|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 131 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 16:46 |
|
|
No genijalci, sto bi zabranili duhan a odbranili marijuanu, kako mislite pusiti bez duhana? Na suho? Jel vam jasno da trava vise nije trava ko u vrijeme kad je Fridolin bio mlad? Ova trava danasnja je deset puta jaca minimum. Ja kad namrvim negdje 10 % trave - a da, ovisnik sam koji duva bukvalno svaki dan, tj. vecer/noc - meni se smanta u glavi, a kamoli da purnjam "pur".
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 16:49 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Pa marihuana nije trovanje. Ona je ljekovita i u biti odlicna stvar. Bolja u svakom slucaju od duvana i alkohola. Mislim ja isto tako volim pivo, vino viski, dzin. Ali ako bih morao birati izmedu zabrane trave i alkohola izabrao bih zabranu alkohola. Ako umeš da pripremaš, gledaj da je jedeš, pošto je trava krcata smolom, tj katranom, koji je kancerogen, isto kao i katran iz cigareta, samo što ga u travi ima mnogo više, u tri džointa ima smole kao u celoj pakli cigara, ali zato nema drugih deset hiljada kancerogenih materija kao u cigaretama. Trava je baš smrt za pluća, ako pušiš redovno, razara ih za sve pare. Tako da, ako si u mogućnosti, pripremaj je za jelo. I nije lekovita jer samo ublažava simptome, ne leči uzrok bolesti. Čini samo da lakše podneseš bolest, ali nećeš ozdraviti od nje. Sad si me pomalo prepao, iskren da budem. Bavim se redovno sportom. Borilackim. Gledam da se hranim kolko tolko zdravo. Nekidan napravio po prvi put test pluca, tj. bio kod specijaliste. Veli da su mi oni "fini krvni sudovi" ili kako se vec zove ono sto propusta kisik (nisam doktor, jebe mi se), vec na osamdeset posto kapaciteta. A duvam evo 25 godina manje vise bez prestanka (sem kad otputujem negdje na dva tri mjeseca). U zadnje tri cetiri godine su ona 2-3 dzointa dnevno vec postala 5-6 a nekad 7. Sinoc cak 9. je bi ga Valjda taj jedan kancerogen nije toliko jeben jer tih drugih deset nema koje spominjes. Tjesim, se, znam.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 16:50 |
|
|
Pogotovo sto - nisam pusac, mislim da je tako - travu kad pusis ti dublje udises, duze ti ostaje u plucima, dok cigarete valjda krace udisaje imas. Lupam, ne znam.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 16:56 |
|
|
turbotakija je napisao/la: No genijalci, sto bi zabranili duhan a odbranili marijuanu, kako mislite pusiti bez duhana? Na suho? Jel vam jasno da trava vise nije trava ko u vrijeme kad je Fridolin bio mlad? Ova trava danasnja je deset puta jaca minimum. Ja kad namrvim negdje 10 % trave - a da, ovisnik sam koji duva bukvalno svaki dan, tj. vecer/noc - meni se smanta u glavi, a kamoli da purnjam "pur". Meni je nemoguće da pušim čisto. Mora da bude najmanje 60:40, a obično i više u korist duvana. Kada bih povukao dim čistog, kašljao bih sedam dana.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:04 |
|
|
Mene to satra. Ali ko sto si reko, nije lako skinuti se kad si navucen. Prihe svega moras zeljeti a pitanje je dal zelim posto bi garant preso na pive. Ovak prodje po 2-3 mjeseca da ne popijem ni kapi jer kad pijem, pijem da se oduzmem. Onda se i drogiram. Inace ne pijem nikako. Nije nam lako 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:04 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ako umeš da pripremaš, gledaj da je jedeš, pošto je trava krcata smolom, tj katranom, koji je kancerogen, isto kao i katran iz cigareta, samo što ga u travi ima mnogo više, u tri džointa ima smole kao u celoj pakli cigara, ali zato nema drugih deset hiljada kancerogenih materija kao u cigaretama. Trava je baš smrt za pluća, ako pušiš redovno, razara ih za sve pare. Tako da, ako si u mogućnosti, pripremaj je za jelo.
I nije lekovita jer samo ublažava simptome, ne leči uzrok bolesti. Čini samo da lakše podneseš bolest, ali nećeš ozdraviti od nje. Sad si me pomalo prepao, iskren da budem. Bavim se redovno sportom. Borilackim. Gledam da se hranim kolko tolko zdravo. Nekidan napravio po prvi put test pluca, tj. bio kod specijaliste. Veli da su mi oni "fini krvni sudovi" ili kako se vec zove ono sto propusta kisik (nisam doktor, jebe mi se), vec na osamdeset posto kapaciteta. A duvam evo 25 godina manje vise bez prestanka (sem kad otputujem negdje na dva tri mjeseca). U zadnje tri cetiri godine su ona 2-3 dzointa dnevno vec postala 5-6 a nekad 7. Sinoc cak 9. je bi ga Valjda taj jedan kancerogen nije toliko jeben jer tih drugih deset nema koje spominjes. Tjesim, se, znam. To se zovu alveole, i da, dim ih uništava.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:06 |
|
|
Mozel se barem malo ublaziti icim? Sportom? Posebnim vitaminima?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:12 |
|
|
Prestani da pušiš. Sportom samo mučiš pluća koja su oštećena, a ti ih teraš da se naprežu. Takođe mučiš i srce, jer pluća ne unose dovoljno kiseonika, pa dobiješ tahikardiju (ubrzan puls), jer srce mora brže da pumpa krv u mišiće i da je menja, jer je krv siromašna kiseonikom, pa mora brže da se menja da bi mišići dobili dovoljno kiseonika.
Kupi knjigu recepata i jedi vutru. Sport ti je čak i nezdrav, ako imaš kilo smole u plućima.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ti stvarno misliš da nije nepravedno kažnjavati nekog zatvorskom kaznom, zato što, zbog raznih razloga, sam sebe truje i svestan je da sam sebe truje, ali ne može da prestane jer je zavisnost zaista teško izlečiv psihički poremećaj. Nekog ko pravi štetu samo sebi, a ne drugima!?
Nisam nikad bio u zatvoru, ali po onom što sam čitao i slušao, zatvori su prepuni droge.
Jel znaš kada sam se ubedljivo najviše drogirao i gde je droge bilo u neverovatnom izobilju? U vojsci, koja bi trebala da bude organizacija sa strogom disciplinom i u kojoj si ograđen žicom koju čuvaju stražari sa kalašima? Nisam sastavio dva dana zaredom da sam bio trezan. Osim kad smo bili na terenu, tu se potroše zalihe prvih par dana i posle nema više.
Marihuanu i samo marihuanu treba legalizovati, ostalo, ni slučajno. Duvan treba zabraniti, pa i po cenu naglog porasta nasilja i čak ubistava prvih par nedelja do mesec dana, do kojeg bi sigurno došlo.
Alkohol ne treba zabranjivati, zbog milenijumske tradicije pijenja koja je postala deo svakodnevnog života ljudi i neki događaji, svadbe, proslave itd su nezamislive bez alkohola.iako je alkohol teško đubre i trudim se da ga izbegavam.
Dilere treba hapsiti, jer profitiraju na tuđoj nesreći, ali korisnike? Pa kako možeš da osobu koja nema snagu karaktera da prestane, iako to želi više od svega, a veruj mi, ogromna većina zavisnika želi da prestane, ali ne mogu. Nisi nikad bio zavistan, pa i mogu da te razumem da misliš da je to jednostavno, ali, veruj mi, nije. Toliko je teško da su mi dva jako bliska prijatelja izvršila samoubistvo jer nisu mogli da ostave. To je bolest, poremećaj, ti ljudi žive u paklu, njima treba pomoći, a ne kažnjavati ih. Jel moguće da stvarno tako izopačeno razmišljaš ili samo pokušavaš da me isprovociraš?
I pokaži mi, molim te, gde sam ja to promovisao drogu? U skoro svakom postu na tu temu sam govorio da je to zlo i savetovao ljude da se klone toga. Molim te, nemoj da lažeš.
A za legalizaciju marihuane jesam zato što su alkohol i duvan legalni, a štetniji su od marihuane. Ili zabrani sve, ili legalizuj stvar koja ostavlja manje posledice po zdravlje od onih koje su legalne. Trpati nekog u zatvor zbog trave je zločin.
Molim te reci mi da si post napisao samo da me isprovociraš, jer mi je teško da poverujem da imaš tako izopačen i zao stav prema tom pitanju. Sesice, naravno da sam upisom hteo da isporvociram. Ali ne samo tebe, nego sve vas koji caskate o drogiranju, opusteno i filozofski, kao da ste normalni!  Ali naravno da provokacija nije cilj sama sebi. Sto se tice promovisanja droga, istina je da si savetovao ljude da se klonu toga, ali s druge strane, ako im objasnjavas koja droga izaziva najvece zadovoljstvo, i ako im govoris da to i nije opasno ako se na odgovarajuci nacin uzima, onda tu ima elemenata ohrabrivanja. Pa ce nestabilni ljudi poput gospodina Planine "frajerski" poruciti da im treba nesto "bolje" od alkohola, jer im isti nij vise uzbdljiv. Da li imam "zao" stav prema narkomaniji? Izvini, ali ne razumem te. Da li ti u svojoj benevolentnosti mislis da je tvoj stav od pomoci ocajnicima? Kako se to treba odnositi prema njima pa da se to racuna u pomoc i brigu za njih? Davati im droge dok ne crknu? Ja ne mislim da je to dobro. Nego ih treba radikalno odvojiti od droga, i drogu kao laznog boga zameniti Istinskim. Voditi se iskustvima Nikole Pejakovica npr. ili monaha Arsenija. Ali i negativnim primerima kao sto je smrt clanova EKV-a. Stavi se u poziciju strica, ujaka, oca, majke pa da imas neko dete za koje ti je stalo da ima srecan zivot. Sta bi uradio da saznas da je stupio u kontakt sa svetom narkomanije? Pozdravio bi njegov slobodan izbor formiran u 14. godini? Vidis, ja bih ga prijavio. Po mom sudu bolje je da razmislja u zatvoru (pod uslovom da postoji zakon koji sam predlozio) nego da postane ovisnik. Iz KP doma ce se vratiti, ali sa Bara se niko ne vraca, kao sto to pesnik rece. Sve u svemu, ne znam zasto se uzbudjavas. Ionako ce pre da bude kako to prizeljkujes, neko onako kako bih ja zeleo. Svet je otisao dodjavola odavno. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:47 |
|
|
U KP domu će da nastavi još više da se drogira. Ne treba ga prijavljivati. Treba se odseliti da ga odvojiš od starog društva, treba mu uskratiti novac da ne bi imao čime da kupuje drogu i treba potražiti stručnu pomoć u vidu psihijatra specijalizovanog za lečenje bolesti zavisnosti. To uradi ako ti, ne daj Bože, dete krene da se drogira, pomozi mu da ostavi, ne kažnjavaj ga, jer mu tako odmažeš i smanjuješ šansu da ostavi drogu na minimum.
I, ako ti nije teško, nemoj u razgovoru sa mnom da mi pominješ popove i monahe kao neke autoritete čije mišljenje je aksiom. Tako mi samo otežavaš da tvoje argumente shvatam ozbiljno. Nemam poštovanje prema crkvi kao organizaciji, iako nisam ateista, tako da tim argumentima probaj da impresioniraš nekog drugog, kod mene stvaraju kontraefekat.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: U KP domu će da nastavi još više da se drogira. Ne treba ga prijavljivati. Treba se odseliti da ga odvojiš od starog društva, treba mu uskratiti novac da ne bi imao čime da kupuje drogu i treba potražiti stručnu pomoć u vidu psihijatra specijalizovanog za lečenje bolesti zavisnosti. To uradi ako ti, ne daj Bože, dete krene da se drogira, pomozi mu da ostavi, ne kažnjavaj ga, jer mu tako odmažeš i smanjuješ šansu da ostavi drogu na minimum.
I, ako ti nije teško, nemoj u razgovoru sa mnom da mi pominješ popove i monahe kao neke autoritete čije mišljenje je aksiom. Tako mi samo otežavaš da tvoje argumente shvatam ozbiljno. Nemam poštovanje prema crkvi kao organizaciji, iako nisam ateista, tako da tim argumentima probaj da impresioniraš nekog drugog, kod mene stvaraju kontraefekat. Stanje u zatvorima je tako zbog toga sto je sve korumpirano, a nije da se ne moze dovesti u red. Drzava stoji iza sirenja narkomanije. Jos osamdesetih kad se pojavio heroin, pojavilo se uverenje da iza toga stoje domace i strane obavestajne sluzbe. Naravno, svaka pomoc je dobrodosla, pa i takva o kojoj ti govoris. Ali i pomoc Crkve koja se u mnogim slucajevima pokazala efikasnom.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:54 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Prestani da pušiš. Sportom samo mučiš pluća koja su oštećena, a ti ih teraš da se naprežu. Takođe mučiš i srce, jer pluća ne unose dovoljno kiseonika, pa dobiješ tahikardiju (ubrzan puls), jer srce mora brže da pumpa krv u mišiće i da je menja, jer je krv siromašna kiseonikom, pa mora brže da se menja da bi mišići dobili dovoljno kiseonika.
Kupi knjigu recepata i jedi vutru. Sport ti je čak i nezdrav, ako imaš kilo smole u plućima. Problem je u tome sto mi nije cisto do efekta thca vec i do psihickog efekta uvlacenja dima u pluca.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 17:55 |
|
|
Lako je tebi pricati. I pametovati. Ti si se skino s gudre. 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:04 |
|
|
U ovom razgovoru nije bitno zašto je stanje u zatvorima takvo. Bitno je da je takvo. I mislim da je bolje dete odvesti kod psihijatra koji je studirao medicinu godinama, bio na specijalizaciji godinama za lečenje bolesti zavisnosti i ima dugogodišnje iskustvo u praksi lečenja zavisnosti, nego kod popa koji je završio teologiju. Izgleda da Amerika stvarno promeni ljude i prilagodi ih sebi, zvučiš kao neki protestantski zilot koji prati teleevangeliste i za svaki problem ima odgovor u Bibliji Kralja Džejmsa. Kada te boli zub, ne ideš kod mesara, nego kod zubara. Tako i kafa imaš problem za zavisnošću, ne ideš kod popa, nego kod eksperta koji se školovao, usko specijalizovao i posvetio svoj život rešavanju tog problema.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: U ovom razgovoru nije bitno zašto je stanje u zatvorima takvo. Bitno je da je takvo. I mislim da je bolje dete odvesti kod psihijatra koji je studirao medicinu godinama, bio na specijalizaciji godinama za lečenje bolesti zavisnosti i ima dugogodišnje iskustvo u praksi lečenja zavisnosti, nego kod popa koji je završio teologiju. Izgleda da Amerika stvarno promeni ljude i prilagodi ih sebi, zvučiš kao neki protestantski zilot koji prati teleevangeliste i za svaki problem ima odgovor u Bibliji Kralja Džejmsa. Kada te boli zub, ne ideš kod mesara, nego kod zubara. Tako i kafa imaš problem za zavisnošću, ne ideš kod popa, nego kod eksperta koji se školovao, usko specijalizovao i posvetio svoj život rešavanju tog problema. Seso, uputio sam te na ljude koji su u pravoslavlju nasli utehu. Onomad sam spomenuo da mi je jedan psiholog objasnio da religiozni ljudi imaju manje psihickih problema od nereligioznih. A on sam se deklariosao kao agnostik. Problem narkomanije je problem gubitka orijentacije u zivotu, a hriscanska vera ti tu orijentaciju daje. Kao i utehu i snagu. Ljudi su to na svojoj kozi proverili, pa kazu. Dakle, psihijater ti moze izleciti telo, ali ljudi ne smeju ostati prazni od svega posle tog izlecenja, jer postoji opasnost da se takvi vrate starom zlu.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:17 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Prestani da pušiš. Sportom samo mučiš pluća koja su oštećena, a ti ih teraš da se naprežu. Takođe mučiš i srce, jer pluća ne unose dovoljno kiseonika, pa dobiješ tahikardiju (ubrzan puls), jer srce mora brže da pumpa krv u mišiće i da je menja, jer je krv siromašna kiseonikom, pa mora brže da se menja da bi mišići dobili dovoljno kiseonika.
Kupi knjigu recepata i jedi vutru. Sport ti je čak i nezdrav, ako imaš kilo smole u plućima. Problem je u tome sto mi nije cisto do efekta thca vec i do psihickog efekta uvlacenja dima u pluca. Znam. Ništa slađe od uvlačenja dima i držanja ga što duže. Probaj sa onim bongovima na vodu. To barem malo smanji štetu, jer voda ohladi dim, što je dobro, pošto je i samo uvlačenje vrelog dima u pluća štetno. Ne znam da li si primetio, ali ako pušiš napolju zimi kada je hladno, mnogo više kašlješ i jebeš pluća zbog razlike u temperaturi atmosferskog vazduha i dima iz sprave.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Lako je tebi pricati. I pametovati. Ti si se skino s gudre.  Siguran sam da su ostale posledice po zdravlje i da ću živeti kraće nego da to nisam radio.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:19 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: U ovom razgovoru nije bitno zašto je stanje u zatvorima takvo. Bitno je da je takvo. I mislim da je bolje dete odvesti kod psihijatra koji je studirao medicinu godinama, bio na specijalizaciji godinama za lečenje bolesti zavisnosti i ima dugogodišnje iskustvo u praksi lečenja zavisnosti, nego kod popa koji je završio teologiju. Izgleda da Amerika stvarno promeni ljude i prilagodi ih sebi, zvučiš kao neki protestantski zilot koji prati teleevangeliste i za svaki problem ima odgovor u Bibliji Kralja Džejmsa. Kada te boli zub, ne ideš kod mesara, nego kod zubara. Tako i kafa imaš problem za zavisnošću, ne ideš kod popa, nego kod eksperta koji se školovao, usko specijalizovao i posvetio svoj život rešavanju tog problema. Seso, uputio sam te na ljude koji su u pravoslavlju nasli utehu. Onomad sam spomenuo da mi je jedan psiholog objasnio da religiozni ljudi imaju manje psihickih problema od nereligioznih. A on sam se deklariosao kao agnostik. Problem narkomanije je problem gubitka orijentacije u zivotu, a hriscanska vera ti tu orijentaciju daje. Kao i utehu i snagu. Ljudi su to na svojoj kozi proverili, pa kazu. Dakle, psihijater ti moze izleciti telo, ali ljudi ne smeju ostati prazni od svega posle tog izlecenja, jer postoji opasnost da se takvi vrate starom zlu. Meni me religije, ne zanima me to. Ne možeš da me zainteresuješ za to koliko god se trudio, tako da bolje da to sasečemo u korenu.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Problem je u tome sto mi nije cisto do efekta thca vec i do psihickog efekta uvlacenja dima u pluca.
Znam. Ništa slađe od uvlačenja dima i držanja ga što duže. Probaj sa onim bongovima na vodu. To barem malo smanji štetu, jer voda ohladi dim, što je dobro, pošto je i samo uvlačenje vrelog dima u pluća štetno. Ne znam da li si primetio, ali ako pušiš napolju zimi kada je hladno, mnogo više kašlješ i jebeš pluća zbog razlike u temperaturi atmosferskog vazduha i dima iz sprave. Zamisli dvadest pet po turu mokrim konopcem. Kako je slatko kad prestane. Sladje od uvlacenja dima i zadrzavanja istog u plucima. 
|
|
Vrh |
|
 |
skutor55
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:23 |
|
|
Carmello što mislite o zakonskom rješenju u tebi omiljenoj zemlji Singapuru? Possession or consumption can result in a maximum of 10 years in prison, with a possible fine of $20,000, as well as caning,[1] under the Misuse of Drugs Act. Trafficking, import or export of more than 500 grams may result in the death penalty.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:27 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Seso, uputio sam te na ljude koji su u pravoslavlju nasli utehu. Onomad sam spomenuo da mi je jedan psiholog objasnio da religiozni ljudi imaju manje psihickih problema od nereligioznih. A on sam se deklariosao kao agnostik. Problem narkomanije je problem gubitka orijentacije u zivotu, a hriscanska vera ti tu orijentaciju daje. Kao i utehu i snagu. Ljudi su to na svojoj kozi proverili, pa kazu. Dakle, psihijater ti moze izleciti telo, ali ljudi ne smeju ostati prazni od svega posle tog izlecenja, jer postoji opasnost da se takvi vrate starom zlu.
Meni me religije, ne zanima me to. Ne možeš da me zainteresuješ za to koliko god se trudio, tako da bolje da to sasečemo u korenu. Govorim o religiji kao resenju problema narkomanije, a ne da bih tebe zainteresovao za nju. Ali, zar ne vidis sebe? Trazis nesto, potrebno ti je nekakvo ispunjenje i mir. I nasao si pogresnu stvar. Nikako nije trajno i uvek treba iznova nakon izvesnog vremena.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 18:29 |
|
|
skutor55 je napisao/la: Carmello što mislite o zakonskom rješenju u tebi omiljenoj zemlji Singapuru? Possession or consumption can result in a maximum of 10 years in prison, with a possible fine of $20,000, as well as caning,[1] under the Misuse of Drugs Act. Trafficking, import or export of more than 500 grams may result in the death penalty. Ubavo! I sta kazu statistike, koliki je nivo narkomanije u Singapuru? 
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 19:09 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Harezm je napisao/la: Uspoređuješ neusporedivo. Ako se dijete ubode na nož, ili na internetu vidi nekog kako kočijaški psuje, neće imati doživotnu potrebu da ta iskustva ponovo doživi. Ovo sa skakanjem s krova je stvarno budalaština. Nisam još čuo da je to cool za djecu. Ne možeš se ponašati kao da tuđe odluke ne utječu na tebe. Legalizacija droge bi vrlo malo utjecala na forumski puk, ali običan svijet se lako navuče. Ne znam koliko si upoznat s kojekakvim "epidemijama" droga među američkom bijelom radničkom klasom iz npr. Zapadne Virginije ili takvih država. Razvaljene obitelji, smrt, užas potpuni... I takvi će ti postati većina, pa će ti izglasati da im moraš plaćati njihovo drogiranje. Pa onda možeš trubiti koliko te volja o "slobodi" i "izboru". Azteci su isto ritualno klali djecu i žrtvovali ih svojim bogovima pa opet ne znači da je mudro slijediti takav primjer. Živjeli su ljudi i uz ropstvo, silovanja, brutalna ubojstva i konc logore tako da to nije nikakav argument. Nisam napisao da je mudra ideja načiniti droge lako dostupne maloletnicima, moj argument je da ljude ne treba štititi od sopstvene gluposti. Drugo, sve je opasno. Opasni su automobili, koliko ljudi pogine u nesrećama svake godine, pa ih opet vozimo. Opasna je struja, koliko ljudi pogine, pa je opet savremeni svet nezamisliv bez struje. Nemoguće je ukloniti iz društva sve što je opasno, a i država ne treba da ima moć da to uradi, kao ni da od mene otima pa da leči narkomane. Neko je predložio da marihuana bude dostupna samo punoletnima i ja se sa tim slažem. Uđeš u objekat, pokažeš dokumente da si punoletan, kupiš šta ti treba i doviđenja. Pare kaplju u budžet, ne troše se resursi na suzbijanje korišćenja marihuane. Ne vidim u tome ništa loše. Ovo što si pomenuo Ameriku i opijate je dobar primer da sam u pravu i što se tiče zabrane i što se tiče farmaceutskih kompanija. Prvo su zabranili marihuanu, pa su onda dozvolili opijate kao "lekove na recept" i prodavali milionima ljudi godinama, zaradivši time milijarde. Ljudi su se naravno navukli, i pošto više ili ne mogu da dođu do svojih opijata legalno ili nemaju više para da ih kupe, zavisnici kreću da se drogiraju fentinilom i raznim jeftinijim i potentnijim opijatima iz Kine i tu se lako predozira i cap. Da marihuana nije bila nelegalna, mnogi od njih bi umesto farmaceutskih opijata koristili marihuanu i bili bi živi. Država jako retko ima pozitivan uticaj u društvu, čak i kad ima dobre namere. Obrnuti kralj Mida, sve što pipnu se pretvori u g0vna. Ljude svakodnevno štitiš od vlastite gluposti jer je život sustav spojenih posuda. Postoje propisi kad se gradi kuća. Što ne znači da ne možeš napraviti kuću ako štediš na materijalu i ako vlastoručno crtaš kuću. Ali šansa da bi nešto moglo poći po krivu je mnogo veća. A na tu distinkciju između maloljetnih i punoljetnih zaboravi. Alkohol i cigarete se prodaju i maloljetnicima, i nitko to ne može nadzirati. Kako bi recimo riješio situaciju u kojoj se roditelji drogiraju pa iznenada umru. Oni su upražnjavali svoju slobodu, a dijete na ulicu ili neki kazamat. Marihuana nije samo štetna za pluća itd., dugoročno ljude zatupljuje i pasivizira. A u Americi se smrti od tih "propisanih medikamenata" ne smanjuju, unatoč tome što je marihuana ili u potpunosti legalizirana ili se posjedovanje ne kažnjava.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 19:17 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ovaj Aca je vehabija. Ajd se makni s teme koju Karmelo rastura. Samo smetaš.
Čovjek je riznica znanja na ovoj temi. Evo ovo s pljugom i plućima je točno. Ma sve mu zvuči uvjerljivo i na mjestu.
Rijetko tko poživi od ljudi kao on. Samo nastavi K.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ? Postano: 01 sij 2022, 19:24 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Problem je u tome sto mi nije cisto do efekta thca vec i do psihickog efekta uvlacenja dima u pluca.
Znam. Ništa slađe od uvlačenja dima i držanja ga što duže. Probaj sa onim bongovima na vodu. To barem malo smanji štetu, jer voda ohladi dim, što je dobro, pošto je i samo uvlačenje vrelog dima u pluća štetno. Ne znam da li si primetio, ali ako pušiš napolju zimi kada je hladno, mnogo više kašlješ i jebeš pluća zbog razlike u temperaturi atmosferskog vazduha i dima iz sprave. Da, apsolutno. Vani je pravo shit purnjati zimi, zato to i ne cinim. Bongove sam ostavio davno jer sam mislio da je to bas najstetnije posto je obim dima mnogo veci koji ubacis nego kad povuces dzoju, ali znam da ima smisla to sto govoris...voda to ipak rashladi i ne vuces tako cesto kao kad drzis dzoint u rukama.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|