|
|
Stranica: 206/210.
|
[ 5235 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:23 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3012 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
Noname01 je napisao/la: https://bljesak.info/gospodarstvo/posao/tisuce-radnika-iz-bih-zaposleno-u-hrvatskoj/524659 Citat: Od početka godine do kraja lipnja u Hrvatskoj je izdano 99.118 dozvola za boravak i rad državljanima trećih zemalja – pokazuju najnoviji podaci Ministarstva unutarnjih poslova. Citat: Od ukupno 99.118 stranih radnika, njih čak 90 posto dolazi iz deset zemalja, od kojih su šest izvan Europe:
Nepal – 19.207 Bosna i Hercegovina – 18.117 Srbija – 15.214 Filipini – 9.286 Indija – 9.060 Sjeverna Makedonija – 7.640 Kosovo – 3.314 Egipat – 3.112 Uzbekistan – 2.898 Bangladeš – 1.865 40ak posto iz ,,komšiluka" više nego sam mislio
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:25 |
|
|
Noname01 je napisao/la: https://bljesak.info/gospodarstvo/posao/tisuce-radnika-iz-bih-zaposleno-u-hrvatskoj/524659 Citat: Od početka godine do kraja lipnja u Hrvatskoj je izdano 99.118 dozvola za boravak i rad državljanima trećih zemalja – pokazuju najnoviji podaci Ministarstva unutarnjih poslova. Citat: Od ukupno 99.118 stranih radnika, njih čak 90 posto dolazi iz deset zemalja, od kojih su šest izvan Europe:
Nepal – 19.207 Bosna i Hercegovina – 18.117 Srbija – 15.214 Filipini – 9.286 Indija – 9.060 Sjeverna Makedonija – 7.640 Kosovo – 3.314 Egipat – 3.112 Uzbekistan – 2.898 Bangladeš – 1.865 100,000 ljudi došlo ove godine samo. Stravično.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:27 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3012 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
Rika sv Vida je napisao/la: Noname01 je napisao/la: https://bljesak.info/gospodarstvo/posao/tisuce-radnika-iz-bih-zaposleno-u-hrvatskoj/524659
100,000 ljudi došlo ove godine samo. Stravično. U to ulaze i ovi koji obnavljaju jel, idalje loše, a neki su i ošli dalje od prije, svakako nije dobro
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:29 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38402 Lokacija: Gl. grad regije
|
Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Tako su mislili naši 1699-e... Srećom ovi idu vecinom u gradove pa ih nigdje nece nastat kritixčna masa.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 12 srp 2025, 21:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Nisi upratio da su 3 Srbina od tog 2 iz Pule s našim državljanstvom upali u našu vojarnu prije par dana i da su skloni kriminalu? Svi su oni potencijalni neprijateljski element kao i svaki islamist
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Da nisi doživio rat pa bi čovjek prešao preko ovako čega, no s obzirom da jesi i opet napišeš ovako šta to je za proučavanje.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:22 |
|
|
U ovim brojevima se nitko nebi mogao integrirat, ni Hrvati iz Južne Amerike, a kamoli itko drugi. Ovo je neviđena veleizdaja. 100,000 ljudi kolonizirali u Hrvatsku samo u prvih 6 mjeseci ove godine? WTF!? Ovo je za vješanje po banderama onih koji su do dozvolili
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62630 Lokacija: DAZP HQ
|
Rika sv Vida je napisao/la: U ovim brojevima se nitko nebi mogao integrirat, ni Hrvati iz Južne Amerike, a kamoli itko drugi. Ovo je neviđena veleizdaja. 100,000 ljudi kolonizirali u Hrvatsku samo u prvih 6 mjeseci ove godine? WTF!? Ovo je za vješanje po banderama onih koji su do dozvolili 100 tisuća je trenutni total broj stranaca u HR, odnosno 99 i nešto tisuća, a ne novih. Već smo prošli peak broja stranaca, nikakva korist za gospodarstvo od ljudi koji ne znaju jezik niti imaju ikakva znanja i o čemu, to će sve isparit kroz 5 godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Samo sezonski, ništa više ne treba.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Vidili smo "integraciju" neki dan u Udbini kada je srbadija izvršila teroristički napad na vojarnu Josip Jović.
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:52 |
|
|
Ja ne mogu razumjet da je nekome draže dovest četnika u HR da radi nego Nepalca ili Filipinca.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 11:56 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ja ne mogu razumjet da je nekome draže dovest četnika u HR da radi nego Nepalca ili Filipinca. Mene rajca kad me uslužuje Srbijanac, mnogo moćan osjećaj. Još kad tuče Thompson sa zvučnika osjećaj je potpun.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 12:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ja ne mogu razumjet da je nekome draže dovest četnika u HR da radi nego Nepalca ili Filipinca. Mene rajca kad me uslužuje Srbijanac, mnogo moćan osjećaj. Još kad tuče Thompson sa zvučnika osjećaj je potpun. A možda ti pljune u hranu. Jesi mislio na to 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 12:09 |
|
|
Noname01 je napisao/la: dudu je napisao/la: Mene rajca kad me uslužuje Srbijanac, mnogo moćan osjećaj. Još kad tuče Thompson sa zvučnika osjećaj je potpun.
A možda ti pljune u hranu. Jesi mislio na to  Zašto bi pljunuo? Pa ne zna on moje unutarnje stanje zadovoljstva, ja sam jako ljubazan, još i bakšu dobru ostavim. 
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 12:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Noname01 je napisao/la: A možda ti pljune u hranu. Jesi mislio na to  Zašto bi pljunuo? Pa ne zna on moje unutarnje stanje zadovoljstva, ja sam jako ljubazan, još i bakšu dobru ostavim.  Ma šalim se malo 
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 14:00 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la:
100,000 ljudi došlo ove godine samo. Stravično.
U to ulaze i ovi koji obnavljaju jel, idalje loše, a neki su i ošli dalje od prije, svakako nije dobro Obnavljalo se svake godine, ali je uvedeno da mogu dobit dozvole na dvi godine...pa nisam siguran
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 15:48 |
|
|
dudu je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: U ovim brojevima se nitko nebi mogao integrirat, ni Hrvati iz Južne Amerike, a kamoli itko drugi. Ovo je neviđena veleizdaja. 100,000 ljudi kolonizirali u Hrvatsku samo u prvih 6 mjeseci ove godine? WTF!? Ovo je za vješanje po banderama onih koji su do dozvolili 100 tisuća je trenutni total broj stranaca u HR, odnosno 99 i nešto tisuća, a ne novih. Već smo prošli peak broja stranaca, nikakva korist za gospodarstvo od ljudi koji ne znaju jezik niti imaju ikakva znanja i o čemu, to će sve isparit kroz 5 godina. E moj dule, mnogo si bre naivan Kakva je korist stotina tisuća marokanaca, libijaca i tunižana po Marseju i parizu? Nikakva pa ih opet imaš i dolaze u sve većim brojkama. HDZ gazde i tajkuni su otvorili vrata pakla s uvozom stranaca, nema sad više pitanja koristi , pandorina kutija je otvorena. Neće nitko od njih sam otić igdje osim ako ih država ne istjera van ili sami odu na zapad što postaje sve teže i teže.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 15:51 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ja ne mogu razumjet da je nekome draže dovest četnika u HR da radi nego Nepalca ili Filipinca. Ja ne mogu razumjet da netko tko se bavi turizmom nema para platit koliko treba da mu radnici budu Hrvati i da usluga bude vrhunska. Problem radne snage u turizmu se rješi veoma lako, zabrana uvoza stranaca, pa će biti igre gladi među gazdama tko će platit više Tko ne plati, bude propao i problem rješen. Ja mislim da se to zove slobodno tržište ispravi me ako griješim.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 15:58 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 16:37 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: 100 tisuća je trenutni total broj stranaca u HR, odnosno 99 i nešto tisuća, a ne novih.
Već smo prošli peak broja stranaca, nikakva korist za gospodarstvo od ljudi koji ne znaju jezik niti imaju ikakva znanja i o čemu, to će sve isparit kroz 5 godina.
E moj dule, mnogo si bre naivan Kakva je korist stotina tisuća marokanaca, libijaca i tunižana po Marseju i parizu? Nikakva pa ih opet imaš i dolaze u sve većim brojkama. HDZ gazde i tajkuni su otvorili vrata pakla s uvozom stranaca, nema sad više pitanja koristi , pandorina kutija je otvorena. Neće nitko od njih sam otić igdje osim ako ih država ne istjera van ili sami odu na zapad što postaje sve teže i teže. Marokancima, Alžircima i Tunižanima je Francuska matična država, oni su rodbinski isprepleteni, nešto kao nama DACH zemlje, nikakav problem tamo nije otići i ne moraš nužno krenuti od dna socijalne ljestvice. Mi smo protočni bojler, kod nas se malo tko zadržava, a cijela ta fama oko migracija je so 2015 jer svijet klizi u takvu demografsku kataklizmu da će se cijela Europa grebati za migrante, ali migranata neće biti. Kad Kina još malo ostari pa otvori špinu migrantima, povući će cijelu Aziju. Imaš još uvijek previše eurocentričan pogled na svijet, iako na drugim temama uglavnom tvrdiš da je europsko već prošlo.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 17:30 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7927 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
weasel je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Srbija nam je najbolji bazen. Ima ih najviše a integriraju se brzo. Da nisi doživio rat pa bi čovjek prešao preko ovako čega, no s obzirom da jesi i opet napišeš ovako šta to je za proučavanje. Ne može on bez Srba i Bošnjaka, da se na glavu okreneš. I tako na svakoj temi.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 17:34 |
|
|
dudu je napisao/la:
Marokancima, Alžircima i Tunižanima je Francuska matična država, oni su rodbinski isprepleteni, nešto kao nama DACH zemlje, nikakav problem tamo nije otići i ne moraš nužno krenuti od dna socijalne ljestvice.
Mi smo protočni bojler, kod nas se malo tko zadržava, a cijela ta fama oko migracija je so 2015 jer svijet klizi u takvu demografsku kataklizmu da će se cijela Europa grebati za migrante, ali migranata neće biti. Kad Kina još malo ostari pa otvori špinu migrantima, povući će cijelu Aziju.
Imaš još uvijek previše eurocentričan pogled na svijet, iako na drugim temama uglavnom tvrdiš da je europsko već prošlo. Bit će i Hrvatska rodbinski isprepletena kad ih se dovoljno nastani i kad dovedu žene, nije 5 godina ovaj trend već imaš reklame na azijskim jezicima za hranu po Zgrebu. Cjela ta priča o protočnom bojleru je cope, nema nikakvih podataka da većina njih ide igdje, a ogroman broj želi ovdje ostati. Tema igricaija jest eurocentrična zato što smo mi jedine napredne zamlje dovoljno retardirane da se samouništavamo uvozom migranata. Neće kina nikog uvozit budi bez brige, Kinez je prostudirao dobro što se nama dogodilo. Uostalom tamo vladaju drugovi dan danas i teški komunizam , ne pita se shareholdere i vlasnike korporacija. U Kini vladaju neka druga pravila. Rim je isto tako pao uvozom migrantata dok je Kina opstala, to što mi ne učimo iz povijesti ne znači da nema drugih pametnijih. Sve im prostim, i pljačku i privatizaciju i nepotizam, nek vladaju još 50 godina što se mene tiće samo nek prestanu s migrantima. Sve ostalo se da popravit, to ako sjebu gotovi smo
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 17:34 |
|
|
weasel je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ja ne mogu razumjet da je nekome draže dovest četnika u HR da radi nego Nepalca ili Filipinca. Ja ne mogu razumjet da netko tko se bavi turizmom nema para platit koliko treba da mu radnici budu Hrvati i da usluga bude vrhunska. Problem radne snage u turizmu se rješi veoma lako, zabrana uvoza stranaca, pa će biti igre gladi među gazdama tko će platit više Tko ne plati, bude propao i problem rješen. Ja mislim da se to zove slobodno tržište ispravi me ako griješim. Otkud tebi ideja da je "usluga vrhunska" kad konobarišu Hrvati? Znaš li ti bolje nositi tanjure nego neki Srbin iz Niš? Znaš li bolje ubaciti kockice leda u čašu nego neki Filipinac?
|
|
Vrh |
|
 |
Kristijan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 srp 2025, 21:58 |
|
|
Zna bolje Hrvatski, to sigurno.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|