimljivo, izgleda da je mlad kao sinonim za lijevog i liberalnog glasača polako u izumiranju.
Osim toga, demokršćanske stranke su u dosta europskih zemalja u krizi i baš ih stari glasači spašavaju(Austrija recimo) Inače bi radikalna desnica bila vodeća snaga.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 02:04 

Valjda neće doći do velikog preobrata sutra, ali stvarno hvala svevišnjem što se provukao Stier. Četvrta pozicija na listi je bila riskantna jer je Petir iza sebe imala stranačku mašineriju, a Ruža taj imidž desne Ivane Orleanske. A i dalje mislim da su ljudi zbunjeni oko modaliteta glasovanja, dobro bi došla analiza o odnosu broja zaokruženih listi vs listi + preferencijalnih.

Stvarno mi je žao što je ORaH istisnuo Laburiste, baš kad sam se radovao krahu HNS-a, pojavi se nova vrsta kancerogenog tkiva. No, možda i bude neke koristi, ako bude kokodakala oko Gornjih Horizonta, trenutno mi ne pada na pamet nijedan projekt koji ima potencijal da životno i ekološki ugrozi više Hrvata (rijedak slučaj gdje nije u pitanju NIMBY, nego nacionalizam gdje korist ide jednom narodu, a sva šteta drugom).

PS: Vidim na FB da svi hvale govor Karamarka.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 07:46 

Bogu Hvala da je Stier ušao.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:12 

Po intenzitetu angažmana za pitanja BiH Hrvata, očekujem sljedeće (od mogućih 10):

Stier (HDZ): 10
Tomašić (HSP AS): 9
Šuica (HDZ): 8
Plenković (HDZ): 8
Picula (SDP): 7
Petir (HSS): 6
Maletić (HDZ): 6
Jozo Radoš (HNS): 1
Biljana Borzan (SDP): 0
Ivan Jakovčić (IDS): -10
Škrlec (ORaH): minus beskonačnost

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:22 

Evo i Stier unutra ipak Bogu hvala.
Ipak se osjeti to što nije imao kampanju.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:30 

jesam li dobro prebrojala? naši 6, crveni 4 i orahu 1 mandat? tijesno.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:38 

Kažu da je Stier upao za 200 glasova, za dlaku.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:50 

Sinoć nakon objave rezultata mi je pao mrak na oči kad sam čuo da Stier ne prolazi... A prolaze Plenković, Šuica, Maletić... Nekužim to oko Ruže Tomašić, zašto je toliko popularna? Hajde kod Mirjane Petir kužim da je riječ o HSS infrastrukturi, ali HSP-AS?
Odem na spavanje psujući sve svece i sve perece! Kad ono ujutro, Stier ipak prolazi... :D

S obzirom da znam da povremeno pratiš ovaj forum - Moj Davore... Ivo, jebla te tvoja kosilica i ozlijeđeni palac! :D Vidiš da ti je sam Bog pomogao da se izvučeš kroz iglene uši! Ali pomogao sa SVRHOM! ;)

Što se tiče neke spektakularne promjene trendova, premalo je ljudi izišlo da se može slavodobitno tvrditi ovo ili ono, bar u nekom značajnijem smislu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 08:55 

Bio sam u nevjerici sinoć kad Stiera nije bilo na listi upalih u parlament.

Može par rečenica o Plenkoviću.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:01 

Bobovac je napisao/la:
Nekužim to oko Ruže Tomašić, zašto je toliko popularna?

Ne kužim ni ja. Hrvatska Sarah Palin.

Ali neka je, mislim da će njen angažman oko BiH Hrvata višestruko nadmašiti kompromitaciju koja s njom neizbježno ide.
Al eto daj šta daš, bolje i ona nego ovi razni bljedunjavi.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:04 

Zagreb

1. HDZ i partneri 36,81%
2. Kukuriku koalicija 30,57%
3. ORAH 13,94%
4. Savez za Hrvatsku 7,42%

Split

1. HDZ i partneri 39,80%
2. Kukuriku koalicija 33,29%
3. Savez za Hrvatsku 10,01%
4. Orah 8,00%

Zadar

1. HDZ i partneri 45,39 %
2. Kukuriku koalicija 31,37%
3. Orah 8,74%
4. Savez za Hrvatsku 5,02%

Rijeka

1. Kukuriju koalicija 44,15%
2. HDZ i partneri 24,85%
3. Orah 14,16%
4. Hrvatski laburisti 3,39%

Osijek

1. HDZ i partneri 34,01%
2. Kukuriku koalicija 28,33
3. Savez za Hrvatsku 15,19%
4. ORAH 9,69%

Pula

1. Kukuriku koalicija 58,50%
2. ORAH 13,42 %
3. HDZ i partneri 12,89%
4. Hrvatski laburisti 3,89%

Varaždin

1. Kukuriku koalicija 43,78%
2. HDZ i partneri 22,02 %
3. Orah 14,40%
4. Savez za Hrvatsku 6,33%
5. Hrvatski labursti 5,04%

Vukovar

1. HDZ i partneri 49,35%
2. Kukuriku koalicija 36,47%

Gospić

1. HDZ i partneri 66,33%
2. Kukuriku koalicija 13,30%
3. ORAH 5,12 %

http://www.vecernji.hr/izbori-euparlame ... ebu-940875

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: