HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ruj 2025, 23:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Jeste li za legalizaciju Marihuane u RH ?
Za 55%  55%  [ 23 ]
Protiv 45%  45%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 42
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ?
PostPostano: 30 pro 2021, 20:20 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Mi se svi trebamo ugledat na Češku, slavenska Nizozemska. Baš mi se sviđa ta zemlja, šteta što nije ostvarena ideja o uniji s njom umjesto što smo k Srbima išli.

Trava, prostitucija, sve dozvoljeno ali nadzirano.

..neznas ti nas nismo mi ka oni kod nas bi opća ludara.... :2guns

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:22 

Ja sam po godine ca. karo mnogo mladju Slovakinju. Cesi light ili zero zavisi kako gledas. Slavenski germani, gon u kurac to. Volim jedino crtani Gustav. Od prije.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:23 

U cemu je fora sa tom travom, probao par puta. Nisam dozivio prosvjetljenje, mozda je do mene.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:45 

Skupoća onemogućava laku dostupnost alkohola i cigareta. Zato i jest bitno da se trava legalizira i bude skupa. To smanjuje dostupnost i količinu trošenja.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:51 

Skupoća onemogućava laku dostupnost alkohola i cigareta. Zato i jest bitno da se trava legalizira i bude skupa. To smanjuje dostupnost i količinu trošenja.

kako to legalizacija ruši cijenu? i gdje se to desilo?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:51 

divizija je napisao/la:

kako to legalizacija ruši cijenu? i gdje se to desilo?

Ne ruši nego poskupljuje.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 21:43 

kako i gdje?

jel poskupila trava u Coloradu otkad je legalna?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 21:49 

divizija je napisao/la:

kako i gdje?

jel poskupila trava u Coloradu otkad je legalna?

U Nizozemskoj i Češkoj je legalna ali nije baš jeftina. To znam iz prvog dima.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 21:50 

Skeletor je napisao/la:
Ja sam za legalizaciju svega, naravno uz debele akcize. Svako mora za sebe da odluči šta će konzumirati.

Zabrana supstanci i hapšenje nekoga za posedovanje dotičnih je definicija zločina bez žrtve.

Žrtva nije vidljiva, ali postoji.
Ne postoji individualna odluka. Mnogo djece to konzumira zbog pritiska društva.
Zabrana + kazna odvlači ljude od konzumacije, em što postoji prijetnja zatvora, em što je teže doći do supstance.
A ti porezi su zarada na tuđoj patnji.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 22:31 

Harezm je napisao/la:
Skeletor je napisao/la:
Ja sam za legalizaciju svega, naravno uz debele akcize. Svako mora za sebe da odluči šta će konzumirati.

Zabrana supstanci i hapšenje nekoga za posedovanje dotičnih je definicija zločina bez žrtve.

Žrtva nije vidljiva, ali postoji.
Ne postoji individualna odluka. Mnogo djece to konzumira zbog pritiska društva.
Zabrana + kazna odvlači ljude od konzumacije, em što postoji prijetnja zatvora, em što je teže doći do supstance.
A ti porezi su zarada na tuđoj patnji.

Ne sviđa mi se uopšte ova "Think of the children" retorika, to koriste svi totalitarni režimi. Mislite o deci, ajde da ukinemo privatnost na internetu, da svako može da koristi internet jedino pod svojim pravim imenom da ne bi slučajno nešto napisao što bi naškodilo deci (Kina, Belorusija). Mislite o deci, ajde da zabranimo pečenje rakije jer šta ako neko da detetu ili ono samo nađe (USA, EU). Mislite o deci, ajde da zabranimo noževe sa oštrim vrhom jer neko dete može da se ubode (UK).

Ta priča ne pije vodu. Ako vidiš da tvoje društvo skače s krova, hoćeš li i ti skočiti? Ako hoćeš onda si debil, možda je i bolje da se sam ukloniš iz populacije. I ja sam bio dete i postojali su pritisci da radim ovo ili ono ali ja sam imao slobodnu volju da izaberem šta radim. Na to se svodi. Svaka odluka ima posledice i svako mora da snosi posledice za svoje odluke. Recimo devojčica od 16 godina zatrudni i rodi dete, sjebala je sebi život. Nema tu nazad. Isto je i sa drugim stvarima. Sve se plaća, kao što će muslimani platiti za Sejdu.

Kad bi heroin sutra bio legalan, koliko ljudi ovde bi išlo da kupi heroin? To je možda malo ekstreman primer, ali stvar je jednostavna: hoćeš da se drogiraš, izvoli, samo da ja kao poreski obveznik posle ne moram da plaćam tvoje lečenje i/ili sahranu. Ljudi su hiljadama godina živeli uz razne narkotike i nije se pravila nikakva fama oko svega toga. Stari Grci i Rimljani su duvali kao rege basisti, Azteci i Maje pili neke halucinogene sokove kaktusa, Persijanci hašišari napravili imperiju od Egipta do Indije i nikom ništa nije falilo sve dok 1930-ih godina farmaceutske kompanije nisu izlobirale da se zabrane stotine supstanci i jedinjenja jer su im podrivale profit.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 03:42 

Kad pusim travu ne pijem alkohol. Puno bolje za organizam je trava nego alkohol.

Mogu sve raditi na travu, jesti normalno, trenirati, raditi, spavati. Alkohol sve poremeti.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 04:38 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Da, baš nam treba dosta usporenih, operisanih od mehaničkih sposobnosti retarda u svakodnevnom životu, saobraćaju, poslu itd...

A pijani ti trebaju? Ja sam rekao da trava nije ni blizu bezazlena kao što ljudi misle, ali je opet višestruko manje opasna po zdravlje od alkohola i pljuga.

I priznaj iskreno, da li bi mogao da provališ da sam treniutno otkinut of horsa, da to nisam rekao? A ubijen sam. Jedina razlika je što svaki post moram deset puta da ispravljam zbog grešaka u kucanju, inače nemam otežanu sposobnost smišljanja rečenica. A razvaljen sam. Štaviše, upravo sam rešio da povučem još jednu crticu nakon što napišem ovaj post.

ti si dopaš ? uzimaš šlape žutog ?

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 08:44 

Lars Dietrich je napisao/la:
Srcem i dušom ZA. S tim da država kontrolira coffee shopove i da se strogo kontrolira tko kupuje. Primarno iz medicinskih razloga, punoljetna mladež rekreativno primarno strana. Svi možemo gluho bilo oboljeti , pa će nam zatrebat preparat od marihuane, a seljaci ne daju. Turizam bi procvjetao diljem BiH. Ganja farmer.

slika

Jaki analgetici (opijati) su još bolji za ublažavanje bolesnih of raka, pa je diamorfin ilegalan. Trava nije lek, ne leči rak, samo ublažava odvratno stanje u kojem se nalaziš. Heroin, metadon ili fentanil rade to sto puta efikasnije.

Jel si čuo Grobaru? Trava NIJE lek. Samo ublažava simptome, ne leči ništa. I to ti kaže čovek koji i dalje vari kad god mu se pruži prilika.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 08:53 

Lars Dietrich je napisao/la:
Oboljeli od raka mjesecima, pa i godinama pate od bolova koje bi obični dim od kanabisa izliječio, pa ne mogu da dođu do trave.

Trava ništa ne leči, samo ublaži bolove.

Opijati (derivati opijuma i njihovi sintetički ekvivalenti) rade to hiljadu puta efikasnije. Pa verujem da ćeš se složiti da heroin ne treba legalizovati.

Travu treba legalizovati, ali ne iz medicinskih razloga, to je debilan argument, nego zato što je greh da ljudi idu u zatvor za nešto manje opasno od alkohola i cigara.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 08:55 

Th1950 je napisao/la:
A pijani ti trebaju? Ja sam rekao da trava nije ni blizu bezazlena kao što ljudi misle, ali je opet višestruko manje opasna po zdravlje od alkohola i pljuga.

I priznaj iskreno, da li bi mogao da provališ da sam treniutno otkinut of horsa, da to nisam rekao? A ubijen sam. Jedina razlika je što svaki post moram deset puta da ispravljam zbog grešaka u kucanju, inače nemam otežanu sposobnost smišljanja rečenica. A razvaljen sam. Štaviše, upravo sam rešio da povučem još jednu crticu nakon što napišem ovaj post.

ti si dopaš ? uzimaš šlape žutog ?

Za novu godinu i za baš neke specijalne prilike. Par puta godišnje, što je nikakav rizik po zdravlje, jer se ne bodem.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 08:58 

Stavio sonoć zaleđeno pecivo u rernu, i zakljucao u komu par minuta kasnije. Sad imam pleh ćumura. Da mi rerna nema termostat, čitali bi na netu vest o požaru na Voždovcu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 09:01 

Stavio sonoć zaleđeno pecivo u rernu, i zakljucao u komu par minuta kasnije. Sad imam pleh ćumura. Da mi rerna nema termostat, čitali bi na netu vest o požaru na Voždovcu.

:D

Karmelo, najjači si lik na forumu trenutno.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 09:07 

Lapo-lapo je napisao/la:
Meni bi trebalo čisto da lakše prebolim ovaj javašluk u zemlji!
Nisam nikada probala, ali zamišljam to ovako:
Povučem koji dim!
Kaže mi direktor: kasniš deset minuta! Ja njemu, onako ležerno, pa šta ako kasnim!? Tebi radna sedmica traje tri dana, po pet sati, ne računajući pauzu, nasmiješim mu se, štipnem ga za obraz i odgegam u kancelariju!
Vratim se kući, povučem opet!
Gledam TV. Kažu, povećanje plate dvadeset KM! Vrisnem, poskočim, odigram lambadu od puste sreće!
Pred spavanje opet...!
Dodik daje izjavu: Napokon braćo i sestre, samostalna RS! Nastavljamo gdje smo stali!
Opet tri, četiri dima!
I tako pušim, pušim, dok se ne napušim! Sve do kraja života!

Hoću snimak fashdace-a.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 09:25 

turbotakija je napisao/la:
Ja sam po godine ca. karo mnogo mladju Slovakinju. Cesi light ili zero zavisi kako gledas. Slavenski germani, gon u kurac to. Volim jedino crtani Gustav. Od prije.

Gustav je Mađar.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 09:31 

Harezm je napisao/la:
Mnogo djece to konzumira zbog pritiska društva.

Zabrana deci!? Lol, jel si nekad čuo za termin Child psychology? Ja sam počeo da varim u petom osnovne.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 10:59 

Posao i džoint nisu u ljubavi. Disperzija misli, potpuna dekoncentracija, a pamćenje predzadnje rečenice je poput onog od zlatne ribice.

Sa druge strane, dolazak kući i motanje rizle pola sata prije ručka je :palacgore1

Malo je nezgodna i jutarnja kiselina od žderanja slatkiša prethodne večeri :placipicka

Legalizovati, naravno.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 11:04 

Pročitao sam naslov, jeste li za legalizaciju muslimana =))

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 11:44 

Skeletor je napisao/la:

Ne sviđa mi se uopšte ova "Think of the children" retorika, to koriste svi totalitarni režimi. .

koriste, točno, ali to ne znači da arguemnt nije validan.

naprotiv, logička je pogreška reductio ad hitlerium. Samo zato što nešto rade totalitarni režimi, ne znači da je loše. u totalitarnim ežimima je pljačka, ubijanje i silovanje uglavnom bilo ilegalno, to ne znači da ga treba legalizirati.

slobodarsko društvo mora nači ravnotežu između poštivanja osobne slobode da radiš sa sobom što god hoćeš i zaštite novih generacija od štetnih utjecaja.

možda ne bi bilo loše da se trava prodaje samo u apotekama uz predočenje osobne kao doaza o punoljetnosti. a da prodaja ili poklanjanje maloljetnicima bude kazneno djelo

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 13:23 

:D

Karmelo, najjači si lik na forumu trenutno.

Definitivno.

Ja se trenutno samo ulogiram da vidim Seseljeve najnovije anekdote na horsu.

Ustvari sam do sad mislio da sam sve dozivio na forumima, da svakakvi ludaci pisu, pijani, na tabletama, na patriotizmu, na vjeri, itd., PTSP, sta ja znam, ali da ce neko na heroinu da se ulogira na forumu - pazi - HERCEGBOSNA :D, e to mi je zaista suprise.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 13:25 

turbotakija je napisao/la:

Gustav je Mađar.

Da, kad rece.

Cesi imaju ona dva lika majstora sto vazda sklepaju neku pizdariju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: